02009R1217 — DA — 01.01.2023 — 005.001


Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver af de relevante retsakter, inklusive deres betragtninger, er offentliggjort i den Europæiske Unions Tidende og kan findes i EUR-Lex. Disse officielle tekster er tilgængelige direkte via linkene i dette dokument

►B

►M3  

RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1217/2009

af 30. november 2009

om oprettelse af et informationsnet for landøkonomisk bogføring til belysning af indkomstforhold og driftsøkonomiske forhold i landbruget i Den Europæiske Union ◄

(kodificeret udgave)

(EUT L 328 af 15.12.2009, s. 27)

Ændret ved:

 

 

Tidende

  nr.

side

dato

►M1

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 737/2011 af 26. juli 2011

  L 195

42

27.7.2011

►M2

RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 517/2013 af 13. maj 2013

  L 158

1

10.6.2013

►M3

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 1318/2013 af 22. oktober 2013

  L 340

1

17.12.2013

►M4

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/2278 af 4. september 2017

  L 328

1

12.12.2017

►M5

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2022/2497 af 12. oktober 2022

  L 325

13

20.12.2022




▼B

►M3

 

RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1217/2009

af 30. november 2009

om oprettelse af et informationsnet for landøkonomisk bogføring til belysning af indkomstforhold og driftsøkonomiske forhold i landbruget i Den Europæiske Union

 ◄

(kodificeret udgave)



KAPITEL I

▼M3

OPRETTELSE AF ET EU-INFORMATIONSNET FOR LANDØKONOMISK BOGFØRING

▼B

Artikel 1

▼M3

1.  
Til støtte for den fælles landbrugspolitik oprettes et EU-informationsnet for landøkonomisk bogføring (»INLB« eller »informationsnettet«)

▼B

2.  

Formålet med informationsnettet er at indsamle de nødvendige regnskabsmæssige data, især

a) 

til en årlig konstatering af indkomsterne for de landbrugsbedrifter, der omfattes af undersøgelsesområdet som defineret i artikel 5 og

b) 

til undersøgelse af de driftsøkonomiske forhold i landbrugsbedrifter.

▼M3

3.  
De i henhold til denne forordning indhentede data tjener især som grundlag for beretninger, som Kommissionen udarbejder om situationen inden for landbruget og på landbrugsmarkederne samt om landbrugsindtægterne i Unionen. Disse beretninger skal gøres offentligt tilgængelige på et særligt websted.

▼B

Artikel 2

Ved anvendelsen af denne forordning forstås ved:

a) 

►M3  landbruger ◄ : den fysiske person, som forestår den løbende og daglige ledelse af en landbrugsbedrift

▼M3

-b) 

bedrift: en landbrugsvirksomhed som almindeligvis anvendt i forbindelse med EU-undersøgelser og -tællinger i landbruget

b) 

bedriftsgruppe: et samlet antal landbrugsbedrifter, der tilhører samme klasse med hensyn til teknisk-økonomisk driftsform og økonomisk bedriftsstørrelse som fastsat i EU-klassifikationen af landbrugsbedrifter

▼B

c) 

regnskabsførende bedrift: enhver bedrift, som er inddraget eller skal inddrages under informationsnettet

▼M3

d) 

område i Informationsnettet for Landøkonomisk Bogføring eller INLB-område: en medlemsstats område eller en del af et sådant område, som er afgrænset med udvælgelse af regnskabsførende bedrifter for øje; en fortegnelse over områderne findes i bilag I

▼B

e) 

regnskabsmæssige data: alle data af teknisk, finansiel eller økonomisk art, som kendetegner en landbrugsbedrift, og som fremkommer ved en bogføring med systematiske og regelmæssige posteringer i løbet af et regnskabsår.

▼M3

f) 

standard output: bruttoproduktionens standardværdi.

▼M3

Artikel 3

Med henblik på at sikre, at fortegnelsen over INLB-områder kan ajourføres efter anmodning fra en medlemsstat, tillægges Kommissionen beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a om ændring af bilag I for så vidt angår fortegnelsen over INLB-områder pr. medlemsstat.

