EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32012R0448

Komission delegoitu asetus (EU) N:o 448/2012, annettu 21 päivänä maaliskuuta 2012 , Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1060/2009 täydentämisestä luottoluokituslaitosten Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen perustamaan keskustietokantaan toimittamien tietojen esitystapaa koskevien teknisten sääntelystandardien osalta ETA:n kannalta merkityksellinen teksti

OJ L 140, 30.5.2012, p. 17–31 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)
Special edition in Croatian: Chapter 06 Volume 011 P. 173 - 187

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/12/2015; Kumoaja 32015R0002

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_del/2012/448/oj

30.5.2012   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 140/17


KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o 448/2012,

annettu 21 päivänä maaliskuuta 2012,

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1060/2009 täydentämisestä luottoluokituslaitosten Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen perustamaan keskustietokantaan toimittamien tietojen esitystapaa koskevien teknisten sääntelystandardien osalta

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon luottoluokituslaitoksista 16 päivänä syyskuuta 2009 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1060/2009 (1) ja erityisesti sen 21 artiklan 4 kohdan c alakohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Asetuksen (EY) N:o 1060/2009 11 artiklan 2 kohdan mukaan luottoluokituslaitosten on asetettava arvopaperimarkkinaviranomaisen, jäljempänä ’EAMV’, perustamassa keskustietokannassa saataville tietyt tiedot aikaisemmasta toiminnastaan. Tiedot on toimitettava EAMV:n määräämässä vakiomuodossa ja EAMV:n on asetettava nämä tiedot julkisesti saataville sekä julkaistava yhteenveto havaituista tärkeimmistä kehityssuunnista. Näitä vaatimuksia on täydennettävä määrittelemällä tietojen esittämisen rakenne, muoto, tapa ja ilmoituskausi.

(2)

Unionissa sijaitsevaan luottoluokituslaitosten ryhmään kuuluvat luottoluokituslaitokset voivat raportoida tietonsa keskustietokantaan toisistaan erillään. Koska luottoluokituslaitokset ovat kuitenkin unionin tasolla järjestäneet toimintansa hyvin yhdentyneellä tavalla ja jotta tilastot olisivat helpompia tulkita, luottoluokituslaitoksia olisi kannustettava raportoimaan tietonsa keskustietokantaan kokonaisuutena koko ryhmän kattavasti.

(3)

Keskustietokantajärjestelmässä kerätään tietoa luottoluokituksista ja säilytetään näitä tietoja keskitetysti. Jotta markkinatoimijoiden olisi helpompi arvioida luottoluokitusten luotettavuutta ja ne saisivat näin apua investointipäätösten tekoon, keskustietokannan olisi otettava vastaan vapaaehtoisuuteen perustuen myös kolmansien maiden sellaisten luottoluokituslaitosten luottoluokituksia, jotka kuuluvat samaan luottoluokituslaitosten ryhmään mutta eivät ole hyväksyttyjä unionin alueella.

(4)

Jotta tuotettavat tilastot olisivat helpompia tulkita, luottoluokituksista raportoitaessa olisi ilmoitettava tiedot vähintään kymmeneltä vuodelta ennen asetuksen (EY) N:o 1060/2009 voimaantuloa. Luottoluokituslaitokselta ei pitäisi edellyttää näiden tietojen raportoimista, jos se voi osoittaa, että se olisi tietojen laajuuden tai monimutkaisuuden vuoksi kohtuutonta.

(5)

Tämä asetus perustuu teknisten sääntelystandardien luonnoksiin, jotka EAMV on toimittanut komissiolle sen hyväksyttäviksi Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1095/2010 (2) 10 artiklassa säädettyä menettelyä noudattaen.

(6)

EAMV on järjestänyt avoimen julkisen kuulemisen niistä teknisten sääntelystandardien luonnoksista, joihin tämä asetus perustuu, ja pyytänyt niistä lausunnon asetuksen (EU) N:o 1095/2010 37 artiklan mukaisesti perustetulta arvopaperimarkkina-alan osallisryhmältä. EAMV ei kuitenkaan suorittanut kustannus-hyötyanalyysia, koska se piti sitä liiallisena teknisten sääntelystandardien luonnosten vaikutukseen nähden, kun otetaan huomioon, että Euroopan arvopaperimarkkinavalvojien komitea (CESR) on perustanut keskustietokantaa vuodesta 2010 lähtien ja teknisten standardien luonnokset edustavat pikemminkin jo olemassa olevan järjestelmän toiminnan kuvausta kuin sisällöllisesti uusia vaatimuksia eivätkä näin ollen oletettavasti aiheuta huomattavia lisäkustannuksia EAMV:lle tai luottoluokituslaitoksille,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

I   LUKU

YLEISET SÄÄNNÖKSET

1 artikla

Kohde

Tässä asetuksessa vahvistetaan niiden tietojen esittämistä koskevat säännöt, mukaan lukien rakenne, muoto, tapa ja ilmoituskausi, jotka luottoluokituslaitosten on asetettava saataville keskustietokannassa seuraavien säännösten nojalla:

a)

asetuksen (EY) N:o 1060/2009 11 artiklan 2 kohta;

b)

asetuksen (EY) N:o 1060/2009 liitteessä I olevan E jakson II osan 1 kohta.

II   LUKU

RAPORTOINTIRAKENNE

2 artikla

Raportointiperiaatteet

1.   Luottoluokituslaitoksen on toimitettava EAMV:n perustamaan keskustietokantaan seuraavan tyyppiset raportit:

a)

7 ja 9 artiklassa kuvatut laadullisen tiedon raportit; ja

b)

8 ja 10 artiklassa kuvatut luokitustietoraportit.

2.   Luottoluokituslaitos vastaa raportoimiensa tietojen oikeellisuudesta, täydellisyydestä ja saatavuudesta. Sen on varmistettava, että raportit toimitetaan määräaikaan mennessä käyttäen 11 artiklassa säädettyjä raportointikanavia ja noudattaen 13 artiklassa säädettyä raportointimenettelyä.

3.   Kun luottoluokituslaitos kuuluu luottoluokituslaitosten ryhmään, ryhmän jäsenet voivat valtuuttaa yhden jäsenistä toimittamaan vaaditut tiedot koko ryhmän puolesta. Kun valtuutettu ryhmän jäsen raportoi tietoja ryhmän puolesta, sen on yksilöitävä sekä itsensä että ryhmän jäsenet, joiden puolesta se raportoi tiedot.

