Imunitatea la amenzi și reducerea cuantumului acestora: clemență în cazul înțelegerilor

 

SINTEZĂ PRIVIND:

Comunicarea Comisiei privind imunitatea la amenzi și reducerea cuantumului amenzilor în cauzele referitoare la înțelegeri

CARE ESTE ROLUL ACESTEI COMUNICĂRI?

ASPECTE-CHEIE

Imunitatea la amenzi

Reducerea cuantumului amenzilor

Condițiile care îi acordă unei societăți dreptul la imunitate sau la reducerea cuantumului amenzilor

Declarațiile întreprinderilor*

Comunicarea Comisiei privind clemența instituie o procedură de protecție a declarațiilor întreprinderilor împotriva dezvăluirii în procedurile de daune civile.

Programul de clemență al rețelei europene în domeniul concurenței (REC)

DE CÂND SE APLICĂ COMUNICAREA?

Comunicarea se aplică de la 8 decembrie 2006.

CONTEXT

TERMENI-CHEIE

Înțelegere: o înțelegere este un grup format din companii similare, independente, care se asociază pentru a fixa prețurile, pentru a limita producția sau pentru a împărți piețele sau clienții între ele.
Valoarea probatorie: o dovadă capabilă să facă un punct relevant disputat mai mult sau mai puțin adevărat.
Declarațiile întreprinderilor: o prezentare voluntară de către sau în numele societății, către Comisie, a cunoștințelor societății cu privire la o înțelegere și la rolul acesteia în înțelegere, pregătită special pentru a fi prezentată în temeiul prezentei comunicări. Orice declarație făcută Comisiei în temeiul prezentei comunicări face parte din dosarul Comisiei și, în consecință, poate fi utilizată drept dovadă.

DOCUMENTELE PRINCIPALE

Comunicarea Comisiei privind imunitatea la amenzi și reducerea cuantumului amenzilor în cauzele referitoare la înțelegeri (JO C 298, 8.12.2006, pp. 17-22)

Comunicarea Comisiei – Modificări aduse Comunicării Comisiei privind imunitatea la amenzi și reducerea cuantumului amenzilor în cauzele referitoare la înțelegeri (JO C 256, 5.8.2015, p. 1)

DOCUMENTE CONEXE

Orientări privind calcularea amenzilor aplicate în temeiul articolului 23 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul (CE) nr. 1/2003 (JO C 210, 1.9.2006, pp. 2-5)

Data ultimei actualizări: 20.05.2020