Pravno obvestilo

Pravno obvestilo

Natisni stran

Za informacije na tem spletišču se uporabljajo izjava o omejitvi odgovornosti, obvestilo o avtorskih pravicah, in obvestilo o piškotkih.


Izjava o omejitvi odgovornosti

S to storitvijo želi Urad za publikacije javnosti omogočiti dostop do uradnih zakonodajnih podatkovnih zbirk držav članic Evropske unije. Prek portala N-Lex lahko vsak državljan EU dostopa do nacionalnih spletišč držav članic in išče po podatkovnih zbirkah v maternem jeziku. Prizadevamo si zagotoviti točne in posodobljene informacije o podatkovnih zbirkah vsake države ter zgradbi in vsebini nacionalnih zakonodajnih sistemov. Poskušali bomo odpraviti napake, na katere nas boste opozorili. Urad za publikacije ne prevzema nikakršne odgovornosti glede informacij na tem spletišču.

Informacije na portalu N-Lex:

  • so izključno splošnega značaja in se kot take ne nanašajo na konkretne okoliščine;

  • niso nujno celovite, popolne, točne ali posodobljene;

  • vsebujejo povezave do zunanjih spletnih strani, nad katerimi Urad za publikacije nima nadzora in za katere ne sprejme nobene odgovornosti;

  • niso strokovni ali pravni nasveti (če potrebujete posebno svetovanje, se posvetujte z ustrezno usposobljenim strokovnjakom).

Uporabnike tudi obveščamo, da ne moremo jamčiti, da so dokumenti, ki so na voljo na tem spletišču, natančne reprodukcije uradno potrjenih besedil.

Prizadevamo si čim bolj zmanjšati nevšečnosti zaradi tehničnih napak. Vendar so lahko nekateri podatki na našem spletišču iz zunanjih virov ter v datotekah ali v obliki, ki niso popolnoma brez napak, zato ne moremo zagotoviti, da takšne težave ne bodo vplivale na zagotavljanje naših storitev. Urad za publikacije ne prevzema odgovornosti v zvezi s težavami, ki so posledica uporabe spletišča N-Lex ali katerih koli zunanjih spletnih strani.

Urad za publikacije ni odgovoren za informacije, mnenja in dokumente v uradnih nacionalnih podatkovnih zbirkah, do katerih vodijo povezave s spletišča N-Lex. Prav tako Urad ni odgovoren za ustreznost teh povezav niti za kakršne koli težave pri uporabi teh podatkovnih zbirk. Pozorno preberite izjavo o omejitvi odgovornosti in pogoje uporabe zadevnih podatkovnih zbirk.

Izjava ne omejuje odgovornosti Urada za publikacije pri kakršnem koli delovanju v nasprotju z veljavno nacionalno zakonodajo, niti ne izključuje odgovornosti za dejanja, ki jih v skladu s to zakonodajo ni mogoče izključiti.


 Obvestilo o avtorskih pravicah  

© Evropska unija, 2006–2018 

Razen kadar je drugače navedeno, je splošne uvodne informacije o vsebini nacionalnih podatkovnih zbirk držav članic Evropske unije, ki so na voljo s spletišča N-Lex, dovoljeno prenesti in razmnoževati za osebno rabo ali za nekomercialno oziroma komercialno razširjanje ob pravilni navedbi vira, in sicer:

„© Evropska unija, http://eur-lex.europa.eu/n-lex/“.

Zgoraj navedeno dovoljenje ne zajema pravnih besedil ali dokumentov, na voljo v nacionalnih podatkovnih zbirkah. Za prenos, razmnoževanje ali prevod teh pravnih besedil oziroma dokumentov morajo uporabniki prebrati obvestilo o avtorskih pravicah, priloženo ustrezni podatkovni zbirki.

Vsa vprašanja v zvezi z uporabo besedil v podatkovni zbirki N-Lex naslovite pisno na:

 

Publications Office of the European Union
Resources and Logistics Directorate
Calls for Tender, Contracts and Copyright Unit
Copyright and Legal Issues Section
2, rue Mercier
2985 Luxembourg
Luxembourg
Faks: +352 2929-42672
E-naslov: op-copyright@publications.europa.eu

 


Varstvo osebnih podatkov

Evropska unija spoštuje varstvo podatkov uporabnikov,

Politika varstva posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov v institucijah in organih EU temelji na Uredbi (ES) št. 45/2001 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 18. decembra 2000.

Obdelava osebnih podatkov

Podatke uporabnikov zberemo in obdelamo zato, da bi lahko Urad za publikacije odgovoril na njihove poizvedbe.

Z zbranimi osebnimi podatki ravnamo v skladu s smernicami navedene uredbe.

Podatke uporabijo samo zaposleni Urada za publikacije in pogodbeni izvajalci za pripravo odgovorov in za analizo napak, da bi tako izboljšali kakovost svojih storitev.

