30.4.2004   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 162/8


RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 869/2004

af 26. april 2004

om ændring af forordning (EF) nr. 1936/2001 om visse kontrolforanstaltninger for fiskeri efter visse bestande af stærkt vandrende fiskearter

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 37,

under henvisning til forslag fra Kommissionen,

under henvisning til udtalelse fra Europa-Parlamentet (1), og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Den Internationale Kommission for Bevarelse af Tunfiskebestanden i Atlanterhavet, i det følgende benævnt »ICCAT«, har vedtaget en række henstillinger, og Kommissionen for Tunfisk i Det Indiske Ocean, i det følgende benævnt »IOTC«, har vedtaget en række resolutioner, der skaber forpligtelser vedrørende kontrol og overvågning, som blev gennemført ved forordning (EF) nr. 1936/2001 (2).

(2)

Henstillinger om nye kontrolforanstaltninger for visse bestande af stærkt vandrende fiskearter blev vedtaget af ICCAT på dets 17. møde i 2001 og dets 13. ekstraordinære møde i 2002 og af IOTC på dets 6. ordinære møde i 2001 og dets 7. ordinære møde i 2002. Disse henstillinger og resolutioner er bindende for Fællesskabet, og de bør derfor gennemføres.

(3)

Forordning (EF) nr. 1936/2001 bør derfor ændres i overensstemmelse hermed —

UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:

Artikel 1

Forordning (EF) nr. 1936/2001 ændres således:

1)

I artikel 3 indsættes følgende litra:

»g)

»opfedning«: opdræt af fisk i bure for at forøge deres vægt eller fedtindhold med henblik på afsætning

h)

»anbringelse i bur«: placering af vilde fisk uanset størrelse i indelukker (bure) med henblik på opfedning

i)

»opfedningsbedrift«: virksomhed, der opdrætter vilde fisk i bure med henblik på opfedning

j)

»transportfartøj«: fartøj, der tager levende vilde fisk om bord og transporterer dem til opfedningsbedrifter.«

2)

Følgende artikler indsættes:

»Artikel 4a

Aktiviteterne på fartøjer, der medvirker ved opfedning af almindelig tun

1.   Føreren af et EF-fiskerfartøj, der overfører almindelig tun til et transportfartøj med henblik på opfedning, indfører følgende oplysninger i logbogen:

de overførte mængder almindelig tun og antal

fangstområde

dato og position for overførslen af almindelig tun

transportfartøjets navn, det flag, som det fører, dets registreringsnummer og dets internationale radiokaldesignal

navnet på den eller de opfedningsbedrift(er), de overførte mængder almindelig tun er bestemt for.

2.   Føreren af et transportfartøj, hvortil der er overført mængder af almindelig tun, registrerer følgende oplysninger:

a)

de overførte mængder almindelig tun pr. fiskerfartøj og antal

b)

navnet på det fartøj, der har fanget de mængder, der er omhandlet i litra a), det flag, som det fører, dets registreringsnummer og dets internationale radiokaldesignal

c)

dato og position for overførslen af almindelig tun

d)

navnet på den eller de opfedningsbedrift(er), de overførte mængder almindelig tun er bestemt for.

3.   Føreren er fritaget for forpligtelsen i stk. 2, hvis registreringen erstattes af en genpart af den omladningsmeddelelse, der er omhandlet i artikel 11 i forordning (EØF) nr. 2847/93, eller en genpart af det dokument T 2 M, der er omhandlet i artikel 13 i forordning (EØF) nr. 2847/93, og som indeholder de oplysninger, der er nævnt i stk. 2, litra c), i nærværende artikel.

4.   Medlemsstaterne sørger for, at alle mængder almindelig tun, der anbringes i bur af fartøjer, som fører deres flag, registreres af de kompetente myndigheder. Medlemsstaterne meddeler i overensstemmelse med artikel 5 (opgave I som defineret af ICCAT) Kommissionen data om de mængder almindelig tun, der er fanget og anbragt i bur af fartøjer, som fører deres flag.

