Help Print this page 

Summaries of EU Legislation

Title and reference
Elintarvikkeiden vaaralliset jäljitelmät

Summaries of EU legislation: direct access to the main summaries page.
Languages and formats available
BG ES CS DA DE ET EL EN FR GA HR IT LV LT HU MT NL PL PT RO SK SL FI SV
HTML html ES html CS html DA html DE html EL html EN html FR html IT html HU html NL html PL html PT html RO html FI html SV
Multilingual display
Text

Elintarvikkeiden vaaralliset jäljitelmät

Euroopan unioni on vuodesta 1989 kieltänyt kaikki tavarat, jotka voivat muotonsa, värinsä tai hajunsa vuoksi muistuttaa elintarvikkeita ja etenkin makeisia. Kielto kattaa kaikkien sellaisten tavaroiden valmistuksen, myynnin ja maahantuonnin, jotka voivat johtaa kuluttajaa harhaan ja siten vaarantaa terveyden tai turvallisuuden.

SÄÄDÖS

Neuvoston direktiivi 87/357/ETY, annettu 25 päivänä kesäkuuta 1987, sellaisia tuotteita koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä, jotka näyttäessään muulta kuin ovat vaarantavat kuluttajien terveyttä tai turvallisuutta.

TIIVISTELMÄ

Direktiiviä sovelletaan tuotteisiin, jotka eivät ole syötäviä mutta jotka voidaan sekoittaa elintarvikkeisiin ulkonäkönsä, hajunsa, pakkauksensa tms. vuoksi.

Jäsenvaltiot ryhtyvät kaikkiin tarvittaviin toimiin tällaisten tuotteiden myynnin, maahantuonnin ja valmistamisen kieltämiseksi.

Suoritettavin tarkastuksin on varmistettava, että mitään tämäntyyppisiä tuotteita ei ole kaupan.

Jos jokin jäsenvaltio kieltää jonkin tuotteen tämän direktiivin perusteella, se ilmoittaa asiasta komissiolle ja toimittaa tarvittavat tiedot toisten jäsenvaltioiden informoimiseksi.

Viitteet

Asiakirja

Voimaantulo - Voimassaolon päättymispäivä

Määräaika täytäntöönpanolle jäsenvaltioissa

Euroopan unionin virallinen lehti

Direktiivi 87/357/ETY

26.6.1987

26.6.1989

EYVL L 192, 11.7.1987; oikaisu: EYVL L 275, 29.9.1987

Viimeisin päivitys 25.09.2006

Top