28.10.2014   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 382/1


EHDOTUSPYYNTÖ – EACEA/31/2014

Erasmus+-ohjelma, Avaintoimi 3 – Tuki politiikan uudistamiselle

Kansalaisyhteiskuntayhteistyö koulutus- ja nuorisoalalla

(2014/C 382/01)

JOHDANTO

Yhteistyö kansalaisyhteiskunnan järjestöjen kanssa koulutus- ja nuorisoalalla on tärkeää, jotta voidaan lisätä sitoutumista elinikäisen oppimisen strategioihin ja politiikkaan ja ottaa huomioon sidosryhmien ajatukset ja huolenaiheet kaikilla tasoilla. Se on tärkeää tietoisuuden lisäämiseksi kasvua ja työllisyyttä koskevasta Eurooppa 2020 -strategiasta, Euroopan koulutusyhteistyön strategisista puitteista (ET 2020), erityisistä toimintaohjelmista, kuten korkeakouluasteen Bolognan prosessista tai ammatillisen koulutuksen alan Bruggen-Kööpenhaminan prosessista, sekä EU:n nuorisostrategiasta. Yhteistyö on tärkeää, jotta voitaisiin varmistaa sidosryhmien aktiivinen osallistuminen politiikan uudistusten toteuttamiseen eri maissa, edistää sidosryhmien osallistumista Erasmus+-ohjelmaan ja muihin EU:n ohjelmiin sekä levittää politiikan ja ohjelman tuloksia sekä hyviä käytäntöjä kattavien jäsenyysverkkojen kautta.

Tällä ehdotuspyynnöllä tarjotaan tässä yhteydessä rahoitusta seuraavien kahden erän kautta:

1.

Kansalaisyhteiskuntayhteistyö koulutusalalla (erä 1)

2.

Kansalaisyhteiskuntayhteistyö nuorisoalalla (erä 2)

Tässä ehdotuspyynnössä järjestö voi jättää vain yhden hakemuksen, joko erässä 1 tai erässä 2, mutta ei molemmissa.

MOLEMPIEN ERIEN YHTEISET KOHDAT

1.   Yleiset tavoitteet

Ehdotuspyynnön tavoitteena on antaa rakenteellista tukea, jota kutsutaan toiminta-avustukseksi, koulutus- ja nuorisoalalla aktiivisesti toimiville eurooppalaisille kansalaisjärjestöille (ENGO) ja EU:n laajuisille verkostoille, jotka pyrkivät seuraaviin yleisiin tavoitteisiin:

sidosryhmien tietoisuuden lisääminen koulutus- ja nuorisoalan eurooppalaisista toimintaohjelmista, erityisesti Eurooppa 2020 -strategiasta, Euroopan koulutusyhteistyön strategisista puitteista (ET 2020), erityisistä toimintaohjelmista, kuten Bolognan prosessista tai Bruggen-Kööpenhaminan prosessista, sekä EU:n nuorisostrategiasta

sidosryhmien sitoutumisen vahvistaminen ja yhteistyön lisääminen julkisten viranomaisten kanssa koulutus- ja nuorisopolitiikan ja alan uudistusten, erityisesti eurooppalaisen ohjausjakson yhteydessä annettujen maakohtaisten suositusten toteuttamiseksi

sidosryhmien osallistumisen lisääminen koulutus- ja nuorisoalalla

sidosryhmien sitoutumisen vahvistaminen politiikan ja ohjelmien toimien ja tulosten sekä hyvien käytäntöjen levittämiseksi jäsenten keskuudessa ja muualla.

Nämä tavoitteet on sisällytettävä selvästi hakijajärjestöjen työohjelmiin, toimiin ja tuotoksiin.

2.   Tukikelpoisuus

2.1   Tukikelpoiset hakijat

Tähän ehdotuspyyntöön voivat osallistua seuraavat ryhmät:

—   Ryhmä 1: Koulutus- tai nuorisoalan eurooppalaiset kansalaisjärjestöt

—   Ryhmä 2: Koulutus- tai nuorisoalan EU:n laajuiset verkostot.

Järjestö voi jättää vain yhden hakemuksen joko ryhmässä 1 tai ryhmässä 2.