▼B



KAPITEL II

▼M3

DATA FOR KONSTATERING AF INDKOMSTER OG UNDERSØGELSE AF DRIFTSØKONOMISKE FORHOLD I LANDBRUGSBEDRIFTER

Artikel 4

Dette kapitel finder anvendelse på indsamling af regnskabsmæssige data med henblik på en årlig konstatering af landbrugsbedrifternes indkomster og en undersøgelse af deres driftsøkonomiske forhold.

Disse data indsamles gennem regelmæssige og særlige undersøgelser.

▼B

Artikel 5

▼M3

1.  
Det i artikel 1, stk. 2, nævnte undersøgelsesområde omfatter landbrugsbedrifter, hvis økonomiske størrelse er over eller lig med en grænse udtrykt i euro, svarende til en af undergrænserne for de økonomiske størrelsesklasser i EU- klassifikationen over landbrugsbedrifter som fastlagt i artikel 5b.

Kommissionen vedtager delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a om fastlæggelse af reglerne for fastsættelse af den i dette stykkes første afsnit omhandlede grænse.

Kommissionen vedtager på grundlag af data fra medlemsstaterne gennemførelsesretsakter om fastsættelse af den i første afsnit omhandlede grænse. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.

▼B

2.  

Som regnskabsførende bedrifter kommer de landbrugsbedrifter i betragtning, der

a) 

har en økonomisk størrelse, der er lig med eller over en grænse, der skal fastsættes i overensstemmelse med stk. 1

b) 

drives af landbrugere, der fører regnskab eller er villige og i stand til at føre bedriftsregnskab, og som er indforstået med, at de regnskabsmæssige data for deres bedrift stilles til Kommissionens rådighed

▼M3

c) 

i deres helhed og inden for hvert enkelt INLB-område er repræsentative for undersøgelsesområdet.

▼M3 —————

▼M3

Artikel 5a

1.  
Hver medlemsstat udarbejder en plan for udvælgelsen af regnskabsførende bedrifter, der sikrer et repræsentativt udvalg af undersøgelsesområdet.

Kommissionen vedtager delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a om fastlæggelse af de regler, i henhold til hvilke medlemsstaterne skal udarbejde sådanne planer. Disse regler skal sikre, at planer for udvælgelsen af regnskabsførende bedrifter:

— 
udarbejdes på grundlag af de seneste statistiske data
— 
udformes i henhold til EU-klassifikationen over landbrugsbedrifter og
— 
nærmere angiver især opdelingen af de regnskabsførende bedrifter på bedriftsgrupper og detaljerede regler for udvælgelsen af dem.
2.  
I overensstemmelse med de regler, der vedtages i henhold til stk. 1, og på grundlag af data fra medlemsstaterne vedtager Kommissionen gennemførelsesretsakter om fastsættelse af antallet af regnskabsførende bedrifter pr. medlemsstat og pr. INLB-område. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.
3.  
Antallet af regnskabsførende bedrifter, der skal udvælges pr. INLB-område, må afvige fra det antal, der er angivet i de gennemførelsesretsakter, der skal vedtages i henhold til stk. 2, med højst 20 % i hver retning, forudsat at den pågældende medlemsstats samlede antal regnskabsførende bedrifter overholdes.
4.  
Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter om udarbejdelse og ajourføring af modeller og metoder for form og indhold af de data, som medlemsstaterne skal meddele Kommissionen. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.

Artikel 5b

1.  
Landbrugsbedrifter klassificeres på en ensartet måde i henhold til EU-klassifikationen af landbrugsbedrifter (»EU-klassifikationen«) afhængigt af deres driftsform, deres økonomiske størrelse og omfanget af andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning dertil.

EU-Klassifikationen anvendes navnlig med henblik på fremlæggelsen efter driftsform og økonomisk størrelse af de data, der er indsamlet gennem Unionens undersøgelser af landbrugsbedrifters struktur og INLB.

2.  
En landbrugsbedrifts »driftsform« fastlægges ud fra den relative andel af standard output fra bedriftens forskellige karakteristika i forhold til bedriftens samlede standard output.

Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a om fastsættelse af referenceperioden for standard output.

3.  
Bedrifter klassificeres ved et begrænset antal driftsformer. Generelle driftsformer specificeres. Afhængigt af antallet af krævede detaljer opdeles de generelle driftsformer i hoveddriftsformer.

Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a vedrørende fastlæggelse af generelle driftsformer og hoveddriftsformer.

