25.7.2014   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 221/1


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 810/2014 AL CONSILIULUI

din 25 iulie 2014

privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

Având în vedere Regulamentul (UE) nr. 269/2014 al Consiliului din 17 martie 2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei (1), în special articolul 14 alineatul (1),

întrucât:

(1)

La 17 martie 2014, Consiliul a adoptat Regulamentul (UE) nr. 269/2014.

(2)

Având în vedere gravitatea situației, Consiliul consideră că și alte persoane fizice și juridice ar trebui adăugate pe lista persoanelor, entităților și organismelor care fac obiectul măsurilor restrictive, prevăzută în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014.

(3)

Anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014 ar trebui modificată în consecință,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Persoanele și entitățile care figurează pe lista din anexa la prezentul regulament se adaugă în lista prevăzută în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 25 iulie 2014.

Pentru Consiliu

Președintele

S. GOZI


(1)  JO L 78, 17.3.2014, p. 6.


ANEXĂ

LISTA PERSOANELOR ȘI A ENTITĂȚILOR MENȚIONATE LA ARTICOLUL 1

I.   Persoane

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

1.

Mikhail Efimovich FRADKOV

Михаил Ефимович Фрадков

Data nașterii:1.9.1950 la Kurumoch, regiunea Kuibyshev

Membru permanent al Consiliului de Securitate al Federației Ruse; director al Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse. În calitatea sa de membru al Consiliului de Securitate, care oferă consiliere și coordonează aspectele privind securitatea națională, a fost implicat în modelarea politicii guvernului Rusiei amenințând integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

2.

Nikolai Platonovich PATRUSHEV

Николай Платонович Патрушев

Data nașterii:11.7.1951 la Leningrad (Sankt Petersburg)

Membru permanent al Consiliului de Securitate al Federației Ruse. În calitatea sa de membru al Consiliului de Securitate, care oferă consiliere și coordonează aspectele privind securitatea națională, a fost implicat în modelarea politicii guvernului Rusiei amenințând integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

3.

Aleksandr Vasilievich BORTNIKOV

Александр Васильевич Бортников

Data nașterii: 15.11.1951 la Perm

Membru permanent al Consiliului de Securitate al Federației Ruse; director al Serviciului Federal de Securitate (FSB). În calitatea sa de membru al Consiliului de Securitate, care oferă consiliere și coordonează aspectele privind securitatea națională, a fost implicat în modelarea politicii guvernului Rusiei amenințând integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

4.

Rashid Gumarovich NURGALIEV

Рашид Гумарович Нургалиев

Data nașterii:8.10.1956 la Zhetikara, Republica Sovietică Socialistă Kazahă

Membru permanent și secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse. În calitatea sa de membru al Consiliului de Securitate, care oferă consiliere și coordonează aspectele privind securitatea națională, a fost implicat în modelarea politicii guvernului Rusiei amenințând integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

5.

Boris Vyacheslavovich GRYZLOV

Борис Вячеславович Грызлов

Data nașterii: 15.12.1950 la Vladivostok

Membru permanent al Consiliului de Securitate al Federației Ruse. În calitatea sa de membru al Consiliului de Securitate, care oferă consiliere și coordonează aspectele privind securitatea națională, a fost implicat în modelarea politicii guvernului Rusiei amenințând integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

6.

Sergei Orestovoch BESEDA

Сергей Орестович Беседа

1954

Comandant al Serviciului al Cincilea al FSB, Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse.

În calitatea sa de ofițer FSB de rang înalt, conduce un serviciu responsabil de supravegherea operațiilor de informații și a activității internaționale.

25.7.2014

7.

Mikhail Vladimirovich DEGTYAREV

Михаил Владимирович Дегтярёв

Data nașterii:10.7.1981 la Kuibyshev (Samara )

Membru al Dumei de Stat.

La 23.5.2014 a anunțat inaugurarea „ambasadei de facto” la Moscova a așa-numitei „Republici Populare Donețk”, nerecunoscută. Contribuie la subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, a suveranității și a independenței Ucrainei.

25.7.2014

8.

Ramzan Akhmadovitch KADYROV

Рамзан Ахматович Кадыров

Data nașterii: 5.10.1976 la Tsentaroy.

