EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32016R1015

Kommissionens forordning (EU) 2016/1015 af 17. juni 2016 om ændring af bilag II og III til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 396/2005 for så vidt angår maksimalgrænseværdier for 1-naphthylacetamid, 1-naphthyleddikesyre, chloridazon, fluazifop-P, fuberidazol, mepiquat og tralkoxydim i eller på visse produkter (EØS-relevant tekst)

C/2016/3671

OJ L 172, 29.6.2016, p. 1–21 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2016/1015/oj

29.6.2016   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 172/1


KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2016/1015

af 17. juni 2016

om ændring af bilag II og III til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 396/2005 for så vidt angår maksimalgrænseværdier for 1-naphthylacetamid, 1-naphthyleddikesyre, chloridazon, fluazifop-P, fuberidazol, mepiquat og tralkoxydim i eller på visse produkter

(EØS-relevant tekst)

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 396/2005 af 23. februar 2005 om maksimalgrænseværdier for pesticidrester i eller på vegetabilske og animalske fødevarer og foderstoffer og om ændring af Rådets direktiv 91/414/EØF (1), særlig artikel 14, stk. 1, litra a), og artikel 49, stk. 2, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Der er i del A i bilag III til forordning (EF) nr. 396/2005 fastsat maksimalgrænseværdier for 1-naphthylacetamid, 1-naphthyleddikesyre, chloridazon, fluazifop-P, fuberidazol, mepiquat og tralkoxydim.

(2)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (i det følgende benævnt »autoriteten«) har i overensstemmelse med artikel 12, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005 afgivet en begrundet udtalelse om de gældende maksimalgrænseværdier for 1-naphthylacetamid og 1-naphthyleddikesyre (2). Den foreslog, at definitionen på restkoncentration ændres, og konkluderede, at der manglede visse oplysninger vedrørende maksimalgrænseværdierne for æbler, pærer, tomater og auberginer, og at der var behov for yderligere overvejelser blandt de ansvarlige for risikostyringen. Eftersom der ikke er nogen risiko for forbrugerne, bør maksimalgrænseværdierne for de pågældende produkter fastsættes i bilag II til forordning (EF) nr. 396/2005 enten på det eksisterende niveau eller på det niveau, autoriteten har peget på. Disse maksimalgrænseværdier vil blive taget op til revision; revisionen vil tage hensyn til de oplysninger, der foreligger senest to år efter offentliggørelsen af nærværende forordning. Autoriteten konkluderede, at der manglede oplysninger vedrørende maksimalgrænseværdierne for appelsiner, citroner, mandariner, kirsebær, ferskner, blommer, druer, jordbær, hindbær, spiseoliven, kiwier, kartofler, peberfrugter, agurker, courgetter, meloner, vandmeloner, spinat, bønner (friske, med bælg), bønner (friske, uden bælg), ærter (friske, med bælg), ærter (friske, uden bælg), asparges, selleri, artiskokker, bønner (tørrede) og cikorierødder, og at der var behov for yderligere overvejelser blandt de ansvarlige for risikostyringen. Maksimalgrænseværdierne for disse produkter bør sættes til bestemmelsesgrænseværdien.

(3)

Autoriteten har i overensstemmelse med artikel 12, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005 afgivet en begrundet udtalelse om de gældende maksimalgrænseværdier for chloridazon (3). Den foreslog, at definitionen på restkoncentration ændres. Den anbefalede at sænke maksimalgrænseværdien for sukkerroer (roden). For andre produkter anbefalede autoriteten at bevare de gældende maksimalgrænseværdier. Den konkluderede, at der manglede oplysninger vedrørende maksimalgrænseværdierne for vårsalat, salat, bredbladet endivie, havekarse, langskulpet vinterkarse, salatsennep, rød sennep, portulak, asparges, kardoner, selleri, fennikel, artiskokker, porrer, rabarber, urteudtræk (tørrede blomster), urteudtræk (tørrede blade), krydderier (bark), krydderier (knopper) og krydderier (støvfang), og at der var behov for yderligere overvejelser blandt de ansvarlige for risikostyringen. Autoriteten angav, at der forventes en mulig akkumulering af chloridazonrestkoncentrationer i visse afgrøder dyrket i vekseldrift og beregnede maksimalgrænseværdier for de pågældende produkter, hvor der tages hensyn til denne mulige akkumulering ved forskellige genbeplantningsintervaller, og valget af den påkrævede mulighed blev overladt til de ansvarlige for risikostyringen. For de pågældende produkter, hvor aktivstoffet ikke må anvendes, er der uundgåeligt restkoncentrationer fra jorder, hvor aktivstoffet tidligere blev anvendt på andre afgrøder. Eftersom der ikke er nogen risiko for forbrugerne, bør maksimalgrænseværdierne for de pågældende produkter fastsættes i bilag II til forordning (EF) nr. 396/2005 på det niveau, autoriteten har peget på. Autoritetens konkluderede, at der manglede visse informationer vedrørende maksimalgrænseværdierne for rødbeder, peberrod, hvidløg, kepaløg, skalotteløg, blade og skud af Brassica, spinat, bladbeder, krydderurter, svin (muskel, fedtvæv, lever og nyrer), kvæg (muskel, fedtvæv, lever og nyrer), får (muskel, fedtvæv, lever og nyrer) og geder (muskel, fedtvæv, lever og nyrer) og mælk (kvæg, får og geder), og at der var behov for yderligere overvejelser blandt de ansvarlige for risikostyringen. Eftersom der ikke er nogen risiko for forbrugerne, bør maksimalgrænseværdierne for de pågældende produkter fastsættes i bilag II til forordning (EF) nr. 396/2005 enten på det eksisterende niveau eller på det niveau, autoriteten har peget på. Disse maksimalgrænseværdier vil blive taget op til revision; revisionen vil tage hensyn til de oplysninger, der foreligger senest to år efter offentliggørelsen af nærværende forordning.

