4.6.2015   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

CA 183/1


MEDDELELSE OM ALMINDELIGE UDVÆLGELSESPRØVER

Læger (AD 11)

EPSO/AD/308/15 — Bruxelles

EPSO/AD/309/15 — Luxembourg og Ispra

(2015/C 183 A/01)

Ansøgningsfrist: 7. juli 2015 kl. 12.00 (middag), Bruxellestid

Det Europæiske Personaleudvælgelseskontor (EPSO) afholder ovennævnte almindelige udvælgelsesprøver på grundlag af kvalifikationer og prøver med henblik på at oprette nogle reservelister, som Europa-Kommissionen kan anvende ved ansættelse af nye tjenestemænd som » læger « (ansættelsesgruppe AD) i Bruxelles (BE), Luxembourg (LU) eller Ispra (IT).

Meddelelsen om udvælgelsesprøve udgør sammen med de generelle regler for almindelige udvælgelsesprøver, som er offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende C 70 A af 27. februar 2015 (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/?uri=EUT:C:2015:070A:TOC), den juridisk bindende ramme for udvælgelsesprocedurerne.

Antal pladser på reservelisten:

EPSO/AD/308/15 — Bruxelles: 10

EPSO/AD/309/15 — Tjenestested 1. Luxembourg: 5 Tjenestested 2. Ispra: 5

Målet er at ansætte læger med tjenestested på de steder, der er angivet i denne meddelelse, men det udelukker ikke, at artikel 7 i personalevedtægten kan tages i anvendelse; ifølge denne artikel kan en tjenestemand i løbet af sin ansættelse overføres til et andet tjenestested, hvis det er i tjenestens interesse (omtalte artikel 7 findes i forordning nr. 31 (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1962R0031:20140101:DA:PDF)).

EPSO/AD/309/15 omfatter to områder. Man kan kun tilmelde sig ét af områderne. Området vælges i forbindelse med onlinetilmeldingen, og det kan ikke ændres, når onlinetilmeldingen er valideret.

HVILKE OPGAVER KAN JEG FORVENTE AT UDFØRE?

Ansøgere, der ansættes efter denne udvælgelsesprøve, vil blive beskæftiget med fire hovedopgaver:

1.

Lægeundersøgelse og rådgivning af ansatte og ansøgere til ledige stillinger.

2.

Sundhedskampagner, forebyggelse og beskyttelse på arbejdspladsen.

3.

Kontakt til eksterne læger og/eller hospitalsafdelinger.

4.

Teamledelse og administration.

I BILAG I findes yderligere oplysninger om de opgaver, der typisk skal udføres.

KAN JEG SØGE?

Følgende betingelser skal ALLE være opfyldt, når ansøgningen valideres:

Almindelige betingelser

Ansøgerne skal:

være i besiddelse af deres civile rettigheder i en af EU's medlemsstater

have opfyldt deres forpligtelser i henhold til de nationale love om værnepligt

opfylde de vandelskrav, der stilles for at bestride det pågældende arbejde.

Særlige betingelser: sprog

Sprog 1: minimumsniveau — C1 i et af de 24 officielle EU-sprog

Sprog 2: minimumsniveau — B2 i engelsk, fransk eller tysk (må ikke være det samme som sprog 1)

Der henvises til den fælles europæiske referenceramme for sprog, hvor der findes yderligere oplysninger om inddelingen i sprogniveau (https://europass.cedefop.europa.eu/da/resources/european-language-levels-cefr)

Særlige betingelser: kvalifikationer og erhvervserfaring

Uddannelse på universitetsniveau, der er normeret til mindst 4 år , og som er afsluttet med et eksamensbevis i lægevidenskab, der er anerkendt i en af Den Europæiske Unions medlemsstater,

og

et bevis for speciallægeuddannelse, som er opnået efter ovennævnte eksamensbevis.