Președintele Republicii Cecene. Kadyrov a făcut declarații în sprijinul anexării ilegale a Crimeei și în sprijinul insurgenței armate în Ucraina. Printre altele, la 14 iunie 2014 a declarat că va „face orice pentru a contribui la reînvierea Crimeei”. În acel context, i s-a acordat medalia pentru „eliberarea Crimeei”, de către șeful interimar al Republicii Autonome Crimeea, pentru sprijinul pe care l-a acordat anexării ilegale a Crimeei. În plus, la 1 iunie 2014, a declarat că e gata să trimită 74 000 de voluntari ceceni în Ucraina dacă i se va cere.

25.7.2014

9.

Alexander Nikolayevich TKACHYOV

АЛЕКСАНДР НИКОЛАЕВИЧ Ткачёв

Data nașterii: 23.12.1960 la Vyselki.

Guvernator al Krasnodar Krai.

I s-a acordat medalia pentru „eliberarea Crimeei”, de către șeful interimar al Republicii Autonome Crimeea, pentru sprijinul pe care l-a acordat anexării ilegale a Crimeei. Cu acea ocazie, șeful interimar al Republicii Autonome Crimeea a afirmat că Tkachyov a fost unul dintre primii care și-au exprimat sprijinul față de noua „conducere” a Crimeei.

25.7.2014

10.

Pavel GUBAREV

Павел Юрьевич Губарев

Data nașterii: 10.2.1983 la Sievierodonetsk

Unul dintre liderii autointitulați ai așa-numitei „Republici Populare Donețk”. A solicitat intervenția rusă în estul Ucrainei, inclusiv prin desfășurarea de forțe rusești de menținere a păcii. Este asociat cu Igor Strelkov/Girkin, care se face răspunzător de acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. Gubarev se face răspunzător de recrutarea de persoane pentru forțele armate ale separatiștilor.

Răspunzător pentru ocuparea clădirii guvernului regional din Donețk împreună cu forțele pro-ruse și autoproclamat „guvernatorul poporului”.

Deși a fost arestat pentru amenințarea integrității teritoriale a Ucrainei, și apoi eliberat, a continuat să joace un rol important în cadrul activităților separatiste, subminând astfel integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

11.

Ekaterina GUBAREVA

Екатерина Юрьевна Губарева

Data nașterii: 5.7.1983 la Kakhovka

In calitatea sa de așa-numit „ministru al afacerilor externe” este răspunzătoare de apărarea așa-numitei „Republici Populare Donețk”, subminând astfel integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

În plus, contul său bancar este folosit pentru finanțarea grupărilor armate separatiste ilegale.

Asumând acest rol și acționând în această calitate, a sprijinit, prin urmare, acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

12.

Fedor BEREZIN

Фёдор Дмитриевич Березин

Data nașterii: 7.2.1960 la Donețk

Așa-numitul „ministru adjunct al apărării”al așa-numitei „Republici Populare Donețk”. Este asociat cu Igor Strelkov/Girkin, așa-numitul „ministru al apărării”al așa-numitei „Republici Populare Donețk”, care se face răspunzător de acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. Asumând acest rol și acționând în această calitate, Berezin a sprijinit, prin urmare, acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

13.

Valery Vladimirovich KAUROV

Валерий Владимирович Кауров

Data nașterii: 2.4.1956 la Odessa

Autointitulat „președinte” al așa-numitei „Republici Novorossiya”, care a solicitat Rusiei să desfășoare trupe în Ucraina. Asumând acest rol și acționând în această calitate, a sprijinit, prin urmare, acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

14.

Serhii Anatoliyovych ZDRILIUK

Сергей Анатольевич Здрылюкv

Data nașterii: 23.6.1972 în regiunea Vinnytsia

Colaborator de rang înalt al lui Igor Strelkov/Girkin, care se face răspunzător de acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. Asumând acest rol și acționând în această calitate, Zdriliuk a sprijinit, prin urmare, acțiuni și politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

15.

Vladimir ANTYUFEYEV

Владимир Антюфеев

(alias Vladimir SHEVTSOV), Vladimir Iurievici ANTIUFEEV, Vladimir Gheorghievici ALEXANDROV, Vadim Gheorghievici SHEVTSOV)

Data nașterii: 19.2.1951 la Novosibirsk,

Fost „ministru al securității statului” în regiunea separatistă Transnistria. Din 9 iulie 2014, este primul viceprim-ministru al Republicii Populare Donețk, responsabil de securitate și aplicarea legii. În această calitate, este responsabil de activitățile „guvernamentale” separatiste ale așa-numitului „guvern al Republicii Populare Donețk”.

