14.10.2009   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 269/1


RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 951/2009

af 9. oktober 2009

om ændring af forordning (EF) nr. 2533/98 om Den Europæiske Centralbanks indsamling af statistisk information

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

under henvisning til statutten for Det Europæiske System af Centralbanker og Den Europæiske Centralbank (herefter »statutten«), særlig artikel 5.4,

under henvisning til henstilling fra Den Europæiske Centralbank (1),

under henvisning til udtalelse fra Europa-Parlamentet (2),

under henvisning til udtalelse fra Kommissionen (3),

efter høring af Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse,

i overensstemmelse med den procedure, der er fastsat i artikel 107, stk. 6, i traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab og i statuttens artikel 42, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Rådets forordning (EF) nr. 2533/98 af 23. november 1998 om Den Europæiske Centralbanks indsamling af statistisk information (4) er et vigtigt element i den retlige ramme, der ligger til grund for Den Europæiske Centralbanks (ECB) opgaver vedrørende indsamling af statistisk information, der udføres med støtte fra de nationale centralbanker. ECB har til stadighed støttet sig på denne med henblik på udførelsen og overvågningen af den koordinerede indsamling af statistisk information, som er nødvendig for udførelsen af Det Europæiske System af Centralbankers (ESCB) opgaver.

(2)

For at forordning (EF) nr. 2533/98 kan bevares som et effektivt instrument i ECB's udførelse af ESCB's opgaver vedrørende indsamling af statistisk information og sikre, at ECB fortsat kan råde over statistisk information af den nødvendige kvalitet, der dækker alle ESCB's opgaver, er det nødvendigt at revidere rækkevidden af de rapporteringskrav, som den nævnte forordning stiller. I denne sammenhæng bør der tages hensyn ikke kun til udførelsen af ESCB's opgaver og dets uafhængighed, men også til de statistiske principper, som fastsættes i denne forordning.

(3)

Det er nødvendigt at ændre forordning (EF) nr. 2533/98, for at ECB kan indsamle den statistiske information, der er nødvendig for udførelsen af ESCB's opgaver i henhold til traktaten. I overensstemmelse hermed bør de formål, hvortil der kan indsamles statistisk information, også omfatte udarbejdelse af makroprudentiel statistik med henblik på udførelsen af ESCB's opgaver i henhold til traktatens artikel 105.

(4)

Ved fastsættelsen af rækkevidden af rapporteringskravene, der er nødvendig for udførelse af ESCB's opgaver, bør der også tages hensyn til strukturel udvikling på de finansielle markeder og til relaterede statistiske informationskrav, som var mindre fremtrædende, da forordning (EF) nr. 2533/98 blev vedtaget. Det er derfor nødvendigt at give mulighed for indsamling af statistisk information fra hele sektoren finansielle selskaber og navnlig fra forsikringsselskaber og pensionskasser, der udgør euroområdets næststørste delsektor inden for finansielle selskaber målt i finansielle aktiver.

(5)

For at der fortsat kan udarbejdes betalingsbalancestatistik af tilstrækkelig høj kvalitet, er det nødvendigt at præcisere de rapporteringskrav, der gælder i forbindelse med data om alle positioner og transaktioner mellem residenter i deltagende medlemsstater.

(6)

Forskere har et stigende behov for adgang til fortrolig statistisk information, som ikke er direkte identificerbar, med henblik på at analysere og gennemskue udviklingen inden for sektorerne og i landene. Det er derfor vigtigt, at ECB og de nationale centralbanker får mulighed for at give videnskabelige forskningsorganer adgang til sådan detaljeret statistisk information på ESCB-plan, samtidig med at der opretholdes strenge fortrolighedsforanstaltninger.

(7)

For at begrænse rapporteringsbyrden til et minimum og give mulighed for effektiv udvikling, udarbejdelse og formidling af statistikker af høj kvalitet samt korrekt udførelse af ESCB's opgaver prioriterer ECB statistiske behov og vurderer rapporteringsbyrden. Af samme grund er det nødvendigt at give mulighed for udnyttelse i videst muligt omfang af eksisterende information, undersøgelser, administrative data, statistiske registre og andre tilgængelige kilder, herunder udveksling af fortrolig statistisk information inden for ESCB og med det europæiske statistiske system (ESS).