Hvis almindelig tun, der er fanget med henblik på opfedning, eksporteres og importeres, meddeler medlemsstaterne Kommissionen nummer og dato på de statistiske dokumenter, der er omhandlet i Rådets forordning (EF) nr. 1984/2003 af 8. april 2003 om indførelse af en ordning for statistisk registrering af almindelig tun, sværdfisk og storøjet tun i Fællesskabet (3), og som de har valideret, ligesom de anfører det angivne bestemmelsestredjeland.

5.   Medlemsstaterne meddeler elektronisk Kommissionen en liste over de fartøjer, som fører deres flag og er registreret i Fællesskabet, og som fisker efter almindelig tun med henblik på opfedning. Denne meddelelse gives senest den 30. april hvert år, og skal indeholde følgende oplysninger:

a)

fiskerfartøjets interne nummer som defineret i bilag I til Kommissionens forordning (EF) nr. 2090/98 (4)

b)

navn og adresse på reder(e), anpartshaver(e) eller befragter(e).

6.   Medlemsstaterne meddeler elektronisk Kommissionen en liste over de fartøjer, som de giver tilladelse til at levere og/eller overføre almindelig tun med henblik på opfedning. Denne meddelelse gives senest den 30. april hvert år, og skal indeholde følgende oplysninger:

a)

fartøjets navn, det flag, som det fører, og dets registreringsnummer

b)

eventuelt eller eventuelle tidligere flag

c)

fartøjstype (fartøj med fiskebassin, slæbebassin osv.), længde og tonnage i BT

d)

internationalt radiokaldesignal

e)

navn og adresse på reder(e), anpartshaver(e) eller befragter(e).

Artikel 4b

Aktiviteterne på bedrifter, der opfeder almindelig tun

1.   Medlemsstaterne træffer de nødvendige foranstaltninger til sikring af, at de opfedningsbedrifter for almindelig tun, der henhører under deres jurisdiktion, hver gang et fisker- eller transportfartøj har tilendebragt en anbringelse af fisk i bur, senest 72 timer herefter sender de kompetente myndigheder en meddelelse om anbringelse i bur som omhandlet i bilag Ia. De af medlemsstaterne godkendte opfedningsbedrifter er ansvarlige for indgivelsen af meddelelsen om anbringelse i bur med alle de oplysninger, der er foreskrevet i denne artikel.

2.   Medlemsstaterne træffer de fornødne foranstaltninger med henblik på, at de i stk. 1 omhandlede opfedningsbedrifter senest den 1. juli hvert år forelægger dem en meddelelse om afsætningen af opfedet almindelig tun.

3.   Den i stk. 2 omhandlede meddelelse om afsætningen af opfedet almindelig tun skal indeholde følgende oplysninger:

bedriftens navn

bedriftens adresse

bedriftens ejer

de mængder almindelig tun (udtrykt i tons), der er afsat det foregående år

de afsatte mængders destination (køberens navn, land, salgsdato)

ved eksport og import numre og valideringsdatoer på de statistikdokumenter, der er omhandlet i forordning (EF) nr. 1984/2003

så vidt muligt opfedningens varighed for de afsatte mængder (udtrykt i måneder)

den gennemsnitlige størrelse af de afsatte fisk.

4.   På grundlag af de oplysninger, der er nævnt i stk. 1 og 3, giver medlemsstaterne senest den 1. august hvert år elektronisk Kommissionen meddelelse om:

de mængder almindelig tun, der er anbragt i bur det foregående år

de mængder almindelig tun, der er afsat det foregående år.

Artikel 4c

Register over bedrifter, der opfeder almindelig tun

1.   Medlemsstaterne sender inden den 30. april 2004 elektronisk Kommissionen en liste over de opfedningsbedrifter, der henhører under deres jurisdiktion, og som den giver tilladelse til at foretage opfedning af almindelig tun, der er fanget i konventionsområdet.

2.   Den liste, der er omhandlet i stk. 1, skal indeholde følgende oplysninger:

bedriftens navn og dens nationale registreringsnummer

bedriftens placering

bedriftens kapacitet (udtrykt i tons).

3.   Kommissionen sender disse oplysninger til ICCAT's eksekutivsekretariat inden den 31. august 2004, så de pågældende opfedningsbedrifter kan blive opført i ICCAT's register over de bedrifter, der har fået tilladelse til at foretage opfedning af almindelig tun, der er fanget i ICCAT-konventionens område.

