Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2008/086/04

Indkaldelse af forslag — GD EAC/14/08 — Samarbejdsprogram på uddannelsesområdet under ICI — Samarbejde om højere uddannelse og erhvervsuddannelse mellem Den Europæiske Union og Australien, Japan, New Zealand og Republikken Korea

OJ C 86, 5.4.2008, p. 34–35 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

5.4.2008   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 86/34


INDKALDELSE AF FORSLAG — GD EAC/14/08

Samarbejdsprogram på uddannelsesområdet under ICI — Samarbejde om højere uddannelse og erhvervsuddannelse mellem Den Europæiske Union og Australien, Japan, New Zealand og Republikken Korea (1)

(2008/C 86/04)

1.   MÅL OG BESKRIVELSE

Det overordnede mål med denne indkaldelse af forslag er at fremme gensidig forståelse og samarbejde befolkningerne imellem i EU's medlemsstater og partnerlandene Australien, Japan, New Zealand og Republikken Korea, herunder et bedre kendskab til hinandens sprog, kulturer og institutioner, og forbedre kvaliteten af de videregående uddannelser og erhvervsuddannelser i EU og partnerlandene. Indkaldelsen af forslag angår tilskud til følgende aktion:

Fælles mobilitetsprojekter under ICI

Under denne aktion ydes der tilskud til internationale projekter med henblik på udvikling af læseplaner, der involverer kortvarig mobilitet mellem EU og ICI-partnerlandene, der ikke direkte eller nødvendigvis står i forbindelse med dobbelte eller fælles studieprogrammer.

Partnerskaber, der ansøger om tilskud til sådanne projekter, skal bestå af højere læreanstalter eller erhvervsuddannelsesinstitutioner fra EU og det relevante partnerland. Udvalgte konsortier skal skabe rammerne for mobilitet, således at EU-studerende typisk kan tilbringe et semester ved en institution i et partnerland og vice versa og samtidig få fuld anerkendelse for studieperioden i udlandet fra hjeminstitutionen. Støtten omfatter mobilitetsstipendier til studerende, undervisere og administrativt personale (»fakultetspersonale«).

2.   KRAV TIL ANSØGERNE

I forbindelse med denne indkaldelse af forslag kan anmodninger om tilskud indsendes af videregående uddannelsesinstitutioner og erhvervsuddannelsesinstitutioner. Støtteberettigede ansøgere skal være etableret i en af de 27 medlemsstater i Den Europæiske Union.

3.   BUDGET OG PROJEKTVARIGHED

Det budget, der er til rådighed til samfinansiering af projekter, anslås til 2,5 mio. EUR. Det forventes, at der ydes tilskud til 4-5 projekter mellem EU og Australien, 2-3 projekter mellem EU og Japan, 1 projekt mellem EU og New Zealand og 1-2 projekter mellem EU og Korea.

Det maksimale finansieringsbeløb, der ydes af EU, er på 425 000 EUR for 3-årige fælles mobilitetsprojekter, der involverer mindst 4 EU-partnerinstitutioner. Varigheden for fælles mobilitetsprojekter er på 3 år.

4.   ANSØGNINGSFRIST

Ansøgninger skal indsendes til Kommissionen senest den 6. juni 2008.

5.   YDERLIGERE OPLYSNINGER

Forslagsindkaldelsen i sin fulde ordlyd og ansøgningsskemaerne findes på følgende websted:

http://ec.europa.eu/education/programmes/calls/callg_en.html

Yderligere oplysninger kan fås ved skriftlig henvendelse til: eac-3C-cooperation@ec.europa.eu


(1)  I alfabetisk rækkefølge.


Top