23.3.2017   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 78/1


ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2017/542 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

της 22ας Μαρτίου 2017

για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1272/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ταξινόμηση, την επισήμανση και τη συσκευασία των ουσιών και των μειγμάτων με την προσθήκη ενός παραρτήματος σχετικά με την παροχή εναρμονισμένων πληροφοριών που αφορούν την ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτου κινδύνου για την υγεία

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1272/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Δεκεμβρίου 2008, για την ταξινόμηση, την επισήμανση και τη συσκευασία των ουσιών και των μειγμάτων, την τροποποίηση και την κατάργηση των οδηγιών 67/548/ΕΟΚ και 1999/45/ΕΚ και την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1907/2006 (1), και ιδίως τα άρθρα 45 παράγραφος 4 και 53 παράγραφος 1,

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

(1)

Προκειμένου να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, οι οργανισμοί που ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 45 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1272/2008 χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με τα μείγματα που διατίθενται στην αγορά και ταξινομούνται ως επικίνδυνα βάσει των επιπτώσεών τους στην υγεία και των φυσικών τους επιπτώσεων. Οι πληροφορίες αυτές υποβάλλονται στους φορείς που έχουν ορισθεί σε εθνικό επίπεδο από τους εισαγωγείς και τους μεταγενέστερους χρήστες και κατά κανόνα περιλαμβάνουν την ταυτοποίηση του προϊόντος, τον εντοπισμό των κινδύνων, πληροφορίες για τη σύνθεση και τοξικολογικά στοιχεία. Τα κέντρα δηλητηριάσεων βασίζονται σε πληροφορίες που παρέχονται από τους εν λόγω οριζόμενους φορείς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστούν φορείς και τα ίδια τα κέντρα δηλητηριάσεων.

(2)

Η Επιτροπή διενήργησε την επανεξέταση που προβλέπεται στο άρθρο 45 παράγραφος 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1272/2008, και τα αποτελέσματά της, τα οποία βασίστηκαν σε ενδελεχή διαβούλευση εμπειρογνωμόνων, δημοσιεύθηκαν τον Ιανουάριο του 2012. Η επανεξέταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σημαντική πολυμορφία στα σημερινά συστήματα κοινοποίησης, στους μορφότυπους δεδομένων και στις ειδικές απαιτήσεις ανά χώρα σχετικά με τις ζητούμενες πληροφορίες στα κράτη μέλη. Αυτό σημαίνει ότι οι εισαγωγείς και οι μεταγενέστεροι χρήστες που διαθέτουν τα μείγματα στην αγορά σε διαφορετικά κράτη μέλη υπόκεινται σε πολλαπλές υποβολές στοιχείων και σε διάφορες μορφές όσον αφορά πληροφορίες που είναι συχνά παρόμοιες. Η επανεξέταση έδειξε επίσης ότι αυτή η πολυμορφία οδηγεί σε ανακολουθίες όσον αφορά τις πληροφορίες που διατίθενται στο ιατρικό προσωπικό και στο ευρύ κοινό σε περιπτώσεις περιστατικών δηλητηρίασης σε διαφορετικά κράτη μέλη.

(3)

Τα ευρήματα της επανεξέτασης υποστηρίχθηκαν από μια μελέτη κόστους — οφέλους της Επιτροπής που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2015 (2), η οποία επιβεβαιώνει ότι, πέραν της καλύτερης ανταπόκρισης σε καταστάσεις εκτάκτου κινδύνου για την υγεία, η εναρμόνιση των πληροφοριών που πρέπει να παρέχονται στους οριζόμενους φορείς θα οδηγεί γενικά σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

(4)

Ζητήθηκε η γνώμη ενδιαφερομένων φορέων, όπως του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κέντρων Δηλητηριάσεων και Κλινικής Τοξικολογίας (EAPCCT), ιδίως στο πλαίσιο της μελέτης κόστους — οφέλους και μέσω ενός αριθμού εργαστηρίων.

(5)

Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να εναρμονιστούν οι πληροφορίες που θα λαμβάνουν οι οριζόμενοι φορείς από τους εισαγωγείς και τους μεταγενέστερους χρήστες, καθώς και να θεσπιστεί ένας μορφότυπος για την υποβολή των πληροφοριών.

(6)

Είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί ποιες πληροφορίες πρέπει να υποβάλλονται στον οριζόμενο φορέα. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την ταυτοποίηση του μείγματος και του υποβάλλοντος, τον προσδιορισμό της επικινδυνότητας και τα συστατικά του μείγματος. Λόγω του γεγονότος ότι οι συνθέσεις των παρασκευασμάτων δύνανται να υπόκεινται σε συχνές ελαφρές τροποποιήσεις με ελάχιστη ή καμία επίπτωση στην αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σχετικά με την υγεία, η απαίτηση παροχής πληροφοριών σχετικά με τα συστατικά του μείγματος σε ακριβή ποσοστά θα ήταν δυσανάλογη. Ως εκ τούτου, εναλλακτικά, μπορούν να υποβληθούν πληροφορίες ως προς το εύρος συγκέντρωσης των στοιχείων του μείγματος. Τα όρια του εν λόγω εύρους θα πρέπει να καθορίζονται βάσει των επιπτώσεων στην υγεία και των φυσικών επιπτώσεων των συστατικών του μείγματος και της καταλληλότητας των πληροφοριών για την ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτου κινδύνου για την υγεία.

