31.1.2022   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 20/40


KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2022/125

af 19. november 2021

om ændring af bilag I-V til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 691/2011 om europæiske miljøøkonomiske regnskaber

(EØS-relevant tekst)

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 691/2011 af 6. juli 2011 om europæiske miljøøkonomiske regnskaber (1), særlig artikel 3, stk. 3, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

For at kunne varetage sine opgaver i henhold til traktaterne, navnlig i forbindelse med miljøet, bæredygtighed og klimaforandringerne, skal Kommissionen have adgang til alle komplette, ajourførte og pålidelige oplysninger. Ved forordning (EU) nr. 691/2011 er der fastsat en fælles ramme for europæiske miljøøkonomiske regnskaber, herunder områder, for hvilke der skal indsamles og indberettes data, og regler om indberetningshyppighed og -frister for udarbejdelsen af regnskaber.

(2)

Områderne af miljømæssige regnskaber er af afgørende betydning for at sikre sammenlignelighed af statistiske oplysninger medlemsstaterne imellem. De skal nu ajourføres for at tilpasse dem til de ajourførte datakilder for regnskaberne og for fortsat at være relevante for brugerne.

(3)

For bedre at kunne overvåge fremskridtene mod en grøn, konkurrencedygtig og modstandsdygtig cirkulær økonomi (2) og fremskridtene mod de mål for bæredygtig udvikling, som er relevante for EU, kræves der yderligere aktuelle oplysninger om berøringspunkter mellem miljøet og økonomien.

(4)

Områderne af miljømæssige regnskaber er af afgørende betydning for at sikre sammenlignelighed af statistiske oplysninger i medlemsstaterne.

(5)

Listen over luftforurenende stoffer i bilag I til forordning (EU) nr. 691/2011 bør ajourføres for at tilpasses til listen over drivhusgasser, der er indberettet i henhold til De Forenede Nationers rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC), som blev revideret efter anden forpligtelsesperiode under Kyotoprotokollen, samt til retningslinjerne for emissionsopgørelser i henhold til konventionen om grænseoverskridende luftforurening over store afstande (CLRTAP) og definitionerne i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2016/2284 (3) om nedbringelse af nationale emissioner af visse luftforurenende stoffer (direktiv om nationale emissionslofter).

(6)

Medlemsstaterne bør for bedre at leve op til klimapolitikkerne tilskyndes til at fremlægge en opdeling af de skatter, som er registreret for statsindtægter fra EU's emissionshandelssystem (EU ETS) og andre CO2-afgifter. Disse afgifter bør derfor medtages i listen over områder i bilag II til forordning (EU) nr. 691/2011.

(7)

Oplysningerne i tabel C og E i bilag III til forordning (EU) nr. 691/2011 er ikke længere nødvendige for at producere Unionens aggregater, da Eurostat har udviklet en ny metode, som bygger på andre lettilgængelige oplysninger. Disse tabeller bør derfor udgå.

(8)

For bedre at leve op til tematiske miljøpolitikker for den europæiske grønne pagt skal regnskaberne for miljøbeskyttelsesudgifter for alle sektorer skelne mellem de miljømæssige formål for følgende klasser af klassifikationen af miljøbeskyttelsesaktiviteter (CEPA): Beskyttelse af luft og klima (CEPA) 1), Spildevandshåndtering (CEPA 2), Affaldshåndtering (CEPA 3), Beskyttelse og rensning af jord, grundvand og vandmiljø (CEPA 4), Bekæmpelse af støj og vibrationer (CEPA 5), Biodiversitet og landskabsbeskyttelse (CEPA 6), Strålingsbeskyttelse, forskning og udvikling og andre miljøbeskyttelsesaktiviteter (CEPA 7-9). Bilag IV til forordning (EU) nr. 691/2011 bør derfor ajourføres, så det afspejler disse ændringer.

(9)

Oplysninger om den markedsførte del af sektoren for miljøvenlige varer og tjenesteydelser er ikke tilstrækkelige til at gennemføre miljøpolitikkerne. Bilag V til forordning (EU) nr. 691/2011 bør derfor ajourføres for at kræve, at medlemsstaterne fremlægger oplysninger om hele sektorens størrelse.

