Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32021R1933

Kommissionens delegerede forordning (EU) 2021/1933 af 14. juli 2021 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 576/2013 for så vidt angår regler for ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland (EØS-relevant tekst)

C/2021/5167

EUT L 396 af 10.11.2021, p. 4–9 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_del/2021/1933/oj

10.11.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 396/4


KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2021/1933

af 14. juli 2021

om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 576/2013 for så vidt angår regler for ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland

(EØS-relevant tekst)

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 576/2013 af 12. juni 2013 om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr og om ophævelse af forordning (EF) nr. 998/2003 (1), særlig artikel 5, stk. 5, artikel 17, stk. 2, andet afsnit, og artikel 19, stk. 1, første afsnit, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Ved forordning (EU) nr. 576/2013 fastsættes dyresundhedsmæssige betingelser for ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, herunder de i bilag I, del B, omhandlede fugle (fugle holdt som selskabsdyr), og det fastsættes, at der kan indføres forebyggende sundhedsmæssige foranstaltninger ved hjælp af delegerede retsakter til beskyttelse af dyre- og folkesundheden mod sygdomme eller infektioner, der vil kunne spredes i forbindelse med ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland.

(2)

Forordning (EU) nr. 576/2013 fastsætter også, at de forebyggende sundhedsmæssige foranstaltninger skal baseres på fyldestgørende, pålidelige og validerede videnskabelige oplysninger og skal stå i rimeligt forhold til risikoen for folke- eller dyresundheden for spredning af disse sygdomme eller infektioner i forbindelse med flytning på tværs af grænserne af fugle holdt som selskabsdyr.

(3)

Af hensyn til EU-reglernes enkelthed og gennemsigtighed samt for at lette anvendelsen af disse regler og undgå dobbeltarbejde bør reglerne for ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland fastsættes i én enkelt retsakt og ikke i en række særskilte retsakter med krydshenvisninger. Denne tilgang er også i overensstemmelse med den nuværende tilgang på området for EU-lovgivning vedrørende dyresundhed, såsom den, der er valgt i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/429 (2) — en tilgang, der fremmer strømlining af EU-reglerne for at lette anvendelsen af dem og mindske den administrative byrde.

(4)

Aviær influenza er en infektiøs virussygdom hos fugle, der kan have en negativ indvirkning på dyre- og folkesundheden. Infektioner med aviær influenza-virus hos tamfjerkræ forårsager navnlig to hovedformer af sygdommen, som har forskellig virulens. Den lavpatogene form giver generelt kun milde symptomer, mens den højpatogene form forårsager meget stor dødelighed hos de fleste fjerkræarter. Sygdommen kan derfor have alvorlige konsekvenser for fjerkræopdrættets rentabilitet. Selv om man hovedsagelig finder aviær influenza hos fugle, kan infektionen endvidere under visse omstændigheder også forekomme hos mennesker, skønt der generelt er tale om en meget lille risiko.

(5)

Efter det første tilfælde i 2005 af højpatogen aviær influenza (HPAI) af subtype H5N1 hos en fugl i fangenskab, der blev indført til Unionen, blev der ved Kommissionens beslutning 2005/759/EF (3) fastlagt beskyttelsesforanstaltninger med henblik på at forhindre indslæbning og spredning af HPAI-virus til Unionen ved flytning til Unionen af fugle holdt som selskabsdyr, der ledsager deres ejere. Beslutning 2005/759/EF blev ophævet og erstattet af Kommissionens beslutning 2007/25/EF (4) på grund af den fortsatte fare for dyresundheden, som sådanne flytninger udgør. Beslutning 2007/25/EF blev yderligere ændret på grund af ændringer i den epidemiologiske situation i Unionen, og dens anvendelsesdato blev forlænget flere gange, senest ved Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2020/2107 (5). Beslutning 2007/25/EF udløber nu den 31. december 2021.

(6)

Da aviær influenza i de seneste år er blevet en stadigt større global trussel, og den epidemiologiske situation ikke forventes at blive bedre i den nærmeste fremtid, bør der dog indføres permanente beskyttelsesforanstaltninger inden for rammerne af forordning (EU) nr. 576/2013 for at sikre, at ikke-kommerciel flytning til Unionen af fugle holdt som selskabsdyr ikke udgør en risiko for indslæbning af aviær influenza-virusset.

