ISSN 1977-1053

Euroopan unionin

virallinen lehti

C 376A

European flag  

Suomenkielinen laitos

Tiedonantoja ja ilmoituksia

57. vuosikerta
23. lokakuuta 2014


Ilmoitusnumero

Sisältö

Sivu

 

V   Ilmoitukset

 

HALLINNOLLISET MENETTELYT

 

Euroopan henkilöstövalintatoimisto (EPSO)

2014/C 376A/01

Ilmoitus avoimesta kilpailusta — EPSO/AD/293/14 — Hallintovirkamiehet (AD 7) seuraavilla erikoisaloilla: 1. Kilpailulainsäädäntö 2. Yritystalous 3. Rahoitustiede 4. Toimialatutkimus 5. Makrotaloustiede

1

 

2014/C 376A/02

Luettelo EUVL:n C A -sarjassa julkaistuista kilpailuista

18

FI

 


V Ilmoitukset

HALLINNOLLISET MENETTELYT

Euroopan henkilöstövalintatoimisto (EPSO)

23.10.2014   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

CA 376/1


ILMOITUS AVOIMESTA KILPAILUSTA

EPSO/AD/293/14

Hallintovirkamiehet (AD 7) seuraavilla erikoisaloilla:

1.

Kilpailulainsäädäntö

2.

Yritystalous

3.

Rahoitustiede

4.

Toimialatutkimus

5.

Makrotaloustiede

2014/C 376 A/01

 

Euroopan unionin henkilöstövalintatoimisto (EPSO) järjestää todistuksiin ja kokeisiin perustuvan avoimen kilpailun laatiakseen tehtäväryhmään ”hallintovirkamiehet” kuuluvien virkamiesten varallaololuettelot Euroopan komissiota varten.

Hakijoiden tulee ennen hakemuksen tekemistä perehtyä tarkasti avoimien kilpailujen yleisiin sääntöihin, jotka on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä C 60 A (1. maaliskuuta 2014) sekä EPSOn verkkosivuilla.

Säännöt sisältävä asiakirja on olennainen osa tätä kilpailuilmoitusta. Siinä valotetaan tarkemmin kilpailumenettelyä koskevia määräyksiä ja rekisteröitymiseen liittyviä seikkoja.

SISÄLLYS

I

YLEISTÄ

II

TYÖTEHTÄVÄT

III

EDELLYTYKSET KILPAILUUN OSALLISTUMISELLE

IV

ALKUKARSINTAKOKEET

V

KILPAILUUN HYVÄKSYMINEN JA PÄTEVYYDEN ARVIOINTIIN PERUSTUVA VALINTA

VI

ARVIOINTI (ASSESSMENT CENTRE -MENETELMÄ)

VII

HAKIJOIDEN ILMOITTAMIEN TIETOJEN TARKISTAMINEN

VIII

VARALLAOLOLUETTELOT

IX

Liitteet

I   YLEISTÄ

1.

Varallaololuetteloon kirjattavien kilpailun läpäisseiden hakijoiden määrä kutakin erikoisalaa kohti

Erikoisala 1. = 27

Erikoisala 2. = 14

Erikoisala 3. = 25

Erikoisala 4. = 15

Erikoisala 5. = 30

2.

Huomautukset

Tämä ilmoitus koskee useita erikoisaloja.

Taloudellisten ja hallinnollisten rajoitusten vuoksi hakija voi osallistua kilpailuun vain yhdellä erikoisalalla. On myös yksiköiden edun mukaista, että varallaololuetteloon otetuilla hakijoilla on tarvittavat erityistaidot ja he ovat heti toimintakykyisiä.

Valinnan alkuvaiheessa hyödynnetään hakemuksen osiota ”kykyjen kartoitus” (talent screener) (ks. kilpailuilmoituksen jakso V sekä liitteiden 4 kohta), jonka pohjalta valitaan ne hakijat, jotka parhaiten täyttävät yksikön tarpeita ja komission painopisteitä vastaavat valintakriteerit.

Erikoisala on valittava sähköisen rekisteröitymisen yhteydessä, eikä sitä ole mahdollista muuttaa sen jälkeen, kun hakija on vahvistanut ja validoinut sähköisen hakulomakkeen.

3.

Hakeminen

Hakijoiden on rekisteröidyttävä sähköisesti. Haettaessa tulee noudattaa EPSOn verkkosivuilla sekä erityisesti sähköisessä hakuoppaassa esitettyä menettelyä.

Määräaika (validointi mukaan lukien): 25. marraskuuta 2014 klo 12.00 Brysselin aikaa.

II   TYÖTEHTÄVÄT

Tehtäväkuvaukset ovat liitteissä.

III   EDELLYTYKSET KILPAILUUN OSALLISTUMISELLE

Hakijan on sähköisen rekisteröitymisen määräajan päättymiseen mennessä täytettävä kaikki seuraavat yleiset ja erityiset edellytykset:

1.

Yleiset edellytykset

a)

Hakija on jonkin Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen.

b)

Hakijalla on täydet kansalaisoikeudet.

c)

Hakija on täyttänyt asevelvollisuutta koskevan lainsäädännön mukaiset velvollisuutensa.

d)

Hakija täyttää tehtävien hoitamisen edellyttämät hyvää mainetta koskevat vaatimukset.

2.

Erityiset edellytykset

2.1

Tutkinnot ja todistukset

Ks. liitteet.

2.2

Työkokemus

Ks. liitteet.

2.3

Kielitaito  (1)

Kieli 1

Pääkieli (vaadittu vähimmäistaso: C1)

Euroopan unionin yhden virallisen kielen perusteellinen taito.

Kieli 2

Toinen kieli (muu kuin kieli 1) (vaadittu vähimmäistaso: B2)

riittävän hyvä englannin, ranskan tai saksan kielen taito.

Euroopan unionin tuomioistuimen (suuri jaosto) asiassa C-566/10 P, Italia v. komissio, antaman tuomion mukaisesti EU:n toimielinten on ilmoitettava syyt siihen, miksi hakijan toisen kielen valintamahdollisuudet on tässä kilpailussa rajattu vain joihinkin unionin virallisiin kieliin.

Tämän johdosta hakijoille ilmoitetaan, että kielet, jotka on tässä kilpailussa mahdollista valita toiseksi kieleksi, on määritetty yksiköiden edun mukaisesti. Yksiköiden edun mukaista on, että uudet työntekijät ovat heti toimintakykyisiä ja pystyvät kommunikoimaan sujuvasti päivittäisessä työssään. Muussa tapauksessa toimielinten toiminta häiriintyisi vakavasti.

