Help Print this page 

Summaries of EU Legislation

Title and reference
Eurydice

Summaries of EU legislation: direct access to the main summaries page.
Languages and formats available
BG ES CS DA DE ET EL EN FR GA HR IT LV LT HU MT NL PL PT RO SK SL FI SV
HTML html BG html ES html CS html DA html DE html ET html EL html EN html FR html IT html LV html LT html HU html MT html NL html PL html PT html RO html SK html SL html FI html SV
Multilingual display
Text

Eurydice

Omrežje Eurydice je najpomembnejše informacijsko orodje za izmenjavo podatkov o strukturah, sistemih in razvoju na področju izobraževanja na nacionalni in evropski ravni. Prizadeva si za izboljšanje evropskega sodelovanja na področju izobraževanja in vseživljenjskega učenja.

AKT

Resolucija Sveta in ministrov za izobraževanje, ki so se sestali v okviru Sveta, z dne 6. decembra 1990 o informacijskem omrežju Eurydice na področju izobraževanja v Evropski skupnosti (UL C 329, 31.12.1990).

POVZETEK

Omrežje Eurydice zagotavlja širok nabor primerljivih informacij o evropskih izobraževalnih sistemih in politikah ter številne primerjalne analize o različnih temah na področju izobraževalnih sistemov. Podpira z dokazi podprto evropsko sodelovanje v izobraževanju.

Omrežje sestavlja 40 nacionalnih enot s sedežem v vseh 36 državah, ki sodelujejo v programu Erasmus+. Informacije, ki jih posredujejo nacionalne enote omrežja Eurydice so po svojem bistvu normativne in kvalitativne in se nanašajo na uradne dokumente, kot so zakoni, odredbe, uredbe in priporočila. Osrednja enota omrežja Eurydice (s sedežem v Bruslju) te informacije povezuje z drugimi viri podatkov - kot so statistični podatki Eurostata, zbirka podatkov UOE (skupna zbirka podatkov Unesca, OECD in Eurostata) in rezultati mednarodnih raziskav na področju izobraževanja - in tako pripravlja končna poročila.

Vse publikacije omrežja Eurydice so brezplačno na voljo na spletnem mestu omrežja Eurydice, na zahtevo pa tudi v tiskani obliki. Omrežje si s svojim delom prizadeva spodbujati razumevanje, sodelovanje, zaupanje in mobilnost na evropski in mednarodni ravni. Sestavljajo ga nacionalne enote iz evropskih držav, koordinira pa Izvršna agencija za izobraževanje, avdiovizualne vsebine in kulturo.

Več informacij o omrežju Eurydice je na voljo tukaj.

POVEZANI AKTI

Uredba (EU) št. 1288/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o uvedbi programa Erasmus+, program Unije za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport UL L 347, 20.12.2013.

Zadnja posodobitev: 07.04.2014

Top