Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32021R1691

Kommissionens delegerede forordning (EU) 2021/1691 af 12. juli 2021 om ændring af bilag II til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2018/848 for så vidt angår kravene til føring af fortegnelser for erhvervsdrivende inden for økologisk produktion (EØS-relevant tekst)

C/2021/5001

EUT L 334 af 22.9.2021, p. 1–8 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_del/2021/1691/oj

22.9.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 334/1


KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2021/1691

af 12. juli 2021

om ændring af bilag II til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2018/848 for så vidt angår kravene til føring af fortegnelser for erhvervsdrivende inden for økologisk produktion

(EØS-relevant tekst)

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2018/848 af 30. maj 2018 om økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 834/2007 (1), særlig artikel 34, stk. 8, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

I bilag II til forordning (EU) 2018/848 fastsættes visse krav til føring af fortegnelser i forbindelse med visse særlige produktionsregler. Fortegnelser kan være relevante for sporbarhedsformål, intern kvalitetskontrol og for vurderingen af overholdelse af de detaljerede regler om økologisk produktion, der er fastsat i bilaget.

(2)

Uanset bestemmelserne om føring af fortegnelser i artikel 9, stk. 10, litra c), artikel 34, stk. 5, og artikel 39, stk. 1, litra a), i forordning (EU) 2018/848 er det nødvendigt at gøre mindstekravene til føring af fortegnelser mere detaljerede for hvert produktionsområde, der er omfattet af de forskellige dele af bilag II til nævnte forordning.

(3)

Det er også nødvendigt at indføre visse specifikke elementer med henblik på at sikre sammenhængen og et harmoniseret grundlag for føring af fortegnelser, hvilket er afgørende for at gøre det muligt for de erhvervsdrivende at fremlægge dokumentation for den faktiske anvendelse af reglerne om økologisk produktion.

(4)

De ændringer, der foretages ved denne forordning, er med forbehold af de krav til føring af fortegnelser, som er fastsat i andre EU-retsakter som f.eks. dem, der vedrører fødevarer og fødevaresikkerhed, foder og fodersikkerhed, dyresundhed og dyrevelfærd, plantesundhed, plantebeskyttelse og planteformeringsmateriale. Med henblik på forordning (EU) 2018/848 skal derfor kun de supplerende elementer, der muliggør verificering af overholdelsen af de økologiske produktionsregler, registreres af de erhvervsdrivende, som allerede opfylder kravene til føring af fortegnelser på grundlag af andre EU-retsakter, og det er ikke nødvendigt at gentage dem. Ikke desto mindre gentages visse krav til føring af fortegnelser i bilag II til forordning (EU) 2018/848 som ændret ved nærværende forordning, fordi de er relevante for erhvervsdrivende i tredjelande.

(5)

For så vidt angår planteproduktionsregler er det med henblik på registrering af data om anvendelsen af gødningsstoffer og jordforbedringsmidler nødvendigt at medtage visse parametre for anvendelsen, idet anvendelsen af gødningsstoffer i økologisk produktion er omfattet af både kvantitative og kvalitative begrænsninger, hvilket skal tages i betragtning, når agronomiske foranstaltninger ikke er tilstrækkelig til at opfylde planternes behov for næringsstoffer.

(6)

Anvendelsen af plantebeskyttelsesprodukter og af produkter til rengøring og desinficering, som f.eks. biocider og rengøringsmidler, er omfattet af restriktioner i økologisk produktion og er begrænset til tilfælde, hvor forebyggende foranstaltninger ikke hindrer forekomsten og spredningen af skadegørere og sygdomme og i alle tilfælde til produkter og stoffer, der er godkendt i henhold til artikel 24 i forordning (EU) 2018/848. Uanset kravene til føring af fortegnelser i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1107/2009 (2) og Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 852/2004 (3) bør det kræves, at de erhvervsdrivende fører fortegnelser over de detaljerede anvendelsesvilkår, når de anvender et plantebeskyttelsesprodukt, et biocid eller et rengøringsmiddel, så de om nødvendigt kan dokumentere overholdelsen af de gældende restriktioner, af den anbefalede hyppighed og perioden inden høsten.