(8)

Europæiske statistikker udvikles, udarbejdes og formidles af både ESCB og ESS, som dog er underlagt hver deres regelkompleks, der afspejler deres respektive styringsstrukturer. Forordning (EF) nr. 2533/98 bør derfor finde anvendelse, jf. dog Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 223/2009 af 11. marts 2009 om europæiske statistikker (5).

(9)

Europæiske statistikker udvikles, udarbejdes og formidles af ESCB i overensstemmelse med de statistiske principper om upartiskhed, objektivitet, faglig uafhængighed, omkostningseffektivitet, statistisk fortrolighed, begrænsning af rapporteringsbyrden til et minimum og høj produktionskvalitet, herunder pålidelighed. Disse principper er fastlagt og yderligere uddybet af ECB og offentliggjort på dens websted som en forpligtelse over for offentligheden vedrørende europæiske statistikker, der udarbejdes af ESCB. Disse statistiske principper svarer til dem, der er fastsat i forordning (EF) nr. 223/2009.

(10)

Udviklingen, udarbejdelsen og formidlingen af europæiske statistikker bør tage hensyn til bedste praksis og de relevante europæiske og internationale statistiske standarder.

(11)

I overensstemmelse med statuttens artikel 5.1 arbejder ESCB og ESS tæt sammen for at sikre den sammenhæng, der er nødvendig for at udvikle, udarbejde og formidle europæiske statistikker. ESCB og ESS samarbejder navnlig, når de udarbejder deres egne statistiske principper, når de udformer deres respektive statistiske arbejdsprogrammer, og når de bestræber sig på at mindske den samlede responsbyrde. Med henblik herpå er udveksling af relevant information vedrørende ESCB's og ESS' statistiske arbejdsprogrammer mellem de relevante udvalg i ESCB og ESS samt mellem ECB og Kommissionen af særlig betydning for at maksimere fordelene ved godt samarbejde og undgå dobbeltarbejde ved indsamlingen af statistisk information.

(12)

Medlemmerne af ESS har brug for dele af de data, der indsamles af ESCB, til udvikling, udarbejdelse og formidling af europæiske statistikker, jf. artikel 1 i forordning (EF) nr. 223/2009. Der bør derfor indføres hensigtsmæssige ordninger til at gøre de respektive data tilgængelige for ESS-medlemmer.

(13)

Desuden er det vigtigt at sikre et tæt samarbejde mellem ESCB og ESS, især med henblik på at fremme udvekslingen af fortrolig statistisk information mellem de to systemer til statistiske formål, i lyset af artikel 285 i traktaten og artikel 5 i statutten.

(14)

For at sikre bedre gennemsigtighed bør statistikker, der er opstillet på grundlag af statistisk information, som er indsamlet fra institutioner i den finansielle sektor af ESCB, gøres offentligt tilgængelige, men et højt niveau af beskyttelse af fortrolig information bør garanteres.

(15)

Fortrolig statistisk information, som indsamles og leveres til et medlem af ESCB af en ESS-myndighed, bør ikke anvendes til formål, der ikke udelukkende er statistiske, såsom administrative eller skattemæssige formål eller retsforfølgning eller til de formål, der er omhandlet i artikel 6 og 7 i forordning (EF) nr. 2533/98. I denne forbindelse er det er nødvendigt at sikre fysisk og logisk beskyttelse af denne fortrolige statistiske information og sikre, at ulovlig videregivelse eller anvendelse til ikke-statistiske formål ikke finder sted.