(10)

For at gøre det lettere for brugerne at tolke oplysningerne og give medlemsstaterne mulighed for at sikre kvaliteten under dataindsamlingen bør medlemsstaterne fremlægge oplysninger om alle dele af de nationale udgifter til miljøbeskyttelse. Dette omfatter estimater og oplysninger om forbruget i produktionen af miljøbeskyttelsestjenester. På baggrund af regnskabsrelationer mellem andre obligatoriske indberetningskategorier viser Eurostats erfaring med validering af medlemsstaternes data, at Eurostat, ikke kan udlede oplysninger om forbruget i produktionen af miljøbeskyttelsestjenester (såsom omkostninger til affaldsbortskaffelse eller virksomhedernes udgifter til spildevandsbehandling), som er af tilstrækkeligt høj kvalitet for medlemsstaterne. Bilag IV til forordning (EU) nr. 691/2011 bør derfor ajourføres, således at medlemsstaterne indsamler og indberetter oplysninger herom og træffer alle relevante kvalitetssikringsforanstaltninger.

(11)

For præcist at måle de samlede nationale udgifter til miljøbeskyttelse er det nødvendigt at identificere alle de udgifter til miljøbeskyttelsestjenester, som er afholdt i forbindelse med fremstilling af andre miljøbeskyttelsestjenester, og som derfor allerede er medregnet i værdien af relevante slutprodukter. Det er derfor helt afgørende, at medlemsstaterne indberetter forbruget i produktionen af miljøbeskyttelsestjenester i forbindelse med produktionen af miljøbeskyttelsestjenester, hvad enten de er specialiserede producenter eller ej.

(12)

Indberetningsfristerne for de europæiske miljøøkonomiske regnskaber bør forkortes for at forbedre anvendeligheden af regnskaberne til politikudformning.

(13)

For at mindske indberetningsbyrden for medlemsstaterne bør den krævede detaljeringsgrad af klassificeringen NACE lempes for regnskaberne for sektoren for miljøvenlige varer og tjenesteydelser og for regnskaberne for miljøbeskyttelsesudgifter for NACE-kategorien »Fremstilling«. Dette er en omkostningseffektiv foranstaltning, som også øger datatilgængeligheden for brugerne ved at reducere antallet af fortrolighedsflag og restriktioner for videregivelse af oplysninger. Bilag IV og V til forordning (EU) nr. 691/2011 bør derfor ajourføres.

(14)

For at kompensere for den yderligere byrde, som kortere indberetningsfrister og ajourførte lister over områder medfører, bør der indføres en byrdebegrænsning i form af en tærskel på 1 % for opdelinger efter økonomisk aktivitet i regnskaberne over miljøbeskyttelsesudgifter.

(15)

Det første referenceår for de ajourførte oplysninger skal fastlægges.

(16)

Forordning (EU) nr. 691/2011 bør derfor ændres —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Bilag I-V til forordning (EU) nr. 691/2011 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning.

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 19. november 2021.

På Kommissionens vegne

Ursula VON DER LEYEN

Formand


(1)  EUT L 192 af 22.7.2011, s. 1.

(2)  Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg og Regionsudvalget: En ny handlingsplan for den cirkulære økonomi for et renere og mere konkurrencedygtigt Europa (COM(2020) 98 final).

(3)  Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2016/2284 af 14. december 2016 om nedbringelse af nationale emissioner af visse luftforurenende stoffer, om ændring af direktiv 2003/35/EF og om ophævelse af direktiv 2001/81/EF (EUT L 344 af 17.12.2016, s. 1).


BILAG

Bilag I-V til forordning (EU) nr. 691/2011 ændres således:

1)

Bilag I ændres således:

a)

Afdeling 3 erstattes af følgende:

»Afdeling 3

OMRÅDER

Medlemsstaterne skal udarbejde statistikker over emissionerne af følgende luftforurenende stoffer:

Type

Formel

Indberetningsenhed

Kuldioxid uden emissioner fra biomasse

CO2

1 000 ton (Gg)

Kuldioxid fra biomasse

Biomasse CO2

1 000 ton (Gg)

Dinitrogenoxid

N2O

ton (Mg)

Methan

CH4

ton (Mg)