Tukikelpoisuus edellyttää, että

hakija on valtiosta riippumaton

hakija on voittoa tavoittelematon.

Kummankin erän kohdalla esitetään tukikelpoisten hakijoiden kummankin ryhmän yksityiskohtainen määritelmä.

Erasmus+-ohjelman kansalliset toimistot ja organisaatiot, joiden jäsenistä suurin osa (2/3 tai enemmän) on Erasmus+-ohjelman kansallisia toimistoja, eivät ole tukikelpoisia tässä ehdotuspyynnössä.

2.2   Tukikelpoiset maat

Hakemuksia voivat esittää oikeushenkilöt, jotka ovat sijoittautuneet johonkin seuraavista maista:

EU:n jäsenvaltiot: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro, Yhdistynyt kuningaskunta

Euroopan vapaakauppaliiton (EFTA) maat, jotka kuuluvat Euroopan talousalueeseen (ETA): Islanti, Liechtenstein, Norja

jäsenehdokasmaat, joita varten on laadittu liittymistä valmisteleva strategia niiden yleisten periaatteiden sekä yleisten edellytysten ja sääntöjen mukaisesti, jotka näiden maiden kanssa tehdyissä puitesopimuksissa on esitetty niiden osallistumisesta Euroopan unionin ohjelmiin: entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia ja Turkki.

3.   Rahoitusjärjestelyt

Tässä ehdotuspyynnössä on mahdollisuus hakea

kumppanuutta koskevia puitesopimuksia (erä 1 ja 2) ja

vuotuisia toiminta-avustuksia (ainoastaan erä 2 — nuoriso). Tässä ehdotuspyynnössä järjestö voi jättää vain yhden hakemuksen, joko kumppanuutta koskevaa puitesopimusta tai vuotuista toiminta-avustusta koskevan hakemuksen.

3.1   Kumppanuutta koskeva puitesopimus

Kumppanuutta koskevat puitesopimukset kattavat pitkäaikaisen yhteistyön Euroopan tasolla. Kyseinen sopimus vakiinnuttaa kumppanuuden kolmen vuoden ajaksi.

Kumppanuutta koskevan puitesopimuksen hakemuksen on sisällettävä seuraavat asiakirjat:

vuodeksi 2015 laadittava yksityiskohtainen, 12 kuukauden mittainen työohjelma (vuotuinen työohjelma) sekä tarvittavat tiedot avustuksen laskemiseksi (ks. hakuoppaan kohta 11.2)

ajanjakson 2015–2017 kattava, kolmivuotinen toimintasuunnitelma.

Kolmivuotisessa toimintasuunnitelmassa on esitettävä ajanjakson 2015–2017 strategia, tavoitteet sekä odotetut tulokset ja tuotokset yleisesti ja kunkin kolmen vuoden osalta sekä toteutettavat toimet niiden saavuttamisen varmistamiseksi.

Vuotuisen työohjelman on perustuttava ajanjakson 2015–2017 toimintasuunnitelmaan, ja se on erityisen vuotuisen toiminta-avustuksen myöntämisen perustana kunkin kolmen varainhoitovuoden osalta. Ohjelman monivuotisten ja vuotuisten kohtien välinen yhdenmukaisuus ja täydentävyys on osoitettava selvästi.

3.2   Vuotuinen toiminta-avustus (koskee ainoastaan erää 2 — nuoriso)

Vuotuisissa toiminta-avustuksissa keskitytään lyhyen aikavälin yhteistyöhön Euroopan tasolla.

Vuotuisia toiminta-avustuksia koskevan hakemuksen on sisällettävä vuodeksi 2015 laadittava yksityiskohtainen 12 kuukauden mittainen työohjelma (vuotuinen työohjelma) sekä tarvittavat tiedot avustuksen laskemiseksi.

4.   Myöntämisperusteet

Tukikelpoisten hakemusten laatu arvioidaan seuraavin perustein (1):

asiaankuuluvuus (enintään 30 pistettä)

työsuunnitelman ja sen toteutuksen laatu (enintään 20 pistettä)

profiili, osallistujien määrä ja toimiin osallistuvien maiden määrä (enintään 20 pistettä)

vaikutus, tiedonlevitys ja kestävyys (enintään 30 pistettä).