(16)

Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 45/2001 af 18. december 2000 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger i fællesskabsinstitutionerne og -organerne og om fri udveksling af sådanne oplysninger (6) er trådt i kraft og skal overholdes ved ESCB's udvikling, udarbejdelse og formidling af statistikker —

UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:

Artikel 1

I forordning (EF) nr. 2533/98 foretages følgende ændringer:

1)

Artikel 1 affattes således:

»Artikel 1

Definitioner

I denne forordning forstås ved:

1)

»ECB's statistiske rapporteringskrav«: den statistiske information, som rapporteringsenhederne skal tilvejebringe, og som er nødvendig for udførelsen af ESCB's opgaver

1a)

»europæiske statistikker«: statistikker, som er i) nødvendige for varetagelsen af ESCB's opgaver i henhold til traktaten, ii) fastlagt i ESCB's statistiske arbejdsprogram og iii) udviklet, udarbejdet og formidlet i overensstemmelse med de statistiske principper, der er omhandlet i artikel 3a

2)

»rapporteringsenheder«: de juridiske og fysiske personer og de i artikel 2, stk. 3, omhandlede enheder og filialer, som er underlagt ECB's statistiske rapporteringskrav

3)

»deltagende medlemsstat«: en medlemsstat, der har indført den fælles valuta i overensstemmelse med traktaten

4)

»resident« og »med hjemsted i«: med et økonomisk interessecenter inden for et lands økonomiske område som beskrevet i kapitel 1(1.30) i bilag A til Rådets forordning (EF) nr. 2223/96 af 25. juni 1996 om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Det Europæiske Fællesskab (7); i denne forbindelse forstås ved »grænseoverskridende positioner« og »grænseoverskridende transaktioner« henholdsvis positioner og transaktioner i aktiver og/eller passiver tilhørende residenter i deltagende medlemsstater betragtet som et samlet økonomisk område i forhold til residenter i ikke-deltagende medlemsstater og/eller residenter i tredjelande

5)

»kapitalbalancen over for udlandet«: balancen for grænseoverskridende finansielle aktiver og passiver

6)

»elektroniske penge«: elektronisk lagring af monetær værdi på teknisk udstyr, herunder forudbetalte betalingskort, der i vidt omfang kan anvendes til betalinger til andre enheder end udstederen uden nødvendigvis at involvere bankkonti i transaktionen, og som fungerer som et forudbetalt ihændehaverinstrument

7)

»anvendelse til statistiske formål«: anvendelse udelukkende til udvikling og udarbejdelse af statistiske resultater og statistiske analyser

8)

»udvikling«: aktiviteter, som har til formål at udforme, konsolidere og forbedre de statistiske metoder, standarder og procedurer, der anvendes for at udarbejde og formidle statistikker og udforme nye statistikker og indikatorer

9)

»udarbejdelse«: alle aktiviteter i forbindelse med indsamling, lagring, behandling og analyse af statistiske oplysninger, der er nødvendige for sammenstilling af statistikker

10)

»formidling«: den virksomhed, der består i at gøre statistikker, statistiske analyser og ikke-fortrolig information tilgængelige for brugerne

11)

»statistisk information«: aggregerede og individuelle data, indikatorer og relaterede metadata

12)

»fortrolig statistisk information«: statistisk information, der gør det muligt at identificere rapporteringsenheder eller andre juridiske personer, fysiske personer, enheder eller filialer enten direkte ved hjælp af navn eller adresse eller en officiel identifikationskode eller indirekte, når individuelle oplysninger kan afledes ud fra den pågældende information. For at bestemme om en rapporteringsenhed eller anden juridisk eller fysisk person, enhed eller filial er identificerbar, tages der hensyn til alle midler, som med rimelighed kan anvendes af tredjemand til at identificere ovennævnte rapporteringsenhed eller anden juridiske person, fysiske person, enhed eller filial.

2.

Artikel 2 ændres således:

a)

Stk. 1 affattes således:

»1.   Med henblik på opfyldelse af ECB's statistiske rapporteringskrav har ECB, med støtte fra de nationale centralbanker i overensstemmelse med statuttens artikel 5.2, beføjelse til at indsamle statistisk information inden for grænserne af referencerapporteringspopulationen og af, hvad der er nødvendigt for at udføre ESCB's opgaver. Der kan navnlig indsamles information inden for monetær og finansiel statistik, pengeseddelstatistik, betalings- og betalingssystemstatistik, statistik over finansiel stabilitet, betalingsbalancestatistik og statistik vedrørende kapitalbalancen over for udlandet. Når det er nødvendigt for udførelsen af ESCB's opgaver, kan yderligere information indsamles også på andre områder i behørigt begrundede tilfælde. Den information, der indsamles for at opfylde ECB's statistiske rapporteringskrav, skal nærmere angives i ESCB's statistiske arbejdsprogram.«

b)