(7)

Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι τα μείγματα που ταξινομούνται ως επικίνδυνα μπορεί επίσης να περιέχουν μη ταξινομημένα συστατικά, τα οποία ενδέχεται εντούτοις να έχουν αρνητικές επιδράσεις μετά από μη προβλεπόμενη χρήση (π.χ. μετά από κατάποση), οι οριζόμενοι φορείς θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες για τα εν λόγω συστατικά όταν θα χρειάζεται να αποφασίσουν τα σχετικά μέτρα πρόληψης ή θεραπείας.

(8)

Ο μορφότυπος για την υποβολή πληροφοριών θα πρέπει να εναρμονιστεί, προκειμένου να μπορούν οι εισαγωγείς και οι μεταγενέστεροι χρήστες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά κράτη μέλη να χρησιμοποιούν την ίδια διατύπωση ή μορφότυπο στα διάφορα κράτη μέλη. Οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά με εναρμονισμένο μορφότυπο XML που τηρείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων και να διατίθενται δωρεάν.

(9)

Για τη διευκόλυνση της διαβίβασης των πληροφοριών για την προβλεπόμενη χρήση ενός μείγματος και για να υποστηριχθεί η στατιστική ανάλυση των σχετικών περιπτώσεων δηλητηρίασης, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα ευρωπαϊκό σύστημα κατηγοροποίησης προϊόντων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων και να χρησιμοποιείται για την υποβολή πληροφοριών.

(10)

Σύμφωνα με τη μελέτη κόστους — οφέλους της Επιτροπής, τα κέντρα δηλητηριάσεων και άλλοι εξουσιοδοτημένοι φορείς ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την ορθή ταυτοποίηση του μείγματος έως και στο 40 % των κλήσεων που δέχονται. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άσκοπη χορήγηση υπερβολικής θεραπευτικής αγωγής και νοσηλείας για προληπτικούς λόγους. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της εναρμόνισης των πληροφοριών είναι αναγκαίο να απαιτείται η ταυτοποίηση κάθε μείγματος με έναν μοναδικό αλφαριθμητικό κωδικό (μοναδικός κωδικός ταυτοποίησης τύπου), που θα πρέπει να τοποθετείται στην ετικέτα.

(11)

Οι περισσότερες κλήσεις προς τα κέντρα δηλητηριάσεων και άλλους εξουσιοδοτημένους φορείς αφορούν τυχαία έκθεση σε επικίνδυνα μείγματα που χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές, καθώς και, σε μικρότερο βαθμό, από επαγγελματίες. Μόνο ένας μικρός αριθμός κλήσεων αφορούν μείγματα για βιομηχανική χρήση, που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις συνήθως υπάρχει πληρέστερη γνώση των μειγμάτων που χρησιμοποιούνται και είναι γενικά διαθέσιμη ιατρική φροντίδα. Ως εκ τούτου, σε εισαγωγείς και μεταγενέστερους χρήστες μειγμάτων για βιομηχανική χρήση θα πρέπει να επιτρέπεται να πληρούν περιορισμένες απαιτήσεις πληροφόρησης.

(12)

Προκειμένου να διαδοθούν οι αναγκαίες εργασίες για την προσαρμογή του μορφότυπου υποβολής δεδομένων και να δοθεί προτεραιότητα σε ενέργειες παροχής πληροφοριών όπου αυτό είναι περισσότερο αναγκαίο, κρίνεται εύλογο και αναλογικό να προβλεφθεί σταδιακή εφαρμογή των νέων απαιτήσεων πληροφόρησης που ορίζει ο παρών κανονισμός ανάλογα με τη χρήση του μείγματος.

(13)

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση και να αποφευχθεί το δυσανάλογο κόστος, τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στους οριζόμενους φορείς πριν από την ημερομηνία εφαρμογής του παρόντος κανονισμού θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για ορισμένο διάστημα μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος κανονισμού. Εάν ωστόσο επέλθουν σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση ή στην τοξικολογία του μείγματος, θα απαιτηθεί η υποβολή στοιχείων επικαιροποίησης σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό.

(14)

Τα μέτρα που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό είναι σύμφωνα με τη γνώμη της επιτροπής που έχει συσταθεί βάσει του άρθρου 54 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1272/2008,

ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:

Άρθρο 1

Ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1272/2008 τροποποιείται ως εξής:

1)

Στο άρθρο 25 προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος 7:

«7.   Όταν σύμφωνα με το παράρτημα VIII ο υποβάλλων δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό ταυτοποίησης τύπου, αυτός πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα σύμφωνα με τις διατάξεις του τμήματος 5 του μέρους Α του εν λόγω παραρτήματος.».

2)

Προστίθεται το παράρτημα VIII όπως καθορίζεται στο παράρτημα του παρόντος κανονισμού.

Άρθρο 2

Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Βρυξέλλες, 22 Μαρτίου 2017.

Για την Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Jean-Claude JUNCKER


(1)  ΕΕ L 353 της 31.12.2008, σ. 1.

(2)  Μελέτη για την υποστήριξη της εναρμόνισης των πληροφοριών που θα πρέπει να υποβάλλονται στα κέντρα δηλητηριάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 45 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1272/2008 (κανονισμός CLP), της 3.3.2015.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

«

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII

Εναρμονισμένες πληροφορίες σχετικά με την ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτου κινδύνου για την υγεία και προληπτικά μέτρα

ΜΕΡΟΣ A

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

1.   Εφαρμογή

1.1.   Οι εισαγωγείς και οι μεταγενέστεροι χρήστες που διαθέτουν μείγματα στην αγορά για χρήση από τους καταναλωτές, κατά την έννοια του μέρους Α τμήμα 2.4 του παρόντος παραρτήματος, πρέπει να συμμορφώνονται με το παρόν παράρτημα από την 1η Ιανουαρίου 2020.