EU:n toimielinten pitkäaikaisen käytännön mukaan sisäisessä viestinnässä käytettävät kielet ovat englanti, ranska ja saksa. Ne ovat myös ulkoisessa viestinnässä ja asioiden käsittelyssä tavallisimpia kieliä. Englanti, ranska ja saksa ovat niin ikään kaikkein yleisimpiä vieraita kieliä Euroopan unionin jäsenvaltioissa, ja niitä opiskellaan eniten vieraana kielenä. Tämä osoittaa niiden olevan nykyisin koulutuksessa ja työelämässä siinä määrin yleisiä, että EU-virkoja hakevien voidaan odottaa hallitsevan ainakin yhden näistä kielistä. Kun otetaan tasapuolisesti huomioon yksikön etu sekä hakijoiden valmiudet ja lisäksi tämän kilpailun ala, on perusteltua järjestää kokeet näillä kolmella kielellä, jotta voidaan varmistaa, että riippumatta ensimmäisestä kielestä kaikki hakijat hallitsevat vähintään yhden kyseisistä kolmesta työkielestä. Arvioidessaan hakijoiden pätevyyttä tällä tavalla toimielimet voivat arvioida hakijoiden valmiuksia suoriutua alusta alkaen työtehtävistään todellisissa työoloissa.

Samoista syistä on perusteltua rajoittaa hakijoiden ja toimielimen välisessä viestinnässä sekä hakemusten laadinnassa käytettävien kielten määrää. Kielten valintamahdollisuuksia rajoittamalla voidaan myös varmistaa yhdenmukaisuus hakijoiden vertailussa ja hakemusten arvioinnissa.

Tasapuolisen kohtelun varmistamiseksi jokaisen hakijan on suoritettava osa kokeista toisella kielellään, jonka on oltava jokin edellä mainituista kolmesta kielestä – myös tapauksissa, joissa hakijan ensimmäinen kieli on jokin näistä kielistä.

Tällä asialla ei ole vaikutusta myöhempään kielikoulutukseen henkilöstösääntöjen 45 artiklan 2 kohdassa edellytetyn kolmannen kielen taidon hankkimiseksi.

IV   ALKUKARSINTAKOKEET

EPSO järjestää tietokoneella tehtävät alkukarsintakokeet vain, jos hakijoiden määrä ylittää tietyn kynnysmäärän, jonka EPSOn pääjohtaja nimittävänä viranomaisena määrittää hakemusten määräajan umpeuduttua. Päätös tehdään kunkin erikoisalan osalta erikseen, ja hakijat saavat asiasta tiedon EPSO-tilinsä kautta.

Jos alkukarsintakokeita ei järjestetä, päättelykykyä mittaavat kokeet järjestetään arviointivaiheessa (ks. VI jakson 2 kohta).

Valintalautakunta määrittää alla olevassa taulukossa esitettyjen alkukarsintakokeiden vaikeusasteen ja hyväksyy kokeiden sisällön EPSOn ehdotusten pohjalta.

1.

Kutsu kokeisiin

Alkukarsintakokeisiin kutsutaan hakijat, jotka ovat validoineet hakemuksensa määräaikaan mennessä (ks. I jakson 3 kohta).

Huom.

1.

Validoidessaan hakemuksensa hakija ilmoittaa täyttävänsä III jaksossa esitetyt yleiset ja erityiset edellytykset.

2.

Alkukarsintakokeita varten on varattava koepäivämäärä. Tämä on ehdottomasti tehtävä EPSO-tilin kautta ilmoitettuun määräaikaan mennessä.

2.

Kokeiden luonne ja arvostelu

Kokeet koostuvat monivalintakysymyksistä, joiden tarkoituksena on arvioida hakijan päättelykykyä:

Koe a

kielellinen päättely

arvostelu: 0–20 pistettä

vaadittu vähimmäispistemäärä: 10

Koe b

numeerinen päättely

arvostelu: 0–10 pistettä

Koe c

abstrakti päättely

arvostelu: 0–10 pistettä

 

Kokeista b ja c on saatava yhteensä vähintään 10 pistettä.

3.

Kokeiden kieli

Kieli 1

V   KILPAILUUN HYVÄKSYMINEN JA PÄTEVYYDEN ARVIOINTIIN PERUSTUVA VALINTA

Yleisten ja erityisten edellytysten täyttyminen tarkistetaan ja pätevyys arvioidaan ensi vaiheessa hakijan hakemuslomakkeessa antamien tietojen perusteella.

a)

Ensin käydään läpi hakijan vastaukset yleisiä ja erityisiä edellytyksiä koskeviin kysymyksiin. Näin arvioidaan, täyttääkö hakija kaikki kilpailuun osallistumisen edellytykset (ks. III jakso).

b)

Seuraavaksi valintalautakunta arvioi osallistumisedellytykset täyttävien hakijoiden pätevyyden. Tämä perusteella valitaan ne hakijat, joiden osaamisprofiili (erityisesti tutkinnot ja työkokemus) vastaa parhaiten kilpailuilmoituksessa kuvattuja työtehtäviä ja valintakriteerejä. Valinta perustuu pelkästään tietoihin, jotka hakija on antanut hakemuksen osiossa ”kykyjen kartoitus” (talent screener), ja siinä sovelletaan kaksivaiheista pisteytystä seuraavasti:

Ensin kutakin valintakriteeriä (ks. liitteiden kohta 4) painotetaan asteikolla 1–3 sen mukaan, miten tärkeänä valintalautakunta sitä pitää.

Tämän jälkeen valintalautakunta tutkii hakijoiden vastaukset ja antaa kustakin vastauksesta 0–4 pistettä hakijan pätevyyden perusteella. Pistemäärä kerrotaan kullekin kysymykselle annetulla painotuksella. Sen jälkeen pistemäärät lasketaan yhteen, jotta saadaan selville hakijoiden kokonaispisteet.

Jos kilpailu käsittää alkukarsintakokeet (ks. IV jakso), yleisten ja erityisten edellytysten täyttyminen tarkistetaan kunkin erikoisalan osalta järjestyksessä, joka määräytyy hakijoiden alkukarsintakokeissa saamien pistemäärien perusteella. Tarkistuksessa edetään hakijoiden paremmuusjärjestyksessä, kunnes hakijoita,

jotka ovat saaneet alkukarsintakokeista parhaat kokonaispisteet ja

jotka täyttävät kilpailuun osallistumisen edellytykset,

on valittu jatkoon nimittävän viranomaisen määrittämä määrä  (2).