3 artikla

Raportoitavat luokitukset

1.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava tiedot luottoluokituksesta kultakin raportointikaudelta siihen saakka, kunnes luottoluokitus peruutetaan.

2.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava sekä pyynnöstä että pyytämättä annetut luokitukset. Sen on ilmoitettava, onko luokitus annettu pyynnöstä vai pyytämättä.

3.   Luottoluokituslaitosten ryhmän puolesta raportoiva luottoluokituslaitos voi ilmoittaa tietoja myös ryhmään sidoksissa olevien, kolmansien maiden luottoluokituslaitosten luokituksista, joita ei käytetä unionissa vahvistusmenettelyn kautta. Kun luottoluokituslaitos ei raportoi tällaisia tietoja, sen on annettava tälle selitys laadullisen tiedon raportissaan.

4.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava tiedot luottoluokituksista vähintään kymmeneltä vuodelta ennen asetuksen (EY) N:o 1060/2009 voimaantuloa. Luottoluokituslaitoksen, joka ei ole antanut luottoluokituksia ennen 7 päivää joulukuuta 1999, on raportoitava tiedot ensimmäisen luottoluokituksensa antamisajankohdan jälkeisiltä raportointikausilta. Luottoluokituslaitoksen ei tarvitse raportoida tietoja sellaisilta luokituskausilta, jotka edeltävät sen asetuksen (EY) N:o 1060/2009 mukaista rekisteröintiä tai sertifiointia, jos se kykenee osoittamaan, että tällaisten tietojen raportointi olisi kohtuutonta tietojen laajuuden tai monimutkaisuuden vuoksi.

5.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava seuraavan tyyppiset luokitukset:

a)

yritysten luokitukset;

b)

strukturoitujen rahoitusvälineiden luokitukset;

c)

valtioiden ja julkisyhteisöjen luokitukset.

4 artikla

Yritysten luokitukset

1.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava yritysluokituksia koskevat tiedot liikkeeseenlaskijakohtaisesti.

2.   Luottoluokituslaitos voi käsitellä yrityksen tytäryrityksen luokituksia myös erillisinä luokituksina. Luottoluokituslaitoksen on selitettävä valitut periaatteet.

3.   Yritysluokituksia raportoidessaan luottoluokituslaitoksen on luokiteltava luottoluokitukset liitteen II taulukon 1 kentässä 18 esitettyihin toimialalohkoihin.

4.   Yritysluokitustiedot on raportoitava sekä lyhyen ajan luokituksista että pitkän ajan luokituksista, jos sellaisia on olemassa. Pitkän ajan luokituksista on raportoitava liikkeeseenlaskijan luokitus. Jos liikkeeseenlaskijaluokitusta ei ole saatavilla, on raportoitava pitkän ajan vakuudettoman velan luokitus. Jos on olemassa sekä ulkomaanvaluuttainen että paikallisvaluuttainen luokitus, on raportoitava ainoastaan ulkomaanvaluuttainen luokitus.

5 artikla

Strukturoitujen rahoitusvälineiden luokitukset

1.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava strukturoitujen rahoitusvälineiden pitkän ajan luokitukset liikkeeseenlaskukohtaisesti, jollei 2 ja 3 kohdassa säädetyistä erityispiirteistä muuta johdu.

2.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava strukturoitujen investointivälineiden ja vastaavanlaisten rakenteiden pitkän ajan luokitukset liikkeeseenlaskijakohtaisesti.

3.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava lyhytaikaisten omaisuusvakuudellisten rahamarkkinavelkakirjojen lyhyen ajan luokitukset liikkeeseenlaskukohtaisesti.

4.   Strukturoitujen rahoitusvälineiden luokituksia raportoidessaan luottoluokituslaitoksen on luokiteltava luottoluokitukset johonkin seuraavista luokista:

a)

Omaisuusvakuudelliset arvopaperit. Tämän omaisuusluokan alaluokkia ovat auto-, vene- ja lentokonelainat, opintolainat, kulutuslainat, terveydenhuoltolainat, siirrettävien asuntojen lainat, elokuvantekolainat, luotot yhteiskunnallisia infrastruktuureja varten, laitevuokralainat, luottokorttisaatavalainat, arvopaperistetut verosaatavat, järjestämättömät lainat, luottoriskin vaihtolainat, huviajoneuvolainat ja myyntisaamislainat;

b)

Asuntolainavakuudelliset arvopaperit. Tämän omaisuusluokan alaluokkia ovat ensisijaiset asuntolainavakuudelliset arvopaperit ja toissijaiset asuntolainavakuudelliset arvopaperit sekä asunto-osakelainat;

c)

Liikekiinteistölainavakuudelliset arvopaperit. Tämän omaisuusluokan alaluokkia ovat vähittäiskauppa- ja toimistokiinteistölainat, sairaalalainat, hoitokotilainat, varastotilalainat, hotellilainat, hoitolaitoslainat, teolliset lainat ja monta perheasuntoa käsittäviä kiinteistöjä koskevat lainat;

d)

Vakuudelliset velkasitoumukset. Tämän omaisuusluokan alaluokkia ovat lainavakuudelliset velkasitoumukset (CLO), joukkolainavakuudelliset velkasitoumukset (CBO), vakuudelliset synteettiset velkasitoumukset, vakuudelliset single-tranche-velkasitoumukset, rahastovakuudelliset velkasitoumukset (CFO), omaisuusvakuudellisiin arvopapereihin kohdistuvat vakuudelliset velkasitoumukset ja vakuudellisiin velkasitoumuksiin kohdistuvat vakuudelliset velkasitoumukset;

e)

Lyhytaikaiset omaisuusvakuudelliset rahamarkkinavelkakirjat;

f)

Muut strukturoidut rahoitusvälineet, jotka eivät kuulu edellä oleviin omaisuusluokkiin, mukaan luettuina strukturoidut katetut joukkolainat, strukturoidut investointivälineet, vakuutusjohdannaiset ja johdannaisia tuottavien yritysten tarjoamat rahoitusvälineet.