(4)

Autoriteten har i overensstemmelse med artikel 12, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005 afgivet en begrundet udtalelse om de gældende maksimalgrænseværdier for fluazifop-P (4). Den foreslog, at definitionen på restkoncentration ændres. Autoriteten anbefalede at sænke maksimalgrænseværdierne for grapefrugter, appelsiner, citroner, limefrugter, mandariner, mandler, paranødder, cashewnødder, kastanjer, hasselnødder, macadamia, pekannødder, pinjekerner, pistacienødder, valnødder, æbler, pærer, kvæder, abrikoser, kirsebær, ferskner, blommer, spisedruer og druer til vinfremstilling, stængelfrugter, andre små frugter og bær, figner, spiseoliven, kumquat, kiwier, bananer, ananas, yams, hvidløg, skalotteløg, agurker, drueagurker, salat og andre salatplanter, spinat, portulak, bladbeder, julesalat, krydderurter, asparges, selleri, fennikel, tørrede ærter, solsikkefrø, rapsfrø, sennepsfrø, almindelig hjulkrone, sæddodder, oliven til oliefremstilling og cikorierødder. For andre produkter anbefalede den at forhøje eller bevare de gældende maksimalgrænseværdier. Den konstaterede, at der var en risiko for forbrugerne ved maksimalgrænseværdierne for tomater, peberfrugter, salathoveder og friske bønner uden bælg. Disse maksimalgrænseværdier bør derfor sænkes. Autoriteten konkluderede, at der manglede visse oplysninger vedrørende maksimalgrænseværdierne for jordbær, gulerødder, urteudtræk (tørrede blomster, blade og rødder), humle, krydderier (frø, frugt og bær og rødder og jordstængler), svin (muskel, fedtvæv, lever og nyre), kvæg (muskel, fedtvæv, lever og nyre), får (muskel, fedtvæv, lever og nyre), geder (muskel, fedtvæv, lever og nyre), fjerkræ (muskel, fedtvæv og lever), mælk (kvæg, får og geder) samt fugleæg, og at der var behov for yderligere overvejelser blandt de ansvarlige for risikostyringen. Eftersom der ikke er nogen risiko for forbrugerne, bør maksimalgrænseværdierne for de pågældende produkter fastsættes i bilag II til forordning (EF) nr. 396/2005 enten på det eksisterende niveau eller på det niveau, autoriteten har peget på. Disse maksimalgrænseværdier vil blive taget op til revision; revisionen vil tage hensyn til de oplysninger, der foreligger senest to år efter offentliggørelsen af nærværende forordning. Autoriteten konkluderede, at der manglede oplysninger vedrørende maksimalgrænseværdierne for forårsløg, porrer og bomuldsfrø, og at der var behov for yderligere overvejelser blandt de ansvarlige for risikostyringen. Maksimalgrænseværdierne for disse produkter bør sættes til bestemmelsesgrænseværdien.

(5)

Autoriteten har i overensstemmelse med artikel 12, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005 afgivet en begrundet udtalelse om de gældende maksimalgrænseværdier for fuberidazol (5). Autoriteten anbefalede at sænke maksimalgrænseværdierne for byg, havre, rug og hvede.

(6)

Autoriteten har i overensstemmelse med artikel 12, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005 afgivet en begrundet udtalelse om de gældende maksimalgrænseværdier for mepiquat (6). Den foreslog, at definitionen på restkoncentration ændres, og anbefalede at øge eller beholde de gældende maksimalgrænseværdier for adskillige produkter. Den konkluderede, at der manglede visse oplysninger vedrørende maksimalgrænseværdierne for rapsfrø, og at der var behov for yderligere overvejelser blandt de ansvarlige for risikostyringen. Eftersom der ikke er nogen risiko for forbrugerne, bør maksimalgrænseværdien for dette produkt fastsættes i bilag II til forordning (EF) nr. 396/2005 enten på det eksisterende niveau eller på det niveau, autoriteten har peget på. Disse maksimalgrænseværdier vil blive taget op til revision; revisionen vil tage hensyn til de oplysninger, der foreligger senest to år efter offentliggørelsen af nærværende forordning. Autoriteten konkluderede, at der manglede oplysninger vedrørende maksimalgrænseværdierne for hørfrø og solsikkefrø, og at der var behov for yderligere overvejelser blandt de ansvarlige for risikostyringen. Maksimalgrænseværdierne for disse produkter bør sættes til bestemmelsesgrænseværdien.

(7)

Autoriteten har i overensstemmelse med artikel 12, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005 afgivet en begrundet udtalelse om de gældende maksimalgrænseværdier for tralkoxydim (7). Den foreslog, at definitionen på restkoncentration ændres, og konkluderede, at der manglede visse oplysninger vedrørende maksimalgrænseværdierne for korn af byg og korn af hvede, og at der var behov for yderligere overvejelser blandt de ansvarlige for risikostyringen. Eftersom der ikke er nogen risiko for forbrugerne, bør maksimalgrænseværdierne for de pågældende produkter fastsættes i bilag II til forordning (EF) nr. 396/2005 enten på det eksisterende niveau eller på det niveau, autoriteten har peget på. Disse maksimalgrænseværdier vil blive taget op til revision; revisionen vil tage hensyn til de oplysninger, der foreligger senest to år efter offentliggørelsen af nærværende forordning.

(8)

For produkter, for hvilke anvendelsen af det pågældende plantebeskyttelsesmiddel ikke er godkendt, og for hvilke der ikke findes importtolerancer eller Codex-maksimalgrænseværdier (CXL-grænseværdier), bør maksimalgrænseværdierne fastsættes til bestemmelsesgrænseværdien eller til standardmaksimalgrænseværdien som angivet i artikel 18, stk. 1, litra b), i forordning (EF) nr. 396/2005.

(9)

Kommissionen har rådført sig med EU-referencelaboratorierne for restkoncentrationer af pesticider om behovet for at ændre visse bestemmelsesgrænseværdier. For en række stoffers vedkommende konkluderede laboratorierne, at den tekniske udvikling gør det nødvendigt at fastsætte specifikke bestemmelsesgrænseværdier for visse varer.

(10)

På baggrund af autoritetens begrundede udtalelser og under hensyntagen til alle relevante faktorer opfylder de ændringer af maksimalgrænseværdierne, som der er ansøgt om, kravene i artikel 14, stk. 2, i forordning (EF) nr. 396/2005.

(11)

Unionens handelspartnere er gennem Verdenshandelsorganisationen blevet hørt om de nye maksimalgrænseværdier, og deres bemærkninger er taget i betragtning.

(12)

Forordning (EF) nr. 396/2005 bør derfor ændres.

(13)

For at gøre det muligt, at produkter kan markedsføres, forarbejdes og forbruges normalt, bør der i nærværende forordning fastsættes overgangsforanstaltninger for de produkter, der er produceret inden ændringen af maksimalgrænseværdierne, og for hvilke der foreligger data om, at der er opretholdt et højt forbrugerbeskyttelsesniveau. Da en risiko for forbrugerne ikke kan udelukkes med den nugældende maksimalgrænseværdi, bør værdien for fluazifop-P på 0,01 mg/kg for peberfrugter gælde for alle disse produkter fra datoen for anvendelsen af denne forordning.

