24.5.2017   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

CA 164/1


AVOINTA VIRKAA KOSKEVA ILMOITUS ECA/2017/7

Yksi eurooppaoikeuteen erikoistuneen kokeneen juristin virka

Presidentin alaisuuteen kuuluvat toiminnot – Oikeudellinen palvelu

(Hallintovirkamiesten tehtäväryhmä (AD), palkkaluokat AD7–AD9)

(2017/C 164 A/01)

 

EUROOPAN TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIN

Euroopan tilintarkastustuomioistuin (jäljempänä ”tilintarkastustuomioistuin”) on perussopimuksen mukaisesti Euroopan unionin toimielin, jonka tehtävänä on huolehtia unionin raha-asioiden tarkastamisesta. EU:n ulkoisena tarkastajana se osaltaan kehittää EU:n varainhoitoa ja toimii unionin kansalaisten taloudellisten etujen riippumattomana valvojana.

Tilintarkastustuomioistuin arvioi tarkastuksissaan EU-varojen keruuta ja käyttöä. Se tutkii, onko rahoitustoimet kirjattu ja esitetty asianmukaisesti, onko ne toteutettu laillisesti ja sääntöjenmukaisesti ja onko varojen hoito taloudellista, vaikuttavaa ja tehokasta.

Tilintarkastustuomioistuin tiedottaa tarkastustensa tuloksista julkaisemalla selkeitä, relevantteja ja objektiivisia kertomuksia. Lisäksi se antaa lausuntoja varainhoitoon liittyvistä kysymyksistä.

Tilintarkastustuomioistuin edistää tilivelvollisuutta ja avoimuutta ja avustaa Euroopan parlamenttia ja neuvostoa EU:n talousarvion toteuttamisen valvonnassa, etenkin vastuuvapausmenettelyn aikana. Tilintarkastustuomioistuin on sitoutunut toimimaan tehokkaasti edelläkävijänä julkisen varainhoidon tarkastuksen ja julkishallinnon aloilla.

Tilintarkastustuomioistuimen toimipaikka sijaitsee Luxemburgissa.

Oikeudellinen palvelu antaa tilintarkastustuomioistuimelle oikeusneuvontaa ja -apua kaikilla toimielimen toiminnan aloilla. Tämä käsittää myös neuvonnan, joka liittyy toimielimen toimivaltuuksiin ja oikeuksiin, tarkastustoiminnan yhteydessä esille tulleisiin oikeudellisiin kysymyksiin sekä henkilöstö- ja hallintoasioihin. Oikeudellinen palvelu edustaa toimielintä oikeustapauksissa, erityisesti Euroopan unionin tuomioistuinten käsiteltäviksi annetuissa asioissa.

MITÄ TARJOAMME

Tilintarkastustuomioistuin on päättänyt käynnistää Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen (jäljempänä ”henkilöstösäännöt”) 29 artiklan 2 kohdan nojalla menettelyn, jonka avulla täytetään yksi juristin virka (palkkaluokka AD7–AD9) oikeudellisessa palvelussa (presidentin alaisuuteen kuuluvat toiminnot). Menettelyn avulla laaditaan myös varallaololuettelo sen viran tai niiden virkojen täyttämistä varten, jotka mahdollisesti tulevat avoimiksi luettelon voimassaoloaikana. Tämä poikkeuksellinen menettely, jolla pyritään täyttämään erityispätevyyttä edellyttävä virka, toteutetaan rinnakkain sisäisten ja toimielinten välisten virantäyttämismenettelyjen kanssa henkilöstösääntöjen 29 artiklan 1 kohdan a–c alakohdan nojalla, ja sen tarkoituksena on laajentaa hakijajoukkoa, josta nimittävä viranomainen tekee valintansa.

Juristin tehtävänä on toimia sisäisenä oikeudellisena neuvonantajana oikeudellisista palveluista vastaavan päällikön alaisuudessa ja puolustaa tilintarkastustuomioistuimen etuja riita-asioissa ja huolehtia eritoten seuraavista oikeudellisista tehtävistä: laatia unionin oikeutta koskevien päätösten ja oikeudellisten lausuntojen luonnoksia, avustaa tilintarkastustuomioistuimen jäseniä ja tarkastusjaostoja oikeudellisten kysymysten käsittelyssä, antaa sisäistä oikeusneuvontaa toimielimiä, hallintoa ja henkilöstösääntöjä koskevan lainsäädännön alalla sekä edustaa tilintarkastustuomioistuinta tuomioistuinkäsittelyissä sekä avustaa hallinnollisia yksiköitä sisäisen yhteistyön puitteissa sopimusten ja hankintasopimusten osalta.

