EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32015R1368

Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2015/1368, annettu 6 päivänä elokuuta 2015, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 soveltamissäännöistä mehiläishoitoalan tuen osalta

OJ L 211, 8.8.2015, p. 9–16 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2015/1368/oj

8.8.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 211/9


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2015/1368,

annettu 6 päivänä elokuuta 2015,

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 soveltamissäännöistä mehiläishoitoalan tuen osalta

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon maataloustuotteiden yhteisestä markkinajärjestelystä ja neuvoston asetusten (ETY) N:o 922/72, (ETY) N:o 234/79, (EY) N:o 1037/2001 ja (EY) N:o 1234/2007 kumoamisesta 17 päivänä joulukuuta 2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 (1) ja erityisesti sen 57 artiklan ensimmäisen kohdan a ja c alakohdan ja toisen kohdan ja 223 artiklan 3 kohdan,

ottaa huomioon yhteisen maatalouspolitiikan rahoituksesta, hallinnoinnista ja seurannasta ja neuvoston asetusten (ETY) N:o 352/78, (EY) N:o 165/94, (EY) N:o 2799/98, (EY) N:o 814/2000, (EY) N:o 1290/2005 ja (EY) N:o 485/2008 kumoamisesta 17 päivänä joulukuuta 2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1306/2013 (2) ja erityisesti sen 58 artiklan 4 kohdan, 63 artiklan 5 kohdan ensimmäisen alakohdan b alakohdan ja kyseisen kohdan toisen alakohdan sekä 64 artiklan 7 kohdan ensimmäisen alakohdan a alakohdan ja kyseisen kohdan toisen alakohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Asetuksella (EU) N:o 1308/2013 korvattiin neuvoston asetus (EY) N:o 1234/2007 (3), ja siinä vahvistetaan mehiläishoitoalan tukea koskevat uudet säännöt. Lisäksi siinä siirretään komissiolle valta antaa kyseistä tukea koskevia delegoituja säädöksiä ja täytäntöönpanosäädöksiä. Jotta voitaisiin varmistaa tukijärjestelmän moitteeton toiminta uudessa oikeudellisessa kehyksessä, tietyt säännöt on hyväksyttävä tällaisilla säädöksillä. Kyseisillä säädöksillä olisi korvattava komission asetus (EY) N:o 917/2004 (4). Kyseinen asetus on kumottu komission delegoidulla asetuksella (EU) 2015/1366 (5).

(2)

Asetuksen (EU) No 1308/2013 55 artiklan 1 kohdassa säädetään, että jäsenvaltiot voivat laatia mehiläishoitoalalle kolmivuotiset kansalliset ohjelmat, jäljempänä ’mehiläishoito-ohjelmat’. Asetuksen (EU) No 1308/2013 55 artiklan 3 kohdan mukaisesti jäsenvaltioiden, jotka käyttävät tätä mahdollisuutta, on tehtävä tutkimus mehiläishoitoalan tuotannon ja kaupan pitämisen rakenteesta alueellaan. On tarpeen täsmentää ne osat, jotka kyseisten ohjelmien ja tutkimusten olisi sisällettävä.

(3)

Jäsenvaltioiden ehdottamille mehiläishoito-ohjelmille on saatava komission hyväksyntä. Sen vuoksi on tarpeen vahvistaa määräaika, johon mennessä jäsenvaltioiden on ilmoitettava ohjelmat, sekä menettely, jolla komissio hyväksyy ohjelmat.

(4)

Koska mehiläishoitoalalla toimii suuri määrä pieniä tuottajia, jäsenvaltioiden ja komission olisi saatettava mehiläishoito-ohjelmat helposti yleisön saataville, kun ne on hyväksytty.

(5)

Jotta mehiläishoito-ohjelmien täytäntöönpano olisi joustavaa ja jotta hallinnollista rasitetta rajoitettaisiin, jäsenvaltioiden olisi voitava mukauttaa ohjelmiin sisältyviä toimenpiteitä ohjelmien täytäntöönpanon aikana, kunhan suunniteltujen vuotuisten menojen kokonaiskattoa ei ylitetä ja unionin rahoitusosuus ohjelmissa pysyy 50 prosentin tasolla jäsenvaltioille aiheutuvista menoista. On kuitenkin aiheellista säätää menettelysäännöistä, kun on kyse ohjelmaan tehtävistä merkittävistä muutoksista.

