Help Print this page 

Summaries of EU Legislation

Title and reference
Euroopan kuluttajakeskusten verkosto

Summaries of EU legislation: direct access to the main summaries page.

This summary is archived.
Languages and formats available
BG ES CS DA DE ET EL EN FR GA HR IT LV LT HU MT NL PL PT RO SK SL FI SV
HTML html ES html CS html DA html DE html EL html EN html FR html IT html HU html NL html PL html PT html RO html FI html SV
Multilingual display
Miscellaneous information
  • Archived: true
Text

Euroopan kuluttajakeskusten verkosto

Euroopan kuluttajakeskusten (EKK) verkosto (DE) (EN) (FR) pyrkii kuluttajien osalta seuraaviin tavoitteisiin:

  • antamaan tietoja, joiden avulla kuluttajat voivat ostaa tavaroita ja palveluja sisämarkkinoilla tietoisina kaikista oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan,
  • vastaamaan kuluttajien tai muiden tahojen suoriin tietopyyntöihin,
  • auttamaan ja tukemaan kuluttajia näiden yhteyksissä myyjään, kun on kyse valituksesta,
  • auttaa tarvittaessa kuluttajia riita-asiassa.

Kaikilla jäsenvaltioilla on yksi kansallinen yhteyspiste, joka kuuluu ECC-verkostoon. Samoin Islannilla ja Norjalla, jotka kuuluvat Euroopan talousalueeseen, on kansallinen yhteyspiste.

Toiminta

EKK:n talousarvio vahvistetaan kuluttajapolitiikkaa koskevassa EU:n toimintaohjelmassa. Yksi ohjelman tavoitteista on tukea jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä kuluttajansuojaa koskevan tiedotuksen, neuvonnan ja oikeusturvan alalla.

Yhteistyö muiden verkostojen kanssa

ECC‑verkosto toimii yhteistyössä muiden eurooppalaisten verkostojen kanssa, joita ovat muun muassa FIN-NET-verkosto (DE) (EN) (FR) (rahoituspalvelut), SOLVIT (sisämarkkinat) ja siviili- ja kauppaoikeuden alan Euroopan oikeudellinen verkosto.

Taustaa

ECC-verkosto on muodostettu yhdistämällä vuonna 2005 kaksi olemassa olevaa kuluttajansuojaverkkoa: kuluttajariitoja tuomioistuinten ulkopuolella ratkaisevien elinten eurooppalainen verkosto (EEJ‑verkko) ja EU‑kuluttajaneuvontapisteiden (Euroguichet) verkko.

EEJ‑verkko oli perustettu neuvoston 25. toukokuuta 2000 hyväksymän päätöslauselman perusteella. Sen tavoitteena oli mahdollistaa valitusten sovinnollinen käsittely. EU‑kuluttajaneuvontapisteet (Euroguichet) perustettiin puolestaan 1990-luvun alkupuolella komission aloitteesta. Niiden tehtävänä oli tiedottaa kuluttajien oikeuksista ja mahdollisuuksista sisämarkkinoilla.

See also

  • Euroopan komission verkkosivusto, terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosasto (DE) (EN) (FR)

Viimeisin päivitys 04.02.2011

Top