Palvelukseen ottamisen tavoitteena on täyttää varallaololuettelon perusteella ensin yksi virka, minkä jälkeen virkoja täytetään tilintarkastustuomioistuimen tarpeiden mukaan ja mikäli virkoja on käytettävissä.

Peruspalkka (palkkatasolla 1) on 5 937,01 euroa (AD 7), 6 717,35 euroa (AD 8) ja 7 600,25 euroa (AD 9) kuukaudessa. Peruspalkka on Euroopan unionin verotuksen alainen, ja siitä ei pidätetä kansallista veroa. Peruspalkan lisäksi voidaan henkilöstösäännöissä määritetyin edellytyksin maksaa henkilökohtaisen tilanteen ja kotitalouden koostumuksen mukaan tiettyjä korvauksia ja lisiä.

Palkkaluokassa AD 7 edellytyksenä on kahdeksan vuoden, palkkaluokassa AD 8 kymmenen vuoden ja palkkaluokassa AD9 kahdentoista vuoden työkokemus.

EU:n toimielimillä on oma eläke- ja sosiaaliturvajärjestelmänsä, jotka perustuvat palkoista tehtyihin ennakonpidätyksiin. Henkilöstön lapsille on tarjolla mahdollisuus ilmaiseen koulutukseen Eurooppa-koulussa.

KETÄ HAEMME

Haemme palvelukseen dynaamisia kokeneita juristeja, jotka ovat erikoistuneet eurooppaoikeuteen.

I.   Valintamenettelyyn osallistumista koskevat edellytykset:

Valintamenettely on avoin hakijoille, jotka hakemusten jättämiselle asetetun määräajan päättymispäivänä täyttävät seuraavat valintaperusteet:

Hakijan on täytettävä henkilöstösääntöjen 28 artiklassa vahvistetut palvelukseen ottamista koskevat ehdot:

hän on Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen

hänellä on täydet kansalaisoikeudet

hän on täyttänyt asevelvollisuutta koskevan lainsäädännön mukaiset velvollisuutensa

hän täyttää tehtävien hoitamisen edellyttämät hyvää mainetta koskevat vaatimukset.

Henkilöstösääntöjen 5 artiklan mukaan

hakijalla on oltava yliopisto-opintoja vastaavan koulutustason suorittamisesta annettu oikeustieteen alan tutkintotodistus, kun yliopisto-opintojen tavanomainen kesto on vähintään neljä vuotta, tai

yliopisto-opintoja vastaavan koulutustason suorittamisesta annettu oikeustieteen alan tutkintotodistus ja vähintään vuoden pituinen soveltuva työkokemus, kun yliopisto-opintojen tavanomainen kesto on vähintään kolme vuotta, taikka

oikeudellisen palvelun edun mukaisissa perustelluissa tapauksissa vastaavantasoinen relevantti ammatillinen koulutus.

Hakijalla on oltava juristin tehtävistä edellä tarkoitetun tutkintotodistuksen saamisesta laskien vähintään kahdeksan vuoden työkokemus, josta ainakin kuuden vuoden on suoraan liityttävä tässä ilmoituksessa tarkoitettuihin tehtäviin. Työkokemuksen on oltava hankittuna hakemusten jättämiselle asetetun määräajan viimeiseen päivään mennessä.

Hakijalla täytyy olla perusteellinen kielitaito yhdessä EU:n virallisessa kielessä (tasoa C1 vastaava suullinen ja kirjallinen taito) ja vähintään yhden muun EU:n virallisen kielen tyydyttävä taito (vähintään tasoa B2 vastaava suullinen ja kirjallinen taito). Oikeudellisen palvelun tarpeiden vuoksi edellytetään erittäin hyvää ranskan- ja englanninkielen taitoa (vähintään tasoa C1 vastaava suullinen ja kirjallinen taito), sillä tilintarkastustuomioistuimen työkielet ovat ranska ja englanti.