(6)

Jäsenvaltioiden olisi seurattava mehiläishoito-ohjelmien täytäntöönpanoa. Menettelyn, jota jäsenvaltiot soveltavat seurantatarkastuksiin, olisi oltava asetuksen (EU) N:o 1306/2013 59 artiklassa säädettyjen yleisten periaatteiden mukainen. Jäsenvaltioiden olisi ilmoitettava tämä menettely komissiolle yhdessä ohjelmien kanssa.

(7)

Voidakseen varmistaa, että edellytykset unionin rahoituksen myöntämiseksi on täytetty, osallistuvien jäsenvaltioiden olisi tehtävä hallinnollisia ja paikalla tehtäviä tarkastuksia. Paikalla tehtävien tarkastusten osalta jäsenvaltioiden olisi varmistettava, että vähintään 5 prosenttia tuen hakijoista tarkastetaan. Jäsenvaltioiden olisi tehtävä koko hakijamäärästä tarkastusotos, johon sisältyy satunnaisotannalla valittu osa, jotta saadaan edustava virheprosentti, ja riskiotannalla valittu osa, jonka olisi kohdennuttava alueisiin, joilla virheiden riski on suurin.

(8)

Asetuksen (EU) N:o 1306/2013 54, 58 ja 63 artiklassa säädettyjen unionin taloudellisten etujen suojaamista koskevien yleisten sääntöjen mukaisesti jäsenvaltioiden olisi otettava sääntöjenvastaisuuksia varten käyttöön asianmukainen oikaisu- ja seuraamusjärjestelmä, jonka ansiosta voidaan periä takaisin kaikki aiheettomasti maksetut määrät korkoineen laskettuna komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) No 908/2014 (6) mukaisesti. Jäsenvaltioiden olisi ilmoitettava tämä järjestelmä komissiolle yhdessä ohjelmien kanssa.

(9)

Mehiläishoitovuoden olisi katettava sellainen ajanjakso, joka antaa jäsenvaltioille mahdollisuuden tehdä mehiläishoitoalan toimenpiteisiin liittyvät tarkastukset.

(10)

Jotta voidaan arvioida mehiläishoito-ohjelmien vaikutukset ja ottaa samalla huomioon tarve rajoittaa jäsenvaltioille ja mehiläishoitoalalle aiheutuvaa hallinnollista taakkaa, on tarpeen, että jäsenvaltiot toimittavat komissiolle vuotuisen täytäntöönpanokertomuksen, jossa esitetään yhteenveto menoista ja saavutetuista tuloksista, käyttäen ohjelman kunkin toimenpiteen suoritusindikaattoreita.

(11)

Johdonmukaisuus mehiläishoito-ohjelmiin sisältyvien toimenpiteiden ja Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1305/2013 (7) mukaisten maaseudun kehittämisohjelmien välillä olisi varmistettava mehiläishoito-ohjelmien täytäntöönpanon aikana. Tätä varten jäsenvaltioiden olisi kuvattava mehiläishoito-ohjelmissaan kriteerit, jotka ne ovat vahvistaneet sen välttämiseksi, etteivät mehiläishoito-ohjelmat saa päällekkäistä rahoitusta asetuksen (EU) N:o 1308/2013 55 artiklan mukaisesta mehiläishoitoalan tuesta ja asetuksen (EU) N:o 1305/2013 mukaisesta maaseudun kehittämistuesta.

(12)

Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat maatalouden yhteisen markkinajärjestelyn komitean lausunnon mukaiset,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 LUKU

JOHDANTOSÄÄNNÖKSET

1 artikla

Kohde

Tässä asetuksessa säädetään täytäntöönpanosäännöistä, jotka koskevat unionin tukea mehiläishoitoalan kansallisille ohjelmille, sellaisina kuin niitä tarkoitetaan asetuksen (EU) N:o 1308/2013 55 artiklassa, jäljempänä ’mehiläishoito-ohjelmat’.

2 artikla

Mehiläishoitovuosi

Mehiläishoito-ohjelmissa ’mehiläishoitovuodella’ tarkoitetaan 12 peräkkäisen kuukauden ajanjaksoa 1 päivästä elokuuta 31 päivään heinäkuuta.