5.   Luottoluokituslaitoksen on ilmoitettava, mihin omaisuusluokkaan ja mahdollisesti alaluokkaan kukin luottoluokiteltu rahoitusväline kuuluu.

6.   Liitteen II taulukon 1 kentässä 17 ilmoitettava rahoitusvälineen maatunnus on sen maan maatunnus, joka on kohde-etuuksien enemmistön kotipaikka. Jos kohde-etuuksien enemmistön kotipaikkaa ei voida määrittää, luottoluokiteltu rahoitusväline luokitellaan ”kansainväliseksi”.

6 artikla

Valtioiden ja julkisyhteisöjen luokitukset

1.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava valtioiden ja julkisyhteisöjen luokituksia koskevat tiedot liikkeeseenlaskijakohtaisesti. Luottoluokituslaitoksen on luokiteltava luottoluokitukset johonkin seuraavista lohkoista:

a)

paikallisvaluuttaiset valtioiden luokitukset;

b)

ulkomaanvaluuttaiset valtioiden luokitukset;

c)

alemman tason hallinnon, kuten osavaltioiden, paikallishallintojen ja kuntien, luokitukset;

d)

ylikansallisten organisaatioiden luokitukset; tällaisia organisaatioita ovat esimerkiksi instituutiot, joiden perustajana, omistajana ja määräysvallan haltijana on osakkaan asemassa useampi kuin yksi täysivaltainen valtion hallitus, mukaan luettuina organisaatiot, jotka kuuluvat Euroopan yhteisön tilastollisen toimialaluokituksen (3), jäljempänä ’NACE’, luokkaan U (Kansainvälisten organisaatioiden ja toimielinten toiminta);

e)

julkisyhteisöjen luokitukset, mukaan luettuina NACE-luokkiin O (Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus), P (Koulutus) ja Q (Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelut) kuuluvien yhteisöjen luokitukset.

2.   Kunkin lohkon sisällä on raportoitava pitkän ajan ja lyhyen ajan liikkeeseenlaskijaluokitukset. Jos liikkeeseenlaskijaluokitusta ei ole saatavilla, on raportoitava pitkän ajan velan luokitus.

3.   Jos liitteessä II olevan taulukon 1 kenttää 17 varten ei voida 1 kohdan d alakohdassa tarkoitetun ylikansallisen organisaation tapauksessa osoittaa yhtä yksittäistä maata liikkeeseenlaskumaaksi, luottoluokiteltu liikkeeseenlaskija luokitellaan ”kansainväliseksi”.

III   LUKU

RAPORTOINNIN MUOTO

7 artikla

Laadulliset tiedot

1.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava laadulliset tiedot liitteen I taulukossa 1 esitetyssä muodossa. Luottoluokituslaitoksen on erityisesti toimitettava luokitusasteikkoaan koskevat laadulliset tiedot, joissa selitetään kunkin luokituksen ominaispiirteet ja merkitys. Luottoluokituslaitos voi raportoida enintään kuusi luokitusasteikkoa. Kutakin aikavälin ja luokitustyypin yhdistelmää kohden voidaan raportoida ainoastaan yksi luokitusasteikko.

2.   Jos luottoluokituslaitos antaa luokituksia tietylle aikavälille ja luokitustyypille käyttäen useampaa kuin yhtä luokitusasteikkoa, sen on raportoitava laadullisen tiedon raporteissaan ainoastaan se luokitusasteikko, jota sovelletaan lukumääräiseen enemmistöön tällaisista luokituksista. Luokitustietoraporteissa ei raportoida sellaisia luokituksia, jotka perustuvat tämän kohdan nojalla raportoimatta jätettyyn luokitusasteikkoon.

3.   Luokitusasteikko sisältää ennalta rajoittamattoman määrän laajoja luokitusluokkia, jotka voivat jakautua ennalta rajoittamattomaan määrään alaluokkia. Luottoluokituslaitoksen on raportoitava sekä luokitusluokat että mahdolliset alaluokat.

8 artikla

Luokitustiedot

1.   Luottoluokituslaitoksen on toimitettava 3 artiklassa tarkoitettuja luokituksia koskevat luokitustietoraportit liitteen II taulukossa 1 esitetyssä muodossa.

2.   Liitteessä II olevan taulukon 1 kenttää 12 varten luottoluokituslaitoksen on raportoitava luokituksen osalta velvoitteen laiminlyönti, jos on tapahtunut jokin seuraavista:

a)

luokitus osoittaa, että luottoluokituslaitoksen soveltaman, velvoitteiden laiminlyöntiä koskevan määritelmän perusteella on ilmennyt velvoitteen laiminlyönti;

b)

luokitus on peruutettu luokituksen kohteen maksukyvyttömyyden tai velkojen uudelleenjärjestelyn vuoksi;

c)

muu tilanne, jossa luottoluokituslaitos katsoo, että luokituksen kohteen tai luokitellun rahoitusvälineen osalta on tapahtunut velvoitteiden laiminlyönti, tai jossa se katsoo luokituksen kohteen tai luokitellun rahoitusvälineen olennaisesti arvoltaan alentuneeksi tai laadultaan vastaavanlaiseksi.

3.   Kaikille tiettynä raportointikautena tehdyille raportoitujen luokitusten peruutuksille on esitettävä syy liitteessä II olevan taulukon 1 kentässä 11. Ennen 7 päivää syyskuuta 2010 tehdyille luokitusten peruutuksille voidaan ilmoittaa syyksi ”luokituksen voimassaolo päättynyt muusta syystä”.

9 artikla

Laadullisen tiedon muutokset ja peruutukset

1.   Luottoluokituslaitoksen on raportoitava raportoidun laadullisen tiedon muutoksista ja peruutuksista, jos tämä on tarpeen

a)

laadullisissa tiedoissa tapahtuneiden muutosten huomioon ottamiseksi,

b)

luokitusasteikon raportoinnissa ilmenneiden asiavirheiden korjaamiseksi.

2.   Muiden kuin luokitusasteikkoa koskevien laadullisten tietojen muutoksia varten luottoluokituslaitoksen on toimitettava uusi raportti, joka sisältää päivitetyt tiedot. Luottoluokituslaitoksen on toimitettava uusi laadullisen tiedon raportti vain, jos tiedoissa on muutoksia, ja sen on raportoitava vain muuttuneet tiedot. Jos on kyse menetelmämuutoksesta, luottoluokituslaitoksen on raportoitava päivitetyt laadulliset tiedot ja se voi tässä yhteydessä viitata verkkosivuillaan esitettyihin lisätietoihin jo toteutetuista menetelmämuutoksista.

