7.7.2005   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 174/5


NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 1056/2005,

annettu 27 päivänä kesäkuuta 2005,

liiallisia alijäämiä koskevan menettelyn täytäntöönpanon nopeuttamisesta ja selkeyttämisestä annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1467/97 muuttamisesta

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

ottaa huomioon Euroopan yhteisön perustamissopimuksen ja erityisesti sen 104 artiklan 14 kohdan toisen alakohdan,

ottaa huomioon komission ehdotuksen,

ottaa huomioon Euroopan keskuspankin lausunnon, (1),

ottaa huomioon Euroopan parlamentin lausunnon, (2),

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Vakaus- ja kasvusopimuksen muodostivat alun perin julkisyhteisöjen rahoitusaseman valvonnan sekä talouspolitiikan valvonnan ja koordinoinnin tehostamisesta 7 päivänä heinäkuuta 1997 annettu neuvoston asetus (EY) N:o 1466/97 (3), liiallisia alijäämiä koskevan menettelyn täytäntöönpanon nopeuttamisesta ja selkeyttämisestä 7 päivänä heinäkuuta 1997 annettu neuvoston asetus (EY) N:o 1467/97 (4) sekä vakaus- ja kasvusopimuksesta 17 päivänä kesäkuuta 1997 annettu Eurooppa-neuvoston päätöslauselma (5). Vakaus- ja kasvusopimus on osoittanut käyttökelpoisuutensa talousarvion kurinalaisuuden vahvistamisessa, ja se on siten parantanut makrotalouden vakautta ja johtanut alhaiseen inflaatioon ja alhaisiin korkoihin. Vakaa makrotalous on olennaista kestävän kasvun ja työpaikkojen luomisen kannalta.

(2)

Neuvosto antoi 20 päivänä maaliskuuta 2005 vakaus- ja kasvusopimuksen täytäntöönpanon tehostamista koskevan selvityksen, jolla on tarkoitus parantaa finanssipoliittisen säännöstön hallinnointia ja lisätä jäsenvaltioiden sitoutumista siihen lujittamalla sopimuksen talouspoliittista perustaa ja parantamalla sen tehokkuutta sekä ennaltaehkäisevien että korjaavien toimien osalta, turvata julkisen talouden kestävyys pitkällä aikavälillä, edistää kasvua sekä suojata tulevia sukupolvia liiallisilta taakoilta. Eurooppa-neuvosto vahvisti selvityksen 23 päivänä maaliskuuta 2005 annetuissa päätelmissään (6), joissa todettiin, että selvityksellä päivitetään ja täydennetään vakaus- ja kasvusopimusta, josta se muodostaa vastedes erottamattoman osan.

(3)

Jäsenvaltiot, neuvosto ja komissio vahvistavat uudelleen, keväällä 2005 kokoontuneessa Eurooppa-neuvostossa hyväksytyn talous- ja rahoitusasioiden neuvoston 20 päivänä maaliskuuta 2005 antaman selvityksen mukaisesti, että ne ovat sitoutuneita soveltamaan perustamissopimusta ja vakaus- ja kasvusopimusta tehokkaasti ja oikea-aikaisesti vertaistuen ja vertaispaineen avulla sekä toimimaan tiiviissä ja rakentavassa yhteistyössä talous- ja finanssipolitiikan valvontaprosessissa, jotta taattaisiin vakaus- ja kasvusopimuksen sääntöjen luotettavuus ja tehokkuus.

(4)

Asetusta (EY) N:o 1467/97 olisi muutettava, jotta vakaus- ja kasvusopimuksen täytäntöönpanon sovittu tehostaminen voidaan toteuttaa täysimääräisesti.

(5)

Sovellettaessa liiallisia alijäämiä koskevaa menettelyä johtavana periaatteena on liiallisen alijäämän pikainen oikaiseminen. Menettelyn olisi oltava yksinkertainen, avoin ja tasapuolinen.

(6)

Talouden vakavasta taantumasta johtuvan viitearvon poikkeuksellisen ylittämisen käsitettä olisi tarkistettava. Tällöin olisi otettava asianmukaisesti huomioon Euroopan unionin taloudellinen heterogeenisyys.

