EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32006L0095

Directiva 2006/95/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 12 decembrie 2006 privind armonizarea legislațiilor statelor membre referitoare la echipamentele electrice destinate utilizării în cadrul unor anumite limite de tensiune (versiune codificată)Text cu relevanță pentru SEE.

OJ L 374, 27.12.2006, p. 10–19 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)
Special edition in Bulgarian: Chapter 13 Volume 058 P. 40 - 49
Special edition in Romanian: Chapter 13 Volume 058 P. 40 - 49
Special edition in Croatian: Chapter 13 Volume 052 P. 129 - 138

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 20/04/2016; abrogat prin 32014L0035

ELI: http://data.europa.eu/eli/dir/2006/95/oj

13/Volumul 58

RO

Jurnalul Ofícial al Uniunii Europene

40


32006L0095


L 374/10

JURNALUL OFÍCIAL AL UNIUNII EUROPENE


DIRECTIVA 2006/95/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI

din 12 decembrie 2006

privind armonizarea legislațiilor statelor membre referitoare la echipamentele electrice destinate utilizării în cadrul unor anumite limite de tensiune

(versiune codificată)

(Text cu relevanță pentru SEE)

PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Europene, în special articolul 95,

având în vedere propunerea Comisiei,

având în vedere avizul Comitetului Economic și Social European (1),

hotărând în conformitate cu procedura menționată la articolul 251 din tratat (2),

întrucât:

(1)

Directiva 73/23/CEE a Consiliului din 19 februarie 1973 privind armonizarea legislațiilor statelor membre referitoare la echipamentele electrice destinate utilizării în cadrul unor anumite limite de tensiune (3) a fost modificată substanțial (4). În interesul clarității și al logicii directiva menționată anterior ar trebui codificată.

(2)

Dispozițiile în vigoare în statele membre destinate să asigure siguranța în utilizarea echipamentelor electrice în cadrul unor anumite limite de tensiune pot să difere, constituind un obstacol în calea comerțului.

(3)

În anumite state membre, în privința anumitor echipamente electrice, legislația privind siguranța ia forma unor măsuri preventive și represive prin intermediul dispozițiilor obligatorii.

(4)

În alte state membre, pentru a realiza același obiectiv, legislația privind siguranța face trimitere la standardele tehnice stabilite de organismele de standardizare. Un astfel de sistem oferă avantajul unui adaptări rapide la progresul tehnic, fără a neglija cerințele de siguranță.

(5)

Anumite state membre desfășoară proceduri administrative pentru aprobarea standardelor. Această aprobare nu afectează nici conținutul tehnic al standardelor în vreun fel, nici nu limitează condițiile lor de utilizare. Prin urmare, această aprobare nu poate modifica efectele standardelor armonizate și publicate, din punctul de vedere al Comunității.

(6)

În cadrul Comunității, respectarea de către aceste echipamente a anumitor cerințe de siguranță recunoscute în toate statele membre, ar trebui să permită libera circulație a echipamentelor electrice. Fără a aduce atingere oricărui alt mijloc de probă, dovada respectării acestor cerințe poate fi stabilită prin trimitere la standardele armonizate care încorporează aceste condiții. Aceste standarde armonizate ar trebui să fie stabilite de comun acord de către organisme și fiecare stat membru ar trebui să le notifice celorlalte state membre și Comisiei și ar trebui să fie aduse la cunoștința publicului cât mai larg. O astfel de armonizare ar trebui să elimine, pe plan comercial, inconvenientele rezultând din diferențele între standardele naționale.

(7)

Fără a aduce atingere oricărui alt mijloc de probă, respectarea standardelor armonizate de către echipamentele electrice poate fi prezumată pe baza aplicării sau emiterii mărcilor ori certificatelor de către organizațiile competente sau, în absența acestora, pe baza unei declarații de conformitate a producătorului. Pentru a încuraja eliminarea barierelor din calea comerțului, statele membre ar trebui să recunoască astfel de mărci sau certificate sau astfel de declarații ca elemente doveditoare. Având în vedere acest scop, mărcile sau certificatele menționate anterior ar trebui făcute cunoscute în special prin publicarea lor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

(8)

Ca o măsură tranzitorie, libera circulație a echipamentelor electrice pentru care încă nu există standarde armonizate se poate realiza prin aplicarea dispozițiilor privind siguranța sau a standardelor deja prevăzute de alte organisme internaționale sau de unul dintre organismele care stabilesc standardele armonizate.

