2.6.2016   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 145/10


KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/873

af 1. juni 2016

om ændring af forordning (EF) nr. 690/2008 om anerkendelse af beskyttede zoner, som er udsat for særlige plantesundhedsrisici i Fællesskabet

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Rådets direktiv 2000/29/EF af 8. maj 2000 om foranstaltninger mod indslæbning i Fællesskabet af skadegørere på planter eller planteprodukter og mod deres spredning inden for Fællesskabet (1), særlig artikel 2, stk. 1, litra h),

under henvisning til anmodning fra Det Forenede Kongerige, Finland, Grækenland, Irland, Italien, Malta, Portugal, Slovakiet og Spanien og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Ved Kommissionens forordning (EF) nr. 690/2008 (2) blev visse medlemsstater og visse områder i medlemsstater anerkendt som beskyttede zoner med hensyn til visse skadegørere. I nogle tilfælde blev anerkendelsen kun indrømmet i en begrænset periode for at give de berørte medlemsstater mulighed for at fremlægge al nødvendig dokumentation for, at de pågældende skadegørere ikke forekommer i den berørte medlemsstat eller det berørte område, eller for at afslutte indsatsen for at udrydde den pågældende skadegører. Der er siden sket en væsentlig udvikling i plantesundhedssituationen i visse beskyttede zoner i visse medlemsstater.

(2)

Visse kommuner i regionen Ribatejo e Oeste i Portugal blev anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Bemisia tabaci Genn. (europæiske populationer). Portugal har forelagt dokumentation for, at Bemisia tabaci (europæiske populationer) nu er etableret i disse kommuner. Disse kommuner bør derfor ikke længere anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Bemisia tabaci (europæiske populationer).

(3)

Grækenlands område var anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Dendroctonus micans Kugelan, Gilpinia hercyniae (Hartig), Gonipterus scutellatus Gyll., Ips amitinus Eichhof, Ips cembrae Heer og Ips duplicatus Sahlberg indtil den 30. april 2016. Af yderligere oplysninger fra Grækenland fremgår det, at Grækenlands område fortsat er frit for disse skadegørere. Derfor bør Grækenland anerkendes som beskyttet zone med hensyn til disse skadegørere uden tidsmæssig begrænsning.

(4)

Irlands og Det Forenede Kongeriges områder var anerkendt indtil den 30. april 2016 som beskyttet zone med hensyn til Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu. Af yderligere oplysninger fra Det Forenede Kongerige og Irland fremgår det, at deres områder fortsat er frie for skadegøreren. Derfor bør Det Forenede Kongerige og Irland anerkendes som beskyttet zone med hensyn til skadegøreren uden tidsmæssig begrænsning.

(5)

Portugals område blev anerkendt indtil den 30. april 2016 som beskyttet zone med hensyn til Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu. Portugal har forelagt dokumentation for, at Dryocosmus kuriphilus nu er etableret på dets område. Portugal bør derfor ikke længere anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Dryocosmus kuriphilus.

(6)

Portugal har anmodet om, at Azorerne anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Globodera pallida (Stone) Behrens og Globodera rostochiensis (Wollenweber) Behrens. På grundlag af undersøgelser gennemført siden 2006 har Portugal indsendt dokumentation for, at skadegørerne ikke forekommer i Azorerne, til trods for at der er gunstige betingelser for skadegørerne for at etablere sig der. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør endvidere overvåges af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Azorerne kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Globodera pallida og Globodera rostochiensis indtil den 30. april 2018.

(7)

Det Forenede Kongerige, Irland og Malta har anmodet om, at deres områder anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Paysandisia archon (Burmeister). På grundlag af undersøgelser gennemført siden 2007 har Det Forenede Kongerige, Irland og Malta indsendt dokumentation for, at den pågældende skadegører ikke forekommer på deres områder, til trods for at der er gunstige betingelser for skadegøreren for at etablere sig der. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør endvidere overvåges af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Det Forenede Kongerige, Irland og Malta kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Paysandisia archon indtil den 30. april 2018.