Jotta hakemukset otetaan huomioon rahoitusta myönnettäessä, niiden on saatava

yhteensä vähintään 60 pistettä ja

vähintään puolet kunkin edellä mainitun myöntämisperusteen enimmäispistemäärästä (15 pistettä perusteesta ”asiaankuuluvuus” ja perusteesta ”vaikutus, tiedonlevitys ja kestävyys”, 10 pistettä perusteesta ”työsuunnitelman ja sen toteutuksen laatu” ja perusteesta ”profiili, osallistujien määrä ja toimiin osallistuvien maiden määrä”).

5.   Talousarvio

Tämän ehdotuspyynnön tarkoituksena on valita järjestöjä, joiden kanssa tehdään vuotuisia toiminta-avustuksia koskevia sopimuksia, jotka kattavat talousarviovuoden 2015.

Tämän ehdotuspyynnön (erät 1 ja 2) kokonaistalousarvio on vuonna 2015 yhteensä 6 300 000 euroa.

Virastolla on oikeus olla jakamatta kaikkia tähän tarkoitukseen osoitettuja varoja.

6.   Hakemusten jättäminen

Hakemukset on jätettävä sähköisellä hakemuslomakkeella (eForm).

Sähköinen hakemuslomake on saatavissa englanniksi, ranskaksi ja saksaksi seuraavasta internetosoitteesta:

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/eacea312014-civil-society-cooperation_en

Lomake on täytettävä asianmukaisesti jollakin EU:n virallisella kielellä.

Asianmukaisesti täytetty sähköinen hakemuslomake on jätettävä online-muodossa viimeistään klo 12.00 (keskipäivällä Brysselin aikaa) 17. joulukuuta 2014, ja siihen on liitettävä asianmukaiset liitteet (2):

vakuutus kunnian ja omantunnon kautta

Pakolliset lisäliitteet (3) on lähetettävä sähköpostitse virastolle samaan määräaikaan mennessä.

7.   Lisätietoja

Hakemusten on oltava hakuohjeiden — ehdotuspyyntö EACEA/31/2014 — mukaisia. Ne ovat saatavissa internetistä seuraavasta osoitteesta:

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/eacea312014-civil-society-cooperation_en

ERITYISET KOHDAT

ERÄ 1

Kansalaisyhteiskuntayhteistyö: koulutus

1.   Erityistavoitteet

Koulutusalalla toimivien järjestöjen odotetaan kehittävän ja toteuttavan innovatiivisia, kohdennettuja ja luovia strategioita ja toimia uudistusten ja toimien tehokkaan toteutuksen tukemiseksi seuraavilla aloilla:

Huippuosaamisen ja innovoinnin edistäminen virallisten, epävirallisten ja koulutusjärjestelmän ulkopuolisten oppimissuunnitelmien sekä perustaitojen ja laaja-alaisten taitojen oppilaskeskeisen tarjonnan kautta, mukaan lukien kielet, digitaaliset taidot ja yrittäjyyteen liittyvät taidot; tietoisuuden lisääminen avointen oppimisresurssien (OER) ja verkossa avointen massakurssien (MOOC) kaltaisista innovatiivisista koulutusnäkemyksistä; avointen oppimisympäristöjen ja monialaisten sidosryhmäkumppanuuksien luominen;

Alhaisen osaamistason parantaminen helpottamalla tehokasta ja kestävää investointia koulutukseen; analyysien ja keskustelujen edistäminen Euroopan tasolla tai kansallisella ja alueellisella tasolla rahoitukseen liittyvien innovatiivisten lähestymistapojen tutkimiseksi ja kehittämiseksi; tutkinnon suorittaneiden osuuden kasvattaminen ja koulukeskeytysten vähentäminen; oppimisympäristöjen houkuttelevuuden parantaminen, siirtymisten ja joustavien ja vaihtoehtoisten oppimisväylien helpottaminen; korkealaatuisten ammatillisen koulutuksen järjestelmien — joihin kuuluvat työssä oppiminen, harjoittelu tai oppisopimus — kehittäminen, politiikan ja talouskehityksen strategioiden yhdenmukaistaminen; uusien pätevyyksien hankkimisen mahdollisuuksien edistäminen mahdollisilla kasvualueilla tai -aloilla, joilla esiintyy ammattitaitovajetta; korkealaatuiseen koulutukseen pääsyn yhtäläisten mahdollisuuksien, myös heikommista lähtökohdista tulevien opiskelijoiden mahdollisuuksien, edistäminen; ohjausta ja neuvontaa koskevien innovatiivisten lähestymistapojen edistäminen;