4.   Enhver ændring, der skal foretages i den liste, der er omhandlet i stk. 1, meddeles Kommissionen, der videresender denne meddelelse til ICCAT's eksekutivsekretariat efter samme procedure mindst 10 hverdage inden den dato, hvor bedrifterne påbegynder opfedningen af almindelig tun i ICCAT-konventionens område.

5.   Det er forbudt for opfedningsbedrifter under en medlemsstats jurisdiktion, der ikke er opført i den liste, der er omhandlet i stk. 1, at foretage opfedning af almindelig tun, der er fanget i ICCAT-konventionens område.«

(3)  EUT L 295 af 13.11.2003, s. 1."

(4)  EFT L 266 af 1.10. 1998, s. 27. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 26/2004 (EUT L 5 af 9.1.2004, s. 25)."

3)

Artikel 5 ændres således:

a)

Stk. 1 affattes således:

»1.   Medlemsstaterne sender elektronisk data om de årlige nominelle fangster (opgave I som defineret af ICCAT) for de arter, der er omhandlet i bilag II, til Kommissionen, som derefter videresender dem til ICCAT's eksekutivsekretariat. Medlemsstaterne sender senest den 30. juni det følgende år til videnskabelige formål Kommissionen endelige skøn for hele året eller, hvis det ikke er muligt, foreløbige skøn.«

b)

I stk. 2 affattes indledningen således:

»2.   Medlemsstaterne sender hvert år inden den 31. juli elektronisk ICCAT's eksekutivsekretariat nedennævnte data (opgave II som defineret af ICCAT) og giver Kommissionen elektronisk adgang hertil.«

4)

I artikel 6 indsættes følgende stykke:

»1a)   Medlemsstaterne sender til videnskabelige formål elektronisk ICCAT's eksekutivsekretariat de fangst- og indsatsdata, der er fastlagt af ICCAT, herunder skøn over udsmid af døde almindelige sildehajer, makrelhajer og blåhajer, og giver Kommissionen elektronisk adgang hertil.«

5)

Følgende artikel indsættes:

»Artikel 6a

Oplysninger om fangster af hvid marlin og blå marlin

1.   Førerne af EF-fiskerfartøjer indfører hver dag i logbogen oplysninger om udsmid af hvid marlin og blå marlin, døde eller levende, pr. sektor, der ikke overstiger 5° længde og 5° bredde, og de anfører i landingsmeddelelserne antal eller vægt af hvid marlin og blå marlin, der landes.

2.   Medlemsstaterne sender til videnskabelige formål hvert år senest den 30. juni elektronisk Kommissionen endelige skøn for hele det foregående år over fangsterne, herunder udsmid, og landingerne af hvid marlin og blå marlin, eller, hvis dette ikke er muligt, foreløbige skøn.«

6)

Følgende artikler indsættes:

»Artikel 8 a

Register over de fartøjer, der har tilladelse til at fiske i konventionsområdet

1.   Hver medlemsstat sender inden den 1. juni 2003 elektronisk Kommissionen en liste over de fartøjer med en længde overalt på over 24 m, som fører dets flag og er registreret på dets område, og som medlemsstaten gennem udstedelsen af en særlig fiskerilicens har givet tilladelse til at fiske efter tun og tilknyttede arter i ICCAT-konventionens område.

2.   Den i stk. 1 omhandlede liste skal indeholde følgende oplysninger:

a)

fartøjets interne nummer som defineret i bilag I til forordning (EF) nr. 2090/98

b)

eventuelt eller eventuelle tidligere flag

c)

eventuelle foreliggende oplysninger om slettelse i andre registre

d)

navn og adresse på reder(e) og anpartshaver(e)

e)

anvendte fiskeredskaber

f)

den periode, tilladelsen til fiskeri og/eller omladning gælder for.

3.   Kommissionen sender disse oplysninger til ICCAT's eksekutivsekretariat inden den 1. juli 2003, så de pågældende EF-fartøjer kan blive opført i ICCAT's register over fartøjer med en længde overalt på over 24 m, som har tilladelse til at fiske i ICCAT-konventionens område, i det følgende benævnt »ICCAT's register«.

