EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52020XC0316(02)

Meddelelse om konsekvenserne af udbruddet af covid-19 for antidumping- og antisubsidieundersøgelser 2020/C 86/06

C/2020/1527

OJ C 86, 16.3.2020, p. 6–8 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

16.3.2020   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 86/6


Meddelelse om konsekvenserne af udbruddet af covid-19 for antidumping- og antisubsidieundersøgelser

(2020/C 86/06)

1.   Baggrund

De sikkerhedsforanstaltninger, der anvendes på grund af risikoen for smitte med covid-19, kan hovedsageligt påvirke handelsbeskyttelsesundersøgelser på to måder: 1) kontrol på stedet og 2) frister, inden for hvilke interesserede parter skal besvare Kommissionens anmodninger om oplysninger.

Udbruddet af covid-19, der oprindeligt primært påvirkede Folkerepublikken Kina, har spredt sig til mange andre steder rundt om i verden. De sikkerhedsforanstaltninger, der har til formål at begrænse spredningen af covid-19, har konsekvenser for de parter, der er involveret i handelsbeskyttelsesundersøgelser, og som er etableret i eller har tætte forbindelser med de områder, der er berørt af virusset. Denne meddelelse er derfor relevant for alle disse parter.

2.   Virkningen af covid-19 på antidumping- og antisubsidieundersøgelser

a)   Kontrol på stedet

I henhold til artikel 16 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1036 af 8. juni 2016 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Den Europæiske Union (1), og artikel 26 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1037 af 8. juni 2016 om beskyttelse mod subsidieret indførsel fra lande, der ikke er medlemmer af Den Europæiske Union (2) (»grundforordningerne«), »aflægger [Kommissionen] besøg hos importører, eksportører, handlende, repræsentanter, producenter samt erhvervssammenslutninger og -organisationer for at undersøge disses optegnelser og efterprøve oplysninger, der er indgivet«.

Som følge af udbruddet af covid-19 besluttede Europa-Kommissionen at indstille alle ikke-nødvendige rejser til de berørte områder og udsætte alle møder ansigt til ansigt med besøgende fra disse områder.

Hvis oplysningerne fra de eksporterende producenter beliggende i områder berørt af covid-19, ikke kontrolleres på stedet på grund af rejserestriktioner eller andre sikkerhedsforanstaltninger, vil Kommissionen bestræbe sig på at undersøge de oplysninger, som parterne har fremlagt på behørig vis, og krydstjekke sådanne oplysninger med andre tilgængelige oplysninger, hvis det er muligt. Hvis Kommissionen ikke er tilfreds med nøjagtigheden eller fuldstændigheden af de fremlagte oplysninger, vil den være nødsaget til kun at basere sine undersøgelsesresultater på de efterprøvede resultater eller på andre dokumenterede faktiske omstændigheder, der er konstateret i forbindelse med undersøgelsen.

Med henblik herpå vil Kommissionen nøje undersøge bl.a. følgende oplysninger, når den træffer konklusioner vedrørende den undersøgte import:

klagen og de efterprøvede oplysninger, der er indeholdt heri, indgivet på vegne af EU-erhvervsgrenen i henhold til artikel 5 eller 10 i den relevante grundforordning

de oplysninger, der er indgivet i henhold til artikel 6, stk. 2, eller artikel 11, stk. 2, i de respektive grundforordninger af andre interesserede parter, navnlig eksporterende producenter, som kan kontrolleres behørigt af Kommissionens tjenestegrene i Bruxelles.

I denne forbindelse vil det være nødvendigt, at de interesserede parter samarbejder i videst muligt omfang, navnlig ved at afgive oplysninger, som er tilstrækkeligt detaljerede, kan krydstjekkes ved hjælp af uafhængige og kontrollerbare kilder og er efterprøvet fuldt ud og på behørig vis.

For så vidt angår spørgeskemabesvarelser fra eksporterende producenter, der er omfattet af den metode, der er omhandlet i artikel 2, stk. 6a, i antidumpinggrundforordningen, anmodes de eksporterende producenter om at lægge særlig vægt på at sikre, at de overholder de generelle instrukser i spørgeskemaet, navnlig punkt 1): »For at muliggøre verificering af Deres besvarelse og knytte den til Deres regnskabs- og ledelsesdokumenter, skal De indgive alle regneark (sædvanligvis Excel-filer og/eller andre udtræk fra Deres virksomheds databaser), der er blevet anvendt til forberedelse af data til dette spørgeskema, sammen med Deres besvarelse af spørgeskemaet og forelægge en detaljeret redegørelse for, hvordan regnearkene er udarbejdet, og hvordan man afstemmer tallene og dataene i regnearkene med de tal og data, der står i spørgeskemaet og tabellerne i bilaget«.

Hvis de interesserede parter ikke kan give sådanne nødvendige oplysninger, kan Kommissionen træffe sine konklusioner på grundlag af de foreliggende faktiske oplysninger i overensstemmelse med artikel 18 og 28 i de respektive grundforordninger.

