EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2019/167/05

Ny EU-pris for skoler, der underviser om EU

OJ C 167, 16.5.2019, p. 9–9 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

16.5.2019   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 167/9


Ny EU-pris for skoler, der underviser om EU

(2019/C 167/05)

Den Europæiske Union opretter en ny pris til at belønne lærere og skoler for at forbedre undervisningen om Den Europæiske Union i skolerne.

Den nye pris får navnet »Jan Amos Comenius-prisen for undervisning af høj kvalitet om Den Europæiske Union«.

Skoler på sekundærtrinnet, der er etableret i Den Europæiske Union, kan foreslås som kandidater til prisen.

Prisen belønner enestående lærere og skoler på sekundærtrinnet, der hjælper deres elever med at lære om EU på en inspirerende måde. Prisen giver anerkendelse og synlighed i hele EU til relevant arbejde og belyser vigtigheden af undervisning og læring om EU i en tidlig alder. Den fremhæver inspirerende undervisningsmetoder, som aktivt inddrager eleverne i læring om EU, og bidrager til at udbrede disse praksisser.

Indkaldelsen af ansøgninger for 2019 forventes at blive offentliggjort i september 2019.

Europa-Kommissionen udarbejder og offentliggør konkurrencereglerne. I reglerne fastsættes de nærmere betingelser for deltagelse, tidsfristerne, tildelingskriterierne, antallet og størrelsen af priserne samt ordningerne for betalingerne til vinderne.

Prisen er Europa-Parlamentets initiativ og iværksættes af Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Uddannelse, Unge, Idræt og Kultur.


Top