Uuden kouluttajasukupolven tukeminen parantamalla opettajien, kouluttajien, opettajien kouluttajien ja koulunjohtajien ammattiprofiilia, parantamalla alalle valintaa, palvelukseenottoa ja alalla pitämistä, edistämällä tehokasta opettajien peruskoulutusta, antamalla tukea uran alkuvaiheessa, edistämällä koko uran jatkuvaa ammatillista oppimista ja kehitystä, antamalla opetusta koskevaa palautetta ja tarjoamalla kannustimia; vertaisoppimisen ja oppimisyhteisöjen tehostaminen; tiedonkeruun ja koulutusanalyysien edistäminen;

Taitojen tunnustaminen ja arvostaminen eurooppalaisten avoimuusvälineiden avulla ja aiempien opintojen — mukaan lukien epävirallisen ja koulutusjärjestelmän ulkopuolisen oppimisen tulokset — ja kokemuksen tunnustaminen; kaikkiin ikäryhmiin kuuluvien ihmisten taitojen parantaminen ja tarkoituksenmukaisempien taitojen hankkiminen elinikäisen oppimisen avulla, myös heikosti koulutettujen aikuisten taitojen päivittäminen ja parantaminen; kurssien suunnittelu, toteutus ja arviointi ottaen huomioon taito- ja kasvuennusteet ja työllisyystiedot; tieteidenvälisten oppimisväylien kehittäminen.

Työsuunnitelmassa on selvästi osoitettava järjestön kyky ja valmius saada aikaan konkreettisia vaikutuksia vähintään kahdella edellä mainitulla alalla.

2.   Hakijaorganisaatiot

Ainoastaan sellaisia organisaatioita, jotka vastaavat jäljempänä esitettyjä määritelmiä, voidaan pitää tukikelpoisina erässä 1.

Ryhmä 1: Eurooppalainen kansalaisjärjestö

Erän 1 yhteydessä eurooppalaisen kansalaisjärjestön

on toimittava aktiivisesti eurooppalaisen koulutusyhteistyön strategisten puitteiden toteuttamisessa (ET 2020) vähintään yhdellä seuraavista aloista — esiopetus, kouluopetus, korkea-asteen koulutus, ammatillinen koulutus, aikuisopetus — tai vähintään yhdellä keskeisellä monialaisella alueella, kuten tieto- ja viestintätekniikka, kielet, yrittäjyyskoulutus;

on edustettava vähintään yhtä keskeistä sidosryhmää, esim. opiskelijoita, opettajia/kouluttajia/koulunjohtajia, koulutuksen tarjoajia ja vanhempia;

on toimittava virallisesti hyväksytyn rakenteen kautta, joka muodostuu a) eurooppalaisesta organisaatiosta/sihteeristöstä (hakija), joka on hakemuksen jättämisen määräpäivänä ollut laillisesti rekisteröitynä vähintään kahden vuoden ajan tukikelpoisessa maassa, ja b) kansallisista organisaatioista/osastoista (4), jotka toimivat vähintään 12 tukikelpoisessa maassa, joilla on lakisääteinen yhteys eurooppalaiseen organisaatioon/sihteeristöön;

on oltava riippumaton julkisista viranomaisista, poliittisista puolueista ja kaupallisista organisaatioista;

on palkattava vähintään yksi henkilöstön jäsen (kokoaikatoimista vastaava).