(7)

Komission olisi aina laadittava kertomus perustamissopimuksen 104 artiklan 3 kohdan mukaisesti. Sen olisi selvitettävä kertomuksessaan, voidaanko 104 artiklassa 2 kohdassa säädettyjä poikkeuksia soveltaa. Komission 104 artiklan 3 kohdan mukaisesti laatimassa kertomuksessa olisi otettava asianmukaisesti huomioon keskipitkän aikavälin taloudellisessa tilanteessa tapahtunut kehitys sekä keskipitkän aikavälin talousarviotilanteessa tapahtunut kehitys. Kertomuksessa olisi myös otettava asianmukaisesti huomioon muut tekijät, joita kyseinen jäsenvaltio pitää merkityksellisinä arvioitaessa kokonaisvaltaisesti ja laadullisesti viitearvon ylitystä.

(8)

Kaikissa liiallisia alijäämiä koskevan menettelyn puitteissa tehtävissä finanssipoliittisissa arvioissa olisi tarkasteltava huolellisesti viitearvon lähellä olevaa ylitystä silloin, kun se johtuu eläkeuudistuksista, joilla otetaan käyttöön monipilarinen järjestelmä, johon sisältyy pakollinen täysin rahastoiva pilari, koska tällaisten uudistusten toteuttaminen johtaa talousarviotilanteen lyhytaikaiseen huononemiseen, mutta julkisen talouden pitkän aikavälin kestävyys paranee selvästi. Erityisesti silloin, kun komissio ja neuvosto arvioivat perustamissopimuksen 104 artiklan 12 kohdan nojalla, onko liiallinen alijäämä oikaistu, niiden olisi arvioitava liiallisia alijäämiä koskevan menettelyn alijäämäluvuissa tapahtunutta kehitystä ottaen samalla huomioon eläkeuudistuksesta julkisesti hallinnoituun pilariin aiheutuvat nettokustannukset.

(9)

Liiallisia alijäämiä koskevassa menettelyssä tehtävien neuvoston päätösten määräaikoja olisi pidennettävä, jotta asianomainen jäsenvaltio voisi sovittaa toimensa paremmin kansalliseen talousarviomenettelyyn ja kehittää johdonmukaisemman toimenpidekokonaisuuden. Erityisesti määräajaksi, jonka kuluessa neuvoston olisi perustamissopimuksen 104 artiklan 6 kohdan mukaisesti tehtävä päätös liiallisen alijäämän olemassaolosta, olisi asetettava pääsääntöisesti neljä kuukautta siitä, kun on sovellettu Euroopan yhteisön perustamissopimukseen liitetyn liiallisia alijäämiä koskevasta menettelystä tehdyn pöytäkirjan soveltamisesta 22 päivänä marraskuuta 1993 annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 3605/93 (7). 4 artiklan 2 ja 3 kohdassa säädettyjä tietojen toimittamisaikoja. Näin voitaisiin ratkaista ongelmat, jotka syntyvät silloin, kun komissio (Eurostat) ei ole vahvistanut julkista taloutta koskevien tilastotietojen oikeellisuutta nopeasti neuvoston asetuksessa (EY) N:o 3605/93 asetettujen toimitusaikojen umpeuduttua.

(10)

Jotta liialliset alijäämät voidaan oikaista pikaisesti, asianomaisten jäsenvaltioiden on toteutettava tuloksellisia toimia ja parannettava vuosittain tietyllä vähimmäismäärällä julkisen talouden suhdannekorjattua rahoitusasemaansa, pois lukien kertaluonteiset ja tilapäiset toimenpiteet. Jäsenvaltioiden, joiden alijäämä on liiallinen, edellytetään toteuttavan vuosittain julkisen talouden sopeuttamistoimia vähintään viitearvoksi asetetulla tasolla, suhdannekorjattuna ja ilman kertaluonteisia ja tilapäisiä toimenpiteitä.

(11)

Enimmäisaikoja, joiden puitteissa jäsenvaltioiden on toteutettava tuloksellisia toimia, olisi pidennettävä, jotta toimet voidaan sovittaa paremmin kansallisiin talousarviomenettelyihin ja kehittää paremmin julkilausuttuja toimenpidepaketteja.