(8)

Det Forenede Kongerige og Irland har anmodet om, at deres områder anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Rhynchophorus ferrugineus (Olivier). På grundlag af undersøgelser gennemført siden 2007 har Det Forenede Kongerige og Irland indsendt dokumentation for, at den pågældende skadegører ikke forekommer på deres områder, til trods for at der er gunstige betingelser for skadegøreren for at etablere sig der. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør endvidere overvåges af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Det Forenede Kongerige og Irland kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Rhynchophorus ferrugineus indtil den 30. april 2018.

(9)

Portugal har anmodet om, at Azorerne anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Rhynchophorus ferrugineus (Olivier). På grundlag af undersøgelser gennemført siden 2007 har Portugal indsendt dokumentation for, at den pågældende skadegører ikke forekommer på Azorerne, til trods for at der er gunstige betingelser for skadegøreren for at etablere sig der. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør endvidere overvåges af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Azorerne kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Rhynchophorus ferrugineus indtil den 30. april 2018.

(10)

Det Forenede Kongerige har anmodet om, at dets område anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Thaumetopoea pityocampa Denis & Schiffermüller. På grundlag af undersøgelser gennemført siden 2013 har Det Forenede Kongerige indsendt dokumentation for, at den pågældende skadegører ikke forekommer på dets område, til trods for at der er gunstige betingelser for skadegøreren for at etablere sig der. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør endvidere overvåges af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Det Forenede Kongerige kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Thaumetopoea pityocampa indtil den 30. april 2018.

(11)

Irlands område blev anerkendt indtil den 30. april 2016 som beskyttet zone med hensyn til Thaumetopoea processionea L. Af yderligere oplysninger fra Irland fremgår det, at Irlands område fortsat er frit for skadegøreren. Derfor bør Irland anerkendes som beskyttet zone med hensyn til skadegøreren uden tidsmæssig begrænsning.

(12)

Det Forenede Kongeriges område, med undtagelse af visse lokale administrative områder, var kun anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Thaumetopoea processionea L. indtil den 30. april 2016. Det Forenede Kongerige har indsendt oplysninger, som viser, at Thaumetopoea processionea nu er etableret i de lokale administrative områder Guildford og Woking. Disse områder bør derfor ikke længere anerkendes som del af den beskyttede zone i Det Forenede Kongerige. Disse oplysninger viser også, at resten af Det Forenede Kongeriges område, der blev anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Thaumetopoea processionea fortsat synes at være frit for skadegøreren. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør overvåges yderligere af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Det Forenede Kongerige, med undtagelse af visse lokale administrative områder, herunder Guildford og Woking, kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Thaumetopoea processionea indtil den 30. april 2018.

(13)

Det Forenede Kongerige har anmodet om, at dets område anerkendes som beskyttet zone med hensyn til »Candidatus Phytoplasma ulmi«. På grundlag af undersøgelser gennemført siden 2013 har Det Forenede Kongerige indsendt dokumentation for, at skadegøreren ikke forekommer på dets område, til trods for at der er gunstige betingelser for skadegøreren for at etablere sig der. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør endvidere overvåges af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Det Forenede Kongerige kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til »Candidatus Phytoplasma ulmi« indtil den 30. april 2018.

(14)

Portugals område blev anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens (Hedges) Col. Da den nationale produktion i Portugal af frø af Phaseolus vulgaris og Dolichos (de relevante værtsplanter) er blevet ubetydelig, har Portugal anmodet om, at dets status af beskyttet zone med hensyn til Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens (Hedges) Col. bliver tilbagekaldt. Portugal bør derfor ikke længere anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens (Hedges) Col.

(15)

Spanien blev anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al med undtagelse af visse dele af dets område. Spanien har anmodet om tilbagekaldelse af status som beskyttet zone for den selvstyrende region Madrid på grund af den ringe økonomiske interesse. Den selvstyrende region Madrid bør derfor ikke længere anerkendes som del af den beskyttede zone i Spanien med hensyn til Erwinia amylovora.

