EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62021CN0771

Sag C-771/21: Anmodning om præjudiciel afgørelse indgivet af Győri Járásbíróság (Ungarn) den 14. december 2021 — JH mod Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. (Wizz Air Hungary Zrt.)

OJ C 128, 21.3.2022, p. 7–7 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)
OJ C 128, 21.3.2022, p. 3–3 (GA)

21.3.2022   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 128/7


Anmodning om præjudiciel afgørelse indgivet af Győri Járásbíróság (Ungarn) den 14. december 2021 — JH mod Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. (Wizz Air Hungary Zrt.)

(Sag C-771/21)

(2022/C 128/09)

Processprog: ungarsk

Den forelæggende ret

Győri Járásbíróság

Parter i hovedsagen

Sagsøger: JH

Sagsøgt: Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. (Wizz Air Hungary Zrt.)

Præjudicielle spørgsmål

1)

Skal artikel 5, stk. 3, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 261/2004 af 11. februar 2004 om fælles bestemmelser om kompensation og bistand til luftfartspassagerer ved boardingafvisning og ved aflysning eller lange forsinkelser og om ophævelse af forordning (EØF) nr. 295/91 (1), fortolkes således, at luftfartsselskabet er forpligtet til at træffe forholdsregler, der med rimelighed kan træffes, for at undgå aflysning af flyafgange selv i tilfælde af usædvanlige omstændigheder, der medfører fritagelse?

2)

Såfremt Domstolen besvarer det første spørgsmål bekræftende, er luftfartsselskabet da som et led i de rimelige forholdsregler forpligtet til at:

a)

vende tilbage med det luftfartøj, der var tildelt en flyafgang, men er blevet omdirigeret til en nærliggende lufthavn på grund af en storm, for at hente passagererne på den pågældende afgang, så snart flybesætningens flyvetid tillader det, og således at gennemføre denne flyvning? Såfremt dette spørgsmål besvares bekræftende, er luftfartsselskabet da ligeledes forpligtet til at gøre dette, selv om at denne handling måtte medføre, at luftfartsselskabet for at kunne gennemføre andre flyvninger, som var tildelt det pågældende luftfartøj, er nødt til at stille et andet fartøj og en erstatningsbesætning til rådighed i den lufthavn, hvorfra disse flyvninger afgår, som er luftfartsselskabets hjemlufthavn?

b)

at befordre passagererne ad landevej til det luftfartøj, der var bestemt til at gennemføre flyvningen men er blevet omdirigeret til en nærliggende lufthavn 140 km fra den oprindelige lufthavn på grund af en storm, og at gennemføre flyvningen derfra?

c)

at sende et erstatningsfly eller at befordre passagererne ad landevej til et erstatningsfly, der er sendt til en nærliggende lufthavn, og således gennemføre flyvningen?


(1)  EUT 2004, L 46, s. 1.


Top