(12)

Jos jäsenvaltio on noudattanut perustamissopimuksen 104 artiklan 7 kohdan mukaista suositusta tai 104 artiklan 9 kohdan mukaista vaatimusta ja toteuttanut tuloksellisia toimia, ja odottamattomat taloudelliset tapahtumat, joilla on suuri negatiivinen vaikutus julkiseen talouteen, estävät liiallisen alijäämän oikaisemisen neuvoston asettamassa määräajassa, neuvostolla pitäisi olla mahdollisuus antaa 104 artiklan 7 kohdan mukainen tarkistettu suositus tai tarkistettu vaatimus 104 artiklan 9 kohdan mukaisesti.

(13)

Asetuksen (EY) N:o 3605/93 4 artiklan 2 ja 3 kohdassa säädetyistä tietojen toimittamispäivistä alkava nykyinen kymmenen kuukauden enimmäisaika, jonka jälkeen voidaan määrätä seuraamuksia, on epäjohdonmukainen menettelyn eri vaiheiden muutettujen määräaikojen sekä perustamissopimuksen 104 artiklan 7 kohdan mukaisten tarkistettujen suositusten ja 104 artiklan 9 kohdan mukaisten tarkistettujen vaatimusten kanssa. Enimmäisaikaa olisi näin ollen muutettava kyseisten muutosten mukaisesti.

(14)

Liiallisia alijäämiä koskevan menettelyn täytäntöönpanoon liittyviä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan sovellettavia säännöksiä, jotka on sisällytetty asetuksen (EY) N:o 1467/97 liitteeseen, olisi myös muutettava vastaavasti,

ON ANTANUT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Muutetaan asetus (EY) N:o 1467/97 seuraavasti:

1)

Korvataan 2 artiklan 2 ja 3 kohta seuraavaavilla kohdilla:

”2.   Komission ja neuvoston arvioidessa ja päättäessä liiallisen alijäämän olemassaolosta perustamissopimuksen 104 artiklan 3–6 kohdan mukaisesti ne voivat pitää vakavasta taloudellisesta taantumasta johtuvaa viitearvon ylittymistä 104 artiklan 2 kohdan a alakohdan toisessa luetelmakohdassa tarkoitetulla tavalla poikkeuksellisena, jos viitearvon ylittyminen johtuu vuotuisen bruttokansantuotteen määrän negatiivisesta kasvuvauhdista tai tuotannon supistumisesta pitkittyneen ajanjakson aikana vuotuisen bruttokansantuotteen määrän kasvun ollessa hyvin hidasta suhteessa sen kasvupotentiaaliin.

3.   Laatiessaan perustamissopimuksen 104 artiklan 3 kohdan mukaista kertomusta komissio ottaa huomioon kaikki perustamissopimuksen mainitussa artiklassa tarkoitetut merkitykselliset tekijät. Kertomuksessa on käsiteltävä asianmukaisesti keskipitkän aikavälin taloudellisessa tilanteessa tapahtunutta kehitystä (erityisesti potentiaalinen kasvu, vallitseva suhdannetilanne, Lissabonin strategiaan kuuluvien politiikkojen täytäntöönpano sekä tutkimusta, kehitystä ja innovointia edistävät politiikat) sekä keskipitkän aikavälin talousarviotilanteessa tapahtunutta kehitystä (erityisesti julkisen talouden tervehdyttämispyrkimykset hyvinä aikoina, velanhoitokyky, julkiset investoinnit sekä yleinen julkisen talouden laatu). Komissio ottaa asianmukaisesti huomioon myös muut tekijät, joita kyseinen jäsenvaltio pitää merkityksellisinä arvioitaessa kokonaisvaltaisesti ja laadullisesti viitearvon ylitystä ja jotka jäsenvaltio on toimittanut komissiolle ja neuvostolle. Tässä yhteydessä tarkastellaan erityisesti sellaisia julkisen talouden alalla toteutettavia toimia, joilla pyritään lisäämään kansainvälisen yhteisvastuullisuuden edistämiseen tai eurooppalaisten tavoitteiden saavuttamiseen suunnattuja rahoitusosuuksia tai pitämään ne korkealla tasolla. Tällaisena otetaan erityisesti huomioon Euroopan yhdistäminen, jos tästä aiheutuu haitallisia vaikutuksia jonkin jäsenvaltion kasvuun ja julkiseen talouteen. Nämä kaikki tekijät otetaan huomioon tasapainoisessa yleisarviossa.