(16)

Spanien har endvidere indsendt dokumentation for, at Erwinia amylovora nu er etableret i den selvstyrende region Andalusien og i distrikterne (»comarcas«) i Segrià, Noguera, Pla d'Urgell, Garrigues og Urgell i provinsen Lleida (den selvstyrende region Catalonien). De foranstaltninger, der blev truffet i 2013 til 2015, med det formål at udrydde denne skadegører, har vist sig at være ineffektive. Den selvstyrende region Andalusien og distrikterne (»comarcas«) i Segrià, Noguera, Pla d'Urgell, Garrigues og Urgell i provinsen Lleida (den selvstyrende region Catalonien) bør derfor ikke længere anerkendes som del af den beskyttede zone i Spanien med hensyn til Erwinia amylovora.

(17)

Visse dele af Italiens område blev anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. Italien har indsendt dokumentation for, at Erwinia amylovora nu er etableret i kommunerne Busca, Centallo og Tarantasca i provinsen Cuneo (Piemonte). Kommunerne Busca, Centallo og Tarantasca i provinsen Cuneo (Piemonte) bør derfor ikke længere anerkendes som del af den beskyttede zone i Italien med hensyn til Erwinia amylovora.

(18)

Nordirland blev anerkendt som en del af den beskyttede zone i Det Forenede Kongerige med hensyn til Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. Det Forenede Kongerige har indsendt dokumentation for, at Erwinia amylovora nu er etableret i landsbyerne (»townlands«) Ballinran Upper, Carrigenagh Upper, Ballinran og Carrigenagh i County Down, og i valgkredsen Dunmurry Cross i Belfast i County Antrim i Nordirland. Landsbyerne (»townlands«) Ballinran Upper, Carrigenagh Upper, Ballinran og Carrigenagh i County Down, og i valgkredsen Dunmurry Cross i Belfast i County Antrim i Nordirland bør derfor ikke længere anerkendes som del af den beskyttede zone i Det Forenede Kongerige med hensyn til Erwinia amylovora.

(19)

Visse dele af Italiens område var anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. indtil den 30. april 2016. Italien har indsendt dokumentation for, at Erwinia amylovora nu er etableret i provinserne Milano og Varese i Lombardiet. Disse provinser bør derfor ikke længere anerkendes som del af den beskyttede zone i Italien. Oplysningerne viser også, at resten af Italiens område, der var anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Erwinia amylovora indtil den 30. april 2016 fortsat synes at være frit for skadegøreren. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør endvidere overvåges af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Italien, med undtagelse af visse provinser, herunder Milano ogVarese, kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Erwinia amylovora indtil den 30. april 2018.

(20)

Slovakiets område, med undtagelse af visse kommuner i visse distrikter, var anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. indtil den 30. april 2016. Slovakiet har indsendt dokumentation for, at Erwinia amylovora nu er etableret i hele distriktet Dunajská Streda. Disse oplysninger viser også, at resten af Slovakiets område, der var anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Erwinia amylovora indtil den 30. april 2016, fortsat synes at være frit for skadegøreren. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør endvidere overvåges af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Slovakiet, med undtagelse af nogle kommuner i visse distrikter, herunder distriktet Dunajská Streda, kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Erwinia amylovora indtil den 30. april 2018.

(21)

Det Forenede Kongerige har anmodet om, at dets område anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Xanthomonas arboricola pv. pruni (Smith) Vauterin et al. På grundlag af undersøgelser gennemført siden 2013 har Det Forenede Kongerige indsendt dokumentation for, at den pågældende skadegører er blevet udryddet, eller var ved at blive udryddet i dele af dets område, hvor der havde været udbrud af skadegøreren, og at den ikke forekommer i resten af dets område, til trods for at der er gunstige betingelser for skadegøreren for at etablere sig der. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør endvidere overvåges af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Det Forenede Kongerige kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Xanthomonas arboricola pv. pruni indtil den 30. april 2018.