(7)

Eftersom parcellerne kan have forskellige egenskaber og forskellige afgrøder, kan de agronomiske forhold variere. Dette indebærer, at når eksterne input anvendes, er deres anvendelse forskellig fra parcel til parcel. Derfor bør eksterne input registreres i forbindelse med den parcel, hvor inputtet anvendes, for at give de erhvervsdrivende mulighed for at føre tilsyn med effektiviteten heraf og fremlægge passende dokumentation for sporbarhedsformål og om nødvendigt dokumentation i forbindelse med undtagelser fra produktionsreglerne, som er opnået i overensstemmelse med bilag II, del I, punkt 1.8.5, i forordning (EU) 2018/848.

(8)

Ved indsamling af vilde planter og produkter fra disse bør det kræves, at de erhvervsdrivende fører fortegnelser over de berørte arter samt mængder og indsamlingsperioder på et specifikt naturligt levested for at muliggøre sporbarhed og verificering af overholdelse af vilkårene for de naturlige levesteder.

(9)

For så vidt angår regler om animalsk produktion skal de erhvervsdrivende med henblik på mulige undtagelser fra de regler, der er opnået i henhold til bilag II, del II, punkt 1.3.4.3, 1.3.4.4, 1.7.5, 1.7.8, 1.9.3.1, litra c), og punkt 1.9.4.2, litra c), i forordning (EU) 2018/848, opbevare tilgængelig dokumentation vedrørende sådanne undtagelser for at muliggøre sporbarhed og kontrol af overholdelsen af de gældende betingelser.

(10)

Uanset kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 852/2004 og Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/429 (4) bør de erhvervsdrivende føre detaljerede fortegnelser over oprindelsen for de dyr, som indføres på bedriften, og deres tidligere relevante dyrlægejournaler med henblik på at kunne sikre sporbarhed og dokumentere overholdelsen af de særlige betingelser i del II og III i bilag II til forordning (EU) 2018/848.

(11)

For at kunne dokumentere overholdelsen af de artsspecifikke ernæringsmæssige behov og de relevante regler om foder, der er fastsat for de forskellige grupper af dyr i del II i bilag II til forordning (EU) 2018/848, bør de erhvervsdrivende føre detaljerede fortegnelser over fodring og græsningsperioder.

(12)

Uanset kravene til føring af fortegnelser og identificering i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 852/2004, forordning (EU) 2016/429 og forordning (EF) nr. 1760/2000 (5) og Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2001/82/EF (6) bør der med henblik på de særlige begrænsninger i de økologiske produktionsregler fastsættes særlige krav til føring af fortegnelser over dyrlægebehandling og rengøring og desinficering i bygninger og anlæg og af dyr for at gøre det muligt for de erhvervsdrivende at dokumentere over for den kompetente myndighed eller kontrolorganet, at de opfylder de relevante krav, samtidig med at det gøres muligt at kontrollere effektiviteten og overholdelsen af specifikke tilbageholdelsestider.

(13)

Uanset kravene om sporbarhed i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 178/2002 (7) er det med henblik på at muliggøre sporbarhed og verificering af overholdelsen af de økologiske produktionsregler, bl.a. dem, der vedrører omlægningsperioderne for de forskellige arter, nødvendigt, at de erhvervsdrivende fører detaljerede fortegnelser over alle dyr, der kommer til eller forlader bedriften.

(14)

Blandt kravene til staldforhold og husdyrhold for fjerkræ er der særlige krav, der finder anvendelse på visse opdrætssystemer, for så vidt angår overholdelsen af en periode, hvor staldanlæg skal stå tomme. Der bør opbevares relevant dokumentation for at muliggøre et passende tilsyn.

(15)

I betragtning af betydningen af bigårdenes placering i områder, der skal sikre tilgængeligheden af nektar og pollen fra økologisk producerede afgrøder eller fra naturlige ikkeforurenede områder eller fra afgrøder, der behandles efter metoder, der har lav indvirkning på miljøet for at undgå enhver kontaminering af bigårdene, er det nødvendigt, at de erhvervsdrivende opbevare et kort over de anvendte områder og fortegnelser over alle eksterne input, der anvendes, og aktiviteter, der gennemføres på bistaderne.

