31993R2018

Rådets forordning (EØF) nr. 2018/93 af 30. juni 1993 om indberetning af statistiske oplysninger om medlemsstaternes fangster og fiskeriaktivitet i det nordvestlige Atlanterhav

EF-Tidende nr. L 186 af 28/07/1993 s. 0001 - 0020
den finske specialudgave: kapitel 4 bind 5 s. 0044
den svenske specialudgave: kapitel 4 bind 5 s. 0044


RAADETS FORORDNING (EOEF) Nr. 2018/93 af 30. juni 1993 om indberetning af statistiske oplysninger om medlemsstaternes fangster og fiskeriaktivitet i det nordvestlige Atlanterhav

RAADET FOR DE EUROAEISKE FAELLESSKABER HAR -

under henvisning til Traktaten om Oprettelse af Det Europaeiske OEkonomiske Faellesskab, saerlig artikel 43,

under henvisning til forslag fra Kommissionen,

under henvisning til udtalelse fra Europa-Parlamentet, og

ud fra foelgende betragtninger:

I henhold til konventionen om det fremtidige multilaterale samarbejde vedroerende fiskeriet i det nordvestlige Atlanterhav, godkendt ved forordning (EOEF) nr. 3179/78(1) , og hvorved Organisationen for Fiskeriet i det Nordvestlige Atlanterhav (NAFO) oprettedes, skal Faellesskabet paa anmodning forsyne NAFO's Videnskabelige Raad med de statistiske og videnskabelige oplysninger, som det raader over;

NAFO's Videnskabelige Raad har vurderet, at ajourfoerte statistikker over fangster og fiskeriaktiviteter er af stor betydning for dets udfoerelse af sin virksomhed i forbindelse med opgoerelse af fiskebestanden i det nordvestlige Atlanterhav;

Raadets forordning (EOEF) nr. 3881/91 af 17. december 1991 om indberetning af statistiske oplysninger om fangster taget af medlemsstater, der driver fiskeri i det nordvestlige Atlanterhav(2) , opfylder ikke fuldt ud de behov, Faellesskabet har i forbindelse med fremsendelse af statistiske oplysninger til NAFO's Videnskabelige Raad i henhold til artikel 6, stk. 3, i NAFO-konventionen; det er noedvendigt at ophaeve naevnte forordning;

for at lette gennemfoerelsen af bestemmelserne i naervaerende forordning boer det taette samarbejde mellem medlemsstaterne og Kommissionen fortsaette isaer gennem Den Staaende Landbrugsstatistiske Komité, der er nedsat ved afgoerelse 72/279/EOEF(3) -

UDSTEDT FOELGENDE FORORDNING:

Artikel 1

Hver medlemsstat fremsender data til Kommisssionen om fangster taget af fartoejer, som enten foerer den paagaeldende medlemsstats flag, eller som er registreret i den paagaeldende medlemsstat, og som driver fiskeri i det nordvestlige Atlanterhav, under overholdelse af Raadets forordning (Euratom, EOEF) nr. 1588/90 af 11. juni 1990 om fremsendelse af fortrolige statistiske oplysninger til De Europaeiske Faellesskabers Statistiske Kontor(4) .

I fangstdataene indgaar alle fiskerivarer, der er landet eller omladet til havs uanset i hvilken form, hvorimod fangster, som genudsaettes, konsumeres om bord eller anvendes som madding under fiskeriet, ikke medregnes. Akvakulturproduktion medregnes ikke. Dataene angives i landede maengder eller omladede maengder, beregnet som levende vaegt og afrundet til naermeste ton.

Artikel 2

1. Der indberettes to former for data:

a) data om den aarlige fangst angivet i landede maengder, beregnet som levende vaegt i ton, af hver enkelt af de i bilag I opfoerte fiskearter inden for hvert af de i bilag II opfoerte og i bilag III afgraensede fiskeristatistiske omraader i det nordvestlige Atlanterhav

b) data om fangster som naermere angivet i litra a) og den tilsvarende fiskeriaktivitet opdelt efter den kalendermaaned, hvor fangsten fandt sted, fiskeredskaber, fartoejsstoerrelse og de vigtigste arter, der er fisket efter.

