Εθελοντές νέοι — κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

 

ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ:

Σύσταση — κινητικότητα των νέων εθελοντών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ;

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΠΛΑΙΣΙΟ

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα:

* ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Διασυνοριακές εθελοντικές δραστηριότητες για νέους: δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι νέοι, με τη δική τους ελεύθερη θέληση για το γενικό συμφέρον, για μια συνεχή περίοδο, στο πλαίσιο ενός σαφούς συστήματος, σε μια χώρα πέρα από τη χώρα διαμονής τους, μη αμειβόμενες ή με συμβολική αμοιβή και/ή κάλυψη εξόδων.

Μη τυπική εκπαίδευση: οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διδάσκεται από πιστοποιημένο δάσκαλο ή υπεύθυνο. Δεν οδηγεί σε χορήγηση επίσημου τίτλου εκπαίδευσης. Συμβάλλει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων ενός ατόμου, π.χ. προγράμματα συνεχούς κατάρτισης για ενηλίκους και πρόσκοποι για παιδιά.

Άτυπη μάθηση: δεν υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δεν γίνεται χορήγηση τίτλων εκπαίδευσης. Ο δάσκαλος είναι απλώς ένα άτομο με περισσότερα προσόντα από το άτομο που μαθαίνει, π.χ. μια νταντά που βοηθάει ένα παιδί να μάθει να διαβάζει.

Εργαζόμενος στον τομέα της νεολαίας: άτομο που κατευθύνει και υποστηρίζει τους νέους στην προσωπική, κοινωνική και εκπαιδευτική τους ανάπτυξη.

ΚΥΡΙΑ ΠΡΑΞΗ

Σύσταση του Συμβουλίου της 20ής Νοεμβρίου 2008 σχετικά με την κινητικότητα των νέων εθελοντών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ C 319 της 13.12.2008, σ. 8-10)

ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Συμπεράσματα του Συμβουλίου για τις γλωσσικές ικανότητες με σκοπό την προώθηση της κινητικότητας (ΕΕ C 372 της 20.12.2011, σ. 27-30)

Συμπεράσματα του Συμβουλίου για κριτήριο αναφοράς σχετικά με τη μαθησιακή κινητικότητα (ΕΕ C 372 της 20.12.2011, σ. 31-35)

τελευταία ενημέρωση 17.01.2017