1.2.   Οι εισαγωγείς και οι μεταγενέστεροι χρήστες που διαθέτουν μείγματα στην αγορά για επαγγελματική χρήση, κατά την έννοια του μέρους Α τμήμα 2.4 του παρόντος παραρτήματος, πρέπει να συμμορφώνονται με το παρόν παράρτημα από την 1η Ιανουαρίου 2021.

1.3.   Οι εισαγωγείς και οι μεταγενέστεροι χρήστες που διαθέτουν μείγματα στην αγορά για βιομηχανική χρήση, κατά την έννοια του μέρους Α τμήμα 2.4 του παρόντος παραρτήματος, πρέπει να συμμορφώνονται με το παρόν παράρτημα από την 1η Ιανουαρίου 2024.

1.4.   Οι εισαγωγείς και οι μεταγενέστεροι χρήστες που έχουν υποβάλει πληροφορίες σχετικά με επικίνδυνα μείγματα σε φορέα που ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 45 παράγραφος 1 πριν από τις ημερομηνίες εφαρμογής που αναφέρονται στα τμήματα 1.1, 1.2 και 1.3 οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με το παρόν παράρτημα, δεν υποχρεούνται για τα εν λόγω μείγματα να συμμορφώνονται με το παρόν παράρτημα έως την 1η Ιανουαρίου 2025.

1.5.   Κατά παρέκκλιση από το τμήμα 1.4, εάν μία από τις μεταβολές που περιγράφονται στο μέρος Β τμήμα 4.1 του παρόντος παραρτήματος έχει επέλθει πριν από την 1η Ιανουαρίου 2025, οι εισαγωγείς και οι μεταγενέστεροι χρήστες πρέπει να έχουν συμμορφωθεί με το παρόν παράρτημα πριν από τη διάθεση του εν λόγω μείγματος, όπως τροποποιήθηκε, στην αγορά.

2.   Σκοπός, ορισμοί και πεδίο εφαρμογής

2.1.   Το παρόν παράρτημα ορίζει τις απαιτήσεις που οι εισαγωγείς και οι μεταγενέστεροι χρήστες οι οποίοι διαθέτουν μείγματα στην αγορά, αναφερόμενοι στο εξής ως “υποβάλλοντες”, πρέπει να πληρούν όσον αφορά την υποβολή πληροφοριών, ούτως ώστε οι οριζόμενοι φορείς να έχουν στη διάθεσή τους όλες τις πληροφορίες για την εκτέλεση των καθηκόντων για τα οποία είναι αρμόδιοι βάσει του άρθρου 45.

2.2.   Το παρόν παράρτημα δεν εφαρμόζεται σε μείγματα που προορίζονται για επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη και σε μείγματα που προορίζονται για έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και διαδικασιών παραγωγής, όπως ορίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 22 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1907/2006.

Το παρόν παράρτημα δεν εφαρμόζεται σε μείγματα που ταξινομούνται μόνο για έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους κινδύνους:

1)

αέρια υπό πίεση·

2)

εκρηκτικά (ασταθή εκρηκτικά και υποδιαιρέσεις 1.1 έως 1.6).

2.3.   Στην περίπτωση των μειγμάτων που διατίθενται στην αγορά αποκλειστικά για βιομηχανική χρήση, οι υποβάλλοντες δύνανται να επιλέξουν περιορισμένη υποβολή ως εναλλακτική λύση στις γενικές απαιτήσεις υποβολής, σύμφωνα με το παρόν μέρος τμήμα 5.3 καθώς και το μέρος Β τμήμα 3.1.1, υπό την προϋπόθεση ότι είναι διαθέσιμη η ταχεία πρόσβαση σε πρόσθετες λεπτομερείς πληροφορίες, σύμφωνα με το μέρος Β τμήμα 1.3.

2.4.   Για τους σκοπούς του παρόντος παραρτήματος, εφαρμόζονται οι ακόλουθοι ορισμοί:

1)

“Μείγμα για χρήση από τους καταναλωτές” είναι το μείγμα που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από καταναλωτές.

2)

“Μείγμα για επαγγελματική χρήση” είναι το μείγμα που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες χρήστες αλλά όχι σε βιομηχανικούς χώρους.

3)

“Μείγμα για βιομηχανική χρήση” είναι το μείγμα που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί μόνο σε βιομηχανικούς χώρους.

Όταν τα μείγματα έχουν περισσότερες της μιας χρήσεις, πρέπει να πληρούνται οι απαιτήσεις για όλες τις σχετικές κατηγορίες χρήσης.

3.   Απαιτήσεις για την υποβολή στοιχείων

3.1.   Πριν από τη διάθεση μειγμάτων στην αγορά οι υποβάλλοντες παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα μείγματα που ταξινομούνται ως επικίνδυνα, βάσει των επιπτώσεών τους στην υγεία ή των φυσικών τους επιπτώσεων, στους φορείς που ορίζονται βάσει του άρθρου 45 παράγραφος 1 (στο εξής “οριζόμενοι φορείς”), στο κράτος μέλος ή στα κράτη μέλη όπου το μείγμα διατίθεται στην αγορά.

Η υποβολή στοιχείων περιλαμβάνει τις πληροφορίες που προβλέπονται στο μέρος Β. Υποβάλλεται με ηλεκτρονικά μέσα, σε μορφότυπο XML που παρέχει ο Οργανισμός και διατίθεται ατελώς.