2. De i stk. 1, litra a), omhandlede data indberettes senest den 31. maj i det aar, der foelger efter referenceaaret, og kan vaere foreloebige data. De i stk. 1, litra b), omhandlede data indberettes senest den 31. august i det aar, der foelger efter referenceaaret, og skal vaere endelige data.

De i stk. 1, litra a), omhandlede data, der indberettes som foreloebige data, angives klart som saadanne.

Der kraeves ikke indberetninger for kombinationer af arter/fiskeriomraader, for hvilke der ikke er registreret fangster i referenceperioden for indberetningen.

Har medlemsstaten ikke drevet fiskeri i det nordvestlige Atlanterhav i det foregaaende kalenderaar, indberettes dette til Kommissionen senest den 31. maj det foelgende aar.

3. De definitioner og koder, der skal anvendes ved indberetning af oplysninger om fiskeriaktivitet, fiskeredskaber, fiskerimetoder og fartoejsstoerrelse, er anfoert i bilag IV.

4. Listen over fiskearter og fiskeristatistiske omraader samt beskrivelserne af disse omraader og maalene paa, koderne for og definitionerne af fiskeriaktivitet, fiskeredskaber, fartoejsstoerrelse og fiskerimetoder, kan aendres efter proceduren i artikel 6.

Artikel 3

Medmindre andet foelger af bestemmelserne om den faelles fiskeripolitik, har en medlemsstat ret til ved indsamling af fangstdata for de dele af fiskerflaaden, hvor en totaltaelling ville medfoere for stor en administrativ byrde, at anvende stikproevemetoden. Naermere oplysninger om stikproeveudtagningen og om, hvor stor en del af de samlede data der stammer fra stikproeveundersoegelser, skal gives af medlemsstaten i den rapport, som skal forelaegges efter artikel 7, stk. 1.

Artikel 4

Medlemsstaterne opfylder de i artikel 1 og 2 naevnte forpligtelser over for Kommissionen ved at indberette data paa et magnetisk medium, hvis format er angivet i bilag V.

Efter Kommissionens forudgaaende godkendelse kan medlemsstaterne fremsende data i en anden form eller paa et andet medium.

Artikel 5

Kommissionen sender, om muligt senest 24 timer efter modtagelsen, oplysningerne i rapporterne til NAFO's sekretariatschef.

Artikel 6

1. Naar der henvises til fremgangsmaaden i denne artikel, indbringer formanden sagen for Den Staaende Landbrugsstatistiske Komité, i det foelgende benaevnt »komitéen«, enten paa eget initiativ eller efter anmodning fra en medlemsstats repraesentant.

2. Kommissionens repraesentant forelaegger komitéen et udkast til de foranstaltninger, der skal traeffes. Komitéen afgiver udtalelse om dette udkast inden for en frist, som formanden kan fastsaette under hensyn til, hvor meget det paagaeldende spoergsmaal haster. Udtalelsen vedtages med det flertal, som er fastsat i Traktatens artikel 148, stk. 2, for vedtagelse af de afgoerelser, som Raadet skal traeffe paa forslag af Kommissionen. Under afstemninger i komitéen tillaegges de stemmer, der afgives af repraesentanterne for medlemsstaterne, den vaegt, der er fastlagt i naevnte artikel. Formanden deltager ikke i afstemningen.

3. a) Kommissionen vedtager de paataenkte foranstaltninger, naar de er i overensstemmelse med komitéens udtalelse.

b) Er de paataenkte foranstaltninger ikke i overensstemmelse med komitéens udtalelse, eller er der ikke afgivet nogen udtalelse, forelaegger Kommissionen omgaaende Raadet et forslag til de foranstaltninger, der skal traeffes. Raadet traeffer afgoerelse med kvalificeret flertal.

Har Raadet efter udloebet af en frist paa tre maaneder regnet fra forslagets forelaeggelse for Raadet ikke truffet nogen afgoerelse, vedtages de foreslaaede foranstaltninger af Kommissionen.

Artikel 7

1. Medlemsstaterne forelaegger senest tolv maaneder efter denne forordnings ikrafttraeden Kommissionen en udfoerlig rapport, hvoraf det fremgaar, hvorledes fangstdataene og dataene for fiskeriaktiviteterne er beregnet, samt hvor repraesentative og paalidelige disse data er. Kommissionen udarbejder i samarbejde med medlemsstaterne et sammendrag af disse rapporter.