Overensstemmelsen mellem generelle driftsformer og hoveddriftsformer og særlige typer af landbrugsspecialiseringer svarende til hoveddriftsformer specificeres.

4.  
Bedriftens økonomiske størrelse fastlægges på grundlag af bedriftens samlede standard output.
5.  
Omfanget af andre erhvervsmæssige aktiviteter end bedriftens landbrugsaktiviteter, der har direkte tilknytning til bedriften, fastlægges ud fra andelen af disse andre erhvervsmæssige aktiviteter af bedriftens output.
6.  
Standard output og data til bestemmelse heraf fremsendes til Kommissionen (Eurostat) af det forbindelsesorgan, som hver medlemsstat har udpeget i overensstemmelse med artikel 7, eller af det organ, som har fået delegeret denne funktion.
7.  

Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter om fastlæggelse af:

— 
metoder til beregning af særlige typer landbrugsspecialiseringer som omhandlet i stk. 3 og til henførelse af bedriften til en hoveddriftsform
— 
metoden til beregning af bedriftens økonomiske størrelse
— 
økonomiske størrelsesklasser for bedrifterne som omhandlet i stk. 1
— 
metoder til beregning af bedriftens output og til skøn over andre erhvervsmæssige aktiviteters andel af dette output med henblik på stk. 5
— 
beregningsmetoden til fastlæggelse af standard output af hvert karakteristikum som omhandlet i stk. 2, procedurer for indsamling af tilsvarende data og midler til og frister for fremsendelsen af standard output til Kommissionen i overensstemmelse med stk. 6.

Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.

▼B

Artikel 6

1.  
Hver medlemsstat nedsætter et nationalt udvalg for informationsnettet, i det følgende benævnt »det nationale udvalg«. ►M2   Kroatien nedsætter et nationalt udvalg senest inden udgangen af sjette måned efter datoen for tiltrædelsen. ◄

▼M3

2.  
Det nationale udvalg har ansvaret for udvælgelsen af regnskabsførende bedrifter. Med henblik herpå omfatter dets opgaver bl.a. godkendelse af planen for udvælgelse af regnskabsførende bedrifter.

▼B

3.  
Formanden for det nationale udvalg udpeges af medlemsstaten blandt udvalgets medlemmer.

Det nationale udvalg træffer afgørelse ved enstemmighed. Hvis der ikke kan opnås enstemmighed træffes afgørelserne af en myndighed udpeget af medlemsstaten.

▼M3

4.  
Medlemsstater, som er inddelt i flere INLB-områder, kan for hvert af de under dem henhørende INLB-områder oprette et regionalt udvalg for informationsnettet (i det følgende benævnt »det regionale udvalg«).

▼B

Det regionale udvalg har bl.a. til opgave at samarbejde med det i artikel 7 omhandlede forbindelsesorgan i forbindelse med udvælgelsen af de regnskabsførende bedrifter.

▼M3

5.  
Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter om fastlæggelse af nærmere bestemmelser for anvendelsen af denne artikel. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.

Artikel 7

1.  

Hver medlemsstat udpeger et forbindelsesorgan, der har til opgave:

a) 

at informere det nationale udvalg, de regionale udvalg og regnskabskontorerne om de gældende reguleringsmæssige rammer og at sikre korrekt gennemførelse heraf

b) 

at udarbejde planen for udvælgelse af regnskabsførende bedrifter, at forelægge den for det nationale udvalg til godkendelse og herefter at fremsende den til Kommissionen

c) 

at udarbejde

i) 

listen over regnskabsførende bedrifter

ii) 

hvis det er relevant, listen over de regnskabskontorer, der har påtaget sig og er i stand til at udfylde bedriftsskemaerne

d) 

at samle de bedriftsskemaer, som regnskabskontorerne indsender

e) 

at kontrollere, at bedriftsskemaerne er korrekt udfyldt

f) 

at videresende de behørigt udfyldte bedriftsskemaer til Kommissionen i det ønskede format og inden for den fastsatte frist

g) 

at tilsende det nationale udvalg, de regionale udvalg og regnskabskontorerne de anmodninger om oplysninger, der er omhandlet i artikel 17, og at videresende Kommissionen svarene herpå.

2.  
Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter om fastlæggelse af nærmere bestemmelser for anvendelsen af denne artikel. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.

