EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32010D0424(06)

Afgørelse nr. H2 af 12. juni 2009 om virksomheden for og sammensætningen af Det Tekniske Udvalg for Databehandling under Den Administrative Kommission for Koordinering af Sociale Sikringsordninger (Tekst af relevans for EØS og for EF/Schweiz-aftalen)

OJ C 106, 24.4.2010, p. 17–20 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 09/08/2016; erstattet af 32016D0720(01)

24.4.2010   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 106/17


AFGØRELSE Nr. H2

af 12. juni 2009

om virksomheden for og sammensætningen af Det Tekniske Udvalg for Databehandling under Den Administrative Kommission for Koordinering af Sociale Sikringsordninger

(Tekst af relevans for EØS og for EF/Schweiz-aftalen)

2010/C 106/06

DEN ADMINISTRATIVE KOMMISSION FOR KOORDINERING AF SOCIALE SIKRINGSORDNINGER HAR —

under henvisning til artikel 72 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 883/2004 af 29. april 2004 om koordinering af de sociale sikringsordninger (1), i henhold til hvilken Den Administrative Kommission har til opgave at fremme og udvikle samarbejdet mellem medlemsstaterne ved at modernisere procedurerne for dataudveksling, især ved at tilpasse informationsstrømmen mellem institutionerne til elektronisk udveksling under hensyntagen til udviklingen inden for databehandling i de enkelte medlemsstater, at fastsætte fælles strukturelle regler for tjenesterne for elektronisk informationsbehandling, især med hensyn til sikkerhed og anvendelse af standarder, samt at fastsætte bestemmelser om funktionen af den fælles del af disse tjenester,

under henvisning til artikel 73 i forordning (EF) nr. 883/2004, i henhold til hvilken Den Administrative Kommission har til opgave at fastsætte reglerne for virksomheden for og sammensætningen af Det Tekniske Udvalg, som skal aflægge beretninger og forelægge begrundede udtalelser, før Den Administrative Kommission træffer de i artikel 72, litra d), nævnte afgørelser —

TRUFFET FØLGENDE AFGØRELSE:

Artikel 1

1.   Den Administrative Kommission nedsætter Det Tekniske Udvalg for Databehandling, som er omhandlet i artikel 73, stk. 1, i forordning (EF) nr. 883/2004. Udvalget benævnes »Det Tekniske Udvalg«.

2.   Det Tekniske Udvalg har de funktioner, der er fastsat i artikel 73, stk. 2, i forordning (EF) nr. 883/2004.

3.   Det Tekniske Udvalgs mandat vedrørende dets specifikke opgaver fastsættes af Den Administrative Kommission, som kan ændre disse opgaver efter behov.

Artikel 2

Det Tekniske Udvalg vedtager om fornødent sine beretninger og begrundede udtalelser på grundlag af faglige dokumenter og undersøgelser. Udvalget kan anmode de nationale myndigheder om alle oplysninger, som anses for nødvendige for, at udvalget kan udføre sine opgaver tilfredsstillende.

Artikel 3

1.   Det Tekniske Udvalg består af to medlemmer fra hver medlemsstat, hvoraf det ene udpeges som ordinært medlem og det andet som suppleant. Medlemsstatens regeringsrepræsentant i Den Administrative Kommission underretter generalsekretæren for Den Administrative Kommission om udnævnelserne.

2.   Beretninger og begrundede udtalelser vedtages med simpelt flertal blandt samtlige medlemmer af Det Tekniske Udvalg, idet hver medlemsstat har én stemme, som afgives af det ordinære medlem eller ved forfald af dennes suppleant. Af Det Tekniske Udvalgs beretninger og udtalelser skal det fremgå, om de er blevet vedtaget enstemmigt eller med flertal. Hvis der er et mindretal, skal dette mindretals konklusioner eller forbehold anføres heri.

3.   Det Tekniske Udvalg kan beslutte at vedtage beretninger og begrundede udtalelser ved brug af en skriftlig procedure, hvis en sådan procedure er blevet aftalt på et tidligere møde i udvalget.