2. Medlemsstaterne underretter Kommissionen om eventuelle aendringer af de i henhold til stk. 1 indberettede oplysninger senest tre maaneder efter, at aendringerne er gennemfoert.

3. Saafremt det af de i stk. 1 naevnte metodologiske rapporter fremgaar, at en medlemsstat ikke umiddelbart er i stand til at opfylde bestemmelserne i denne forordning, og at det er noedvendigt at aendre undersoegelsesteknikken og metodologien, kan Kommissionen i samarbejde med denne medlemsstat fastsaette en overgangsperiode paa op til to aar til gennemfoerelse af programmet i denne forordning.

4. Metodologiske rapporter, overgangsordninger, datatilgaengelighed, datapaalidelighed og andre relevante spoergsmaal i forbindelse med gennemfoerelsen af denne forordning skal én gang om aaret behandles i den kompetente arbejdsgruppe under Den Staaende Landbrugsstatistiske Komité.

Artikel 8

Forordning (EOEF) nr. 3881/91 ophaeves.

Artikel 9

Denne forordning traeder i kraft dagen efter offentliggoerelsen i De Europaeiske Faellesskabers Tidende.

Den anvendes fra 1. januar 1994.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gaelder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfaerdiget i Luxembourg, den 30. juni 1993.

Paa Raadets vegne S. BERGSTEIN Formand

(1) EFT nr. L 378 af 30. 12. 1978, s. 1.

(2) EFT nr. L 365 af 31. 12. 1991, s. 19.

(3) EFT nr. L 179 af 7. 8. 1972, s. 1.

(4) EFT nr. L 151 af 15. 6. 1990, s. 1.

BILAG I

LISTE OVER FISKEARTER, SOM INDGAAR I FANGSTSTATISTIKKERNE FOR ERHVERVSFISKERIET I DET NORDVESTLIGE ATLANTERHAV Medlemsstaterne skal indberette fangstdata for de fiskearter, der i nedenstaaende liste er maerket med en stjerne (*). Det er frivilligt, om medlemsstaterne ved indberetning af fangster af de oevrige arter specificerer arten naermere. I tilfaelde, hvor der ikke indberettes data for de enkelte arter, skal dataene dog indberettes som aggregerede kategorier. Medlemsstaterne kan indberette data for arter, som ikke er opfoert paa listen, forudsat at arterne er klart specificerede.

Anmaerkning: »n.e.i.« er forkortelsen for »not elsewhere identified« (ikke andetsteds specificeret)

/* Tabel: Se EFT */

BILAG II

FISKERISTATISTISKE OMRAADER I DET NORDVESTLIGE ATLANTERHAV, FOR HVILKE DER SKAL INDBERETTES OPLYSNINGER Underomraade 0

Afsnit 0 A

Afsnit 0 B

Underomraade 1

Afsnit 1 A

Afsnit 1 B

Afsnit 1 C

Afsnit 1 D

Afsnit 1 E

Afsnit 1 F

Afsnit 1 NK (ukendt)

Underomraade 2

Afsnit 2 G

Afsnit 2 H

Afsnit 2 J

Afsnit 2 NK (ukendt)

Underomraade 3

Afsnit 3 K

Afsnit 3 L

Afsnit 3 M

Afsnit 3 N

Afsnit 3 O

Afsnit 3 P

Underafsnit 3 P n

Underafsnit 3 P s

Afsnit 3 NK (ukendt)

Underomraade 4

Afsnit 4 R

Afsnit 4 S

Afsnit 4 T

Afsnit 4 V

Underafsnit 4 V n

Underafsnit 4 V s

Afsnit 4 W

Afsnit 4 X

Afsnit 4 NK (ukendt)

Underomraade 5

Afsnit 5 Y

Afsnit 5 Z

Underafsnit 5 Z e

Enhed 5 Z c

Enhed 5 Z u

Underafsnit 5 Z w

Afsnit 5 NK (ukendt)

Underomraade 6

Afsnit 6 A

Afsnit 6 B

Afsnit 6 C

Afsnit 6 D

Afsnit 6 E

Afsnit 6 F

Afsnit 6 G

Afsnit 6 H

Afsnit 6 NK (ukendt)