4.   Enhver ændring, der skal foretages i den liste, der er omhandlet i stk. 1, meddeles Kommissionen, der videresender denne meddelelse til ICCAT's eksekutivsekretariat efter samme procedure mindst 10 arbejdsdage inden den dato, hvor fartøjerne påbegynder fiskeri i konventionsområdet.

5.   Det er forbudt for EF-fiskerfartøjer med en længde overalt på over 24 m, som ikke er opført i den liste, der er omhandlet i stk. 1, i ICCAT-konventionens område at fiske efter, omlade eller lande tun og tilknyttede arter eller at opbevare sådanne arter om bord.

6.   Medlemsstaterne træffer de nødvendige foranstaltninger for at sikre:

a)

at kun de på listen i stk. 1 anførte fartøjer, som fører deres flag, og som flagmedlemsstaten har tildelt en særlig fiskeritilladelse, har ret til på de i tilladelsen fastsatte betingelser at udøve fiskeri i henhold til artikel 1 i ICCAT-konventionens område

b)

at der ikke udstedes særlige fiskeritilladelser til fartøjer, der har drevet ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri (»IUU-fiskeri«) i ICCAT-konventionens område som omhandlet i artikel 19 b, medmindre de nye redere har forelagt tilstrækkelige beviser for, at de tidligere redere og anpartshavere ikke længere har nogen retlig, faktisk eller finansiel interesse i fartøjerne og ikke udøver nogen kontrol med disse, eller at deres fartøjer hverken deltager i eller har tilknytning til IUU-fiskeri

c)

at det så vidt muligt i deres nationale lovgivning fastsættes, at redere og anpartshavere i de på listen i stk. 1 anførte fartøjer, der fører deres flag, ikke må deltage i eller have tilknytning til fiskeri efter tun, som udøves i ICCAT-konventionens område af fiskerfartøjer, der ikke er optaget i ICCAT's register

d)

at det så vidt muligt for de på listen i stk. 1 anførte fartøjer, som fører deres flag, i deres nationale lovgivning fastsættes, at rederen skal være statsborger i en medlemsstat.

7.   Medlemsstaterne træffer de nødvendige foranstaltninger med henblik på at forbyde fiskeri, opbevaring om bord, omladning og landing af tun og tilknyttede arter, der er fanget i ICCAT-konventionens område af fartøjer med en længde overalt på over 24 m, som ikke er optaget i ICCAT's register.

8.   Medlemsstaterne meddeler straks Kommissionen alle oplysninger, som måtte vise, at der er alvorlig grund til mistanke om, at fartøjer med en længde overalt på over 24 m, som ikke er optaget i ICCAT's register, foretager fiskeri efter og/eller omladning af tun og tilknyttede arter i ICCAT-konventionens område.

Artikel 8b

Bestemmelser om befragtning af EF-fiskerfartøjer

1.   Medlemsstaterne meddeler hvert år inden den 30. april Kommissionen en liste over de fartøjer, som fører deres flag, og som det indeværende år befragtes af kontraherende parter i ICCAT-konventionen, og på et hvilket som helst tidspunkt de ændringer, der foretages i denne liste.

2.   De i stk. 1 nævnte lister skal indeholde følgende oplysninger:

a)

fiskerfartøjets interne nummer som defineret i bilag I til forordning (EF) nr. 2090/98

b)

navn og adresse på fartøjets redere

c)

de fiskearter, der er omfattet af befragtningen, og den ved befragtningsaftalen tildelte kvote

d)

befragtningsaftalens varighed

e)

befragterens navn

f)

flagmedlemsstatens godkendelse af befragtningsaftalen

g)

navnet på den stat, hvor fartøjet befragtes.

3.   På dagen for indgåelsen af en befragtningsaftale meddeler flagmedlemsstaten følgende oplysninger til ICCAT's eksekutivsekretariat, ligesom den giver Kommissionen underretning herom:

a)

dens godkendelse af befragtningsaftalen

b)

de foranstaltninger, den har truffet for at sikre, at de fartøjer, som fører dens flag, og som er omfattet af befragtningsaftalen, overholder ICCAT's bevarelses- og forvaltningsforanstaltninger.