(7)

Visse territorier og tredjelande anvender dyresundhedsmæssige regler for ikke-kommerciel flytning til deres område af fugle holdt som selskabsdyr, som er ækvivalente med reglerne i denne forordning. Ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr fra disse territorier og tredjelande til Unionen kan derfor anses for kun at udgøre en minimal dyresundhedsrisiko for Unionen, og reglerne i denne forordning for ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr bør ikke anvendes på ikke-kommerciel flytning til Unionen af fugle holdt som selskabsdyr fra disse territorier og tredjelande.

(8)

Med henblik på at undgå, at kommerciel flytning af fugle til Unionen finder sted svigagtigt under foregivende af, at der er tale om ikke-kommerciel flytning, bør det maksimale antal fugle holdt som selskabsdyr, der kan ledsage ejeren eller en bemyndiget person ved en enkelt ikke-kommerciel flytning, begrænses til fem fugle holdt som selskabsdyr. Da et højere antal fugle udgør en større risiko for indslæbning og spredning af aviær influenza-virusset, bør flytning til Unionen af flere end fem fugle holdt som selskabsdyr ikke anses for at være en enkelt ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr, og sådanne flytninger bør ikke falde ind under anvendelsesområdet for reglerne i denne retsakt. Sådanne flytninger bør i stedet fortsat gennemføres i overensstemmelse med kravene vedrørende indførsel til Unionen af fugle i fangenskab i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2020/692 (6) og bør også være omfattet af offentlig kontrol ved grænsekontrolsteder som fastsat i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625 (7).

(9)

Nærværende retsakt bør endvidere fastsætte regler vedrørende metoder til at identificere fugle holdt som selskabsdyr, der skal flyttes til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland, for at sikre, at der kan fastslås en forbindelse mellem fuglen holdt som selskabsdyr og det tilsvarende identifikationsdokument.

(10)

I den videnskabelige udtalelse om aviær influenza, der blev offentliggjort for første gang den 16. oktober 2017 (8), vurderede Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), at de dyresundhedsmæssige krav i beslutning 2007/25/EF effektivt mindsker risikoen for indslæbning til Unionen af aviær influenza-virusset i forbindelse med ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr til medlemsstater fra territorier eller tredjelande. De dyresundhedsmæssige krav i nævnte beslutning bør derfor tjene som grundlag for de bestemmelser, der fastsættes i nærværende forordning.

(11)

De forebyggende sundhedsmæssige foranstaltninger for flytning af fugle holdt som selskabsdyr til Unionen bør give mulighed for valg mellem forskellige krav i forbindelse med deres indførsel, herunder isolation, enten før en sådan ikke-kommerciel flytning eller på bestemmelsesstedet, samt test inden flytning for subtype H5 og H7 af HPAI-virusset og vaccination mod undertype H5 og H7 af HPAI-virusset.

(12)

Muligheden for isolation før ikke-kommerciel flytning til Unionen bør dog kun være tilladt for fugle holdt som selskabsdyr med oprindelse i territorier eller tredjelande, der er blevet vurderet for så vidt angår situationen med hensyn til aviær influenza og andre sygdomme, der er relevante for fuglearten. Denne mulighed bør derfor begrænses til de tredjelande eller territorier, der er opført i tabellen i del 1 i bilag V, bilag XIV eller bilag XIX til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2021/404 (9) for indførsel til Unionen af fjerkræ, avlsmateriale af fjerkræ, fersk kød af fjerkræ og fjervildt eller æg og ægprodukter.

(13)

Hvad angår muligheden for isolation af fugle holdt som selskabsdyr på bestemmelsesstedet bør dette endvidere kun foregå i en virksomhed, der kan garantere dyrenes dyresundhedsstatus. Det bør derfor være et krav i forbindelse med denne mulighed, at fugle holdt som selskabsdyr anbringes i en karantænestation, som er godkendt i overensstemmelse med artikel 14 i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2019/2035 (10).

(14)

For yderligere at mindske risikoen for spredning af aviær influenza-virusset til Unionen i forbindelse med ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr fra territorier eller tredjelande bør det forbydes, at de pågældende fugle tages med på skuer, udstillinger, messer eller andre samlinger af fugle i en passende periode efter deres indførsel til Unionen. Det bør derfor være et krav, at fugle holdt som selskabsdyr i den periode holdes isoleret under offentlig kontrol i overensstemmelse med den offentlige kontrol, der er foreskrevet i artikel 35, stk. 1, litra b), i forordning (EU) nr. 576/2013.