Fiskeristatistiske omraader i det nordvestlige Atlanterhav

BILAG III

BESKRIVELSE AF DE NAFO-UNDEROMRAADER OG -AFSNIT, DER ANVENDES I FORBINDELSE MED FISKERISTATISTIKKER OG -BESTEMMELSER I DET NORDVESTLIGE ATLANTERHAV Underomraade 0 Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte omraade, der mod syd afgraenses af en linje, der udgaar i oestlig retning fra et punkt paa 61°00& prime; nordlig bredde og 65°00& prime; vestlig laengde til et punkt paa 61°00& prime; nordlig bredde og 59°00& prime; vestlig laengde; derfra i sydoestlig retning langs en kompaslinje til et punkt paa 60°12& prime; nordlig bredde og 57°13& prime; vestlig laengde; derfra afgraenset mod oest af en raekke geodaetiske linjer, der forbinder foelgende punkter:

/* Tabel: Se EFT */

afgraenset mod vest af en linje, der udgaar fra 61°00& prime; nordlig bredde og 65°00& prime; vestlig laengde og fortsaetter i nordvestlig retning langs en kompaslinje til East Bluff paa Baffin Islands kyst (61°55& prime; nordlig bredde og 66°20& prime; vestlig laengde), og derfra i nordlig retning langs den 80. vestlige laengdegrad i farvandet mellem Baffin Island, Bylot Island, Devon Island og Ellesmere Island op til parallellen 78°10& prime; nordlig bredde.

Underomraade 0 er inddelt i to afsnit:

Afsnit 0 A

Den del af underomraadet, der er beliggende nord for parallellen 66°15& prime; nordlig bredde.

Afsnit 0 B

Den del af underomraadet, der er beliggende syd for parallellen 66°15& prime; nordlig bredde.

Underomraade 1 Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte omraade, der er beliggende oest for underomraade 0 samt nord og oest for en kompaslinje, der forbinder et punkt paa 60°12& prime; nordlig bredde og 57°13& prime; vestlig laengde med et punkt paa 52°15& prime; nordlig bredde og 42°00& prime; vestlig laengde.

Underomraade 1 er inddelt i seks afsnit:

Afsnit 1 A

Den del af underomraadet, der er beliggende nord for parallellen 68°50& prime; nordlig bredde (Christianshaab).

Afsnit 1 B

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem parallellerne 66°15& prime; nordlig bredde (5 soemil nord for Umanarsugssuak) og 68°50& prime; nordlig bredde (Christianshaab).

Afsnit 1 C

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem parallellerne 64°15& prime; nordlig bredde (4 soemil nord for Godthaab) og 66°15& prime; nordlig bredde (5 soemil nord for Umanarsugssuak).

Afsnit 1 D

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem parallellerne 62°30& prime; nordlig bredde (Frederikshaab Gletscher) og 64°15& prime; nordlig bredde (4 soemil nord for Godthaab).

Afsnit 1 E

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem parallellerne 60°45& prime; nordlig bredde (Cape Desolation) og 62°30& prime; nordlig bredde (Frederikshaab Gletscher).

Afsnit 1 F

Den del af underomraadet, der er beliggende syd for parallellen 60°45& prime; nordlig bredde (Cape Desolation).

Underomraade 2 Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte omraade, der er beliggende oest for meridianen 64°30& prime; vestlig laengde i Hudsonstraedet, syd for underomraade 0, syd og vest for underomraade 1 og nord for parallellen 52°15& prime; nordlig bredde.

Underomraade 2 er inddelt i tre afsnit:

Afsnit 2 G

Den del af underomraadet, der er beliggende nord for parallellen 57°40& prime; nordlig bredde (Cape Mugford).

Afsnit 2 H

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem parallellerne 55°20& prime; nordlig bredde (Hopedale) og 57°40& prime; nordlig bredde (Cape Mugford).

Afsnit 2 J

Den del af underomraadet, der er beliggende syd for parallellen 55°20& prime; nordlig bredde (Hopedale).

