Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52018DC0800

    MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET Kommissionens arbejdsprogram for 2019 Vi opfylder vores løfter og forbereder os på fremtiden

    COM/2018/800 final

    Strasbourg, den 23.10.2018

    COM(2018) 800 final

    MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET EMPTY














    Kommissionens arbejdsprogram for 2019
























    Vi opfylder vores løfter og forbereder os på fremtiden






























    I.Vi opfylder vores løfter og forbereder os på fremtiden

    De næste måneder bliver afgørende for Den Europæiske Union. Til maj næste år skal europæerne stemme til Europa-Parlamentet. Som formanden for Kommissionen understregede i sin tale om Unionens tilstand den 12. september 2018, vil de beslutninger, de træffer, afspejle deres tillid til, at EU kan finde løsninger på de udfordringer, der ikke kan håndteres af nogen af vores medlemsstater alene.

    Udfordringer såsom at sikre, at alle reelt nyder godt af Europas tilbagevenden til økonomisk vækst, hvilket betyder, at vi skal investere i fremtidens job og udnytte de muligheder, som den digitale omstilling og omstillingen til en lavemissionsøkonomi giver. Udfordringer i forbindelse med migration, der — selv om de er nedbragt betydeligt i forhold til kriseårene 2015-2016 — være der et stykke tid endnu og kræver bæredygtige europæiske løsninger. Udfordringer for vores demokratiske samfund, vores værdier og vores sikkerhed, som opstår på grund af terror- og cyberangreb og også i stigende grad desinformationskampagner. Udfordringer, der opstår på grund af en global situation, der bliver stadig mere ustabil, og hvor demografi, konkurrence om ressourcer og klimaforandringer kræver en fælles kraftanstrengelse for at opnå bæredygtighed, samtidig med at nogle sætter spørgsmålstegn ved deres bidrag til de institutioner og regler, som har sat et positivt præg på verdensordenen i de seneste 50 år.

    Mere end nogensinde har Europa brug for at vise, at Unionen er forenet, stærk og demokratisk: kun sammen kan vi finde løsninger på disse udfordringer og således beskytte, styrke og forsvare vores borgere.

    I vores årlige arbejdsprogrammer har vi i Kommissionen siden begyndelsen af vores mandatperiode haft fokus på de største udfordringer, hvor vi mener, at europæiske tiltag vil kunne gøre en forskel. Med de initiativer, der blev præsenteret samtidig med talen om Unionens tilstand, har vi nu fremlagt alle de lovforslag, der er nødvendige for at skabe positive forandringer inden for alle Europa-Kommissionens ti prioriteter for 2014-2019. Sammen med Europa-Parlamentet og Rådet er vi indtil videre nået til enighed om næsten halvdelen af disse forslag, og yderligere 20 % er langt fremme i lovgivningsprocessen. Vores vigtigste mål er nu at omsætte resten af forslagene, herunder de prioriterede lovgivningsforslag, der er udpeget i de fælles erklæringer, i lovgivning og dernæst at gennemføre den effektivt. Den dialog, som Kommissionen har haft med Europa-Parlamentet og Rådet i forbindelse med udarbejdelsen af dette arbejdsprogram, har bekræftet, at der er et delt engagement i at opretholde og yderligere øge tempoet. Nu er det tid at vise, at vi kan skabe resultater sammen.

    For at fastholde fokus på det, der allerede er på bordet, fremlægger Kommissionen med det nye arbejdsprogram kun et begrænset antal nye initiativer, som sammen med dem, der blev fremlagt i forbindelse med talen om Unionens tilstand, er afgørende for fuldt ud at gennemføre de 10 prioriteter. Disse initiativer vedrører udestående udfordringer, der kræver fælles og resolut handling: fuldførelsen af arbejdet inden for migration, styrkelsen af den økonomiske og monetære union, håndteringen af stigende spændinger inden for det globale handelssystem, håndteringen af fortsatte udfordringer for retsstaten i nogle medlemsstater og opnåelsen af en aftale med Det Forenede Kongerige om dets udtræden af Unionen. Kommissionen vil også holde øje med, at den lovgivning, der er vedtaget, bliver gennemført i praksis, og at evaluere gældende ret for at forberede sig på fremtiden, og vi foreslår, at en række forældede lovforslag og love trækkes tilbage eller ophæves.

    Endelig viderefører dette arbejdsprogram gennemførelsen af køreplanen frem til Sibiu, som fandt stærk støtte i Europa-Parlamentet og blev optaget på EU-ledernes dagsorden. Topmødet i Sibiu vil finde sted på Europadagen den 9. maj 2019, seks uger efter Brexit og to uger før valget til Europa-Parlamentet. For EU-27 bliver topmødet af afgørende betydning for årene frem til 2025. Med dette for øje er det vigtigt, at der opnås politisk enighed om Kommissionens forslag om en mere enkel og fleksibel fremtidig budgetramme forud for Sibiu. Derudover vil Kommissionen de næste måneder udarbejde en række fremadrettede bidrag til forberedelsen af topmødet, således at EU-lederne kan skabe fornyet tillid til fremtiden for EU-27.

    II.Fuld gennemførelse af Juncker-Kommissionens 10 prioriteter før valget til Europa-Parlamentet    

    Nyt skub i beskæftigelse, vækst og investeringer

    Den europæiske økonomi klarer sig godt. I 2017 nåede væksten et rekordniveau for de sidste ti år. Beskæftigelsen og investeringerne er tilbage på niveauet fra før krisen, og de offentlige finansers tilstand er forbedret betydeligt. Den økonomiske, sociale og skattemæssige situation er dog stadig forskellig fra medlemsstat til medlemsstat. Eftersom de globale økonomiske forhold ændrer sig, må vi bruge det nuværende momentum til at fortsætte med at fremme politikker, der sætter os i stand til at gribe de nye økonomiske muligheder, og som forbereder økonomien på at kunne modstå de udfordringer, som vi vil komme ud for.

    Dette betyder, at vi fortsat skal investere i reformer, der er nødvendige for at holde Unionen på en stabil og bæredygtig vækstkurs. Kommissionens moderne, retfærdige og afbalancerede forslag til den næste flerårige finansielle ramme for EU-27 vil underbygge opfyldelsen af fælles mål for Unionen for det næste årti. De har fokus på de områder, som EU-lederne opnåede enighed om i Bratislava og Rom, og hvor Unionen bedst er i stand til at skabe resultater. De gør det muligt for os at håndtere større udfordringer såsom arbejdsløshed, migration, sikkerhed, teknologisk og digital omstilling samt overgangen til en mere bæredygtig lavemissionsøkonomi. Topmødet i Sibiu bør bekræfte den politiske enighed om det fremtidige budget. Dette vil vise, at EU-27 er forenet, arbejder hen imod et klart mål og er parat og i stand til at tage skæbnen i egen hånd og skabe resultater for sine borgere.

    Offentlige midler spiller en rolle med hensyn til at stimulere den rette type investering, men i sidste ende er det virksomhederne, der skaber job og vækst. Vi skal derfor fortsat udnytte de tilgængelige ressourcer. Investeringsplanen for Europa, Junckerplanen, har allerede frembragt 344 mia. euro i supplerende investeringer og dermed overgået sit oprindelige mål på 315 mia. euro. Den forventes at skabe 1,4 mio. job og øge EU's bruttonationalprodukt med 1,3 % inden 2020. Junckerplanen er blevet styrket og udvidet for at mobilisere et skønsmæssigt beløb på 500 mia. euro i supplerende investeringer inden udgangen af 2020. Kommissionen vil gøre status over fremskridtene og pege på yderligere muligheder for at fremme investering, herunder som led i det fremtidige InvestEU-program.

    Vi skal også nå til enighed om de resterende forslag for at sætte skub i overgangen til en cirkulær økonomi, der støtter innovation, jobskabelse og vækst og fremmer en bæredygtig anvendelse af vores knappe ressourcer. En hurtig aftale om forslaget om engangsplast er nødvendig for at nedbringe mængden af skadelig plast i vores oceaner og have og for at give virksomhederne et stærkt incitament til at søge efter bæredygtige og innovative alternativer. Dette vil tilskynde til europæisk innovation og give europæiske virksomheder en teknologisk førende rolle i forhold til deres globale konkurrenter og dermed fremme bæredygtig vækst og jobskabelse i fremtiden.

    Et forbundet digitalt indre marked

    Det digitale indre marked skaber allerede fordele for europæerne: roaminggebyrerne er afskaffet, borgerne kan nu få adgang til deres abonnementer på film, sportsbegivenheder, musiktjenester, computerspil og e-bøger, uanset hvor i EU de befinder sig, og fra december i år vil de kunne handle online uden ubegrundet diskriminering på basis af, hvor de bor.

    Af de 30 lovgivningsmæssige initiativer, som Kommissionen har fremsat for det digitale indre marked, er 18 blevet vedtaget. Det er nu afgørende at vedtage de resterende forslag, herunder om ophavsret, e-databeskyttelse og aftaleret. Det er vigtigt hurtigt at oprette Det Europæiske Kompetencecenter for Cybersikkerhed inden for Industri, Teknologi og Forskning samt Netværk af Nationale Koordinationscentre for at hjælpe EU med at bevare og udvikle den teknologiske og industrielle kapacitet inden for cybersikkerhed, som er nødvendig for at sikre vores digitale indre marked.

    Vi vil fortsat arbejde på de stigende udfordringer for kunstig intelligens ved at muliggøre en koordineret indsats i hele EU og ved at følge op på de forskellige tiltag, der er fastsat tidligere på året. Kommissionen og den højtstående repræsentant vil også præsentere en ny fælles handlingsplan til bekæmpelse af den gennemgribende spredning af desinformation på nettet i Europa, der underminerer europæernes tillid til demokratiske processer og institutioner samt til vores uafhængige og frie medier. Dette er et emne, der er særlig vigtigt at håndtere forud for næste års valg til Europa-Parlamentet.

    Vi vil også udarbejde en henstilling om fastlæggelse af et format for udveksling af europæiske elektroniske patientjournaler. Dette vil lette udveksling af patientdata på tværs af grænserne. Det vil være til gavn for patienter og sundhedstjenesteydere og bidrage til at fremme medicinske fremskridt gennem digitalisering af sundhedstjenester. Inden for offentlig sundhed vil vi også fremlægge en omfattende ramme for hormonforstyrrende stoffer.

    En modstandsdygtig energiunion med en fremadskuende klimapolitik

    I de seneste fire år har EU investeret i vores egen energiunion for at fremme bæredygtig, uafhængig og sikker energiforsyning til borgerne. Vi har ført an i den globale kamp mod klimaændringer og er den eneste større økonomi, der lovgiver for at nedbringe udledning af drivhusgasser med mindst 40 % inden 2030 i overensstemmelse med Parisaftalen.

    Vi skal fortsætte med at arbejde på at sikre enighed mellem Europa-Parlamentet og Rådet om de resterende forslag i pakken om ren energi for alle europæere. Med henblik på at forbedre EU's indre energimarkeds funktion og øge solidariteten mellem medlemsstaterne er det også afgørende, at Europa-Parlamentet og Rådet når til enighed om fælles bestemmelser om gasrørledninger, der er tilkoblet det europæiske gasmarked, og at de færdiggør den nye lovgivning om elektricitetsmarkeder. Det er også nødvendigt at opnå enighed om Kommissionens forslagspakker om "et mobilt Europa" for at sikre en rettidig gennemførelse af dagsordenen for sikker, ren og opkoblet mobilitet og om Kommissionens forslag om bæredygtig finansiering, der har til formål at mobilisere den nødvendige private kapital til støtte for EU's dagsorden for klima og bæredygtig udvikling.

    En rettidig vedtagelse af disse foranstaltninger vil sikre, at støtteværktøjerne og den retlige ramme for EU's klimapolitik for 2030 er på plads. Tilsammen vil disse klima- og energipolitikker nedbringe de samlede drivhusgasemissioner med ca. 45 % inden 2030 og dermed overgå EU's forpligtelser i henhold til Parisaftalen om at nedbringe emissionerne med mindst 40 % inden 2030 i sammenligning med 1990. De vil også lede os på en kurs frem mod opnåelsen af projekterede emissionsreduktioner på ca. 60 % inden 2050. Dette er dog ikke tilstrækkeligt for EU til at bidrage til Parisaftalens temperaturmål. Den seneste særberetning fra Det Mellemstatslige Panel om Klimaændringer bekræfter utvetydigt klimaændringernes negative indvirkninger, og på den baggrund vil Kommissionen foreslå en EU-strategi for langsigtede nedbringelser af drivhusgasemissionerne forud for konferencen om klimaændringer i Katowice i december 2018. Vi vil også rapportere om energiunionen og de fremskridt, der er gjort for at fremme Europas rolle som førende inden for batterisektoren.

    Et dybere og mere retfærdigt indre marked med et styrket industrigrundlag

    2018 markerer 25-året for det indre marked. Det indre marked, som tegner sig for en femtedel af verdensøkonomien, er unikt og er et af Europas stærkeste aktiver, der danner grundlag for at skabe økonomisk vækst og hjælpe de europæiske virksomheder til at trives, innovere og skabe job. Vores kollektive vægt gør, at vi i praksis kan sætte standarden og være et globalt referencepunkt inden for emner som databeskyttelse, big data, kunstig intelligens og automatisering og således eksportere vores værdier og forme den globale økonomi.

    Vi er nu nødt til at opfylde vores løfte om at udnytte det indre markeds potentiale fuldt ud på alle dets områder. Det er afgørende at opnå enighed om udestående forslag i pakken om varer og tjenesteydelser for at garantere sikre produkter og styrke tilliden til det indre marked. Vi må øge vores bestræbelser på at nå til enighed om et fælles konsolideret selskabsskattegrundlag og om forslagene om en retfærdig og effektiv beskatning af den digitale økonomi, således at alle virksomheder, store og små, betaler deres del af skatten dér, hvor deres overskud skabes. Det er også på tide at opnå enighed om forslagene om retfærdige og effektive momsregler for at forenkle systemet, især for små virksomheder, at beskytte det mere effektivt mod svig og at modernisere systemet for fastsættelse af reducerede momssatser. Der skal også skabes enighed om selskabslovgivningsforslagene for at sikre, at virksomhedernes ret til at flytte og vokse ud over de nationale grænser ikke misbruges af nogle få til at undgå skat og underminere arbejdstagernes rettigheder. Der skal desuden omgående opnås enighed om lovgivningsforslagene vedrørende nye aftalebetingelser for forbrugerne. Med disse nye aftalebetingelser vil forbrugerlovgivningen blive moderniseret og forenklet, og der vil blive indført styrket individuel klageadgang gennem repræsentative søgsmål.