Ryhmä 2: EU:n laajuinen verkosto (virallinen verkosto)

Erän 1 yhteydessä EU:n laajuisella verkostolla tarkoitetaan eurooppalaisen kansalaisjärjestön katto-organisaatiota (eurooppalaiset kansalaisjärjestöt kuten määritelty ryhmässä 1). Tällaisen EU:n laajuisen verkoston ominaispiirre on se, että sen jäsenet ovat itse kansalaisjärjestöjä Euroopan tasolla. Eurooppalainen kattojärjestö edustaa näin ollen monia eurooppalaisia sidosryhmiä ja kattaa monia politiikan aloja. EU:n laajuisen verkoston

on muodostuttava oikeudellisesti itsenäisistä eurooppalaisista kansalaisjärjestöistä, kuten määritelty ryhmässä 1, ja oltava aktiivisia Euroopan koulutusyhteistyön strategisten puitteiden (ET 2020) toteuttamisessa;

on täytettävä seuraavat kolme vaatimusta:

a)

on edustettava useampaa kuin yhtä sidosryhmää, esim. opiskelijoita (koulutuksen kaikilla tasoilla), opettajan ammattia (mukaan lukien opettajat, kouluttajat ja koulunjohtajat) ja vanhempia

ja

b)

on oltava aktiivinen kaikilla seuraavilla aloilla:

esiopetus

kouluopetus

korkea-asteen koulutus

ammatillinen koulutus

aikuisopetus

ja

c)

on oltava aktiivinen useammalla kuin yhdellä keskeisellä monialaisella alueella (esim. tieto- ja viestintätekniikan koulutus, kielten opetus, yrittäjyyskoulutus), johon liittyy vähintään yksi sidosryhmä siten kuin se on edellä kuvattu

on oltava virallisesti perustettu, eli sillä on oltava oikeushenkilöllisyys ja sen on täytynyt olla hakemuksen jättämisen määräpäivänä vähintään kahden vuoden ajan laillisesti rekisteröitynä tukikelpoisessa maassa (hakijoiden on toimitettava kopio hakijaorganisaation säännöistä ja virallisesta rekisteröintitodistuksesta);

jäseninä on oltava vähintään 20 järjestöä (eurooppalaista kansalaisjärjestöä, kuten määritelty ryhmässä 1);

on oltava riippumaton julkisista viranomaisista, poliittisista puolueista ja kaupallisista organisaatioista;

on palkattava vähintään yksi henkilöstön jäsen (kokoaikatoimista vastaava).

3.   Toiminta

Tukikelpoisten toimien on liityttävä suoraan tämän ehdotuspyynnön yleisiin ja erityisiin tavoitteisiin, ja ne on esitettävä vuotuisessa työohjelmassa.

Seuraavassa on ohjeellinen, ei-tyhjentävä luettelo toimista:

toiminta, jolla helpotetaan sidosryhmien osallistumista EU:n politiikan prioriteettien toteuttamiseen koulutusalalla;

kokemusten ja hyvien käytäntöjen vaihto, verkostoituminen ja kumppanuudet muiden sidosryhmien kanssa;

jäsenorganisaatioiden valmiuksien lisääminen, mukaan lukien vertaisoppiminen, koulutus, neuvonta-, opastus- ja valmennustoimet poliittisten toimien tehokkuuden parantamiseksi;

aloitteet ja tapahtumat eurooppalaisen kansalaisjärjestön/EU:n laajuisen verkoston jäsenyyden kehittämiseksi;

EU:n koulutusalan prioriteetteja koskevat aihekohtaiset ja maakohtaiset tutkimukset, analyysit, selvitykset ja raportit, erityisesti Eurooppa 2020 -strategian (eurooppalainen ohjausjakso, maakohtaiset suositukset) ja ET 2020 -strategian yhteydessä;

tietoisuuden lisääminen, tiedottaminen, tiedonlevitys- ja edistämistoimet (seminaarit, työpajat, kampanjat, kokoukset, julkiset keskustelut, neuvottelut jne.) EU:n politiikan prioriteeteista koulutusalalla ja EU:n rahoitusvälineistä (eurooppalaiset ohjelmat — erityisesti Erasmus+, Euroopan rakenne- ja investointirahastot) näiden prioriteettien tukemiseksi. Erasmus+-ohjelman ja muiden EU:n tai kansallisten/alueellisten rahoituslähteiden välistä synergiaa lisääviin toimiin kannustetaan;

yhteistyöhankkeet, joilla lisätään politiikan vaikutusta kohderyhmiin ja/tai järjestelmiin.