Perfluorcarboner

PFC

ton (Mg) CO2-ækvivalenter

Hydrofluorcarboner

HFC

ton (Mg) CO2-ækvivalenter

Svovlhexafluorid og nitrogentrifluorid

SF6 NF3

ton (Mg) CO2-ækvivalenter

Nitrogenoxider

NOX

ton (Mg) NO2-ækvivalenter

Ikkemethanholdige flygtige organiske forbindelser

NMVOC

ton (Mg)

Kulilte

CO

ton (Mg)

Partikler < 10 μm

PM10

ton (Mg)

Partikler < 2,5 μm

PM2,5

ton (Mg)

Svovloxider

SOX

ton (Mg) SO2-ækvivalenter

Ammoniak

NH3

ton (Mg)

Alle data angives med én decimal.«

b)

Afdeling 5 erstattes af følgende:

»Afdeling 5

INDBERETNINGSSKEMAER

1.

For hvert af områderne i afdeling 3 udarbejdes dataene efter en hierarkisk klassificering af de økonomiske aktiviteter, NACE rev. 2 (aggregeringsniveau A*64), der er i fuld overensstemmelse med ENS 95. Herudover udarbejdes data for:

husholdningernes luftemissioner

udligningsposter, hvorved forstås indberetningsposter, som klart udligner forskellene mellem de luftemissionsregnskaber, som er indberettet i henhold til denne forordning, og de data, som er indberettet i forbindelse med de officielle nationale luftemissionsopgørelser.

2.

Den i punkt 1 nævnte hierarkiske klassificering er som følger:

Luftemissioner efter branche — NACE rev. 2 (A*64)

Husholdningernes luftemissioner

transport

opvarmning/køling

andet

Udligningsposter

Samlede luftemissionsregnskaber (produktionstransaktioner + husholdninger) for hvert af de områder, der er anført i afdeling 3

minus nationale residenter i udlandet

nationale fiskerfartøjer, som opererer i udlandet

landtransport

søfart

luftfart

plus ikkeresidenter på det nationale område

+

landtransport

+

skibsfart

+

luftfart

(+ eller –)

andre tilpasninger samt statistiske afvigelser

=

Samlede emissioner af det forurenende stof X indberettet til UNFCCC (1)/CLRTAP (2)«.

2)

Bilag II, afdeling 3 og 4, affattes således:

»Afdeling 3

OMRÅDER

Medlemsstaterne udarbejder statistikker over miljørelaterede skatter for følgende områder:

energiskatter

transportskatter

forureningsskatter

ressourceskatter.

Medlemsstaterne skal som et særligt område også indberette statens skatteindtægter, der er registreret i det europæiske national- og regionalregnskabssystem i forbindelse med deres deltagelse i EU's emissionshandelssystem.

Medlemsstaterne skal som særskilt område også indberette andre miljøafgifter, som er medtaget i de samlede energi-, transport-, forurenings- eller ressourceafgifter, og som opkræves på brændstoffers kulstofindhold (andre CO2-afgifter).

Alle data angives i mio. national valuta.

Afdeling 4

FØRSTE REFERENCEÅR, INDBERETNINGSHYPPIGHED OG INDBERETNINGSFRISTER

1.

Statistikkerne udarbejdes og indberettes hvert år.

2.

Statistikkerne indberettes inden 16 måneder efter udgangen af referenceåret. Dette gælder fra referenceåret 2020.

3.

Med henblik på at tilgodese brugernes behov for fuldstændige og aktuelle datasæt udarbejder Kommissionen (Eurostat), så snart der foreligger tilstrækkelige landedata, et samlet estimat for EU-27 for dette moduls vigtigste aggregater. Kommissionen (Eurostat) udarbejder og offentliggør så vidt muligt estimater for data, som medlemsstaterne ikke har indberettet inden for den frist, der er fastsat i punkt 2.

4.

Det første referenceår er 2020.

5.

Ved hver dataindberetning til Kommissionen leverer medlemsstaterne årlige data for årene n-4, n-3, n-2, n-1 og n, hvor n er referenceåret. Medlemsstaterne kan indberette alle foreliggende data for årene før 2016.«

3)

Bilag III, afdeling 4 og 5, affattes således:

»Afdeling 4

FØRSTE REFERENCEÅR, INDBERETNINGSHYPPIGHED OG INDBERETNINGSFRISTER

1.