    En fuldt ud fungerende kapitalmarkedsunion med dybe og likvide markeder er afgørende for finansiel stabilitet, for at støtte det indre marked og for at diversificere finansieringskilderne for de europæiske virksomheder, herunder for mindre virksomheder. Det er på høje tid at nå til enighed om forslagene om det paneuropæiske personlige pensionsprodukt, reformen af den europæiske markedsinfrastruktur, forbedringen af EU's finansielle tilsynsstruktur og forslaget om virksomheders insolvens, rekonstruktion og muligheden for en ny chance. Der skal også opnås enighed om andre forslag vedrørende kapitalmarkedsunionen om crowdfunding, dækkede obligationer, lettere distribution af investeringsfonde på tværs af grænserne, fremme af børsnotering af små og mellemstore virksomheder og mere forholdsmæssige og effektive bestemmelser for investeringsvirksomheder. I lyset af de seneste alvorlige afsløringer af hvidvask af penge i den finansielle sektor er det også afgørende at opnå hurtig enighed om forslagene vedrørende fastlæggelse af et skærpet tilsyn med bekæmpelse af hvidvask af penge for at sikre, at reglerne overvåges og håndhæves bedre i hele EU.

    Udover at skabe resultater for virksomhederne er det indre marked også garant for høje sociale standarder og beskyttelse af arbejdstagere. For et år siden på det sociale topmøde i Göteborg proklamerede Europa-Parlamentet, Rådet for Den Europæiske Union og Europa-Kommissionen den europæiske søjle for sociale rettigheder. Kommissionen har inden for sit kompetenceområde truffet foranstaltninger til at følge op med konkrete initiativer. Det er nu nødvendigt med enighed om oprettelsen af en europæisk arbejdsmarkedstilsynsmyndighed og om forslagene om at skabe en bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv og mere gennemsigtige og forudsigelige arbejdsbetingelser for alle, herunder personer, der er ansat med atypiske kontrakter. Vi er nødt til at blive enige om revisionen af bestemmelserne om koordinering af medlemsstaternes socialsikringssystemer, om beskyttelse af arbejdstagere mod kemikalier, som forårsager kræft, og om adgang til social beskyttelse. Det er også på høje tid at færdigbehandle den europæiske lov om tilgængelighed, således at handicappede mere effektivt kan udøve deres lige ret til at deltage fuldt ud i samfundet og arbejdsmarkedet.

    Opretholdelsen, styrkelsen og uddybningen af det indre marked er en løbende opgave. Vi skal udfylde de resterende huller og forbedre den måde, hvorpå det fungerer. Det er derfor af allerstørste betydning at opnå enighed om verserende lovgivningsforslag og sikre en korrekt gennemførelse af lovgivningen i medlemsstaterne. Med henblik på ledernes drøftelser på Det Europæiske Råds møde i december vil Kommissionen udarbejde en meddelelse, der har fokus på at fjerne de resterende hindringer og på mulighederne for tiltag for at sikre, at Europa griber de nye muligheder ved et foranderligt globalt miljø.

    En dybere og mere retfærdig økonomisk og monetær union

    Den 1. januar 2019 fejrer vi 20-året for vores fælles valuta. 340 millioner europæere anvender euroen hver dag i 19 af vores medlemsstater. Euroområdet tegner sig for næsten 85 % af bruttonationalproduktet i EU-27. Euroen har været udsat for den værste finansielle krise i vores levetid og er kommet stærk tilbage. Tiden er nu inde til at fokusere mere klart på den strategiske rolle, som euroen bør spille på den globale scene, og at styrke dens grundlag. Gennemførelsen af kapitalmarkedsunionen er særlig vigtig i denne forbindelse.

    Det er også afgørende at få vedtaget de forslag, der er en del af køreplanen for uddybningen af Europas Økonomiske og Monetære Union, herunder de budgetinstrumenter, som blev foreslået som led i den næste flerårige finansielle ramme. Dette vil ruste Den Økonomiske og Monetære Union, især den europæiske stabiliseringsfunktion og støtteprogrammet for strukturreformer, til at sikre større makroøkonomisk resiliens og til at fortsætte med strukturreformerne og styrke konvergensen. I juni 2018 på eurotopmødet, hvor alle medlemsstaterne deltog, blev lederne enige om at gennemføre bankunionen, bl.a. ved at indføre en fælles bagstopperordning til Den Fælles Afviklingsfond og gøre fremskridt frem mod en europæisk indskudsforsikringsordning. De blev også enige om at styrke og udvikle den europæiske stabilitetsmekanismes rolle yderligere som et krisestyringsværktøj. Det er vigtigt at videreføre dette arbejde, samtidig med at der nu kræves hurtig enighed, især om forslagene om reduktion af risici i banksektoren samt pakken om reduktion af misligholdte lån. Et robust euroområde kræver robuste medlemsstater og styrket økonomisk og social konvergens. Med dette mål for øje vil Kommissionen fortsat styrke og målrette det europæiske semester for at støtte og vejlede medlemsstaterne, så de opnår bæredygtig, inklusiv og langsigtet vækst.

    Handel: En afbalanceret og progressiv handelspolitik til styring af globaliseringen

    Vores omfang, fælles værdier og formål betyder, at Den Europæiske Union er den eneste, der har handelsaftaler med 69 lande i hele verden, der udgør 40 % af det globale bruttonationalprodukt. Men stigende spændinger og en stigende mangel på forudsigelighed i den globale handelsorden betyder, at vi fortsat er nødt til at bekræfte vores engagement i at bevare og styrke det regelbaserede internationale system. En hurtig indgåelse af den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan, den største handelsaftale, der nogensinde er blevet forhandlet af Den Europæiske Union, vil være et stærkt signal om dette engagement. Vi vil også arbejde på at sikre en hurtig ikrafttræden af aftalerne med Singapore og Vietnam og afslutte de forhandlinger, hvor en aftale i princippet er indgået (Mexico), eller som allerede er på et fremskredent stadium såsom med Chile og MERCOSUR. Vi må også gøre så store fremskridt som muligt i de andre igangværende handelsaftaleforhandlinger, bl.a. med Australien og New Zealand.

    Vi har al grund til at være trygge og selvsikre i vores handelsforbindelser, men vi skal ikke være naive. Det er vigtigt, at Europa-Parlamentet og Rådet hurtigt opnår enighed om forslaget om screening af udenlandske direkte investeringer med henblik på at overvåge og forhindre udenlandske overtagelser, der kan skade EU's interesser. Det er også tid for medlemsstaterne at skride til handling vedrørende forslaget om et internationalt instrument for offentlige udbud, således at vi kan forebygge forskelsbehandling af EU-virksomheder på tredjelandes markeder for offentlige udbud, og at blive enige om reformen af bestemmelserne om dobbelt anvendelse, således at handel aldrig kan misbruges som dække for varer, der kan anvendes til at overtræde de grundlæggende menneskerettigheder.

    Et område med retfærdighed og grundlæggende rettigheder baseret på gensidig tillid

    Sikring af de grundlæggende rettigheder og sikkerheden har været en høj prioritet i de seneste fire år. For at kunne færdiggøre arbejdet med at skabe en effektiv sikkerhedsunion er det nu afgørende at opnå enighed om forslagene om retshåndhævende myndigheders grænseoverskridende adgang til elektronisk bevismateriale, om markedsføring og brug af sprængstofprækursorer, om forbedring af sikkerhedselementerne i identitetskort og om fremme af retshåndhævende myndigheders grænseoverskridende adgang til og anvendelse af finansielle data. Vi må også gå længere for at afskære terrorister fra at kunne handle ved at vedtage foranstaltninger om forebyggelse af udbredelse af terrorrelateret indhold på nettet og ved at udvide den europæiske anklagemyndigheds mandat til at omfatte bekæmpelse af grænseoverskridende terrorisme.

    For at sikre, at EU's informationssystemer inden for sikkerhed, migration og grænseforvaltning samarbejder på en bedre og mere effektiv måde, bør der hurtigt opnås enighed om forslaget om interoperabilitet mellem disse systemer samt om ajourføringerne af for eksempel det europæiske informationssystem vedrørende strafferegistre, Eurodac og visuminformationssystemet.

    Afsløringer fra Dieselgate til Luxleaks, fra Panama-papirerne til Cambridge Analytica-sagen har vist, at whistleblowere spiller en vigtig rolle i afdækningen af ulovlige aktiviteter, der skader offentlige interesser og borgernes velfærd. Vi skal derfor opnå enighed om en bedre beskyttelse af whistleblowere, der indberetter overtrædelser af EU-retten.

    Vi må også sikre, at EU kan yde en mere effektiv støtte til ofre for naturkatastrofer ved at blive enige om forslaget om oprettelse af rescEU inden for rammerne af EU-civilbeskyttelsesmekanismen.

    Overholdelsen af retsstatsprincippet som en af Unionens værdier er afgørende for demokratiet og for overholdelsen af de grundlæggende rettigheder. Det er også en vigtig garanti for Den Europæiske Unions funktion – som et indre marked og som et område, hvor lovgivning anvendes på et harmoniseret grundlag, budgettet anvendes korrekt, og hvor medlemsstaterne og deres borgere kan arbejde sammen i en ånd af gensidig tillid frem mod fælles målsætninger. Proceduren, der er fastsat i traktaterne, for fastlæggelse af, om der er en klar risiko for en alvorlig overtrædelse af værdier, og især retsstatsprincippet, er blevet udløst for to medlemsstater. Der er også stigende bekymring for visse andre medlemsstater. Som følge heraf er der en voksende forståelse for, at Den Europæiske Union og dens medlemsstater skal gøre mere for at opretholde og udøve retsstatsprincippet. I denne forbindelse har Kommissionen til hensigt at fremlægge et initiativ med henblik på yderligere at styrke retsstatsrammen fra 2014.

    Mod en ny migrationspolitik

    Migrationspresset er fortsat en af europæernes største bekymringer, til trods for at krisen er overstået. Korrekt migrationsforvaltning vil være en udfordring i de kommende år og kræver en omfattende indsats.

    Antallet af irregulære migranter i Den Europæiske Union er faldet med 95 %, siden det toppede i oktober 2015. Det forløbne år har dog også vist, at det er vigtigt at udvise årvågenhed på alle ruter, idet der er sket med et betydeligt fald på de centraleuropæiske ruter, men stigninger på ruterne i det østlige og især i den vestlige del af Middelhavsområdet. Migrationsruterne og drivkræfterne bag dem ændrer sig hele tiden, og vi er nødt til at være forberedte på fremtiden. Topprioriteten er fortsat at opnå enighed om et velfungerende fælles europæisk asylsystem, der er baseret på principperne om ansvar og solidaritet. Der er opnået midlertidig eller delvis enighed om fem ud af de syv oprindelige forslag om at reformere systemet, og der bør nu tages de sidste skridt frem mod vedtagelsen med integrering af ændringerne for at styrke det nye europæiske asylagenturs operationelle kapacitet, som foreslået i forbindelse med talen om Unionens tilstand. Vi skal samtidig fokusere vores bestræbelser på at opnå enighed om de resterende to forslag: reformen af Dublinsystemet og asylprocedureforordningen.

    En troværdi migrationspolitik betyder, at borgerne skal være sikre på, at vi forvalter vores ydre grænser effektivt, og at vi både kan beskytte dem, der er i nød, og sende dem tilbage, der ikke er. Det er afgørende at styrke sammenhængen og effektiviteten i vores tilbagesendelsespolitik og begrænse incitamenterne til irregulær migration, og Kommissionen har fremlagt de nødvendige forslag for at gøre dette. Ligeledes skal vi hurtigt opnå enighed om reformen af tilbagesendelsesdirektivet og styrke kapaciteten i Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning ved at oprette et korps på 10 000 EU-grænsevagter senest i 2020, styrke dets beføjelser med hensyn til tilbagesendelser samt gøre det muligt for agenturet at operere mere bredt i partnerlande uden for EU.

    Samtidig skal Europa gøre mere inden for lovlig migration. Vi er nødt til at være i stand til at håndtere passende arbejdsmarkedsbehov og manglen på kvalifikationer i fremtiden, idet EU's interesser forfølges. Det er derfor afgørende at opnå enighed om den reviderede ordning med det blå EU-kort, som vil gøre det nemmere og mere tiltrækkende for højt kvalificerede tredjelandsstatsborgere at komme til Europa for at arbejde og bidrage til vores økonomier.

    Senest i december 2018 offentliggør Kommissionen en meddelelse om gensidighed på visumområdet for at gøre status over situationen og de mulige løsninger med hensyn til den manglende gensidighed på visumområdet med USA.

    En stærkere global aktør

    Når vi står sammen, har Europa den nødvendige vægt for at være en stærk global aktør, der arbejder frem mod fred, bæredygtig udvikling, sikkerhed og stabilitet, samtidig med at den støtter demokrati, forsvarer menneskerettighederne og fremmer retsstatsprincippet.

    For at sikre, at dette er tilfældet, og sideløbende med bestræbelserne på at opnå enighed om de foreslåede finansieringsprogrammer for at styrke Europas rolle som global aktør, vil Kommissionen fortsat opfordre til hurtig opfølgning på sit initiativ om mere effektiv beslutningstagning inden for EU's fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik. Den vil også fortsætte arbejdet med gennemførelsen af den globale strategi for Den Europæiske Unions udenrigs- og sikkerhedspolitik, navnlig med hensyn til Indien, Latinamerika og Centralasien.