(14)

Før de ændrede maksimalgrænseværdier træder i kraft, bør medlemsstaterne, tredjelande og fødevarevirksomhedsledere have en rimelig frist til at forberede sig, så de kan opfylde de nye krav, som ændringen af maksimalgrænseværdierne medfører.

(15)

Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Den Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Bilag II og III til forordning (EF) nr. 396/2005 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning.

Artikel 2

For aktivstofferne 1-naphthylacetamid, 1-naphthyleddikesyre, chloridazon, fuberidazol, mepiquat og tralkoxydim i og på alle produkter, finder forordning (EF) nr. 396/2005 stadig anvendelse i den ordlyd, den havde, før den blev ændret ved nærværende forordning, på produkter, der er produceret inden den 19. januar 2017.

For aktivstoffet fluazifop-P i og på alle produkter, bortset fra peberfrugter, finder forordning (EF) nr. 396/2005 stadig anvendelse i den ordlyd, den havde, før den blev ændret ved nærværende forordning, på produkter, der er produceret inden den 19. januar 2017.

Artikel 3

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den anvendes fra den 19. januar 2017.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 17. juni 2016.

På Kommissionens vegne

Jean-Claude JUNCKER

Formand


(1)  EUT L 70 af 16.3.2005, s. 1.

(2)  Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet: »Review of the existing maximum residue levels (MRLs) for 1-naphthylacetamide and 1-naphthylacetic acid according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005«. EFSA Journal (2015);13(8):4213.

(3)  Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet: »Review of the existing maximum residue levels (MRLs) for chloridazon according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005«. EFSA Journal (2015);13(9):4226.

(4)  Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet: »Review of the existing maximum residue levels (MRLs) for fluazifop-P according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005«. EFSA Journal (2015);13(9):4228.

(5)  Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet: »Review of the existing maximum residue levels (MRLs) for fuberidazole according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005«. EFSA Journal (2015);13(9):4220.

(6)  Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet: »Review of the existing maximum residue levels (MRLs) for mepiquat according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005«. EFSA Journal (2015);13(8):4214.

(7)  Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet: »Review of the existing maximum residue levels (MRLs) for tralkoxydim according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005«. EFSA Journal (2015);13(9):4227.


BILAG

I bilag II og III til forordning (EF) nr. 396/2005 foretages følgende ændringer:

1)

I bilag II indsættes følgende kolonner vedrørende 1-naphthylacetamid og 1-naphthyleddikesyre, chloridazon, fluazifop-P, fuberidazol, mepiquat og tralkoxydim:

»Pesticidrester og maksimalgrænseværdier (mg/kg)

Kodenummer

Grupper af produkter og eksempler på individuelle produkter, som maksimalgrænseværdierne gælder for (1)

1-Naphthylacetamid og 1-naphthyleddikesyre (summen af 1-naphthylacetamid og 1-naphthyleddikesyre og dets salte, udtrykt som 1-naphythleddikesyre)

Chloridazon (R) (summen af chloridazon og chloridazondesphenyl, udtrykt som chloridazon)

Fluazifop-P (summen af alle isomerer af fluazifop, dets estere og dets konjugater, udtrykt som fluazifop)

Fuberidazol

Mepiquat (summen af mepiquat og dets salte, udtrykt som mepiquatchlorid)

Tralkoxydim (summen af isomerer af tralkoxydim)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

(8)

0100000

FRUGTER, FRISKE ELLER FROSNE; TRÆNØDDER

 

0,1  (*)

 

0,01  (*)

 

0,01  (*)

0110000

Citrusfrugter

0,06  (*)

 

0,01  (*)

 

0,02  (*)

 

0110010

Grapefrugter

 

 

 

 

 

 

0110020

Appelsiner

 

 

 

 

 

 

0110030

Citroner

 

 

 

 

 

 

0110040

Limefrugter

 

 

 

 

 

 

0110050

Mandariner

 

 

 

 

 

 

0110990

Andet

 

 

 

 

 

 

0120000

Trænødder

0,06  (*)

 

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

0120010

Mandler

 

 

 

 

 

 

0120020

Paranødder

 

 

 

 

 

 

0120030

Cashewnødder

 

 

 

 

 

 

0120040

Kastanjer

 

 

 

 

 

 

0120050

Kokosnødder

 

 

 

 

 

 

0120060

Hasselnødder

 

 

 

 

 

 

0120070

Macadamia

 

 

 

 

 

 

0120080

Pekannødder

 

 

 

 

 

 

0120090

Pinjekerner

 

 

 

 

 

 

0120100

Pistacienødder

 

 

 

 

 

 

0120110

Valnødder

 

 

 

 

 

 

0120990

Andet

 

 

 

 

 

 

0130000

Kernefrugter

 

 

0,01  (*)

 

0,02  (*)

 

0130010

Æbler

0,15 (+)

 

 

 

 

 

0130020

Pærer

0,15 (+)

 

 

 

 

 

0130030

Kvæder

0,06  (*)

 

 

 

 

 

0130040

Mispel

0,06  (*)

 

 

 

 

 

0130050

Japanmispel/loquat

0,06  (*)

 

 

 

 

 

0130990

Andet

0,06  (*)

 

 

 

 

 

0140000

Stenfrugter

0,06  (*)

 

0,01  (*)

 

0,02  (*)

 

0140010

Abrikoser

 

 

 

 

 

 

0140020

Kirsebær (søde)

 

 

 

 

 

 

0140030

Ferskner

 

 

 

 

 

 

0140040

Blommer

 

 

 

 

 

 

0140990

Andet

 

 

 

 

 

 

0150000

Bær og små frugter

0,06  (*)

 

 

 

0,02  (*)

 

0151000

a)

Druer

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0151010

Spisedruer

 

 

 

 

 

 

0151020

Druer til vinfremstilling

 

 

 

 

 

 

0152000

b)

Jordbær

 

 

0,2 (+)

 

 

 

0153000

c)

Stængelfrugter

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0153010

Brombær

 

 

 

 

 

 

0153020

Korbær

 

 

 

 

 

 

0153030

Hindbær (gule og røde)

 

 

 

 

 

 

0153990

Andet

 

 

 

 

 

 

0154000

d)

Andre små frugter og bær

 

 

0,1

 

 

 

0154010

Blåbær

 

 

 

 

 

 

0154020

Tranebær

 

 

 

 

 

 

0154030

Solbær og ribs (hvide, røde og sorte)

 

 

 

 

 

 

0154040

Stikkelsbær (gule, grønne og røde)

 

 

 

 

 

 

0154050

Hyben

 

 

 

 

 

 

0154060

Morbær (hvide og sorte)

 

 

 

 

 

 