Jos useampi hakija on saanut saman pistemäärän, joka oikeuttaa viimeiselle hyväksytylle sijalle, kaikkien kyseisten hakijoiden pätevyys arvioidaan [ks. a ja b kohta edellä]. Tämän hakijajoukon ulkopuolelle jäävien hakijoiden sähköisiä hakemuksia ei tarkastella.

Tämän jälkeen valintalautakunta asettaa hakijat paremmuusjärjestykseen kokonaispistemäärien perusteella. Niiden hakijoiden määrä, jotka kutsutaan seuraavassa vaiheessa arviointikeskusmenetelmällä toteutettavaan arviointiin (3), on kunkin erikoisalan osalta enintään kolme kertaa niin suuri kuin varallaololuetteloon kirjattavien kilpailun läpäisseiden hakijoiden määrä (4) (ks. I jakso). Kutsuttavien määrä julkaistaan EPSOn verkkosivuilla (http://blogs.ec.europa.eu/eu-careers.info/).

VI   ARVIOINTI (ASSESSMENT CENTRE -MENETELMÄ)

1.

Kutsu kokeisiin

Hakijat,

jotka sähköisen rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamiensa tietojen perusteella täyttävät III jaksossa esitetyt yleiset ja erityiset edellytykset

JA

jotka ovat saaneet eniten pisteitä pätevyyden arvioinnissa,

kutsutaan päivän tai kaksi kestävään arviointiin, joka järjestetään yleensä Brysselissä (5).

Arvioitaviksi kutsuttuja hakijoita pyydetään tuomaan mukanaan arviointiin (6) täydellinen hakemus (allekirjoitettu sähköinen hakulomake sekä todistusasiakirjat).

Tarkemmat määräykset: ks. avoimien kilpailujen yleisten sääntöjen kohta 2.1.7.

2.

Arviointi

Hakijoita arvioidaan kolmesta eri näkökulmasta kokeilla, joiden sisällön hyväksyy valintalautakunta:

päättelykykyä (ellei sitä ole arvioitu jo alkukarsintakokeissa) arvioidaan seuraavien kokeiden avulla:

a)

kielellisen päättelyn koe

b)

numeerisen päättelyn koe

c)

abstraktin päättelyn koe

erityiskompetensseja arvioidaan seuraavien kokeiden avulla:

d)

strukturoitu haastattelu, jossa käsitellään hakijan kompetensseja valitulla erikoisalalla sekä tietoja, jotka hakija on antanut hakemuksen osiossa ”kykyjen kartoitus” (talent screener)

yleisiä kompetensseja  (7) arvioidaan seuraavien kokeiden avulla:

e)

case-tehtävä

f)

ryhmätyöharjoitus

g)

strukturoitu haastattelu

Kutakin yleistä kompetenssia arvioidaan seuraavasti:

 

Case-tehtävä

Ryhmätyöharjoitus

Strukturoitu haastattelu

Analysointi- ja ongelmanratkaisukyky

x

x

 

Viestintätaidot

x

 

x

Laatutietoisuus ja tuloshakuisuus

x

 

x

Oppimis- ja kehittymiskyky

 

x

x

Priorisointikyky ja järjestelmällisyys

x

x

 

Paineensietokyky

 

x

x

Yhteistyökyky

 

x

x

Esimiestaidot

 

x

x


3.

Arvioinnin kielet

Kieli 1 kokeissa a, b ja c

Kieli 2 kokeissa d, e, f ja g

4.

Pistemäärät ja painotukset

Päättelykyky

a)

kielellinen päättely: 0–20 pistettä

vaadittu vähimmäispistemäärä: 10

b)

numeerinen päättely: 0–10 pistettä

c)

abstrakti päättely: 0–10 pistettä

Kokeista b ja c on saatava yhteensä vähintään 10 pistettä.

Selviytyäkseen jatkoon hakijan on saatava vaadittu vähimmäispistemäärä kussakin kokeessa a, b ja c. Niiden pistemääriä ei kuitenkaan lisätä muiden arviointikokeiden pistemääriin.

Erityiskompetenssit (koe d)

koe d: 0–100 pistettä

vaadittu vähimmäispistemäärä: 50

painotus: 55 prosenttia kokonaispistemäärästä

Yleiset kompetenssit (kokeet e, f ja g)

0–80 pistettä (10 pistettä kustakin kompetenssista)

vaadittu vähimmäispistemäärä:

3 pistettä kustakin kompetenssista ja

40 pistettä 80 pisteestä kaikista kahdeksasta yleisestä kompetenssista yhteensä

painotus: 45 prosenttia kokonaispistemäärästä

VII   HAKIJOIDEN ILMOITTAMIEN TIETOJEN TARKISTAMINEN

Kun arvioinnista on saatu tulokset, tarkistetaan hakijoiden sähköisessä hakemuksessa ilmoittamien tietojen oikeellisuus heiltä saatujen todistusasiakirjojen avulla. Yleisten edellytysten täyttymisen tarkistaa EPSO ja erityisten edellytysten täyttymisen valintalautakunta.

Tarkistuksissa edetään siten, että tarkistetaan paremmuusjärjestyksessä niiden hakijoiden tiedot, jotka ovat saaneet arviointikokeista d, e, f ja g parhaat kokonaispisteet ja kustakin kokeesta vaaditun vähimmäispistemäärän. Lisäksi kyseisten hakijoiden on pitänyt saada vaadittava vähimmäispistemäärä soveltuvuustesteistä a, b ja c. Tarkistamista jatketaan, kunnes hakijoita, jotka todistetusti täyttävät kaikki osallistumisedellytykset, on hyväksytty se määrä, joka varallaololuetteloon voidaan ottaa. Tämän hakijajoukon ulkopuolelle jäävien hakijoiden todistusasiakirjoja ei tarkastella.

Pätevyyden osalta todistusasiakirjat arvioidaan vain siltä osin kuin ne vahvistavat vastaukset, jotka hakija on antanut hakemuksen osiossa ”kykyjen kartoitus” (talent screener). Jos tarkistuksessa käy ilmi, että todistusasiakirjat eivät vastaa ilmoitettuja tietoja, hakija hylätään.

VIII   VARALLAOLOLUETTELOT

1.

Kirjaaminen varallaololuetteloon

Valintalautakunta kirjaa varallaololuetteloon hakijat,

jotka ovat saaneet vaaditun vähimmäispistemäärän kaikista kokeista a–g ja eniten pisteitä, kun huomioon otetaan arvioinnin osa-alueet d, e, f ja g (ks. I jakson 1 kohdassa ilmoitettu varallaololuetteloon kirjattavien hakijoiden lukumäärä) (8),

ja jotka esitettyjen todistusasiakirjojen perusteella täyttävät kaikki osallistumisedellytykset (ks. III jakso).

