EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32018D0170

Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2018/170 af 2. februar 2018 om ensartede detaljerede specifikationer for indsamling og analyse af data for at overvåge og evaluere, hvordan Euresnettet fungerer (EØS-relevant tekst. )

C/2018/0533

OJ L 31, 3.2.2018, p. 104–113 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec_impl/2018/170/oj

3.2.2018   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 31/104


KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2018/170

af 2. februar 2018

om ensartede detaljerede specifikationer for indsamling og analyse af data for at overvåge og evaluere, hvordan Euresnettet fungerer

(EØS-relevant tekst)

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/589 af 13. april 2016 om et europæisk arbejdsformidlingsnet (Eures), arbejdstageres adgang til mobilitetstjenester og øget integrering af arbejdsmarkederne og om ændring af forordning (EU) nr. 492/2011 og (EU) nr. 1296/2013 (1), særlig artikel 32, stk. 3, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

I henhold til artikel 32, stk. 1, i forordning (EU) 2016/589 skal medlemsstaterne sikre, at der er fastlagt procedurer til indsamling af oplysninger om Eures' aktiviteter, der gennemføres på nationalt plan.

(2)

For at kunne måle Euresnettets resultater og aktiviteter på en nøjagtig og konsekvent måde er det nødvendigt at fastlægge en fælles begrebs- og proceduremæssig ramme og at definere indikatorer og de data, der som minimum skal indsamles.

(3)

Denne begrebs- og proceduremæssige ramme bør bidrage til at vurdere fremskridtene i retning af at nå målene med Euresnettet i henhold til forordning (EU) 2016/589.

(4)

For at kunne måle Euresnettets resultater på en sammenhængende måde og muliggøre en optimal evaluering af dets funktionsmåde bør rammen omfatte to yderligere dimensioner ud over de tre dimensioner af støttetjenester til arbejdstagere og arbejdsgivere som omhandlet i artikel 32, stk. 1, i forordning (EU) 2016/589, nemlig oplysning og vejledning, beskæftigelsesresultater og kundetilfredshed. Disse to yderligere dimensioner af Eures' aktiviteter er den horisontale støtte, f.eks. uddannelse, samt kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter, f.eks. rekrutteringsarrangementer og indsatsen for at sikre gennemsigtige arbejdsmarkedsoplysninger. Integrationen af disse to yderligere dimensioner i Eures-resultatmålingssystemet giver mulighed for at opfylde forskellige oplysningskrav i forordning (EU) 2016/589 og gør Eures-resultatmålingssystemet kompatibelt med andre rapporteringsmekanismer, der er specificeret i samme forordning. Samtidig med at de potentielle fordele ved Euresnettet maksimeres, vil det kunne bidrage til at reducere rapporteringsbyrden for medlemsstaterne.

(5)

For at lette indsamlingen og analysen af data og undgå dobbeltarbejde bør rammen bygge på eksisterende praksis i medlemsstaterne, især praksis i de offentlige arbejdsformidlinger.

(6)

Rammen skal være fleksibel nok til, at der kan gøres brug af alternative datakilder eller indsamlingsmetoder i de tilfælde, hvor de umiddelbare resultater af specifikke aktiviteter som f.eks. rekruttering og formidling kan være vanskelige at måle på en direkte måde.

(7)

Al potentiel synergi med ordningerne og procedurerne vedrørende den årlige planlægning, overvågning og evaluering af Euresnettets aktiviteter i henhold til artikel 31 i forordning (EU) 2016/589 bør udnyttes, navnlig således at der i efterfølgende nationale arbejdsprogrammer kan tages højde for analysen af resultatmålingen.

(8)

Rammen bør muliggøre en effektiv forvaltning af Eures' aktiviteter på nationalt niveau og EU-niveau og bidrage til at vurdere, hvornår der er behov for strategiske eller operationelle ændringer. Rammen bør støtte udviklingen af en resultatmålingskultur inden for Euresnettet, hvor resultatorientering, omkostningseffektivitet og ansvarlighed for udgifter bør være centrale elementer.

(9)

Rammen bør fungere som et instrument til at indsamle sammenlignelige kvantitative og kvalitative data for at måle de omfattede Euresaktiviteter, men enhver analyse og fortolkning bør foretages med den nødvendige forsigtighed og under hensyn til situationsbestemte faktorer på nationalt niveau som f.eks. arbejdsmarkedssituationen, organisatoriske strukturer og den generelle tilgang til mobilitet. Af denne grund bør medlemsstaterne være ansvarlige for analysen på nationalt niveau.