Stk. 2 affattes således:

»2.   Referencerapporteringspopulationen omfatter følgende rapporteringsenheder:

a)

juridiske og fysiske personer, som har hjemsted i en medlemsstat, og som falder inden for sektoren »finansielle selskaber« som defineret i ENS 95

b)

postgiroinstitutter med hjemsted i en medlemsstat

c)

juridiske og fysiske personer med hjemsted i en medlemsstat, i det omfang de besidder grænseoverskridende positioner eller har udført grænseoverskridende transaktioner

d)

juridiske og fysiske personer med hjemsted i en medlemsstat, i det omfang de har udstedt værdipapirer eller elektroniske penge

e)

juridiske og fysiske personer med hjemsted i en deltagende medlemsstat, i det omfang de besidder finansielle positioner over for residenter i andre deltagende medlemsstater eller har udført finansielle transaktioner med residenter i andre deltagende medlemsstater.«

c)

Der tilføjes følgende stykke:

»4.   I behørigt begrundede tilfælde, f.eks. til statistik over finansiel stabilitet, har ECB beføjelse til at indsamle statistisk information på et konsolideret grundlag fra de juridiske og fysiske personer, der er omhandlet i stk. 2, litra a), og fra de enheder og filialer, der er omhandlet i stk. 3, herunder information om de enheder, som kontrolleres af sådanne juridiske og fysiske personer og enheder. ECB angiver konsolideringens omfang.«

3.

Følgende artikel indsættes efter artikel 2:

»Artikel 2a

Samarbejde med ESS

Under overholdelse af de statistiske principper i artikel 3a arbejder ESCB og ESS tæt sammen for at begrænse rapporteringsbyrden til et minimum og garantere den sammenhæng, som er nødvendig for udarbejdelsen af europæiske statistikker.«

4.

Artikel 3 affattes således:

»Artikel 3

Modaliteter for definition af statistiske rapporteringskrav

ECB skal ved definitionen og pålæggelsen af de statistiske rapporteringskrav specificere den faktiske rapporteringspopulation inden for referencerapporteringspopulationen som defineret i artikel 2. Uden at det berører opfyldelsen af de statistiske rapporteringskrav

a)

skal ECB anvende eksisterende statistikker i videst muligt omfang

b)

skal ECB tage hensyn til relevante europæiske og internationale statistiske standarder

c)

kan ECB helt eller delvis fritage nærmere angivne klasser af rapporteringsenheder fra sine statistiske rapporteringskrav.

Inden vedtagelsen af en forordning, jf. artikel 5, om ny statistik vurderer ECB værdien af og omkostningerne ved indsamling af den pågældende nye statistiske information. Den tager især hensyn til indsamlingens specifikke karakteristika, rapporteringspopulationens størrelse og hyppigheden samt til den statistiske information, som de statistiske myndigheder eller forvaltninger allerede ligger inde med.«

5.

Følgende artikel indsættes efter artikel 3:

»Artikel 3a

Statistiske principper for ESCB's udarbejdelse af europæiske statistikker

ESCB's udvikling, udarbejdelse og formidling af europæiske statistikker styres af principperne om upartiskhed, objektivitet, faglig uafhængighed, omkostningseffektivitet, statistisk fortrolighed, begrænsning af rapporteringsbyrden til et minimum og høj produktionskvalitet, herunder pålidelighed, og definitionen af disse principper vedtages, uddybes og offentliggøres af ECB. Disse statistiske principper svarer til dem, der findes i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 223/2009 om europæiske statistikker ) (8).

6.