▼B

Artikel 8

1.  
For hver regnskabsførende bedrift skal der udfærdiges et selvstændigt og anonymt bedriftsskema.

▼M3

2.  

Det behørigt udfyldte bedriftsskema skal indeholde de regnskabsmæssige data, som gør det muligt:

— 
at karakterisere den regnskabsførende bedrift ved hjælp af dens vigtigste produktionsfaktorer
— 
at vurdere bedriftens indkomst ud fra dens forskellige synsvinkler
— 
at kontrollere oplysningernes rigtighed ved hjælp af stikprøver.
3.  
Dataene på bedriftsskemaet skal vedrøre en enkelt landbrugsbedrift og et enkelt regnskabsår på 12 på hinanden følgende måneder og udelukkende vedrøre den pågældende landbrugsbedrift. Disse data skal vedrøre landbrugsaktiviteter på selve bedriften og andre erhvervsmæssige aktiviteter i direkte tilknytning til bedriften. Data vedrørende al anden virksomhed ud over landbrugsvirksomhed, som landbrugerens eller dennes familie eventuelt udøver, samt eventuelle data, der vedrører pensioner, arv, private bankkonti, andre ejendomme end landbrugsbedriften, personlig beskatning, privatforsikringer mv., skal ikke tages i betragtning ved udfyldning af bedriftsskemaet.

Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a vedrørende fastlæggelse af de vigtigste grupper af regnskabsmæssige data, der skal indsamles, og de generelle regler for indsamling af data.

For at sikre, at de regnskabsmæssige data, der indsamles ved hjælp af bedriftsskemaerne, er sammenlignelige, uanset hvilke regnskabsførende bedrifter der undersøges, vedtager Kommissionen gennemførelsesretsakter, der fastlægger formen og layoutet af bedriftsskemaet og metoder til og frister for fremsendelse af data til Kommissionen.

Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.

▼M3 —————

▼B



KAPITEL IV

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

Artikel 16

1.  
Det er ikke tilladt at anvende nogen af de på grundlag af denne forordning indhentede individuelle regnskabsmæssige data eller andre individuelle oplysninger til skattemæssige formål, at offentliggøre dem eller at anvende dem til andre formål end dem, der er specificeret i artikel 1.
2.  
Personer, der virker eller har virket inden for rammerne af informationsnettet, må ikke til tredjemand videregive de individuelle regnskabsmæssige data eller nogen anden individuel oplysning, som de under eller i forbindelse med udøvelsen af deres virksomhed har fået kendskab til.
3.  
Medlemsstaterne træffer alle passende foranstaltninger for at iværksætte sanktioner for overtrædelser af bestemmelserne i stk. 2.

Artikel 17

1.  
Det nationale udvalg, de regionale udvalg, forbindelsesorganet og regnskabskontorerne skal hver især meddele Kommissionen alle oplysninger, som denne måtte anmode om vedrørende udførelsen af deres opgaver, i forbindelse med denne forordning.

Disse anmodninger om oplysninger rettet til det nationale udvalg, de regionale udvalg eller til regnskabskontorerne og de pågældende besvarelser fremsendes skriftligt gennem forbindelsesorganet.

2.  
Dersom disse oplysninger viser sig at være utilstrækkelige, eller dersom de ikke fremkommer rettidigt, kan Kommissionen med bistand fra forbindelsesorganet udsende sagkyndige til stedet.

▼M3 —————

▼B

Artikel 19

1.  

De bevillinger, der skal opføres på De Europæiske Fællesskabers almindelige budget i den afdeling, der vedrører Kommissionen, dækker

▼M3

a) 

en fast godtgørelse, som skal betales til medlemsstaterne for indlevering af behørigt udfyldte bedriftsskemaer inden for den fastsatte frist op til det højeste antal regnskabsførende bedrifter som fastsat i overensstemmelse med artikel 5a, stk. 2. Udgør det samlede antal behørigt udfyldte og indleverede bedriftsskemaer for så vidt angår et INLB-område eller en medlemsstat mindre end 80 % af antallet af regnskabsførende bedrifter fastsat for det pågældende INLB-område eller den pågældende medlemsstat, anvendes en godtgørelse svarende til 80 % af den faste godtgørelse for hvert bedriftsskema fra det pågældende INLB-område eller den pågældende medlemsstat.

