Help Print this page 

Summaries of EU Legislation

Title and reference
Indonéziával való együttműködési stratégia (2007–2013)

Summaries of EU legislation: direct access to the main summaries page.
Languages and formats available
BG ES CS DA DE ET EL EN FR GA HR IT LV LT HU MT NL PL PT RO SK SL FI SV
HTML html ES html CS html DE html EN html FR html IT html HU html PL html RO
Multilingual display
Text

Indonéziával való együttműködési stratégia (2007–2013)

Az Európai Unió és Indonézia közötti partnerség célja elsősorban a szegénység elleni küzdelem Indonéziában, továbbá az ország stabilitásának javítása. A partnerek meghatározzák az együttműködés számos prioritási területét, amelyeket tematikus intézkedésekkel egészítenek ki.

JOGI AKTUS

The European Commission - Indonesia Strategy Paper 2007-2013 (DE) (EN) (FR) (Európai Bizottság - Indonézia és az Európai Közösség együttműködési stratégiája 2007–2013).

ÖSSZEFOGLALÓ

Indonézia elkötelezte magát az Európai Unió (EU) által támogatott politikai és gazdasági stabilizációs folyamat mellett. Ez az együttműködési stratégia támogatja a millenniumi fejlesztési célokat is, amelyek továbbra is az ország prioritásai maradnak, ahol a lakosság nagy része szegénységben él.

Az együttműködés kiemelt területei

Az oktatás és a szakképzés kiemelt intézkedési területek. Az EU beavatkozásának részt kell vennie az alapfokú oktatási, a szakképzési és a felsőoktatási rendszerek javításában. A partnerek által kitűzött cél az iskolázottsági ráta növelése és az oktatásnak a fenntartható fejlődés igényeihez való hozzáigazítása.

AZ EU támogatja a kereskedelmi és beruházási reformprogramot az ország gazdasági teljesítményének gyorsítása, és annak a nemzetközi kereskedelmi rendszerbe való integrációjának érdekében. A reformok társadalmi és környezeti hatását ellenőrzés alatt kell tartani. A reformok az EU-nak és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) országai közötti szabadkereskedelmi zóna kialakítása a keretében működnek.

Ezenfelül meg kell erősíteni az igazságszolgáltatási és bűnüldözési rendszer működését. Ebből a célból az együttműködési intézkedések támogatják az intézményi reformokat, a felelősségteljes kormányzást, az emberi jogokat, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harcot. A civil társadalom szerepét különösen ösztönözni kell a reformok levezetésében.

Ezeken a kiemelt területeken túl a partnerek egy sor tematikus intézkedést is bevezetnek, különösen a demokrácia és az emberi jogok, a civil társadalom támogatása, az élelmiszer-biztonság, a menekültügyi politika és a migráció terén.

Az együttműködés általános területei

Egyes területeket átfogó módon kell beépíteni a partnerség keretében előirányzott intézkedésekbe. Ezek a következők:

  • a környezetvédelem, különösen az illegális fakitermelés elleni küzdelem érdekében;
  • a konfliktusok megelőzése és válasz azoknak a régióknak az igényeire, amelyek konfliktushelyzetből lábalnak ki;
  • a nemek közötti egyenlőség, amely a demokratikus életben is érvényesül;
  • a kormányzás, a közpénzek kezelése és átláthatósága;
  • az emberi jogok és az őslakos népek védelme, a közpénzek kezelése és átláthatósága;
  • a HIV/AIDS elleni küzdelem;
  • a globalizációnak a társadalmi kohézióra tett hatásának ellenőrzése és a tisztességes foglalkoztatás előmozdítása.

Utolsó frissítés: 12.07.2011

Top