Help Print this page 

Summaries of EU Legislation

Title and reference
Arme de calibru mic și armament ușor: combaterea acumulării acestora

Summaries of EU legislation: direct access to the main summaries page.
Multilingual display
Text

Arme de calibru mic și armament ușor: combaterea acumulării acestora

 

SINTEZĂ PRIVIND:

Strategia UE pentru combaterea acumulării ilicite și a traficului de arme de calibru mic și de muniții

CARE ESTE OBIECTIVUL STRATEGIEI?

Strategia furnizează un plan de acțiune pentru combaterea amenințării asociate cu acumularea ilicită și traficul ilicit de arme de calibru mic și de armament ușor (SALW)* și de muniție aferentă, profitând de gama mare de mecanisme disponibile UE.

ASPECTE-CHEIE

CONTEXT

Două consecințe ale acumulării excesive și ale proliferării necontrolate a SALW sunt esențiale pentru patru din cele cinci provocări (terorismul, proliferarea armelor de distrugere în masă, conflictele regionale, eșecurile statale și criminalitatea organizată) identificate în Strategia europeană de securitate.

Pentru mai multe informații, consultați:

* TERMENI-CHEIE

Arme de calibru mic și armament ușor (SALW): înseamnă orice armă letală portabilă. Armele de calibru mic includ armele portabile, puștile, puștile de asalt și mitralierele ușoare. Armamentul ușor include mitralierele grele, lansatoarele de grenade și armele antitanc.

ACTUL PRINCIPAL

Strategia UE pentru combaterea acumulării ilicite și a traficului ilicit de SALW și de muniție aferentă, Consiliul Uniunii Europene, Bruxelles, 13 ianuarie 2006

ACTE CONEXE

Regulamentul (UE) nr. 230/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2014 de instituire a unui instrument care contribuie la stabilitate și pace (JO L 77, 15.3.2014, pp. 1-10)

Decizia (PESC) 2015/1908 a Consiliului din 22 octombrie 2015 în sprijinul unui mecanism global de raportare privind armele de calibru mic și armamentul ușor și alte arme și muniții convenționale ilicite pentru a reduce riscul comerțului ilicit cu acestea („iTrace II”) (JO L 278, 23.10.2015, pp. 15-25)

Data ultimei actualizări: 04.07.2016

Top