Statistikkerne udarbejdes og indberettes hvert år.

2.

Statistikkerne indberettes inden 16 måneder efter udgangen af referenceåret. Dette gælder fra referenceåret 2021.

3.

Med henblik på at opfylde brugernes behov for fuldstændige og aktuelle datasæt udarbejder Kommissionen (Eurostat), så snart der foreligger tilstrækkelige landedata, et samlet skøn for EU-27 for dette moduls vigtigste aggregater. Kommissionen (Eurostat) udarbejder og offentliggør om muligt skøn for data, som medlemsstaterne ikke har indberettet inden for den frist, der er fastsat i punkt 2.

4.

Det første referenceår er 2021.

5.

Ved hver dataindberetning til Kommissionen leverer medlemsstaterne årlige data for årene n-4, n-3, n-2, n-1 og n, hvor n er referenceåret. Medlemsstaterne kan indberette alle foreliggende data for årene før 2017.

Afdeling 5

INDBERETNINGSSKEMAER

Der udarbejdes data opgjort i masseenheder for de områder, som er opført i følgende skemaer:

Skema A — Indenlandsk ressourceindvinding

MF.1

Biomasse

MF.1.1

Afgrøder (undtagen foderafgrøder)

MF.1.1.1

Korn

MF.1.1.2

Rodfrugter og rodknolde

MF.1.1.3

Sukkerafgrøder

MF.1.1.4

Bælgfrugter

MF.1.1.5

Nødder

MF.1.1.6

Olieholdige afgrøder

MF.1.1.7

Grøntsager

MF.1.1.8

Frugt

MF.1.1.9

Fibre

MF.1.1.A

Andre afgrøder (undtagen foderafgrøder) i.a.n.

MF.1.2

Afgrøderesidualer (anvendte), foderafgrøder og biomasse til græsning

MF.1.2.1

Afgrøderesidualer (anvendte)

MF.1.2.1.1

Strå

MF.1.2.1.2

Andre afgrøderesidualer (blade af sukkerroer og foderroer osv.)

MF.1.2.2

Foderafgrøder og biomasse til græsning

MF.1.2.2.1

Foderafgrøder inkl. høstede græsmarker

MF.1.2.2.2

Biomasse til græsning

MF.1.3

Træ

MF.1.3.1

Tømmer (industrikævler)

MF.1.3.2

Brænde og andre skovprodukter

MF.1.4

Fangst af vildfisk, vandplanter/vanddyr, jagt og indsamling

MF.1.4.1

Fangst af vildfisk

MF.1.4.2

Alle andre vanddyr og vandplanter

MF.1.4.3

Jagt og indsamling

MF.2

Metalmalme (råmalme)

MF.2.1

Jern

MF.2.2

Ikkejernholdige metaller

MF.2.2.1

Kobber

MF.2.2.2

Nikkel

MF.2.2.3

Bly

MF.2.2.4

Zink

MF.2.2.5

Tin

MF.2.2.6

Guld, sølv, platin og andre ædle metaller

MF.2.2.7

Bauxit og andre aluminiumholdige metaller

MF.2.2.8

Uran og thorium

MF.2.2.9

Andre ikkejernholdige metaller

MF.3

Ikkemetalliske mineraler

MF.3.1

Marmor, granit, sandsten, porfyr, basalt og andre dekorativ- eller bygningssten (undtagen skifer)

MF.3.2

Kridt og dolomit

MF.3.3

Skifer

MF.3.4

Kemiske mineraler og mineralsk gødning

MF.3.5

Salt

MF.3.6

Kalksten og gipssten

MF.3.7

Ler og kaolin

MF.3.8

Sand og grus

MF.3.9

Andre ikkemetalliske mineraler i.a.n.