3.2.   Όταν, μετά την παραλαβή των πληροφοριών που προβλέπονται στο τμήμα 3.1 ένας οριζόμενος φορέας υποβάλλει αιτιολογημένο αίτημα στον υποβάλλοντα ζητώντας του συμπληρωματικές πληροφορίες ή διευκρινίσεις που είναι αναγκαίες για τον εν λόγω φορέα ώστε να εκτελέσει τα καθήκοντα για τα οποία είναι αρμόδιος βάσει του άρθρου 45, ο υποβάλλων παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες ή διευκρινίσεις που ζητούνται χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

3.3.   Οι πληροφορίες υποβάλλονται στην (στις) επίσημη(-ες) γλώσσα(-ες) του (των) κράτους(-ών) μέλους(-ών) όπου το μείγμα διατίθεται στην αγορά, εκτός εάν το (τα) ενδιαφερόμενο(-α) κράτος(-η) μέλος(-η) προβλέπει(-ουν) διαφορετικά.

3.4.   Η προβλεπόμενη χρήση του μείγματος πρέπει να περιγράφεται σύμφωνα με ένα εναρμονισμένο σύστημα κατηγοριοποίησης προϊόντων που διατίθεται από τον Οργανισμό.

3.5.   Η επικαιροποίηση των υποβληθεισών πληροφοριών πραγματοποιείται χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στο μέρος Β τμήμα 4.1.

4.   Ομαδική υποβολή

4.1.   Η ενιαία υποβολή, στο εξής “ομαδική υποβολή”, μπορεί να παρέχεται για περισσότερα από ένα μείγματα όταν όλα τα μείγματα μιας ομάδας έχουν την ίδια ταξινόμηση για την υγεία και τους φυσικούς κινδύνους και ανήκουν στην ίδια κατηγορία προϊόντων που αναφέρονται στο τμήμα 3.4.

4.2.   Ομαδική υποβολή επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες όλα τα μείγματα της ομάδας περιλαμβάνουν τα ίδια συστατικά (όπως ορίζονται στο μέρος Β τμήμα 3.2) και για καθένα από τα συστατικά το αναφερόμενο εύρος συγκέντρωσης είναι το ίδιο για όλα τα μείγματα (όπως προβλέπεται στο μέρος Β τμήμα 3.4).

4.3.   Κατά παρέκκλιση από το τμήμα 4.2, η ομαδική υποβολή θα επιτρέπεται επίσης στις περιπτώσεις όπου η διαφορά στη σύσταση μεταξύ των διαφόρων μειγμάτων της ομάδας αφορά μόνο αρώματα ή αρωματικές ουσίες, υπό την προϋπόθεση ότι η ολική συγκέντρωση των αρωμάτων και των αρωματικών ουσιών που περιέχονται σε κάθε μείγμα δεν υπερβαίνει το 5 %.

4.4.   Στην περίπτωση ομαδικής υποβολής οι πληροφορίες που απαιτούνται στο μέρος Β παρέχονται για καθένα από τα μείγματα που περιλαμβάνονται στην ομάδα, ανάλογα με την περίπτωση.

5.   Μοναδικός κωδικός ταυτοποίησης τύπου (Unique Formula Identifier — UFI)

5.1.   Ο υποβάλλων πρέπει να δημιουργήσει έναν μοναδικό κωδικό ταυτοποίησης τύπου, στο εξής UFI, με ηλεκτρονικά μέσα που διατίθενται από τον Οργανισμό. Ο UFI είναι ένας μοναδικός αλφαριθμητικός κωδικός που συνδέει μονοσήμαντα τις υποβληθείσες πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση ενός μείγματος ή μιας ομάδας μειγμάτων με ένα συγκεκριμένο μείγμα ή ομάδα μειγμάτων. Η χορήγηση ενός UFI είναι δωρεάν.

Νέος UFI δημιουργείται όταν μια αλλαγή στη σύνθεση του μείγματος ή της ομάδας μειγμάτων πληροί μία ή περισσότερες από τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο μέρος Β τμήμα 4.1 τέταρτη περίπτωση στοιχεία α), β) και γ).

Κατά παρέκκλιση από το δεύτερο εδάφιο, δεν απαιτείται νέος UFI για μείγματα ομαδικής υποβολής που περιέχουν αρώματα ή αρωματικές ουσίες, υπό την προϋπόθεση ότι η μεταβολή της σύνθεσης αφορά μόνο τα εν λόγω αρώματα ή αρωματικές ουσίες ή την προσθήκη νέων αρωμάτων ή αρωματικών ουσιών.

5.2.   Ο υποβάλλων εκτυπώνει ή επικολλά τον UFI στην ετικέτα του επικίνδυνου μείγματος. Του UFI προηγείται η αναγραφή του ακρωνυμίου “UFI” με κεφαλαία γράμματα, και πρέπει να είναι ευδιάκριτος, ευανάγνωστος και με ανεξίτηλη σήμανση.

5.3.   Κατά παρέκκλιση από το τμήμα 5.2, ο UFI μπορεί στην περίπτωση επικίνδυνων μειγμάτων για βιομηχανική χρήση και για τα μείγματα που δεν είναι συσκευασμένα, εναλλακτικά, να αναφέρεται στο δελτίο δεδομένων ασφαλείας.

6.   Μορφότυποι και τεχνική υποστήριξη για την υποβολή πληροφοριών

6.1.   Ο Οργανισμός ορίζει, διατηρεί και επικαιροποιεί το πρόγραμμα δημιουργίας του UFI, τους μορφότυπους XML για την υποβολή στοιχείων και ένα εναρμονισμένο σύστημα κατηγοριοποίησης προϊόντων, τα οποία διαθέτει δωρεάν μέσω του οικείου δικτυακού τόπου.