Toimia voidaan toteuttaa Euroopan tasolla tai rajat ylittävällä, kansallisella, alueellisella taikka paikallisella tasolla.

4.   Talousarvio

Koulutusalan kansalaisyhteiskuntayhteistyön yhteisrahoitukseen on EU:n vuoden 2015 talousarviossa varattu yhteensä 2 500 000 euroa.

Viitteelliset määrät:

Ryhmään 1 kuuluvien organisaatioiden (eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen) osuus on noin 90 prosenttia käytettävissä olevista koulutusmäärärahoista.

Ryhmään 2 kuuluvien eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen verkostojen osuus on noin 10 prosenttia käytettävissä olevista koulutusmäärärahoista.

Vuotuinen toiminta-avustus on vuonna 2015 kolmivuotisen kumppanuutta koskevan puitesopimuksen nojalla enintään:

 

Ryhmä 1: Eurooppalainen kansalaisjärjestö

125 000 euroa

 

Ryhmä 2: EU:n laajuiset verkostot

200 000 euroa

ERÄ 2

Kansalaisyhteiskuntayhteistyö: nuoriso

1.   Erityistavoitteet

Nuorisoalalla aktiivisesti toimivien järjestöjen, joita tuetaan tässä ehdotuspyynnössä, odotetaan toteuttavan toimia, joiden tavoitteena on

edistää nuorten työllistymistä, erityisesti tietojen ja taitojen kehittämiseen tähtäävillä epävirallisen koulutuksen toimilla;

edistää nuorten vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnassa ja edistää nuorten osallistumista päätöksentekoprosessiin;

edistää osaltaan eurooppalaisten nuorten henkilökohtaista, sosiopedagogista ja ammatillista kehitystä;

edistää osaltaan nuorisotyön kehitystä Euroopan tasolla, kansallisella tasolla tai alue- tai paikallistasolla;

edistää osaltaan vuoropuhelua nuoria ja nuorisojärjestöjä koskevista poliittisista kysymyksistä sekä niiden kehittämistä Euroopan tasolla, kansallisella tasolla tai alue- tai paikallistasolla;

edistää kulttuurien välistä oppimista, erilaisuuden kunnioittamista sekä solidaarisuutta, yhtäläisiä mahdollisuuksia ja ihmisoikeuksia nuorten keskuudessa Euroopassa;

edistää heikommassa asemassa olevien nuorten osallistumista.

2.   Hakijaorganisaatiot

Nuorisoalan kansalaisyhteiskuntayhteistyön yhteydessä sovelletaan seuraavia määritelmiä:

 

Ryhmä 1 Eurooppalaisen kansalaisjärjestön

on toimittava virallisesti hyväksytyn rakenteen kautta, joka muodostuu a) eurooppalaisesta organisaatiosta/sihteeristöstä (hakija), joka on hakemuksen jättämisen määräpäivänä ollut laillisesti rekisteröitynä vähintään yhden vuoden ajan tukikelpoisessa maassa, ja b) kansallisista järjestöistä/osastoista (4), jotka toimivat vähintään kahdessatoista (12) tukikelpoisessa maassa, joilla on lakisääteinen yhteys eurooppalaiseen organisaatioon/sihteeristöön;

on toimittava aktiivisesti nuorisoalalla ja toteutettava toimia, joilla tuetaan EU:n nuorisostrategian toiminta-alojen toteuttamista;

on otettava nuoret mukaan järjestön johtoon ja hallintoon.