3.   Jos luokitusasteikossa on muutettu vain luokitusluokkien tai alaluokkien nimityksiä, luottoluokituslaitoksen on toimitettava laadullisen tiedon raportti, joka sisältää nimitysten tai kuvausten muutokset osoittavan päivitetyn kuvauksen aiemmasta luokitusasteikosta (yksilöitynä sen luokitustunnisteella). Muut luokitusasteikkoon liittyvät kentät sisällytetään raporttiin ilman muutoksia. Luottoluokituslaitoksen on käytettävä liitteen I taulukossa 1 määriteltyjä kenttiä.

4.   Jos luokitusasteikkoon tehdään olennaisia muutoksia, luottoluokituslaitoksen on ilmoitettava uusi luokitusasteikko ja toteutettava seuraavat toimenpiteet:

a)

Luottoluokituslaitoksen on toimitettava aiemmasta luokitusasteikosta päivitetty laadullinen tiedosto, jossa voimassaolon päättymispäivä on muutettu edellisen raportointikauden päättymispäiväksi. Luottoluokituslaitoksen on käytettävä liitteen I taulukossa 1 määriteltyjä kenttiä.

b)

Luottoluokituslaitoksen on raportoitava uusi luokitusasteikko uudella yksilöivällä tunnisteella ja voimassaolon alkamispäivällä, joka on luokitusasteikon voimassaolon ensimmäisen raportointikauden alkamispäivä.

c)

Kun luottoluokituslaitos on saanut keskustietokannasta palautetiedoston, jossa vahvistetaan uuden luokitusasteikon hyväksyminen, sen on toimitettava uuden luokitusasteikon mukaiset luokitustietotiedostot ensimmäiseltä raportointikaudelta, jona uutta luokitusasteikkoa sovelletaan.

5.   Jos luokitusasteikko peruutetaan, luottoluokituslaitoksen on toteutettava seuraavat toimenpiteet:

a)

Peruutus on tehtävä ennen kuin luottoluokituslaitos raportoi keskustietokantaan kyseiseen luokitusasteikkoon perustuvia luokitustietoja. Jos luokitustietoja on jo raportoitu, luottoluokituslaitoksen on peruutettava kaikki aiempaan luokitusasteikkoon perustuvat luokitustiedot.

b)

Luottoluokituslaitoksen on toimitettava laadullisen tiedon tiedosto, joka sisältää luokitusasteikon peruutuksen. Luottoluokituslaitoksen on käytettävä liitteen I taulukossa 2 määriteltyä kenttää.

10 artikla

Luokitustietojen peruuttaminen ja aikaisempien luokitustietojen raportointi

1.   Jos raportoiduissa luokitustiedoissa todetaan asiavirheitä, luottoluokituslaitoksen on raportoitava kyseisten luokitustietojen peruuttamisesta ja korvattava peruutetut luokitustiedot.

2.   Luokitustietojen peruuttamista varten luottoluokituslaitoksen on toteutettava jompikumpi seuraavista toimenpiteistä:

a)

Jos kyseessä on meneillään olevaa raportointikautta koskeva luokitustietue, luottoluokituslaitoksen on käytettävä liitteen II taulukossa 2 määriteltyjä kenttiä. Kun alkuperäinen tietue on peruutettu, sen on toimitettava tietueesta uusi versio.

b)

Jos kyseessä on aiempia raportointikausia koskeva luokitustietue, luottoluokituslaitos voi peruuttaa alkuperäiset luokitustiedot kaikilta raportoiduilta kausilta käyttäen liitteen II taulukossa 2 määriteltyä kenttää, joka sisältää peruuttamisen syyn, ja korvata sen jälkeen tietueen alkuperäisen version kaikilta kausilta käyttäen 3 artiklan 4 kohdassa kuvattua menettelyä.

3.   Raportoidessaan luokitustietoja takautuvasti luottoluokituslaitoksen on lisättävä luokituskenttiin luokituksen historiallinen raportointikausi ja syy historiallisten luokitustietojen raportoinnille liitteessä II olevan taulukon 1 kenttien 24 ja 25 mukaisesti.

IV   LUKU

RAPORTOINTITAPA

11 artikla

Raportointikanavat ja tiedonsiirto

1.   Raportoidakseen tietoja keskustietokantaan luottoluokituslaitoksen on käytettävä keskustietokantajärjestelmän raportointimenetelmiä.

2.   Kaikkien keskustietokantaan lähetettävien ja siitä saatavien tiedostojen on oltava XML-muodossa ja noudatettava EAMV:n julkaisemia XSD-skeemoja.

3.   Luottoluokituslaitoksen on nimettävä tiedostot EAMV:n ilmoittaman nimeämiskäytännön mukaisesti.

4.   Luottoluokituslaitoksen on säilytettävä keskustietokantaan lähetetyt ja siitä saadut tiedostot sähköisessä muodossa vähintään viisi vuotta. Ne on pyynnöstä esitettävä EAMV:lle.

12 artikla

Tiedostovaihdon periaatteet ja raportointikaudet

1.   Luottoluokituslaitoksen on lähetettävä kaikki tietyn raportointikauden tiedostot keskustietokantaan raportointikautta seuraavan julkaisuvalmistelukauden aikana. Tämä vaatimus koskee sekä laadullisen tiedon tiedostoja että luokitustietotiedostoja.

2.   Raportointikausi kattaa kuuden kuukauden jakson 1 päivästä tammikuuta 30 päivään kesäkuuta tai 1 päivästä heinäkuuta 31 päivään joulukuuta. Julkaisuvalmistelukausi on kolmen kuukauden jakso kulloisenkin raportointikauden jälkeen 1 päivästä tammikuuta 31 päivään maaliskuuta tai 1 päivästä heinäkuuta 30 päivään syyskuuta. Julkaisuvalmistelukauden ja raportointikauden alkamis- ja päättymisajankohdat määritetään Keski-Euroopan aikoina (CET).