I bilag I til de generelle regler for almindelige udvælgelsesprøver findes der yderligere oplysninger om uddannelse (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/?uri=EUT:C:2015:070A:TOC)

Mindst 12 års erhvervserfaring (som er opnået efter eksamensbeviset i lægevidenskab) inden for et eller flere af følgende relevante områder:

for EPSO/AD/308/15 — Bruxelles: arbejdsmedicin, almen medicin, intern medicin, tropemedicin, ergonomi, lægetilsyn med sygefravær, folkesundhed eller psykiatri

for EPSO/AD/309/15 — Luxembourg/Ispra: arbejdsmedicin, almen medicin, intern medicin, tropemedicin, ergonomi, lægetilsyn med sygefravær, folkesundhed, psykiatri, akutmedicin (kun for Ispra) eller strålebeskyttelse.

Det andet sprog skal være engelsk, fransk eller tysk . Disse sprog er EU-institutionernes vigtigste arbejdssprog, og nyansatte skal derfor i tjenestens interesse være i stand til umiddelbart at arbejde og kommunikere effektivt på mindst et af disse sprog i deres daglige arbejde.

I BILAG II findes yderligere oplysninger om sprog og EU's udvælgelsesprøver.

HVORDAN FINDER UDVÆLGELSEN STED?

1)    Udvælgelse efter kvalifikationer

For det første kontrolleres det på grundlag af ansøgernes oplysninger og for alle ansøgningers vedkommende, om adgangskravene til den enkelte udvælgelsesprøve er opfyldt.

For det andet, men kun for de ansøgere, der opfylder adgangskravene , sker der en udvælgelse efter kvalifikationer på grundlag af de oplysninger, som ansøgerne har angivet i deres ansøgning under Talent Screener/Evaluateur de talent/Talentfilter. Udvælgelseskomiteen fastsætter en vægtning for hvert udvælgelseskriterium , som afspejler kriteriets relative betydning (1-3), og alle svar tildeles fra 0-4 point.

Udvælgelseskomitéen multiplicerer efterfølgende pointene med vægtningen for de enkelte kriterier og lægger pointene sammen med henblik på at udvælge ansøgerne med den bedst egnede profil i forhold til de opgaver, der skal udføres.

I BILAG III findes en liste over de kriterier, der gælder for de enkelte tjenestesteder.

2)    Assessmentcenter

Til denne del indkaldes der højst 3 gange så mange ansøgere, som der er plads til på reservelisten for hver udvælgelsesprøve. De ansøgere, der samlet har opnået de højeste antal point ved udvælgelsen efter kvalifikationer, vil blive indkaldt til et assessmentcenter af 1-2 dages varighed, hvor de skal aflægge en række prøver på deres andet sprog . Assessmentcentret vil for EPSO/AD/308/15 højst sandsynligt finde sted i Bruxelles og for EPSO/AD/309/15 højst sandsynligt i Luxembourg .

Som det fremgår af nedenstående oversigt vil ansøgerne i forbindelse med assessmentcentret blive prøvet i otte generelle kompetencer og de særlige kompetencer, der kræves til denne udvælgelsesprøve, ved hjælp af 5 prøver (interviews om generelle og særlige kompetencer, gruppeøvelse, casestudy og drøftelse af 2 kliniske tilfælde):

Kompetence

Prøver

1.

Analyse og problemløsning

Casestudy

Gruppeøvelse

2.

Kommunikation

Casestudy

Interview om generelle kompetencer

3.

Levering af kvalitet og resultater

Casestudy

Interview om generelle kompetencer

4.

Læring og udvikling

Gruppeøvelse

Interview om generelle kompetencer

5.

Prioritering og organisation

Casestudy

Gruppeøvelse

6.

Stresshåndtering

Gruppeøvelse

Interview om generelle kompetencer

7.

Samarbejde

Gruppeøvelse

Interview om generelle kompetencer

8.