    Gennemførelsen af forslaget om en ny alliance mellem Afrika og Europa med fokus på bæredygtige investeringer og job vil blive videreført. Med dette for øje vil EU's plan for eksterne investeringer kunne operationaliseres yderligere og gennemføres for at nå det ambitiøse mål at mobilisere op til 44 mia. euro i bæredygtige investeringer senest i 2020.

    Det vil fortsat være en hovedprioritet at gennemføre vores naboskabspolitik både i øst og syd. Med hensyn til udvidelsen af EU vil Kommissionen udgive de særlige årsrapporter om de fremskridt, der er gjort i forholdet til de berørte parter. Desuden vil Kommissionen vurdere og vedtage en udtalelse om Bosnien-Hercegovinas ansøgning om at blive kandidat til medlemskab.

    En Union med demokratiske forandringer

    I de sidste fire år har Kommissionen søgt at gøre Den Europæiske Union mere demokratisk, for eksempel ved at åbne op for, at borgerne kan give input til politikudformning, ved at fremme gennemsigtigheden ved møderne mellem Kommissionens beslutningstagere og interesserepræsentanter, ved at offentliggøre forhandlingsmandater til handelsaftaler og ved at integrere principperne om bedre regulering i politikudformningen. Der er gennemført vigtige revisioner af bestemmelserne om finansiering af europæiske politiske partier, hvilket vil øge gennemsigtigheden af forbindelserne mellem de europæiske politiske partier og deres medlemspartier, forbedre den demokratiske legitimitet med en finansiering, der bedre afspejler vælgernes valg, og styrke håndhævelsen for at forebygge misbrug med de offentlige finanser.

    Vi skal garantere, at det kommende valg vil finde sted på en fri og retfærdig måde for at beskytte vores demokratiske værdier, og det er derfor, vi meget hurtigt må opnå enighed om forslagene vedrørende en bedre beskyttelse af vores demokratiske processer mod manipulationer fra tredjelande eller private interesser. Vi bør også som en prioritet vedtage forslaget om at kunne indføre sanktioner over for de europæiske politiske partier i tilfælde af brud på persondatasikkerheden med henblik på bevidst at påvirke resultatet af Europa-Parlamentsvalget.

    De europæiske borgerinitiativer er et enestående og innovativt middel for borgerne til at deltage i fastlæggelsen af dagsordenen på EU-plan ved direkte at bede Kommissionen om at træffe foranstaltninger på et område, som interesserer dem. For at gøre instrumentet mere brugervenligt og udnytte dets fulde potentiale er det vigtigt at nå til en hurtig aftale om reformen af forordningen for at gøre det lettere for borgerne at iværksætte og støtte nye initiativer. Vi reagerer også på de ønsker, som borgerne har givet udtryk for i offentlige høringer, for eksempel med hensyn til forslaget om at afskaffe den halvårlige tidsomstilling.

    Kommissionen har fra begyndelsen af sit mandat understreget behovet for en union med et stærkere fokus på vigtige sager og behovet for at forbedre Unionens demokratiske legitimitet. Et vigtigt aspekt af dette er at sikre overholdelsen af nærhedsprincippet og proportionalitetsprincippet. Kommissionen fremlægger sammen med sit arbejdsprogram en meddelelse om, hvordan vi agter at styrke den rolle, som nærhedsprincippet og proportionalitetsprincippet spiller i EU's politikudformning, på baggrund af de mange input, som er modtaget fra Taskforcen om Nærhedsprincippet, Proportionalitetsprincippet og "Mindre, men Mere Effektivt". I overensstemmelse med taskforcens synspunkter vil dette blive gennemført som en del af den bredere dagsorden for bedre regulering, herunder i den planlagte statusopgørelse. Meddelelsen ledsages af Kommissionens årsrapporter om forbindelserne mellem Europa-Kommissionen og de nationale parlamenter og om anvendelsen af nærhedsprincippet og proportionalitetsprincippet.



    III.Et solidt fremtidsperspektiv for alle europæere

    Topmødet i Sibiu den 9. maj 2019 finder sted på et afgørende tidspunkt, seks uger efter Brexit og to uger før valget til Europa-Parlamentet. Det bliver øjeblikket, hvor lederne vil skabe fornyet tillid til fremtiden for den nye union bestående af 27 medlemsstater. Kommissionen vil bidrage til den proces, der fører frem til og ud over topmødet med en række rapporter og meddelelser med et perspektiv frem mod 2025. Den har forelagt eller vil forelægge initiativer, der tager sigte på:

    ·at styrke euroens internationale rolle som en del af de globale bestræbelser på at styrke Europas suverænitet

    ·at øge anvendelsen af afstemning med kvalificeret flertal og muliggøre en mere effektiv beslutningstagning på vigtige områder af beskatnings- og socialpolitikken, således at EU's lovgivning om det indre marked kan følge med de økonomiske og samfundsmæssige forandringer, samt på udvalgte områder af vores eksterne forbindelser for at give vores fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik de rette beslutningstagningsværktøjer

    ·at reflektere over vejen frem mod et bæredygtigt Europa inden 2030 for at følge op på FN's mål for bæredygtig udvikling, herunder Parisaftalen om klimaændringer

    ·at bane vejen for en ny institutionel ramme for vores energi- og klimapolitik ved at skitsere mulighederne for en øget anvendelse af afstemning med kvalificeret flertal og en mulig reform af Euratomtraktaten

    ·at yderligere styrke retsstatsrammen fra 2014

    ·at skitsere, hvordan vi kan kommunikere om Unionen, så den fremstår mere forenet, stærkere og mere demokratisk.

    IV.Brexitforberedelserne

    Samtidig med at der gøres betydelige bestræbelser på at sikre indgåelsen af en aftale om Det Forenede Kongeriges velordnede udtræden af Den Europæiske Union og en ramme for det fremtidige forhold mellem EU og Det Forenede Kongerige, vil visse foranstaltninger være nødvendige for at tilpasse EU-retten i forbindelse med Det Forenede Kongeriges udtræden, uanset resultatet af forhandlingerne. Udover de seks retsakter, der allerede er til forhandling hos Europa-Parlamentet og Rådet, vil Kommissionen fremlægge endnu to lovforslag om forberedelsen af Brexit, dels om britiske statsborgeres visumstatus efter Det Forenede Kongeriges udtræden og dels om tilpasning af tallene for primærenergiforbrug og endeligt energiforbrug i lovgivningen om energieffektivitet. Forslagene vil blive fremsat i november 2018, således at Europa-Parlamentet og Rådet har tilstrækkelig tid til at vedtage dem før udtrædelsesdatoen.

    Kommissionen forelægger også før udgangen af 2018 en række delegerede retsakter og gennemførelsesretsakter, der er påkrævet i forbindelse med forberedelserne til Brexit. Den vil fortsat overvåge situationen tæt, efterhånden som forhandlingerne skrider frem, og vil om nødvendigt foreslå yderligere foranstaltninger, således at Europa-Parlamentet og Rådet har den nødvendige tid til at fuldføre deres arbejde.

    V.Bedre regulering og gennemførelsen og håndhævelsen af EU-retten

    Kommissionen har fra begyndelsen af sit mandat investeret stærkt i bedre regulering, der nu er en del af vores DNA. OECD har for nylig placeret Kommissionen i toppen, når det gælder god reguleringspraksis. For yderligere at konsolidere disse fremskridt er vi ved at gøre status over vores politik om bedre regulering, og vi vil berette om resultaterne og erfaringerne til foråret. I mellemtiden vil vi være særligt opmærksomme på at anvende vores værktøjer til bedre regulering og se grundigt på vores eksisterende politikker og sikre, at de forbliver egnede til formålet, og at unødvendige omkostninger undgås. I bilag II til dette arbejdsprogram fastlægges de vigtigste evalueringer og kvalitetskontroller vi vil gennemføre, herunder dem, der følger op på Refitplatformens udtalelser. Platformen fortsætter sit arbejder og forventes at vedtage yderligere udtalelser i nærmeste fremtid, hvorefter Kommissionen vil fremlægge en detaljeret præsentation af opfølgningen på alle tidligere og nye udtalelser i Refitresultattavlen på nettet samt i den anden årlige undersøgelse af byrden.

    Alle bestemmelser, uanset hvor omhyggeligt de er udarbejdet og forberedt, er kun effektive, hvis de gennemføres korrekt i praksis. Derfor vil Kommissionen fortsat lægge lige så meget vægt på at sikre, at lovgivningen anvendes korrekt, som vi gør på selve udarbejdelsen af lovgivningen. Nøglen til en effektiv gennemførelse af EU-retten er tæt samarbejde og kommunikation mellem Kommissionen og medlemsstaterne. Vi vil fortsat indgå i en dialog med medlemsstaterne for at støtte dem i gennemførelsen af EU-retten. Der skal gøres en betydelig indsats i de kommende måneder for at gennemføre den lovgivning, som er blevet vedtaget for nylig eller bliver det snart. Samtidig vil Kommissionen fortsætte med at prioritere alvorlige overtrædelser af EU-retten, der underminerer EU-reglernes merværdi, og gribe hårdt ind om nødvendigt, som den gjorde for nylig på luftkvalitetsområdet.

    VI.Konklusion

    Det er afgørende, at vi i de resterende måneder af vores mandat viser borgerne, at vi har skabt resultater med vores dagsorden for job, vækst, retfærdighed og demokratisk forandring. I Kommissionens arbejdsprogram for 2019 er der skitseret en klar og målrettet dagsorden for færdiggørelsen af det arbejde, som vi har forpligtet os til fra starten af dette mandat. Kommissionen vil fortsætte sit intensive samarbejde med Europa-Parlamentet og Rådet for at afslutte denne dagsorden, ved at EU-lovgiverne vedtager og gennemfører alle de forslag, som Kommissionen har fremsat. Denne fælles europæiske indsats er afgørende, hvis vi skal vise borgerne, at Europa kan gøre en forskel gennem en målrettet og effektiv indsats og håndgribelige resultater. Den 9. maj i Sibiu vil vi også være i stand til at vise, at EU-27 har et klart perspektiv for fremtiden og har styrket fundamentet for et stærkt, forenet og suverænt Europa.

    Top

    Strasbourg, den 23.10.2018

    COM(2018) 800 final

    BILAG

    til

    MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET


    Kommissionens arbejdsprogram for 2019

    Vi opfylder vores løfter og forbereder os på fremtiden


    Bilag I: Nye initiativer

    Nr.

    Politisk målsætning

    Initiativ 1  

    Nyt skub i beskæftigelse, vækst og investeringer

    1.

    Europa skal investere igen

    En meddelelse om investeringsplanen for Europa: status og næste skridt (ikkelovgivning, 4. kvartal 2018)

    2.

    En bæredygtig europæisk fremtid

    Oplæg om vejen til et bæredygtigt Europa inden 2030 — Opfølgning på FN's mål for bæredygtig udvikling, herunder Parisaftalen om klimaforandringer (ikkelovgivning, 4. kvartal 2018)

    Et forbundet digitalt indre marked

    3.

    Fuldførelse af det digitale indre marked

    En koordineret plan for udvikling af kunstig intelligens i Europa (ikkelovgivning, 4. kvartal 2018); Handlingsplan om desinformation (ikkelovgivning, 4. kvartal 2018); Kommissionens henstilling om fastlæggelse af et format for europæiske elektroniske patientjournaler (ikkelovgivning, 1. kvartal 2019)

    En modstandsdygtig energiunion med en fremadskuende politik for klimaforandringer

    4.

    Gennemførelse af Parisaftalen

    En EU-strategi for langsigtede reduktioner af drivhusgasemissionerne i overensstemmelse med Parisaftalen (forud for konferencen om klimaforandringer i Katowice den 3.-14. december) (ikkelovgivning, 4. kvartal 2018)

    5.

    Fuldførelse af energiunionen

    Fjerde rapport om status over energiunionen (ikkelovgivning, 1. kvartal 2019); Rapport om den strategiske handlingsplan om batterier (ikkelovgivning, 1. kvartal 2019)

    6.

    Fremtiden for energi- og klimapolitikken

    En ny institutionel ramme for energi- og klimapolitikken frem til 2025: mulighederne for øget brug af afstemning med kvalificeret flertal og for en eventuel reform af Euratomtraktaten (ikkelovgivning, 1. kvartal 2019)

    7.

    Energieffektivitetsmål — forberedelse af Brexit

    Forslag om tilpasning af henvisninger til EU's energieffektivitetsmål (udtrykt i absolutte tal) for 2030 til et EU med 27 medlemsstater (lovgivning, artikel 194 i TEUF, 4. kvartal 2018) (forberedelse af Brexit)

    Et dybere og mere retfærdigt indre marked med et styrket industrigrundlag

    8.

    Et retfærdigt og fremtidssikret indre marked

    Meddelelse om at skabe et fuldt fungerende indre marked i et globalt miljø under hastig forandring ved at fjerne hindringer og gribe nye muligheder til gavn for borgerne og virksomhederne (ikkelovgivning, 4. kvartal 2018)

    9.

    Sundhedsbeskyttelse

    Meddelelse om en omfattende EU-ramme om hormonforstyrrende stoffer (ikkelovgivning, 4. kvartal 2018)

    10.

    Mere effektiv lovgivning vedrørende det indre marked

    Mere effektive lovgivningsprocesser på beskatningsområdet: kortlægning af mulighederne for overgang til afstemning med kvalificeret flertal (ikkelovgivning, 1. kvartal 2019); Mere effektive lovgivningsprocesser på det socialpolitiske område: kortlægning af mulighederne for øget brug af afstemning med kvalificeret flertal (ikkelovgivning, 1. kvartal 2019);



    En dybere og mere retfærdig økonomisk og monetær union

    11.

    Styrkelse af euroens internationale rolle

    Meddelelse om styrkelse af euroens internationale rolle (ikkelovgivning, 4. kvartal 2018)

    Et område med retfærdighed og grundlæggende rettigheder baseret på gensidig tillid

    12.

    Retsstatsforhold

    Yderligere styrkelse af retsstatsrammen af 2014 (ikkelovgivning, 1. kvartal 2019)

    Mod en ny migrationspolitik

    13.

    Gennemførelse af den fælles visumpolitik

    Meddelelse om gensidighed på visumområdet (ikkelovgivning, 4. kvartal 2018) 

    14.