(22)

Irland har anmodet om, at dets område anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Ceratocystis platani (J.M. Walter) Engelbr. & T.C. Harr. På grundlag af undersøgelser gennemført siden 2013 har Irland dokumenteret, at den pågældende skadegører ikke forekommer på dets område, til trods for at der er gunstige betingelser for skadegøreren for at etablere sig der. Det er dog nødvendigt at gennemføre yderligere undersøgelser. Disse undersøgelser bør endvidere overvåges af eksperter under Kommissionens myndighed. Derfor bør Irland kun anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Ceratocystis platani indtil den 30. april 2018.

(23)

Det Forenede Kongeriges område blev anerkendt indtil den 30. april 2016 som beskyttet zone med hensyn til Ceratocystis platani (J.M. Walter) Engelbr. & T.C. Harr. Af yderligere oplysninger fra Det Forenede Kongerige fremgår det, at dets område fortsat er frit for skadegøreren. Derfor bør Det Forenede Kongerige anerkendes som beskyttet zone med hensyn til skadegøreren uden tidsmæssig begrænsning.

(24)

Isle of Man i Det Forenede Kongerige blev anerkendt indtil den 30. april 2016 som beskyttet zone med hensyn til Cryphonectria parasitica (Murill) Barr. Af yderligere oplysninger fra Det Forenede Kongerige fremgår det, at Isle of Man fortsat er fri for skadegøreren. Derfor bør Isle of Man i Det Forenede Kongerige anerkendes som beskyttet zone med hensyn til skadegøreren uden tidsmæssig begrænsning.

(25)

Finlands område var anerkendt som beskyttet zone med hensyn til tomatmosaikvisnesygevirus. Finland har fremlagt oplysninger, der viser, at det ikke kan forebygge gentagne indslæbninger af tomatmosaikvisnesygevirus på dets område og anmoder om, at det ikke længere er anerkendt som en beskyttet zone med hensyn til skadegøreren. Finland bør derfor ikke længere anerkendes som beskyttet zone med hensyn til tomatmosaikvisnesygevirus.

(26)

Portugals område, med undtagelse af nogle områder, var anerkendt som beskyttet zone med hensyn til Citrus tristeza-virus (europæiske stammer). Portugal har indsendt dokumentation for, at Citrus tristeza-virus (europæiske stammer) nu er etableret i distriktet Odemira i Alentejo. Distriktet Odemira i Alentejo bør derfor ikke længere anerkendes som beskyttet zone med hensyn til Citrus tristeza-virus (europæiske stammer).

(27)

Regionerne Puglia og Sardinien i Italien blev anerkendt som beskyttet zone med hensyn til grapevine flavescence dorée MLO. Af yderligere oplysninger fra Italien fremgår det, at regionerne Puglia og Sardinien fortsat er frie for skadegøreren. Derfor bør Puglia og Sardinien i Italien anerkendes som beskyttet zone med hensyn til skadegøreren uden tidsmæssig begrænsning.

(28)

Af hensyn til klarheden udskiftes hele bilaget til forordning (EF) nr. 690/2008.

(29)

Forordning (EF) nr. 690/2008 bør derfor ændres.

(30)

Da visse områder er blevet anerkendt som beskyttede zoner i henhold til forordning (EF) nr. 690/2008 indtil den 30. april 2016, bør nærværende forordning finde anvendelse fra den 1. maj 2016 for at sikre retlig kontinuitet og for at undgå handelsforstyrrelser.

(31)

Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Den Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Ændring af forordning (EF) nr. 690/2008

Bilag I til forordning (EF) nr. 690/2008 erstattes af teksten i bilaget til nærværende forordning.

Artikel 2

Ikrafttrædelse og anvendelse

Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den anvendes fra den 1. maj 2016.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 1. juni 2016.

På Kommissionens vegne

Jean-Claude JUNCKER

Formand


(1)  EFT L 169 af 10.7.2000, s. 1.

(2)  Kommissionens forordning (EF) nr. 690/2008 af 4. juli 2008 om anerkendelse af beskyttede zoner, som er udsat for særlige plantesundhedsrisici i Fællesskabet (EUT L 193 af 22.7.2008, s. 1).