(9)

Este posibil ca echipamentele electrice să fie puse în liberă circulație chiar dacă nu respectă cerințele de siguranță și, prin urmare, este oportun să se prevadă dispoziții corespunzătoare, pentru a reduce la minimum acest pericol.

(10)

Decizia 93/465/CEE a Consiliului (5) stabilește modulele diverselor faze ale procedurilor de evaluare a conformității, care sunt propuse pentru a fi utilizate în cadrul directivelor de armonizare tehnică.

(11)

Alegerea procedurilor nu ar trebui să conducă la o diminuare a standardelor de securitate a echipamentelor electrice, care au fost deja stabilite în întreaga Comunitate.

(12)

Prezenta directivă nu ar trebui să aducă atingere obligațiilor statelor membre referitoare la termenele pentru transpunerea în dreptul național și aplicarea directivelor prevăzute în anexa V partea B,

ADOPTĂ PREZENTA DIRECTIVĂ:

Articolul 1

În sensul prezentei directive, „echipament electric” înseamnă orice echipament destinat utilizării la o tensiune nominală cuprinsă între 50 și 1 000 V pentru curentul electric alternativ și între 75 și 1 500 V pentru curentul electric continuu, cu excepția echipamentelor și a fenomenelor enumerate în anexa II.

Articolul 2

(1)   Statele membre iau toate măsurile corespunzătoare pentru a se asigura că echipamentele electrice pot fi introduse pe piață doar în cazul în care, fiind construite în conformitate cu aspectele de siguranță din buna practică inginerească în vigoare în Comunitate, nu pun în pericol siguranța persoanelor, a animalelor domestice sau a bunurilor atunci când sunt instalate și întreținute corespunzător și sunt folosite în scopul pentru care au fost create.

(2)   Elementele principale ale obiectivelor privind siguranța precizate în alineatul (1) sunt menționate în anexa I.

Articolul 3

Statele membre iau toate măsurile necesare pentru a se asigura că, în cazul în care natura echipamentelor electrice permite respectarea dispozițiilor articolului 2, sub rezerva condițiilor prevăzute la articolul 5, 6, 7 sau 8, libera circulație a acestora în cadrul Comunității nu este împiedicată din motive de siguranță.

Articolul 4

În legătură cu echipamentele electrice, statele membre se asigură că organismele furnizoare de electricitate nu impun cerințe mai riguroase privind siguranța decât cele prevăzute la articolul 2, pentru conectarea la rețea sau pentru alimentarea cu electricitate a utilizatorilor de echipamente electrice.

Articolul 5

Statele membre iau toate măsurile necesare pentru a se asigura că, în special, echipamentele electrice care respectă dispozițiile privind siguranța din standardele armonizate sunt considerate de către autoritățile lor administrative competente ca respectând dispozițiile articolului 2, în sensul introducerii pe piață și al liberei circulații, astfel cum se precizează la articolul 2 și, respectiv, 3.

Standardele sunt considerate armonizate odată ce sunt elaborate de comun acord de organismele notificate de către statele membre în conformitate cu articolul 11 primul alineat litera (a) și publicate în temeiul procedurilor naționale. Standardele sunt actualizate în funcție de progresul tehnologic și evoluția bunei practici inginerești în materie de siguranță.

În scopul informării, lista standardelor armonizate și referințele acestora se publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Articolul 6

(1)   În cazul în care standardele armonizate, astfel cum sunt definite la articolul 5, nu au fost încă elaborate și publicate, statele membre iau toate măsurile necesare pentru a se asigura că, în scopul introducerii pe piață sau al liberei circulații menționate la articolul 2 și, respectiv, 3, autoritățile lor administrative competente acordă atenție respectării dispozițiilor articolului 2 de către echipamentele electrice care respectă dispozițiile privind siguranța ale Comisiei internaționale pentru reguli de aprobare a echipamentelor electrice (CEE) sau ale Comisiei Electrotehnice Internaționale (IEC), în privința cărora s-a aplicat procedura de publicare prevăzută la alineatele (2) și (3).