    Visumpolitikken — forberedelse af Brexit

    Forslag om at opføre Det Forenede Kongerige på listen over tredjelande, hvis statsborgere er visumpligtige, eller på listen over tredjelande, hvis statsborgere er fritaget for visumpligt (lovgivning, artikel 77, stk. 2, i TEUF, 4. kvartal 2018) (forberedelse af Brexit)

    En Union med demokratiske forandringer

    15.

    Information om EU

    Meddelelse om, hvordan Unionen kan fremstå mere forenet, stærkere og mere demokratisk (ikkelovgivning, 2. kvartal 2019)

    Bilag II: Refitinitiativer 2

    Nr.

    Titel

    Beskrivelse

    Nyt skub i beskæftigelse, vækst og investeringer 

    1.

    Kvalitetskontrol af vandrammedirektivet og oversvømmelsesdirektivet samt evaluering af direktivet om rensning af byspildevand

    Vandrammedirektivet (direktiv 2000/60/EF) er det mest omfattende instrument i EU's vandpolitik, og dets vigtigste mål er at beskytte og forbedre EU's vandressourcer for at opnå en god vandtilstand. Formålet med kvalitetskontrollen er at evaluere dette direktiv og to andre direktiver, der er direkte forbundet med det (direktiv 2006/118/EF om grundvand og direktiv 2008/105/EF om miljøkvalitetskrav inden for vandpolitikken) samt oversvømmelsesdirektivet (direktiv 2007/60/EF), der har været drivkraften bag indførelsen af en fælles tilgang til styring af oversvømmelsesrisici i EU. Direktivet om rensning af byspildevand (direktiv 91/271/EØF) er tæt forbundet med vandrammedirektivet, da det er af afgørende betydning for opfyldelsen af sidstnævntes mål.

    2.

    Kvalitetskontrol af direktiverne om luftkvalitet

    Denne kvalitetskontrol, der forventes afsluttet i 2019, vedrører resultaterne af direktiverne om luftkvalitet (direktiv 2008/50/EF og 2004/107/EF). Disse direktiver fastsætter standarder for luftkvalitet, der skal opfyldes i hele EU, og krav, der skal sikre, at medlemsstaterne i tilstrækkelig grad overvåger og vurderer luftkvaliteten på deres område på en ensartet og sammenlignelig måde.

    3.

    Evaluering af forordningen om overførsel af affald

    Evalueringen af forordning (EF) nr. 1013/2006 vil omfatte en vurdering af alle aspekter vedrørende dens gennemførelse, herunder spørgsmålet om ulovlig handel med affald, samt en opfølgning af  Refitplatformens udtalelse IX.3.a-c , vedtaget den 19.3.2018, hvori platformen fremfører, at der bør tilføjes flere typer affald til den "grønne liste", og fremhæver de udfordringer for virksomhederne, der er forbundet med den obligatoriske registrering af affaldstransportører i samtlige medlemsstater.

    Et dybere og mere retfærdigt indre marked med et styrket industrigrundlag

    4.

    Evaluering af direktivet om retlig beskyttelse af mønstre og forordningen om EF-design

    Evalueringen af direktiv 98/71/EF og forordning (EF) nr. 6/2002 vil omfatte en indgående vurdering af, hvordan designbeskyttelsessystemet i Den Europæiske Union fungerer generelt, herunder både på EU-plan og på nationalt plan, navnlig i lyset af den seneste revision af EU-lovgivningen om varemærker, udviklingen af ny teknologi som f.eks. 3D-printning og markedet for reservedele.

    5.

    Evaluering af byggevareforordningen

    Evalueringen af forordning (EU) nr. 305/2011 hænger sammen med Refitplatformens udtalelse XII.8.b , vedtaget den 7.6.2017, hvori Kommissionens opfordres til at tage forpligtelsen til at opbevare ydeevnedeklarationer i 10 år op til revision, idet der skelnes mellem forhandlere, der sælger til virksomheder, og forhandlere, der sælger til forbrugere, samt med Refitplatformens udtalelser XII.8.c , vedtaget den 23.11.2017, og XII.8.a , vedtaget den 27-28.6.2016.

    6.

    Evaluering af maksimalgrænseværdierne for pesticidrester og godkendelse af plantebeskyttelsesmidler.

    Denne evaluering har til formål at undersøge godkendelsesproceduren, navnlig det tostrengede system med godkendelse af aktivstoffer på EU-plan og af plantebeskyttelsesmidler på nationalt plan, og forsinkelsen i introduktionen på markedet, den gensidige anerkendelse på nationalt plan, sammenligningsordningen med henblik på erstatning med mindre farlige stoffer, ordningen for fastsættelse af grænseværdier for restkoncentrationer samt håndhævelsen heraf og omkostningerne ved ordningen. Evalueringen dækker forordning (EF) nr. 1107/2009 og forordning (EF) nr. 396/2005. Den vil omfatte en undersøgelse af de spørgsmål, der er rejst i  Refitplatformens udtalelse XI.10.a  om stoffer, der bruges til flere formål/stoffer fra flere kilder — chlorat, vedtaget den 7.6.2017.

    En dybere og mere retfærdig økonomisk og monetær union

    7.

    Kvalitetskontrol af indberetning med henblik på tilsyn

    Denne kvalitetskontrol vil omfatte en analyse af de tværsektorielle indberetningskrav til tilsynsmyndigheder, der følger af EU-lovgivningen om finansielle tjenesteydelser (f.eks. kapitalkravsdirektiverne — CRR/CRD-IV, direktivet/forordningen om markeder for finansielle instrumenter — MiFID/MiFIR, forordningen om europæisk markedsinfrastruktur — EMIR, osv.). Den følger op på  Refitplatformens udtalelse X.13.a , vedtaget den 27.6.2016.

    8.

    Kvalitetskontrol af virksomhedsrapportering

    Denne kvalitetskontrol vil omfatte en evaluering af rapporteringskravene til virksomheder, herunder regnskabsdirektivet (direktiv 2013/34/EU), direktivet om ikke-finansiel rapportering (direktiv 2014/95/EU), gennemsigtighedsdirektivet (direktiv 2013/50/EU) og forordningen om internationale regnskabsstandarder (forordning (EF) nr. 1606/2002).

    Et område med retfærdighed og grundlæggende rettigheder baseret på gensidig tillid 

    9.

    Evaluering af direktivet om lige løn for samme arbejde eller arbejde af samme værdi

    Evalueringen af direktiv 2006/54/EF vil fokusere på, hvordan de eksisterende retlige bestemmelser om ligeløn har fungeret i praksis, hvilke metoder, der er blevet gennemført i EU's medlemsstater, hvor effektivt de håndhæves, og i hvilket omfang deres oprindelige mål er nået.

    10.

    Forbrugerkredit (direktiv 2008/48/EF) og fjernsalg af finansielle tjenesteydelser til forbrugerne (direktiv 2002/65/EF)

    Evalueringen af direktiv 2008/48/EF og direktiv 2002/65/EF har til formål at undersøge, hvordan markedet for forbrugerkredit og fjernsalg af finansielle tjenesteydelser i detailleddet fungerer. Evalueringen af forbrugerkreditmarkedet vil navnlig dække de spørgsmål, der er rejst i  Refitplatformens udtalelse (VI.4.a-f) , vedtaget den 21.9.2017.

    Bilag III: Prioriterede lovgivningsforslag under behandling

    Nr.

    Emne

    Fuld titel 3

    Reference

    Nyt skub i beskæftigelse, vækst og investeringer

    1.

    Pakken om cirkulær økonomi

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om kvaliteten af drikkevand (omarbejdet)**

    COM(2017) 753 final
    2017/0332 (COD) 
    1.2.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om mindstekrav til genbrug af vand**

    COM(2018) 337 final
    2018/0169 (COD) 
    28.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om reduktion af visse plastprodukters miljøpåvirkning**

    COM(2018) 340 final
    2018/0172 (COD) 
    30.5.2018

    2.

    Fiskerikontrol

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1224/2009 og om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 768/2005, (EF) nr. 1967/2006 og (EF) nr. 1005/2008 og ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1139 for så vidt angår fiskerikontrol**

    COM(2018) 368 final
    2018/0193 (COD) 
    30.5.2018

    3.

    Tilpasning af rapporteringsforpligtelserne på det miljøpolitiske område

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om tilpasning af rapporteringsforpligtelserne på det miljøpolitiske område og om ændring af direktiv 86/278/EØF, 2002/49/EF, 2004/35/EF, 2007/2/EF, 2009/147/EF og 2010/63/EU, forordning (EF) nr. 166/2006 og (EU) nr. 995/2010 og Rådets forordning (EF) nr. 338/97 og (EF) nr. 2173/2005**

    COM(2018) 381 final
    2018/0205 (COD) 
    31.5.2018

    4.

    Tilgængelighedskrav til produkter og tjenesteydelser

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes love og administrative bestemmelser for så vidt angår tilgængelighedskrav til produkter og tjenesteydelser*

    COM(2015) 615 final
    2015/0278 (COD) 
    2.12.2015

    5.

    Den flerårige finansielle ramme

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af det europæiske reformstøtteprogram

    COM(2018) 391 final
    2018/0213 (COD)

    31.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af InvestEU-programmet

    COM(2018) 439 final
    2018/0229 (COD)

    6.6.2018

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af gennemførelsesforanstaltninger til ordningen for Den Europæiske Unions egne indtægter

    COM(2018) 327 final
    2018/0132 (APP)

    2.5.2018

    Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om ordningen for Den Europæiske Unions egne indtægter

    COM(2018) 325 final
    2018/0135 (CNS)

    2.5.2018

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EØF, Euratom) nr. 1553/89 om den endelige ordning for ensartet opkrævning af egne indtægter hidrørende fra merværdiafgiften

    COM(2018) 328 final
    2018/0133 (NLE)

    2.5.2018

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om metoderne og proceduren for overdragelse af de egne indtægter baseret på det fælles konsoliderede selskabsskattegrundlag, på Den Europæiske Unions emissionshandelssystem og på plastemballageaffald, der ikke er genanvendt, og om foranstaltningerne for at opfylde likviditetskrav

    COM(2018) 326 final
    2018/0131 (NLE)

    2.5.2018

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastlæggelse af den flerårige finansielle ramme for årene 2021-2027

    COM(2018) 322 final
    2018/0132 (APP)

    2.5.2018

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastlæggelse af programmet for nuklear dekommissionering af Ignalina-atomkraftværket i Litauen (Ignalina-programmet) og om ophævelse af Rådets forordning (EU) nr. 1369/2013

    COM(2018) 466 final
    2018/0251 (NLE)

    13.6.2018

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om oprettelse af et særskilt finansielt program til dekommissionering af nukleare anlæg og håndtering af radioaktivt affald og om ophævelse af Rådets forordning (Euratom) nr. 1368/2013

    COM(2018) 467 final
    2018/0252 (NLE)

    13.6.2018

    Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om ændring af beslutning 2007/198/Euratom om oprettelse af et europæisk fællesforetagende for ITER og fusionsenergiudvikling og om tilståelse af fordele til det

    COM(2018) 445 final
    2018/0235 (NLE)

    7.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og om ophævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 508/2014

    COM(2018) 390 final
    2018/0210 (COD)

    12.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af et program for miljø- og klimaindsatsen (LIFE) og om ophævelse af forordning (EU) nr. 1293/2013

    COM(2018) 385 final
    2018/0209 (COD)

    1.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen (EGF)

    COM(2018) 380 final
    2018/0202 (COD)

    30.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om Den Europæiske Socialfond Plus (ESF+)

    COM(2018) 382 final
    2018/0206 (COD)

    30.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastlæggelse af toldprogrammet for samarbejde på toldområdet

    COM(2018) 442 final
    2018/0232 (COD)

    8.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastlæggelse af "Fiscalisprogrammet" for samarbejde på beskatningsområdet

    COM(2018) 443 final
    2018/0233 (COD)

    8.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om et handlingsprogram for udveksling, bistand og uddannelse med henblik på beskyttelse af euroen mod falskmøntneri for perioden 2021-2027 (Pericles IV-programmet)

    COM(2018) 369 final
    2018/0194 (COD)

    31.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af en europæisk investeringsstabiliseringsfunktion

    COM(2018) 387 final
    2018/0212 (COD)

    31.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om finansiering, forvaltning og overvågning af den fælles landbrugspolitik og om ophævelse af forordning (EU) nr. 1306/2013

    COM(2018) 393 final
    2018/0217 (COD)

    1.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1308/2013 om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter, (EU) nr. 1151/2012 om kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer, (EU) nr. 251/2014 om definition, beskrivelse, præsentation, mærkning og beskyttelse af geografiske betegnelser for aromatiserede vinprodukter, (EU) nr. 228/2013 om særlige foranstaltninger på landbrugsområdet i Unionens fjernområder og (EU) nr. 229/2013 om særlige foranstaltninger på landbrugsområdet til fordel for de mindre øer i Det Ægæiske Hav

    COM(2018) 394 final
    2018/0218 (COD)

    1.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om regler for støtte til strategiske planer, der udarbejdes af medlemsstaterne under den fælles landbrugspolitik og finansieres gennem Den Europæiske Garantifond for Landbruget (EGFL) og Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (ELFUL), og om ophævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1305/2013 og Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1307/2013

    COM(2018) 392 final
    2018/0216 (COD)

    1.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af Connecting Europe-faciliteten og om ophævelse af forordning (EU) nr. 1316/2013 og (EU) nr. 283/2014

    COM(2018) 438 final
    2018/0228 (COD)

    6.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af programmet for det indre marked, virksomheders konkurrenceevne, herunder små og mellemstore virksomheders, og europæiske statistikker og om ophævelse af forordning (EU) nr. 99/2013, (EU) nr. 1287/2013, (EU) nr. 254/2014, (EU) nr. 258/2014, (EU) nr. 652/2014 og (EU) 2017/826

    COM(2018) 441 final
    2018/0231 (COD)

    7.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af Unionens rumprogram og Den Europæiske Unions Agentur for Rumprogrammet og om ophævelse af forordning (EU) nr. 912/2010, (EU) nr. 1285/2013, (EU) nr. 377/2014 og afgørelse nr. 541/2014/EU