2 LUKU

MEHILÄISHOITO-OHJELMAT

3 artikla

Mehiläishoito-ohjelmien ilmoittaminen

Kunkin jäsenvaltion on ilmoitettava komissiolle ehdotuksensa koko sen aluetta koskevaksi yhdeksi mehiläishoito-ohjelmaksi viimeistään sinä 15 päivänä maaliskuuta, joka edeltää kyseisen ohjelman ensimmäisen mehiläishoitovuoden alkua.

4 artikla

Mehiläishoito-ohjelmien sisältö

Mehiläishoito-ohjelmien on sisällettävä liitteessä luetellut osat.

5 artikla

Mehiläishoito-ohjelmien hyväksyminen

1.   Komissio hyväksyy mehiläishoito-ohjelmat asetuksen (EU) N:o 1308/2013 57 artiklan ensimmäisen kohdan c alakohdan nojalla viimeistään sinä 15 päivänä kesäkuuta, joka edeltää kyseisen mehiläishoito-ohjelman ensimmäisen mehiläishoitovuoden alkua.

2.   Komissio asettaa hyväksytyt mehiläishoito-ohjelmat yleisön saataville verkkosivustolleen.

6 artikla

Mehiläishoito-ohjelmien muutokset

1.   Jäsenvaltiot voivat muuttaa mehiläishoito-ohjelmiinsa sisältyviä toimenpiteitä mehiläishoitovuoden aikana esimerkiksi ottamalla käyttöön tai peruuttamalla toimenpiteitä tai toimityyppejä, tekemällä muutoksia toimenpiteiden kuvaukseen tai muutoksia tukikelpoisuuden edellytyksiin tai siirtämällä varoja ohjelman toimenpiteiden välillä, edellyttäen että kyseiset toimenpiteet ovat edelleen asetuksen (EU) No 1308/2013 55 artiklan 4 kohdan vaatimusten mukaisia, sanotun kuitenkaan rajoittamatta 2 kohdan soveltamista.

Kunkin toimenpiteen rahoitusrajoja voidaan muuttaa, kuitenkin niin ettei vuosittaisen kokonaismenoarvion enimmäismäärää ylitetä ja ettei mehiläishoito-ohjelmien unionin rahoitusosuus ylitä 50:tä prosenttia menoista, joita jäsenvaltioille aiheutuu kyseisistä ohjelmista, sellaisina kuin ne ovat hyväksyttyinä.

2.   Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle pyynnöt mehiläishoito-ohjelmien muuttamiseksi siten, että otetaan käyttöön uusi toimenpide tai peruutetaan toimenpide, ja niille on saatava komission hyväksyntä ennen kuin ne pannaan täytäntöön.

3.   Komissio hyväksyy edellä 2 kohdassa tarkoitetut pyynnöt seuraavan menettelyn mukaisesti:

a)

kuullaan niitä edustavia organisaatioita, jotka tekivät yhteistyötä jäsenvaltion kanssa mehiläishoito-ohjelmia laadittaessa;

b)

muutos katsotaan hyväksytyksi, jos komissio ei ole esittänyt huomautuksia pyynnöstä 21 työpäivän kuluttua pyynnön vastaanottamisesta. Jos komissio on esittänyt huomautuksia, muutos katsotaan hyväksytyksi heti, kun jäsenvaltio saa komissiolta tiedon, että huomautukset on otettu täysimääräisesti huomioon.

3 LUKU

UNIONIN RAHOITUSOSUUS

7 artikla

Menojen tukikelpoisuus ja maksut

Ainoastaan sellaiset menot, jotka aiheutuvat jäsenvaltion mehiläishoito-ohjelmaan sisältyvien toimenpiteiden täytäntöönpanosta, ovat kelpoisia unionin rahoitusosuuteen.

Kunkin mehiläishoitovuoden aikana täytäntöönpantuja toimenpiteitä koskevat maksut, jotka jäsenvaltiot suorittavat tuensaajille, on suoritettava kyseisen mehiläishoitovuoden 16 päivänä lokakuuta alkavan ja seuraavan vuoden 15 päivänä lokakuuta päättyvän 12 kuukauden jakson kuluessa.