(2)   Dispozițiile privind siguranța menționate la alineatul (1) sunt notificate statelor membre de către Comisie, de la intrarea în vigoare a prezentei directive și, ulterior, la publicarea lor. Comisia, după consultarea statelor membre, indică dispozițiile și, în special, variantele pe care le recomandă a fi publicate.

(3)   Comisiei îi sunt comunicate de către statele membre, în termen de trei luni, posibilele lor obiecții privind dispozițiile astfel notificate, indicând motivele de siguranță pe baza cărora dispozițiile în cauză nu ar trebui să fie recunoscute.

În scopul informării, dispozițiile privind siguranța împotriva cărora nu au fost ridicate nici un fel de obiecții se publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Articolul 7

Atunci când nu există încă standarde armonizate în sensul articolului 5 sau dispoziții de siguranță publicate în conformitate cu articolul 6, statele membre iau toate măsurile necesare pentru a se asigura că, în scopul introducerii pe piață sau al circulației lor libere, astfel cum se precizează la articolul 2 și, respectiv, 3, autoritățile lor administrative competente consideră, de asemenea, că echipamentele electrice produse în conformitate cu dispozițiile de siguranță ale standardelor în vigoare în statul membru producător respectă dispozițiile articolului 2, în cazul în care asigură un nivel de siguranță echivalent cu cel cerut în propriul lor teritoriu.

Articolul 8

(1)   Înainte de introducerea pe piață, echipamentelor electrice trebuie să li se aplice marcajul CE prevăzut la articolul 10, atestând conformitatea lor cu dispozițiile prezentei directive, inclusiv procedura de evaluare a conformității descrisă în anexa IV.

(2)   În cazul unei contestări, producătorul sau importatorul poate prezenta un raport, întocmit de către un organism care este notificat în conformitate cu articolul 11 primul alineat litera (b), privind conformitatea echipamentelor electrice cu dispozițiile articolului 2.

(3)   Atunci când echipamentele electrice fac obiectul altor directive privind alte aspecte care prevăd, de asemenea, aplicarea marcajului CE, acesta din urmă va preciza că echipamentele în cauză sunt, de asemenea, conforme cu dispozițiile acestor alte directive.

Cu toate acestea, atunci când una sau mai multe din aceste directive permit producătorului, pe o perioadă de tranziție, să aleagă ce regim să aplice, marcajul CE indică numai conformitatea cu dispozițiile acelor directive aplicate de către producător. În acest caz, caracteristicile directivelor aplicate, astfel cum sunt publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, trebuie precizate în documentele, notele sau instrucțiunile cerute de directive și care însoțesc echipamentele electrice.

Articolul 9

(1)   În cazul în care, din motive de siguranță, un stat membru interzice introducerea pe piață a oricărui echipament electric sau împiedică libera sa circulație, statul membru informează de îndată celelalte state membre în cauză și Comisia, indicând motivele pentru decizia sa și precizând în special:

(a)

dacă neconformitatea sa cu articolul 2 se datorează unei deficiențe a standardelor armonizate menționate la articolul 5, a dispozițiilor menționate la articolul 6 sau a standardelor menționate la articolul 7;

(b)

dacă neconformitatea sa cu articolul 2 se datorează aplicării incorecte a acestor standarde sau publicații sau nerespectării bunei practici inginerești prevăzute la articolul menționat anterior.

(2)   În cazul în care alte state membre ridică obiecții privind decizia menționată la alineatul (1), Comisia consultă de îndată statele membre în cauză.

(3)   În cazul în care nu s-a ajuns la un acord în termen de trei luni de la data comunicării informației, astfel cum se prevede la alineatul (1), Comisia obține avizul unuia dintre organismele notificate în conformitate cu articolul 11 primul alineat litera (b), care își are sediul social în afara teritoriului statelor membre în cauză și care nu a fost implicat în procedura prevăzută la articolul 8. Avizul precizează în ce măsură nu au fost respectate dispozițiile articolului 2.

(4)   Comisia comunică avizul organismului menționat la alineatul (3) tuturor statelor membre care, în termen de o lună, pot face cunoscute Comisiei observațiile lor. Comisia ia act în același timp de orice observații ale părților în cauză cu privire la avizul respectiv.

(5)   După ce ia act de aceste observații, Comisia formulează, după caz, recomandările sau avizele corespunzătoare.