25.7.2014


II.   Entități care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

 

Nume

Date de identificare

Motive

Data includerii pe listă

1.

Așa-numita „Republică Populară Lugansk”

„Луганская народная республика”

„Luganskaya narodnaya respublika”

Site oficial:

http://lugansk-online.info

Număr de telefon:

+38-099-160-74-14

Așa-numita „Republică Populară Lugansk” a fost instituită la 27 aprilie 2014.

Răspunzătoare pentru organizarea referendumului ilegal din 11 mai 2014. Declarație de independență la 12 mai 2014.

La 22 mai 2014, așa-numitele „Republici Populare” Donețk și Lugansk au instituit așa-numitul „Stat Federal al Novorossiya”.

Acest fapt încalcă dreptul constituțional ucrainean și, prin urmare, dreptul internațional, subminând astfel integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Este, de asemenea, implicată în recrutarea pentru „Armata de sud-est”, separatistă, și pentru alte grupări armate separatiste ilegale, subminând astfel stabilitatea sau securitatea Ucrainei.

25.7.2014

2.

Așa-numita „Republică Populară Donețk”

„Донецкая народная республика”

„Donétskaya naródnaya respúblika”

Informații oficiale, inclusiv Constituția Republicii Populare Donețk și componența Consiliului Suprem

http://dnr-news.com/

Mijloace de comunicare sociale:

https://twitter.com/dnrpress

http://vk.com/dnrnews

Așa-numita „Republică Populară Donețk” a fost declarată la 7 aprilie 2014.

Răspunzătoare pentru organizarea referendumului ilegal din 11 mai 2014. Declarație de independență la 12 mai 2014.

La 24 mai 2014, așa-numitele „Republici Populare” Donețk și Lugansk au semnat un acord privind crearea așa-numitului „Stat Federal al Novorossiya”.

Acest fapt încalcă dreptul constituțional ucrainean și, prin urmare, dreptul internațional, subminând astfel integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Este, de asemenea, implicată în recrutarea pentru grupări armate separatiste ilegale, amenințând astfel stabilitatea sau securitatea Ucrainei.

25.7.2014

3.

Așa-numitul „Stat Federal al Novorossiya”

„Федеративное государство Новороссия”

„Federativnoye Gosudarstvo Novorossiya”

Comunicate de presă oficiale:

http://novorossia.su/official

La 24 mai 2014, așa-numitele „Republici Populare” Donețk și Lugansk au semnat un acord privind crearea așa-numitului „Stat Federal al Novorossiya”.

Acest fapt încalcă dreptul constituțional ucrainean și, prin urmare, dreptul internațional, amenințând astfel integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

25.7.2014

4.

Uniunea Internațională a Asociațiilor Publice „Armata Marelui Don”

Международный Союз Общественных Объединений

„Всевеликое Войско Донское”

Site oficial:

http://vvd2003.narod.ru/

Număr de telefon:

+7-8-908-178-65-57

Mijloace de comunicare sociale:

http://vk.com/kazak_nac_guard

Adresă: 346465 Rusia Regiunea Rostov. October (C) District. St Zaplavskaya. Str Shosseynaya 1

„Armata Marelui Don” a înființat Cossack National Guard ( Garda Naț ională Cazacă ), răspunzătoare pentru lupta împotriva forțelor guvernamentale ucrainene din estul Ucrainei, subminând astfel integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și amenințând stabilitatea sau securitatea Ucrainei.

Asociat cu dl Nikolay KOZITSYN, care este comandantul forțelor cazace și se face răspunzător pentru ordinele date separatiștilor din estul Ucrainei în lupta împotriva forțelor guvernamentale ucrainene.

25.7.2014

5.

„Sobol”

„СОБОЛЬ”

Site oficial:

http://soboli.net

Mijloace de comunicare sociale:

http://vk.com/sobolipress

Număr de telefon:

(0652) 60-23-93.

Email: SoboliPress@gmail.com

Adresă: Crimeea, Simferopol, str. Kiev, 4 (zona stației de autobuz „Central”).

Organizație paramilitară radicală, răspunzătoare pentru sprijinirea în mod deschis a recurgerii la forță pentru a pune capăt controlului ucrainean asupra Crimeei, subminând astfel integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

Răspunzătoare de instruirea separatiștilor pentru a lupta împotriva forțelor guvernamentale ucrainene în estul Ucrainei, amenințând astfel stabilitatea sau securitatea Ucrainei.

25.7.2014

6.