(15)

Overholdelse af kravene i denne forordning bør certificeres af en embedsdyrlæge i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet eller alternativt af en bemyndiget dyrlæge og efterfølgende påtegnes af den kompetente myndighed i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet i overensstemmelse med veterinærcertifikatet i bilaget til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2021/1938 (11), som skal anvendes sammen med reglerne i nærværende forordning.

(16)

For at undgå et retligt tomrum vedrørende reglerne for ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr til en medlemsstat fra territorier eller tredjelande bør denne forordning anvendes fra den 1. januar 2022, da reglerne heri erstatter en række af de regler, der i øjeblikket er fastsat i beslutning 2007/25/EF, der anvendes indtil den 31. december 2021 —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Genstand og anvendelsesområde

1.   Ved denne forordning fastsættes dyresundhedsmæssige betingelser for ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr af fuglearter, jf. bilag I, del B, til forordning (EU) nr. 576/2013, til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland (fugle holdt som selskabsdyr).

2.   Denne forordning finder ikke anvendelse:

a)

hvis det samlede antal fugle holdt som selskabsdyr ved en enkelt flytning overstiger fem

b)

på flytning af fugle holdt som selskabsdyr, der kommer fra Andorra, Færøerne, Gibraltar, Grønland, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Schweiz og Vatikanstaten.

Artikel 2

Maksimalt antal fugle holdt som selskabsdyr ved en ikke-kommerciel flytning

Det maksimale antal fugle holdt som selskabsdyr, der kan ledsage ejeren eller en bemyndiget person under en enkelt ikke-kommerciel flytning til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland, må ikke overstige fem.

Artikel 3

Mærkning af fugle holdt som selskabsdyr

1.   Fugle holdt som selskabsdyr må kun indføres til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland, hvis de er blevet mærket i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet med en permanent, letlæselig, individuel mærkning, som ikke kan fjernes, og som viser en alfanumerisk kode.

2.   Hvis fuglene holdt som selskabsdyr flyttes i overensstemmelse med betingelserne i artikel 4, stk. 1, litra b), nr. i), ii) eller iii), skal den i nærværende artikels stk. 1 fastsatte mærkning være blevet påført dem før isolation, test eller vaccination mod aviær influenza af subtype H5 og H7.

3.   Uanset stk. 1 vil en beskrivelse af fuglene holdt som selskabsdyr være tilstrækkelig, forudsat at de pågældende fugle opfylder følgende krav:

a)

De flyttes på de betingelser, der er fastlagt i artikel 6.

b)

De blev anbragt i en container forseglet af den kompetente myndighed i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet før afsendelsen til Unionen, og de forbliver i den forseglede container under den i artikel 6, stk. 1, litra a), omhandlede karantæne.

Artikel 4

Forebyggende sundhedsmæssige foranstaltninger for ikke-kommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland

1.   Fugle holdt som selskabsdyr må kun flyttes til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland, hvis de opfylder følgende krav:

a)

Afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet er medlem af Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE).

b)

Fuglene holdt som selskabsdyr opfylder et af følgende sæt betingelser:

i)

De har oprindelse i et tredjeland eller et territorium, der er opført på listen i første kolonne i tabellen i del 1 bilag V, bilag XIV eller bilag XIX til gennemførelsesforordning (EU) 2021/404, hvor de skal have været holdt i isolation under officielt tilsyn i mindst 30 dage forud for afsendelsen fra territoriet eller tredjelandet, eller

ii)

de har, inden for 6 måneder før afsendelsen til Unionen og ikke senere end 60 dage før afsendelsen til Unionen, gennemgået et fuldt indledende vaccinationsforløb, og er, hvis det er relevant, blevet revaccineret, i overensstemmelse med producentens anvisninger med en godkendt vaccine mod aviær influenza af subtype H5 og H7, som ikke må have været en levende, svækket vaccine, og som skal være blevet givet af en bemyndiget dyrlæge eller en embedsdyrlæge i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet, eller

iii)

de blev i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet:

holdt i isolation under tilsyn af en bemyndiget dyrlæge eller en embedsdyrlæge i mindst 14 dage før afsendelsen til Unionen

og

underkastet test med henblik på påvisning af aviær influenza-H5-antigen eller -genom og influenza-H7-antigen eller -genom foretaget med negative resultater på en stikprøve udtaget af en bemyndiget dyrlæge eller en embedsdyrlæge tidligst på isolationsperiodens syvende dag.