4.   Jos kaikenkattavan periaatteen kaksoisedellytys – että ennen kuin 3 kohdassa tarkoitettuja merkityksellisiä tekijöitä otetaan huomioon, julkisen talouden alijäämän on pysyttävä lähellä viitearvoa ja viitearvon ylityksen on oltava tilapäinen – täyttyy täysin, kyseiset tekijät otetaan huomioon myös perustamissopimuksen 104 artiklan 4, 5 ja 6 kohdassa määrättyä liiallisen alijäämän olemassaolosta tehtävää päätöstä edeltävissä vaiheissa. Nämä kaikki tekijät otetaan huomioon neuvoston tekemässä tasapainoisessa yleisarviossa.

5.   Komissio ja neuvosto ottavat kaikissa liiallisia alijäämiä koskevan menettelyn puitteissa tehtävissä finanssipoliittisissa arvioissa asianmukaisesti huomioon eläkeuudistukset, joilla otetaan käyttöön monipilarinen järjestelmä, johon sisältyy pakollinen täysin rahastoiva pilari.

6.   Jos neuvosto on tehnyt perustamissopimuksen 104 artiklan 6 kohdan mukaisen päätöksen, jossa todetaan, että jäsenvaltiossa on liiallinen alijäämä, komissio ja neuvosto ottavat 3 kohdassa tarkoitetut merkitykselliset tekijät huomioon myös 104 artiklan mukaisen menettelyn myöhemmissä vaiheissa ja myös tämän asetuksen 3 artiklan 5 kohdassa ja 5 artiklan 2 kohdassa tarkoitetulla tavalla. Kyseisiä merkityksellisiä tekijöitä ei kuitenkaan oteta huomioon, kun neuvosto päättää 104 artiklan 12 kohdan mukaisesti kumota 104 artiklan 6–9 kohdassa ja 11 kohdassa tarkoitetut päätöksensä tai jotkin niistä.

7.   Jos alijäämä joissakin jäsenvaltioissa ylittää viitearvon mutta pysyy sen lähellä ja jos viitearvon ylittäminen johtuu eläkeuudistuksesta, jolla otetaan käyttöön monipilarinen järjestelmä, johon sisältyy pakollinen täysin rahastoiva pilari, komissio ja neuvosto tarkastelevat myös eläkeuudistuksesta julkisesti hallinnoituun pilariin aiheutuvia kustannuksia arvioidessaan liiallisia alijäämiä koskevan menettelyn alijäämäluvuissa tapahtunutta kehitystä. Tätä tarkoitusta varten eläkeuudistuksen aiheuttamia nettokustannuksia tarkastellaan viiden vuoden siirtymäkauden ajan soveltamalla lineaarista vähennystä. Kyseiset nettokustannukset otetaan huomioon myös silloin, kun neuvosto päättää perustamissopimuksen 104 artiklan 12 kohdan mukaisesti kumota 104 artiklan 6–9 kohdassa ja 11 kohdassa tarkoitetut päätöksensä tai jotkin niistä, jos alijäämä on supistunut merkittävästi ja jatkuvasti ja saavuttanut lähellä viitearvoa olevan tason.”

2.

Muutetaan 3 artikla seuraavasti:

a)

Korvataan 3 kohta seuraavasti:

”3.   Neuvosto päättää liiallisen alijäämän olemassaolosta Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 104 artiklan 6 kohdan mukaisesti pääsääntöisesti neljän kuukauden kuluessa asetuksen (EY) N:o 3605/93 4 artiklan 2 ja 3 kohdassa säädetyistä tietojen toimittamispäivistä. Jos neuvosto päättää, että liiallinen alijäämä on olemassa, se antaa samanaikaisesti kyseiselle jäsenvaltiolle suosituksia Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 104 artiklan 7 kohdan mukaisesti.”

b)

Korvataan 4 kohta kohdilla seuraavasti:

”4.   Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 104 artiklan 7 kohdan mukaisesti annetussa neuvoston suosituksessa vahvistetaan enintään kuuden kuukauden määräaika, jonka kuluessa kyseisen jäsenvaltion on toteutettava tuloksellisia toimia. Neuvoston suosituksessa vahvistetaan myös määräaika liiallisen alijäämän oikaisemiseksi, joka olisi saatettava päätökseen liiallisen alijäämän toteamista seuraavana vuonna, ellei ole olemassa asiaan vaikuttavia erityisiä seikkoja. Neuvosto kehottaa suosituksessa jäsenvaltiota parantamaan vuosittain tietyllä vähimmäismäärällä, jonka ohjeena on vähintään 0,5 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen, julkisen talouden suhdannekorjattua rahoitusasemaansa pois lukien kertaluonteiset ja tilapäiset toimet, jotta liiallisen alijäämän oikaiseminen suosituksessa asetetussa määräajassa voidaan varmistaa.