Așa-numita „Gardă Lugansk”

„Луганская гвардия”

Mijloace de comunicare sociale:

https://vk.com/luguard

http://vk.com/club68692201

Miliție de autoapărare din Lugansk, răspunzătoare de instruirea separatiștilor pentru a lupta împotriva forțelor guvernamentale ucrainene în estul Ucrainei, amenințând astfel stabilitatea sau securitatea Ucrainei.

Asociată cu dl German PROPOKIV, lider activ care se face răspunzător de participarea la ocuparea clădirii biroului regional din Lugansk al Serviciului Ucrainean de Securitate și care a înregistrat un mesaj video adresat președintelui Putin și Rusiei, din clădirea ocupată.

25.7.2014

7.

Așa-numita „Armată de sud-est”

„Армии Юго-Востока”

Recrutare:

http://lugansk-online.info/statements

Mijloace de comunicare sociale:

http://vk.com/lugansksbu

Grupare armată separatistă ilegală, considerată a fi una dintre cele mai importante din estul Ucrainei.

Răspunzătoare pentru ocuparea clădirii Serviciului de Securitate în regiunea Lugansk. Ofițer în rezervă.

Asociată cu dl Valeriy BOLOTOV, înscris pe listă drept unul dintre liderii grupării.

Asociată cu dl Vasyl NIKITIN, responsabil de activitățile „guvernamentale” separatiste ale așa-numitului „guvern al Republicii Populare Luhansk”.

25.7.2014

8.

Așa-numita „Miliție populară Donbass”

„Нарóдное ополчéние Донбáсса”

Mijloace de comunicare sociale:

http://vk.com/polkdonbassa

+38-099-445-63-78;

+38-063-688-60-01;

+38-067-145-14-99;

+38-094-912-96-60;

+38-062-213-26-60

Email: voenkom.dnr@mail.ru

mobilisation@novorossia.co

Voluntariat telefonic în Russia:

+7 (926) 428-99-51

+7 (967) 171-27-09

sau email novoross24@mail.ru

Adresă: Donețk. Prospect Zasyadko.13

Grupare armată separatistă ilegală răspunzătoare de lupta împotriva forțelor guvernamentale ucrainene în estul Ucrainei, amenințând astfel stabilitatea sau securitatea Ucrainei.

Printre altele, la începutul lunii aprilie 2014, gruparea militantă a preluat controlul asupra mai multor clădiri guvernamentale din estul Ucrainei, subminând astfel integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Fostul său lider, dl Pavel

Gubarev, se face răspunzător pentru ocuparea clădirii guvernului regional din Donețk împreună cu forțele pro-ruse și pentru a se fi autoproclamat „guvernatorul poporului”.

25.7.2014

9.

„Batalionul Vostok”

„батальоны Восток”

Mijloace de comunicare sociale:

http://vk.com/patriotic_forces_of_donbas

Grupare armată separatistă ilegală, considerată a fi una dintre cele mai importante din estul Ucrainei.

Răspunzătoare de lupta împotriva forțelor guvernamentale ucrainene în estul Ucrainei, amenințând astfel stabilitatea sau securitatea Ucrainei.

A încercat să ocupe aeroportul din Donețk.

25.7.2014


III.   Entități al căror drept de proprietate a fost transferat cu încălcarea dreptului ucrainean

 

Name

Identifying information

Reasons

Date of listing

1.

Întreprinderea de stat de feriboturi „Kerch Ferry”

Государственная судоходная компания „Керченская паромная переправа”

Gosudarstvenoye predpriyatiye

Kerchenskaya paromnaya pereprava

16 Tselibernaya Street, 98307 Kerch

(Автономная Республика Крым, г. Керчь, ул. Целимберная, 16)

cod: 14333981

Dreptul de proprietate asupra entității a fost transferat cu încălcarea dreptului ucrainean. „Parlamentul Crimeei” a adoptat rezoluția nr. 1757-6/14 din 17.3.2014„Privind naționalizarea unor societăți aparținând ministerelor ucrainene al infrastructurii sau al al agriculturii”, iar „Prezidiul Parlamentului Crimeei” a adoptat decizia nr. 1802-6/14 din 24.3.2014„Privind Întreprinderea de stat de feriboturi Kerch Ferry”, declarând preluarea activelor aparținând Întreprinderii de stat de feriboturi „Kerch Ferry”, în numele „Republicii Crimeea”. Întreprinderea este, astfel, efectiv confiscată de „autoritățile” Crimeei.