Articolul 10

(1)   Marcajul de conformitate CE menționat în anexa III este aplicat de către producător sau reprezentantul său autorizat stabilit în cadrul Comunității pe echipamentele electrice sau, în caz contrar, pe ambalajul, pe instrucțiunile de utilizare sau pe certificatul de garanție, astfel încât să fie vizibil, ușor lizibil și indelebil.

(2)   Se interzice aplicarea pe echipamentele electrice a oricăror marcaje pasibile de a induce în eroare părțile terțe în privința sensului și formei marcajului CE. Cu toate acestea, pot fi aplicate orice alte marcaje pe echipamentele electrice, ambalajele lor, pe instrucțiunile de utilizare sau pe certificatul de garanție, cu condiția ca prin aceasta să nu se reducă vizibilitatea și lizibilitatea marcajului CE.

(3)   Fără a aduce atingere articolului 9:

(a)

atunci când un stat membru stabilește că marcajul CE a fost aplicat în mod necorespunzător, producătorul sau reprezentantul său autorizat stabilit în cadrul Comunității este obligat să refacă echipamentele electrice pentru a respecta dispozițiile privind marcajul CE și să sisteze săvârșirea infracțiunii în temeiul condițiilor impuse de către statul membru;

(b)

atunci când nerespectarea continuă, statul membru ia măsurile necesare pentru a restricționa sau interzice introducerea pe piață a echipamentelor electrice în cauză sau a asigura retragerea acestora de pe piață, în conformitate cu articolul 9.

Articolul 11

Fiecare stat membru informează celelalte state membre și Comisia cu privire la:

(a)

organismele menționate la articolul 5 al doilea alineat;

(b)

organismele care pot întocmi un raport în conformitate cu articolul 8 alineatul (2) sau pot da un aviz în conformitate cu articolul 9;

(c)

referința publicării menționate la articolul 5 al doilea alineat.

Orice modificare la cele menționate mai sus este notificată de către fiecare stat membru celorlalte state membre și Comisiei.

Articolul 12

Prezenta directivă nu se aplică echipamentelor electrice destinate exportului către țări terțe.

Articolul 13

Comisiei îi sunt comunicate de către statele membre textele principalelor dispoziții de drept intern pe care le adoptă în domeniul reglementat de prezenta directivă.

Articolul 14

Directiva 73/23/CEE se abrogă, fără a aduce atingere obligațiilor statelor membre privind termenele de transpunere în dreptul intern și de aplicare a directivelor indicate în anexa V partea B.

Trimiterile la directiva abrogată sunt interpretate ca trimiteri la prezenta directivă și ar trebui interpretate în conformitate cu tabelul de corespondență din anexa VI.

Articolul 15

Prezenta directivă întră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Articolul 16

Prezenta directivă se adresează statelor membre.

Adoptată la Strasburg, 12 decembrie 2006.

Pentru Parlamentul European

Președintele

J. BORRELL FONTELLES

Pentru Consiliu

Președintele

M. PEKKARINEN


(1)  JO C 10, 14.1.2004, p. 6.

(2)  Avizul Parlamentului European din 21 octombrie 2003 (JO C 82 E, 1.4.2004, p. 68) și Decizia Consiliului din 14 noiembrie 2006.

(3)  JO L 77, 26.3.1973, p. 29. Directivă astfel cum a fost modificată prin Directiva 93/68/CEE (JO L 220, 30.8.1993, p. 1).

(4)  A se vedea anexa V partea A.

(5)  Decizia 93/465/CEE a Consiliului din 22 iulie 1993 privind modulele diverselor faze ale procedurilor de evaluare a conformității și normele de aplicare și utilizare a mărcii de conformitate CE, care sunt propuse spre a fi utilizate în cadrul directivelor de armonizare tehnică (JO L 220, 30.8.1993, p. 23).


ANEXA I

Elementele principale ale obiectivelor privind siguranța pentru echipamentele electrice destinate utilizării în cadrul unor anumite limite de tensiune

1.

Condiții generale

(a)

Caracteristicile esențiale, ale căror recunoaștere și respectare vor asigura utilizarea în siguranță a echipamentelor electrice și pentru scopurile pentru care au fost create, sunt înscrise pe echipamente, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, pe o notiță însoțitoare.