0154070

Azarolhvidtjørn/middelhavsmispel

 

 

 

 

 

 

0154080

Hyldebær

 

 

 

 

 

 

0154990

Andet

 

 

 

 

 

 

0160000

Diverse frugter med:

0,06  (*)

 

0,01  (*)

 

0,02  (*)

 

0161000

a)

spiselig skræl

 

 

 

 

 

 

0161010

Dadler

 

 

 

 

 

 

0161020

Figner

 

 

 

 

 

 

0161030

Spiseoliven

 

 

 

 

 

 

0161040

Kumquat

 

 

 

 

 

 

0161050

Stjernefrugter/karamboler

 

 

 

 

 

 

0161060

Alm. kaki/daddelblommer/sharonfrugter

 

 

 

 

 

 

0161070

Jambolanablommer/jambolan

 

 

 

 

 

 

0161990

Andet

 

 

 

 

 

 

0162000

b)

ikke spiselig skræl, små

 

 

 

 

 

 

0162010

Kiwifrugter (gule, grønne og røde)

 

 

 

 

 

 

0162020

Litchi/litchiblommer

 

 

 

 

 

 

0162030

Passionsfrugter/vandcitron

 

 

 

 

 

 

0162040

Ægte figenkaktus/kaktusfigner

 

 

 

 

 

 

0162050

Stjerneæbler

 

 

 

 

 

 

0162060

Amerikansk kaki/Virginia kaki

 

 

 

 

 

 

0162990

Andet

 

 

 

 

 

 

0163000

c)

ikke spiselig skræl, store

 

 

 

 

 

 

0163010

Avocadoer

 

 

 

 

 

 

0163020

Bananer

 

 

 

 

 

 

0163030

Mangofrugter

 

 

 

 

 

 

0163040

Papajaer

 

 

 

 

 

 

0163050

Granatæbler

 

 

 

 

 

 

0163060

Cherimoya

 

 

 

 

 

 

0163070

Guavaer

 

 

 

 

 

 

0163080

Ananas

 

 

 

 

 

 

0163090

Brødfrugter

 

 

 

 

 

 

0163100

Durianfrugter

 

 

 

 

 

 

0163110

Pigget annona/guanabana

 

 

 

 

 

 

0163990

Andet

 

 

 

 

 

 

0200000

GRØNTSAGER, FRISKE eller FROSNE

 

 

 

 

 

 

0210000

Rod- og knoldgrøntsager

0,06  (*)

 

 

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0211000

a)

Kartofler

 

0,1  (*)

0,15

 

 

 

0212000

b)

Tropiske rod- og knoldgrøntsager

 

0,1  (*)

 

 

 

 

0212010

Maniokker

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0212020

Batater, søde kartofler

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0212030

Yams

 

 

0,15

 

 

 

0212040

Salepmaranta

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0212990

Andet

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0213000

c)

Andre rod- og knoldgrøntsager undtagen sukkerroer

 

 

 

 

 

 

0213010

Rødbeder

 

0,5 (+)

0,5

 

 

 

0213020

Gulerødder

 

0,1  (*)

0,3 (+)

 

 

 

0213030

Knoldselleri

 

0,1  (*)

0,5

 

 

 

0213040

Peberrod

 

0,3 (+)

0,5

 

 

 

0213050

Jordskokker

 

0,1  (*)

0,5

 

 

 

0213060

Pastinakker

 

0,1  (*)

0,5

 

 

 

0213070

Persillerod

 

0,1  (*)

0,5

 

 

 

0213080

Radiser

 

0,1  (*)

0,5

 

 

 

0213090

Havrerod

 

0,1  (*)

0,5

 

 

 

0213100

Kålroer

 

0,1  (*)

0,5

 

 

 

0213110

Majroer

 

0,1  (*)

0,5

 

 

 

0213990

Andet

 

0,1  (*)

0,5

 

 

 

0220000

Løg

0,06  (*)

 

 

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0220010

Hvidløg

 

0,3 (+)

0,3

 

 

 

0220020

Kepaløg

 

0,3 (+)

0,3

 

 

 

0220030

Skalotteløg

 

0,3 (+)

0,3

 

 

 

0220040

Forårsløg/springløg/grønne løg og pibeløg

 

0,1  (*)

0,01  (*)

 

 

 

0220990

Andet

 

0,1  (*)

0,01  (*)

 

 

 

0230000

Frugtgrøntsager

0,06  (*)

0,1  (*)

 

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0231000

a)

Solanacea

 

 

 

 

 

 

0231010

Tomater

(+)

 

0,01  (*)

 

 

 

0231020

Sød peberfrugt

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0231030

Auberginer/ægplanter

(+)

 

1

 

 

 

0231040

Okra/lady's fingers

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0231990

Andet

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0232000

b)

Cucurbitae med spiselig skræl

 

 

 

 

 

 

0232010

Agurker

 

 

0,03

 

 

 

0232020

Drueagurker/asieagurker

 

 

0,03

 

 

 

0232030

Courgetter

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0232990

Andet

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0233000

c)

Cucurbitae med ikke spiselig skræl

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0233010

Meloner

 

 

 

 

 

 

0233020

Græskar

 

 

 

 

 

 

0233030

Vandmeloner

 

 

 

 

 

 

0233990

Andet

 

 

 

 

 

 

0234000

d)

Sukkermajs

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0239000

e)

Andre frugtgrøntsager

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0240000

Kål (undtagen kålrødder og spæde brassicablade)

0,06  (*)

0,1  (*)

0,01  (*)

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0241000

a)

Blomsterkål

 

 

 

 

 

 

0241010

Broccoli

 

 

 

 

 

 

0241020

Blomkål

 

 

 

 

 

 

0241990

Andet

 

 

 

 

 

 

0242000

b)

Hoveddannende Brassica

 

 

 

 

 

 

0242010

Rosenkål

 

 

 

 

 

 

0242020

Hovedkål

 

 

 

 

 

 

0242990

Andet

 

 

 

 

 

 

0243000

c)

Bladkål

 

 

 

 

 

 

0243010

Kinakål/pe-tsai

 

 

 

 

 

 

0243020

Grønkål/kokål

 

 

 

 

 

 

0243990

Andet

 

 

 

 

 

 

0244000

d)

Kålrabi

 

 

 

 

 

 

0250000

Bladgrøntsager, urter og spiselige blomster

 

 

 

 

 

 

0251000

a)

Hoved- og pluksalat og salatplanter

0,06  (*)

5

0,02

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0251010

Vårsalat/tandfri vårsalat/feldsalat

 

 

 

 

 

 

0251020

Havesalat

 

 

 