2.

Hakijoiden järjestys

Varallaololuettelot laaditaan erikoisaloittain ja aakkosjärjestyksessä.


(1)  Ks. yhteinen eurooppalainen kieliviitekehys (CECR) – (http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Downloads/CEF/LanguageSelfAssessmentGrid.csp)

(2)  Tämä määrä vastaa IV jakson ensimmäisessä kappaleessa mainittua kynnysmäärää.

(3)  Jos useampi hakija on saanut saman pistemäärän, joka oikeuttaa viimeiselle hyväksytylle sijalle, kaikki kyseiset hakijat kutsutaan arvioitaviksi.

(4)  Jos hakijaa ei ole kutsuttu arviointiin, hänelle annetaan tiedoksi hänen omat tuloksensa sekä valintalautakunnan kullekin kysymykselle antama painotus.

(5)  Käytännön syistä päättelykykyä mittaavat kokeet voidaan järjestää myös jäsenvaltioissa riippumatta siitä, missä muut arviointiin liittyvät kokeet järjestetään.

(6)  Arviointipäivämäärä ilmoitetaan EPSO-tilin kautta hyvissä ajoin.

(7)  Nämä kompetenssit määritellään avoimien kilpailujen yleisten sääntöjen kohdassa 1.2.

(8)  Jos useampi hakija on saanut saman pistemäärän, joka oikeuttaa viimeiselle hyväksytylle sijalle, kaikki kyseiset hakijat kirjataan varallaololuetteloon.


LIITE I

ERIKOISALA 1. KILPAILULAINSÄÄDÄNTÖ (AD 7)

1.   Työtehtävät

Tällä avoimella kilpailulla haetaan hallintovirkamiehiä (AD 7) EU:n kilpailulainsäädännön alalle.

Euroopan komissio hakee palvelukseensa asianajajia, joilla on tietämystä ja asiantuntemusta EU:n kilpailulainsäädännöstä (kilpailurajoitukset, yrityskeskittymät tai valtiontuki) sekä käytännön kokemusta kilpailusääntöjen ja -menettelyjen soveltamisesta asianajotoimistossa, tuomioistuimessa, yrityksen lakiosastolla, lainopillisessa neuvontapalvelussa, elinkeinoelämän järjestössä tai kansallisen tai kansainvälisen viranomaisen palveluksessa. Hakijoilla olisi oltava kyky analysoida kilpailuasioita niiden taloudellisten näkökohtien pohjalta, tehdä kilpailusääntöjen ja -menettelyjen mukaisia oikeudellisia arviointeja sekä laatia oikeudellisia asiakirjoja.

Pääasialliset tehtävät: laatia EU:n kilpailu-, yrityskeskittymä- ja valtiontukipolitiikkaan liittyviä analyyseja sekä hoitaa EU:n kilpailupolitiikkaan liittyviä hallinnollisia ja neuvonta- ja valvontatehtäviä.

Kilpailuasioita käsittelevien virkamiesten tehtävät vaihtelevat sen mukaan, toimivatko he kilpailurajoitusten, yrityskeskittymien vai valtiontukien alalla. Tehtäviin voivat kuulua seuraavat:

merkityksellisten markkinoiden määritelmien arviointi kilpailulainsäädännön periaatteiden mukaisesti;

yritysten välisen yhteistoiminnan tai sopimuksen arvioiminen siltä kannalta, onko se vastoin SEUT-sopimuksen 101 tai 102 artiklan määräyksiä;

ilmoitetun yrityskeskittymän arvioiminen siltä kannalta, estäisikö se olennaisesti tehokasta kilpailua neuvoston asetuksen (EY) N:o 139/2004 (sulautuma-asetus) 2 artiklan 2 ja 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla ja poistaisivatko osapuolten esittämät sitoumukset yrityskeskittymään liittyvät kilpailuongelmat;

menettelykysymysten arvioiminen asian koko keston ajalta; esimerkiksi arvion laatiminen siitä, muodostuuko liiketoimen seurauksena EU:n laajuinen keskittymä, joka kuuluu sulautuma-asetuksen soveltamisalaan, tai tutustumisoikeuden myöntäminen asiaa koskeviin asiakirjoihin;

toimenpiteen arvioiminen sen määrittämiseksi, voidaanko se luokitella SEUT-sopimuksen 107 artiklan 1 kohdassa tarkoitetuksi valtiontueksi;

valtiontukitoimenpiteen sisämarkkinoille soveltuvuuden arviointi voimassa olevien sääntöjen mukaisesti;

markkinatutkimusten tekeminen;

sisäisten muistioiden, komission päätösten ja muiden menettelyyn liittyvien asiakirjojen (esimerkiksi väitetiedoksiannot) valmistelu ja laatiminen;

säädösten, komission tiedonantojen ja muiden toimintapoliittisten asiakirjojen valmistelu ja laatiminen EU:n kilpailu-, yrityskeskittymä- ja valtiontukipolitiikan alalla.

2.   Tutkinnot ja todistukset

Hakijalla on oltava korkeakoulututkintoa vastaava oikeustieteen alan koulutus, joka kestää vähintään neljä vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus,

Tai

korkeakoulututkintoa vastaava oikeustieteen alan koulutus, joka kestää vähintään kolme vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus, sekä sen jälkeen hankittu vähintään yhden vuoden työkokemus edellä 1 kohdassa mainittuihin työtehtäviin liittyvältä alalta.

Huom. Tämä vähintään yhden vuoden työkokemus katsotaan erottamattomaksi osaksi tutkintoa. Sitä ei voida ottaa huomioon osana seuraavassa kohdassa vaadittua työkokemusta.

3.   Työkokemus

Hakijalla on oltava vähintään kuuden vuoden työkokemus, josta vähintään kolme vuotta liittyy kilpailusääntöjen ja -menettelyjen soveltamiseen. Hakijalta edellytetään asiantuntemusta markkinoiden ja kilpailukysymysten analysoinnissa taloudellisten näkökohtien hyvän tuntemuksen pohjalta, kokemusta kilpailuasioiden oikeudellisesta analyysista kilpailusääntöjen ja -menettelyjen mukaisesti sekä oikeudellisten asiakirjojen laadinnasta.

Huomioon otetaan ainoastaan työkokemus, joka on saatu kilpailuun osallistumiseen vaadittavan tutkinnon suorittamisen jälkeen.

4.   Valintakriteerit

Valintalautakunta ottaa pätevyyden arvioinnissa huomioon seuraavat seikat:

1.