(16)

For så vidt angår produktionsreglerne for akvakultur bør de erhvervsdrivende med henblik på mulige undtagelser fra de regler, der er opnået i henhold til bilag II, del III, punkt 3.1.2.1, litra d), og litra e), i forordning (EU) 2018/848, opbevare dokumentation i forbindelse med sådanne undtagelser for at muliggøre sporbarhed og kontrol af overholdelsen af de gældende betingelser.

(17)

Især anvendelsen af eksterne input er omfattet af restriktioner i henhold til forordning (EU) 2018/848 og skal registreres, som det er tilfældet med de gødningsstoffer eller næringsstoffer, der anvendes i økologisk algeproduktion, der kun kan anvendes, når de er godkendt i henhold til artikel 24 i nævnte forordning, og som er begrænset til indendørsanlæg, og kun anvendes på visse betingelser. Derfor bør de erhvervsdrivende registrere sådanne anvendelser for at dokumentere overholdelsen af de gældende betingelser.

(18)

Det er også nødvendigt at fastsætte kravene til føring af fortegnelser med hensyn til de særlige bestemmelser for yngel til avl eller videreopdræt, især hvad angår det præcise tidspunkt for deres stadie i produktionscyklussen for dyr og den indledende omlægningsperiode.

(19)

Fodringen af akvakulturdyr har til formål at tilgodese hver arts særlige ernæringsmæssige behov på forskellige udviklingsstadier. Under hensyntagen til de detaljerede bestemmelser om godkendte fodermidler, herunder når de er af ikkeøkologisk oprindelse, bør fortegnelserne over fodringen derfor opbevares for hver berørt art med oplysninger for de forskellige udviklingsstadier.

(20)

Sundhedspleje for akvakulturdyr er baseret på forebyggelse og overvågning af dyrenes trivsel. Det er derfor nødvendigt at føre fortegnelser over de forskellige tiltag, der er gennemført, for i videst muligt omfang at begrænse anvendelsen af dyrlægebehandling, der er underlagt strenge begrænsninger, hvad angår hyppighed og antal afhængigt af varigheden af de berørte arters livscyklus. Der skal fastsættes tilsvarende krav til føring af fortegnelser.

(21)

Passende praksis for husdyrhold bestemmer dyrs trivsel. I forbindelse med akvakultur er vandkvaliteten og begrænsningerne for belægningsgraden samt relevante kemisk-fysiske parametre afgørende for dyrevelfærden. Derfor er det nødvendigt at registrere sådanne data samt typen og tidspunktet for de indgreb, der udføres for at overvåge og opretholde de bedste betingelser for akvakulturdyr og de foranstaltninger, der træffes for at overholde de økologiske produktionsregler på disse dyrs forskellige udviklingsstadier. I økologisk akvakultur er anvendelsen af iltning tilladt, men ilt må kun anvendes i særlige tilfælde. Derfor bør der føres fortegnelser over disse typer af indgreb.

(22)

Uanset kravene til føring af fortegnelser i henhold til forordning (EF) nr. 852/2004 bør de erhvervsdrivende, der producerer forarbejdede økologiske fødevarer og/eller forarbejdet økologisk foder, føre detaljerede fortegnelser for at dokumentere overholdelsen af de økologiske produktionsregler, især vedrørende de forebyggende foranstaltninger, der er gennemført for at sikre økologiske produkters integritet, de særlige betingelser for anvendelsen af eksterne input og af rengørings- og desinficeringsprodukter. Desuden bør de erhvervsdrivende for at muliggøre den passende verificering af balancen mellem input og output opbevare tilgængelige data om de anvendte input og ved sammensatte produkter den fuldstændige opskrift/formel samt om nødvendigt dokumentation for tilladelserne til anvendelse af ikkeøkologiske landbrugsingredienser i overensstemmelse med artikel 25 i forordning (EU) 2018/848.

(23)

Uanset kravene til føring af fortegnelser i henhold til forordning (EF) nr. 852/2004 bør de erhvervsdrivende, der producerer økologisk vin, føre detaljerede fortegnelser for at dokumentere overholdelsen af de økologiske produktionsregler, især hvad angår alle eksterne produkter og stoffer, der anvendes i vinproduktionen og til rengøring og desinficering.

(24)

Uanset kravene til føring af fortegnelser i henhold til forordning (EF) nr. 852/2004 bør de erhvervsdrivende, der producerer økologisk gær, føre detaljerede fortegnelser for at dokumentere overholdelsen af de økologiske produktionsregler, især for så vidt angår de produkter og stoffer, der anvendes i gærproduktionen og til rengøring og desinficering.