4 LUKU

SEURANTA JA TARKASTUKSET

8 artikla

Tarkastukset

1.   Jäsenvaltioiden on tehtävä tarkastuksia sen varmistamiseksi, että unionin rahoituksen myöntämistä koskevat edellytykset täyttyvät. Näihin tarkastuksiin on kuuluttava sekä hallinnollisia että paikalla tehtäviä tarkastuksia, ja niissä on noudatettava asetuksen (EU) N:o 1306/2013 59 artiklassa säädettyjä yleisiä periaatteita.

2.   Paikalla tehtävien tarkastusten osalta jäsenvaltioiden on edellytettävä seuraavien tarkastamista:

a)

mehiläishoito-ohjelmiin sisältyvien toimenpiteiden, erityisesti investointitoimenpiteiden ja palvelujen asianmukainen täytäntöönpano;

b)

tosiasiallisesti aiheutuneet menot vastaavat vähintään pyydettyä rahoitustukea,

c)

tarvittaessa se, että ilmoitettu mehiläispesien määrä on johdonmukainen sen mehiläispesien määrän kanssa, jota hakijan havaitaan hoitavan, ottaen huomioon lisätiedot, jotka mehiläishoitaja toimittaa toiminnasta asianomaisen mehiläishoitovuoden aikana.

3.   Jäsenvaltioiden on varmistettava, että vähintään 5 prosenttia niiden mehiläishoito-ohjelmista tukea hakevista hakijoista tarkastetaan paikalla tehtävin tarkastuksin.

Tarkastuksia varten tehtävät otokset on tehtävä koko hakijamäärästä, ja niihin on sisällyttävä:

a)

joukko satunnaisesti valittuja hakijoita, jotta saadaan edustava virheprosentti;

b)

joukko hakijoita, jotka on valittu riskianalyysin perusteella seuraavien kriteerien pohjalta:

i)

tuensaajille osoitetun rahoituksen määrä;

ii)

mehiläishoitotoimenpiteiden piirissä rahoitettujen toimien luonne;

iii)

aiempien paikalla tehtyjen tarkastusten päätelmät;

iv)

muut jäsenvaltioiden määrittelemät kriteerit.

9 artikla

Aiheettomasti suoritetut maksut ja seuraamukset

1.   Korko, joka lisätään asetuksen (EU) N:o 1306/2013 54 artiklan 1 kohdan, 58 artiklan 1 kohdan e alakohdan tai 63 artiklan 3 kohdan mukaisesti takaisin perittyjen, aiheettomasti suoritettujen maksujen määrään, on laskettava täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 908/2014 27 artiklan mukaisesti.

2.   Kun kyseessä on petos tai vakava laiminlyönti, josta tuensaaja on vastuussa, tuensaajan on sen lisäksi, että se maksaa takaisin aiheettomasti saadut maksut korkoineen asetuksen (EU) N:o 1306/2013 63 artiklan 3 kohdan mukaisesti, maksettava määrä, joka vastaa alun perin maksetun määrän ja sen määrän, johon tuensaaja on oikeutettu, välistä erotusta.

5 LUKU

ILMOITUKSIA JA JULKAISEMISTA KOSKEVAT SÄÄNNÖT

10 artikla

Vuotuinen täytäntöönpanokertomus

1.   Viimeistään kunkin vuoden 15 päivänä maaliskuuta vuodesta 2018 alkaen osallistujajäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle vuotuisessa täytäntöönpanokertomuksessa niiden mehiläishoito-ohjelman soveltamisesta edellisen mehiläishoitovuoden aikana.

2.   Vuotuisen täytäntöönpanokertomuksen on sisällettävä seuraavat osat:

a)

tiivistelmä mehiläishoitovuoden aikana aiheutuneista menoista euroina, jaoteltuna toimenpiteittäin;

b)

tulokset kuhunkin täytäntöönpantuun toimenpiteeseen valittujen suoritusindikaattorien perusteella.

11 artikla

Mehiläispesien määrän ilmoittamispäivä

Delegoidun asetuksen (EU) 2015/1366 3 artiklassa tarkoitettu ilmoitus on tehtävä viimeistään kunkin vuoden 15 päivänä maaliskuuta vuodesta 2017 alkaen.