4.   Når befragtningsaftalen udløber, giver flagmedlemsstaten ICCAT's eksekutivsekretariat oplysning om befragtningsaftalens udløbsdato, ligesom den giver Kommissionen underretning herom.

5.   Den flagmedlemsstat, hvis fartøj befragtes, træffer de nødvendige foranstaltninger for at sikre:

a)

at det befragtede fartøj ikke i befragtningsperioden gives tilladelse til at fiske under den kvote eller til at udnytte de fiskerimuligheder, som flagmedlemsstaten er tildelt

b)

at det befragtede fartøj ikke gives tilladelse til at fiske under flere befragtningsaftaler i en og samme periode

c)

at de fangster, der tages af det befragtede fartøj, registreres særskilt i forhold til de fangster, der tages af andre fartøjer, som fører denne medlemsstats flag

d)

at det befragtede fartøj overholder de af ICCAT vedtagne bevarelses- og forvaltningsforanstaltninger.

Artikel 8c

Omladning

Fartøjer med en længde overalt på over 24 m, som fører en medlemsstats flag og fisker med langline, og som er optaget på den i artikel 8a, stk. 1, nævnte ICCAT-liste, må kun foretage omladning i ICCAT-konventionens område, når de forinden har modtaget tilladelse hertil fra de kompetente myndigheder i flagmedlemsstaten.«

7)

I artikel 9, stk. 1, ændres »den 15. juni« til »den 15. august«.

8)

Følgende artikel indsættes:

»Artikel 9a

Årlig meddelelse om store langlinefartøjers anvendelse af ICCAT's forvaltningsnormer

Medlemsstater, hvis langlinefartøjer med en længde overalt på over 24 m har tilladelse til at fiske i konventionsområdet, sender hvert år inden den 1. september Kommissionen en »Årlig meddelelse om store langlinefartøjers anvendelse af ICCAT's forvaltningsnormer«, jf. modellen i bilag IV.«

9)

Følgende artikler indsættes:

»Artikel 19a

Foranstaltninger til bekæmpelse af IUU-fiskeri

Medlemsstaterne bestræber sig i overensstemmelse med deres nationale lovgivning på at sørge for, at deres importører, transportører og andre berørte erhvervsdrivende ikke deltager i handel med og omladning af tun og tilknyttede arter, der er fanget af fartøjer, som udøver IUU-fiskeri i ICCAT-konventionens område, herunder enhver form for fiskeri, der ikke er i overensstemmelse med de relevante bevarelses- og forvaltningsforanstaltninger, der er vedtaget af ICCAT.

Artikel 19b

Oplysninger om fartøjer, der formodes at have udøvet IUU-fiskeri

1.   I forbindelse med denne artikel formodes et fiskerfartøj, der fører en ikke-kontraherende parts flag, at udøve IUU-fiskeri, når myndighederne i en medlemsstat f.eks. godtgør, at det pågældende fartøj:

a)

fanger tun eller tilknyttede arter i ICCAT-konventionens område uden at være optaget i ICCAT's register

b)

fanger tun eller tilknyttede arter i ICCAT-konventionens område, som flagstaten ikke har kvoter, begrænsede fangstrettigheder eller tildelinger af fiskeriindsats for som fastlagt i henhold til ICCAT's relevante bevarelses- og forvaltningsforanstaltninger

c)

hverken registrerer eller anmelder de fangster, det tager i ICCAT-konventionens område, eller afgiver urigtige anmeldelser

d)

fanger eller lander undermålsfisk i strid med ICCAT's bevarelses- og forvaltningsforanstaltninger

e)

fisker i perioder, hvor der er lukket for fiskeri, eller i områder, hvor fiskeri er forbudt, i strid med ICCAT's bevarelses- og forvaltningsforanstaltninger

f)

anvender forbudte fiskeredskaber i strid med ICCAT's bevarelses- og forvaltningsforanstaltninger

g)

deltager i omladninger med fartøjer, der er anført på de i stk. 5 nævnte lister

h)

uden tilladelse fanger tun eller tilknyttede arter i de farvande, der henhører under den nationale jurisdiktion i kyststaterne i ICCAT-konventionens område, og/eller overtræder disse kyststaters love og administrative bestemmelser

i)

er statsløst og fanger tun og tilknyttede arter i ICCAT-konventionens område

j)

udøver fiskeri, der strider mod andre af ICCAT's bevarelses- og forvaltningsforanstaltninger.