Työkokemus EU:n, jäsenvaltioiden tai kolmansien maiden (esim. EFTA, Yhdysvallat) kilpailulainsäädäntöön liittyvien sääntöjen ja menettelyjen soveltamisesta (kilpailupolitiikka: kilpailua rajoittavat sopimukset, määräävä markkina-asema, kartellit, yrityskeskittymät, valtiontuki) jossakin seuraavista:

asianajotoimisto

yrityksen lakiosasto

lainopillinen neuvontapalvelu

elinkeinoelämän järjestö.

2.

Työkokemus EU:n, jäsenvaltioiden tai kolmansien maiden (esim. EFTA, Yhdysvallat) kilpailulainsäädäntöön liittyvien sääntöjen ja menettelyjen soveltamisesta (kilpailupolitiikka: kilpailua rajoittavat sopimukset, määräävä markkina-asema, kartellit, yrityskeskittymät, valtiontuki) tuomioistuimessa tai kansallisen tai kansainvälisen viranomaisen palveluksessa.

3.

Työkokemus EU:n lainsäädännöstä tai kauppaoikeudesta jossakin seuraavista:

asianajotoimisto

yrityksen lakiosasto

lainopillinen neuvontapalvelu

elinkeinoelämän järjestö.

4.

Työkokemus EU:n lainsäädännöstä tai kauppaoikeudesta tuomioistuimessa tai kansallisen tai kansainvälisen viranomaisen palveluksessa.

5.

Perus- tai jatko-opinnot EU:n lainsäädännön tai kilpailulainsäädännön alalla kilpailuun osallistumiseen vaadittavan tutkinnon lisäksi.

6.

Työkokemus lainsäädäntömenettelyistä EU:n lainsäädännön tai kilpailulainsäädännön alalla.

7.

Kokemus tieteellisestä tutkimus- tai opetustyöstä EU:n lainsäädännön tai kilpailulainsäädännön alalla.

8.

Artikkelit alan lehdissä tai osallistuminen puhujana tai muussa ominaisuudessa konferensseihin tai työpajoihin EU:n lainsäädännön tai kilpailulainsäädännön alalla.


LIITE II

ERIKOISALA 2. YRITYSTALOUS (AD 7)

Tällä avoimella kilpailulla haetaan hallintovirkamiehiä (AD 7) yritystalouden alalle EU:n kilpailupolitiikan täytäntöönpanoa varten.

1.   Työtehtävät

Euroopan komissio hakee palvelukseensa ekonomisteja, joilla on asiantuntemusta ja työkokemusta yritystaloudesta ja rahoitusanalyysista. Hakijoilta edellytetään asianmukaista kokemusta, jotta he voivat soveltaa rahoitusanalyysia kilpailupolitiikkaan liittyvissä asioissa.

Pääasialliset tehtävät: laatia EU:n kilpailu-, yrityskeskittymä- ja valtiontukipolitiikkaan liittyviä analyyseja sekä hoitaa EU:n kilpailupolitiikkaan liittyviä hallinnollisia ja neuvonta- ja valvontatehtäviä.

Yritystalouteen ja rahoitusanalyysiin erikoistuneiden kilpailuasioita käsittelevien virkamiesten tehtäviin kuuluvat esimerkiksi seuraavat:

yksityiskohtaisen arvion tekeminen niistä ehdoista ja olosuhteista, joiden mukaisesti valtiollinen elin on myöntänyt yritykselle lainan, takauksen tai pääomanlisäyksen, sen määrittämiseksi, onko tuki myönnetty markkinaehdoin vai onko kyse valtiontuesta. Yleensä tämä edellyttää vastaanottavan yrityksen luottokelpoisuuden ja kannattavuuden analysointia;

vaikeuksissa olevan valtiontukea saaneen yrityksen ilmoittaman rakenneuudistussuunnitelman yksityiskohtainen analysointi. Tähän kuuluu erityisesti arvio siitä, voidaanko suunnitelman avulla poistaa vaikeuksien syyt ja palauttaa yrityksen pitkän aikavälin elinkelpoisuus ja kannattavuus ilman uutta valtiontukea, sekä siitä, onko yritys toteuttanut riittävästi toimenpiteitä kattaakseen itse rakenneuudistuksen kustannukset (omaisuuden myynti, yksityisen pääoman hankkiminen sekä varojen kerääminen markkinoilta);

tutkimus-, kehitys- tai investointihankkeen odotettavissa olevan kannattavuuden yksityiskohtainen analysointi; suunnitelman perustana käytettyjen kassavirtaennusteiden ja diskonttokoron tarkistaminen; sen arvioiminen, onko hanke riittävän kannattava ilman valtiontukea;

yksityiskohtaisen arvion laatiminen yrityksen hoitaman yleistä taloudellista etua koskevan palvelun kustannuksista ja kannattavuudesta;

yksityiskohtaisen arvion laatiminen järjestelmistä ja tapauskohtaisista rahoitusmekanismeista, joita jäsenvaltiot suunnittelevat tukeakseen lainanantoa pk-yrityksille.

2.   Tutkinnot ja todistukset

Hakijalla on oltava korkeakoulututkintoa vastaava taloustieteen, rahoituksen, laskentatoimen tai liiketalouden alan koulutus, joka kestää vähintään neljä vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus,

Tai

korkeakoulututkintoa vastaava taloustieteen, rahoituksen, laskentatoimen tai liiketalouden alan koulutus, joka kestää vähintään kolme vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus, sekä sen jälkeen hankittu vähintään yhden vuoden työkokemus edellä 1 kohdassa mainittuihin työtehtäviin liittyvällä alalla.

Huom. Tämä vähintään yhden vuoden työkokemus katsotaan erottamattomaksi osaksi tutkintoa. Sitä ei voida ottaa huomioon osana seuraavassa kohdassa vaadittua työkokemusta.

3.   Työkokemus

Vähintään kuuden vuoden työkokemus yritysten rahoitusanalyysista. Hakijoilta edellytetään asiantuntemusta yritysten ja niiden rahoitusvälineiden rahoitusanalyysista.

Huomioon otetaan ainoastaan työkokemus, joka on saatu kilpailuun osallistumiseen vaadittavan tutkinnon suorittamisen jälkeen.

4.   Valintakriteerit

Valintalautakunta ottaa pätevyyden arvioinnissa huomioon seuraavat seikat:

1.

Kilpailuun osallistumisen edellytyksenä olevan tutkinnon lisäksi kansainvälisesti tunnustettu rahoitusalan syventävä jatkotutkinto tai muu tutkinto (sijoitusalan ammattilaisten (Chartered Financial Analyst) koulutusohjelma tai vastaava) tai tohtorin tutkinto rahoituksen tai yritystalouden alalla.