 

 

 

0251030

Bredbladet endivie

 

 

 

 

 

 

0251040

Havekarse og andre spirer og skud

 

 

 

 

 

 

0251050

Langskulpet vinterkarse

 

 

 

 

 

 

0251060

Salatsennep/rucola

 

 

 

 

 

 

0251070

Rød sennep

 

 

 

 

 

 

0251080

Spæde blade (herunder af Brassica-arter)

 

(+)

 

 

 

 

0251990

Andet

 

 

 

 

 

 

0252000

b)

Spinat og lignende blade

0,06  (*)

5

0,02

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0252010

Spinat

 

(+)

 

 

 

 

0252020

Portulakker

 

 

 

 

 

 

0252030

Bladbeder

 

(+)

 

 

 

 

0252990

Andet

 

 

 

 

 

 

0253000

c)

Vindrueblade og blade af lignende arter

0,06  (*)

0,1  (*)

0,01  (*)

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0254000

d)

Brøndkarse

0,06  (*)

0,1  (*)

0,01  (*)

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0255000

e)

Julesalat/alm. cikorie

0,06  (*)

0,1  (*)

0,01  (*)

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0256000

f)

Urter og spiselige blomster

0,1  (*)

5 (+)

0,02

0,02  (*)

0,05 (*)

0,02 (*)

0256010

Kørvel

 

 

 

 

 

 

0256020

Purløg

 

 

 

 

 

 

0256030

Selleriblade

 

 

 

 

 

 

0256040

Persille

 

 

 

 

 

 

0256050

Salvie

 

 

 

 

 

 

0256060

Rosmarin

 

 

 

 

 

 

0256070

Timian

 

 

 

 

 

 

0256080

Basilikum og spiselige blomster

 

 

 

 

 

 

0256090

Laurbærblade

 

 

 

 

 

 

0256100

Estragon

 

 

 

 

 

 

0256990

Andet

 

 

 

 

 

 

0260000

Bælgplanter

0,06  (*)

0,1  (*)

 

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0260010

Bønner (med bælg)

 

 

1,5

 

 

 

0260020

Bønner (uden bælg)

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0260030

Ærter (med bælg)

 

 

1,5

 

 

 

0260040

Ærter (uden bælg)

 

 

1,5

 

 

 

0260050

Linser

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0260990

Andet

 

 

0,01  (*)

 

 

 

0270000

Stængelgrøntsager

0,06  (*)

 

 

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0270010

Alm. asparges

 

5

0,01  (*)

 

 

 

0270020

Kardoner/spanske artiskokker

 

5

0,3

 

 

 

0270030

Bladselleri

 

5

0,3

 

 

 

0270040

Knoldfennikel

 

5

0,3

 

 

 

0270050

Artiskokker

 

5

0,9

 

 

 

0270060

Porrer

 

5

0,01  (*)

 

 

 

0270070

Rabarber

 

5

0,3

 

 

 

0270080

Bambusskud

 

0,1  (*)

0,01  (*)

 

 

 

0270090

Palmehjerter

 

0,1  (*)

0,01  (*)

 

 

 

0270990

Andet

 

0,1  (*)

0,01  (*)

 

 

 

0280000

Svampe, mosser og laver

0,06  (*)

0,1  (*)

0,01  (*)

0,01  (*)

 

0,01  (*)

0280010

Dyrkede svampe

 

 

 

 

0,09 (+)

 

0280020

Vilde svampe

 

 

 

 

0,02  (*)

 

0280990

Mosser og laver

 

 

 

 

0,02  (*)

 

0290000

Alger og prokaryote organismer

0,06  (*)

0,1  (*)

0,01  (*)

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0300000

BÆLGFRUGTER

0,06  (*)

0,1 (*)

4

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0300010

Bønner

 

 

 

 

 

 

0300020

Linser

 

 

 

 

 

 

0300030

Ærter

 

 

 

 

 

 

0300040

Lupiner/lupinbønner

 

 

 

 

 

 

0300990

Andet

 

 

 

 

 

 

0400000

OLIEHOLDIGE FRØ OG FRUGTER

0,06  (*)

0,1  (*)

 

0,01  (*)

 

0,01  (*)

0401000

Olieholdige frø

 

 

 

 

 

 

0401010

Hørfrø

 

 

9

 

0,05 (*)

 

0401020

Jordnødder

 

 

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

0401030

Valmuefrø

 

 

9

 

0,05 (*)

 

0401040

Sesamfrø

 

 

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

0401050

Solsikkefrø

 

 

0,1

 

0,05  (*)

 

0401060

Rapsfrø

 

 

9

 

4 (+)

 

0401070

Sojabønner

 

 

15

 

0,05 (*)

 

0401080

Sennepsfrø

 

 

4

 

0,05 (*)

 

0401090

Bomuldsfrø

 

 

0,01  (*)

 

0,05  (*)

 

0401100

Græskarfrø

 

 

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

0401110

Saflorfrø

 

 

9

 

0,05 (*)

 

0401120

Hjulkronefrø

 

 

4

 

0,05 (*)

 

0401130

Sæddodderfrø

 

 

9

 

0,05 (*)

 

0401140

Hampfrø

 

 

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

0401150

Kristpalmefrø

 

 

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

0401990

Andet

 

 

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

0402000

Olieholdige frugter

 

 

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

0402010

Oliven til oliefremstilling

 

 

 

 

 

 

0402020

Oliepalmekerner

 

 

 

 

 

 

0402030

Frugt fra oliepalmer

 

 

 

 

 

 

0402040

Kapok

 

 

 

 

 

 

0402990

Andet

 

 

 

 

 

 

0500000

KORN

0,06  (*)

0,1 (*)

0,01  (*)

 

 

0,01  (*)

0500010

Byg

 

 

 

0,05  (*)

4

(+)

0500020

Boghvede og andre pseudokornarter

 

 

 

0,01  (*)

0,02  (*)

 

0500030

Majs

 

 

 

0,01  (*)

0,02  (*)

 

0500040

Alm. hirse

 

 

 

0,01  (*)

0,02  (*)

 

0500050

Havre

 

 

 

0,05  (*)

3

 

0500060

Ris

 

 

 

0,01  (*)

0,02  (*)

 

0500070

Rug

 

 

 

0,05  (*)

3

 

0500080

Alm. durra/sorghum

 

 

 

0,01  (*)

0,02  (*)

 

0500090

Hvede

 

 

 

0,05  (*)

3

(+)

0500990

Andet

 

 

 

0,01  (*)

0,02  (*)

 

0600000

TE, KAFFE, URTEUDTRÆK, KAKAO OG JOHANNESBRØD

0,1  (*)