6.2.   Ο Οργανισμός παρέχει τεχνική και επιστημονική καθοδήγηση, τεχνική υποστήριξη και τα εργαλεία που διευκολύνουν την υποβολή πληροφοριών.

ΜΕΡΟΣ B

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

1.   Ταυτοποίηση του μείγματος και του υποβάλλοντος

1.1.   Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος του μείγματος

Ο αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος παρέχεται σύμφωνα με το άρθρο 18 παράγραφος 3 στοιχείο α).

Παρέχεται η πλήρης εμπορική ονομασία (ή ονομασίες) του μείγματος, συμπεριλαμβανομένων, ανάλογα με την περίπτωση, της εμπορικής ονομασίας, της ονομασίας του προϊόντος και εναλλακτικών ονομασιών όπως εμφανίζονται στην ετικέτα, χωρίς συντμήσεις και με τρόπο που καθιστά δυνατή την ακριβή ταυτοποίησή του.

Επιπλέον, ο (οι) UFI πρέπει να περιλαμβάνεται(-ονται) στην υποβολή των στοιχείων.

1.2.   Στοιχεία του υποβάλλοντος

Παρέχονται ονοματεπώνυμο, πλήρης διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υποβάλλοντος. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να συμφωνούν με τα στοιχεία που παρέχονται στην ετικέτα σύμφωνα με το άρθρο 17 παράγραφος 1 στοιχείο α).

1.3.   Αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ταχεία πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες για το προϊόν

Στην περίπτωση περιορισμένης υποβολής, όπως ορίζεται στο μέρος Α τμήμα 2.3, παρέχεται ένας αριθμός τηλεφώνου και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ταχεία πρόσβαση σε πρόσθετες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το προϊόν στη γλώσσα που προβλέπεται στο μέρος Α τμήμα 3.3 για τους οριζόμενους φορείς σε περίπτωση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ο αριθμός τηλεφώνου πρέπει να είναι προσβάσιμος 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

2.   Προσδιορισμός των κινδύνων και πρόσθετες πληροφορίες

Το παρόν τμήμα καθορίζει τις απαιτήσεις πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία και τους φυσικούς κινδύνους του μείγματος και τις κατάλληλες πληροφορίες προειδοποίησης που σχετίζονται με τους κινδύνους αυτούς, καθώς και τις πρόσθετες πληροφορίες που πρέπει να περιλαμβάνονται στην υποβολή των στοιχείων.

2.1.   Ταξινόμηση του μείγματος

Η ταξινόμηση του μείγματος ως προς τους κινδύνους για την υγεία και τους φυσικούς κινδύνους (είδος και κατηγορία κινδύνου) παρέχονται σύμφωνα με τους κανόνες ταξινόμησης του παραρτήματος I.

2.2.   Στοιχεία επισήμανσης

Παρέχονται, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα στοιχεία επισήμανσης που απαιτούνται σύμφωνα με το άρθρο 17:

κωδικοί των εικονογραμμάτων κινδύνου (παράρτημα V),

προειδοποιητική λέξη,

κωδικοί δηλώσεων επικινδυνότητας (παράρτημα III, καθώς και συμπληρωματικές πληροφορίες κινδύνου),

κωδικοί δηλώσεων προφύλαξης.

2.3.   Τοξικολογικές πληροφορίες

Στην υποβολή στοιχείων πρέπει να περιλαμβάνονται οι πληροφορίες για τις τοξικολογικές επιπτώσεις του μείγματος ή των συστατικών του που απαιτούνται στο τμήμα 11 του δελτίου δεδομένων ασφαλείας του μείγματος, σύμφωνα με το παράρτημα II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1907/2006.

2.4.   Πρόσθετες πληροφορίες

Παρέχονται οι ακόλουθες πρόσθετες πληροφορίες:

ο (οι) τύπος(-οι) και οι διαστάσεις της συσκευασίας που χρησιμοποιείται για τη διάθεση του μείγματος στην αγορά για χρήση από καταναλωτές ή επαγγελματική χρήση,

το (τα) χρώμα(-τα) και η (οι) φυσική(-ές) κατάσταση(-εις) του μείγματος, όπως διατίθεται,

το pH, κατά περίπτωση,

η κατηγοριοποίηση του προϊόντος (βλέπε τμήμα 3.4 του μέρους Α),

η χρήση (από καταναλωτές, επαγγελματική, βιομηχανική ή συνδυασμός οποιωνδήποτε από τις τρεις).

3.   Πληροφορίες σχετικά με συστατικά του μείγματος

3.1.   Γενικές απαιτήσεις

Η χημική ταυτότητα και οι συγκεντρώσεις των συστατικών που περιέχονται στο μείγμα πρέπει να αναφέρονται στην υποβολή στοιχείων σύμφωνα με τα τμήματα 3.2, 3.3 και 3.4.

Συστατικά που δεν είναι παρόντα σε ένα μείγμα δεν πρέπει να κοινοποιηθούν.

Κατά παρέκκλιση από το δεύτερο εδάφιο, σε μια ομαδική υποβολή συστατικά αρώματος ή αρωματικής ουσίας σε μείγματα θα πρέπει να είναι παρόντα σε τουλάχιστον ένα από τα μείγματα.

Για την ομαδική υποβολή, όταν τα αρώματα ή οι αρωματικές ουσίες ποικίλλουν μεταξύ των μειγμάτων που περιλαμβάνονται στην ομάδα, πρέπει να παρέχεται κατάλογος των μειγμάτων και των αρωμάτων ή των αρωματικών ουσιών που περιέχουν, συμπεριλαμβανομένης της ταξινόμησής τους.