(10)

Foranstaltningerne i denne afgørelse er i overensstemmelse med udtalelse fra Euresudvalget —

VEDTAGET DENNE AFGØRELSE:

Artikel 1

Genstand, anvendelsesområde og definitioner

1.   Denne afgørelse fastsætter ensartede detaljerede specifikationer for indsamling og analyse af data for at overvåge og evaluere, hvordan Euresnettet fungerer — Eures-resultatmålingssystemet — ved at definere de resultatdimensioner, der skal måles, resultatindikatorerne, mulige datakilder og processer for dataindsamling og -analyse.

2.   Eures-resultatmålingssystemet skal bl.a. anvendes til:

a)

indsamling, deling og fælles analyse af oplysninger omhandlet i artikel 30 i forordning (EU) 2016/589

b)

overvejelserne om ressourceallokering og prioriteter i forbindelse med programmeringen af Eures' aktiviteter omhandlet i artikel 31 i forordning (EU) 2016/589

c)

overvejelserne om forretningsmodeller og tilrettelæggelse af Euresnettet og andre vigtige input til aktivitetsrapporterne til EU-institutionerne og den efterfølgende evalueringsrapport omhandlet i henholdsvis artikel 33 og 35 i forordning (EU) 2016/589.

3.   I denne afgørelse forstås ved:

a)   »resultatdimensioner«: følgende områder af Eures' aktiviteter, der skal måles ved hjælp af indikatorer:

1)

oplysning og vejledning

2)

beskæftigelsesresultater

3)

kundetilfredshed

4)

kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter og

5)

horisontal støtte

b)   »resultatindikatorer«: følgende indikatorer, som er direkte knyttet til Eures' aktiviteter og samarbejde inden for nettet:

1)   »nøgleindikatorer«: indikatorer, som er knyttet til de Euresaktiviteter, der iværksættes i de enkelte medlemsstater for så vidt angår støttetjenester til arbejdstagere og arbejdsgivere, jf. artikel 32, stk. 1, i forordning (EU) 2016/589

2)   »netindikatorer«: indikatorer, som er knyttet til den overordnede drift af Euresnettet, herunder data, der kræves i henhold til andre bestemmelser i forordning (EU) 2016/589, og data, som indsamles af Det Europæiske Koordineringsbureau

c)   »situationsbestemte indikatorer«: indikatorer, som er knyttet til arbejdsmarkedet, beskæftigelsespolitikker og Eures' organisatoriske strukturer, og som kan stamme fra andre kilder end dem, som kontrolleres af Eures

d)   »kontakt«: enhver interaktion, som finder sted mellem personale hos Euresmedlemmer og -partnere og en kunde (arbejdstager eller arbejdsgiver), og som har dimension af arbejdskraftmobilitet inden for EU

e)   »arrangement«: enhver planlagt anledning, der er arrangeret af eller med deltagelse af Euresmedlemmet eller -partneren med det formål at oplyse om arbejdskraftmobilitet inden for EU eller lette rekrutteringer og formidlinger som f.eks. jobmesser, konferencer og informationsmøder

f)   »arbejdsformidling«: resultatet af processen med at få besat en ledig stilling som defineret i artikel 3, stk. 3, i forordning (EU) 2016/589, herunder muligheder for lærlingeuddannelse og praktikophold

g)   »jobansøgning«: et dokument eller en række dokumenter, som en ansøger overfører til en arbejdsgiver eller en arbejdsformidling som led i processen med at informere en arbejdsgiver om, at ansøgeren står til rådighed og ønsker at blive ansat på et bestemt ansættelsessted eller i en bestemt stilling.

Artikel 2

Generelle principper

1.   Hver medlemsstat indfører en mekanisme til indsamling af de data, der er anført i denne afgørelse, fra de pågældende nationale Euresmedlemmer og -partnere og fra andre kilder, som kan tilvejebringe de nødvendige data.

2.   Data, som er indsamlet og verificeret, videregives til Det Europæiske Koordineringsbureau ved hjælp af en fælles skabelon og i overensstemmelse med processerne i artikel 7.

3.   I de tilfælde, hvor data ikke er lettilgængelige, sikrer medlemsstaterne, i det omfang det er relevant, at der anvendes alternative datakilder eller indsamlingsmetoder, og at disse beskrives nøje.

4.   Medlemsstaterne gør deres bedste for at samarbejde med hinanden og Kommissionen for at sikre, at datainput er af højest mulige kvalitet, og gør, især ved fremlæggelse og analyse af data, opmærksom på enhver konstateret dobbeltindberetning.