 

 

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0610000

Te

 

0,1 (*)

0,05  (*)

 

 

 

0620000

Kaffebønner

 

0,1 (*)

0,05  (*)

 

 

 

0630000

Urteudtræk fra

 

 

 

 

 

 

0631000

a)

blomster

 

5

0,04  (*) (+)

 

 

 

0631010

Kamille

 

 

 

 

 

 

0631020

Hibiscus/rosella

 

 

 

 

 

 

0631030

Roser

 

 

 

 

 

 

0631040

Jasmin

 

 

 

 

 

 

0631050

Lind

 

 

 

 

 

 

0631990

Andet

 

 

 

 

 

 

0632000

b)

blade og urter

 

5

0,04  (*) (+)

 

 

 

0632010

Jordbær

 

 

 

 

 

 

0632020

Rooibos

 

 

 

 

 

 

0632030

Maté/paraguaykristtorn

 

 

 

 

 

 

0632990

Andet

 

 

 

 

 

 

0633000

c)

rødder

 

0,1 (*)

4 (+)

 

 

 

0633010

Baldrian

 

 

 

 

 

 

0633020

Ginseng

 

 

 

 

 

 

0633990

Andet

 

 

 

 

 

 

0639000

d)

andre dele af planten

 

0,1 (*)

0,05  (*)

 

 

 

0640000

Kakaobønner

 

0,1 (*)

0,05  (*)

 

 

 

0650000

Karob/johannesbrød

 

0,1 (*)

0,05  (*)

 

 

 

0700000

HUMLE

0,1  (*)

0,1 (*)

0,05  (*) (+)

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0800000

KRYDDERIER

 

 

 

 

 

 

0810000

Krydderier i form af frø

0,1  (*)

0,1 (*)

0,03  (*) (+)

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0810010

Anis/ægte anis

 

 

 

 

 

 

0810020

Sortkommen

 

 

 

 

 

 

0810030

Selleri

 

 

 

 

 

 

0810040

Koriander

 

 

 

 

 

 

0810050

Spidskommen

 

 

 

 

 

 

0810060

Dild

 

 

 

 

 

 

0810070

Fennikel

 

 

 

 

 

 

0810080

Bukkehorn

 

 

 

 

 

 

0810090

Muskat

 

 

 

 

 

 

0810990

Andet

 

 

 

 

 

 

0820000

Krydderier i form af frugter

0,1  (*)

0,1 (*)

0,03  (*) (+)

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0820010

Allehånde

 

 

 

 

 

 

0820020

Sichuanpeber

 

 

 

 

 

 

0820030

Kommen

 

 

 

 

 

 

0820040

Kardemomme

 

 

 

 

 

 

0820050

Enebær

 

 

 

 

 

 

0820060

Peberkorn (grønne, hvide og sorte)

 

 

 

 

 

 

0820070

Vanilje

 

 

 

 

 

 

0820080

Tamarinde

 

 

 

 

 

 

0820990

Andet

 

 

 

 

 

 

0830000

Krydderier i form af bark

0,1  (*)

5

0,05  (*)

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0830010

Kanel

 

 

 

 

 

 

0830990

Andet

 

 

 

 

 

 

0840000

Krydderier i form af rødder/jordstængler

 

 

(+)

 

 

 

0840010

Lakrids

0,1  (*)

0,1 (*)

4

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0840020

Ingefær

0,1  (*)

0,1 (*)

4

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0840030

Gurkemeje/curcuma

0,1  (*)

0,1 (*)

4

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0840040

Peberrod

(+)

(+)

 

(+)

(+)

(+)

0840990

Andet

0,1  (*)

0,1 (*)

4

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0850000

Krydderier i form af knopper

0,1  (*)

5

0,05  (*)

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0850010

Kryddernellike

 

 

 

 

 

 

0850020

Kapers

 

 

 

 

 

 

0850990

Andet

 

 

 

 

 

 

0860000

Krydderier i form af blomstergrifler/støvfang

0,1  (*)

5

0,05  (*)

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0860010

Safrankrokus

 

 

 

 

 

 

0860990

Andet

 

 

 

 

 

 

0870000

Krydderier i form af frøkapper

0,1  (*)

0,1 (*)

0,05  (*)

0,05 (*)

0,1 (*)

0,05 (*)

0870010

Muskatblomme

 

 

 

 

 

 

0870990

Andet

 

 

 

 

 

 

0900000

SUKKERPLANTER

0,06  (*)

 

 

0,01  (*)

0,02  (*)

0,01  (*)

0900010

Sukkerroerødder

 

0,3

0,5

 

 

 

0900020

Sukkerrør

 

0,1 (*)

0,01  (*)

 

 

 

0900030

Cikorierødder

 

0,1 (*)

0,01  (*)

 

 

 

0900990

Andet

 

0,1 (*)

0,01  (*)

 

 

 

1000000

ANIMALSKE PRODUKTER — LANDDYR

0,06  (*)

 

 

 

 

 

1010000

Væv fra

 

 

 

0,01  (*)

 

0,01  (*)

1011000

a)

svin

 

 

 

 

0,05  (*)

 

1011010

Muskel

 

0,2 (+)

0,02 (+)

 

 

 

1011020

Fedtvæv

 

0,2 (+)

0,04 (+)

 

 

 

1011030

Lever

 

0,2 (+)

0,03 (+)

 

 

 

1011040

Nyre

 

0,3 (+)

0,06 (+)

 

 

 

1011050

Spiselige slagtebiprodukter (undtagen lever og nyre)

 

0,3

0,06

 

 

 

1011990

Andet

 

0,05 (*)

0,01  (*)

 

 

 

1012000

b)

kvæg

 

 

 

 

 

 

1012010

Muskel

 

0,3 (+)

0,02 (+)

 

0,09

 

1012020

Fedtvæv

 

0,3 (+)

0,04 (+)

 

0,06

 

1012030

Lever

 

0,3 (+)

0,03 (+)

 

0,5

 

1012040

Nyre

 

0,4 (+)

0,07 (+)

 

0,8

 

1012050

Spiselige slagtebiprodukter (undtagen lever og nyre)

 

0,4

0,07

 

0,8

 

1012990

Andet

 

0,05  (*)

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

1013000

c)

får

 

 

 

 

 

 

1013010

Muskel

 

0,3 (+)

0,02 (+)

 

0,09

 

1013020

Fedtvæv

 

0,3 (+)

0,04 (+)

 

0,06

 

1013030

Lever

 

0,3 (+)

0,03 (+)

 

0,5

 

1013040

Nyre

 

0,4 (+)