▼B

b) 

alle omkostninger ved de datasystemer, som Kommissionen kører med henblik på modtagelse, kontrol, behandling og analyse af medlemsstaternes regnskabsdata.

De i litra b) omhandlede omkostninger inkluderer eventuelt omkostninger ved formidling af resultaterne af disse operationer såvel som omkostningerne ved undersøgelser og udvikling af andre aspekter ved informationsnettet.

▼M3

2.  
Udgifter til oprettelse og drift af det nationale udvalg, de regionale udvalg og forbindelsesorganerne opføres ikke på Unionens almindelige budget.

▼M3

3.  
Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter, som fastlægger detaljerede procedurer vedrørende den faste godtgørelse, der er omhandlet i stk. 1, litra a). Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.

Artikel 19a

1.  
Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter tillægges Kommissionen på de i denne artikel fastlagte betingelser.
2.  
Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter, jf. artikel 3, artikel 5, stk. 1, artikel 5a, stk. 1, artikel 5b, stk. 2 og 3, og artikel 8, stk. 3, tillægges Kommissionen for en periode på fem år fra den 20. december 2013. Kommissionen udarbejder en rapport vedrørende delegationen af beføjelser senest ni måneder inden udløbet af femårsperioden. Delegationen af beføjelser forlænges stiltiende for perioder af samme varighed, medmindre Europa-Parlamentet eller Rådet modsætter sig en sådan forlængelse senest tre måneder inden udløbet af hver periode.
3.  
Den i artikel 3, artikel 5, stk. 1, artikel 5a, stk. 1, artikel 5b, stk. 2 og 3, og artikel 8, stk. 3, omhandlede delegation af beføjelser kan til enhver tid tilbagekaldes af Europa-Parlamentet eller Rådet. En afgørelse om tilbagekaldelse bringer delegationen af de beføjelser, der er angivet i den pågældende afgørelse, til ophør. Den får virkning dagen efter offentliggørelsen af afgørelsen i Den Europæiske Unions Tidende eller på et senere tidspunkt, der angives i afgørelsen. Den berører ikke gyldigheden af delegerede retsakter, der allerede er i kraft.
4.  
Så snart Kommissionen vedtager en delegeret retsakt, giver den samtidigt Europa-Parlamentet og Rådet meddelelse herom.
5.  
En delegeret retsakt vedtaget i henhold til artikel 3, artikel 5, stk. 1, artikel 5a, stk. 1, artikel 5b, stk. 2 og 3, og artikel 8, stk. 3, træder kun i kraft, hvis hverken Europa-Parlamentet eller Rådet har gjort indsigelse inden for en frist på to måneder fra meddelelsen af den pågældende retsakt til Europa-Parlamentet og Rådet, eller hvis Europa-Parlamentet og Rådet inden udløbet af denne frist begge har informeret Kommissionen om, at de ikke agter at gøre indsigelse. Fristen forlænges med to måneder på Europa-Parlamentets eller Rådets initiativ.

Artikel 19b

1.  
Kommissionen bistås af et udvalg med betegnelsen »Komitéen for Informationsnettet for Landøkonomisk Bogføring«. Dette udvalg er et udvalg som omhandlet i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 182/2011 af 16. februar 2011 om de generelle regler og principper for, hvordan medlemsstaterne skal kontrollere Kommissionens udøvelse af gennemførelsesbeføjelser ( 1 ).
2.  
Når der henvises til dette stykke, anvendes artikel 5 i forordning (EU) nr. 182/2011.

▼B

Artikel 20

Forordning nr. 79/65/EØF ophæves.

Henvisninger til den ophævede forordning gælder som henvisninger til nærværende forordning og læses efter sammenligningstabellen i bilag III.

Artikel 21

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.




BILAG I

▼M3

Fortegnelse over de i artikel 2, litra d), omhandlede INLB-områder

▼B

Belgien

1. Vlaanderen

2. Bruxelles – Brussel

3. Wallonie

Bulgarien

1. Северозападен (Severozapaden)

2. Северен централен (Severen tsentralen)

3. Североизточен (Severoiztochen)

4. Югозападен (Yugozapaden)

5. Южен централен (Yuzhen tsentralen)

6. Югоизточен (Yugoiztochen).