5.   Jos tuloksellisia toimia on toteutettu Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 104 artiklan 7 kohdan mukaisesti annetun suosituksen mukaan ja jos odottamattomat taloudelliset tapahtumat vaikuttavat erityisen epäsuotuisasti julkiseen talouteen suosituksen antamisen jälkeen, neuvosto voi komission suosituksesta päättää antaa Euroopan yhteisön 104 artiklan 7 kohdan mukaisesti tarkistetun suosituksen. Tässä tarkistetussa suosituksessa, jossa otetaan huomioon tämän asetuksen 2 artiklan 3 kohdassa tarkoitetut merkitykselliset tekijät, voidaan pidentää liiallisen alijäämän oikaisemiselle asetettua määräaikaa vuodella. Neuvosto arvioi suositukseensa sisältyvien taloudellisten ennusteiden perusteella, ovatko odottamattomat taloudelliset tapahtumat vaikuttaneet erityisen epäsuotuisasti julkiseen talouteen.”

3)

Korvataan 5 artikla seuraavasti:

”5 artikla

1.   Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 104 artiklan 9 kohdan mukainen neuvoston päätös, jossa osallistuvaa jäsenvaltiota vaaditaan toteuttamaan alijäämää supistavia toimenpiteitä, tehdään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun neuvosto on Euroopan yhteisön 104 artiklan 8 kohdan mukaisesti todennut, ettei tuloksellisia toimia ole toteutettu. Neuvosto kehottaa vaatimuksessa jäsenvaltiota parantamaan vuosittain tietyllä vähimmäismäärällä, jonka ohjeena on vähintään 0,5 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen, julkisen talouden suhdannekorjattua rahoitusasemaansa pois lukien kertaluonteiset ja tilapäiset toimenpiteet, jotta liiallisen alijäämän oikaiseminen vaatimuksessa asetetussa määräajassa voidaan varmistaa.

2.   Jos tuloksellisia toimia on toteutettu Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 104 artiklan 9 kohdan mukaisesti annetun vaatimuksen mukaan ja jos odottamattomat taloudelliset tapahtumat vaikuttavat erityisen epäsuotuisasti julkiseen talouteen vaatimuksen antamisen jälkeen, neuvosto voi komission suosituksesta päättää antaa Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 104 artiklan 9 kohdan mukaisesti tarkistetun vaatimuksen. Tässä tarkistetussa vaatimuksessa, jossa otetaan huomioon tämän asetuksen 2 artiklan 3 kohdassa tarkoitetut merkitykselliset tekijät, voidaan pidentää liiallisen alijäämän oikaisemiselle asetettua määräaikaa vuodella. Neuvosto arvioi vaatimukseensa sisältyvien taloudellisten ennusteiden perusteella, ovatko odottamattomat taloudelliset tapahtumat vaikuttaneet erityisen epäsuotuisasti julkiseen talouteen.”

4.

Korvataan 6 artiklan toisessa virkkeessä ilmaisu ”kahden kuukauden” ilmaisulla ”neljän kuukauden”.

5.

Korvataan 7 artikla seuraavasti:

”7 artikla

Jos osallistuva jäsenvaltio ei toimi Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 104 artiklan 7 kohdan ja 9 kohdan mukaisten neuvoston peräkkäisten päätösten mukaisesti, neuvosto tekee päätöksen Euroopan yhteisön 104 artiklan 11 kohdan mukaisten seuraamusten määräämisestä pääsääntöisesti kuudentoista kuukauden kuluessa asetuksen (EY) N:o 3605/93 4 artiklan 2 ja 3 kohdassa säädetyistä tietojen toimittamispäivistä. Sovellettaessa tämän asetuksen 3 artiklan 5 kohtaa tai 5 artiklan 2 kohtaa kuudentoista kuukauden määräaikaa muutetaan vastaavasti. Nopeutettua menettelyä käytetään silloin, kun kyseessä on tarkoituksellisesti suunniteltu alijäämä, jonka neuvosto toteaa liialliseksi.”