Ohjeet kielitaitonne tason määrittelyyn löytyvät seuraavalta verkkosivustolta:

http://europass.cedefop.europa.eu/fi/resources/european-language-levels-cefr

II.   Erityispätevyyttä koskevat vaatimukset

Valintalautakunta valitsee varallaololuetteloon valintamenettelyyn osallistumista koskevat edellytykset täyttävien hakijoiden joukosta ne, jotka parhaiten osoittavat hakemuksessaan ja/tai valintakokeessa, että

he tuntevat perusteellisesti EU:n lainsäädännön ja oikeudenkäyntimenettelyt

he tuntevat tilintarkastustuomioistuimeen sovellettavan lainsäädäntökehyksen

heillä on perusteelliset tiedot tilintarkastustuomioistuimen työn kannalta oleellisilta oikeustieteen aloilta, kuten esimerkiksi unionin pankkilainsäädännöstä, julkistaloutta koskevasta lainsäädännöstä, EU:n virkamiesoikeudesta, sopimusoikeudesta, tukia ja julkisia hankintoja koskevasta lainsäädännöstä sekä petosten torjuntaa koskevasta lainsäädännöstä

he ovat todistettavasti toimineet juristeina esimerkiksi Euroopan unionin toimielimissä tai elimissä, kansainvälisissä järjestöissä, kansainvälisissä rahoituslaitoksissa, julkishallinnossa tai asianajotoimistoissa

heillä on erinomaiset ihmissuhde-, argumentointi-, neuvottelu- ja konfliktienratkaisutaidot

he ovat palveluhenkisiä (asiakasta kuuntelevia ja ratkaisukeskeisiä) ja kykenevät todistettavasti noudattamaan määräaikoja/ohjeita ja työskentelemään ryhmässä

heillä on erinomaiset suulliset viestintävalmiudet ja valmiudet laatia oikeudellisia asiakirjoja tilintarkastustuomioistuimen työkielillä eli englanniksi ja ranskaksi (suullinen tai kirjallinen taito otetaan huomioon tasosta C1 alkaen)

heillä on muiden EU:n kielten hyvä taito (suullinen tai kirjallinen taito otetaan huomioon tasosta B2 lähtien).

PALVELUKSEENOTTOPOLITIIKKA

YHTÄLÄISIÄ MAHDOLLISUUKSIA KOSKEVA POLITIIKKA

Tilintarkastustuomioistuin toteuttaa yhtäläisten mahdollisuuksien politiikkaa ja huolehtii miesten ja naisten tasapuolisesta rekrytoinnista Euroopan unionin perusoikeuskirjan 23 artiklan ja henkilöstösääntöjen 1 d artiklan mukaisesti. Tilintarkastustuomioistuimen soveltaa järjestelyjä, joiden tarkoituksena on mahdollistaa työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen.

VALINTAMENETTELY

Valintalautakunta suorittaa ansioluettelon perusteella esivalinnan niiden hakijoiden joukosta, jotka täyttävät (edellä kohdassa II mainitut) erityispätevyyttä koskevat vaatimukset. Esivalinnan tuloksena (enintään) 12 parasta hakijaa (*1), joista kuusi on miehiä ja kuusi naisia, kutsutaan tekemään kirjallinen tapaustutkimus ja osallistumaan haastatteluun, jossa heidän on muun muassa esiteltävä laatimansa tutkimus. Valintalautakunta arvioi nämä kaksi koetta (edellä kohdassa II mainittujen) erityispätevyyttä koskevien vaatimusten perusteella.

Menettelyn tuloksena valintalautakunta laatii myöhempää palvelukseen ottamista varten varallaololuettelon, joka sisältää (enintään) ne kahdeksan hakijaa, jotka parhaiten täyttävät tässä ilmoituksessa (edellä kohdassa II) määritellyt erityispätevyyttä koskevat vaatimukset. Hakijat sisältävä luettelo koostuu neljästä naisesta ja neljästä miehestä, jos sekä naisia että miehiä on edellä mainitut vaatimukset parhaiten täyttävien hakijoiden joukossa riittävä määrä. Valitut hakijat kirjataan varallaololuetteloon aakkosjärjestyksessä.

Hakijan kirjaaminen varallaololuetteloon ei anna hänelle oikeutta tulla otetuksi palvelukseen. Tilintarkastustuomioistuimen nimittävä viranomainen vastaa mahdollisista rekrytoinneista. Luettelo on voimassa 31. joulukuuta 2018 asti, ja sen voimassaoloaikaa voidaan jatkaa.