Dog kan Bulgarien udgøre ét område indtil 31. december 2009.

Den Tjekkiske Republik

Udgør ét område.

Danmark

Udgør ét område.

▼M4

Tyskland

1. 

Schleswig-Holstein/Hamburg

2. 

Niedersachsen

3. 

Bremen

4. 

Nordrhein-Westfalen

5. 

Hessen

6. 

Rheinland-Pfalz

7. 

Baden-Württemberg

8. 

Bayern

9. 

Saarland

10. 

Berlin

11. 

Brandenburg

12. 

Mecklenburg-Vorpommern

13. 

Sachsen

14. 

Sachsen-Anhalt

15. 

Thüringen

▼B

Estland

Udgør ét område.

Irland

Udgør et område.

Grækenland

1. Μακεδονία — Θράκη

2. Ήπειρος — Πελοπόννησος — Νήσοι Ιονίου

3. Θεσσαλία

4. Στερεά Ελλάς — Νήσοι Αιγαίου — Κρήτη.

Spanien

1. Galicia

2. Asturias

3. Cantabria

4. País Vasco

5. Navarra

6. La Rioja

7. Aragón

8. Cataluña

9. Baleares

10. Castilla-León

11. Madrid

12. Castilla-La Mancha

13. Comunidad Valenciana

14. Murcia

15. Extremadura

16. Andalucía

17. Canarias.

▼M5

Frankrig

1. 

Île de France

2. 

Champagne-Ardenne

3. 

Picardie

4. 

Haute-Normandie

5. 

Centre

6. 

Basse-Normandie

7. 

Bourgogne

8. 

Nord-Pas de Calais

9. 

Lorraine

10. 

Alsace

11. 

Franche-Comté

12. 

Pays de la Loire

13. 

Bretagne

14. 

Poitou-Charentes

15. 

Aquitaine

16. 

Midi-Pyrénées

17. 

Limousin

18. 

Rhône-Alpes

19. 

Auvergne

20. 

Languedoc-Roussillon

21. 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

22. 

Corse

23. 

Antilles françaises

24. 

La Réunion

▼M2

Kroatien

1. 

Kontinentalna Hrvatska

2. 

Jadranska Hrvatska

Kroatien kan dog udgøre ét område i tre år efter tiltrædelsen.

▼B

Italien

1. Piemonte

2. Valle d'Aosta

3. Lombardia

4. Alto Adige

5. Trentino

6. Veneto

7. Friuli-Venezia Giulia

8. Liguria

9. Emilia-Romagna

10. Toscana

11. Umbria

12. Marche

13. Lazio

14. Abruzzi

15. Molise

16. Campania

17. Puglia

18. Basilicata

19. Calabria

20. Sicilia

21. Sardegna.

Cypern

Udgør ét område.

Letland

Udgør ét område.

Litauen

Udgør ét område.

Luxembourg

Udgør et område.

▼M1

Ungarn

1. Észak- Magyarország

2. Dunántúl

3. Alföld.

▼B

Malta

Udgør ét område.

Nederlandene

Udgør et område.

Østrig

Udgør et område.

Polen

1. Pomorze og Mazury

2. Wielkopolska og Śląsk

3. Mazowsze og Podlasie

4. Małopolska og Pogórze.

Portugal

1. Norte e Centro

2. Ribatejo-Oeste

3. Alentejo e Algarve

4. Açores e Madeira.

Rumænien

1. Nord-Est

2. Sud-Est

3. Sud-Muntenia

4. Sud-Vest-Oltenia

5. Vest

6. Nord-Vest

7. Centru

8. București-Ilfov.

Slovenien

Udgør ét område.

Slovakiet

Udgør ét område.