0,07 (+)

 

0,8

 

1013050

Spiselige slagtebiprodukter (undtagen lever og nyre)

 

0,4

0,07

 

0,8

 

1013990

Andet

 

0,05  (*)

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

1014000

d)

geder

 

 

 

 

 

 

1014010

Muskel

 

0,3 (+)

0,02 (+)

 

0,09

 

1014020

Fedtvæv

 

0,3 (+)

0,04 (+)

 

0,06

 

1014030

Lever

 

0,3 (+)

0,03 (+)

 

0,5

 

1014040

Nyre

 

0,4 (+)

0,07 (+)

 

0,8

 

1014050

Spiselige slagtebiprodukter (undtagen lever og nyre)

 

0,4

0,07

 

0,8

 

1014990

Andet

 

0,05  (*)

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

1015000

e)

dyr af hestefamilien

 

 

 

 

 

 

1015010

Muskel

 

0,3

0,02

 

0,09

 

1015020

Fedtvæv

 

0,3

0,04

 

0,06

 

1015030

Lever

 

0,3

0,03

 

0,5

 

1015040

Nyre

 

0,4

0,07

 

0,8

 

1015050

Spiselige slagtebiprodukter (undtagen lever og nyre)

 

0,4

0,07

 

0,8

 

1015990

Andet

 

0,05  (*)

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

1016000

f)

fjerkræ

 

0,05 (*)

 

 

0,05 (*)

 

1016010

Muskel

 

 

0,02 (+)

 

 

 

1016020

Fedtvæv

 

 

0,02 (+)

 

 

 

1016030

Lever

 

 

0,04 (+)

 

 

 

1016040

Nyre

 

 

0,01  (*)

 

 

 

1016050

Spiselige slagtebiprodukter (undtagen lever og nyre)

 

 

0,04

 

 

 

1016990

Andet

 

 

0,01  (*)

 

 

 

1017000

g)

andre opdrættede landdyr

 

 

 

 

 

 

1017010

Muskel

 

0,3

0,02

 

0,09

 

1017020

Fedtvæv

 

0,3

0,04

 

0,06

 

1017030

Lever

 

0,3

0,03

 

0,5

 

1017040

Nyre

 

0,4

0,07

 

0,8

 

1017050

Spiselige slagtebiprodukter (undtagen lever og nyre)

 

0,4

0,07

 

0,8

 

1017990

Andet

 

0,05  (*)

0,01  (*)

 

0,05 (*)

 

1020000

Mælk

 

0,3

0,08

0,01  (*)

0,06

0,01  (*)

1020010

Kvæg

 

(+)

(+)

 

 

 

1020020

Får

 

(+)

(+)

 

 

 

1020030

Geder

 

(+)

(+)

 

 

 

1020040

Heste

 

 

 

 

 

 

1020990

Andet

 

 

 

 

 

 

1030000

Fugleæg

 

0,05 (*)

0,02 (+)

0,01  (*)

0,05 (*)

0,01  (*)

1030010

Kyllinger

 

 

 

 

 

 

1030020

Ænder

 

 

 

 

 

 

1030030

Gæs

 

 

 

 

 

 

1030040

Vagtler

 

 

 

 

 

 

1030990

Andet

 

 

 

 

 

 

1040000

Honning og andre biavlsprodukter

 

0,1  (*)

0,05 (*)

0,05  (*)

0,05 (*)

0,05  (*)

1050000

Padder og krybdyr

 

0,05 (*)

0,01  (*)

0,01  (*)

0,05 (*)

0,01  (*)

1060000

Hvirvelløse landdyr

 

0,05 (*)

0,01  (*)

0,01  (*)

0,05 (*)

0,01  (*)

1070000

Vildtlevende landlevende hvirveldyr

 

0,05 (*)

0,01  (*)

0,01  (*)

0,05 (*)

0,01  (*)

2)

I del B i bilag III udgår kolonnerne vedrørende 1-naphthylacetamid og 1-naphthyleddikesyre, chloridazon, fluazifop-P, fuberidazol, mepiquat og tralkoxydim.


(*)  Angiver bestemmelsesgrænseværdien

(**)

Pesticid/kode-kombination, som maksimalgrænseværdierne i bilag III, del B, gælder for.

1-Naphthylacetamid og 1-naphthyleddikesyre (summen af 1-naphthylacetamid og 1-naphthyleddikesyre og dets salte, udtrykt som 1-naphythleddikesyre)

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om analysemetoder og restkoncentrationstest ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0130010

Æbler

0130020

Pærer

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om analysemetoder ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0231010

Tomater

0231030

Auberginer/ægplanter

(+)

Den relevante maksimalgrænseværdi for peberrod (Armoracia rusticana) i krydderigruppen (kode 0840040) er den, der er fastsat for peberrod (Armoracia rusticana) i grøntsagsgruppen, rod- og knoldgrøntsagsgruppen (kode 0213040), under hensyntagen til ændringer i koncentrationerne som følge af forarbejdningen (tørring), jf. artikel 20, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005.

0840040

Peberrod

Chloridazon (R) (summen af chloridazon og chloridazondesphenyl, udtrykt som chloridazon)

(R)

=

Definitionen på restkoncentration er forskellig for følgende pesticid/kodenummer-kombinationer:

Chloridazon — kode 1000000 undtagen 1040000: Chloridazon (chloridazondesphenyl, udtrykt som chloridazon)

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om restkoncentrationstest ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0213010

Rødbeder

0213040

Peberrod

0220010

Hvidløg

0220020

Kepaløg

0220030

Skalotteløg

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om restkoncentrationer i vekselafgrøder ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0251080

Spæde blade (herunder af Brassica-arter)

0252010

Spinat

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om restkoncentrationstest og restkoncentrationer i vekselafgrøder ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0252030

Bladbeder

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om restkoncentrationer i vekselafgrøder ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0256000

f)

Urter og spiselige blomster

0256010

Kørvel

0256020

Purløg

0256030

Selleriblade

0256040

Persille

0256050

Salvie

0256060

Rosmarin

0256070

Timian

0256080

Basilikum og spiselige blomster

0256090

Laurbærblade

0256100

Estragon

0256990

Andet

(+)

Den relevante maksimalgrænseværdi for peberrod (Armoracia rusticana) i krydderigruppen (kode 0840040) er den, der er fastsat for peberrod (Armoracia rusticana) i grøntsagsgruppen, rod- og knoldgrøntsagsgruppen (kode 0213040), under hensyntagen til ændringer i koncentrationerne som følge af forarbejdningen (tørring), jf. artikel 20, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005.