2.   På grundlag af de af deres kompetente myndigheder indsamlede oplysninger sender medlemsstaterne hvert år inden den 15. juni Kommissionen en liste over de fartøjer, der fører en ikke-kontraherende parts flag, og som formodes at have udøvet IUU-fiskeri i det indeværende og de foregående år, vedlagt dokumentation for formodningen om IUU-fiskeri.

Kommissionen videresender senest den 15. juli de fra medlemsstaterne modtage oplysninger til ICCAT's eksekutivsekretariat.

3.   Så snart Kommissionen fra ICCAT's eksekutivsekretariat modtager et af dette udarbejdet forslag til en liste over fartøjer fra en ikke-kontraherende part, som formodes at udøve IUU-fiskeri, videresender den denne liste til medlemsstaterne. Når medlemsstaterne har modtaget forslaget til listen, overvåger de nøje de fartøjer, der er medtaget i listeforslaget, med henblik på at fastslå disse fartøjers aktiviteter og eventuelle ændringer med hensyn til de enkelte fartøjers navn, flagstat og/eller ejer.

4.   Medlemsstaterne sender senest den 30. september Kommissionen alle supplerende oplysninger, som måtte være relevante for vedtagelsen af den i stk. 5 nævnte liste.

5.   Kommissionen sender hvert år, så snart den fra ICCAT har modtaget listen over de fartøjer, for hvilke det er konstateret, at de har udøvet IUU-fiskeri, i det følgende benævnt IUU-listen, medlemsstaterne denne liste.

Artikel 19c

Foranstaltninger vedrørende de fartøjer, der formodes at have udøvet IUU-fiskeri

1.   Medlemsstaterne træffer i overensstemmelse med deres nationale lovgivning og fællesskabsretten de nødvendige foranstaltninger for at sikre:

a)

at de fartøjer, der er opført på IUU-listen, og som frivilligt går i havn, ikke gives tilladelse til landing eller omladning i havnen

b)

at fartøjer, der er opført på IUU-listen, ikke får tilladelse til at føre deres flag, medmindre fartøjet har fået en anden faktisk ejer, og den nye ejer på overbevisende måde kan godtgøre, at den tidligere ejer eller de tidligere anpartshavere ikke længere har nogen retlig, finansiel eller faktisk interesse i fartøjet og ikke udøver nogen kontrol over dette, eller flagstaten efter en vurdering af alle relevante forhold konstaterer, at en tilladelse til, at fartøjet kan føre dens flag, ikke vil føre til IUU-fiskeri.

c)

at importører, transportører og andre berørte erhvervsdrivende tilskyndes til at afholde sig fra at foretage transaktioner og fra at omlade tun og tilknyttede arter, der er fanget af fartøjer, som er opført på IUU-listen

d)

at alle relevante oplysninger indsamles og udveksles med de andre kontraherende parter og med samarbejdsvillige ikke-kontraherende parter, enheder eller fiskerienheder med henblik på at opspore, kontrollere og forebygge urigtige import-/eksportlicenser for tun og tilknyttede arter, der kommer fra fartøjer, som er opført på IUU-listen.

2.   Følgende aktiviteter er forbudt:

a)

for fiskerfartøjer, moderskibe og transportfartøjer, der fører en medlemsstats flag og er registreret i Fællesskabet, at deltage i omladningsaktiviteter sammen med fartøjer, der er opført på IUU-listen

b)

at befragte et fartøj, der er opført på IUU-listen

c)

at importere, lande og omlade tun eller tilknyttede arter, der kommer fra fartøjer, som er opført på IUU-listen.«

10)

Kapitel II affattes således:

»KAPITEL II   KONTROL- OG OVERVÅGNINGSFORANSTALTNINGER I ZONE 2

AFDELING 1   Kontrolforanstaltninger

Artikel 20

Generelle principper

Medlemsstaterne træffer de fornødne foranstaltninger til at sikre, at de fartøjer, der fører deres flag, overholder de foranstaltninger, der gælder for området.