c)

Fuglene holdt som selskabsdyr blev inden for 48 timer før eller på den seneste arbejdsdag forud for afsendelsen fra territoriet eller tredjelandet underkastet klinisk inspektion udført af en bemyndiget dyrlæge eller en embedsdyrlæge i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet og blev fundet frie for tydelige sygdomstegn.

d)

I perioden mellem den i litra c) omhandlede kliniske inspektion og afsendelsen fra afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet har fuglene holdt som selskabsdyr ikke været i kontakt med andre fugle.

2.   De test, der skal foretages, og de vacciner, der skal gives, jf. denne artikels stk. 1, litra b), nr. ii) og iii), skal opfylde kravene i kapitel 3.3.4. i Manual of Diagnostic Tests and Vaccines for Terrestrial Animals, 8. udgave, 2018, fra Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE).

Artikel 5

Flytning af fugle holdt som selskabsdyr efter ankomst til Unionen

Ejere eller bemyndigede personer må kun flytte fugle holdt som selskabsdyr, der er blevet indført til Unionen fra et territorium eller et tredjeland direkte fra indgangsstedet for rejsende til en husholdning eller andet opholdssted i Unionen, hvor fuglene holdt som selskabsdyr skal være under offentlig kontrol i mindst 30 dage efter deres indførsel til Unionen, og i den periode må fuglene holdt som selskabsdyr ikke tages med på skuer, messer, udstillinger eller andre samlinger af fugle.

Artikel 6

Undtagelse fra kravene i artikel 4, stk. 1, litra b), og artikel 5

1.   Uanset kravene i artikel 4, stk. 1, litra b), og artikel 5 må fugle holdt som selskabsdyr, der ikke opfylder betingelserne i artikel 4, stk. 1, litra b), kun flyttes til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland, hvis de opfylder følgende betingelser:

a)

De har som bestemmelsessted en karantænestation, som er godkendt i overensstemmelse med artikel 14 i delegeret forordning (EU) 2019/2035, i bestemmelsesmedlemsstaten, hvor de skal holdes i karantæne i mindst 30 dage umiddelbart efter ankomst til Unionen.

b)

Ejeren eller den bemyndigede person flytter fuglene holdt som selskabsdyr direkte fra EU-indgangsstedet for rejsende til den godkendte karantænestation omhandlet i litra a).

c)

Fuglene frigives kun fra karantæne, hvis en embedsdyrlæge har givet skriftlig tilladelse til det.

2.   Den kompetente myndighed:

a)

overvåger ankomsten af fuglene holdt som selskabsdyr til den godkendte karantænestation omhandlet i stk. 1, litra a)

b)

inspicerer som minimum ved begyndelsen og afslutningen af karantænen karantæneforholdene, hvilket skal omfatte en undersøgelse af dødelighedstallet og klinisk inspektion af fuglene.

Artikel 7

Sundhedscertificering

1.   Fugle holdt som selskabsdyr må kun flyttes til Unionen, hvis de opfylder følgende krav:

a)

En embedsdyrlæge i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet har certificeret, at fuglene holdt som selskabsdyr opfylder kravene i denne forordning, i overensstemmelse med veterinærcertifikatet i bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2021/1938, eller

b)

en bemyndiget dyrlæge i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet har certificeret, at fuglene holdt som selskabsdyr opfylder kravene i denne forordning, i overensstemmelse med veterinærcertifikatet i bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2021/1938, og certificeringen har efterfølgende fået en påtegning fra den kompetente myndighed i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet.