Underomraade 3 Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte omraade, der er beliggende syd for parallellen 52°15& prime; nordlig bredde og oest for en linje, der udgaar ret nord fra Cape Bauld paa Newfoundlands nordkyst til 52°15& prime; nordlig bredde; nord for parallellen 39°00& prime; nordlig bredde, samt oest og nord for en kompaslinje, der udgaar fra 39°00& prime; nordlig bredde, 50°00& prime; vestlig laengde i nordvestlig retning og passerer et punkt paa 43°30& prime; nordlig bredde, 55°00& prime; vestlig laengde med retning mod et punkt paa 47°50& prime; nordlig bredde, 60°00& prime; vestlig laengde, til den skaerer en ret linje, der forbinder Cape Ray paa Newfoundlands kyst med Cape North paa Cape Breton Island; derfra i nordoestlig retning langs den naevnte linje til Cape Ray.

Underomraade 3 er inddelt i seks afsnit:

Afsnit 3 K

Den del af underomraadet, der er beliggende nord for parallellen 49°15& prime; nordlig bredde (Cape Freels, Newfoundland).

Afsnit 3 L

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem straekningen fra Cape Freels til Cape St Mary paa Newfoundlands kyst og en linje defineret som foelger: linjen udgaar fra Cape Freels; derfra ret oest til meridianen 46°30& prime; vestlig laengde, derfra ret syd til parallellen 46°00& prime; nordlig bredde, derfra ret vest til meridianen 54°30& prime; vestlig laengde, derfra langs en kompaslinje til Cape St Mary, Newfoundland.

Afsnit 3 M

Den del af underomraadet, der er beliggende syd for parallellen 49°15& prime; nordlig bredde og oest for meridianen 46°30& prime; vestlig laengde.

Afsnit 3 N

Den del af underomraadet, der er beliggende syd for parallellen 46°00& prime; nordlig bredde og mellem meridianerne 46°30& prime; vestlig laengde og 51°00& prime; vestlig laengde.

Afsnit 3 O

Den del af underomraadet, der er beliggende syd for parallellen 46°00& prime; nordlig bredde og mellem meridianerne 51°00& prime; vestlig laengde og 54°30& prime; vestlig laengde.

Afsnit 3 P

Den del af underomraadet, der er beliggende syd for Newfoundlands kyst og vest for en linje fra Cape St Mary, Newfoundland, til et punkt paa 46°00& prime; nordlig bredde, 54°30& prime; vestlig laengde, derfra ret syd til underomraadets ydergraense.

Afsnit 3 P er inddelt i to underafsnit:

Underafsnit 3 P n (nordvestlige underafsnit):

Den del af afsnit 3 P, der er beliggende nordvest for en linje, der straekker sig fra Burgeo Island, Newfoundland, i omtrent sydvestlig retning til et punkt paa 46°50& prime; nordlig bredde og 58°50& prime; vestlig laengde.

Underafsnit 3 P s (sydoestlige underafsnit):

Den del af afsnit 3 P, der er beliggende sydoest for den linje, der er anfoert for underafsnit 3 P n .

Underomraade 4 Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte omraade, der er beliggende nord for parallellen 39°00& prime; nordlig bredde, vest for underomraade 3 og oest for en linje defineret som foelger: linjen udgaar fra endepunkt for den internationale graense mellem De Forenede Stater og Canada i Grand Manan Channel ved 44°46& prime;35,346& Prime; nordlig bredde og 66°54& prime;11,253& Prime; vestlig laengde; derfra ret syd til parallellen 43°50& prime; nordlig bredde; derfra ret vest til meridianen 67°24& prime;27,24& Prime; vestlig laengde; derfra langs en geodaetisk linje i sydvestlig retning til et punkt paa 42°53& prime;14& Prime; nordlig bredde og 67°44& prime;35& Prime; vestlig laengde; derfra langs en geodaetisk linje i sydoestlig retning til et punkt paa 42°31& prime;08& Prime; nordlig bredde og 67°28& prime;05& Prime; vestlig laengde; derfra langs en geodaetisk linje til et punkt paa 42°20& prime; nordlig bredde og 67°18& prime;13,15& Prime; vestlig laengde; derfra ret oest til et punkt paa 66°00& prime; vestlig laengde; derfra langs en kompaslinje i sydoestlig retning til et punkt paa 42°00& prime; nordlig bredde og 65°40& prime; vestlig laengde; og derfra ret syd til parallellen 39°00& prime; nordlig bredde.