2.

Työkokemus yritysten luottokelpoisuuden (kyky maksaa lainat tai muut taloudelliset vastuut takaisin) arvioimisesta.

3.

Työkokemus yritysten lainojen tai yritysten liikkeeseen laskemien joukkovelkakirjalainojen hinnoittelusta tai kaupasta tai niihin sijoittamisesta.

4.

Työkokemus yritysten tai investointihankkeiden odotettavissa olevan kannattavuuden arvioimisesta liiketoimintasuunnitelman pohjalta.

5.

Työkokemus kvantitatiivisten menetelmien (esim. tulevien kassavirtojen diskonttaukseen perustuvat menetelmät tai taloudelliset tunnusluvut) käytöstä yritysten tai investointihankkeiden arvottamisessa.

6.

Työkokemus johdannaisinstrumenttien hinnoittelusta tai kaupasta tai niihin sijoittamisesta.

7.

Työkokemus vähintään yhden vaikeuksissa olevan yrityksen rakenneuudistuksesta.

8.

Työkokemus pääoman tai rahoituksen/lainan hankkimisesta suuryritykselle (tämän on oltava suurempi kuin pk-yritys eli sillä on oltava enemmän kuin 250 työntekijää komission suositukseen 2003/361/EY sisältyvän määritelmän mukaisesti: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2003:124:0036:0041:FI:PDF).


LIITE III

ERIKOISALA 3. RAHOITUSTIEDE (AD 7)

1.   Työtehtävät

Tällä avoimella kilpailulla haetaan hallintovirkamiehiä (AD 7) rahoitustieteen alalle, erityisesti monenväliseen ja maakohtaiseen seurantaan sekä toimintapolitiikan analysointiin ja suunnitteluun liittyviin tehtäviin.

Pääasialliset tehtävät:

jäsenvaltioiden, euroalueen ja Euroopan unionin finanssimarkkinoiden tai markkinasegmenttien toiminnan seuranta ja analysointi, mukaan lukien mahdollisten markkinahäiriöiden tai väärinhinnoittelun toteaminen;

jäsenvaltioiden, myös talouden sopeutusohjelman piiriin kuuluvien jäsenvaltioiden, finanssilaitosten ja -markkinoiden elinkelpoisuuden, suorituskyvyn ja kestävyyden analysointi ja arviointi;

teoreettiset, empiiriset tai malleihin perustuvat analyysit, joilla tuetaan finanssimarkkinoiden, -laitosten ja -infrastruktuurin sääntelyyn liittyvän politiikan laatimista ja arviointia;

rahoitukseen, rahatalouteen ja kansantalouteen liittyvien tietojen käsittelyssä ja tulkinnassa käytettävien menetelmien, välineiden ja menettelyjen kehittäminen ja soveltaminen. Tähän kuuluvat myös tiedot rahoitusvakuuksista, jotka voivat edellyttää arvioinnissa ja arvottamisessa käytettäviä pitkälle kehitettyjä kvantitatiivisia menetelmiä;

EU:n politiikan toteuttamista tukevien rahoitusvälineiden tai eritysrahoitusvälineiden (esim. velkainstrumenttien vakuusjärjestelmät tai riskinjakovälineet) suunnittelu, neuvotteleminen ja täytäntöönpano;

yhteydet kansainvälisiin talous- ja rahoitusalan instituutioihin, viranomaisiin ja muihin sidosryhmiin finanssimarkkinoiden talouspoliittisen valvonnan toteuttamisen aikana, mukaan lukien talouden sopeutusohjelmien seuranta;

edellä mainittuihin tehtäviin liittyvien analyyttisten, poliittisten ja oikeudellisten asiakirjojen laatiminen sekä sisäistä että ulkoista käyttöä varten.

2.   Tutkinnot ja todistukset

Hakijalla on oltava taloustieteen tai rahoituksen alalta korkeakoulututkintoa vastaava koulutus, joka kestää vähintään neljä vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus,

Tai

korkeakoulututkintoa vastaava taloustieteen tai rahoituksen alan koulutus, joka kestää vähintään kolme vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus, sekä sen jälkeen hankittu vähintään yhden vuoden työkokemus edellä 1 kohdassa mainittuihin työtehtäviin liittyvältä alalta.

Huom. Tämä vähintään yhden vuoden työkokemus katsotaan erottamattomaksi osaksi tutkintoa. Sitä ei voida ottaa huomioon osana seuraavassa kohdassa vaadittua työkokemusta.

3.   Työkokemus

Vähintään kuuden vuoden työkokemus finanssisektorin analysoinnista.

Huomioon otetaan ainoastaan työkokemus, joka on saatu kilpailuun osallistumiseen vaadittavan tutkinnon suorittamisen jälkeen.

4.   Valintakriteerit

Valintalautakunta ottaa pätevyyden arvioinnissa huomioon seuraavat seikat:

1.

Kilpailuun osallistumisen edellytyksenä olevan tutkinnon tai todistuksen (ks. edellä oleva 2 kohta) lisäksi tutkinto (muu kuin tohtorin tutkinto) tai todistus jollakin seuraavista aloista: rahoitustiede, taloustiede, yritystalous, kvantitatiiviset analyysit, tilastotiede, soveltava taloustiede tai finanssimatematiikka.

2.

Tohtorin tutkinto jollakin seuraavista aloista: rahoitustiede, taloustiede, yritystalous, kvantitatiiviset analyysit, tilastotiede, soveltava taloustiede tai finanssimatematiikka.

3.

Vähintään kahden vuoden työkokemus pankissa tai muussa rahoitusalan laitoksessa.

4.

Vähintään kahden vuoden työkokemus julkishallinnon yksikössä tai kansainvälisessä instituutiossa, joka vastaa mikro- tai makrotason vakauden valvonnasta.

5.

Vähintään kahden vuoden työkokemus julkishallinnon yksikössä tai kansainvälisessä instituutiossa, joka laatii, hallinnoi tai toteuttaa rahoitusvakautta tukevia poliittisia toimintalinjoja.

6.

Vähintään kahden vuoden työkokemus yliopistossa, korkeakoulussa tai tutkimuslaitoksessa, joka on erikoistunut rahoitus- tai talousalaan.

7.

Vähintään kahden vuoden työkokemus rahoituslaitosten elinkelpoisuuden tai suorituskyvyn analysoinnista.

8.

Artikkelit vertaisarvioiduissa talousalan julkaisuissa erityisesti kvantitatiivisen rahoitustieteen, rahoitusvakauden tai yritystalouden aloilla.