(b)

Denumirea comercială sau marca comercială ar trebui să fie aplicată în mod clar pe echipamentele electrice sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, pe ambalaj.

(c)

Echipamentele electrice, împreună cu părțile lor componente, ar trebui să fie construite astfel încât să existe siguranța că pot fi asamblate și conectate în siguranță și în mod corespunzător.

(d)

Echipamentele electrice ar trebui să fie astfel proiectate și fabricate, încât să se asigure protecția împotriva pericolelor în conformitate cu punctele 2 și 3 din prezenta anexă, cu condiția ca echipamentul să fie folosit la aplicațiile pentru care a fost construit și să fie întreținut în mod corespunzător.

2.

Protecția împotriva pericolelor care provin de la echipamentele electrice

Măsurile de ordin tehnic ar trebui să fie stabilite în conformitate cu punctul 1, pentru a se asigura că:

(a)

persoanele și animalele domestice sunt protejate în mod corespunzător împotriva pericolului de vătămare corporală sau altor traume care pot fi cauzate de contactul direct sau indirect;

(b)

nu se produc temperaturi, arcuri sau radiații care ar putea constitui un pericol;

(c)

persoanele, animalele domestice și bunurile sunt protejate în mod corespunzător împotriva pericolelor de natură neelectrică produse de echipamentele electrice, cunoscute din experiență;

(d)

izolația trebuie să fie adaptată condițiilor previzibile.

3.

Protecția împotriva pericolelor care pot fi cauzate de influențe externe asupra echipamentului electric

Măsurile de ordin tehnic urmează să fie prevăzute în conformitate cu punctul 1, pentru a se asigura că:

(a)

echipamentele electrice satisfac cerințele mecanice preconizate, astfel încât persoanele, animalele domestice și obiectele să nu fie puse în pericol;

(b)

echipamentele electrice sunt rezistente la influențele nemecanice în condiții de mediu previzibile, astfel încât persoanele, animalele domestice și obiectele să nu fie puse în pericol;

(c)

echipamentele electrice nu pun în pericol persoanele, animalele domestice și obiectele, în condiții previzibile de suprasarcină.


ANEXA II

Echipamente și fenomene în afara domeniului de aplicare al prezentei directive

Echipamente electrice pentru utilizare în mediu exploziv

Echipamente electrice pentru radiologie și alte scopuri medicale

Părți electrice pentru ascensoare de materiale și de persoane

Contoare de electricitate

Fișe și prize de uz casnic

Regulatoare pentru împrejmuiri electrice

Perturbații radioelectrice

Echipament electric specializat pentru utilizare pe nave, aeronave sau căi ferate, care respectă dispozițiile privind siguranța stabilite de către organismele internaționale la care participă statele membre.


ANEXA III

Marcaj de conformitate CE și declarație de conformitate CE

A.   Marcajul de conformitate CE

Marcajul de conformitate CE constă în inițialele „CE” având următoarea formă:

Image

În cazul în care marcajul CE este redus sau mărit, trebuie să fie respectate proporțiile date în desenul gradat de mai sus.

Diferitele componente ale marcajului CE trebuie să aibă în mare măsură aceeași dimensiune verticală, care nu trebuie să fie mai mică de 5 mm.

B.   Declarația de conformitate CE

Declarația de conformitate CE trebuie să conțină următoarele elemente:

numele și adresa producătorului sau ale reprezentantului său autorizat stabilit în cadrul Comunității;

o descriere a echipamentului electric;

trimitere la standardele armonizate;

după caz, trimiteri la specificațiile cu care se declară conformitatea;

identificarea semnatarului care a fost împuternicit să se angajeze în numele producătorului sau al reprezentantului său autorizat stabilit în cadrul Comunității;

ultimele două cifre ale anului în care s-a aplicat marcajul CE.


ANEXA IV

Controlul intern al producției

1.

Controlul intern al producției este procedura prin care producătorul sau reprezentantul său autorizat stabilit în cadrul Comunității, care îndeplinește obligațiile prevăzute la punctul 2, se asigură și declară că echipamentele electrice satisfac cerințele prezentei directive care i se aplică. Producătorul sau reprezentantul său autorizat stabilit în cadrul Comunității trebuie să aplice marcajul CE pe fiecare produs și să întocmească în scris o declarație de conformitate.

2.