6)

Muutetaan 9 artikla seuraavasti:

a)

Korvataan 2 kohta seuraavasti:

”2.   Aikaa, jona menettely on jätetty lepäämään, ei sisällytetä edellä 6 artiklassa tarkoitettuun määräaikaan eikä tämän asetuksen 7 artiklassa tarkoitettuun määräaikaan.”

b)

Lisätään 3 kohta seuraavasti:

”3.   Tämän asetuksen 3 artiklan 4 kohdan ensimmäisessä virkkeessä ja 6 artiklan toisessa virkkeessä tarkoitettujen määräaikojen umpeuduttua komissio ilmoittaa neuvostolle, jos se katsoo toteutettujen toimien todennäköisesti riittävän varmistamaan, että liiallinen alijäämä pystytään oikaisemaan neuvoston asettamassa määräajassa edellyttäen, että toimet toteutetaan kokonaisuudessaan ja talouskehitys vastaa ennusteita. Komission lausunto julkistetaan.”

7.

Viittaukset perustamissopimuksen 104 c, 109 e, 109 f ja 201 artiklaan korvataan asetuksessa viittauksilla 104, 116, 117 ja 269 artiklaan, vastaavassa järjestyksessä. Viittaus Euroopan unionista tehdyn sopimuksen D artiklaan korvataan asetuksessa viittauksella 4 artiklaan.

8.

Korvataan asetuksen (EY) N:o 1467/97 liite tämän asetuksen liitteellä.

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 27 päivänä kesäkuuta 2005.

Neuvoston puolesta

Puheenjohtaja

J.-C. JUNCKER


(1)  EUVL C 144, 14.6.2005, s. 16.

(2)  Lausunto annettu 9. kesäkuuta 2005 (ei vielä julkaistu virallisessa lehdessä).

(3)  EYVL L 209, 2.8.1997, s. 1.

(4)  EYVL L 209, 2.8.1997, s. 6.

(5)  EYVL C 236, 2.8.1997, s. 1.

(6)  22 ja 23 päivänä maaliskuuta 2005 kokoontuneen Eurooppa-neuvoston päätelmien liite 2.

(7)  EYVL L 332, 31.12.1993, s. 7, asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna asetuksella (EY) N:o 351/2002 (EYVL L 55, 26.2.2002, s. 23).


LIITE

”LIITE

YHDISTYNEESEEN KUNINGASKUNTAAN SOVELLETTAVAT MÄÄRÄAJAT

1.

Varmistaakseen kaikkien jäsenvaltioiden yhdenvertaisen kohtelun tehdessään tämän asetuksen 2, 3 ja 4 jaksossa tarkoitettuja päätöksiä neuvosto ottaa huomioon Yhdistyneen kuningaskunnan muista poikkeavan varainhoitovuoden siten, että Yhdistynyttä kuningaskuntaa koskevat päätökset tehdään sen oman varainhoitovuoden sellaisina määräaikoina, jotka vastaavat määräaikoja, jolloin muita jäsenvaltioita koskevat päätökset on tehty tai tehdään.

2.

Sarakkeessa I määritellyt ilmaisut korvataan sarakkeessa II määritellyillä ilmaisuilla.

Sarake I

Sarake II

’pääsääntöisesti neljän kuukauden kuluessa neuvoston asetuksen (EY) N:o 3605/93 4 artiklan 2 kohdassa ja 4 artiklan 3 kohdassa säädetyistä tietojen toimittamispäivistä’

(3 artiklan 3 kohta)

’pääsääntöisesti kuuden kuukauden kuluessa sen varainhoitovuoden päättymisestä, jona alijäämä ilmeni’

’liiallisen alijäämän toteamista seuraavana vuonna’

(3 artiklan 4 kohta)

’liiallisen alijäämän toteamista seuraavana varainhoitovuonna’

’pääsääntöisesti kuudentoista kuukauden kuluessa asetuksen (EY) N:o 3605/93 4 artiklan 2 ja 3 kohdassa säädetyistä tietojen toimittamispäivistä’

(7 artikla)

’pääsääntöisesti kahdeksantoista kuukauden kuluessa sen varainhoitovuoden päättymisestä, jona alijäämä ilmeni’

’edellisen vuoden’

(12 artiklan 1 kohta)

’edellisen varainhoitovuoden’ ”