3.   Luottoluokituslaitoksen on toimitettava ensin laadulliset tiedot. Sen on lähetettävä luokitustietotiedostot vasta kun se on saanut keskustietokannasta palautetiedoston, jossa laadulliset tiedot on vahvistettu.

4.   Luottoluokituslaitoksen on kunakin julkaisuvalmistelukautena toimitettava keskustietokantaan luokitustietotiedostot, jotka sisältävät kaikki liitteen II taulukoissa 1, 2 ja 3 esitetyt tiedot. Luokitustietojen peruuttamisista on raportoitava 10 artiklan mukaisesti.

5.   Kun luottoluokituslaitos raportoi tietoja keskustietokantaan ensimmäistä kertaa, sen on toimitettava laadullisen tiedon tiedosto, joka sisältää kaikki liitteen I taulukoissa 1, 2 ja 3 esitetyt laadulliset tiedot. Tämän jälkeen luottoluokituslaitoksen on raportoitava ainoastaan uudet luokitusasteikot sekä laadullisen tiedon päivitykset ja peruutukset 9 artiklan mukaisesti.

6.   Keskustietokantaan toimitettavan ensimmäisen raportin ohella luottoluokituslaitoksen on raportoitava myös aiemmat tiedot 3 artiklan 4 kohdan mukaisesti. Nämä tiedot on raportoitava raportointikausien aikajärjestyksessä varhaisimmasta lähtien.

13 artikla

Raportointimenettely

1.   Luottoluokituslaitoksen on varmistettava, että keskustietokantaan lähetetyt tiedot vastaavat sen sisäistä kirjanpitoa. Kunkin julkaisuvalmistelukauden aikana kaikki tarvittavat tiedostot on lähetettävä aikajärjestyksessä ja virheet on korjattava julkaisuvalmistelukauden kuluessa.

2.   Keskustietokannan on lähetettävä luottoluokituslaitokselle kustakin raportoidusta tiedostosta palautetiedosto, jossa joko vahvistetaan, että tiedosto on vastaanotettu ja tallennettu asianmukaisesti tai ilmoitetaan luottoluokituslaitokselle todetuista virheistä. Kun keskustietokanta on todennut virheen, luottoluokituslaitoksen on lähetettävä korjaukset viipymättä seuraavasti:

a)

kun kyseessä on tiedostovirhe, luottoluokituslaitoksen on korjattava virhe palautetiedostossa esitetyllä tavalla ja lähettävä koko tiedosto uudelleen;

b)

kun kyseessä on sisältövirhe, luottoluokituslaitoksen on korjattava virhe palautetiedostossa esitetyllä tavalla ja lähettävä uudelleen ainoastaan korjatut tietueet.

V   LUKU

LOPPUSÄÄNNÖKSET

14 artikla

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 21 päivänä maaliskuuta 2012.

Komission puolesta

José Manuel BARROSO

Puheenjohtaja


(1)  EUVL L 302, 17.11.2009, s. 1.

(2)  EUVL L 331, 15.12.2010, s. 84.

(3)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 1893/2006, annettu 20 päivänä joulukuuta 2006, tilastollisen toimialaluokituksen NACE Rev. 2 vahvistamisesta sekä neuvoston asetuksen (ETY) N:o 3037/90 ja tiettyjen eri tilastoaloja koskevien yhteisön asetusten muuttamisesta (EUVL L 393, 30.12.2006, s. 1).


LIITE I

Luettelo laadullisen tiedon tiedoston kentistä

Taulukko 1:   Luettelo laadullisen tiedon tiedoston ensimmäisen ilmoituksen ja päivitysten yritystietokentistä

Nro

Kentän tunniste

Kuvaus

Tyyppi

Standardi

1

CRA Name

Nimi, jolla luottoluokituslaitos yksilöidään CEREPin verkkopalvelussa. Sen on vastattava nimeä, jota luottoluokituslaitos käyttää rekisteröintiprosessissa ja kaikissa muissa EAMV:n valvontamenettelyissä. Jos luottoluokituslaitosten ryhmän jäsen raportoi koko ryhmän puolesta, käytetään luottoluokituslaitosten ryhmään viittaavaa nimeä.

Pakollinen ensiraportoinnissa ja muutoksia tehtäessä.

2

CRA Description

Luottoluokituslaitoksen lyhyt kuvaus.

Pakollinen ensiraportoinnissa ja muutoksia tehtäessä.

3

CRA Methodology

Kuvaus luottoluokituslaitoksen luokitusmenetelmästä. Luottoluokituslaitos voi tässä kuvailla luokitusmenetelmänsä erityispiirteet.

Pakollinen ensiraportoinnissa ja muutoksia tehtäessä.

4

Solicited and unsolicited ratings policies

Kuvaus periaatteista, joita luottoluokituslaitos soveltaa pyynnöstä ja pyytämättä annettuihin luokituksiin. Jos käytössä on useampi periaatekokonaisuus, on ilmoitettava, mitä periaatekokonaisuutta sovelletaan mihinkin luokitustyyppiin.

Pakollinen ensiraportoinnissa ja muutoksia tehtäessä.

5

Subsidiary ratings policy

Kuvaus periaatteista, joita sovelletaan tytäryhtiöiden luokitusten raportointiin.

Pakollinen ensiraportoinnissa ja muutoksia tehtäessä. Koskee vain yritysluokituksia antavia luottoluokituslaitoksia.

6

Geographical reporting scope

Kuvaus siitä, onko kattavuus globaali. Ellei, luottoluokituslaitoksen on esitettävä tälle syy.

Pakollinen ensiraportoinnissa ja muutoksia tehtäessä.

Kattavuus (globaali/ei-globaali) ilmoitetaan XML-tunnisteella. Jos kattavuudeksi ilmoitetaan ei-globaali, tämä on perusteltava alikentässä.

7

Definition of default

Kuvaus luottoluokituslaitoksen soveltamasta velvoitteiden laiminlyöntiä koskevasta määritelmästä.

Pakollinen ensiraportoinnissa ja muutoksia tehtäessä.

8

Rating scale identifier

Yksilöi luottoluokituslaitoksen tietyn luokitusasteikon.

Pakollinen, jos luokitusasteikko on raportoitava tai päivitettävä.