9.

Työkokemus finanssimarkkinoiden kehitystä, rahoitusvakautta tai pankkisektorin trendejä koskevien teknisten tai muiden raporttien laatimisesta.

10.

Vähintään kahden vuoden työkokemus soveltavan ekonometrian alalla (esim. aikasarja- tai paneeliregressioanalyysit).

11.

Työkokemus makrotalouden mallien (esim. DSGE-mallit) kehittämisestä tai käytöstä.

12.

Työkokemus talouden sopeutusohjelman suunnittelusta tai toteutuksesta.


LIITE IV

ERIKOISALA 4. TOIMIALATUTKIMUS (AD 7)

Tällä avoimella kilpailulla haetaan hallintovirkamiehiä (AD 7) toimialatutkimuksen alalle EU:n kilpailupolitiikan täytäntöönpanoa varten.

1.   Työtehtävät

Euroopan komissio hakee ekonomisteja, joilla on (empiiristä tai teoreettista) asiantuntemusta toimialatutkimuksen alalta sekä käytännön kokemusta taloudellisen analyysin kehittämisestä kilpailu-, yrityskeskittymä- tai valtiontukimenettelyissä. Hakijoiden on kyettävä hyödyntämään taloudellista analyysia kilpailupolitiikkaan liittyvissä asioissa.

Pääasialliset tehtävät: laatia EU:n kilpailu-, yrityskeskittymä- ja valtiontukipolitiikkaan liittyviä analyyseja sekä hoitaa EU:n kilpailupolitiikkaan liittyviä hallinnollisia ja neuvonta- ja valvontatehtäviä.

Kilpailuasioita käsittelevien virkamiesten tehtävät vaihtelevat sen mukaan, toimivatko he kilpailurajoitusten, yrityskeskittymien vai valtiontukien alalla. Tehtäviin voivat kuulua seuraavat:

merkityksellisten markkinoiden määritelmien arviointi kilpailulainsäädännön periaatteiden mukaisesti;

yritysten välisen yhteistoiminnan tai sopimuksen arvioiminen siltä kannalta, onko se vastoin SEUT-sopimuksen 101 tai 102 artiklan määräyksiä;

ilmoitetun yrityskeskittymän arvioiminen siltä kannalta, estäisikö se olennaisesti tehokasta kilpailua neuvoston asetuksen (EY) N:o 139/2004 (sulautuma-asetus) 2 artiklan 2 ja 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla ja poistaisivatko osapuolten esittämät sitoumukset yrityskeskittymään liittyvät kilpailuongelmat;

toimenpiteen arvioiminen sen määrittämiseksi, voidaanko se luokitella SEUT-sopimuksen 107 artiklan 1 kohdassa tarkoitetuksi valtiontueksi;

valtiontukitoimenpiteen sisämarkkinoille soveltuvuuden arviointi voimassa olevien sääntöjen mukaisesti;

julkisten toimintalinjojen ja valvontatoimien koordinointi, arviointi ja toteuttaminen;

markkinatutkimusten tekeminen;

sisäisten muistioiden, komission päätösten ja muiden menettelyyn liittyvien asiakirjojen (esim. väitetiedoksiannot) valmistelu ja laatiminen;

komission tiedonantojen ja muiden toimintapoliittisten asiakirjojen valmistelu ja laatiminen EU:n kilpailu-, yrityskeskittymä- ja valtiontukipolitiikan alalla.

2.   Tutkinnot ja todistukset

Hakijalla on oltava korkeakoulututkintoa vastaava taloustieteen alan koulutus, joka kestää vähintään neljä vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus,

Tai

korkeakoulututkintoa vastaava taloustieteen alan koulutus, joka kestää vähintään kolme vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus, sekä sen jälkeen hankittu vähintään yhden vuoden työkokemus edellä 1 kohdassa mainittuihin työtehtäviin liittyvältä alalta.

Huom. Tämä vähintään yhden vuoden työkokemus katsotaan erottamattomaksi osaksi tutkintoa. Sitä ei voida ottaa huomioon osana seuraavassa kohdassa vaadittua työkokemusta.

3.   Työkokemus

Hakijalla on oltava vähintään kuuden vuoden työkokemus kilpailusääntöjen ja -menettelyjen soveltamiseen liittyvästä taloudellisesta analyysista. Hakijalla on oltava kokemusta markkinoiden/yritysten ja keskeisten kilpailukysymysten analysoinnista taloudellisten näkökohtien hyvän tuntemuksen pohjalta ja niiden arvioinnista kilpailusääntöjen ja -menettelyjen mukaisesti.

Huomioon otetaan ainoastaan työkokemus, joka on saatu kilpailuun osallistumiseen vaadittavan tutkinnon suorittamisen jälkeen.

4.   Valintakriteerit

Valintalautakunta ottaa pätevyyden arvioinnissa huomioon seuraavat seikat:

1.

Työkokemus talousalan konsulttiyrityksessä, tutkimuslaitoksessa tai julkisessa laitoksessa, joka toimii kilpailupolitiikan, kilpailukysymysten arvioinnin tai sääntelyn alalla.

2.

Työkokemus kilpailu- tai sääntelyviranomaisessa.

3.

Työkokemus rahoituslaitoksessa.

4.

Työkokemus monikansallisen yrityksen osastolla, joka vastaa fuusioista ja yritysostoista tai strategisesta suunnittelusta.

5.

Työkokemus julkisten toimintalinjojen tai valvontatoimien taloudelliseen jälkiarviointiin liittyvästä taloudellisesta analyysista, ekonometriasta tai tilastotieteestä.

6.

Perus- tai jatko-opinnot toimialatutkimuksen, yritystalouden, julkistalouden, soveltavan taloustieteen, ekonometrian tai tilastotieteen alalta.

7.

Työkokemus ekonometristen menetelmien (esim. Stata tai SPSS) soveltamisesta tai taloudellisesta mallintamisesta (esim. Mathematica tai Matlab).

8.

Kokemus tieteellisestä tutkimus- tai opetustyöstä kilpailupolitiikkaan tai kilpailun sääntelyyn liittyvältä taloudellisen tai rahoitusanalyysin, ekonometrian tai tilastotieteen alalta.

9.

Artikkelit vertaisarvioiduissa tieteellisissä julkaisuissa kilpailupolitiikkaan tai kilpailun sääntelyyn liittyvältä taloudellisen tai rahoitusanalyysin, ekonometrian tai tilastotieteen alalta.

10.