25.7.2014

2.

Întreprinderea de stat

„Portul maritim comercial Sevastopol”

Государственное предприятие „Севастопольский морской торговый порт”

Gosudarstvenoye predpriyatiye

Sevastopolski morskoy torgovy port

3 Place Nakhimova, 99011 Sevastopol

(99011, г. Севастополь, пл. Нахимова, 3)

cod: 01125548

Dreptul de proprietate asupra entității a fost transferat cu încălcarea dreptului ucrainean. La 17.3.2014, „Parlamentul Crimeei” a adoptat rezoluția nr. 1757-6/14„Privind naționalizarea unor societăți aparținând ministerelor ucrainene al infrastructurii sau al al agriculturii”, declarând preluarea activelor aparținând Întreprinderii de stat „Portul maritim comercial Sevastopol”, în numele „Republicii Crimeea”. Întreprinderea este, astfel, efectiv confiscată de „autoritățile” Crimeei. În termeni de volum al schimburilor comerciale, este cel mai mare port maritm comercial din Crimeea.

25.7.2014

3.

Întreprinderea de stat „Portul maritim comercial Kerch”

Государственное предприятие „Керченский морской торговый порт”

Gosudarstvenoye predpriyatiye

Kerchenski morskoy torgovy port

28 Kirova Str., 98312, Kerch, Republica Autonomă Crimeea,

(98312, Автономная Республика Крым, г. Керчь, ул. Кирова, 28)

Cod: 01125554

Dreptul de proprietate asupra entității a fost transferat cu încălcarea dreptului ucrainean. „Parlamentul Crimeei” a adoptat rezoluția nr. 1757-6/14 din 17.3.2014„Privind naționalizarea unor societăți aparținând ministerelor ucrainene al infrastructurii sau al al agriculturii” și rezoluția nr. 1865-6/14 din 26.3.2014„Privind Întreprinderea de stat” Porturile Maritime ale Crimeei („О Государственном предприятии «Крымские морские порты»”), declarând preluarea activelor aparținând Întreprinderii de stat „Portul maritim comercial Kerch”, în numele „Republicii Crimeea”. Întreprinderea este, astfel, efectiv confiscată de „autoritățile” Crimeei. În termeni de volum al schimburilor comerciale, este al doilea port maritm comercial din Crimeea.

25.7.2014

4.

Întreprinderea de stat Universal -Avia

Государственном предприятии „Универсал-Авиа”

Gosudarstvenoye predpriyatiye

„Universal-Avia”

5, Aeroflotskaya street, 95024 Simferopol

(Аэрофлотская улица, 5, Симферополь г.)

Dreptul de proprietate asupra entității a fost transferat cu încălcarea dreptului ucrainean. La 24.3.2014, „Prezidiul Parlamentului Crimeei” a adoptat decizia „Privind Întreprinderea de stat” Gosudarstvenoye predpriyatiye „Universal-Avia” („О Государственном предприятии «Универсал-Авиа»”) nr. 1794-6/14, declarând preluarea activelor aparținând întreprinderii de stat „Universal-Avia”, în numele „Republicii Crimeea”. Întreprinderea este, astfel, efectiv confiscată de „autoritățile Crimeei.”

25.7.2014

5.

Stațiunea „Nizhnyaya Oreanda”

Санаторий „Нижняя Ореанда”

Stațiunea „Nizhnyaya Oreanda”, 08655, Ialta, Oreanda

(08655, г.Ялта, пгт. Ореанда, Санаторий „Нижняя Ореанда”)

Dreptul de proprietate asupra entității a fost transferat cu încălcarea dreptului ucrainean. La 21 martie, „Prezidiul Parlamentului Crimeei” a adoptat decizia „Privind aspectele legate de înființarea Asociației de sanatorii și stațiuni” nr.1767-6/14, declarând preluarea activelor aparținând stațiunii „Nizhnyaya Oreanda”, în numele „Republicii Crimeea”. Întreprinderea este, astfel, efectiv confiscată de „autoritățile Crimeei.”

25.7.2014

6.