 

Ryhmä 2 EU:n laajuisen verkoston (epävirallinen verkosto)

on muodostuttava oikeudellisesti itsenäisistä voittoa tavoittelemattomista järjestöistä, jotka toimivat aktiivisesti nuorisoalalla ja joiden toiminnalla tuetaan EU:n nuorisostrategian toiminta-alojen toteuttamista;

on toimittava epävirallisen hallintorakenteen kautta, joka muodostuu a) järjestöstä, joka on hakemuksen jättämisen määräpäivänä ollut laillisesti rekisteröitynä yhden vuoden ajan tukikelpoisessa maassa ja jonka tehtävänä on Euroopan tason verkoston (hakija) koordinointi ja tukeminen, ja b) muista järjestöistä, jotka on rekisteröity vähintään kahdessatoissa (12) tukikelpoisessa maassa;

on otettava nuoret mukaan järjestön johtoon ja hallintoon.

3.   Toiminta

Hakijajärjestöjen on esitettävä johdonmukainen työsuunnitelma. Siihen on sisällytettävä toimia, joilla ei tavoitella voittoa ja jotka ovat nuorten johtamia ja ehdotuspyynnön tavoitteiden mukaisia, erityisesti seuraavia:

nuorille ja nuorisotyöntekijöille tarkoitetut epäviralliset ja koulutusjärjestelmän ulkopuoliset oppimis- ja toimintaohjelmat;

nuorisotyön laadulliseen kehittämiseen tähtäävät toimet;

tunnustamista ja avoimuutta edistävien välineiden kehittämiseen ja edistämiseen tähtäävät toimet nuorisoalalla;

nuorisopolitiikkaa ja/tai eurooppalaisia asioita koskevat nuorten seminaarit, kokoukset, työpajat, neuvottelut ja keskustelut;

nuorisoalan säännöllistä vuoropuhelua edistävät nuorten kuulemiset;

toimet, joilla edistetään nuorten aktiivista osallistumista demokraattiseen toimintaan;

toimet, joilla edistetään kulttuurien välistä oppimista ja ymmärtämystä Euroopassa;

tiedotus- ja viestintätoimet sekä -välineet nuorisoasioissa ja Euroopan asioissa.

4.   Talousarvio

Nuorisoalan kansalaisyhteiskuntayhteistyön yhteisrahoitukseen on EU:n talousarviossa varattu yhteensä 3 800 000 euroa.

Viitteelliset määrät:

Ryhmään 1 kuuluvien yksinomaan nuorisoalalla toimivien järjestöjen (eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen) osuus on noin 70 prosenttia käytettävissä olevista nuorisoalan määrärahoista.

Ryhmään 1 kuuluvien järjestöjen (eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen) — joiden toiminta-ala on laajempi mutta käsittää myös nuorisoasioita — osuus on noin 10 prosenttia käytettävissä olevista nuorisoalan määrärahoista.

Ryhmään 2 kuuluvien yksinomaan nuorisoalalla toimivien järjestöjen (EU:n laajuisten verkostojen) osuus on noin 20 prosenttia käytettävissä olevista nuorisoalan määrärahoista.

Toiminta-avustuksen enimmäismäärä on

 

Ryhmä 1: Eurooppalainen kansalaisjärjestö

Kumppanuuspuitesopimusta koskevien hakemusten osalta 50 000 euroa

Vuotuista toiminta-avustusta koskevien hakemusten osalta 35 000 euroa

 

Ryhmä 2: EU:n laajuiset verkostot

Kumppanuuspuitesopimusta koskevien hakemusten osalta 50 000 euroa

Vuotuista toiminta-avustusta koskevien hakemusten osalta 35 000 euroa


(1)  Tarkempia tietoja myöntämisperusteista on hakuoppaan kohdassa 9.

(2)  Kaikki muut hakuoppaassa vaaditut hallinnolliset asiakirjat on lähetettävä sähköpostitse koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanovirastolle 17. joulukuuta 2014 mennessä (keskipäivällä Brysselin aikaa) seuraavaan sähköpostiosoitteeseen: Erä 1: EACEA-CIVIL-EDU@ec.europa.eu — Erä 2: EACEA-YOUTH@ec.europa.eu

(3)  Tarkempia tietoja toimitettavista liitteistä on hakuoppaan kohdassa 14.

(4)  Eurooppalaisen kansalaisjärjestön on toimitettava todisteita siitä, että kaikilla kansallisilla organisaatioilla/osastoilla on laillinen yhteys eurooppalaiseen organisaatioon/sihteeristöön.