Podatke posameznikov zbiramo samo z njihovim soglasjem.

Nadzor nad obdelavo podatkov

Za nadzor nad obdelavo podatkov je odgovoren vodja enote OPOCE.A.1 Urada za publikacije. Vsa vprašanja v zvezi z obdelavo vaše elektronske pošte in osebnih podatkov, navedite v svojemu sporočilu, zlasti če želite vpogled v svoje osebne podatke, s katerimi razpolagamo, ali če jih želite spremeniti ali izbrisati. Pišete nam lahko tudi na: eurlex-helpdesk@publications.europa.eu.

Zbrani podatki

Ime, priimek in elektronski naslov (obvezna polja).

Organizacija, država (neobvezna polja).

Komu posredujemo vaše podatke?

Zbrane podatke bomo obravnavali kot zaupne podatke, uporabili pa jih bodo samo zaposleni službe za pomoč uporabnikom spletišča EUR-Lex ter enota EUR-Lex Urada za publikacije in pogodbeni izvajalec.

Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam, ki niso prejemnice podatkov in ki niso omenjene v navedeni uredbi, lahko pa jih v skladu z zakonodajo Unije posredujemo organom za spremljanje in nadzor (denimo OLAF) ali preiskovalnemu sodniku.

Urad za publikacije ne bo posredoval podatkov tretjim osebam za neposredno trženje.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Podatke hranimo največ štiri leta, nato jih izbrišemo, razen če jih še potrebujemo za namene preiskave.

Ali imam dostop do svojih podatkov, lahko preverim njihovo točnost in jih po potrebi popravim?

Če želite preveriti točnost podatkov in/ali jih želite popraviti oziroma posodobiti, lahko kadar koli zahtevate izpisek svojih osebnih podatkov. Če ne obravnavamo nobene vaše poizvedbe, lahko zahtevate tudi popoln izbris svojih osebnih podatkov.

Preden vam bomo omogočili dostop do podatkov ali preden jih bomo spremenili, bomo zaradi zaščite vaše zasebnosti in varnosti z ustreznimi ukrepi preverili vašo identiteto.

S katerimi tehničnimi sredstvi in varnostnimi ukrepi preprečujemo zlorabo ali nepooblaščen dostop?

Urad za publikacije je uvedel ustrezne fizične, elektronske in administrativne postopke za zaščito in preprečitev nepooblaščenega dostopa, vzdrževanje varstva podatkov in primerno uporabo zbranih podatkov. Te postopke tudi redno pregleduje in posodablja.

Vaša poizvedba se pred obdelavo shrani na strežniku našega pogodbenega izvajalca. Z elektronsko pošto se lahko tudi posreduje strokovnjaku, ki je pristojen za odgovor.

Zunanji izvajalci sklenejo z Uradom za publikacije pogodbo, ki jih pravno zavezuje k spoštovanju zakonodaje na področju varstva osebnih podatkov in njihove obdelave, natančneje Uredbe (ES) št. 45/2001.

Zaposleni Urada za publikacije z dostopom do podatkov, ki omogočajo identifikacijo posameznikov, morajo te podatke varovati v skladu s tem obvestilom. Podatke lahko uporabljajo samo za izvajanje nalog v njihovi pristojnosti.

Kontaktne točke za vprašanja in pritožbe  

Če želite vpogled v svoje osebne podatke oziroma jih želite izbrisati ali popraviti, pišite na naslednji elektronski naslov: eurlex-helpdesk@publications.europa.eu

V primeru spora se lahko pritožite pooblaščencu za varstvo podatkovpri Evropski komisiji in evropskemu nadzorniku za varstvo podatkov

Spremembe obvestila o varstvu podatkov

Vse morebitne spremembe obvestila o varstvu podatkov bomo objavili v posodobljeni različici pravnega obvestila na [http://eur-lex.europa.eu/n-lex/disclaimer/disclaimer_sl.htm]. Z rednim pregledovanjem te strani boste vedno obveščeni o tem, kakšne podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in v kakšnih okoliščinah (če sploh) jih posredujemo drugim stranem.

Obvestilo o piškotkih samo za spletišča s sejnimi piškotki

Piškotki

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletišču omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk in druge nastavitve), zato da vam jih ob novem obisku spletišča ali brskanju po straneh ni treba znova vpisovati.

Kako uporabljamo piškotke?

Spletne strani uporabljajo sejne piškotke, ki si denimo zapomnijo izbrani jezik in vaše nastavitve (npr. barvne nastavitve ali velikost pisave). Sistem izbriše piškotke, ko uporabnik zapre okno brskalnika.

Ne uporabljamo stalnih piškotkov (ti ostanejo shranjeni na računalniku, dokler jih uporabnik ne izbriše oziroma dokler po določenem času ne potečejo). Uporaba piškotkov tretjih oseb ni dovoljena.