    COM(2018) 447 final
    2018/0236 (COD)

    6.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af Den Europæiske Forsvarsfond

    COM(2018) 476 final
    2018/0254 (COD)

    13.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af programmet Det Europæiske Solidaritetskorps og om ophævelse af [forordningen om Det Europæiske Solidaritetskorps] og forordning (EU) nr. 375/2014

    COM(2018) 440 final
    2018/0230 (COD)

    11.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af programmet Et Kreativt Europa (2021-2027) og om ophævelse af forordning (EU) nr. 1295/2013

    COM(2018) 366 final
    2018/0190 (COD)

    30.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af "Erasmus": EU-programmet for uddannelse, ungdom og idræt og om ophævelse af forordning (EU) nr. 1288/2013

    COM(2018) 367 final
    2018/0191 (COD)

    30.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fælles bestemmelser for Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Den Europæiske Socialfond Plus, Samhørighedsfonden og Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og om finansielle regler for nævnte fonde og for Asyl- og Migrationsfonden, Fonden for Intern Sikkerhed og instrumentet for grænseforvaltning og visa

    COM(2018) 375 final
    2018/0196 (COD)

    29.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Samhørighedsfonden

    COM(2018) 372 final
    2018/0197 (COD)

    30.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om en mekanisme til at imødegå retlige og administrative hindringer i en grænseoverskridende sammenhæng

    COM(2018) 373 final
    2018/0198 (COD)

    29.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om særlige bestemmelser for målet om europæisk territorialt samarbejde (Interreg), der støttes af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og de eksterne finansieringsinstrumenter

    COM(2018) 374 final
    2018/0199 (COD)

    29.5.2018

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EU) nr. 2015/1588 af 13. juli 2015 om anvendelse af artikel 107 og 108 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde på visse former for horisontal statsstøtte

    COM(2018) 398 final
    2018/0222 (NLE) 
    6.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af Horisont Europa – rammeprogrammet for forskning og innovation og om reglerne for deltagelse og formidling

    COM(2018) 435 final
    2018/0224 (COD)

    7.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om særprogrammet til gennemførelse af Horisont Europa — rammeprogrammet for forskning og innovation

    COM(2018) 436 final
    2018/0225 (COD)

    7.6.2018

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om oprettelse af Det Europæiske Atomenergifællesskabs forsknings- og uddannelsesprogram for perioden 2021-2025, som komplementerer Horisont Europa – rammeprogrammet for forskning og innovation

    COM(2018) 437 final
    2018/0226 (NLE)

    7.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om programmet for et digitalt Europa for perioden 2021-2027

    COM(2018) 434 final
    2018/0227 (COD)

    6.6.2018

    6.

    Connecting Europe-faciliteten 2014-2020: Det Forenede Kongeriges udtræden af Unionen (ændring af forordning (EU) nr. 1316/2013)
    (forberedelse af Brexit)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1316/2013 for så vidt angår Det Forenede Kongeriges udtræden af Unionen

    COM(2018) 568 final
    2018/0299 (COD)

    1.8.2018

    7.

    Fælles regler og standarder for organisationer, der udfører inspektion og syn af skibe: Det Forenede Kongeriges udtræden af Unionen (ændring af forordning (EU) nr. 391/2009)
    (forberedelse af Brexit)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 391/2009 for så vidt angår Det Forenede Kongeriges udtræden af Unionen

    COM(2018) 567 final
    2018/0298 (COD)
    1.8.2018

    Et forbundet digitalt indre marked

    8.

    Digitale kontrakter

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om visse aspekter af aftaler om levering af digitalt indhold*

    COM(2015) 634 final
    2015/0287 (COD) 
    9.12.2015

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om visse aspekter af aftaler om onlinesalg og andre former for fjernsalg af varer*

    COM(2015) 635 final
    2015/0288 (COD) 
    9.12.2015

    9.

    Implementering af topdomænenavnet.eu og dets funktion

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om implementering af topdomænenavnet.eu og dets funktion og om ophævelse af forordning (EF) nr. 733/2002 og Kommissionens forordning (EF) nr. 874/2004**

    COM(2018) 231 final
    2018/0110 (COD) 
    27.4.2018

    10.

    Videreanvendelse af den offentlige sektors informationer (omarbejdning)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om videreanvendelse af den offentlige sektors informationer (omarbejdning)**

    COM(2018) 234 final
    2018/0111 (COD) 
    25.4.2018

    11.

    Fremme af retfærdighed og gennemsigtighed for brugere af onlineformidlingstjenester

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fremme af retfærdighed og gennemsigtighed for brugere af onlineformidlingstjenester*

    COM(2018) 238 final
    2018/0112 (COD) 
    26.4.2018

    12.

    Respekt for privatliv og beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med elektronisk kommunikation (e-databeskyttelse)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om respekt for privatliv og beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med elektroniske kommunikation og om ophævelse af direktiv 2002/58/EF (forordning om databeskyttelse inden for elektronisk kommunikation)*

    COM(2017) 10 final
    2017/0003 (COD) 
    10.1.2017

    13.

    Cybersikkerhed

    Forslag til EUROPAPARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ENISA, "EU's Agentur for Cybersikkerhed", om ophævelse af forordning (EU) nr. 526/2013 og om cybersikkerhedscertificering af informations- og kommunikationsteknologi ("forordningen om cybersikkerhed")*

    COM(2017) 477 final
    2017/0225 (COD) 
    13.9.2017

     

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af det europæiske industri-, teknologi- og forskningskompetencecenter for cybersikkerhed og netværket af nationale koordinationscentre — Europa-Kommissionens bidrag til mødet mellem lederne i Salzburg, den 19.-20. september 2018**

    COM(2018) 630 final
    2018/0328 (COD) 
    12.9.2018

    14.

    Pakken om ophavsret

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ophavsret på det digitale indre marked*

    COM(2016) 593 final
    2016/0280 (COD) 
    14.9.2016

     

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om regler for udøvelse af ophavsretten og beslægtede rettigheder, der gælder for visse af radio- og tv-selskabernes onlinetransmissioner samt retransmissioner af radio- og tv-programmer*

    COM(2016) 594 final
    2016/0284 (COD) 
    14.9.2016

    En modstandsdygtig energiunion med en fremadskuende politik for klimaforandringer

    15.

    Pakken om mobilitet og klimaforandringer

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af præstationsnormer for nye tunge køretøjers CO2-emissioner**

    COM(2018) 284 final
    2018/0143 (COD)
    17.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af præstationsnormer for nye personbilers og nye lette erhvervskøretøjers emissioner inden for Unionens integrerede tilgang til nedbringelse af CO2-emissionerne fra personbiler og lette erhvervskøretøjer og om ændring af forordning (EF) nr. 715/2007 (omarbejdning)*

    COM(2017) 676 final
    2017/0293 (COD) 
    8.11.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1073/2009 om fælles regler for adgang til det internationale marked for buskørsel*

    COM(2017) 647 final
    2017/0288 (COD) 
    8.11.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 92/106/EØF om indførelse af fælles regler for visse former for kombineret godstransport mellem medlemsstaterne*

    COM(2017) 648 final
    2017/0290 (COD) 
    8.11.2017

    16.

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2009/33/EF om fremme af renere og mere energieffektive køretøjer til vejtransport*

    COM(2017) 653 final
    2017/0291 (COD) 
    8.11.2017

    17.

    Fælles regler for det indre marked for naturgas: rørledninger til og fra tredjelande

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2009/73/EF om fælles regler for det indre marked for naturgas**

    COM(2017) 660 final
    2017/0294 (COD) 
    8.11.2017

    18.

    Pakken om ren energi

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om risikoberedskab i elsektoren og om ophævelse af direktiv 2005/89/EF*

    COM(2016) 862 final
    2016/0377 (COD) 
    30.11.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af Den Europæiske Unions Agentur for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder (omarbejdning)*

    COM(2016) 863 final
    2016/0378 (COD) 
    30.11.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om det indre marked for elektricitet (omarbejdning)*

    COM(2016) 861 final
    2016/0379 (COD) 
    30.11.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om fælles regler for det indre marked for elektricitet (omarbejdning)*

    COM(2016) 864 final
    2016/0380 (COD) 
    30.11.2016

    19.

    Pakken om et mobilt Europa

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om forenkling af foranstaltninger til fremme af gennemførelsen af det transeuropæiske transportnet**

    COM(2018) 277 final
    2018/0138 (COD)

    17.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af et europæisk søfartsmiljø med ét kontaktpunkt og ophævelse af direktiv 2010/65/EU**

    COM(2018) 278 final
    2018/0139 (COD)

    17.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om elektronisk godstransportinformation**

    COM(2018) 279 final
    2018/0140 (COD)

    17.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2006/1/EF om anvendelse af udlejningskøretøjer uden fører til godstransport ad landevej*

    COM(2017) 282 final
    2017/0113 (COD)

    31.5.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 1999/62/EF om afgifter på tunge godskøretøjer for benyttelse af visse infrastrukturer*

    COM(2017) 275 final
    2017/0114 (COD)

    31.5.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2006/22/EF for så vidt angår håndhævelseskravene og om fastsættelse af særlige regler med hensyn til direktiv 96/71/EF og direktiv 2014/67/EU om udstationering af førere i vejtransportsektoren**

    COM(2017) 278 final
    2017/0121 (COD)

    31.5.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 561/2006 for så vidt angår mindstekravene for maksimal daglig og ugentlig køretid, minimumspauser samt daglig og ugentlig hviletid og forordning (EU) nr. 165/2014 for så vidt angår lokalisering ved hjælp af takografer**

    COM(2017) 277 final
    2017/0122 (COD)

    31.5.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1071/2009 og forordning (EF) nr. 1072/2009 med henblik på at tilpasse dem til udviklingen i sektoren*

    COM(2017) 281 final
    2017/0123 (COD)
    31.5.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om interoperabilitet mellem elektroniske bompengesystemer og fremme af udvekslingen på tværs af landegrænser af oplysninger om manglende betaling af vejafgifter i Unionen (omarbejdning)*

    COM(2017) 280 final
    2017/0128 (COD)

    31.5.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 1999/62/EF om afgifter på tunge godskøretøjer for benyttelse af visse infrastrukturer for så vidt angår visse bestemmelser om afgifter på køretøjer**

    COM(2017) 276 final
    2017/0115 (CNS)

    31.5.2017

    20.

    Ophævelse af årstidsrelaterede ændringer

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om afskaffelse af sæsonbestemte tidsomstilinger og ophævelse af direktiv 2000/84/EF**

    COM(2018) 639 final
    2018/0332 (COD)

    12.9.2018

    Et dybere og mere retfærdigt indre marked med et styrket industrigrundlag

    21.

    Pakken for bæredygtig finansiering

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastlæggelse af en ramme til fremme af bæredygtige investeringer**

    COM(2018) 353 final
    2018/0178 (COD)
    24.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om offentliggørelse af oplysninger om bæredygtige investeringer og bæredygtighedsrelaterede risici og om ændring af direktiv (EU) 2016/2341**

    COM(2018) 354 final
    2018/0179 (COD)
    24.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) 2016/1011, for så vidt angår benchmarks for lille CO2-effekt og benchmarks for positiv CO2-effekt**

    COM(2018) 355 final
    2018/0180 (COD)
    24.5.2018

    22.

    Investeringsfonde på tværs af grænserne

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2009/65/EF og 2011/61/EU for så vidt angår distribution af kollektive investeringsfonde på tværs af grænserne**

    COM(2018) 92 final
    2018/0041 (COD)
    12.3.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt angår eksponeringer i form af særligt dækkede obligationer og særligt dækkede realkreditobligationer**

    COM(2018) 93 final
    2018/0042 (COD)

    12.3.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om udstedelse af særligt dækkede obligationer og særligt dækkede realkreditobligationer, om offentligt tilsyn med særligt dækkede obligationer og særligt dækkede realkreditobligationer og om ændring af direktiv 2009/65/EF og direktiv 2014/59/EU**

    COM(2018) 94 final
    2018/0043 (COD)

    12.3.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om lettere distribution af kollektive investeringsfonde på tværs af grænserne og om ændring af forordning (EU) nr. 345/2013 og (EU) nr. 346/2013**

    COM(2018) 110 final
    2018/0045 (COD)

    12.3.2018

    23.

    Crowdfundingtjenester

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2014/65/EU om markeder for finansielle instrumenter**

    COM(2018) 99 final
    2018/0047 (COD)

    8.3.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om europæiske crowdfundingtjenesteudbydere for erhvervslivet**

    COM(2018) 113 final
    2018/0048 (COD)

    8.3.2018

    24.

    Minimumskrav til dækning af tab for misligholdte eksponeringer

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt angår krav til minimumsdækning af tab for misligholdte eksponeringer*

    COM(2018) 134 final
    2018/0060 (COD)

    14.3.2018

    25.

    Ændringer af forordningen om europæisk infrastruktur

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 648/2012 for så vidt angår clearingforpligtelsen, suspension af clearingforpligtelsen, indberetningskrav, risikoreduktionsteknikker for OTC-derivataftaler, der ikke cleares af en central modpart, registrering af og tilsyn med transaktionsregistre samt krav til transaktionsregistre**

    COM(2017) 208 final
    2017/0090 (COD)

    4.5.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1095/2010 om oprettelse af en europæisk tilsynsmyndighed (Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed) og om ændring af forordning (EU) nr. 648/2012 for så vidt angår de procedurer og myndigheder, der er involveret i meddelelse af tilladelse til CCP'er, og krav vedrørende anerkendelse af tredjelands-CCP'er**

    COM(2017) 331 final
    2017/0136 (COD)

    20.9.2017

    26.

    Paneuropæisk personligt pensionsprodukt (PEPP-produkt)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om et paneuropæisk personligt pensionsprodukt (PEPP-produkt)**

    COM(2017) 343 final
    2017/0143 (COD)

    29.6.2017

    27.