Finland

1. Etelä-Suomi

2. Sisä-Suomi

3. Pohjanmaa

4. Pohjois-Suomi.

Sverige

1. Lavlandet i Syd- og Midtsverige

2. Områder med skov og blandede skov- og landbrug i Syd- og Midtsverige

3. Områder i Nordsverige.

▼M5 —————

▼B




BILAG II



Ophævet forordning med ændringer

Rådets forordning nr. 79/65/EØF

(EFT 109 af 23.6.1965, s. 1859)

 

Tiltrædelsesakten af 1972, bilag I, punkt II.A.4 og bilag II, punkt II.D.1

(EFT L 73 af 27.3.1972, s. 59 og s. 125)

 

Rådets forordning (EØF) nr. 2835/72

(EFT L 298 af 31.12.1972, s. 47)

 

Rådets forordning (EØF) nr. 2910/73

(EFT L 299 af 27.10.1973, s. 1)

 

Tiltrædelsesakten af 1979, bilag I, punkt II.A og II.G

(EFT L 291 af 19.11.1979, s. 64 og s. 87)

 

Rådets forordning (EØF) nr. 2143/81

(EFT L 210 af 30.7.1981, s. 1)

 

Rådets forordning (EØF) nr. 3644/85

(EFT L 348 af 24.12.1985, s. 4)

 

Tiltrædelsesakten af 1985, bilag I, punkt XIV.(i)

(EFT L 302 af 15.11.1985, s. 235)

 

Rådets forordning (EØF) nr. 3768/85

(EFT L 362 af 31.12.1985, s. 8)

udelukkende nr. 2 i bilaget

Rådets forordning (EØF) nr. 3577/90

(EFT L 353 af 17.12.1990, s. 23)

udelukkende bilag XVI

Tiltrædelsesakten af 1994, bilag I, punkt V.A.I

(EFT C 241 af 29.8.1994, s. 117)

 

Rådets forordning (EF) nr. 2801/95

(EFT L 291 af 6.12.1995, s. 3)

 

Rådets forordning (EF) nr. 1256/97

(EFT L 174 af 2.7.1997, s. 7)

 

Rådets forordning (EF) nr. 806/2003

(EUT L 122 af 16.5.2003, s. 1)

udelukkende nr. 1 i bilag II

Tiltrædelsesakten af 2003, bilag II, punkt 6.A.I

(EUT L 236 af 23.9.2003, s. 346)

 

Rådets forordning (EF) nr. 2059/2003

(EUT L 308 af 25.11.2003, s. 1)

 

Kommissionens forordning (EF) nr. 660/2004

(EUT L 104 af 8.4.2004, s. 97)

 

Rådets forordning (EF) nr. 1791/2006

(EUT L 363 af 20.12.2006, s. 1)

udelukkende nr. 1 i Afdeling A, Kapitel 5 i bilaget

Kommissionens forordning (EF) nr. 1469/2007

(EUT L 329 af 14.12.2007, s. 5)

 




BILAG III



SAMMENLIGNINGSTABEL

Forordning nr. 79/65/EØF

Nærværende forordning

Artikel 1 og 2

Artikel 1 og 2

Artikel 2a

Artikel 3

Artikel 3

Artikel 4

Artikel 4

Artikel 5

Artikel 5

Artikel 6

Artikel 6, stk. 1, litra a)

Artikel 7, stk. 1, litra a)

Artikel 6, stk. 1, litra b) første led

Artikel 7, stk. 1, litra b), nr. i)

Artikel 6, stk. 1, litra b) andet led

Artikel 7, stk. 1, litra b), nr. ii)

Artikel 6, stk. 1, litra b), første led

Artikel 7, stk. 1, litra c), nr. i)

Artikel 6, stk. 1, litra c), andet led

Artikel 7, stk. 1, litra c), nr. ii)

Artikel 6, stk. 1, litra e), f) og g)

Artikel 7, stk. 1, litra e), f) og g)

Artikel 6, stk. 2

Artikel 7, stk. 2

Artikel 8

Artikel 9

Artikel 9

Artikel 10

Artikel 10

Artikel 11

Artikel 11

Artikel 12

Artikel 12

Artikel 13

Artikel 13

Artikel 14

Artikel 14

Artikel 15

Artikel 15

Artikel 16

Artikel 16

Artikel 17

Artikel 17

Artikel 18

Artikel 19

Artikel 18, stk. 1, 2 og 3

Artikel 20, stk.1 og 2

Artikel 18, stk. 4 og 5

Artikel 21, stk. 1 og 2

Artikel 18, stk. 6

Artikel 21, stk. 3

Artikel 22

Artikel 19

Artikel 23

Artikel 20

Artikel 21

Bilag

Bilag I

Bilag II

Bilag III



( 1 ) EUT L 55 af 28.2.2011, s. 13.