MF.3.A

Udgravede jordmaterialer (herunder jord), kun hvis anvendt (frivillig indberetning)

MF.4

Fossile energimaterialer/-bærere

MF.4.1

Kul og andre faste energiprodukter/-bærere

MF.4.1.1

Brunkul

MF.4.1.2

Stenkul

MF.4.1.3

Olieskifer og tjæreholdigt sand

MF.4.1.4

Tørv

MF.4.2

Flydende og gasformige energimaterialer/-bærere

MF.4.2.1

Råolie, naturgaskondensater og flydende naturgas

MF.4.2.2

Naturgas

Skema B (import — handel i alt) og D (eksport — handel i alt)

MF.1

Biomasse

MF.1.1

Afgrøder (undtagen foderafgrøder)

MF.1.1.1

Korn

MF.1.1.2

Rodfrugter og rodknolde

MF.1.1.3

Sukkerafgrøder

MF.1.1.4

Bælgfrugter

MF.1.1.5

Nødder

MF.1.1.6

Olieholdige afgrøder

MF.1.1.7

Grøntsager

MF.1.1.8

Frugt

MF.1.1.9

Fibre

MF.1.1.A

Andre afgrøder (undtagen foderafgrøder) i.a.n.

MF.1.2

Afgrøderesidualer (anvendte), foderafgrøder og biomasse til græsning

MF.1.2.1

Afgrøderesidualer (anvendte)

MF.1.2.1.1

Strå

MF.1.2.1.2

Andre afgrøderesidualer (blade af sukkerroer og foderroer osv.)

MF.1.2.2

Foderafgrøder og biomasse til græsning

MF.1.2.2.1

Foderafgrøder inkl. høstede græsmarker

MF.1.3

Træ

MF.1.3.1

Tømmer (industrikævler)

MF.1.3.2

Brænde og andre skovprodukter

MF.1.4

Fangst af vildfisk, vandplanter/vanddyr, jagt og indsamling

MF.1.4.1

Fangst af vildfisk

MF.1.4.2

Alle andre vanddyr og vandplanter

MF.1.5

Levende dyr og animalske produkter (bortset fra vildtlevende fisk, vandplanter og vanddyr, nedlagte og indsamlede dyr)

MF.1.5.1

Levende dyr (bortset fra vildtlevende fisk, vandplanter og vanddyr, nedlagte og indsamlede dyr)

MF.1.5.2

Kød og tilberedt kød

MF.1.5.3

Mejeriprodukter, fugleæg og honning

MF.1.5.4

Andre produkter fra dyr (animalske fibre, skind, pelse, læder mv.)

MF.1.6

Produkter hovedsagelig fra biomasse

MF.2

Metalmalme (råmalme)

MF.2.1

Jern

MF.2.2

Ikkejernholdige metaller

MF.2.2.1

Kobber

MF.2.2.2

Nikkel

MF.2.2.3

Bly

MF.2.2.4

Zink

MF.2.2.5

Tin

MF.2.2.6

Guld, sølv, platin og andre ædle metaller

MF.2.2.7

Bauxit og andre aluminiumholdige metaller

MF.2.2.8

Uran og thorium

MF.2.2.9

Andre ikkejernholdige metaller

MF.2.3

Produkter hovedsagelig fra metaller

MF.3

Ikkemetalliske mineraler

MF.3.1

Marmor, granit, sandsten, porfyr, basalt og andre dekorativ- eller bygningssten (undtagen skifer)

MF.3.2

Kridt og dolomit

MF.3.3

Skifer

MF.3.4

Kemiske mineraler og mineralsk gødning

MF.3.5

Salt

MF.3.6

Kalksten og gipssten

MF.3.7

Ler og kaolin

MF.3.8

Sand og grus

MF.3.9

Andre ikkemetalliske mineraler i.a.n.

MF.3.B

Produkter hovedsagelig af ikkemetalholdige mineraler

MF.4

Fossile energimaterialer/-bærere

MF.4.1

Kul og andre faste energiprodukter/-bærere

MF.4.1.1

Brunkul

MF.4.1.2

Stenkul

MF.4.1.3

Olieskifer og tjæreholdigt sand

MF.4.1.4

Tørv

MF.4.2

Flydende og gasformige energimaterialer/-bærere

MF.4.2.1

Råolie, naturgaskondensater og flydende naturgas

MF.4.2.2

Naturgas

MF.4.2.3

Brændstof tanker (Import: pr. residente enheder i udlandet Eksport: pr. ikkeresidente enheder i indlandet)