I denne forbindelse vil Kommissionen være særlig opmærksom på, at kravene om en retfærdig procedure og gennemsigtighed overholdes.

b)   Indvirkning på fristerne

Eksporterende producenter og andre parter, der er etableret i områder, der er berørt af covid-19, kan være omfattet af sikkerhedsforanstaltninger, der forhindrer eller begrænser deres mulighed for at udøve erhvervsaktivitet i længere tidsrum. Dette kan påvirke parternes mulighed for at svare rettidigt på spørgeskemaer og andre anmodninger om oplysninger, der sendes i forbindelse med handelsbeskyttelsesundersøgelser. I artikel 6, stk. 2, og artikel 11, stk. 2, i de respektive grundforordninger fastsættes fristen for besvarelse af spørgeskemaer. I afsnit 5 til 9 i indledningsmeddelelserne er der fastsat yderligere bestemmelser om indgivelse af oplysninger og tidsplanen for undersøgelsen.

Indledningsmeddelelsernes afsnit 9 giver mulighed for at forlænge fristen med syv dage i tilfælde af usædvanlige omstændigheder. Da udbruddet af covid-19 er en uforudset begivenhed, der udgør force majeure og sandsynligvis vil kunne hindre de berørte økonomiske enheder i at overholde de relevante frister for indgivelse af oplysninger, kan der indrømmes en forlængelse på syv dage. Med henblik herpå skal de anmodende parter give en detaljeret redegørelse for, hvordan de foranstaltninger, der er forbundet med covid-19, påvirker deres evne til at give de ønskede oplysninger.

Desuden kan økonomiske aktører i regioner, der er særligt berørt af udbruddet af covid-19, underkastes yderligere væsentlige sikkerhedsforanstaltninger, der hindrer deres evne til at efterkomme Kommissionens anmodninger, såsom karantæneperioder og/eller obligatoriske fabrikslukninger. I sådanne ekstraordinære tilfælde kan Kommissionen undtagelsesvis beslutte at forlænge fristen ud over perioden på syv dage. De anmodende parter skal behørigt dokumentere, hvordan yderligere væsentlige sikkerhedsforanstaltninger påvirker deres evne til at levere de specifikke oplysninger, der anmodes om. I disse særlige tilfælde bør de anmodende parter også angive, hvordan den ekstra tid vil give dem mulighed for at besvare Kommissionens spørgeskema eller andre anmodninger om oplysninger på en fyldestgørende måde. Kommissionen beslutter derefter fra sag til sag, om denne yderligere forlængelse bør indrømmes.

Det skal bemærkes, at hvis disse yderligere forlængelser som følge af force majeure eller yderligere sikkerhedsforanstaltninger risikerer at bringe den rettidige afslutning af undersøgelsen i fare, kan Kommissionen afvise anmodningerne om forlængelse eller afkorte den tid, der indrømmes.

c)   Gennemførelse af berørte undersøgelser og beslutningstagning

Den tilgang, der er beskrevet i denne meddelelse, vedrørende kontrolbesøg og forlængelser af frister, vil gælde, indtil de områder, der er berørt af covid-19, anses for at være sikre at rejse i, eller der ikke længere findes nogen restriktive forebyggende foranstaltninger over for parter, der befinder sig i områderne eller på anden vis berøres af de foranstaltninger, der er forbundet med covid-19. Selv om Kommissionen nøje vil følge udviklingen i denne situation, anmodes de interesserede parter også om at underrette Kommissionen om eventuelle ændringer, der kan forbedre kontrolprocessen og indgivelsen af oplysninger.

Hvis visse områder berørt af covid-19 i løbet af en undersøgelse ikke længere anses for at være usikre at rejse i, vil der igen blive aflagt kontrolbesøg, forudsat at dette stadig er muligt under hensyntagen til de frister, der gælder for undersøgelser.

I tilfælde, hvor en undersøgelse er afsluttet, og der er indført endelige foranstaltninger på grundlag af de foreliggende faktiske oplysninger, kan Kommissionen, så snart visse områder, hvor de eksporterende producenter befinder sig, ikke længere anses for at være usikre at rejse i, indlede en undersøgelse på eget initiativ i henhold til grundforordningernes artikel 11, stk. 3, eller artikel 19, stk. 1.

Interesserede parter kan fremsætte bemærkninger til ovennævnte fremgangsmåde. Deres bemærkninger skal være Kommissionen i hænde senest 10 dage efter datoen for offentliggørelsen af denne meddelelse i Den Europæiske Unions Tidende.


(1)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1036 af 8. juni 2016 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Den Europæiske Union (EUT L 176 af 30.6.2016, s. 21).

(2)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1037 af 8. juni 2016 om beskyttelse mod subsidieret indførsel fra lande, der ikke er medlemmer af Den Europæiske Union (EUT L 176 af 30.6.2016, s. 55).


Top