    De europæiske tilsynsmyndigheders opgaver, forvaltning og finansiering

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1093/2010 om oprettelse af en europæisk tilsynsmyndighed (Den Europæiske Banktilsynsmyndighed), forordning (EU) nr. 1094/2010 om oprettelse af en europæisk tilsynsmyndighed (Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger), forordning (EU) nr. 1095/2010 om oprettelse af en europæisk tilsynsmyndighed (Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed), forordning (EU) nr. 345/2013 om europæiske venturekapitalfonde, forordning (EU) nr. 346/2013 om europæiske sociale iværksætterfonde, forordning (EU) nr. 600/2014 om markeder for finansielle instrumenter, forordning (EU) 2015/760 om europæiske langsigtede investeringsfonde, forordning (EU) 2016/1011 om indeks, der bruges som benchmarks i finansielle instrumenter og finansielle kontrakter eller med henblik på at måle investeringsfondes økonomiske resultater, og forordning (EU) 2017/1129 om det prospekt, der skal offentliggøres, når værdipapirer udbydes til offentligheden eller optages til handel på et reguleret marked**

    COM(2017) 536 final
    2017/0230 (COD)

    20.9.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2014/65/EU om markeder for finansielle instrumenter og af direktiv 2009/138/EF om adgang til og udøvelse af forsikrings- og genforsikringsvirksomhed (Solvens II)**

    COM(2017) 537
    2017/0231 (COD)

    20.9.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1092/2010 om makrotilsyn på EU-plan med det finansielle system og om oprettelse af et europæisk udvalg for systemiske risici**

    COM(2017) 538 final
    2017/0232 (COD)

    20.9.2017

    28.

    Krav til og tilsyn med investeringsselskaber

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om tilsynsmæssige krav til investeringsselskaber og om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013, (EU) nr. 600/2014 og (EU) nr. 1093/2010**

    COM(2017) 790 final
    2017/0359 (COD)

    20.12.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om tilsyn med investeringsselskaber og om ændring af direktiv 2013/36/EU og 2014/65/EU**

    COM(2017) 791 final
    2017/0358 (COD)

    20.12.2017

    29.

    Offentliggørelse af selskabsskatteoplysninger

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2013/34/EU for så vidt angår offentliggørelse af selskabsskatteoplysninger for visse virksomheder og filialer**

    COM(2016) 198 final
    2016/0107 (COD)

    12.4.2016

    30.

    Åbenhed og bæredygtighed i EU's risikovurdering i fødevarekæden

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om åbenhed og bæredygtighed i EU's risikovurdering i fødevarekæden og om ændring af forordning (EF) nr. 178/2002 [om generel fødevarelovgivning], direktiv 2001/18/EF [om udsætning i miljøet af GMO'er], forordning (EF) nr. 1829/2003 [om GM-fødevarer og -foderstoffer], forordning (EF) nr. 1831/2003 [om fodertilsætningsstoffer], forordning (EF) nr. 2065/2003 [om røgaromaer], forordning (EF) nr. 1935/2004 om materialer i kontakt med fødevarer], forordning (EF) nr. 1331/2008 [om den fælles godkendelsesprocedure for fødevaretilsætningsstoffer, fødevareenzymer og fødevarearomaer], forordning (EF) nr. 1107/2009 [om plantebeskyttelsesmidler] og forordning (EU) 2015/2283 [om nye fødevarer]**

    COM(2018) 179 final
    2018/0088 (COD)

    11.4.2018

    31.

    Det indre markeds sociale dimension

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om en europæisk arbejdsmarkedsmyndighed**

    COM(2018) 131 final
    2018/0064 (COD)

    13.3.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2004/37/EF om beskyttelse af arbejdstagerne mod risici for under arbejdet at være udsat for kræftfremkaldende stoffer og mutagener (tredje pakke)**

    COM(2018) 171 final
    2018/0081 (COD)

    5.4.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om gennemsigtige og forudsigelige arbejdsvilkår i Den Europæiske Union**

    COM(2017) 797
    2017/0355 (COD)

    21.12.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om balance mellem arbejdsliv og privatliv for forældre og omsorgspersoner og om ophævelse af Rådets direktiv 2010/18/EU**

    COM(2017) 253 final
    2017/0085 (COD)

    26.4.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene (Eurofound) og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 1365/75**

    COM(2016) 531 final
    2016/0256 (COD)

    23.8.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 883/2004 om koordinering af de sociale sikringsordninger og af forordning (EF) nr. 987/2009 om de nærmere regler til gennemførelse af forordning (EF) nr. 883/2004 (Tekst af relevans for EØS og for Schweiz)*

    COM(2016) 815 final
    2016/0397 (COD)

    13.12.2016

    32.

    Det fælles merværdiafgiftssystem: særordning for små virksomheder

    Forslag til RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem for så vidt angår særordningen for små virksomheder**

    COM(2018) 21 final
    2018/0006 (CNS)

    18.1.2018

    33.

    Fair beskatning

    Forslag til RÅDETS DIREKTIV om et fælles system for en skat på indtægter fra levering af visse digitale tjenester**

    COM(2018) 148 final
    2018/0073 (CNS)

    21.3.2018

    Forslag til RÅDETS DIREKTIV om regler vedrørende selskabsbeskatning af en væsentlig digital tilstedeværelse**

    COM(2018) 147 final
    2018/0072 (CNS)

    21.3.2018

    34.

    Reformpakken vedrørende merværdiafgift

    Forslag til RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2006/112/EF for så vidt angår harmonisering og forenkling af visse regler i det fælles merværdiafgiftssystem og om indførelse af det endelige system for beskatning af samhandelen mellem medlemsstaterne**

    COM(2017) 569 final
    2017/0251(CNS)

    4.10.2017

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 904/2010 for så vidt angår godkendte afgiftspligtige personer**

    COM(2017) 567 final
    2017/0248 (CNS)

    4.10.2017

    35.

    Fælles konsolideret selskabsskattegrundlag

    Forslag til RÅDETS DIREKTIV om et fælles konsolideret selskabsskattegrundlag**

    COM(2016) 683 final
    2016/0336 (CNS)

    25.10.2016

    Forslag til RÅDETS DIREKTIV om et fælles selskabsskattegrundlag**

    COM(2016) 685 final
    2016/0337 (CNS)

    25.10.2016

    36.

    Den generelle ordning for punktafgifter

    Forslag til RÅDETS DIREKTIV om den generelle ordning for punktafgifter (omarbejdning)**

    COM(2018) 346 final
    2018/0176(CNS)

    25.5.2018

    37.

    Illoyal handelspraksis i relationer mellem virksomheder i fødevareforsyningskæden

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om illoyal handelspraksis i relationer mellem virksomheder i fødevareforsyningskæden**

    COM(2018) 173 final
    2018/0082 (COD)

    12.4.2018

    38.

    Supplerende beskyttelsescertifikat for lægemidler

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 469/2009 om det supplerende beskyttelsescertifikat for lægemidler**

    COM(2018) 317 final
    2018/0161 (COD)

    28.5.2018

    39.

    Pakken om tjenesteydelser

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om håndhævelse af direktiv 2006/123/EF om tjenesteydelser i det indre marked, om en meddelelsesprocedure for tilladelsesordninger og krav vedrørende tjenesteydelser, og om ændring af direktiv 2006/123/EF og forordning (EU) nr. 1024/2012 om administrativt samarbejde via informationssystemet for det indre marked**

    COM(2016) 821 final
    2016/0398 (COD)

    10.1.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om de retlige og operationelle rammer for det europæiske e-tjenesteydelseskort indført ved forordning ... [ESC Regulation]**

    COM(2016) 823 final
    2016/0402 (COD)

    10.1.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om indførelse af et europæisk e-tjenesteydelseskort og dertil knyttede administrative faciliteter**

    COM(2016) 824 final
    2016/0403 (COD)

    10.1.2017

    40.

    Betingelserne og proceduren for, hvordan Kommissionen kan anmode virksomheder om oplysninger

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af betingelserne og proceduren for, hvordan Kommissionen kan anmode virksomheder og sammenslutninger af virksomheder om oplysninger i forbindelse med det indre marked og relaterede områder**

    COM(2017) 257 final
    2017/0087 (COD)

    2.5.2017

    41.

    Varepakken

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af regler og procedurer for overholdelse og håndhævelse af EU's harmoniseringslovgivning for produkter og om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 305/2011, (EU) nr. 528/2012, (EU) 2016/424, (EU) 2016/425, (EU) 2016/426 og (EU) 2017/1369 og af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2004/42/EF, 2009/48/EF, 2010/35/EU, 2013/29/EU, 2013/53/EU, 2014/28/EU, 2014/29/EU, 2014/30/EU, 2014/31/EU, 2014/32/EU, 2014/33/EU, 2014/34/EU, 2014/35/EU, 2014/53/EU, 2014/68/EU og 2014/90/EU**

    COM(2017) 795 final
    2017/0353 (COD)

    19.12.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om gensidig anerkendelse af varer, der lovligt markedsføres i en anden medlemsstat**

    COM(2017) 796 final
    2017/0354 (COD)

    19.12.2017

    42.

    Pakken om EU-selskabsret

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv (EU) 2017/1132 for så vidt angår brugen af digitale værktøjer og processer inden for selskabsret**

    COM(2018) 239 final
    2018/0113 (COD)

    25.4.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv (EU) 2017/1132 for så vidt angår grænseoverskridende omdannelser, fusioner og spaltninger**

    COM(2018) 241 final
    2018/0114 (COD)

    25.4.2018

    43.

    Procedurerne for insolvens og decharge

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om rammer for forebyggende rekonstruktion, muligheden for en ny chance og foranstaltninger med henblik på mere effektive procedurer for rekonstruktion, insolvensbehandling og gældssanering og om ændring af direktiv 2012/30/EU**

    COM(2016) 723 final
    2016/0359 (COD)

    22.11.2016

    44.

    EU-typegodkendelseslovgivningen i forbindelse med Det Forenede Kongeriges udtræden af Unionen
    (forberedelse af Brexit)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt angår Det Forenede Kongeriges udtræden af Unionen

    COM(2018) 397 final
    2018/0220 (COD)

    4.6.2018

    En dybere og mere retfærdig økonomisk og monetær union

    45.

    Værdipapirer med sikkerhed i statsobligationer

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om værdipapirer med sikkerhed i statsobligationer*

    COM(2018) 339 final
    2018/0171 (COD)

    24.5.2018

    46.

    Kreditservicevirksomheder, kreditkøbere og realisering af sikkerhedsstillelse

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om kreditservicevirksomheder, kreditkøbere og realisering af sikkerhedsstillelse**

    COM(2018) 135 final
    2018/0063 (COD)

    14.3.2018

    47.

    Støtte til strukturreformer i medlemsstaterne

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1303/2013 af 17. december 2013 om fælles bestemmelser for Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Den Europæiske Socialfond, Samhørighedsfonden, Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne og Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og om generelle bestemmelser for Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Den Europæiske Socialfond, Samhørighedsfonden og Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 1083/2006 for så vidt angår støtte til strukturreformer i medlemsstaterne*

    COM(2017) 826 final
    2017/0336 (COD)

    6.12.2017

    48.

    Styrkelse af den finanspolitiske ansvarlighed og den mellemfristede budgetmæssige udvikling i medlemsstaterne

    Forslag til RÅDETS DIREKTIV om bestemmelser til styrkelse af den finanspolitiske ansvarlighed og den mellemfristede budgetmæssige udvikling i medlemsstaterne*

    COM(2017) 824 final
    2017/0335 (CNS)

    6.12.2017

    49.

     Bankpakken

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 med hensyn til gearingsgrad, net stable funding ratio, krav til kapitalgrundlag og nedskrivningsrelevante passiver, modpartskreditrisiko, markedsrisiko, eksponeringer mod centrale modparter, eksponeringer mod kollektive investeringsselskaber, store eksponeringer og indberetnings- og oplysningskrav og om ændring af forordning (EU) nr. 648/2012*

    COM(2016) 850 final
    2016/0360 (COD)

    23.11.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 806/2014 for så vidt angår kreditinstitutters og investeringsselskabers tabsabsorberings- og rekapitaliseringskapacitet*

    COM(2016) 851 final
    2016/0361 (COD)

    23.11.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2014/59/EU for så vidt angår kreditinstitutters og investeringsselskabers tabsabsorberings- og rekapitaliseringskapacitet og om ændring af direktiv 98/26/EF, 2002/47/EF, 2012/30/EU, 2011/35/EU, 2005/56/EF, 2004/25/EF og 2007/36/EF*

    COM(2016) 852 final
    2016/0362 (COD)

    23.11.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2013/36/EU med hensyn til fritagne enheder, finansielle holdingselskaber, blandede finansielle holdingselskaber, aflønning, tilsynsforanstaltninger og -beføjelser og kapitalbevaringsforanstaltninger*

    COM(2016) 854 final
    2016/0364 (COD)

    23.11.2016

    50.

    Genopretning og afvikling af centrale modparter

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om et regelsæt for genopretning og afvikling af centrale modparter og om ændring af forordning (EU) nr. 1095/2010, (EU) nr. 648/2012 og (EU) 2015/2365*

    COM(2016) 856 final
    2016/0365 (COD)

    28.11.2016

    51.

    Europæisk indskudsforsikringsordning

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 806/2014 med henblik på oprettelsen af en europæisk indskudsforsikringsordning*

    COM(2015) 586 final
    2015/0270 (COD)

    24.11.2015

    52.

    Samlet repræsentation for euroområdet i Den Internationale Valutafond

    Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om foranstaltninger til gradvis indførelse af en samlet repræsentation for euroområdet i Den Internationale Valutafond**

    COM(2015) 603 final
    2015/250 (NLE)

    21.10.2015

    53.

    Bekæmpelse af hvidvask af penge

    Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1093/2010 om oprettelse af en europæisk tilsynsmyndighed (Den Europæiske Banktilsynsmyndighed), forordning (EU) nr. 1094/2010 om oprettelse af en europæisk tilsynsmyndighed (Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger), forordning (EU) nr. 1095/2010 om oprettelse af en europæisk tilsynsmyndighed (Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed), forordning (EU) nr. 345/2013 om europæiske venturekapitalfonde, forordning (EU) nr. 346/2013 om europæiske sociale iværksætterfonde, forordning (EU) nr. 600/2014 om markeder for finansielle instrumenter, forordning (EU) 2015/760 om europæiske langsigtede investeringsfonde, forordning (EU) 2016/1011 om indeks, der bruges som benchmarks i finansielle instrumenter og finansielle kontrakter eller med henblik på at måle investeringsfondes økonomiske resultater, forordning (EU) 2017/1129 om det prospekt, der skal offentliggøres, når værdipapirer udbydes til offentligheden eller optages til handel på et reguleret marked, og direktiv (EU) 2015/849 om forebyggende foranstaltninger mod anvendelse af det finansielle system til hvidvask af penge eller finansiering af terrorisme**

    COM(2018) 646 final

    2017/0230 (COD)

    12.9.2018

    54.