Lederskab

Gruppeøvelse

Interview om generelle kompetencer

Antal point, som kræves

3/10 for hver kompetence og 40/80 for det samlede resultat

Særlige kompetencer

Interview om særlige kompetencer

Drøftelse af 2 kliniske tilfælde

Antal point, som kræves

30/60

30/60

3)    Reserveliste

Efter at have kontrolleret ansøgernes bilag opstiller udvælgelseskomiteen en reserveliste for hver udvælgelsesprøve og hvert tjenestested over de ansøgere, der opfylder adgangskravene, og som samlet har opnået de højeste antal point efter assessmentcentret, indtil antallet af pladser er besat. Navnene på reservelisten ordnes alfabetisk.

HVORNÅR OG HVORDAN KAN JEG SØGE?

Der søges online på EPSO's hjemmeside http://jobs.eu-careers.eu senest den:

7. juli 2015 kl. 12.00 (middag), Bruxellestid.


BILAG I

ARBEJDSOPGAVER

Formålet med disse almindelige udvælgelsesprøver er at ansætte administratorer (AD 11), der skal udføre følgende lægefaglige opgaver:

lægeundersøgelse af personale og ansøgere til ledige stillinger

arbejdsmedicinske undersøgelser og konsultationer

administrative lægefaglige udtalelser

lægeligt tilsyn med sygefravær

akutmedicin (kun for Ispra)

sundhedskampagner

strålebeskyttelse (kun for Luxembourg og Ispra)

deltagelse i forskellige fora

arbejdsmiljø

invaliditet

EU-institutionernes udvalg af ledende rådgivende læger

teamledelse

kontakt til eksterne læger og/eller hospitaler på deres specialområder

forvaltning af administrative sager og procedurer.

Slut på BILAG I, klik her for at komme tilbage til hovedteksten.


BILAG II

SPROG

Med henvisning til EU-Domstolens dom (Store Afdeling) i sag C-566/10 P, Italien mod Kommissionen, ønsker EU-institutionerne at begrunde, hvorfor valget af sprog 2 i forbindelse med denne udvælgelsesprøve er begrænset til nogle få officielle EU-sprog.

Ansøgerne gøres opmærksom på, at rækken af sprog, der kan vælges som andet sprog i forbindelse med denne udvælgelsesprøve, er blevet fastlagt ud fra tjenestens interesse, idet alle nyansatte umiddelbart skal kunne indgå i det daglige arbejde og være i stand til at kommunikere effektivt. Ellers ville der være stor fare for, at institutionerne ikke kunne fungere effektivt.

På baggrund af den sproglige praksis, som længe har været gældende i forbindelse med EU-institutionernes interne kommunikation, og tjenestegrenenes behov i forbindelse med den eksterne kommunikation og sagsbehandlingen, er engelsk, fransk og tysk stadig de mest benyttede sprog. Engelsk, fransk og tysk er desuden de mest almindelige fremmedsprog i Den Europæiske Union og de sprog, der oftest studeres som første fremmedsprog. Det er samtidig en bekræftelse af det uddannelsesniveau og de faglige kompetencer, som det i praksis forventes, at ansøgerne til en stilling i EU-institutionerne er i besiddelse af, nemlig at de behersker mindst et af disse sprog. Ud fra en betragtning om at der skal være balance mellem tjenestens interesser og behov og ansøgernes færdigheder, jf. udvælgelsesprøvens særlige fagområder, er det berettiget at afholde prøverne på disse tre sprog, så det sikres, at alle ansøgere, uanset hvilket sprog de har som deres officielle første sprog, behersker mindst et af disse tre officielle sprog i et sådant omfang, at de kan bruge det som arbejdssprog. EU-institutionerne har således ud fra en vurdering af ansøgernes særlige kompetencer mulighed for at afgøre, om de umiddelbart er i stand til at indgå i et miljø svarende til de rammer, hvor de vil skulle arbejde.

Ud fra samme begrundelse bør kommunikationssprogene mellem ansøgerne og institutionen begrænses, hvilket også gælder de sprog, der kan anvendes til at udfylde ansøgningsskemaet. Dette krav er desuden med til at gøre kontrollen og sammenligningen mellem ansøgernes ansøgninger mere ensartet.