9

Rating scale validity start date

Päivä, jona luokitusasteikko tulee voimaan (BOP). Päivän on oltava sama kuin jonkin järjestelmässä olevan raportointikauden alkamispäivämäärä. Päivä ei saa sijoittua jo aiemmin raportoidun sellaisen luokitusasteikon voimassaolokaudelle, jolla on sama soveltamisala.

Pakollinen, jos raportoidaan luokitusasteikon tunniste (Rating scale identifier).

Päivämäärä ISO 8601 –muodossa

(VVVV-KK-PP).

10

Rating scale validity end date

Luokitusasteikon viimeinen voimassaolopäivä (EOP). Päivän on oltava sama kuin jonkin järjestelmässä olevan raportointikauden päättymispäivämäärä. Jos tarkkaa päättymispäivää ei ole tiedossa tai se sijoittuu tulevaisuuteen, ilmoitetaan 9999-01-01. Päivä ei saa sijoittua jo aiemmin raportoidun sellaisen luokitusasteikon voimassaolokaudelle, jolla on sama soveltamisala.

Pakollinen, jos raportoidaan luokitusasteikon tunniste (Rating scale identifier).

Päivämäärä ISO 8601 –muodossa

(VVVV-KK-PP).

11

Time horizon

Yksilöi luokitusasteikon sovellettavuuden ajanjakson suhteen. Rating type- ja Time horizon -tietojen on oltava yhteensopivia.

Pakollinen, jos raportoidaan luokitusasteikon tunniste (Rating scale identifier).

”L” jos luokitusasteikkoa sovelletaan pitkän ajan luokituksiin,

”S” jos luokitusasteikkoa sovelletaan lyhyen ajan luokituksiin.

12

Rating type

Yksilöi luokitusasteikon sovellettavuuden luokitustyypin suhteen. Rating type- ja Time horizon -tietojen on oltava yhteensopivia.

Pakollinen, jos raportoidaan luokitusasteikon tunniste (Rating scale identifier).

”C” jos luokitusasteikkoa sovelletaan yritysluokituksiin,

”S” jos luokitusasteikkoa sovelletaan valtioiden ja julkisyhteisöjen luokituksiin,

”T” jos luokitusasteikkoa sovelletaan strukturoitujen rahoitusvälineiden luokituksiin.

13

Rating category label

Yksilöi luokitusasteikon sisällä tietyn luokitusluokan.

Pakollinen, jos raportoidaan luokitusasteikon tunniste (Rating scale identifier).

14

Rating category description

Luokitusluokan määritelmä luokitusasteikossa.

Pakollinen, jos raportoidaan luokitusasteikon tunniste (Rating scale identifier).

15

Rating category value

Luokitusluokan järjestysnumero luokitusasteikossa; alaluokat katsotaan luokkien sisäisiksi alajaotteluiksi.

Pakollinen, jos raportoidaan luokitusasteikon tunniste (Rating scale identifier).

Järjestysluku on kokonaisluku väliltä 1–20. Luokitusluokkien järjestysluvut ilmoitetaan järjestyksessä peräkkäin. Kutakin luokitusta varten on oltava vähintään yksi luokitusluokka.

16

Notch label

Yksilöi luokitusasteikon sisällä tietyn alaluokan. Alaluokilla tarkennetaan luokitusluokkia.

Pakollinen, jos ilmoitetaan luokitusasteikon alaluokka.

17

Notch description

Alaluokan määritelmä luokitusasteikossa.

Pakollinen, jos ilmoitetaan luokitusasteikon alaluokka.

18

Notch value

Alaluokan järjestysnumero luokitusasteikossa. Alaluokan numero on kullekin luokitukselle annettu arvo, joka yksilöi luokituksen kunkin kauden alussa ja lopussa.

Pakollinen, jos ilmoitetaan luokitusasteikon alaluokka.

Alaluokan järjestysnumero on kokonaisluku väliltä 1–99. Annettujen arvojen on oltava peräkkäisiä. Kuhunkin luokitusluokkaan voi kuulua ennalta rajoittamaton määrä alaluokkia.


Taulukko 2:   Kenttä luokitusasteikkojen peruuttamista varten

Nro

Kentän tunniste

Kuvaus

Tyyppi

Standardi

1

Rating scale identifier

Peruutettavan luokitusasteikon tunniste.

Pakollinen.


Taulukko 3:   Luettelo laadullisen tiedon tiedoston teknisistä kentistä

Nro

Kentän tunniste

Kuvaus

Tyyppi

Standardi

1

Language

Määrittelee tiedoston kielen.

Pakollinen.

ISO 639-1.

2

CRA unique identifier

Järjestelmän sisäinen tunnus, jolla luottoluokituslaitos yksilöidään. Oltava sama kuin tiedoston lähettävän luottoluokituslaitoksen BIC-koodi (Business Identifier Code).

Pakollinen.

ISO 9362.

3

Version

Sen XML-skeemamäärittelyn (XSD) versio, jota tiedoston luonnissa on käytetty.

Pakollinen.

Oltava tarkka versionumero.

4

Creation date

Tiedoston luontipäivämäärä.

Pakollinen.

Päivämäärä ISO 8601 –muodossa

(VVVV-KK-PP).

5

Creation time

Tiedoston luontikellonaika. Ilmoitetaan tiedoston luoneen luottoluokituslaitoksen paikallisajassa ja ilmaistaan koordinoituna yleisaikana (UTC) +/- x tuntia.

Pakollinen.

Kellonaika ISO 8601 –muodossa

(TT:MM:SS).

6

Creation time offset

Osoittaa, että tiedoston luonnin paikallisaika poikkeaa UTC-ajasta HH-arvon verran. Erillinen alikenttä, jossa arvo (+/-) HH, tarpeen mukaan kesäaikaan sovitettuna.

Pakollinen.


LIITE II

Luettelo luokitustietotiedoston kentistä

Taulukko 1:   Luettelo luokitustietotiedoston sisältökentistä

Nro

Kentän tunniste

Kuvaus

Tyyppi

Standardi

1

Rating identifier

Luokituksen yksilöivä tunniste, pysyy ajan mittaan muuttumattomana.

Pakollinen.

2

Rating name

Luokituksen nimi tai kuvaus. Yksilöi luokituksen, rahoitusvälineen tai luokitellun liikkeeseenlaskijan.

Vapaaehtoinen.

3

Internal instrument identifier

Luokitellun rahoitusvälineen yksilöivä tunnus. Pysyy ajan mittaan muuttumattomana.