Producătorul trebuie să stabilească documentația tehnică descrisă la punctul 3 și el sau reprezentantul său autorizat stabilit în cadrul Comunității trebuie să o păstreze pe teritoriul Comunității la dispoziția autorităților naționale în cauză în scopul controlului, pentru o perioadă de cel puțin 10 ani de la data fabricării ultimului produs.

În cazul în care nici producătorul și nici reprezentantul său autorizat nu sunt stabiliți în Comunitate, această obligație reprezintă responsabilitatea persoanei care introduce echipamentul electric pe piața Comunității.

3.

Documentația tehnică trebuie să permită evaluarea conformității echipamentelor electrice cu cerințele prezentei directive. În măsura în care este relevant pentru o astfel de evaluare, documentația trebuie să includă designul, fabricarea și modul de funcționare al echipamentelor electrice. Aceasta trebuie să includă:

o descriere generală a echipamentelor electrice;

designul conceptual și desenele de fabricație și schemele componentelor, subansamblurilor, circuitelor etc.;

descrieri și explicații necesare pentru înțelegerea desenelor și a schemelor menționate anterior și a funcționării echipamentelor electrice;

o listă cu standardele aplicate în întregime sau parțial și descrierea soluțiilor adoptate pentru a satisface aspectele privind siguranța ale prezentei directive, în cazul în care nu s-au aplicat standardele;

rezultatele calculelor de design, ale controalelor efectuate etc.;

rapoarte de încercare.

4.

Producătorul sau reprezentantul său autorizat trebuie să păstreze o copie a declarației de conformitate, împreună cu documentația tehnică.

5.

Producătorul trebuie să ia toate măsurile necesare pentru ca procesul de fabricație să asigure conformitatea produselor fabricate cu documentația tehnică menționată la punctul 2 și cu cerințele prezentei directive care li se aplică.


ANEXA V

Partea A

Directiva abrogată cu modificarea acesteia

Directiva 73/23/CEE a Consiliului

(JO L 77, 26.3.1973, p. 29)

Directiva 93/68/CEE a Consiliului articolul 1

(JO L 220, 30.8.1993, p. 1)

numai punctul 12 și articolul 13

 

Partea B

Lista cu termenele pentru transpunerea în legislația națională și pentru aplicare

(menționate la articolul 14)

Directiva

Termen limită pentru transpunere

Data aplicării

73/23/CEE

21 august 1974 (1)

93/68/CEE

1 iulie 1994

1 ianuarie 1995 (2)


(1)  În cazul Danemarcei termenul a fost prelungit la cinci ani, și anume 21 februarie 1978. A se vedea Directiva 73/23/CEE articolul 13 alineatul (1).

(2)  Până la 1 ianuarie 1997, statele membre trebuiau să permită introducerea pe piață și punerea în serviciu a produselor care respectau regimul de marcare în vigoare înainte de 1 ianuarie 1995. A se vedea Directiva 93/68/CEE articolul 14 alineatul (2).


ANEXA VI

Tabel de corespondență

Directiva 73/23/CEE

Prezenta directivă

Articolele 1-7

Articolele 1-7

Articolul 8 alineatul (1)

Articolul 8 alineatul (1)

Articolul 8 alineatul (2)

Articolul 8 alineatul (2)

Articolul 8 alineatul (3) litera (a)

Articolul 8 alineatul (3) primul paragraf

Articolul 8 alineatul (3) litera (b)

Articolul 8 alineatul (3) paragraful al doilea

Articolul 9 alineatul (1) prima liniuță

Articolul 9 alineatul (1) litera (a)

Articolul 9 alineatul (1) a doua liniuță

Articolul 9 alineatul (1) litera (b)

Articolul 9 alineatele (2)-(5)

Articolul 9 alineatele (2)-(5)

Articolul 10

Articolul 10

Articolul 11 prima liniuță

Articolul 11 litera (a)

Articolul 11 a doua liniuță

Articolul 11 litera (b)

Articolul 11 a treia liniuță

Articolul 11 litera (c)

Articolul 12

Articolul 12

Articolul 13 alineatul (1)

Articolul 13 alineatul (2)

Articolul 13

Articolul 14

Articolul 15

Articolul 14

Articolul 16

Anexele I-IV

Anexele I-IV

Anexa V

Anexa VI


Top