2.   Fugle holdt som selskabsdyr må kun flyttes til Unionen, hvis det i stk. 1 omhandlede veterinærcertifikat er blevet udfyldt af embedsdyrlægen eller den bemyndigede dyrlæge i afsendelsesterritoriet eller -tredjelandet på grundlag af en skriftlig erklæring fra ejeren eller den bemyndigede person, som udgør en del af certifikatet, og på grundlag af:

a)

dokumentation fra ejeren eller den bemyndigede person for, at der er truffet karantæneforanstaltninger for fuglene holdt som selskabsdyr, i en karantænestation, som er godkendt i overensstemmelse med artikel 14 i delegeret forordning (EU) 2019/2035, hvis der er tale om holdt som selskabsdyr, der skal anbringes i karantæne i overensstemmelse med nævnte forordnings artikel 6, eller

b)

tilladelsen fra bestemmelsesmedlemsstaten, hvis der er tale om fugle holdt som selskabsdyr, for hvilke der er givet dispensation i henhold til artikel 32, stk. 1, i forordning (EU) nr. 576/2013.

Artikel 8

Ikrafttræden og anvendelse

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den anvendes fra den 1. januar 2022.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 14. juli 2021.

På Kommissionens vegne

Ursula VON DER LEYEN

Formand


(1)   EUT L 178 af 28.6.2013, s. 1.

(2)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/429 af 9. marts 2016 om overførbare dyresygdomme og om ændring og ophævelse af visse retsakter på området for dyresundhed (»dyresundhedsloven«) (EUT L 84 af 31.3.2016, s. 1).

(3)  Kommissionens beslutning 2005/759/EF af 27. oktober 2005 om visse beskyttelsesforanstaltninger i forbindelse med højpatogen aviær influenza i bestemte tredjelande og transport fra tredjelande af fugle, der ledsager deres ejere (EUT L 285 af 28.10.2005, s. 52).

(4)  Kommissionens beslutning 2007/25/EF af 22. december 2006 om visse beskyttelsesforanstaltninger i forbindelse med højpatogen aviær influenza og transport af fugle holdt som selskabsdyr, der ledsager deres ejere, til Fællesskabet (EUT L 8 af 13.1.2007, s. 29).

(5)  Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2020/2107 af 14. december 2020 om ændring af beslutning 2007/25/EF for så vidt angår dens anvendelsesperiode (EUT L 425 af 16.12.2020, s. 103).

(6)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2020/692 af 30. januar 2020 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/429 for så vidt angår regler vedrørende indførsel til Unionen og flytning og håndtering efter indførsel af sendinger af visse dyr, visse typer avlsmateriale og visse animalske produkter (EUT L 174 af 3.6.2020, s. 379).

(7)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625 af 15. marts 2017 om offentlig kontrol og andre officielle aktiviteter med henblik på at sikre anvendelsen af fødevare- og foderlovgivningen og reglerne for dyresundhed og dyrevelfærd, plantesundhed og plantebeskyttelsesmidler, om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 999/2001, (EF) nr. 396/2005, (EF) nr. 1069/2009, (EF) nr. 1107/2009, (EU) nr. 1151/2012, (EU) nr. 652/2014, (EU) 2016/429 og (EU) 2016/2031, Rådets forordning (EF) nr. 1/2005 og (EF) nr. 1099/2009 samt Rådets direktiv 98/58/EF, 1999/74/EF, 2007/43/EF, 2008/119/EF og 2008/120/EF og om ophævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 854/2004 og (EF) nr. 882/2004, Rådets direktiv 89/608/EØF, 89/662/EØF, 90/425/EØF, 91/496/EØF, 96/23/EF, 96/93/EF og 97/78/EF og Rådets afgørelse 92/438/EØF (forordningen om offentlig kontrol) (EUT L 95 af 7.4.2017, s. 1).

(8)  EFSA Journal 2017, 15(10):4991.

(9)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2021/404 af 24. marts 2021 om fastlæggelse af lister over tredjelande, territorier eller zoner deri, hvorfra det er tilladt at indføre dyr, avlsmateriale og animalske produkter til Unionen, jf. Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/429 (EUT L 114 af 31.3.2021, s. 1.)

(10)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2019/2035 af 28. juni 2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/429 for så vidt angår regler for virksomheder, der holder landdyr, og rugerier samt sporbarhed for visse opdrættede landdyr og rugeæg (EUT L 314 af 5.12.2019, s. 115).

(11)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2021/1938 af 10. november 2021 om fastlæggelse af et standardidentifikationsdokument til brug ved ikkekommerciel flytning af fugle holdt som selskabsdyr til en medlemsstat fra et territorium eller et tredjeland og om ophævelse af beslutning 2007/25/EF (EUT L 396 af 10.11.2021, s. 47).


Top