Underomraade 4 er inddelt i seks afsnit:

Afsnit 4 R

Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte omraade, der er beliggende mellem straekningen fra Cape Bauld til Cape Ray paa Newfoundlands kyst og en linje defineret som foelger: linjen udgaar fra Cape Bauld, derfra ret nord til 52°15& prime; nordlig bredde, derfra ret vest til Labradors kyst, derfra langs Labradors kyst til endepunktet for graensen mellem Labrador og Quebec, derfra langs en kompaslinje i sydvestlig retning til et punkt paa 49°25& prime; nordlig bredde, 60°00& prime; vestlig laengde, derfra ret syd til et punkt paa 47°50& prime; nordlig bredde, 60°00& prime; vestlig laengde, derfra langs en kompaslinje i sydoestlig retning til det punkt, hvor graensen af underomraade 3 skaerer den rette linje, der forbinder Cape North, Nova Scotia med Cape Ray, Newfoundland, derfra til Cape Ray, Newfoundland.

Afsnit 4 S

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem Quebecs sydkyst paa straekningen fra endepunktet for graensen mellem Labrador og Quebec til Pte. des Monts og en linje defineret som foelger: linjen udgaar fra Pte. des Monts, derfra ret oest til et punkt paa 49°25& prime; nordlig bredde, 64°40& prime; vestlig laengde, derfra langs en kompaslinje i oestsydoestlig retning til et punkt paa 47°50& prime; nordlig bredde, 60°00& prime; vestlig laengde, derfra langs en kompaslinje i nordoestlig retning til endepunktet for graensen mellem Labrador og Quebec.

Afsnit 4 T

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem straekningen fra Cape North til Pte. des Monts paa Nova Scotia, New Brunswick og Quebecs kyster og en linje defineret som foelger: linjen udgaar fra Pte. des Monts, derfra ret oest til et punkt paa 49°25& prime; nordlig bredde, 64°40& prime; vestlig laengde, derfra langs en kompaslinje i oestsydoestlig retning til et punkt paa 47°50& prime; nordlig bredde, 60°00& prime; vestlig laengde, derfra langs en kompaslinje i sydlig retning til Cape North, Nova Scotia.

Afsnit 4 V

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem straekningen fra Cape North til Fourchu paa Nova Scotias kyst og en linje defineret som foelger: linjen udgaar fra Fourchu, derfra langs en kompaslinje i oestlig retning til et punkt paa 45°40& prime; nordlig bredde, 60°00& prime; vestlig laengde, derfra ret syd langs meridianen 60°00& prime; vestlig laengde til parallellen 44°10& prime; nordlig bredde, derfra ret oest til meridianen 59°00& prime; vestlig laengde, derfra ret syd til parallellen 39°00& prime; nordlig bredde, derfra ret oest til det punkt, hvor graensen mellem underomraaderne 3 og 4 skaerer parallellen 39°00& prime; nordlig bredde, derfra langs graensen mellem underomraaderne 3 og 4 og en linje, der fortsaetter i nordvestlig retning til et punkt paa 47°50& prime; nordlig bredde, 60°00& prime; vestlig laengde, og derfra langs en kompaslinje i sydlig retning til Cape North, Nova Scotia.

Afsnit 4 V er inddelt i to underafsnit:

Underafsnit 4 V n (nordlige underafsnit).

Den del af afsnit 4 V, der er beliggende nord for parallellen 45°40& prime; nordlig bredde.

Underafsnit 4 V s (sydlige underafsnit).

Den del af afsnit 4 V, der er beliggende syd for parallellen 45°40& prime; nordlig bredde.

Afsnit 4 W

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem straekningen fra Halifax til Fourchu paa Nova Scotias kyst og en linje defineret som foelger: linjen udgaar fra Fourchu, derfra langs en kompaslinje i oestlig retning til et punkt paa 45°40& prime; nordlig bredde, 60°00& prime; vestlig laengde, derfra ret syd langs meridianen 60°00& prime; vestlig laengde til parallellen 44°10& prime; nordlig bredde, derfra ret oest til meridianen 59°00& prime; vestlig laengde, derfra ret syd til parallellen 39°00& prime; nordlig bredde, derfra ret vest til meridianen 63°20& prime; vestlig laengde, derfra ret nord til et punkt paa denne meridian ved 44°20& prime; nordlig bredde, derfra langs en kompaslinje i nordvestlig retning til Halifax, Nova Scotia.