Artikel 20a

Register over fartøjer, der har tilladelse til at fiske i IOTC-området

Artikel 8a finder tilsvarende anvendelse.

Artikel 20b

Omladning

Artikel 8c finder tilsvarende anvendelse.

Artikel 20c

Mærkning af fiskeredskaber

1.   Fiskeredskaber, der anvendes af Fællesskabets fiskerfartøjer, som har tilladelse til at fiske i området, mærkes på følgende måde: net, liner og andre redskaber i havet skal om dagen være forsynet med vimpelbøjer eller radarreflektorbøjer og om natten med fyrbøjer, som angiver deres position og udstrækning.

2.   Markeringsbøjer og lignende flydende genstande, der angiver faste fiskeredskabers position, skal på ethvert tidspunkt klart vise bogstavet eller bogstaverne og/eller numrene for det eller de fartøjer, som de tilhører.

3.   Anordninger til sammenhobning af fisk skal tydeligt og permanent være mærket med bogstavet eller bogstaverne og/eller numrene på det eller de fartøjer, som de tilhører.

Artikel 20d

Meddelelse af statistiske oplysninger til videnskabelige formål

1.   Medlemsstaterne sender elektronisk IOTC's sekretariat nedennævnte data efter de i bilag V omhandlede procedurer for indsendelse af statistiske oplysninger og giver Kommissionen elektronisk adgang hertil:

a)

fangst- og fiskeriindsatsdata om de i artikel 1 nævnte arter for det foregående år

b)

størrelsesdata om de i artikel 1 nævnte arter for det foregående år

c)

fangstdata for tunfisk i forbindelse med flydende genstande, herunder anordninger til sammenhobning af fisk.

2.   Medlemsstaterne opretter en database med de i stk. 1 nævnte statistiske oplysninger og giver Kommissionen elektronisk adgang hertil.

AFDELING 2   Procedurer for inspektion i havn

Artikel 20e

Artikel 10, 12, 13, 14 og 15 finder tilsvarende anvendelse.

AFDELING 3   Specifikke foranstaltninger for statsløse fartøjer og ikke-kontraherende parters fartøjer

Artikel 21

Observation

1.   Førere af EF-fiskerfartøjer, der har tilladelse til at fiske i området, sender deres observationer om ikke-kontraherende parters fartøjer, der mistænkes for eller vides at fiske efter storøjet tun, gulfinnet tun og bugstribet bonit, til deres nationale myndigheder.

2.   Medlemsstaterne sender hurtigst muligt disse oplysninger til Kommissionen, som derefter videresender dem til IOTC.

Artikel 21a

Kontrol af fiskeri

Artikel 18 finder tilsvarende anvendelse.

Artikel 21b

IUU-fartøjer

Artikel 19b finder tilsvarende anvendelse.

Artikel 21c

Foranstaltninger for fartøjer, der formodes at have udøvet IUU-fiskeri

Artikel 19c finder tilsvarende anvendelse.«

11)

Teksten i bilag I til nærværende forordning indsættes som bilag Ia.

12)

Teksten i bilag II til nærværende forordning indsættes som bilag IV og V.

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft på syvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Luxembourg, den 26. april 2004.

På Rådets vegne

J. WALSH

Formand


(1)  Udtalelse af 13.1.2004 (endnu ikke offentliggjort i EUT).

(2)  EFT L 263 af 3.10.2001, s. 1.


BILAG I

Image


BILAG II

Vedlagt dokument II

«

BILAG IV

Image

BILAG V

Fangst- og indsatsdata

Overfladefiskeri: data om fangster i nominal vægt og indsats i fiskeridage (vod, stang, dørg og drivnet) skal meddeles IOTC i det mindste i strata på 1° pr. måned. Vodfiskeri skal opdeles efter type fiskeplads. Oplysningerne skal helst omregnes til de månedlige nationale fangster for hvert redskab. De anvendte omregningsfaktorer, svarende til hvad logbøgerne dækker, skal systematisk meddeles IOTC.