12 artikla

Ilmoituksia koskevat säännöt

Tämän asetuksen 3, 6, 10 ja 11 artiklassa tarkoitetut ilmoitukset on tehtävä komission asetuksen (EY) N:o 792/2009 (8) mukaisesti.

13 artikla

Yhdistelmätietojen julkaiseminen

Komissio asettaa julkisesti saataville verkkosivustolleen yhdistelmätiedot seuraavista:

a)

tämän asetuksen 11 artiklan mukaisesti ilmoitettujen mehiläispesien määrä;

b)

tämän asetuksen 10 artiklan mukaisesti ilmoitetut vuotuiset täytäntöönpanokertomukset;

c)

liitteessä olevassa 3 kohdassa tarkoitettu mehiläishoitoalan tuotannon ja kaupan pitämisen rakennetta koskeva tutkimus, joka sisältyy 3 artiklan mukaisesti ilmoitettuun mehiläishoito-ohjelmaan.

6 LUKU

LOPPUSÄÄNNÖS

14 artikla

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 6 päivänä elokuuta 2015.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

Jean-Claude JUNCKER


(1)  EUVL L 347, 20.12.2013, s. 671.

(2)  EUVL L 347, 20.12.2013, s. 549.

(3)  Neuvoston asetus (EY) N:o 1234/2007, annettu 22 päivänä lokakuuta 2007, maatalouden yhteisestä markkinajärjestelystä ja tiettyjä maataloustuotteita koskevista erityissäännöksistä (yhteisiä markkinajärjestelyjä koskeva asetus) (EUVL L 299, 16.11.2007, s. 1.)

(4)  Komission asetus (EY) N:o 917/2004, annettu 29 päivänä huhtikuuta 2004, mehiläishoitoalalla toteutettavista toimista annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 797/2004 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä (EUVL L 163, 30.4.2004, s. 83).

(5)  Komission delegoitu asetus (EU) 2015/1366, annettu 11 päivänä toukokuuta 2015, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 täydentämisestä mehiläishoitoalan tuen osalta (katso tämän virallisen lehden sivu 3).

(6)  Komission täytäntöönpanoasetus (EU) N:o 908/2014, annettu 6 päivänä elokuuta 2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1306/2013 soveltamissäännöistä maksajavirastojen ja muiden elinten, varainhoidon, tilien tarkastamisen ja hyväksymisen, tarkastuksia koskevien sääntöjen, vakuuksien ja avoimuuden osalta (EUVL L 255, 28.8.2014, s. 59).

(7)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1305/2013, annettu 17 päivänä joulukuuta 2013, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston (maaseuturahasto) tuesta maaseudun kehittämiseen ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1698/2005 kumoamisesta (EUVL L 347, 20.12.2013, s. 487).

(8)  Komission asetus (EY) N:o 792/2009, annettu 31 päivänä elokuuta 2009, yhteisen markkinajärjestelyn, suorien tukien järjestelmän, maataloustuotteiden menekinedistämisen ja syrjäisimpiin alueisiin ja Egeanmeren pieniin saariin sovellettavien järjestelyjen täytäntöönpanemiseksi jäsenvaltioiden komissiolle toimittamien tietojen ja asiakirjojen tiedoksiantamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä (EUVL L 228, 1.9.2009, s. 3).


LIITE

Mehiläishoito-ohjelmiin on sisällyttävä vähintään seuraavat osat:

1)

arviointi edellisen mehiläishoito-ohjelman täytäntöönpanon aikana saavutetuista tuloksista, jos tällainen ohjelma oli olemassa. Vuosien 2020–2022 mehiläishoito-ohjelmista alkaen arvioinnin on perustuttava edellisen ohjelman kahteen viimeisimpään 10 artiklassa tarkoitettuun vuotuiseen täytäntöönpanokertomukseen;

2)

kuvaus menetelmästä, jota käytetään mehiläispesien määrän määrittämiseen delegoidun asetuksen (EU) 2015/1366 2 artiklan mukaisesti;

