Europæisk undersøgelse af sprogkundskaber

 

RESUMÉ AF:

Meddelelse (COM(2007) 184 final) — standarder for den europæiske undersøgelse af sprogkundskaber

HVAD ER FORMÅLET MED MEDDELELSEN?

Den indfører en europæisk undersøgelse, der har til formål at give lande, beslutningstagere, lærere og andre aktører troværdige og sammenlignelige data om fremmedsprogskundskaber i Den Europæiske Union (EU).

HOVEDPUNKTER

Færdigheder og sprog, der skal testes

Skala for kompetenceniveau

Undersøgelsen bør baseres på et redskab, som måler en række stigende færdighedsniveauer fra A1, begynder- eller basisniveau, til B2, mellemniveau, på skalaen i den fælles europæiske referenceramme for sprog.

Kontekstuelle data

Testens population

Målpopulationen bliver udtrukket blandt skoleelever i det sidste år på sekundæruddannelsens første trin (ISCED-niveau 2) eller, hvis der ikke undervises i et andet fremmedsprog på dette trin, sekundæruddannelsens andet trin (ISCED-niveau 3).

Testredskaber

Både computerbaserede prøver og prøver med papir og blyant kan anvendes i undersøgelsen. De computerbaserede prøver stilles til rådighed for at tilpasse testredskaberne til nationale behov, og de anvender open source-software.

Udgifter

De nationale udgifter til undersøgelsen afhænger af undersøgelsens endelige udformning. De internationale udgifter, der bliver dækket af EU som en del af handlingsprogrammet for livslang læring (2007–2013), omfatter udgifter til udvikling og koordinering af prøver, identifikation af stikprøve og stikprøvemetoder samt analyse og rapportering af resultaterne.

Gennemførelse af undersøgelsen

BAGGRUND

Fremmedsprogskundskaber står fortsat højt på EU’s uddannelsesdagsorden med både programmet Erasmus+ og ET 2020-strategirammen vedrørende samarbejde på uddannelsesområdet, hvilket giver området høj prioritet.

For yderligere oplysninger henvises til:

HOVEDDOKUMENT

Meddelelse fra Kommissionen til Rådet — Rammerne for den europæiske undersøgelse af sprogkundskaber (COM(2007) 184 final af 13.4.2007)

seneste ajourføring 21.11.2016