MF.4.2.3.1

Brændstof til landtransport

MF.4.2.3.2

Brændstof til skibsfart

MF.4.2.3.3

Brændstof til luftfart

MF.4.3

Produkter hovedsagelig af fossile energiprodukter

MF.5

Andre produkter

MF.6

Affald til endelig behandling og deponering«

4)

Bilag IV, afdeling 3, 4 og 5, affattes således:

»Afdeling 3

OMRÅDER

Medlemsstaterne udarbejder regnskaberne for miljøbeskyttelsesudgifter for følgende områder, som er defineret i overensstemmelse med ENS:

produktion af miljøbeskyttelsestjenesteydelser. Markedsproduktion, ikkemarkedsproduktion og produktion af hjælpeaktiviteter opgøres særskilt

mellemliggende forbrug af miljøbeskyttelsestjenesteydelser

mellemliggende forbrug af miljøbeskyttelsestjenester for produktion er miljøbeskyttelsestjenester

import og eksport af miljøbeskyttelsestjenesteydelser

merværdiafgift (moms) og andre skatter, minus produktsubsidier, på miljøbeskyttelsestjenesteydelser

faste bruttoinvesteringer og anskaffelser minus afhændelser af ikkefinansielle ikkeproducerede aktiver til produktionen af miljøbeskyttelsestjenesteydelser

endeligt forbrug af miljøbeskyttelsestjenesteydelser

miljøbeskyttelsesoverførsler (modtaget/sendt).

Alle data angives i mio. national valuta.

Afdeling 4

FØRSTE REFERENCEÅR, INDBERETNINGSHYPPIGHED OG INDBERETNINGSFRISTER

1.

Statistikkerne udarbejdes og indberettes hvert år.

2.

Statistikkerne indberettes inden 24 måneder efter udgangen af referenceåret. Dette gælder fra referenceåret 2020.

3.

Med henblik på at opfylde brugernes behov for fuldstændige og aktuelle datasæt udarbejder Kommissionen (Eurostat), så snart der foreligger tilstrækkelige landedata, et samlet skøn for EU-28 for dette moduls vigtigste aggregater. Kommissionen (Eurostat) udarbejder og offentliggør om muligt skøn for data, som medlemsstaterne ikke har indberettet inden for den frist, der er fastsat i punkt 2.

4.

Det første referenceår er 2020.

5.

Ved hver dataindberetning til Kommissionen leverer medlemsstaterne årlige data for årene n – 2, n – 1 og n, hvor n er referenceåret. Medlemsstaterne kan indberette alle foreliggende data for årene før 2018.

Afdeling 5

INDBERETNINGSSKEMAER

1.

For hvert af de i afdeling 3 nævnte områder indberettes dataene opdelt efter:

typer af producenter/forbrugere af miljøbeskyttelsestjenesteydelser som defineret i afdeling 2

kategorier i klassifikationen af miljøbeskyttelsesaktiviteter (CEPA) grupperet som følger:

CEPA 1

CEPA 2

CEPA 3

CEPA 4

CEPA 5

CEPA 6

Summen af CEPA 7, CEPA 8 og CEPA 9

Følgende NACE-opdelinger for hjælpeproduktionen af miljøbeskyttelsesydelser: NACE Rev. 2 B, C, D, Hovedgruppe 36. Data for hovedafdeling C indberettes som følger:

NACE C10-C12 — Fremstilling af fødevarer drikkevarer og tobaksvarer

NACE C17 — Fremstilling af papir og papirvarer

NACE C19-20 — Fremstilling af koks, kemikalier og raffinerede mineralolieprodukter og kemiske produkter

NACE C 21-23 — Fremstilling af lægemidler, gummi, plast og andre ikkemetalliske produkter

NACE C 24 — Fremstilling af metal

NACE C 25-30 — Fremstilling af jern- og metalvarer, herunder maskiner og udstyr

NACE C13-16, 18, 31-33 — andre fremstillingsaktiviteter

Medlemsstater, hvor den samlede omsætning eller antallet af ansatte i en eller flere af disse NACE-opdelinger udgør mindre end 1 % af Unionens samlede omsætning, skal ikke fremlægge data for disse NACE-opdelinger.

2.

