Selviytyminen yritystoiminnan epäonnistumisesta

 

TIIVISTELMÄ ASIAKIRJASTA:

Tiedonanto (KOM(2007) 584 lopullinen) – Selviytyminen epäonnistumisesta – uusi mahdollisuus yrittäjälle – Kasvua ja työllisyyttä edistävän Lissabonin kumppanuuden toteuttaminen

TIEDONANNON TARKOITUS

TÄRKEIMMÄT KOHDAT

Puolet yrityksistä ei selviydy toimintansa ensimmäisistä viidestä vuodesta. Yritysten lakkauttaminen voi silti olla sopusoinnussa talouden dynaamisuuden kanssa. Julkisuudessa mielletään, että epäonnistumisen ja henkilökohtaisen kykenemättömyyden tai petoksen välillä on yhteys. Silti vain 4-6 prosenttiin konkursseista liittyy petos. Useimmiten konkurssi on suora seuraus yritysten uudistumisesta.

Konkurssien kustannukset ovat huomattavat työllisyyden, ostovoiman (maksamatta jääneet palkat) ja rahoituksen (maksamattomat luotot) suhteen. Kustannuksia voitaisiin vähentää, jos vaikeuksissa olevia yrityksiä tuettaisiin enemmän ja konkurssin jälkeistä uudelleen aloittamista helpotettaisiin. Lisäksi uudelleen yritystoiminnan aloittavat yrittäjät oppivat virheistään ja menestyvät jatkossa paremmin. Kaikista näistä syistä konkurssin tehneille yrittäjille on annettava toinen mahdollisuus.

Julkisuuskuva, koulutus ja tiedotusvälineet

Maksukyvyttömyyslainsäädännön merkitys

Vaikeuksissa olevien yritysten aktiivinen tukeminen

Uudelleen aloittavien aktiivinen tukeminen

TAUSTAA

Lisätietoja:

ASIAKIRJA

Komission tiedonanto neuvostolle, Euroopan parlamentille, Euroopan talous- ja sosiaalikomitealle ja alueiden komitealle - Selviytyminen epäonnistumisesta - uusi mahdollisuus yrittäjälle - Kasvua ja työllisyyttä edistävän Lissabonin kumppanuuden toteuttaminen (KOM(2007) 584 lopullinen, 5.10.2007)

Viimeisin päivitys: 01.12.2016