3)

jäsenvaltion tekemä tutkimus mehiläishoitoalan tuotannon ja kaupan pitämisen rakenteesta alueellaan. Tutkimuksessa on esitettävä vähintään seuraavat tiedot, jotka kattavat ne kaksi viimeisintä kalenterivuotta, jotka edeltävät mehiläishoito-ohjelman ilmoittamista hyväksyttäväksi;

i)

mehiläishoitajien määrä;

ii)

yli 150:tä mehiläispesää hoitavien mehiläishoitajien määrä;

iii)

yli 150:tä mehiläispesää hoitavien mehiläishoitajien hoitamien mehiläispesien kokonaismäärä;

iv)

niiden mehiläishoitajien määrä, jotka ovat organisoituneet mehiläishoitajien järjestöihin;

v)

vuotuinen kansallinen hunajantuotanto kilogrammoina niiden kahden viimeisimmän kalenterivuoden aikana, jotka edeltävät mehiläishoito-ohjelman ilmoittamista hyväksyttäväksi;

vi)

monikukkahunajan hintojen vaihteluväli tuotantopaikalla;

vii)

monikukkahunajan hintojen vaihteluväli irtotavarana tukkukauppiaalla;

viii)

arvioitu keskimääräinen hunajatuotos kilogrammoina mehiläispesää ja vuotta kohti;

ix)

arvioitu keskimääräinen tuotantokustannus (kiinteä ja muuttuva) tuotettua hunajakilogrammaa kohti;

x)

kahtena viimeisimpänä kalenterivuonna ennen mehiläishoito-ohjelman hyväksyttäväksi ilmoittamista määritetty mehiläispesien määrä niiden jäsenvaltioiden osalta, joilla ei ollut olemassa tällaista ohjelmaa edeltävän kolmivuotiskauden aikana;

4)

arviointi mehiläishoito-alan tarpeista jäsenvaltiossa perustuen vähintään edellisen mehiläishoito-ohjelman – jos sellainen oli – tulosten arviointiin, tutkimukseen mehiläishoitoalan tuotannon ja kaupan pitämisen rakenteesta sekä tuloksiin mehiläishoito-alan edustavien organisaatioiden kanssa tehdystä yhteistyöstä;

5)

kuvaus mehiläishoito-ohjelman tavoitteista ja yhteys näiden tavoitteiden ja asetuksen (EU) N:o 1308/2013 55 artiklan 4 kohdan luettelosta valittujen mehiläishoitotoimenpiteiden välillä;

6)

yksityiskohtainen kuvaus toimista, jotka toteutetaan asetuksen (EU) N:o 1308/2013 55 artiklan 4 kohdan luettelosta valittujen mehiläishoitotoimenpiteiden piirissä, mukaan luettuna arvioidut kustannukset ja rahoitussuunnitelma jaoteltuna vuosi- ja toimenpidekohtaisesti;

7)

jäsenvaltioiden käyttämät kriteerit, joilla varmistetaan, etteivät mehiläishoito-ohjelmat saa päällekkäistä rahoitusta delegoidun asetuksen (EU) 2015/1366 5 artiklan mukaisesti;

8)

suoritusindikaattorit, joita käytetään kussakin valitussa mehiläishoitotoimenpiteessä. Jäsenvaltioiden on valittava vähintään yksi asiaan liittyvä suoritusindikaattori toimenpidettä kohti;

9)

mehiläishoito-ohjelman täytäntöönpanoa koskevat järjestelyt, mukaan luettuina seuraavat:

i)

jäsenvaltion nimeämä yhteyspiste, joka on vastuussa mehiläishoito-ohjelmien hallinnoinnista;

ii)

kuvaus seurantatarkastusten menettelystä;

iii)

kuvaus toimista, joihin on ryhdyttävä, kun on kyse tuensaajille aiheettomasti suoritetuista maksuista, seuraamukset mukaan luettuina;

iv)

säännökset sen varmistamiseksi, että hyväksyttyä ohjelmaa tehdään tunnetuksi jäsenvaltiossa;

v)

toimet yhteistyön tekemiseksi mehiläishoitoalaa edustavien organisaatioiden kanssa;

vi)

kuvaus menetelmästä, jota käytetään arvioitaessa mehiläishoito-ohjelman toimenpiteiden tuloksia asianomaisen jäsenvaltion mehiläishoitoalan kannalta.


Top