Med dette formål for øje skal formanden forelægge den tekst, der skal vedtages, for medlemmerne af Det Tekniske Udvalg. Der fastsættes en tidsfrist på mindst ti arbejdsdage, inden for hvilken medlemmerne skal have mulighed for at angive, om de forkaster den foreslåede tekst eller afholder sig fra at stemme. Manglende reaktion inden for tidsfristen betragtes som en godkendelse af teksten.

Formanden kan også beslutte at indlede en skriftlig procedure i de tilfælde, hvor der ikke er opnået enighed i et møde i Det Tekniske Udvalg. I dette tilfælde betragtes kun en skriftlig godkendelse af den foreslåede tekst som en stemme for vedtagelse af teksten, og der fastsættes en frist på mindst 15 arbejdsdage.

Formanden skal ved den anførte frists udløb informere medlemmerne om resultatet af afstemningen. Hvis der er afgivet det påkrævede antal stemmer for en afgørelse, betragtes den som vedtaget den dag, der er sat som frist for medlemmerne til at fremsætte deres bemærkninger.

4.   Hvis et medlem af Det Tekniske Udvalg under den skriftlige procedure foreslår ændringer til teksten, skal formanden enten:

a)

indlede den skriftlige procedure på ny og oplyse medlemmerne om de foreslåede ændringer i overensstemmelse med proceduren i stk. 3, eller

b)

annullere den skriftlige procedure med henblik på at drøfte spørgsmålet på det efterfølgende møde

afhængigt af, hvilken procedure formanden skønner relevant i det pågældende tilfælde.

5.   Hvis et medlem af Det Tekniske Udvalg inden tidsfristens udløb anmoder om, at teksten behandles på et møde i Det Tekniske Udvalg, skal den skriftlige procedure annulleres.

Spørgsmålet behandles dernæst på det følgende møde i Det Tekniske Udvalg.

6.   En repræsentant for Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber eller en person udpeget af denne fungerer som konsulent i Det Tekniske Udvalg.

Artikel 4

Formandshvervet for Det Tekniske Udvalg udøves for et halvt år ad gangen af det ordinære medlem eller af en anden dertil udpeget person, som tilhører den stat, hvis repræsentant i Den Administrative Kommission i samme periode udøver formandshvervet i denne kommission. Formanden for Det Tekniske Udvalg aflægger beretning om Det Tekniske Udvalgs virksomhed, som fastlagt af formanden i Den Administrative Kommission.

Artikel 5

Det Tekniske Udvalg kan nedsætte ad hoc-arbejdsgrupper, som skal behandle særlige spørgsmål. Det Tekniske Udvalg skal redegøre for de opgaver, der skal overdrages sådanne arbejdsgrupper, tidsplanen for udførelsen af disse opgaver og de finansielle konsekvenser af denne foranstaltning i det i artikel 7 omhandlede arbejdsprogram.

Artikel 6

Sekretariatet for Den Administrative Kommission forbereder og tilrettelægger møderne i Det Tekniske Udvalg og udarbejder mødereferaterne.

Artikel 7

Det Tekniske Udvalg skal forelægge et detaljeret arbejdsprogram for Den Administrative Kommission med henblik på godkendelse. Det Tekniske Udvalg skal ligeledes en gang om året forelægge en beretning for Den Administrative Kommission om sit arbejde og de opnåede resultater i forhold til arbejdsprogrammet samt eventuelle forslag til ændring af dette program.

Artikel 8

Ethvert forslag fra Det Tekniske Udvalg, som medfører udgifter, der skal afholdes af Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber, skal godkendes af repræsentanten for denne institution.

Artikel 9

Sprogene i Det Tekniske Udvalg er de sprog, der er anerkendt som EU-institutionernes officielle sprog i overensstemmelse med traktatens artikel 290.

Artikel 10

De supplerende bestemmelser, der er fastsat i vedlagte bilag, finder ligeledes anvendelse på Det Tekniske Udvalg.

Artikel 11

Denne afgørelse offentliggøres i Den Europæiske Unions Tidende. Den finder anvendelse fra datoen for ikrafttrædelsen af Europa-Parlamentets og Rådets forordning forordning (EF) nr. 987/2009 (2).

Gabriela PIKOROVÁ

Formand for Den Administrative Kommission


(1)  EUT L 166 af 30.4.2004, s. 1.