    Den Europæiske Monetære Fond

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om oprettelse af Den Europæiske Monetære Fond*

    COM(2017) 827 final
    2017/0333 (APP)

    6.12.2017

    55.

    Den flerårige finansielle ramme

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om udvidelse af anvendelsen af forordning (EU) nr..../2018 om et handlingsprogram for udveksling, bistand og uddannelse med henblik på beskyttelse af euroen mod falskmøntneri (Pericles IV-programmet) i perioden 2021-2027 til også at omfatte de medlemsstater, der ikke deltager i euroen

    COM(2018) 371 final
    2018/0219 (APP)

    31.5.2018

    Handel: En afbalanceret og progressiv handelspolitik til styring af globaliseringen

    56.

    Screening af udenlandske direkte investeringer i Den Europæiske Union

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om et regelsæt for screening af udenlandske direkte investeringer i Den Europæiske Union*

    COM(2017) 487 final
    2017/0224 (COD)

    13.9.2017

    57.

    Ændret forslag, adgang for tredjelandes varer og tjenesteydelser til Unionens indre marked
    (offentlige udbud sammen med tredjelande)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om adgangen for tredjelandes varer og tjenesteydelser til Unionens indre marked for offentlige udbud og procedurer for støtte til forhandlingerne om adgang for Unionens varer og tjenesteydelser til tredjelandes markeder for offentlige udbud**

    COM(2016) 34 final
    2012/0060 (COD), 29.1.2016

    58.

    Toldkontingenter opført på WTO-listen i forbindelse med Det Forenede Kongeriges udtræden af Unionen
    (forberedelse af Brexit)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fordelingen af toldkontingenter opført på Den Europæiske Unions WTO-liste under henvisning til Det Forenede Kongeriges udtræden af Den Europæiske Union og om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 32/2000

    COM(2018) 312
    2018/0158 (COD)

    22.5.2018

    Et område med retfærdighed og grundlæggende rettigheder baseret på gensidig tillid

    59.

    Markedsføring og brug af sprængstofprækursorer

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om markedsføring og brug af udgangsstoffer til eksplosivstoffer, ændring af bilag XVII til forordning (EF) nr. 1907/2006 og ophævelse af forordning (EU) nr. 98/2013 om markedsføring og brug af udgangsstoffer til eksplosivstoffer**

    COM(2018) 209 final
    2018/0103 (COD)

    17.4.2018

    60.

    Anvendelse af finansielle og andre oplysninger til forebyggelse, afsløring, efterforskning og retsforfølgning af visse strafbare handlinger

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om regler, der letter brugen af finansielle og andre oplysninger med henblik på forebyggelse, afsløring, efterforskning eller retsforfølgning af visse strafbare handlinger, og om ophævelse af Rådets afgørelse 2000/642/RIA*

    COM(2018) 213 final
    2018/0105 (COD)

    17.4.2018

    61.

    Bekæmpelse af svig og forfalskning i forbindelse med andre betalingsmidler end kontanter

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om bekæmpelse af svig og forfalskning i forbindelse med andre betalingsmidler end kontanter og om erstatning af Rådets rammeafgørelse 2001/413/RIA**

    COM(2017) 489 final
    2017/0226 (COD)

    13.9.2017

    62.

    Interoperabilitet mellem EU-informationssystemer

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af en ramme for interoperabiliteten mellem EU-informationssystemer (grænser og visum) og om ændring af Rådets afgørelse 2004/512/EF, forordning (EF) nr. 767/2008, Rådets afgørelse 2008/633/RIA, forordning (EU) 2016/399 og forordning (EU) 2017/2226*

    COM(2017) 793 final
    2017/0351 (COD)

    12.12.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af en ramme for interoperabiliteten mellem EU-informationssystemer (politisamarbejde og retligt samarbejde, asyl og migration)*

    COM(2017) 794 final
    2017/0352 (COD)

    12.12.2017

    63.

    Forebyggelse af udbredelsen af terrorrelateret onlineindhold

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om forebyggelse af udbredelsen af terrorrelateret onlineindhold — Et bidrag fra Europa-Kommissionen til ledernes møde i Salzburg den 19.-20. september 2018**

    COM(2018) 640 final
    2018/0331 (COD)

    12.9.2018

    64.

    EU-civilbeskyttelsesmekanismen

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om ændring af afgørelse nr. 1313/2013/EU om en EU-civilbeskyttelsesmekanisme**

    COM(2017) 772 final
    2017/0309 (COD)

    23.11.2017

    65.

    Forbrugerbeskyttelse

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om adgang til indbringelse af sager til varetagelse af forbrugernes kollektive interesser og om ophævelse af direktiv 2009/22/EF**

    COM(2018) 184 final
    2018/0089 (COD)

    11.4.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af Rådets direktiv 93/13/EØF af 5. april 1993, Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 98/6/EF, Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2005/29/EF og Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2011/83/EU for så vidt angår bedre håndhævelse og modernisering af EU's forbrugerbeskyttelsesregler**

    COM(2018) 185 final
    2018/0090 (COD)

    11.4.2018

    66.

    Styrkelse af sikkerheden ved identitetskort

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om styrkelse af sikkerheden ved unionsborgeres identitetskort og ved opholdsdokumenter, der udstedes til unionsborgere og deres familiemedlemmer, som udøver deres ret til fri bevægelighed**

    COM(2018) 212 final
    2018/0104 (COD)

    17.4.2018

    67.

    Forslag om beskyttelse af whistleblowere

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om beskyttelse af personer, der indberetter overtrædelser af EU-lovgivningen**

    COM(2018) 218 final
    2018/0106 (COD)

    23.4.2018

    68.

    Europæiske editions- og sikringskendelser om elektronisk bevismateriale i straffesager

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om europæiske editions- og sikringskendelser om elektronisk bevismateriale i straffesager*

    COM(2018) 225 final
    2018/0108 (COD)

    17.4.2018

    69.

    Det europæiske informationssystem vedrørende strafferegistre

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af et centralt system til bestemmelse af, hvilke medlemsstater der ligger inde med oplysninger om straffedomme afsagt over tredjelandsstatsborgere og statsløse personer (tredjelandsstatsborgere) for at supplere og understøtte det europæiske informationssystem vedrørende strafferegistre (ECRIS-TCN-systemet), og om ændring af forordning (EU) nr. 1077/2011*

    COM(2017) 344 final
    2017/0144 (COD)

    29.6.2017

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af Rådets rammeafgørelse 2009/315/RIA for så vidt angår udveksling af oplysninger om tredjelandsstatsborgere og det europæiske informationssystem vedrørende strafferegistre (ECRIS), og om erstatning af Rådets afgørelse 2009/316/RIA*

    COM(2016) 7 final
    2016/0002 (COD)

    19.1.2016

    70.

    EU-nødpas

    Forslag til RÅDETS DIREKTIV om indførelse af et EU-nødpas og om ophævelse af afgørelse 96/409/FUSP**

    COM(2018) 358
    2018/0186 (CNS)

    31.5.2018

    71.

    Civil- og handelsretlige anliggender

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1393/2007 om forkyndelse i medlemsstaterne af retslige og udenretslige dokumenter i civile og kommercielle sager (forkyndelse af dokumenter)**

    COM(2018) 379 final
    2018/0204 (COD)

    31.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1206/2001 af 28. maj 2001 om samarbejde mellem medlemsstaternes retter om bevisoptagelse på det civil- og handelsretlige område**

    COM(2018) 378 final
    2018/0203 (COD)

    31.5.2018

    72.

    Den flerårige finansielle ramme

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om beskyttelse af Unionens budget i tilfælde af generaliserede mangler i medlemsstaterne for så vidt angår retsstatsprincippet

    COM(2018) 324 final
    2018/0136 (COD)

    2.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af EU-programmet for bekæmpelse af svig

    COM(2018) 386 final
    2018/0211 (COD)

    30.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af programmet for rettigheder og værdier

    COM(2018) 383 final
    2018/0207 (COD)

    30.5.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af programmet for retlige anliggender

    COM(2018) 384 final
    2018/0208 (COD)

    30.5.2018

    Mod en ny migrationspolitik

    73.

    Visumkodeks

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 810/2009 om en fællesskabskodeks for visa (visumkodeks)**

    COM(2018) 252 final
    2018/0061 (COD)

    14.3.2018

    74.

    Visuminformationssystemer

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 767/2008, forordning (EF) nr. 810/2009, forordning (EU) 2017/2226, forordning (EU) 2016/399, forordning XX/2018 [forordningen om interoperabilitet] og beslutning 2004/512/EF og om ophævelse af Rådets afgørelse 2008/633/RIA**

    COM(2018) 302 final
    2018/0152 (COD)

    16.5.2018

    75.

    Europæisk netværk af indvandringsforbindelsesofficerer

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af et europæisk netværk af indvandringsforbindelsesofficerer (omarbejdning)**

    COM(2018) 303 final
    2018/0153 (COD)

    16.5.2018

    76.

    Midlertidig genindførelse af grænsekontrol ved de indre grænser

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) 2016/399 for så vidt angår reglerne for midlertidig genindførelse af grænsekontrol ved de indre grænser**

    COM(2017) 571 final
    2017/0245 (COD)

    27.9.2017

    77.

    Den europæiske grænse- og kystvagt

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om den europæiske grænse- og kystvagt og om ophævelse af Rådets fælles aktion 98/700/RIA, Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1052/2013 og Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1624 — Et bidrag fra Europa-Kommissionen til mødet mellem lederne i Salzburg den 19.-20. september 2018**

    COM(2018) 631 final
    2018/0330 (COD)

    12.9.2018

    78.

    Tilbagesendelsespolitik

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om fælles standarder og procedurer i medlemsstaterne for tilbagesendelse af tredjelandsstatsborgere med ulovligt ophold (omarbejdning) — Et bidrag fra Europa-Kommissionen til mødet mellem lederne i Salzburg den 19.-20. september 2018**

    COM(2018) 634 final
    2018/0329 (COD)

    12.9.2018

    79.

    Indrejse og ophold for tredjelandsstatsborgere med henblik på beskæftigelse af højt kvalificerede arbejdstagere (forslag til et "blåt kort")

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om indrejse- og opholdsbetingelser for tredjelandsstatsborgere med henblik på beskæftigelse af højt kvalificerede arbejdstagere*

    COM(2016) 378 final
    2016/0176 (COD)

    7.6.2016

    80.

    Det fælles europæiske asylsystem

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om Den Europæiske Unions Asylagentur og om ophævelse af forordning (EU) nr. 439/2010

    Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om Den Europæiske Unions Asylagentur og om ophævelse af forordning (EU) nr. 439/2010 — Et bidrag fra Europa-Kommissionen til stats- og regeringschefernes møde i Salzburg den 19.-20. september 2018**

    COM(2016) 271 final

    COM(2018) 633 final
    2016/0131 (COD)
    12.9.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af "Eurodac" til sammenligning af fingeraftryk med henblik på en effektiv anvendelse af [forordning (EU) Nr. 604/2013 om fastsættelse af kriterier og procedurer til afgørelse af, hvilken medlemsstat der er ansvarlig for behandlingen af en ansøgning om international beskyttelse, der er indgivet af en tredjelandsstatsborger eller en statsløs i en af medlemsstaterne], identificering af en tredjelandsstatsborger eller en statsløs person med ulovligt ophold og om medlemsstaternes retshåndhævende myndigheders og Europols adgang til at indgive anmodning om sammenligning med Eurodacoplysninger med henblik på retshåndhævelse (omarbejdning)*

    COM(2016) 272 final
    2016/0132 (COD)

    4.5.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af kriterier og procedurer til afgørelse af, hvilken medlemsstat der er ansvarlig for behandlingen af en ansøgning om international beskyttelse, der er indgivet af en tredjelandsstatsborger eller en statsløs i en af medlemsstaterne (omarbejdning)* (reform af Dublinsystemet)

    COM(2016) 270 final
    2016/0133 (COD)

    4.5.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om fastlæggelse af standarder for modtagelse af ansøgere om international beskyttelse (omarbejdning)*

    COM(2016) 465 final
    2016/0222 (COD)

    13.7.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af standarder for anerkendelse af tredjelandsstatsborgere eller statsløse som personer med international beskyttelse, for en ensartet status for flygtninge eller for personer, der er berettiget til subsidiær beskyttelse, og for indholdet af en sådan beskyttelse og om ændring af Rådets direktiv 2003/109/EF af 25. november 2003 om tredjelandsstatsborgeres status som fastboende udlænding*

    COM(2016) 466 final
    2016/0223 (COD)

    13.7.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om en fælles procedure for international beskyttelse i EU og om ophævelse af direktiv 2013/32/EU*

    COM(2016) 467 final
    2016/0224 (COD)

    13.7.2016

    81.

    Den flerårige finansielle ramme

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om instrumentet for finansiel støtte til grænseforvaltning og visa som en del af Fonden for Integreret Grænseforvaltning

    COM(2018) 473 final
    2018/0249 (COD)

    12.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om Asyl- og Migrationsfonden

    COM(2018) 471 final
    2018/0248 (COD)

    12.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om Fonden for Intern Sikkerhed

    COM(2018) 472 final
    2018/0250 (COD)

    13.6.2018

    En stærkere global aktør

    82.