De CEPA-kategorier, der henvises til i punkt 1, er som følger:

 

CEPA 1 — bekæmpelse af luftforurening

 

CEPA 2 — regn- og spildevandshåndtering

 

CEPA 3 — affaldshåndtering

 

CEPA 4 — beskyttelse af jord, grundvand og vandmiljø

 

CEPA 5 — støjbekæmpelse

 

CEPA 6 — biodiversitet og landskabsbeskyttelse

 

CEPA 7 — strålingsbeskyttelse

 

CEPA 8 — miljømæssig forskning og udvikling

 

CEPA 9 — andre miljøbeskyttelsesaktiviteter.«

5)

Bilag V, afdeling 3, 4 og 5, affattes således:

»Afdeling 3

OMRÅDER

Medlemsstaterne udarbejder statistikker over sektoren for miljøvenlige varer og tjenesteydelser for følgende områder:

output fra hele miljøindustrien og markedsaktiviteter

eksport fra hele miljøindustrien og markedsaktiviteter

merværdi af hele miljøindustrien og markedsaktiviteter

beskæftigelse i hele miljøindustrien og markedsaktiviteter

Alle data angives i mio. national valuta, undtagen for beskæftigelse, som angives omregnet til fuldtidsbeskæftigede.

Afdeling 4

FØRSTE REFERENCEÅR, INDBERETNINGSHYPPIGHED OG INDBERETNINGSFRISTER

1.

Statistikkerne udarbejdes og indberettes hvert år.

2.

Statistikkerne indberettes inden 22 måneder efter udgangen af referenceåret. Dette gælder fra referenceåret 2020.

3.

Med henblik på at opfylde brugernes behov for fuldstændige og aktuelle datasæt udarbejder Kommissionen (Eurostat), så snart der foreligger tilstrækkelige landedata, et samlet skøn for EU-28 for dette moduls vigtigste aggregater. Kommissionen (Eurostat) udarbejder og offentliggør om muligt skøn for data, som medlemsstaterne ikke har indberettet inden for den frist, der er fastsat i punkt 2.

4.

Det første referenceår er 2020.

5.

Ved hver dataindberetning til Kommissionen leverer medlemsstaterne årlige data for årene n – 2, n – 1 og n, hvor n er referenceåret. Medlemsstaterne kan indberette alle foreliggende data for årene før 2018.

Afdeling 5

INDBERETNINGSSKEMAER

1.

For hvert af de i afdeling 3 nævnte områder indberettes dataene krydsklassificeret efter:

klassificering af de økonomiske aktiviteter, NACE Rev. 2 grupperet som følger:

NACE A

NACE B

NACE C

NACE D

NACE E

NACE F

NACE J

NACE M

NACE O

NACE P

Summen af NACE G+NACE H+NACE I+NACE K+NACE L+NACE N+NACE Q+NACE R+ NACE S + NACE T + NACE U

kategorier i klassifikationen af miljøbeskyttelsesforanstaltninger (CEPA) og klassifikationen af ressourceforvaltningsforanstaltninger (CReMA) grupperet som følger:

CEPA 1

CEPA 2

CEPA 3

CEPA 4

CEPA 5

CEPA 6

Summen af CEPA 7, CEPA 8 og CEPA 9

CReMA 10

CReMA 11

CReMA 13

CReMA 13A

CReMA 13B

CReMA 13C

CReMA 14

summen af CReMA 12, CReMA15 og CReMA16

2.

De CEPA-kategorier, der henvises til i punkt 1, er fastsat i bilag IV. De CReMA-kategorier, der henvises til i punkt 1 er, er som følger:

 

CReMA 10 — vandhåndtering

 

CReMA 11 — håndtering af skovressourcer

 

CReMA 12 — håndtering af vilde dyr og planter

 

CReMA 13 — håndtering af energiressourcer

 

CReMA 13A — produktion af vedvarende energi

 

CReMA 13B — varme-/energibesparelser og varme-/energihåndtering

 

CReMA 13C — minimering af brugen af fossil energi som råstof

 

CReMA 14 — mineralhåndtering

 

CReMA 15 — forsknings- og udviklingsaktiviteter for ressourcehåndtering

 

CReMA 16 — andre ressourcehåndteringsaktiviteter.«.


(1)  FN's rammekonvention om klimaændringer.

(2)  Konventionen om grænseoverskridende luftforurening over store afstande.