Help Print this page 

Summaries of EU Legislation

Title and reference
Imitaţii periculoase ale produselor alimentare

Summaries of EU legislation: direct access to the main summaries page.
Languages and formats available
BG ES CS DA DE ET EL EN FR GA HR IT LV LT HU MT NL PL PT RO SK SL FI SV
HTML html ES html CS html DA html DE html EL html EN html FR html IT html HU html NL html PL html PT html RO html FI html SV
Multilingual display
Text

Imitaţii periculoase ale produselor alimentare

Uniunea Europeană interzice din anul 1989 toate produsele care au o formă, o culoare sau un miros care se aseamănă cu cele ale unui aliment, în special cu cele ale dulciurilor. Această interzicere include producerea, comercializarea şi importul acestui tip de produse care pot compromite sănătatea sau siguranţa, inducând consumatorul în eroare.

ACT

Directiva 87/357/CEE a Consiliului din 25 iunie 1987 privind apropierea legislaţiilor statelor membre referitoare la produsele care, nefiind ceea ce par a fi, pot pune în pericol sănătatea sau siguranţa consumatorilor.

SINTEZĂ

Prezenta directivă se aplică produselor care nu sunt comestibile, dar care pot fi uşor confundate cu anumite produse alimentare prin aspectul, mirosul sau ambalajul lor etc.

Statele membre iau toate măsurile necesare pentru a interzice comercializarea, importul şi producerea unor astfel de produse.

Pentru a se garanta că niciun produs de acest tip nu este comercializat, se efectuează controale.

Dacă un stat membru interzice un produs în cadrul acestei directive, acesta trebuie să informeze Comisia în acest sens şi să furnizeze informaţiile necesare care permit informarea celorlalte state membre.

Referinţe

Act

Intrarea în vigoare

Termen de transpunere în legislaţia statelor membre

Jurnalul Oficial

Directiva 87/357/CEE

26.6.1987

26.6.1989

Jurnalul Oficial L 192 din 11.07.1987; aviz de rectificare: JO L 275 din 29.09.1987

Ultima actualizare: 25.09.2006

Top