BILAG

»BILAG I

Zoner i EF, der anerkendes som »beskyttede zoner« for så vidt angår de skadegørere, som er anført ud for disse

Skadegørere

Beskyttede zoner:

a)   

Insekter, mider og nematoder på alle udviklingsstadier

1.

Anthonomus grandis (Boh.)

Grækenland, Spanien (Andalusien, Catalonien, Extremadura, Murcia, Valencia)

2.

Bemisia tabaci Genn. (europæiske populationer)

Irland, Portugal (Azorerne, Beira Interior, Beira Litoral, Entre Douro e Minho og Trás-os-Montes), Finland, Sverige, Det Forenede Kongerige

3.

Cephalcia lariciphila (Klug.)

Irland, Det Forenede Kongerige (Nordirland, Isle of Man og Jersey)

3.1.

Daktulosphaira vitifoliae (Fitch)

Cypern

4.

Dendroctonus micans Kugelan

Irland, Grækenland, Det Forenede Kongerige (Nordirland, Isle of Man og Jersey)

4.1.

Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu

Irland, Det Forenede Kongerige

5.

Gilpinia hercyniae (Hartig)

Irland, Grækenland, Det Forenede Kongerige (Nordirland, Isle of Man og Jersey)

6.

Globodera pallida (Stone) Behrens

Letland, Portugal (Azorerne indtil den 30. april 2018), Slovenien, Slovakiet, Finland

6.1.

Globodera rostochiensis (Wollenweber) Behrens

Portugal (Azorerne indtil den 30. april 2018)

7.

Gonipterus scutellatus Gyll.

Grækenland, Portugal (Azorerne)

8.

Ips amitinus Eichhof

Irland, Grækenland, Det Forenede Kongerige

9.

Ips cembrae Heer

Irland, Grækenland, Det Forenede Kongerige (Nordirland og Isle of Man)

10.

Ips duplicatus Sahlberg

Irland, Grækenland, Det Forenede Kongerige

11.

Ips sexdentatus Bőrner

Irland, Cypern, Det Forenede Kongerige (Nordirland og Isle of Man)

12.

Ips typographus Heer

Irland, Det Forenede Kongerige

13.

Leptinotarsa decemlineata Say

Irland, Spanien (Ibiza og Menorca), Cypern, Malta, Portugal (Azorerne og Madeira), Finland (distrikterne Åland, Häme, Kymi, Pirkanmaa, Satakunta, Turku, Uusimaa), Sverige (Blekinge len, Gotlands len, Hallands len, Kalmar len og Skåne), Det Forenede Kongerige

14.

Liriomyza bryoniae (Kaltenbach)

Irland, Det Forenede Kongerige (Nordirland)

14.1.

Paysandisia archon (Burmeister)

Irland (indtil den 30. april 2018), Malta (indtil den 30. april 2018), Det Forenede Kongerige (indtil den 30. april 2018)

14.2.

Rhynchophorus ferrugineus (Olivier)

Irland (indtil den 30. april 2018), Portugal (Azorerne indtil den 30. april 2018), Det Forenede Kongerige (indtil den 30. april 2018)

15.

Sternochetus mangiferae Fabricius

Spanien (Granada og Malaga), Portugal (Alentejo, Algarve og Madeira)

15.1.

Thaumetopoea pityocampa Denis & Schiffermüller

Det Forenede Kongerige (indtil den 30. april 2018)

16.

Thaumetopoea processionea L.

Irland, Det Forenede Kongerige (undtagen de lokale administrative områder i Barnet, Brent, Bromley, Camden, City of London, City of Westminster, Croydon, Ealing, Elmbridge District, Epsom and Ewell District, Guildford, Hackney, Hammersmith & Fulham, Haingey, Harrow, Hillingdon, Hounslow, Islington, Kensington & Chelsea, Kingston upon Thames, Lambeth, Lewisham, Merton, Reading, Richmond Upon Thames, Runnymede District, Slough, South Oxfordshire, Southwark, Spelthorne District, Sutton, Tower Hamlets, Wandsworth, West Berkshire and Woking) (indtil den 30. april 2018)

b)   

Bakterier

01.

»Candidatus Phytoplasma ulmi«

Det Forenede Kongerige (indtil den 30. april 2018)

1.

Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens (Hedges) Col.

Grækenland, Spanien

2.

Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al.

Estland, Spanien (undtagen de selvstyrende regioner Andalusien, Aragonien, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Extremadura, den selvstyrende region Madrid, Murcia, Navarra og Rioja, provinsen Guipuzcoa (Baskerlandet), comarcas Garrigues, Noguera, Pla D'Urgell, Segrià og Urgell i provinsen Lleida (den selvstyrende region Catalonien), og kommunerne Alborache og Turís i provinsen Valencia og comarcas L'Alt Vinalopó og El Vinalopó Mitjà i provinsen Alicante (Comunidad Valenciana)), Frankrig (Korsika), Italien (Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Lazio, Liguria, Marche, Molise, Piemonte (undtagen kommunerne Busca, Centallo og Tarantasca i provinsen Cuneo), Sardinia, Sicilia, Toscana, Umbria, Valle d'Aosta), Letland, Portugal, Finland, Det Forenede Kongerige (Nordirland: undtagen byerne Ballinran Upper, Carrigenagh Upper, Ballinran, og Carrigenagh i County Down, og valgkredsen Dunmurry Cross i Belfast, County Antrim, Isle of Man, Channel Islands),

og indtil den 30. april 2018, Irland (undtagen byen Galway), Italien (Puglia, Emilia- Romagna (provinserne Parma og Piacenza), Lombardia (undtagen provinserne Milano, Mantua, Sondrio og Varese), Veneto (undtagen provinserne Rovigo og Venezia, kommunerne Barbona, Boara Pisani, Castelbaldo, Masi, Piacenza d'Adige, S. Urbano og Vescovana i provinsen Padova og området syd for hovedvej A4 i provinsen Verona)), Litauen (undtagen kommunerne Babtai og Kėdainiai (regionen Kaunas)), Slovenien (undtagen regionerne Gorenjska, Koroška, Maribor og Notranjska og kommunerne Lendava og Renče-Vogrsko (syd for hovedvej H4)), Slovakiet (undtagen distriktet Dunajská Streda, Hronovce og Hronské Kľačany (distriktet Levice), Dvory nad Žitavou (dsitriktet Nové Zámky), Málinec (distriktet Poltár), Hrhov (distriktet Rožňava), Veľké Ripňany (distriktet Topoľčany), Kazimír, Luhyňa, Malý Horeš, Svätuše og Zatín (distriktet Trebišov))

3.

Xanthomonas arboricola pv. pruni (Smith) Vauterin et al.

Det Forenede Kongerige (indtil den 30. april 2018)

c)   

Svampe

01.

Ceratocystis platani (J.M.Walter) Engelbr. & T.C.Harr.

Irland (indtil den 30. april 2018), Det Forenede Kongerige

02.

Cryphonectria parasitica (Murrill) Barr.

Tjekkiet, Irland, Sverige, Det Forenede Kongerige

1.

Glomerella gossypii Edgerton

Grækenland

2.

Gremmeniella abietina Morelet

Irland, Det Forenede Kongerige (Nordirland)

3.

Hypoxylon mammatum (Wahlenberg) J. Miller

Irland, Det Forenede Kongerige (Nordirland)

d)   

Virus og viruslignende organismer

1.

Beet necrotic yellow vein virus

Irland, Frankrig (Bretagne), Portugal (Azorerne), Finland og Det Forenede Kongerige (Nordirland)

2.

Tomatmosaikvisnesygevirus

Sverige

3.

Citrus tristeza virus (europæiske stammer)

Grækenland (undtagen de regionale enheder Argolida og Chania), Malta, Portugal (undtagen Algarve, Madeira og distriktet Odemira i Alentejo)

4.

Grapevine flavescence dorée MLO

Tjekkiet, Frankrig (Alsace, Champagne-Ardenne, Picardie (departementet Aisne), Île-de-France (kommunerne Citry, Nanteuil-sur-Marne og Saâcy-sur-Marne) og Lorraine)), Italien (Puglia, Sardinia og Basilicata)«