    Den flerårige finansielle ramme

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om instrumentet for finansiel støtte til toldkontroludstyr som en del af Fonden for Integreret Grænseforvaltning

    COM(2018) 474 final
    2018/0258 (COD)

    12.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af instrumentet for naboskab, udviklingssamarbejde og internationalt samarbejde

    COM(2018) 460 final
    2018/0243 (COD)

    14.6.2018

    Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om associering af de oversøiske lande og territorier med Den Europæiske Union, herunder forbindelser mellem Den Europæiske Union på den ene side og Grønland og Kongeriget Danmark på den anden side ("associeringsafgørelsen")

    COM(2018) 461 final
    2018/0244 (CNS)

    14.6.2018

    Forslag til RÅDETS FORORDNING om oprettelse af et europæisk instrument for nuklear sikkerhed, der supplerer instrumentet for naboskab, udviklingssamarbejde og internationalt samarbejde på grundlag af Euratomtraktaten

    COM(2018) 462 final
    2018/0245 (NLE)

    14.6.2018

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af et instrument til førtiltrædelsesbistand (IPA III)

    COM(2018) 465 final
    2018/0247 (COD)

    16.6.2018

    Forslag fra Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik med støtte fra Europa-Kommissionen til Rådet med henblik på Rådets afgørelse om oprettelse af en europæisk fredsfacilitet (fond uden for budgettet for perioden for den næste flerårige finansielle ramme)

    HR(2018) 94



    En Union med demokratiske forandringer

    83.

    Udvalgsprocedure

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om tilpasning af en række retsakter, der indeholder bestemmelser om brug af forskriftsproceduren med kontrol, til artikel 290 og 291 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde**

    COM(2016) 799 final
    2016/0400 (COD)

    14.12.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om tilpasning af en række retsakter inden for retlige anliggender, der indeholder bestemmelser om brug af forskriftsproceduren med kontrol, til artikel 290 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde

    COM(2016) 798 final

    2016/0399 (COD)

    14.12.2016

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 182/2011 om de generelle regler og principper for, hvordan medlemsstaterne skal kontrollere Kommissionens udøvelse af gennemførelsesbeføjelser

    COM(2017) 85 final
    2017/035 (COD)

    14.2.2017

    84.

    Beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med valg til Europa-Parlamentet

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU, Euratom) nr. 1141/2014 for så vidt angår en kontrolprocedure vedrørende overtrædelse af reglerne om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med valg til Europa-Parlamentet — Et bidrag fra Europa-Kommissionen til ledernes møde i Salzburg den 19. - 20. september 2018**

    COM(2018) 636 final
    2018/0336 (COD)

    12.9.2018

    85.

    Det europæiske borgerinitiativ

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om det europæiske borgerinitiativ*

    COM(2017) 482 final
    2017/0220 (COD)

    13.9.2017

    Bilag IV: Tilbagetrækning 4

    Nr.

    KOM/COM eller interinstitutionel reference

    Titel

    Begrundelse for tilbagetrækningen

    Økonomiske og finansielle anliggender samt beskatning og told

    1.

    SEK(2008) 2302 final

    Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Kommissionen til at føre forhandlinger med Kongeriget Norge om anvendelse af foranstaltninger svarende til dem, der er fastsat i Rådets direktiv 2003/48/EF af 3. juni 2003 om beskatning af indtægter fra opsparing i form af rentebetalinger

    Forældet: Spørgsmålet er omfattet af den fælles rapporteringsstandard på skatteområdet (CRS), der er udformet som svar på en anmodning fra G20 og godkendt af OECD-Rådet den 15. juli 2014. Den multilaterale aftale om gennemførelse af CRS dækker EU og Norge.

    2.

    COM(2009) 644 final

    2008/0234 (CNS)

    Ændret forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne og foreløbig anvendelse af en aftale om samarbejde mellem Den Europæiske Union og dens medlemsstater på den ene side og Fyrstendømmet Liechtenstein på den anden side om bekæmpelse af svig og enhver anden ulovlig aktivitet til skade for deres finansielle interesser og om udveksling af oplysninger i skattespørgsmål

    Forældet: Spørgsmålet er omfattet af aftalen mellem EU og Liechtenstein om beskatning af opsparing som ændret i 2015 ("aftale om automatisk udveksling af skatteoplysninger), som er i overensstemmelse med OECD's fælles rapporteringsstandard på skatteområdet (CRS).

    3.

    COM(2009) 648 final

    2008/0234 (CNS)

    Ændret forslag til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af en aftale om samarbejde mellem Den Europæiske Union og dens medlemsstater på den ene side og Fyrstendømmet Liechtenstein på den anden side om bekæmpelse af svig og enhver anden ulovlig aktivitet til skade for deres finansielle interesser og om udveksling af oplysninger i skattespørgsmål

    Forældet: Spørgsmålet er omfattet af aftalen mellem EU og Liechtenstein om beskatning af opsparing som ændret i 2015 ("aftale om automatisk udveksling af skatteoplysninger), som er i overensstemmelse med OECD's fælles rapporteringsstandard på skatteområdet (CRS).

    Maritime anliggender og fiskeri

    4.

    COM(2012) 021 final
    2012/0013 (COD)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1342/2008 af 18. december 2008 om fastlæggelse af en langsigtet plan for torskebestande og for fiskeri efter disse bestande

    Forældet: Spørgsmålet er omfattet af den nye flerårige forvaltningsplan for Nordsøen (FORORDNING (EU) 2018/973, EUT L 179 af 16.7.2018).

    Sikkerhed og indvandring

    5.

    COM(2016) 491 final

    2016/0236 (COD)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om oprettelse af en EU-certificeringsordning for udstyr til securityscreening inden for luftfarten

    Interinstitutionelle drøftelser har ført til en fælles forståelse af, at oprettelsen af en EU-certificeringsordning bedre kan opnås ved at ændre gennemførelseslovgivning baseret på artikel 4, stk. 3, og artikel 18, litra a), i forordning (EF) nr. 300/2008 om fælles bestemmelser om sikkerhed inden for civil luftfart. Kommissionen vil påbegynde forberedelserne til en eventuel ændring af gennemførelsesbestemmelserne til forordning (EF) nr. 300/2008.

    6.

    COM(2015) 452 final

    2015/0211 (COD)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om etablering af en fælles EU-liste over sikre oprindelseslande med henblik på Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/32/EU om fælles procedurer for tildeling og fratagelse af international beskyttelse og om ændring af direktiv 2013/32/EU

    En ajourført tilgang til emnet findes i forordningsforslaget om asylprocedurer (COM (2016) 467 final), der er undervejs i den interinstitutionelle proces som en del af pakken om en reform af det fælles europæiske asylsystem.

    7.

    COM(2014) 382 final

    2014/0202 (COD)

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 604/2013 for så vidt angår fastlæggelse af, hvilken medlemsstat der er ansvarlig for at behandle en ansøgning om international beskyttelse, der er indgivet af uledsagede mindreårige uden familiemedlemmer, søskende eller slægtninge med lovligt ophold i en medlemsstat

    En ajourført tilgang til emnet findes i forslaget om en reform af Dublinsystemet (COM (2016) 270 final), der er undervejs i den interinstitutionelle proces som en del af pakken om en reform af det fælles europæiske asylsystem.

    8.

    COM(2015) 450 final

    2015/0208/COD

    Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om indførelse af en flytningsordning i krisesituationer og om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 604/2013 af 26. juni 2013 om fastsættelse af kriterier og procedurer til afgørelse af, hvilken medlemsstat der er ansvarlig for behandlingen af en ansøgning om international beskyttelse, der er indgivet af en tredjelandsstatsborger eller en statsløs i en af medlemsstaterne

    En ajourført tilgang til emnet findes i forslaget om en reform af Dublinsystemet (COM (2016) 270 final), der er undervejs i den interinstitutionelle proces som en del af pakken om en reform af det fælles europæiske asylsystem.

    9.

    COM(2018) 167 final

    Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Kommissionen til på Den Europæiske Unions vegne at godkende den globale aftale om sikker, velordnet og regulær migration for så vidt angår udviklingssamarbejde

    Forslaget er ikke længere nødvendigt, da vedtagelsen af den globale aftale vil foregå i to trin: vedtagelse af det forhandlede resultat på regeringskonferencen og efterfølgende formel godkendelse ved en resolution vedtaget af FN's Generalforsamling. Forslaget er knyttet til COM(2018) 168.

    10.

    COM(2018) 168 final

    Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Kommissionen til på Den Europæiske Unions vegne at godkende den globale aftale om sikker, velordnet og regulær migration for så vidt angår indvandringspolitik

    Forslaget er ikke længere nødvendigt, da vedtagelsen af den globale aftale vil foregå i to trin: vedtagelse af det forhandlede resultat på regeringskonferencen og efterfølgende formel godkendelse ved en resolution vedtaget af FN's Generalforsamling.

    Bilag V: Forventede ophævelser

    Nr.

    Politikområde

    Titel

    Begrundelse for ophævelsen

    1.

    Kapitalmarkedsunion

    Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2001/34/EF af 28. maj 2001 vedrørende betingelserne for værdipapirers optagelse til officiel notering på en fondsbørs samt oplysninger, der skal offentliggøres om disse værdipapirer

    De fleste af kravene i dette direktiv er nu omfattet af direktiv 2013/50/EU (det ændrede gennemsigtighedsdirektiv) og prospektforordningen. De resterende gældende bestemmelser i direktiv 2001/34/EF kan ophæves.

    2.

    Beskatning og told

    Kommissionens forordning (EF) nr. 964/2007 af 14. august 2007 om detaljerede regler for åbning og forvaltning af toldkontingenter for ris med oprindelse i de mindst udviklede lande for produktionsårene 2007/08 og 2008/09

    Forældet: De toldkontingenter, der er omfattet af denne retsakt, var et led i gennemførelsen af initiativet "Alt undtagen våben" fra 2001. Disse kontingenter eksisterer ikke længere, da der siden 2009 ikke er blevet anvendt toldkontingenter, og handelen med ris fra disse lande er nu toldfri og kontingentfri.

    3.

    Beskatning og told

    Kommissionens forordning (EØF) nr. 3512/80 af 23. december 1980 om undtagelse for landene i Det centralamerikanske Fællesmarked fra artikel 1, 6 og 12 i Kommissionens forordning (EØF) nr. 3510/80 af 23. december 1980 om definitionen af begrebet varer med oprindelsesstatus til brug ved anvendelsen af de toldpræferencer, der af Det europæiske økonomiske Fællesskab indrømmes visse varer fra udviklingslande

    Forældet: Denne retsakt vedrører oprindelsesregler for generelle toldpræferenceordninger (GSP), der er forældede (Rådets forordning (EØF) nr. 3322/80 af 16. december 1980). Den fastsætter undtagelser fra visse artikler i en anden retsakt (forordning (EØF) nr. 3510/80), der allerede er ophævet.

    4.

    Beskatning og told

    Kommissionens forordning (EØF) nr. 3513/80 af 23. december 1980 om undtagelse for de lande, der har tiltrådt Cartagena-overenskomsten (ANDEAN), fra artikel 1, 6 og 12 i Kommissionens forordning (EØF) nr. 3510/80 af 23. december 1980 om definitionen af begrebet varer med oprindelsesstatus til brug ved anvendelsen af de toldpræferencer, der af Det europæiske økonomiske Fællesskab indrømmes visse varer fra udviklingslande

    Forældet: Denne retsakt vedrører oprindelsesregler for generelle toldpræferenceordninger (GSP), der er forældede (Rådets forordning (EØF) nr. 3322/80 af 16. december 1980). Den fastsætter undtagelser fra visse artikler i en anden retsakt (forordning (EØF) nr. 3510/80), der allerede er ophævet.

    5.

    Fødevaresikkerhed

    Rådets direktiv 78/142/EØF af 30. januar 1978 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning vedrørende materialer og genstande, som indeholder monomert vinyhlclorid, og som er bestemt til at komme i berøring med levnedsmidler

    De spørgsmål, der behandles i dette direktiv, er omfattet af anvendelsesområdet for og bestemmelserne i Kommissionens forordning (EU) nr. 10/2011 om plastmaterialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer. Rådets direktiv er derfor forældet.

    6.

    Fødevaresikkerhed

    Rådets direktiv 85/572/EØF af 19. december 1985 om fastsættelse af listen over simulatorer, der skal anvendes ved kontrol med migration af bestanddele fra plastmaterialer og -genstande, der er bestemt til at komme i berøring med levnedsmidler

    De spørgsmål, der behandles i dette direktiv, er omfattet af anvendelsesområdet for og bestemmelserne i Kommissionens forordning (EU) nr. 10/2011 om plastmaterialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer. Rådets direktiv er derfor forældet.

    7.

    Fødevaresikkerhed

    Rådets direktiv 82/711/EØF af 18. oktober 1982 om de nødvendige grundregler for kontrol med overføring af bestanddele fra plastmaterialer og -genstande, der er bestemt til at komme i berøring med levnedsmidler

    De spørgsmål, der behandles i dette direktiv, er omfattet af anvendelsesområdet for og bestemmelserne i Kommissionens forordning (EU) nr. 10/2011 om plastmaterialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer. Rådets direktiv er derfor forældet.

    (1)    Dette bilag indeholder, så vidt det er muligt, nærmere oplysninger om initiativerne i Kommissionens arbejdsprogram i overensstemmelse med den interinstitutionelle aftale om bedre lovgivning. Oplysningerne er angivet i parentes under beskrivelsen af de enkelte initiativer og er kun vejledende, idet der kan ske ændringer under det forberedende arbejde, navnlig i lyset af resultatet af konsekvensanalyserne. Punkter fremhævet med gråt er initiativer, der vedrører perspektiverne for Unionens fremtid.
    (2)

     Dette bilag indeholder en oversigt over de vigtigste evalueringer og kvalitetskontroltiltag, der vil blive gennemført, herunder evalueringstiltag til opfølgning af Refitplatformens udtalelser.

    (3) * = Forslag nævnt i den fælles erklæring om EU's lovgivningsmæssige prioriteter for 2018 og 2019, der er undertegnet af formanden for henholdsvis Europa-Parlamentet, Rådet og Kommissionen.** = Prioriterede sager i arbejdsprogrammet for 2018 og hensigtserklæringen for 2018
    (4) Fortegnelsen indeholder de lovgivningsforslag, der er under behandling, og som Kommissionen agter at trække tilbage inden for seks måneder (senest i april 2019).
    Top