Pakollinen.

Koskee ainoastaan strukturoitujen rahoitusvälineiden (ei strukturoitujen investointivälineiden (SIV)) luokituksia.

4

Standard instrument identifier

Luokitellun instrumentin ISIN-numero (International Securities Identifying Number). Pysyy ajan mittaan muuttumattomana.

Vapaaehtoinen.

Koskee ainoastaan strukturoitujen rahoitusvälineiden (ei SIVien) luokituksia.

ISO 6166 -koodi.

5

Internal issuer identifier

Liikkeeseenlaskijan (tai liikkeeseenlaskijan emoyhtiön) yksilöivä tunniste. Pysyy ajan mittaan muuttumattomana.

Pakollinen.

Koskee ainoastaan yritysten, valtioiden ja julkisyhteisöjen sekä SIVien luokituksia.

6

Standard issuer identifier

Liikkeeseenlaskijan yksilöivä BIC-koodi (Business Identifier Code). Pysyy ajan mittaan muuttumattomana.

Vapaaehtoinen.

Koskee ainoastaan yritysten, valtioiden ja julkisyhteisöjen sekä SIVien luokituksia.

ISO 9362 -koodi.

7

Rating BOP

Alaluokan arvo raportointikauden alussa. Oltava sama kuin luokituksen edellisen kauden EOP -arvo (Rating EOP), paitsi jos luokitusasteikkoon on tullut muutoksia.

Pakollinen.

Koskee ainoastaan luokituksia, jotka olivat olemassa raportointikauden alkaessa.

8

Rating EOP

Alaluokan arvo raportointikauden lopussa.

Pakollinen.

Koskee ainoastaan luokituksia, jotka olivat olemassa raportointikauden päättyessä.

9

New rating

Osoittaa, että luokitus on luotu kyseisenä raportointikautena ensimmäisen kerran.

Pakollinen.

10

Withdrawal

Osoittaa, että luokitus peruutettiin raportointikauden aikana. Peruuttamisen jälkeen kyseistä luokitusta ei enää raportoida seuraavina raportointikausina.

Pakollinen, jos luokitus peruutettiin raportointikauden aikana.

11

Withdrawal reason

Syy Peruutus-kentän (Withdrawal) tiedolle.

Pakollinen, jos raportoidaan Withdrawal-kenttä.

”1”, jos kyseessä ovat väärät tai riittämättömät tiedot liikkeeseen-laskijasta/liik-keeseen-laskusta,

”2”, jos kyseessä on luokituksen kohteen konkurssi tai velkojen uudelleenjärjestely,

”3”, jos kyseessä on luokituksen kohteen uudelleen-organisointi, kuten sen sulauttaminen tai osto,

”4”, jos kyseessä on velkasitou-muksen maturiteetin päättyminen,

”5”, jos kyseessä on luottoluokitus-laitoksen liiketoiminta-mallin mukainen luokituksen voimassaolon automaattinen päättyminen,

”6”, jos kyseessä on luokituksen voimassaolon päättyminen muusta syystä.

12

Default

Osoittaa, onko luokitellulla liikkeeseenlaskijalla tai rahoitusvälineellä esiintynyt raportointikaudella velvoitteiden laiminlyöntejä 9 artiklan 2 kohdan mukaisesti.

Pakollinen.

13

Solicited/Unsolicited

Luottoluokitus katsotaan pyytämättä annetuksi, jos sitä ei ole annettu liikkeeseenlaskijan tai luokituksen kohteen pyynnöstä. Luottoluokitus katsotaan pyynnöstä annetuksi, jos se on annettu liikkeeseenlaskijan, luokituksen kohteen tai näiden edustajan aloitteesta.

Pakollinen.

”S”, jos luokitus on annettu pyynnöstä,

”U”, jos luokitus on annettu pyytämättä,

”N”, jos tätä tietoa ei ole saatavilla 7 päivää syyskuuta 2010 edeltäviltä raportointi-kausilta.

14

Location of the issuance of the rating

Määrittelee luokituksen antajan.

Pakollinen.

”I”, jos luokituksen on antanut EU:ssa asetuksen (EY) N:o 1060/2009 mukaisesti rekisteröity luottoluokitus-laitos,

”E”, jos luokitus on vahvistettu asetuksen (EY) N:o 1060/2009 4 artiklan 3 kohdan mukaisesti,

”T”, jos luokituksen on antanut asetuksen (EY) N:o 1060/2009, sellaisena kuin se on muutettuna, 5 artiklan 2 kohdan mukaisesti sertifioitu luottoluokitus-laitos,

”N”, jos tätä tietoa ei ole saatavilla 7 päivää syyskuuta 2010 edeltäviltä raportointi-kausilta,

”O” kaikissa muissa tapauksissa.

15

Time horizon

Osoittaa sen, onko luokitus lyhyen vai pitkän ajan luokitus. Pysyy ajan mittaan muuttumattomana.

Pakollinen.

”S”, jos lyhyen ajan luokitus,

”L”, jos pitkän ajan luokitus.

16

Rating type

Osoittaa, onko luokitus yritysluokitus, valtion tai julkisyhteisön luokitus vai strukturoidun rahoitusvälineen luokitus. Pysyy ajan mittaan muuttumattomana.

Pakollinen.

”C”, jos yritysluokitus,

”S”, jos valtion tai julkisyhteisön luokitus,

”T”, jos strukturoidun rahoitus-välineen luokitus.

17

Country

Luokitellun liikkeeseenlaskijan/instrumentin maatunnus.

Pakollinen.

ISO 3166–1. Kategoria ”kansainvälinen” ilmaistaan koodilla ”ZZ”.

18

Industry

Liikkeeseenlaskijan toimiala.

Pakollinen.

Koskee yritysluokituksia.

”FI”, jos kyseessä on rahoituslaitos, kuten luottolaitos tai sijoituspalveluyritys,

”IN”, jos kyseessä on vakuutus-yritys,

”CO”, jos kyseessä on yrityssektorin liikkeeseen-laskija, jota ei pidetä rahoitus-laitoksena eikä vakuutus-yrityksenä.

19

Sector

Ilmoittaa valtioiden ja julkisyhteisöjen luokitusten alaluokan.

Pakollinen.