Afsnit 4 X

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem straekningen fra endepunktet for graensen mellem New Brunswick og Maine til Halifax paa den vestlige ydergraense af underomraade 4 og New Brunswick og Nova Scotias kyster og en linje defineret som foelger: linjen udgaar fra Halifax, derfra langs en kompaslinje i sydoestlig retning til et punkt paa 44°20& prime; nordlig bredde, 63°20& prime; vestlig laengde, derfra ret syd til parallellen 39°00& prime; nordlig bredde og derfra ret vest til meridianen 65°40& prime; vestlig laengde.

Underomraade 5 Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte omraade, der er beliggende vest for den vestlige ydergraense af underomraade 4, nord for parallellen 39°00& prime; nordlig bredde og oest for meridianen 71°40& prime; vestlig laengde.

Underomraade 5 er inddelt i to afsnit:

Afsnit 5 Y

Den del af underomraadet, der er beliggende mellem straekningen fra graensen mellem Maine og New Brunswick til 70°00& prime; vestlig laengde paa Cape Cod (ca. 42° nordlig bredde) paa kysterne i Maine, New Hampshire og Massachusetts og en linje defineret som foelger: linjen udgaar fra et punkt paa Cape Cod ved 70° vestlig laengde (ca. 42° nordlig bredde), derfra ret nord til 42°20& prime; nordlig bredde, derfra ret oest til 67°18& prime;13,15& Prime; vestlig laengde ved ydergraensen af underomraade 4 og 5 og derfra langs denne graense til graensen mellem Canada og De Forenede Stater.

Afsnit 5 Z

Den del af underomraadet, der er beliggende syd og oest for afsnit 5 Y.

Afsnit 5 Z er inddelt i to underafsnit:

Underafsnit 5 Z e (oestlige underafsnit).

Den del af afsnit 5 Z, der er beliggende oest for meridianen 70°00& prime; vestlig laengde.

Underafsnit 5 Z e er af statistiske hensyn i to enheder:

Enhed 5 Z c

Den del af underafsnit 5 Z e, der er beliggende nord for den geodaetiske linje, der forbinder de punkter, hvor den geodaetiske linje, der markerer graensen mellem USA og Canada, fra 42°31& prime;08& Prime; nordlig bredde, 67°28& prime;05& Prime; vestlig laengde til 40°27& prime;05& Prime; nordlig bredde, 65°41& prime;59& Prime; vestlig laengde, moeder parallellen 42°00& prime; nordlig bredde til det punkt paa 65°40& prime; vestlig laengde, hvor den moeder meridianen.

Enhed 5 Z u

Den del af underafsnit 5 Z e, der er beliggende syd for den geodaetiske linje, der forbinder de punkter, hvor den geodaetiske linje, der udgoer graensen mellem USA og Canada, fra 42°31& prime;08& Prime; nordlig bredde, 67°28& prime;05& Prime; vestlig laengde til 40°27& prime;05& Prime; nordlig bredde, 65°41& prime;59& Prime; vestlig laengde, moeder parallellen 42°00& prime; nordlig bredde til det punkt paa 65°40& prime; vestlig laengde, hvor den moeder meridianen.

Underafsnit 5 Z w (vestlige underafsnit).

Den del af afsnit 5 Z, der er beliggende vest for meridianen 70°00& prime; vestlig laengde.

Underomraade 6 Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte omraade, der er afgraenset af en linje, der udgaar fra et punkt paa 71°40& prime; vestlig laengde paa Rhode Islands kyst, derfra ret syd til 39°00& prime; nordlig bredde, derfra ret oest til 42°00& prime; vestlig laengde, derfra ret syd til 35°00& prime; nordlig bredde, derfra ret vest til den nordamerikanske kyst, derfra mod nord langs den nordamerikanske kyst til et punkt paa 71°40& prime; vestlig laengde paa Rhode Island.

Underomraade 6 er inddelt i otte afsnit:

Afsnit 6 A

Den del af underomraadet, der er beliggende nord for parallellen 39°00& prime; nordlig bredde og vest for underomraade 5.

Afsnit 6 B

Den del af underomraadet, der er beliggende vest for 70°00& prime; vestlig laengde, syd for parallellen 39°00& prime; nordlig bredde og nord og vest for en linje i vestlig retning langs parallellen 37°00& prime; nordlig bredde til 76°00& prime; vestlig laengde og derfra ret syd til Cape Henry, Virginia.