Muut julkaisut tai valmisteluasiakirjat kilpailupolitiikkaan tai kilpailun sääntelyyn liittyvältä taloudellisen tai rahoitusanalyysin alalta.

11.

Osallistuminen puhujana tai esitelmän laatijana konferensseihin tai työpajoihin kilpailupolitiikkaan tai kilpailun sääntelyyn liittyvällä taloudellisen tai rahoitusanalyysin alalla.


LIITE V

ERIKOISALA 5. MAKROTALOUSTIEDE (AD 7)

1.   Työtehtävät

Tällä avoimella kilpailulla haetaan hallintovirkamiehiä (AD 7) makrotaloustieteen alalle, erityisesti monenväliseen ja maakohtaiseen seurantaan sekä toimintapolitiikan analysointiin ja suunnitteluun liittyviin tehtäviin.

Pääasialliset tehtävät:

jäsenvaltioiden, euroalueen ja Euroopan unionin makrotalouden kehityksen ja makrotalouspolitiikan seuranta;

makrotalouden sopeutusohjelmien suunnittelu ja toteutus;

empiiriset analyysit tai simulointimallit, joilla tuetaan talouspolitiikan laatimista ja arviointia eri aloilla, mukaan luettuina julkinen talous, rakenneuudistukset sekä rahoituslaitokset ja -markkinat;

talouskehityksen ja politiikan tuloksellisuuden analysoinnissa käytettävien analyyttisten kehysten ja välineiden suunnittelu;

talousennusteiden laatiminen Euroopan komissiolle;

yhteydet kansainvälisiin talous- ja rahoitusalan instituutioihin, viranomaisiin ja muihin sidosryhmiin talouden valvonta- ja sopeutusohjelmien täytäntöönpanon aikana;

edellä mainittuihin tehtäviin liittyvien analyyttisten, poliittisten ja oikeudellisten asiakirjojen laatiminen sekä sisäistä käyttöä että julkaisemista varten.

2.   Tutkinnot ja todistukset

Hakijalla on oltava korkeakoulututkintoa vastaava taloustieteen alan koulutus, joka kestää vähintään neljä vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus,

Tai

korkeakoulututkintoa vastaava taloustieteen alan koulutus, joka kestää vähintään kolme vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus, sekä sen jälkeen hankittu vähintään yhden vuoden työkokemus edellä 1 kohdassa mainittuihin työtehtäviin liittyvällä alalla.

Huom. Tämä vähintään yhden vuoden työkokemus katsotaan erottamattomaksi osaksi tutkintoa. Sitä ei voida ottaa huomioon osana seuraavassa kohdassa vaadittua työkokemusta.

3.   Työkokemus

Vähintään kuuden vuoden työkokemus makrotalouden alalta.

Huomioon otetaan ainoastaan työkokemus, joka on saatu kilpailuun osallistumiseen vaadittavan tutkinnon suorittamisen jälkeen.

4.   Valintakriteerit

Valintalautakunta ottaa pätevyyden arvioinnissa huomioon seuraavat seikat:

1.

Kilpailuun osallistumisen edellytyksenä olevan tutkinnon tai todistuksen (ks. edellä oleva 2 kohta) lisäksi tutkinto (muu kuin tohtorin tutkinto) tai todistus jollakin seuraavista aloista: taloustiede, kvantitatiiviset analyysit, tilastotiede, rahoitus tai soveltava makrotaloustiede.

2.

Tohtorin tutkinto jollakin seuraavista aloista: taloustiede, kvantitatiivinen analyysi, tilastotiede, rahoitus tai soveltava makrotaloustiede.

3.

Vähintään kahden vuoden työkokemus kansainvälisessä talous- tai rahoitusalan laitoksessa.

4.

Vähintään kahden vuoden työkokemus kansallisessa julkishallinnon yksikössä, joka vastaa talous-, finanssi- tai rahapolitiikan suunnittelusta tai toteutuksesta.

5.

Vähintään kahden vuoden työkokemus yliopistossa, korkeakoulussa, poliittisessa instituutiossa tai tutkimuslaitoksessa (joka on erikoistunut taloustieteeseen tai talouspolitiikkaan).

6.

Artikkelit vertaisarvioiduissa taloudellisissa julkaisuissa kvantitatiivisen analyysin tai mallintamisen aloilla.

7.

Artikkelit vertaisarvioiduissa taloudellisissa julkaisuissa makrotalouden alalla.

8.

Työkokemus makrotalouden trendejä, valvontaa tai ennusteita koskevien teknisten tai muiden raporttien laatimisesta.

9.

Työkokemus rakenneuudistusten ja kilpailukykyä parantavien toimien taloudellisia vaikutuksia koskevien teknisten tai muiden raporttien laatimisesta.

10.

Työkokemus julkista taloutta tai Euroopan talouden ohjausta ja hallintaa koskevien teknisten tai muiden raporttien laatimisesta.

11.

Vähintään kahden vuoden työkokemus soveltavan ekonometrian alalla (esim. aikasarja- tai paneeliregressioanalyysit).

12.

Työkokemus makrotalouden mallien (esim. DSGE-mallit) kehittämisestä tai käytöstä.

13.

Työkokemus talouden sopeutusohjelman suunnittelusta tai toteutuksesta.


23.10.2014   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

CA 376/18


LUETTELO EUVL:N C A -SARJASSA JULKAISTUISTA KILPAILUISTA

2014/C 376 A/02

Jäljempänä luettelo kuluvana vuonna julkaistuista C A -lehdistä.

Mikäli toisin ei mainita, EUVL on julkaistu kaikkina kieliversioina.

5

 

6

 

11

 

19

 

21

 

26

 

27

 

30

(PL)

35

 

41

(DE/EN/FR)

42

 

43

 

46

 

47

 

48

 

55

 

56

 

60

 

62

 

65

 

73

(DE/EN/FR)

74

 

81

 

88

 

92

(DE/EN/FR)

97

 

98

 

99

 

108

 

109

 

116

 

119

 

133

 

134

 

136

 

137

(DE/EN/FR)

140

 

145

 

152

 

160

 

163

 

164

 

176

 

178

 

180

 

182

 

185

 

186

 

188

 

195

 

207

 

209

(DE/EN/FR)

211

 

217

 

219

 

242

 

254

 

255

 

256

(LV)

258

(RO)

262

(EN)

267

(SL)

270

(FR)

272

(DA)

274

(IT)

277

 

283

 

289

(DE/EN/FR)

293

(NL)

295

(MT)

297

 

299

 

304

 

321

(DE/EN/FR)

325

(SL)

332

 

334

 

340

 

342

(EN)

352

 

354

 

358

 

366

 

376