3.1.1.   Απαιτήσεις για μείγματα βιομηχανικής χρήσης

Στην περίπτωση περιορισμένης υποβολής, όπως ορίζεται στο μέρος Α τμήμα 2.3, οι πληροφορίες που πρέπει να υποβάλλονται σχετικά με τη σύνθεση του μείγματος για βιομηχανική χρήση δύνανται να περιορίζονται στις πληροφορίες που περιέχονται στο δελτίο δεδομένων ασφαλείας σύμφωνα με το παράρτημα II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1907/2006, με την προϋπόθεση ότι επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά είναι άμεσα διαθέσιμες, εφόσον ζητηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το τμήμα 1.3.

3.2.   Συστατικά μείγματος

3.2.1.   Ουσίες

Ο αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος για τις ουσίες που προσδιορίζονται σύμφωνα με το τμήμα 3.3 πρέπει να παρέχεται σύμφωνα με το άρθρο 18 παράγραφος 2. Ωστόσο δύναται να χρησιμοποιείται η ονομασία INCI, μια ονομασία δείκτη χρώματος ή άλλη διεθνής χημική ονομασία, υπό την προϋπόθεση ότι η χημική ονομασία είναι γνωστή και ορίζει χωρίς αμφισβήτηση την ταυτότητα της ουσίας. Παρέχεται επίσης η χημική ονομασία των ουσιών για τις οποίες έχει επιτραπεί εναλλακτική χημική ονομασία, σύμφωνα με το άρθρο 24.

3.2.2.   Μείγμα εντός μείγματος

Όταν ένα μείγμα χρησιμοποιείται στη σύνθεση ενός δεύτερου μείγματος που διατίθεται στην αγορά, το πρώτο μείγμα αναφέρεται ως μείγμα εντός μείγματος (στο εξής: MIM, “mixture in mixture”).

Πληροφορίες σχετικά με τις ουσίες που περιέχονται σε ένα ΜΙΜ παρέχονται σύμφωνα με τα κριτήρια του τμήματος 3.2.1, εκτός εάν ο υποβάλλων δεν έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την πλήρη σύνθεση του ΜΙΜ. Στην τελευταία περίπτωση παρέχονται πληροφορίες σύμφωνα με το τμήμα 3 σχετικά με τα γνωστά συστατικά μείγματος και το ΜΙΜ ταυτοποιείται με τον αναγνωριστικό κωδικό προϊόντος σύμφωνα με το άρθρο 18 παράγραφος 3 στοιχείο α), μαζί με τη συγκέντρωσή του και τον UFI, εφόσον είναι διαθέσιμα. Ελλείψει UFI παρέχονται το δελτίο δεδομένων ασφαλείας του ΜΙΜ, καθώς και το όνομα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός τηλεφώνου του προμηθευτή του ΜΙΜ.

3.2.3.   Γενικοί αναγνωριστικοί κωδικοί προϊόντος

Κατά παρέκκλιση από τα τμήματα 3.2.1 και 3.2.2, οι γενικοί αναγνωριστικοί κωδικοί προϊόντος “αρώματα”, “αρωματικές ουσίες” ή “χρωστικές ουσίες” επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για συστατικά μειγμάτων τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την προσθήκη αρώματος, οσμής ή χρώματος, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

τα συστατικά του μείγματος δεν ταξινομούνται σε κανέναν κίνδυνο για την υγεία,

η συγκέντρωση των συστατικών του μείγματος που προσδιορίζεται με ορισμένο γενικό αναγνωριστικό κωδικό προϊόντος δεν υπερβαίνει συνολικά:

α)

το 5 % για το σύνολο των αρωμάτων και των αρωματικών ουσιών· και

β)

το 25 % για το σύνολο των χρωστικών ουσιών.

3.3.   Συστατικά μείγματος που υπόκεινται σε απαιτήσεις για την υποβολή στοιχείων

Τα ακόλουθα συστατικά μείγματος (ουσίες και MIM) πρέπει να αναφέρονται:

1)

συστατικά μείγματος που ταξινομούνται ως επικίνδυνα βάσει των επιπτώσεών τους στην υγεία ή των φυσικών τους επιπτώσεων τα οποία:

περιέχονται σε συγκεντρώσεις ίσες ή μεγαλύτερες του 0,1 %,

αναγνωρίζονται ακόμη και σε συγκεντρώσεις μικρότερες του 0,1 %, εκτός εάν ο υποβάλλων μπορεί να αποδείξει ότι τα εν λόγω συστατικά δεν σχετίζονται με τους σκοπούς ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτου κινδύνου για την υγεία και σε προληπτικά μέτρα·

2)

συστατικά μείγματος που δεν ταξινομούνται ως επικίνδυνα βάσει των επιπτώσεών τους στην υγεία ή των φυσικών τους επιπτώσεων τα οποία προσδιορίζονται και περιέχονται σε συγκεντρώσεις ίσες ή μεγαλύτερες του 1 %.

3.4.   Συγκέντρωση και εύρος συγκεντρώσεων συστατικών του μείγματος

Οι υποβάλλοντες παρέχουν τις πληροφορίες που ορίζονται στα τμήματα 3.4.1 και 3.4.2 όσον αφορά τη συγκέντρωση των συστατικών (ουσιών και MIM) του μείγματος σύμφωνα με το τμήμα 3.3.

