Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2006/075/11

    Indkaldelse af forslag — e Learning-program — EACEA/01/06

    EUT C 75 af 28.3.2006, p. 20–21 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)

    28.3.2006   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    C 75/20


    INDKALDELSE AF FORSLAGe LEARNING-PROGRAM — EACEA/01/06

    (2006/C 75/11)

    1.   Anvendelsesområde

    Denne indkaldelse af forslag vedrører tre af eLearning-programmets fire indsatsområder: fremme af digitale færdigheder, europæiske universitetscampusser og tværgående foranstaltninger.

    2.   Generel prioritet

    Indkaldelsen af forslag sætter fokus på formidling og udnyttelse (»vurdering«) af resultater, bedste praksis og de frembringelser, der er skabt ved anvendelse af informations- og kommunikationsteknologier (ikt) inden for uddannelse og livslang læring i Europa.

    Forslagene skal bygge videre på andre eLearning- initiativer eller -programprojekter (fuldførte eller igangværende) eller foranstaltninger, som er finansieret af Kommissionen, medlemsstaterne, de regionale og lokale myndigheder eller offentlige og private organisationer.

    Formålet er at sikre produkterne og resultaterne størst mulig gennemslagskraft, så de når ud til uddannelsessektoren i bred forstand. Forslagene skal sikre, at resultaterne først og fremmest er alment tilgængelige (f.eks. åbne kilder, shareware osv.) og ikke udelukkende er af kommerciel karakter eller anvendes som led i almindelig erhvervsmæssig udvikling.

    Der er planlagt to typer af projekter:

    Vurderingsprojekter, som skal hjælpe med at foretage kritiske analyser af resultater og erfaringer, foretage komparative analyser og udbrede de erfaringer, der er opnået.

    Netværksprojekter, som skal levere de serviceydelser, der er nødvendige, for at formidle og udnytte resultaterne i videst mulig omfang.

    3.   Særlige prioriterede områder

    a)   Udbredelse af digitale færdigheder

    Forslagene skal være koncentreret om effektiv og bærbar udbredelse og udnyttelse af resultater fra eksisterende digitale projekter, foranstaltninger og værktøjer. Der skal især lægges vægt på en præcis identificering af målgrupperne og deres behov, mellemled (frivillig sektor, akademiske kredse og uddannelsesinstitutioner, kommunale myndigheder osv.), måder, hvorpå slutbrugerne kan nås, og en præcis beskrivelse af formidlingen af projektresultater, som omfatter kvalitetsmæssige og kvantitative indikatorer. Forslagene forventes at afspejle en klar, langsigtet strategi, som identificerer og analyserer potentielle problemer, og som indeholder konkrete foranstaltninger til at løse disse problemer.

    b)   Europæiske virtuelle universitetscampusser

    Det første prioriterede område omfatter en systematisk, kritisk gennemgang af eksisterende virtuelle campusprojekter eller erfaringer, herunder vurdering af udvekslinger og overførsler af knowhow, med henblik på at støtte dækningsstrategier på europæisk plan.

    Det andet prioriterede område støtter formidlingen af brugbare løsninger, som skal bidrage til at oprette virtuelle campusser på europæisk plan samt etablere en gruppe af beslutningstagere.

    c)   Tværgående foranstaltninger

    Forslagene inden for dette område af indkaldelsen skal yde støtte til analyse, formidling og udnyttelse af resultater og erfaringer, navnlig fra eLearning-programmet. Formålet er at sikre disse størst mulig gennemslagskraft, så de når ud til udannelsessektoren i bred forstand.

    Det fjerde indsatsområde, nemlig e-partnerskaber mellem europæiske skoler og fremme af lærernes uddannelse, vil blive omfattet af separate indkaldelser.

    4.   Støtteberettigede ansøgere

    Den institution, der koordinerer/leder projektet, og de øvrige deltagende organisationer skal have status af juridisk person. Både den koordinerende/projektledende organisation og partnerorganisationerne skal være etableret i én af følgende medlemsstater: én af de 25 EU-medlemsstater eller i Island, Liechtenstein, Norge eller Bulgarien.

    Betingelserne for EØS-landenes og Bulgariens deltagelse i programmet og de detaljerede bestemmelser herfor fastlægges i overensstemmelse med de relevante bestemmelser i de retsakter, der vedrører relationerne mellem Fællesskabet og disse lande.

    5.   Budget og projekternes varighed

    Afsnit

    Samlet budget for aktionen

    Støttesats af de samlede støtteberettigede omkostninger

    Maksimal fællesskabsstøtte

    Digitale færdigheder

    1,2 mio. EUR

    Maksimalt 80 %

    300 000 EUR

    Europæiske virtuelle universitetscampusser

    3,5 mio. EUR

    1 000 000 EUR

    Tværgående foranstaltninger

    0,88 mio. EUR

    500 000 EUR

    Finansieringen koncentreres om vurderingen af resultater og erfaringer frem for udvikling af redskaber, software og indhold (finansiering af sidstnævnte begrænses derfor til kun at udgøre 20 % af det samlede budget).

    Hvert projekt varer mellem 12 og 14 måneder. Den periode, inden for hvilken udgifterne er berettigede til støtte fra Kommissionen, starter først den 1. december 2006.

    6.   Sidste frist for indsendelse:

    Den 19. maj 2006

    7.   Indsendelse af ansøgningsskemaet

    På nedenstående internetadresse kan De finde den komplette dokumentation og yderligere oplysninger om indkaldelsen af forslag:

    http://eacea.cec.eu.int


    Top