EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62011TN0296

Sag T-296/11: Sag anlagt den 8. juni 2011 — Cementos Portland Valderrivas mod Kommissionen

OJ C 238, 13.8.2011, p. 26–27 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

13.8.2011   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 238/26


Sag anlagt den 8. juni 2011 — Cementos Portland Valderrivas mod Kommissionen

(Sag T-296/11)

2011/C 238/46

Processprog: spansk

Parter

Sagsøger: Cementos Portland Valderrivas (Pamplona, Spanien) (ved abogado L. Ortiz Blanco)

Sagsøgt: Europa-Kommissionen

Sagsøgerens påstande

Sagen antages til realitetsbehandling.

Kommissionens afgørelse af 30. marts 2011 annulleres.

Europa-Kommissionen tilpligtes at betale sagens omkostninger.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Dette søgsmål er rettet mod Kommissionens afgørelse af 30. marts 2011 vedrørende en procedure i overensstemmelse med artikel 18, stk. 3, i Rådets forordning (EF) nr. 1/2003, der er vedtaget i forbindelse med sag COMP/39.520 — Cement og dermed relaterede produkter.

Til støtte for sit søgsmål har sagsøgeren fremsat et enkelt anbringende om annullation som følge af tilsidesættelse af nævnte forordnings artikel 18 i og af proportionalitetsprincippet.

Det gøres i denne forbindelse for det første gældende, at de oplysninger, der anmodes om ved den anfægtede afgørelse, ikke har nogen forbindelse med den påståede, undersøgte overtrædelse, og Kommissionen har derfor ikke mulighed for at efterprøve noget indicium, som kan begrunde undersøgelsen i forhold til Valderrivas. Som følge heraf er det sagsøgerens opfattelse, at nødvendighedskravet ikke er opfyldt, som artikel 18 i forordning nr. 1/2003 er betinget af ved udøvelsen af beføjelsen til at anmode om oplysninger. Sagsøgeren anfører endvidere, at den omstændighed, at afgørelsen ikke indeholder nogen henvisning til sådanne indicier, ikke gør det muligt at omgå Rettens påkrævede efterprøvelse af nødvendigheden.

For det andet anfører sagsøgeren, at den anfægtede afgørelse strider imod proportionalitetsprincippet, for så vidt som den forudsætter en klart uforholdsmæssig byrde i forbindelse med kravene til undersøgelsen. Denne uforholdsmæssighed giver sig udtryk i karakteren, det urimelige omfang og den dybtgående detaljeringsgrad af de anmodede oplysninger, ved forpligtelsen til at behandle og fremlægge de anmodede oplysninger i et foreskrevet format og inden for den angivne frist for leveringen af oplysningerne.


Top