3.4.1.   Επικίνδυνα συστατικά μείζονος ανησυχίας για καταστάσεις έκτακτου κινδύνου για την υγεία και προληπτικά μέτρα

Όταν συστατικά μείγματος ταξινομούνται σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό σε τουλάχιστον μία από τις κατηγορίες κινδύνου οι οποίες απαριθμούνται πιο κάτω, η συγκέντρωσή τους σε ένα μείγμα εκφράζεται ως ακριβή ποσοστά κατά φθίνουσα τάξη κατά βάρος ή όγκο:

οξεία τοξικότητα, κατηγορία 1, 2 ή 3,

ειδική τοξικότητα στα όργανα-στόχους — μία εφάπαξ έκθεση, κατηγορία 1 ή 2,

ειδική τοξικότητα στα όργανα-στόχους — επαναλαμβανόμενη έκθεση, κατηγορία 1 ή 2,

διάβρωση του δέρματος, κατηγορία 1, 1A, 1B ή 1Γ,

σοβαρή οφθαλμική βλάβη, κατηγορία 1.

Ως εναλλακτική δυνατότητα, αντί της παροχής συγκεντρώσεων σε ακριβή ποσοστά, μπορεί να υποβληθεί εύρος ποσοστών σύμφωνα με τον πίνακα 1.

Πίνακας 1

Εύρος συγκεντρώσεων που εφαρμόζεται για τα επικίνδυνα συστατικά μείζονος ανησυχίας για καταστάσεις έκτακτου κινδύνου για την υγεία (ουσίες ή MIM)

Εύρος συγκέντρωσης του επικίνδυνου συστατικού που περιέχεται στο μείγμα (%)

Μέγιστη τιμή του εύρους συγκεντρώσεων που πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την υποβολή

≥ 25 - < 100

5 % μονάδες

≥ 10 - < 25

3 % μονάδες

≥ 1 - < 10

1 % μονάδες

≥ 0,1 - < 1

0,3 % μονάδες

> 0 - < 0,1

0,1 % μονάδες

3.4.2.   Άλλα επικίνδυνα συστατικά και συστατικά που δεν ταξινομούνται ως επικίνδυνα

Η συγκέντρωση επικίνδυνων συστατικών στο μείγμα τα οποία δεν ταξινομούνται σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες κινδύνου που αναφέρονται στο τμήμα 3.4.1 και των προσδιορισθέντων συστατικών τα οποία δεν ταξινομούνται ως επικίνδυνα θα εκφράζονται, σύμφωνα με τον πίνακα 2, ως εύρος ποσοστών κατά φθίνουσα τάξη κατά βάρος ή όγκο. Εναλλακτικά, μπορούν να παρέχονται ακριβή ποσοστά.

Κατά παρέκκλιση από το πρώτο εδάφιο, για τα συστατικά αρωμάτων ή αρωματικής ουσίας που δεν ταξινομούνται ή ταξινομούνται μόνο για ευαισθητοποίηση του δέρματος κατηγορίας 1, 1Α ή 1Β ή για τοξικότητα από αναρρόφηση, οι υποβάλλοντες δεν υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωσή τους, υπό την προϋπόθεση ότι η ολική συγκέντρωση δεν υπερβαίνει το 5 %.

Πίνακας 2

Εύρος συγκεντρώσεων που εφαρμόζεται για άλλα επικίνδυνα συστατικά και συστατικά που δεν ταξινομούνται ως επικίνδυνα (ουσίες ή MIM)

Εύρος συγκέντρωσης του συστατικού που περιέχεται στο μείγμα (%)

Μέγιστη τιμή του εύρους συγκεντρώσεων που πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την υποβολή

≥ 25 - < 100

20 % μονάδες

≥ 10 - < 25

10 % μονάδες

≥ 1 - < 10

3 % μονάδες

> 0 - < 1

1 % μονάδες

3.5.   Ταξινόμηση συστατικών μείγματος (ουσίες και MIM)

Παρέχεται η ταξινόμηση των συστατικών μείγματος ως προς τους κινδύνους για την υγεία και τους φυσικούς κινδύνους (είδη κινδύνου, κατηγορίες κινδύνου και δηλώσεις επικινδυνότητας). Αυτό περιλαμβάνει την ταξινόμηση για όλες τουλάχιστον τις ουσίες που αναφέρονται στο παράρτημα II σημείο 3.2.1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1907/2006 όσον αφορά τις απαιτήσεις για τη σύνταξη των δελτίων δεδομένων ασφαλείας. Εναλλακτικά, στην περίπτωση ΜΙΜ είναι δυνατόν να παρασχεθεί μόνον η ταξινόμηση ως προς τους κινδύνους για την υγεία και τους φυσικούς κινδύνους.

4.   Υποβολή επικαιροποίησης

4.1.   Όταν ισχύει μία από τις ακόλουθες μεταβολές σε ένα μείγμα, σε ατομική ή ομαδική υποβολή, οι υποβάλλοντες παρέχουν επικαιροποίηση της υποβολής πριν από τη διάθεση στην αγορά του εν λόγω μείγματος, όπως τροποποιήθηκε:

όταν έχει αλλάξει ο αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος του μείγματος (συμπεριλαμβανομένου του UFI),

όταν η ταξινόμηση του μείγματος ως προς τους κινδύνους για την υγεία ή τους φυσικούς κινδύνους έχει αλλάξει,

όταν σχετικές νέες τοξικολογικές πληροφορίες που απαιτούνται στο τμήμα 11 του δελτίου δεδομένων ασφαλείας καθίστανται διαθέσιμες ως προς τις επικίνδυνες ιδιότητες του μείγματος ή των συστατικών του,

εάν μια αλλαγή στη σύνθεση του μείγματος πληροί μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α)

προσθήκη, υποκατάσταση ή κατάργηση ενός ή περισσότερων συστατικών του μείγματος που δηλώνονται σύμφωνα με το τμήμα 3.3·

β)

μεταβολή στη συγκέντρωση ενός συστατικού του μείγματος που υπερβαίνει το εύρος συγκεντρώσεων που παρασχέθηκαν στο πλαίσιο της αρχικής υποβολής·

γ)

η ακριβής συγκέντρωση ενός συστατικού είχε παρασχεθεί σύμφωνα με τα τμήματα 3.4.1. ή 3.4.2., και επέρχεται αλλαγή της εν λόγω συγκέντρωσης πέρα από τα όρια που αναφέρονται στον πίνακα 3.