(25)

Bilag II til forordning (EU) 2018/848 bør derfor ændres.

(26)

Af hensyn til klarheden og retssikkerheden bør nærværende forordning anvendes fra den dag, hvor forordning (EU) 2018/848 finder anvendelse —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Bilag II til forordning (EU) 2018/848 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning.

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den anvendes fra den 1. januar 2022.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 12. juli 2021.

På Kommissionens vegne

Ursula VON DER LEYEN

Formand


(1)   EUT L 150 af 14.6.2018, s. 1.

(2)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1107/2009 af 21. oktober 2009 om markedsføring af plantebeskyttelsesmidler og om ophævelse af Rådets direktiv 79/117/EØF og 91/414/EØF (EUT L 309 af 24.11.2009, s. 1).

(3)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 852/2004 af 29. april 2004 om fødevarehygiejne (EUT L 139 af 30.4.2004, s. 1).

(4)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/429 af 9. marts 2016 om overførbare dyresygdomme og om ændring og ophævelse af visse retsakter på området for dyresundhed (»dyresundhedsloven«) (EUT L 84 af 31.3.2016, s. 1).

(5)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 1760/2000 af 17. juli 2000 om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af kvæg og om mærkning af oksekød og oksekødsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 820/97 (EFT L 204 af 11.8.2000, s. 1).

(6)  Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2001/82/EF af 6. november 2001 om oprettelse af en fællesskabskodeks for veterinærlægemidler (EFT L 311 af 28.11.2001, s. 1).

(7)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 178/2002 af 28. januar 2002 om generelle principper og krav i fødevarelovgivningen, om oprettelse af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet og om procedurer vedrørende fødevaresikkerhed (EFT L 31 af 1.2.2002, s. 1).


BILAG

I bilag II til forordning (EU) 2018/848 foretages følgende ændringer:

1.

I del I foretages følgende ændringer:

a)

Punkt 1.9.3, andet punktum, affattes således:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over anvendelsen af disse produkter, herunder den eller de datoer, hvor hvert produkt blev anvendt, produktets navn, den mængde, der blev anvendt, og det berørte udbytte og de berørte parceller.«

b)

Punkt 1.10.2, andet punktum, affattes således:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over anvendelsen af disse produkter, herunder den eller de datoer, hvor hvert produkt blev anvendt, produktets navn, dets aktivstoffer, den mængde, der blev anvendt, og det berørte udbytte og de berørte parceller, samt de skadegørere og sygdomme, der skal kontrolleres.«

c)

I punkt 1.11 tilføjes følgende punktum:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over anvendelsen af disse produkter, herunder den eller de datoer, hvor hvert produkt blev anvendt, produktets navn, dets aktivstoffer og stedet for denne anvendelse.«

d)

I punkt 1.12 tilføjes følgende punktum:

»De erhvervsdrivende skal især føre fortegnelser over eksterne input, der anvendes på hvert parcel, og hvis det er relevant, opbevare tilgængelig dokumentation for enhver undtagelse fra produktionsreglerne, der er opnået i overensstemmelse med punkt 1.8.5.«

e)

I punkt 2.2 indsættes følgende afsnit:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over perioden og stedet for indsamlingen, de berørte arter og mængden af indsamlede vilde planter.«

2.

Del II ændres således:

a)

I punkt 1.1 indsættes følgende afsnit:

»De erhvervsdrivende skal opbevare tilgængelig dokumentation for enhver undtagelse fra de regler om animalsk produktion, der er opnået i overensstemmelse med punkt 1.3.4.3, 1.3.4.4, 1.7.5, 1.7.8, 1.9.3.1, litra c), og 1.9.4.2, litra c).«

b)

Følgende indsættes som punkt 1.3.4.5:

»1.3.4.5.