Întreprinderea „Distileria Azov” din Crimeea

Крымское республиканское предприятие „Азовский ликероводочный Завод”

Azovsky likerovodochny zavod

40 Zeleznodorozhnaya str., 96178 orașul Azov, districtul Jankoysky

(Джанкойский район, пгт Азовское, ул. Железнодорожная, 40)

Cod: 01271681

Dreptul de proprietate asupra entității a fost transferat cu încălcarea dreptului ucrainean. La 9 aprilie, „Prezidiul Parlamentului Crimeei” a adoptat decizia nr. 1991-6/14„Privind modificările la Rezoluția nr. 1836-6/14 a Consiliului de Stat al Republicii Crimeea” din 26 martie 2014„Privind naționalizarea întreprinderilor, a instituțiilor și a organizațiilor de tip complex agro-industrial, situate pe teritoriul Republicii Crimeea”, declarând preluarea activelor aparținând „Azovsky likerovodochny zavod”, în numele „Republicii Crimeea”. Întreprinderea este, astfel, efectiv confiscată de „autoritățile” Crimeei.

25.7.2014

7.

Concernul de stat „Asociația Națională a Producătorilor «Massandra»”

Национальное производственно-аграрное объединение „Массандра”

Nacionalnoye proizvodstvenno agrarnoye obyedinenye Massandra

6, str. Mira, Massandra 98600 orașul Ialta

(98600, г. Ялта, пгт Массандра, ул. Мира, д. 6)

Cod: 00411890

Dreptul de proprietate asupra entității a fost transferat cu încălcarea dreptului ucrainean. La 9 aprilie, „Prezidiul Parlamentului Crimeei” a adoptat decizia nr. 1991-6/14„Privind modificările la Rezoluția nr. 1836-6/14 a Consiliului de Stat al Republicii Crimeea” din 26 martie 2014„Privind naționalizarea întreprinderilor, a instituțiilor și a organizațiilor de tip complex agro-industrial, situate pe teritoriul Republicii Crimeea”, declarând preluarea activelor aparținând concernului de stat „Asociația Națională a Producătorilor «Massandra»” în numele „Republicii Crimeea”. Întreprinderea este, astfel, efectiv confiscată de „autoritățile” Crimeei.

25.7.2014

8.

„Întreprinderea de stat Magarach a institutului național de vinificație”

Государственное предприятие Агрофирма „Магарач” Национального института винограда и вина „Магарач”

Gosudarstvenoye predpriyatiye „Agrofirma Magarach” nacionalnogo instituta vinograda i vina „Magarach”

9 Chapayeva str., 98433 Vilino, districtul Bakhchisarayski

(98433, Автономная Республика Крым, Бахчисарайский район, с. Вилино, ул. Чапаева, д. 9)

Cod: 31332064

Dreptul de proprietate asupra entității a fost transferat cu încălcarea dreptului ucrainean. La 9 aprilie, „Prezidiul Parlamentului Crimeei” a adoptat decizia nr. 1991-6/14„Privind modificările la Rezoluția nr. 1836-6/14 a Consiliului de Stat al Republicii Crimeea” din 26 martie 2014„Privind naționalizarea întreprinderilor, a instituțiilor și a organizațiilor de tip complex agro-industrial, situate pe teritoriul Republicii Crimeea”, declarând preluarea activelor aparținând întreprinderii de stat „Gosudarstvenoye predpriyatiye «Agrofirma Magarach»” nacionalnogo instituta vinograda i vina „Magarach” în numele „Republicii Crimeea”. Întreprinderea este, astfel, efectiv confiscată de „autoritățile Crimeei”.

25.7.2014

9.

Întreprinderea de stat „Fabrica de vin spumos Novy Svet”

Государственное предприятиеЗавод шампанских вин „Новый свет”

Gosudarstvenoye predpriyatiye „Zavod shampanskykh vin Novy Svet”

1 Shalyapina str., 98032 Sudak, Novy Svet

(98032, г. Судак, пгт Новый Свет, ул. Шаляпина, д. 1)

Cod: 00412665

Dreptul de proprietate asupra entității a fost transferat cu încălcarea dreptului ucrainean. La 9 aprilie, „Prezidiul Parlamentului Crimeei” a adoptat decizia nr. 1991-6/14„Privind modificările la Rezoluția nr. 1836-6/14 a Consiliului de Stat al Republicii Crimeea” din 26 martie 2014„Privind naționalizarea întreprinderilor, a instituțiilor și a organizațiilor de tip complex agro-industrial, situate pe teritoriul Republicii Crimeea”, declarând preluarea activelor aparținând întreprinderii de stat „Zavod shampanskykh vin Novy Svet” în numele „Republicii Crimeea”. Întreprinderea este, astfel, efectiv confiscată de „autoritățile Crimeei”.

25.7.2014