Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2007/155/70

Sag T-165/07: Sag anlagt den 8. maj 2007 — Red Bull mod KHIM — Grupo Osborne (TORO)

OJ C 155, 7.7.2007, p. 39–39 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

7.7.2007   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 155/39


Sag anlagt den 8. maj 2007 — Red Bull mod KHIM — Grupo Osborne (TORO)

(Sag T-165/07)

(2007/C 155/70)

Stævningen er affattet på engelsk

Parter

Sagsøger: Red Bull GmbH (Fuschl am See, Østrig) (ved solicitor H. O'Neill og lawyers V. von Bomhard og A. Renck)

Sagsøgt: Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker og Design) (KHIM)

Den anden part i sagen for appelkammeret: Grupo Osborne SA (El Puerto de Santa Maria, Spanien)

Sagsøgerens påstande

Afgørelse truffet den 20. februar 2007 af Fjerde Appelkammer ved Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker og Design) (sag R 147/2005-4) annulleres.

Harmoniseringskontoret tilpligtes at betale sagens omkostninger.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Ansøger om EF-varemærket: Grupo Osborne SA

Det omhandlede EF-varemærke: Figurmærket »TORO« for varer og tjenesteydelser i klasse 32, 33 og 42 — ansøgning nr. 1 500 917

Indehaver af det i indsigelsessagen påberåbte varemærke eller tegn: Red Bull GmbH

Det i indsigelsessagen påberåbte varemærke eller tegn: De nationale ordmærker »TORO ROSSO« og »TORO ROJO« for varer i klasse 32 samt nationale, internationale og EF-ord- og figurmærker, der indeholder ordet »BULL« for sig selv eller sammen med andre ord for varer og tjenesteydelser i klasse 32, 33 og 42.

Indsigelsesafdelingens afgørelse: Indsigelsen taget til følge for alle de omtvistede varer og tjenestedydelse bortset fra »værelsesudlejning«.

Appelkammerets afgørelse: Indsigelsesafdelingens afgørelse annulleret, for så vidt som indsigelsen herved blev taget til følge med hensyn til »øl« (klasse 32), »alkoholholdige drikke, dog ikke vin og øl« (klasse 33), og »restaurationsvirksomhed og udbringning af mad og drikke, herunder barer, snackbarer, restauranter, cafeterier, værtshuse, kantiner og vinstuer« (klasse 42). Det ansøgte EF-varemærke kan registreres for disse varer og tjenesteydelser.

Søgsmålsgrunde: Tilsidesættelse af artikel 73, andet punktum, i Rådets forordning nr. 40/94, da appelkammeret ikke klart redegjorde for grundlaget for dets afgørelse, idet det ikke fuldt ud definerede det materiale, der var fremlagt af parterne.

Desuden tilsidesættelse af forordningens artikel 8, stk. 1, litra b), da appelkammeret udelukkede, at renomméet var relevant, på trods af den begrebsmæssige lighed mellem de omtvistede varemærker og de ældre varemærkers renommé.

Endelig tilsidesættelse af forordningens artikel 8, stk. 5, da appelkammeret lagde til grund, at der skulle være risiko for forveksling mellem de omtvistede varemærker, selv om det ifølge sagsøgeren er tilstrækkeligt, at forbrugerne vil kunne »skabe en sammenhæng« mellem de to varemærker.


Top