Artikel 8 affattes således:

»Artikel 8

Beskyttelse og anvendelse af fortrolig statistisk information, der indsamles af ESCB

Følgende regler finder anvendelse for at forhindre ulovlig anvendelse og videregivelse af fortrolig statistisk information, der leveres af rapporteringsenheden eller en anden juridisk eller fysisk person, enhed eller filial til et ESCB-medlem eller overføres inden for ESCB:

1)

ESCB kan kun anvende fortrolig statistisk information til udførelse af sine opgaver, bortset fra følgende tilfælde:

a)

såfremt rapporteringsenheden eller den anden juridiske eller fysiske person, enhed eller filial, der kan identificeres, udtrykkeligt har givet samtykke til brug af den nævnte statistiske information til andre formål

b)

til overførsel til medlemmerne af ESS i overensstemmelse med artikel 8a, stk. 1

c)

til at give videnskabelige forskningsorganer adgang til fortrolig statistisk information, som ikke giver mulighed for direkte identifikation, og med forudgående udtrykkeligt samtykke fra den myndighed, der har leveret informationen

d)

for så vidt angår nationale centralbanker, såfremt den nævnte statistiske information anvendes inden for forsigtighedstilsyn eller, i henhold til artikel 14.4 i statutten, til udførelse af andre funktioner end dem, der er angivet i statutten.

2)

Rapporteringsenhederne informeres om, til hvilket statistisk eller andet, administrativt, formål, den statistiske information, som de har indberettet, kan anvendes. Rapporteringsenhederne har ret til at modtage information om retsgrundlaget for overførslen og de indførte beskyttelsesforanstaltninger.

3)

Medlemmerne af ESCB træffer alle nødvendige reguleringsmæssige, administrative, tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre fysisk og logisk beskyttelse af fortrolig statistisk information. ECB fastlægger fælles regler og indfører mindstestandarder for at hindre ulovlig videregivelse og uautoriseret brug af fortrolig statistisk information.

4)

Overførsel inden for ESCB af fortrolig statistisk information, der er indsamlet i henhold til artikel 5 i statutten, skal ske

a)

i det omfang og med den detaljeringsgrad, der er nødvendig for udførelsen af ESCB's opgaver i henhold til traktaten, eller

b)

for så vidt denne overførsel er nødvendig for en effektiv udvikling, udarbejdelse eller formidling af statistikker i henhold til statuttens artikel 5 eller for at forbedre disses kvalitet.

5)

ECB kan træffe beslutning om indsamling og overførsel inden for ESCB, i det omfang og med den detaljeringsgrad, der er nødvendig, af fortrolig information, der oprindeligt er indsamlet til andre formål end de i artikel 5 i statutten nævnte, såfremt det er nødvendigt for en effektiv udvikling eller udarbejdelse af statistikker eller for at forbedre disses kvalitet, og såfremt disse statistikker er nødvendige for udførelsen af ESCB's opgaver i henhold til traktaten.

6)

Der kan udveksles fortrolig statistisk information inden for ESCB for at give videnskabelige forskningsorganer adgang til denne information i overensstemmelse med nr. 1, litra c), og nr. 2.

7)

Statistisk information fra kilder, der er tilgængelige for offentligheden i overensstemmelse med national lovgivning, betragtes ikke som fortrolig.

8)

Medlemsstaterne og ECB træffer alle nødvendige foranstaltninger for at sikre beskyttelse af fortrolig statistisk information, herunder iværksættelse af passende håndhævelsesforanstaltninger i tilfælde af overtrædelse.

Denne artikel finder anvendelse med forbehold af særlige nationale eller fællesskabsbestemmelser vedrørende overførsel af andre typer information til ECB og finder ikke anvendelse på fortrolig statistisk information, som i første omgang overføres mellem en ESS-myndighed og et ESCB-medlem, i hvilket tilfælde artikel 8a finder anvendelse.

Denne artikel er ikke til hinder for, at fortrolig statistisk information, der er indsamlet med andre formål end eller i tillæg til opfyldelse af ECB's statistiske rapporteringskrav, anvendes til at opfylde disse andre formål.«

7.