Koskee valtioiden ja julkisyhteisöjen luokituksia.

”FC”, jos ulkomaan-valuuttainen valtion luokitus,

”SL”, jos paikallis-valuuttainen valtion luokitus,

”SM”, jos kunnan tai muun alemman hallintotason luokitus,

”SO”, jos ylikansallisen organisaation luokitus,

”PE”, jos julkisen elimen luokitus.

20

Asset class

Määrittelee strukturoitujen rahoitusvälineiden luokitusten tärkeimmät omaisuusluokat.

Pakollinen.

Koskee strukturoitujen rahoitusvälineiden luokituksia.

”ABS”, jos omaisuus-vakuudellinen arvopaperi,

”RMBS”, jos asuntolaina-vakuudellinen arvopaperi,

”CMBS”, jos liikekiinteistö-laina-vakuudellinen arvopaperi,

”CDO”, jos vakuudellinen velkasitoumus,

”ABCP”, jos lyhytaikainen omaisuus-vakuudellinen rahamarkkina-velkakirja,

”OTH” kaikissa muissa tapauksissa.

21

Sub-asset

Määrittelee ABS-, RMBS- ja CDO-luokitusten alaluokan.

Pakollinen.

Koskee strukturoitujen rahoitusvälineiden luokitusten määrättyjä omaisuusluokkia.

ABS:

”CCS”, jos luottokortti-saatava-vakuudellinen arvopaperi,

”ALB”, jos autolaina-vakuudellinen arvopaperi,

”OTH”, jos muun tyyppinen ABS.

RMBS:

”HEL”, jos asunto-osakelaina,

”PRR”, jos ensisijainen RMBS,

”NPR”, jos toissijainen RMBS.

CDO:

”CFH”, jos kassavirta-pohjainen tai hybridi CDO/CLO,

”SDO”, jos synteettinen CDO/CLO,

”MVO”, jos markkina-arvo-perusteinen CDO/CLO.

22

Vintage year

Ilmoittaa luokitellun instrumentin liikkeeseenlaskuvuoden. Pysyy ajan mittaan muuttumattomana.

Pakollinen.

Koskee strukturoitujen rahoitusvälineiden luokituksia.

23

Responsible CRA unique identifier

Luokituksesta vastuussa olevan tahon BIC-koodi (Business Identifier Code), eli:

kun kyseessä on EU:ssa annettu luokitus, luokituksen antaneen, asetuksen (EY) N:o 1060/2009 mukaisesti rekisteröidyn luottoluokituslaitoksen BIC-koodi,

kun kyseessä on vahvistettu luokitus, luokituksen vahvistaneen, asetuksen (EY) N:o 1060/2009 mukaisesti rekisteröidyn luottoluokituslaitoksen BIC-koodi,

kun kyseessä on asetuksen (EY) N:o 1060/2009 mukaisesti sertifioidun luottoluokituslaitoksen antama luokitus, sertifioidun laitoksen BIC-koodi,

kun kyseessä on kolmannessa maassa annettu luokitus, jota ei ole vahvistanut asetuksen (EY) N:o 1060/2009 mukaisesti rekisteröity luottoluokituslaitos, luokituksen antaneen, kolmannen maan luokituslaitoksen BIC-koodi.

Pakollinen.

ISO 9362.

24

Historical reporting period of the rating

Ilmoittaa luokituksen raportointikauden, jos se on menneisyydessä. Ilmoitettava, jos luokitus raportoidaan jo julkaistulle kaudelle asiavirheiden korjaamista varten.

Vapaaehtoinen.

Päivämäärä ISO 8601 –muodossa (VVVV-KK-PP).

25

Reason for historical rating reporting

Syy sille, miksi luokitus raportoidaan jo aiemmin raportoidulle kaudelle.

Pakollinen, jos raportoidaan luokituksen historiallinen raportointikausi (Historical reporting period of the rating -kenttä).


Taulukko 2:   Luettelo kentistä luokitustietojen peruuttamista varten

Nro

Kentän tunniste

Kuvaus

Tyyppi

Standardi

1

Rating identifier

Peruutettavan luokituksen tunniste.

Pakollinen.

2

Reason for Historic Cancellation

Syy sille, miksi luokitus peruutetaan kaikilta aiemmin raportoiduilta kausilta.

Vapaaehtoinen.

Pakollinen, kun kyse on täydellisestä peruuttamisesta (luokitus peruutetaan kaikilta kausilta).


Taulukko 3:   Luettelo luokitustietotiedoston teknisistä kentistä

Nro

Kentän tunniste

Kuvaus

Tyyppi

Standardi

1

Language

Määrittelee tiedoston kielen.

Pakollinen.

ISO 639-1

2

CRA unique identifier

Järjestelmän sisäinen tunnus, jolla luottoluokituslaitos yksilöidään. Oltava sama kuin tiedoston lähettävän luottoluokituslaitoksen BIC-koodi (Business Identifier Code).

Pakollinen.

ISO 9362

3

Version

Sen XML-skeemamäärittelyn (XSD) versio, jota tiedoston luonnissa on käytetty.

Pakollinen.

Oltava tarkka versionumero.

4

Creation date

Tiedoston luontipäivämäärä.

Pakollinen.

Päivämäärä ISO 8601 –muodossa (VVVV-KK-PP).

5

Creation time

Tiedoston luontikellonaika. Ilmoitetaan tiedoston luoneen luottoluokituslaitoksen paikallisajassa ja ilmaistaan Greenwichin yleisaikana (UTC) +/– x tuntia.

Pakollinen.

Kellonaika ISO 8601 –muodossa (TT:MM:SS).

6

Creation time offset

Osoittaa, että tiedoston luonnin paikallisaika poikkeaa UTC-ajasta HH-arvon verran. Erillinen alikenttä, jossa arvo (+/–) HH, tarpeen mukaan kesäaikaan sovitettuna.

Pakollinen.

7

Reporting period

Ilmoittaa tiedoston raportointikauden. Sama kuin kauden alkamispäivämäärä.

Pakollinen.

BOP:n päivämäärä ISO 8601 –muodossa (VVVV-KK-PP).

8

Number of records

Luokitustietueiden kokonaismäärä tiedostossa, luokitusilmoitukset ja peruutukset mukaan luettuina.

Pakollinen.


Top