Învățământul superior – cooperarea dintre țările UE și țările din afara UE

SINTEZĂ PRIVIND:

Consolidarea cooperării cu țările din afara UE în domeniul învățământului superior – COM(2001) 385 final

SINTEZĂ

CARE ESTE ROLUL ACESTEI COMUNICĂRI?

Comunicarea definește o strategie și identifică norme în vederea consolidării cooperării dintre țările UE și țările din afara UE în domeniul învățământului superior.

Obiectivele acesteia sunt:

ASPECTE-CHEIE

CONTEXT

Universitățile europene au un parcurs pozitiv în ceea ce privește cooperarea în plan internațional, acestea facilitând elaborarea unor programe internaționale și a unor diplome comune, finanțând proiecte internaționale în domeniul cercetării și inovării și sprijinind schimbul de studenți, de personal și de cunoștințe. Această cooperare nu numai că sporește calitatea educației și formării, ci impulsionează inovarea și crearea de locuri de muncă prin mobilitate, oferind totodată personalului și studenților oportunități de a-și lărgi orizonturile.

TERMENI-CHEIE

* Sistemul european de credite transferabile: un sistem de credite academice menit să faciliteze circulația studenților dintr-o țară în alta. Acesta a fost adoptat de majoritatea țărilor din Spațiul European al Învățământului Superior, precum și de numeroase țări din afara acestuia.

ACT

Comunicare a Comisiei către Parlamentul European și Consiliu privind consolidarea cooperării cu țările terțe în domeniul învățământului superior [COM(2001) 385 final, 18.7.2001]

Data ultimei actualizări: 26.10.2015