Følgende artikler indsættes efter artikel 8:

»Artikel 8a

Udveksling af fortrolig statistisk information mellem ESCB og ESS

1.   Med forbehold af nationale bestemmelser om udveksling af anden fortrolig statistisk information end information omhandlet i denne forordning, kan overførsel af fortrolig statistisk information mellem et medlem af ESCB, som har indsamlet informationen, og en ESS-myndighed finde sted, forudsat at denne overførsel er nødvendig for en effektiv udvikling, udarbejdelse og formidling eller for forbedring af kvaliteten af europæiske statistikker inden for ESS' og ESCB's respektive kompetenceområder, og at nødvendigheden heraf er blevet begrundet.

2.   Alle videreoverførsler ud over den første overførsel skal udtrykkeligt godkendes af den myndighed, der har indsamlet informationen.

3.   Fortrolig statistisk information, som overføres mellem en ESS-myndighed og et ESCB-medlem, må ikke anvendes til formål, der ikke udelukkende er statistiske, såsom til administrative eller skattemæssige formål eller retsforfølgning eller de formål, der er omhandlet i artikel 6 og 7.

4.   Statistisk information, som ESCB-medlemmer modtager fra ESS-myndigheder, og som er erhvervet fra kilder, der er lovligt tilgængelige for offentligheden, og som forbliver tilgængelige for offentligheden i overensstemmelse med national lovgivning, betragtes ikke som fortrolig i forbindelse med formidling af statistikker, der er udarbejdet på grundlag af denne information.

5.   Medlemmerne af ESCB træffer inden for deres respektive kompetenceområder alle nødvendige reguleringsmæssige, administrative, tekniske og organisatoriske foranstaltninger til at sikre fysisk og logisk beskyttelse af fortrolig statistisk information (kontrol med statistisk fortrolighed), som leveres af ESS-myndigheder.

6.   Fortrolig statistisk information, som leveres af ESS-myndigheder, må kun være tilgængelig for personale, der udfører statistiske opgaver inden for deres særlige arbejdsområde. Disse personer må udelukkende anvende disse data til statistiske formål. Denne forpligtelse gælder også efter deres fratræden.

7.   Medlemsstaterne og ECB træffer passende foranstaltninger til at forhindre og pålægge sanktioner for krænkelser af beskyttelsen af statistisk information, som leveres af ESS-myndigheder.

Artikel 8b

Fortrolighedsrapport

ECB offentliggør en årlig fortrolighedsrapport om de foranstaltninger, der er indført for at sikre den statistiske informations fortrolighed, jf. artikel 8 og 8a.

Artikel 8c

Beskyttelse af fortrolig information om fysiske personer

Denne forordning finder anvendelse med forbehold af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 95/46/EF af 24. oktober 1995 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (9) og Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 45/2001 af 18. december 2000 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger i fællesskabsinstitutionerne og -organerne og om fri udveksling af sådanne oplysninger (10).

Artikel 8d

Adgang til administrative registre

For at lette byrden for respondenterne skal de nationale centralbanker og ECB have adgang til relevante administrative datakilder inden for deres respektive offentlige forvaltningssystemer, i det omfang disse data er nødvendige for at udvikle, udarbejde og formidle europæiske statistikker.

Medlemsstaterne og ECB fastsætter inden for deres respektive kompetenceområde om fornødent praktiske bestemmelser og vilkår for at opnå faktisk adgang.

ESCB-medlemmer må udelukkende anvende disse data til statistiske formål.

8.

Bilag A og B udgår.

Artikel 2

Ikrafttræden

Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Luxembourg, den 9. oktober 2009.

På Rådets vegne

Å. TORSTENSSON

Formand


(1)  EUT C 251 af 3.10.2008, s. 1.

(2)  Udtalelse af 24.3.2009 (endnu ikke offentliggjort i EUT).

(3)  Udtalelse af 13.1.2009 (endnu ikke offentliggjort i EUT).

(4)  EFT L 318 af 27.11.1998, s. 8.

(5)  EUT L 87 af 31.3.2009, s. 164.

(6)  EFT L 8 af 12.1.2001, s. 1.

(7)  EFT L 310 af 30.11.1996, s. 1.«.

(8)  EUT L 87 af 31.3.2009, s. 164.«.

(9)  EFT L 281 af 23.11.1995, s. 31.

(10)  EFT L 8 af 12.1.2001, s. 1.«.