(2)  EUT L 284 af 30.10.2009, s. 1.


BILAG

SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR DET TEKNISKE UDVALG

1.   Mødedeltagelse

a)

Såfremt den fungerende formand får forfald, udøves formandshvervet af dennes suppleant.

b)

Til møderne i Det Tekniske Udvalg kan medlemmerne ledsages af en eller flere eksperter, hvis de spørgsmål, der skal behandles, kræver det. Hver delegation kan normalt ikke bestå af mere end fire personer.

c)

Repræsentanten for Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber eller et medlem af sekretariatet eller en anden person udpeget af generalsekretæren for Den Administrative Kommission deltager i samtlige møder i Det Tekniske Udvalg og i ad hoc-arbejdsgrupperne. En repræsentant for andre tjenestegrene i Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber kan endvidere deltage i møderne, hvis det er relevant for behandlingen af et spørgsmål.

2.   Stemmeafgivelse

a)

Når et ordinært medlem af Det Tekniske Udvalg udøver formandshvervet, afgiver dennes suppleant stemme i stedet.

b)

Ethvert medlem, som er til stede, når et forslag sættes til afstemning, og som afholder sig fra at stemme, vil af formanden blive opfordret til at gøre rede for grunden hertil.

c)

Hvis flertallet af de tilstedeværende medlemmer afholder sig fra at stemme, anses det forslag, som er blevet sat til afstemning, for ikke at være kommet i betragtning.

3.   Dagsorden

a)

Den foreløbige dagsorden for hvert møde i Det Tekniske Udvalg udarbejdes af Sekretariatet i forståelse med formanden for Det Tekniske Udvalg. Såfremt det synes nødvendigt, kan Sekretariatet, før det foreslår et punkt optaget på dagsordenen, bede de berørte delegationer om skriftligt at tilkendegive deres synspunkter vedrørende det pågældende spørgsmål.

b)

Den foreløbige dagsorden indeholder i princippet de punkter, for hvilke anmodning om optagelse på dagsordenen fra et medlem eller fra repræsentanten for Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber samt eventuelt tilhørende notater er Sekretariatet i hænde mindst 20 arbejdsdage før mødets begyndelse.

c)

Medlemmerne af Det Tekniske Udvalg, repræsentanten for Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber og alle andre personer, som forventes at deltage i mødet, får tilsendt den foreløbige dagsorden mindst ti arbejdsdage før mødets begyndelse. Dokumenter vedrørende punkterne på dagsordenen sendes til dem, så snart de foreligger.

d)

Dagsordenen vedtages af Det Tekniske Udvalg ved hvert mødes begyndelse. Til optagelse af et andet punkt på dagsordenen end de på den foreløbige dagsorden opstillede punkter kræves enstemmighed i Det Tekniske Udvalg. Undtagen i påtrængende tilfælde kan medlemmerne af Det Tekniske Udvalg udsætte deres endelige stillingtagen til næste møde, for så vidt angår punkter på den foreløbige dagsorden, hvortil de ikke har modtaget den relevante dokumentation på deres eget sprog mindst fem arbejdsdage før mødets begyndelse.

4.   Ad hoc-arbejdsgrupper

a)

Arbejdsgrupperne ledes af en ekspert, som udpeges af formanden for Det Tekniske Udvalg i forståelse med repræsentanten for Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber eller, i mangel heraf, af en ekspert fra den stat, hvis repræsentant i Den Administrative Kommission udøver formandshvervet for denne kommission.

b)

Formanden for ad hoc-arbejdsgruppen indkaldes til det møde i Det Tekniske Udvalg, på hvilket beretningen fra ad hoc-arbejdsgruppen behandles.

5.   Administrative spørgsmål

a)

Formanden for Det Tekniske Udvalg kan give Sekretariatet anvisninger af enhver art vedrørende mødernes afholdelse og udførelsen af det arbejde, der hører ind under Det Tekniske Udvalg.

b)

Det Tekniske Udvalg træder sammen efter indkaldelse, som i forståelse med formanden for Det Tekniske Udvalg af Sekretariatet sendes til medlemmerne og til repræsentanten for Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber ti arbejdsdage før et møde.


Top