Langlinefiskeri: fangst- og indsatsdata for langlinefiskeri skal meddeles IOTC i antal og vægt pr. strata på 5° pr. måned, og fiskeriindsatsen skal angives i antal fiskekroge. Oplysningerne skal helst være omregnet til landets samlede månedlige fangster. De anvendte omregningsfaktorer, svarende til hvad logbøgerne dækker, skal meddeles IOTC med regelmæssige mellemrum.

Småfiskeri, halvindustrielt fiskeri og sportsfiskeri: fangst-, indsats- og størrelsesdata skal også meddeles IOTC hver måned med hensyn til den mest relevante geografiske position for indsamling og behandling af disse data.

Størrelsesdata

Da størrelsesdata er af meget stor betydning for evalueringen af bestandene af de fleste tunfisk, skal disse data, herunder oplysninger om det samlede antal målte fisk, indberettes med regelmæssige mellemrum på grundlag af strata på 5° pr. måned, fangstredskab og fiskerimetode (f.eks. fiskeri på kunstige rev og eller i frit farvand for vodfartøjer), og det gælder for alle fangstmetoder og alle arter, som IOTC beskæftiger sig med. Disse programmer for prøvemåling af størrelsen skal helst gennemføres efter en nøjagtig og velbeskrevet metodisk plan for tilfældig prøveudtagning, der er nødvendig for at opnå pålidelige overslag af størrelsen af fangede fisk. Det nøjagtige antal ønskede prøver kan variere fra art til art (i forhold til forskellige parametre), men det påhviler den stående arbejdsgruppe for indsamling af data og statistikker at beslutte, hvilke niveauer der er nødvendige. Mere detaljerede oplysninger, herunder størrelser af prøver, bør med garanti for fuld fortrolighed kunne meddeles IOTC, hvis den pågældende arbejdsgruppe finder det nødvendigt.

Tunfiskeri i forbindelse med flydende genstande, herunder anordninger til sammenhobning af fisk

For at IOTC bedre kan forstå udviklingen i den faktiske fiskeriindsats for de fiskerflåder, der driver fiskeri i dens kompetenceområde, er det nødvendigt at indsamle flere oplysninger. Da hjælpefartøjers aktiviteter og anvendelsen af anordninger til sammenhobning af fisk indgår i vodfiskerfartøjers fiskeriindsats, skal følgende oplysninger med regelmæssige mellemrum fremsendes til IOTC:

Antal hjælpefartøjer og sådanne fartøjers kendetegn: i) der udøver deres aktiviteter under deres flag, ii) der hjælper vodfartøjer, der udøver deres aktiviteter under deres flag, eller iii) der er bemyndiget til at udøve deres aktiviteter i deres eksklusive økonomiske zone, og som har drevet fiskeri i IOTC's kompetenceområde.

Hjælpefartøjers aktivitetsniveau: herunder antal dage på havet pr. strata af 1° og pr. måned.

De kontraherende parter og de deltagende ikke-kontraherende parter vil desuden gøre, hvad de kan, for at meddele oplysninger om det samlede antal anordninger til sammenhobning af fisk og om arten af de anordninger, der anvendes af fiskerflåden, pr. strata af 5° og pr. måned.

Rettidig indsendelse af oplysninger til IOTC

For at IOTC kan følge udviklingen i bestande og analysere data er det vigtigt, at den rettidigt modtager data. Det henstiller derfor, at følgende generelle regler overholdes.

Fartøjer til overfladefiskeri og kystfiskeri (inkl. hjælpefartøjer) skal indsende oplysninger så hurtigt som muligt og under alle omstændigheder hvert år inden den 30. juni for oplysninger for det foregående år.

Langlinefartøjer skal indberette foreløbige data så hurtigt som muligt, men hvert år inden den 30. juni for det foregående års oplysninger. De endelige skøn over fiskeriet skal indberettes hvert år inden den 30. december for oplysninger for det foregående år.

De nuværende frister for meddelelse af oplysninger vil senere kunne blive afkortet, fordi kommunikations- og databehandlingsmidler bliver stadig hurtigere og fremsendelsesperioden derfor kan afkortes.

»