HAKEMUSTEN JÄTTÄMINEN

Hakemukset on välttämättä laadittava englannin tai ranskan kielellä ja ehdottomasti jätettävä käyttäen Euroopan tilintarkastustuomioistuimen internet-sivustolla julkaistun avointa virkaa koskevan ilmoituksen kautta saatavissa olevaa sähköistä lomaketta .

http://www.eca.europa.eu/fi/Pages/JobOpportunities.aspx#page-search/index/lang/en_US

Hakemuksessa on aiheen yhteydessä mainittava avointa virkaa koskevan ilmoituksen viitenumero. Hakemukseen on liitettävä mukaan seuraavat asiakirjat:

hakemuskirje ( enintään yksi sivu )

ajantasainen ansioluettelo, joka on laadittu Europass-ansioluettelomallin muodossa ja jossa päivämäärät on ilmoitettu tarkasti ( enintään kolme sivua )

(ks. internet-sivusto http://europass.cedefop.europa.eu).

kunnian ja omantunnon kautta annettu vakuutus täytettynä, päivättynä ja allekirjoitettuna (ks. oheinen liite).

Hakemus hylätään, jos edellä annettuja ohjeita ei ole noudatettu tarkasti.

Hakemukset on jätettävä 16 kesäkuuta 2017 klo 12.00 mennessä.

Hakijoiden on pyydettäessä esitettävä todentavat asiakirjat opinnoistaan sekä työkokemuksestaan ja nykyisistä tehtävistään.

HENKILÖTIETOSUOJA

Yksilöiden suojelusta yhteisöjen toimielinten ja elinten suorittamassa henkilötietojen käsittelyssä ja näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta 18 päivänä joulukuuta 2000 annetun asetuksen (EY) N:o 45/2001 (1) 7 artiklan 3 kohdan mukaan vastaanottajan on käsiteltävä henkilötietoja ainoastaan sitä tarkoitusta varten, jonka vuoksi ne on siirretty.

UUDELLEENKÄSITTELYPYYNTÖ – VALITUKSET JA MUUTOKSENHAKU – KANTELU EUROOPAN OIKEUSASIAMIEHELLE

Hakija, joka katsoo jonkin päätöksen loukkaavan hänen etuaan, voi valintamenettelyn missä tahansa vaiheessa turvautua seuraaviin keinoihin:

I.   Valintalautakunnan tekemien päätösten uudelleenkäsittelypyyntö

Hakija voi pyytää kirjallisesti päätöksen uudelleenkäsittelyä kymmenen päivän kuluessa siitä, kun valintalautakunnan päätös on annettu hänelle tiedoksi. Pyyntö on perusteltava ja lähetettävä seuraavaan osoitteeseen:

ECA-Recours@eca.europa.eu.

II.   Valitukset ja muutoksenhaku

Hakija voi Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen 90 artiklan 2 kohdan nojalla kolmen kuukauden kuluessa päätöksen tiedoksi antamisesta valittaa nimittävän viranomaisen päätöksestä hylätä hänen hakemuksensa. Valitus lähetetään osoitteeseen:

Euroopan tilintarkastustuomioistuin

Pääsihteeri

12, rue Alcide De Gasperi,

L-1615 LUXEMBURG

Hakija voi tämän jälkeen henkilöstösääntöjen 91 artiklan nojalla hakea unionin yleisessä tuomioistuimessa muutosta mahdolliseen päätökseen hylätä valitus, jos hakija katsoo päätöksen aiheuttavan hänelle haittaa. Asianajajan täytyy esittää asiaa koskeva muutoksenhakupyyntö kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun valitusta koskeva hylkäyspäätös on annettu tiedoksi.

III.   Kantelu Euroopan oikeusasiamiehelle

Jos hakija katsoo, että tilintarkastustuomioistuin ei ole käsitellyt hänen hakemustaan asianmukaisesti, hän voi kannella siitä Euroopan oikeusasiamiehelle otettuaan ensin yhteyttä tilintarkastustuomioistuimeen riidan ratkaisemista varten. Kantelu on toimitettava kirjallisena Euroopan oikeusasiamiehelle kahden vuoden kuluessa siitä päivästä, jolloin hakija sai tiedon valitustaan koskevista seikoista. Euroopan oikeusasiamiehen internet-sivustolla on käytettävissä sähköinen kantelulomake. Kantelu Euroopan oikeusasiamiehelle ei keskeytä edellä mainittujen muutoksenhakupyyntöjen määräaikojen kulumista.


(*1)  Jos hakijoita on riittävä määrä.

(1)  EUVL L 8 du 12.1.2001, s. 1.


Image

Image