0840040

Peberrod

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om fodringsforsøg ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

1011010

Muskel

1011020

Fedtvæv

1011030

Lever

1011040

Nyre

1012010

Muskel

1012020

Fedtvæv

1012030

Lever

1012040

Nyre

1013010

Muskel

1013020

Fedtvæv

1013030

Lever

1013040

Nyre

1014010

Muskel

1014020

Fedtvæv

1014030

Lever

1014040

Nyre

1020010

Kvæg

1020020

Får

1020030

Geder

Fluazifop-P (summen af alle isomerer af fluazifop, dets estere og dets konjugater, udtrykt som fluazifop)

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om restkoncentrationstest ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0152000

b)

Jordbær

0213020

Gulerødder

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om analysemetoder ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0631000

a)

blomster

0631010

Kamille

0631020

Hibiscus/rosella

0631030

Roser

0631040

Jasmin

0631050

Lind

0631990

Andet

0632000

b)

blade og urter

0632010

Jordbær

0632020

Rooibos

0632030

Maté/paraguaykristtorn

0632990

Andet

0633000

c)

rødder

0633010

Baldrian

0633020

Ginseng

0633990

Andet

0700000

HUMLE

0810000

Krydderier i form af frø

0810010

Anis/ægte anis

0810020

Sortkommen

0810030

Selleri

0810040

Koriander

0810050

Spidskommen

0810060

Dild

0810070

Fennikel

0810080

Bukkehorn

0810090

Muskat

0810990

Andet

0820000

Krydderier i form af frugter

0820010

Allehånde

0820020

Sichuanpeber

0820030

Kommen

0820040

Kardemomme

0820050

Enebær

0820060

Peberkorn (grønne, hvide og sorte)

0820070

Vanilje

0820080

Tamarinde

0820990

Andet

0840000

Krydderier i form af rødder/jordstængler

0840010

Lakrids

0840020

Ingefær

0840030

Gurkemeje/curcuma

(+)

Den relevante maksimalgrænseværdi for peberrod (Armoracia rusticana) i krydderigruppen (kode 0840040) er den, der er fastsat for peberrod (Armoracia rusticana) i grøntsagsgruppen, rod- og knoldgrøntsagsgruppen (kode 0213040), under hensyntagen til ændringer i koncentrationerne som følge af forarbejdningen (tørring), jf. artikel 20, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005.

0840040

Peberrod

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om analysemetoder ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0840990

Andet

1011010

Muskel

1011020

Fedtvæv

1011030

Lever

1011040

Nyre

1012010

Muskel

1012020

Fedtvæv

1012030

Lever

1012040

Nyre

1013010

Muskel

1013020

Fedtvæv

1013030

Lever

1013040

Nyre

1014010

Muskel

1014020

Fedtvæv

1014030

Lever

1014040

Nyre

1016010

Muskel

1016020

Fedtvæv

1016030

Lever

1020010

Kvæg

1020020

Får

1020030

Geder

1030000

Fugleæg

1030010

Kyllinger

1030020

Ænder

1030030

Gæs

1030040

Vagtler

1030990

Andet

Fuberidazol

(+)

Den relevante maksimalgrænseværdi for peberrod (Armoracia rusticana) i krydderigruppen (kode 0840040) er den, der er fastsat for peberrod (Armoracia rusticana) i grøntsagsgruppen, rod- og knoldgrøntsagsgruppen (kode 0213040), under hensyntagen til ændringer i koncentrationerne som følge af forarbejdningen (tørring), jf. artikel 20, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005.

0840040

Peberrod

Mepiquat (summen af mepiquat og dets salte, udtrykt som mepiquatchlorid)

(+)

Midlertidig maksimalgrænseværdi, som gælder indtil den 31. december 2018, da overvågningsdata viser, at der kan forekomme krydskontaminering af ubehandlede dyrkede svampe med halm, der er lovligt behandlet med mepiquat. Denne krydskontaminering kan måske ikke undgås fuldstændigt i alle tilfælde. Efter denne dato vil maksimalgrænseværdien være 0,02* mg/kg, medmindre den er blevet ændret yderligere ved en forordning i lyset af nye oplysninger indgivet senest den 30. april 2018.

0280010

Dyrkede svampe

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om restkoncentrationstest ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0401060

Rapsfrø

(+)

Den relevante maksimalgrænseværdi for peberrod (Armoracia rusticana) i krydderigruppen (kode 0840040) er den, der er fastsat for peberrod (Armoracia rusticana) i grøntsagsgruppen, rod- og knoldgrøntsagsgruppen (kode 0213040), under hensyntagen til ændringer i koncentrationerne som følge af forarbejdningen (tørring), jf. artikel 20, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005.

0840040

Peberrod

Tralkoxydim (summen af isomerer af tralkoxydim)

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om analysemetoder ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0500010

Byg

0500090

Hvede

(+)

Den relevante maksimalgrænseværdi for peberrod (Armoracia rusticana) i krydderigruppen (kode 0840040) er den, der er fastsat for peberrod (Armoracia rusticana) i grøntsagsgruppen, rod- og knoldgrøntsagsgruppen (kode 0213040), under hensyntagen til ændringer i koncentrationerne som følge af forarbejdningen (tørring), jf. artikel 20, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005.

0840040

Peberrod«

(1)  Bilag I indeholder en fuldstændig liste over vegetabilske og animalske produkter, som der er fastsat maksimalgrænseværdier for.

1-Naphthylacetamid og 1-naphthyleddikesyre (summen af 1-naphthylacetamid og 1-naphthyleddikesyre og dets salte, udtrykt som 1-naphythleddikesyre)

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om analysemetoder og restkoncentrationstest ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0130010

Æbler

0130020

Pærer

(+)

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har påpeget, at visse oplysninger om analysemetoder ikke foreligger. Når Kommissionen tager maksimalgrænseværdien op til revision, vil den tage hensyn til de i første punktum omhandlede oplysninger, hvis de foreligger senest den 29. juni 2018, eller, hvis oplysningerne ikke foreligger på nævnte tidspunkt, tage hensyn til, at oplysningerne ikke foreligger.

0231010

Tomater

0231030

Auberginer/ægplanter

(+)

Den relevante maksimalgrænseværdi for peberrod (Armoracia rusticana) i krydderigruppen (kode 0840040) er den, der er fastsat for peberrod (Armoracia rusticana) i grøntsagsgruppen, rod- og knoldgrøntsagsgruppen (kode 0213040), under hensyntagen til ændringer i koncentrationerne som følge af forarbejdningen (tørring), jf. artikel 20, stk. 1, i forordning (EF) nr. 396/2005.

0840040

Peberrod