Af hensyn til ligebehandlingen skal alle ansøgere — uanset om de har et af de tre nævnte sprog som første sprog — aflægge nogle af prøverne på deres andet sprog (som skal være et af de tre nævnte sprog).

Disse bestemmelser er ikke til hinder for, at man som ansat senere vil kunne tilegne sig et tredje arbejdssprog i henhold til artikel 45, stk. 2, i personalevedtægten.

Slut på BILAG II, klik her for at komme tilbage til hovedteksten.


BILAG III

UDVÆLGELSESKRITERIER

Udvælgelseskomiteen anvender følgende kriterier ved udvælgelsen efter kvalifikationer:

EPSO/AD/308/15 — Bruxelles

1.

Ansøgerne skal være beskæftigede med arbejdsmedicin og have været det i mindst 5 år

2.

Mindst 3 års erhvervserfaring med lægeligt tilsyn med sygefravær

3.

Mindst 3 års erhvervserfaring med almen medicin

4.

Mindst 3 års erhvervserfaring med intern medicin

5.

Mindst 2 års erhvervserfaring med ergonomi

6.

Mindst 2 års erhvervserfaring med folkesundhed

7.

Mindst 2 års erhvervserfaring med psykiatri

8.

Mindst 2 års erhvervserfaring med tropemedicin

9.

Erhvervserfaring med forvaltning af administrative sager og procedurer i et lægefagligt miljø

10.

Erhvervserfaring med ledelse af et lægefagligt team

11.

Mindst 3 års erhvervserfaring fra arbejde i et internationalt/multikulturelt miljø inden for et af følgende områder: arbejdsmedicin, almen medicin, intern medicin, tropemedicin, ergonomi, lægetilsyn med sygefravær, folkesundhed eller psykiatri.

12.

Dokumenteret kendskab til engelsk og/eller fransk (krævet mindsteniveau: B2, jf. den fælles europæiske referenceramme for sprog http://europass.cedefop.europa.eu/da/resources/european-language-levels-cefr).

EPSO/AD/309/15 — Luxembourg/Ispra

1.

Ansøgerne skal være beskæftigede med arbejdsmedicin og have været det i mindst 5 år

2.

Mindst 3 års erhvervserfaring med lægeligt tilsyn med sygefravær

3.

Mindst 3 års erhvervserfaring med almen medicin

4.

Mindst 3 års erhvervserfaring med strålebeskyttelse

5.

Mindst 2 års erhvervserfaring med akutmedicin (kun for Ispra)

6.

Mindst 3 års erhvervserfaring med intern medicin

7.

Mindst 2 års erhvervserfaring med ergonomi

8.

Mindst 2 års erhvervserfaring med folkesundhed

9.

Mindst 2 års erhvervserfaring med psykiatri

10.

Mindst 2 års erhvervserfaring med tropemedicin

11.

Erhvervserfaring med forvaltning af administrative sager og procedurer i et lægefagligt miljø

12.

Erhvervserfaring med ledelse af et lægefagligt team

13.

Mindst 3 års erhvervserfaring fra arbejde i et internationalt/multikulturelt miljø inden for et af følgende områder: arbejdsmedicin, almen medicin, intern medicin, tropemedicin, ergonomi, lægetilsyn med sygefravær, folkesundhed, psykiatri, akutmedicin (kun for Ispra) eller strålebeskyttelse.

14.

Dokumenteret kendskab til engelsk og/eller fransk (krævet mindsteniveau: B2, jf. den fælles europæiske referenceramme for sprog http://europass.cedefop.europa.eu/da/resources/european-language-levels-cefr).

15.

Dokumenteret kendskab til et eller flere af følgende sprog: nederlandsk og/eller tysk for Luxembourg; italiensk og/eller spansk for Ispra (krævet mindsteniveau: B2, jf. den fælles europæiske referenceramme for sprog http://europass.cedefop.europa.eu/da/resources/european-language-levels-cefr).

Slut på BILAG III, klik her for at komme tilbage til hovedteksten.