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser eller opbevare dokumentation om dyrenes oprindelse, der identificerer dyrene i overensstemmelse med egnede systemer (pr. dyr eller flok/stade), om dyrlægejournaler for de dyr, der er indført på bedriften, ankomstdatoen og omlægningsperioden.«

c)

Følgende indsættes som punkt 1.4.4:

»1.4.4.   Føring af fortegnelser over fodring

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over fodringen og om nødvendigt græsningsperioden. De skal især føre fortegnelser over foderstoffernes navn, herunder alle former for foder, der anvendes, f.eks. foderblandinger, andele af forskellige fodermidler i rationer og andelen af foder fra deres egen bedrift eller den samme region og om nødvendigt perioder med adgang til græsningsområder, perioder med græsningsskifte, hvis der gælder begrænsninger, og dokumentation for anvendelsen af punkt 1.4.2 og 1.4.3.«

d)

I punkt 1.5.1.6 tilføjes følgende punktum:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over anvendelsen af disse produkter, herunder den eller de datoer, hvor produktet blev anvendt, produktets navn, dets aktivstoffer og stedet for denne anvendelse.«

e)

Følgende indsættes som punkt 1.5.2.7:

»1.5.2.7.

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser eller opbevare dokumentation om enhver anvendt behandling og især identifikation af de behandlede dyr, datoen for behandlingen, diagnosen, doseringen, produktets navn og om nødvendigt recept for dyrlægebehandlinger og den anvendte tilbageholdelsesperiode, før de animalske produkter kan markedsføres og mærkes som økologiske.«

f)

Følgende indsættes som punkt 1.7.12:

»1.7.12.

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser eller opbevare dokumentation om enhver specifik aktivitet og begrundelser for anvendelsen af punkt 1.7.5, 1.7.8, 1.7.9 eller 1.7.10. For så vidt angår dyr, der forlader bedriften, skal følgende data registreres, hvor det er relevant: alder, antal dyr, vægt for slagtedyr, passende identifikation (pr. dyr eller pr. flok/sti/stade), dato for afgang og ankomststed.«

g)

I punkt 1.9.4.4 affattes litra c) således:

»c)

Der skal være en tomgangsperiode mellem opdræt af to fjerkræflokke. I denne periode rengøres og desinficeres bygningen og dens udstyr. Herudover skal hønsegården efter opdræt af en fjerkræflok, hvile i en periode, som fastsættes af medlemsstaterne, så vegetationen kan gro frem igen De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser og opbevare dokumentation om anvendelsen af sådan en periode. Disse krav gælder ikke for fjerkræ, som ikke opdrættes i flokke, som ikke holdes i hønsegårde, og som kan bevæge sig frit hele dagen.«

h)

Følgende indsættes som punkt 1.9.6.6:

»1.9.6.6.   Forpligtelse til at føre fortegnelser

De erhvervsdrivende skal opbevare et kort i hensigtsmæssig målestok eller geografiske koordinater for placeringen af bistaderne, der skal stilles til rådighed for kontrolmyndigheden eller kontrolorganet, og som dokumenterer, at de tilgængelige områder for bifamilierne opfylder kravene i nærværende forordning.

Følgende oplysninger om fodring indføres i bigårdens register: de anvendte produkters navn, datoer, mængder og stader, hvor produktet anvendes.

Det område, hvor bigården er placeret, skal registreres tillige med stadernes identifikation og flytteperioden.

Alle anvendte foranstaltninger skal registreres i bigårdens register, herunder datoerne for fjernelse af honningmagasiner og for udslyngning. Mængden af og datoen for indsamling af honning skal også registreres.«

3.

I del III foretages følgende ændringer:

a)

Følgende indsættes som punkt 1.11:

»1.11.

De erhvervsdrivende skal opbevare tilgængelig dokumentation for enhver fravigelse fra produktionsreglerne for akvakulturdyr, der er indrømmet i overensstemmelse med punkt 3.1.2.1, litra d) og e).«

b)

I punkt 2.2.2, litra c), tilføjes følgende punktum:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over anvendelsen af disse produkter, herunder den eller de datoer, hvor hvert produktet blev anvendt, produktets navn, den mængde, der blev anvendt, med oplysninger om de berørte partier/tanke/bassiner.«

c)

I punkt 2.3.2 tilføjes følgende punktum:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over anvendelsen af disse produkter, herunder den eller de datoer, hvor hvert produkt blev anvendt, produktets navn, den mængde, der blev anvendt, med oplysninger om de berørte partier/tanke/bassiner.«

d)

Følgende indsættes som punkt 3.1.2.4:

»3.1.2.4.