Πίνακας 3

Διακυμάνσεις της συγκέντρωσης των συστατικών που απαιτούν υποβολή επικαιροποίησης

Ακριβής συγκέντρωση του συστατικού που περιέχεται στο μείγμα (%)

Διακυμάνσεις (±) της αρχικής συγκέντρωσης συστατικού που απαιτούν υποβολή επικαιροποίησης

> 25 - ≤ 100

5 %

> 10 - ≤ 25

10 %

> 2,5 - ≤ 10

20 %

≤ 2,5

30 %

Όταν οι αρωματικές ουσίες ή τα αρώματα σε μια ομαδική υποβολή αλλάζουν, επικαιροποιείται ο κατάλογος των μειγμάτων και των αρωματικών ουσιών ή αρωμάτων που περιέχουν, όπως απαιτείται σύμφωνα με το τμήμα 3.1.

4.2.   Περιεχόμενο της υποβολής επικαιροποίησης

Η υποβολή επικαιροποίησης περιλαμβάνει αναθεωρημένη έκδοση της προηγούμενης υποβολής με τις νέες διαθέσιμες πληροφορίες, όπως περιγράφεται στο τμήμα 4.1.

ΜΕΡΟΣ Γ

ΜΟΡΦΟΤΥΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

1.1.   Μορφή υποβολής

Η υποβολή πληροφοριών στους οριζόμενους φορείς σύμφωνα με το άρθρο 45 γίνεται σε μορφότυπο που παρέχεται από τον Οργανισμό. Ο μορφότυπος για την υποβολή των πληροφοριών περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

1.2.   Ταυτοποίηση του μείγματος και του υποβάλλοντος

Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος

Πλήρης εμπορική ονομασία του προϊόντος (σε περίπτωση ομαδικής υποβολής, αναφέρονται όλοι οι αναγνωριστικοί κωδικοί προϊόντος)

Άλλες ονομασίες, συνώνυμα.

Μοναδικός(-οί) κωδικός(-οί) ταυτοποίησης τύπου (UFI)

Άλλα αναγνωριστικά στοιχεία (αριθμός άδειας, εταιρικοί κωδικοί προϊόντος)

Στοιχεία επικοινωνίας του υποβάλλοντος

Όνομα

Πλήρης διεύθυνση

Αριθμός τηλεφώνου

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Στοιχεία επικοινωνίας για την ταχεία πρόσβαση σε επιπρόσθετες πληροφορίες για το προϊόν (όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα). Μόνο για περιορισμένη υποβολή

Όνομα

Αριθμός τηλεφώνου (όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα)

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

1.3.   Ταξινόμηση του μείγματος, στοιχεία επισήμανσης και τοξικολογία

Ταξινόμηση του μείγματος και στοιχεία επισήμανσης

Τάξη επικινδυνότητας και κατηγορία

Κωδικοί των εικονογραμμάτων κινδύνου (παράρτημα V)

Προειδοποιητική λέξη

Κωδικοί δηλώσεων επικινδυνότητας, συμπεριλαμβανομένων και των κωδικών των συμπληρωματικών πληροφοριών επικινδυνότητας (παράρτημα III)

Κωδικοί δηλώσεων προφύλαξης (παράρτημα IV)

Τοξικολογικές πληροφορίες

Περιγραφή της τοξικότητας του μείγματος ή των συστατικών του [όπως απαιτείται στο τμήμα 11 του δελτίου δεδομένων ασφαλείας σύμφωνα με το παράρτημα II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1907/2006]

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το μείγμα

Χρώμα

pH (κατά περίπτωση)

Φυσική κατάσταση

Συσκευασία (τύπος και μέγεθος)

Προβλεπόμενη χρήση (κωδικός κατηγοριοποίησης του προϊόντος)

Χρήσεις (από καταναλωτές, επαγγελματική, βιομηχανική)

1.4.   Αναγνωριστικοί κωδικοί προϊόντος των συστατικών του μείγματος

Αναγνωριστικοί κωδικοί προϊόντος των συστατικών του μείγματος (ουσίες και μείγματα εντός μειγμάτων, κατά περίπτωση)

Χημική/εμπορική ονομασία των συστατικών

Αριθμός CAS (κατά περίπτωση)

Αριθμός ΕΚ (κατά περίπτωση)

UFI (κατά περίπτωση)

Συγκέντρωση και εύρος συγκεντρώσεων των συστατικών του μείγματος

Ακριβής συγκέντρωση ή εύρος συγκεντρώσεων

Ταξινόμηση συστατικών μείγματος (ουσιών και MIM)

Ταξινόμηση επικινδυνότητας (κατά περίπτωση)

Επιπλέον αναγνωριστικά στοιχεία (κατά περίπτωση και σχετικά με την ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτου κινδύνου για την υγεία)

Κατάλογος σύμφωνα με το μέρος Β τμήμα 3.1 τέταρτο εδάφιο (κατά περίπτωση)

».