Afsnit 6 C

Den del af underomraadet, der er beliggende vest for 70°00& prime; vestlig laengde og syd for underafsnit 6 B.

Afsnit 6 D

Den del af underomraadet, der er beliggende oest for afsnit 6 B og 6 C og vest for 65°00& prime; vestlig laengde.

Afsnit 6 E

Den del af underomraadet, der er beliggende oest for afsnit 6 D og vest for 60°00& prime; vestlig laengde.

Afsnit 6 F

Den del af underomraadet, der er beliggende oest for afsnit 6 E og vest for 55°00& prime; vestlig laengde.

Afsnit 6 G

Den del af underomraadet, der er beliggende oest for afsnit 6 F og vest for 50°00& prime; vestlig laengde.

Afsnit 6 H

Den del af underomraadet, der er beliggende oest for afsnit 6 G og vest for 42°00& prime; vestlig laengde.

BILAG IV

DEFINITIONER OG KODER, DER SKAL ANVENDES VED INDBERETNING AF FANGSTDATA a) LISTE OVER FISKEREDSKABER

(fra the International Standard Statistical Classification of Fishing Gears (ISSCFG))

/* Tabel: Se EFT */

FISKERIINDSATS EFTER FISKEREDSKAB

Naar det er muligt, boer indberetninger om fiskeriindsats inddeles i foelgende tre kategorier.

Kategori A

/* Tabel: Se EFT */

Kategori B Antal dage med fiskeriaktivitet er det antal dage, hvor der har vaeret fiskeriaktivitet. For fiskeri, som indebaerer en hoej grad af soegning, skal det antal dage, hvor der har vaeret tale om soegning uden fiskeri, indregnes i antal dage med fiskeriaktivitet.

Kategori C Ud over angivelse af dage med fiskeriaktivtet og soegning skal antal liggedage ogsaa angives. Heri indregnes alle dage, hvor fartoejet har vaeret i havn.

Procent af anslaaet fiskeriindsats (forholdsmaessig indsats) Det skal anfoeres, hvor stor en procentdel af indsatsen der er fremkommet ved beregning. Procentdelen udregnes ifoelge nedenstaaende formel:

c) INDDELING AF FARTOEJER EFTER STOERRELSE (fra the Internationale Standard Statistical Classification of Fishing Vessels (ISSCFV))

/* Tabel: Se EFT */

VAESENTLIGSTE FISKEDE ART (MAALART)

I denne kategori anfoeres, hvilken fiskeart der primaert fiskedes efter. Maalarten vil imidlertid ikke noedvendigvis vaere den art, som udgjorde stoersteparten af fangsten. Arten skal angives med den trecifrede bogstavkode (se bilag I).

BILAG V

FORMAT VED INDBERETNING AF DATA PAA MAGNETISKE MEDIER a) MAGNETISKE MEDIER

Magnetbaand: ni-spors med en datataethed paa 1 600 eller 6 250 bit pr. tomme og EBCDIC- eller ASCII-tegnkode, helst med label. Hvis de er forsynet med label, skal der angives en end-of-file kode.

Disketter: MS-DOS formaterede, 3,5& Prime; 720 kbyte eller 1,4 Mbyte disketter eller 5,25& Prime; 360 kbyte eller 1,2 Mbyte disketter.

b) RECORDFORMAT

/* Tabel: Se EFT */

/* Tabel: Se EFT */

a) Alle numeriske felter skal hoejrestilles og indledes med blanktegn. Alle alfanumeriske felter skal venstrestilles og efterfoelges af blanktegn.

b) Fangsterne angives i landede maengder omregnet til levende vaegt og afrundes til naermeste metriske ton.

c) Maengder (byte 49-56) paa under en halv enhed registreres som »-1«.

d) Ukendte maengder (byte 49-56) registreres som »-2«.

e) Landekoder (ISO-koder):

Belgien BEL

Danmark DNK

Frankrig FRA

Forbundsrepublikken Tyskland DEU

Graekenland GRC

Irland IRL

Italien ITA

Luxembourg LUX

Nederlandene NLD

Portugal PRT

Spanien ESP

Det Forenede Kongerige GBR

England og Wales GBRA

Skotland GBRB

Nordirland GBRC