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over dyrenes oprindelse med identifikation af dyrene/dyreflokken, ankomstdato og type arter, mængder, økologisk og ikkeøkologisk status og omlægningsperioden.«

e)

Følgende indsættes som punkt 3.1.3.5:

»3.1.3.5.

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over specifik fodring, især om navnet på og mængden af foder samt anvendelsen af supplerende foder og de respektive dyr/dyreflokke, der fodres.«

f)

Følgende indsættes som punkt 3.1.4.3:

»3.1.4.3.   Fortegnelser over sygdomsforebyggelse

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over oplysninger om sygdomsforebyggende foranstaltninger med oplysninger om periode for udtagning af drift, rengøring og vandbehandling og enhver dyrlægebehandling eller anden behandling af parasitter og især datoen for behandlingen, diagnosen, doseringen, betegnelsen for behandlingsproduktet samt recept for dyrlægebehandlinger, om nødvendigt og den anvendte tilbageholdelsesperiode, før de animalske produkter kan markedsføres og mærkes som økologiske.«

g)

I punkt 3.1.5.3 tilføjes følgende afsnit:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over overvågnings- og vedligeholdelsesforanstaltninger vedrørende dyrevelfærd og vandkvalitet. Ved tilførsel af næringsstoffer til damme og søer skal de erhvervsdrivende føre fortegnelser over anvendelsen af gødningsstoffer og jordforbedringsmidler, herunder datoen for anvendelsen, produktets navn, den anvendte mængde og stedet for den pågældende anvendelse.«

h)

I punkt 3.1.6.5 tilføjes følgende afsnit:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over sådanne anvendelser med angivelse af, om de anvendes efter litra a), b) eller c).«

4.

I del IV foretages følgende ændringer:

a)

Punkt 1.4, litra a), affattes således:

»a)

træffe sikkerhedsforanstaltninger og føre fortegnelser over disse foranstaltninger«

b)

Følgende indsættes som punkt 1.7:

»1.7.

De erhvervsdrivende skal opbevare tilgængelig dokumentation over tilladelser til anvendelse af ikkeøkologiske landbrugsingredienser i produktionen af forarbejdede økologiske fødevarer i overensstemmelse med artikel 25, hvis de har opnået eller anvendt sådanne tilladelser.«

c)

I punkt 2.2.3 tilføjes følgende punktum:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over anvendelsen af disse produkter, herunder den eller de datoer, hvor hvert produkt blev anvendt, produktets navn, dets aktivstoffer og stedet for denne anvendelse.«

d)

Følgende indsættes som punkt 2.3:

»2.3.

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over alle input, der er anvendt i fødevareproduktionen. Ved produktion af sammensatte produkter skal de fuldstændige opskrifter/formler, der viser mængderne af input og output, være tilgængelige for den kompetente myndighed eller kontrolorganet.«

5.

I del V foretages følgende ændringer:

a)

Punkt 1.4, litra a), affattes således:

»a)

træffe forebyggende foranstaltninger og føre fortegnelser over disse foranstaltninger«

b)

I punkt 2.4 tilføjes følgende punktum:

»De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over anvendelsen af disse produkter, herunder den eller de datoer, hvor hvert produkt blev anvendt, produktets navn, dets aktivstoffer og stedet for denne anvendelse.«

c)

Følgende indsættes som punkt 2.5:

»2.5.

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over input, der er anvendt i foderproduktionen. I tilfælde af produktion af sammensatte produkter skal de fuldstændige opskrifter/formler, der viser mængderne af input og output, være tilgængelige for den kompetente myndighed eller kontrolorganet.«

6.

I del VI indsættes følgende som punkt 2.3:

»2.3.

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over anvendelsen af alle produkter og stoffer, der anvendes til vinproduktionen og til rengøring og desinficering, herunder den eller de datoer, hvor hvert produkt blev anvendt, produktets navn, dets aktivstoffer og stedet for denne anvendelse.«

7.

I del VII indsættes følgende som punkt 1.5:

»1.5.

De erhvervsdrivende skal føre fortegnelser over anvendelsen af alle produkter og stoffer, der anvendes til gærproduktion og til rengøring og desinficering, herunder den eller de datoer, hvor hvert produkt blev anvendt, produktets navn, dets aktivstoffer og stedet for denne anvendelse.«

Top