5.   Den dataindsamling, som finder sted under Eures-resultatmålingssystemet, skal efterfølges af en årlig dataanalyse af resultaterne på nationalt niveau i tæt sammenhæng med den årlige programmeringscyklus for Euresaktiviteter på nationalt niveau som omhandlet i artikel 31 i forordning (EU) 2016/589. Eures-resultatmålingssystemet skal anvendes til at identificere resultaterne af de aktiviteter, som er programmeret og gennemført i det foregående kalenderår, og som skal analyseres og anvendes til udarbejdelse af nye nationale arbejdsprogrammer for det følgende kalenderår.

6.   Den dataanalyse, der er omhandlet i stk. 5, skal understøtte forelæggelsen af de indsamlede data ved at skitsere de betingelser, under hvilke resultaterne blev opnået, eventuelle begrænsninger i dataindsamlingsmetoderne eller muligheden for på grundlag af dataene at kunne måle de faktisk udførte aktiviteter. Hver medlemsstat er ansvarlig for sin egen dataanalyse og sikrer, at dataene forstås og forelægges i den rette nationale sammenhæng.

7.   Den dataanalyse, der er omhandlet i stk. 5, skal bidrage til en bedre forståelse af de indsamlede data og de opnåede resultater i den specifikke nationale sammenhæng. Dataanalysen skal endvidere bidrage til at indkredse styrker og svagheder over tid i tilknytning til Eures' aktiviteter i den pågældende medlemsstat og skal således støtte overvågning, evaluering og, hvor det er relevant, beslutningstagningen om strategiske og operationelle ændringer på nationalt niveau.

8.   Kommissionen skal støtte de enkelte medlemsstaters analyseproces ved at indsamle nationale data, tilvejebringe samlede data for EU, dele data inden for Euresnettet, formidle data i overensstemmelse med artikel 8 og gøre opmærksom på synergi og fælles spørgsmål.

Artikel 3

De nationale koordineringsbureauers rolle og ansvar

De nationale koordineringsbureauer er i deres respektive medlemsstater ansvarlige for at:

a)

indsamle data fra Euresmedlemmer og -partnere og, i det omfang det er relevant, andre kilder

b)

sikre, at data fra Euresmedlemmer og -partnere er ensartede og opfylder de kvalitetsstandarder, som er aftalt mellem det nationale koordineringsbureau og de pågældende Euresmedlemmer og -partnere

c)

videregive de således indsamlede og verificerede data til Det Europæiske Koordineringsbureau, i overensstemmelse med artikel 7, ved hjælp af indikatorerne i artikel 9

d)

gennemføre analyserne af indikatorerne på nationalt niveau

e)

træffe alle og passende foranstaltninger på grundlag af resultatet af disse analyser.

Artikel 4

Det Europæiske Koordineringsbureaus rolle og ansvarsområder

1.   Det Europæiske Koordineringsbureau er ansvarligt for at støtte indsamlingen og analysen af dataindikatorer, navnlig ved at:

a)

oprette og vedligeholde et særligt afsnit på Euresportalens extranet, således at følgende gøres tilgængeligt for de nationale koordineringsbureauer:

i)

den elektroniske udgave af listen over indikatorer og mulige datakilder i artikel 9

ii)

skabelonen til videregivelse af data, der er omhandlet i artikel 2, stk. 2, og relevante oplysninger om, hvordan den udfyldes og indsendes

iii)

de redskaber, den dokumentation og de retningslinjer, der er nødvendige for udvekslingen og analysen af data

b)

støtte medlemsstaternes ensartede anvendelse af artikel 31 og 32 i forordning (EU) 2016/589

c)

fremme udveksling af bedste praksis

d)

indkredse synergieffekter og fælles indsatsområder

e)

indsamle nationale data for at tilvejebringe samlede data for EU

f)

tilvejebringe europæiske indikatorer og oplysninger om strømme og mønstre i arbejdskraftmobilitet, jf. artikel 29 i forordning (EU) 2016/589.

2.   Det Europæiske Koordineringsbureau deler resultaterne fra Eures-resultatmålingssystemet inden for Euresnettet og formidler dem, jf. artikel 8.

Artikel 5

Euresmedlemmernes og -partnernes rolle og ansvarsområder

Euresmedlemmerne og -partnerne bidrager til Eures-resultatmålingssystemet ved at levere verificerede data om deres aktiviteter inden for de relevante resultatdimensioner og ved hjælp af de indikatorer og med den hyppighed, som det ansvarlige nationale koordineringsbureau har anmodet om.

Artikel 6

Koordineringsgruppens rolle og ansvarsområder

1.   Koordineringsgruppen overvåger nøje anvendelsen af artikel 32 i forordning (EU) 2016/589 og fungerer som et forum for udveksling af synspunkter og bedste praksis med henblik på at forbedre funktionen af Eures-resultatmålingssystemet.

2.   Koordineringsgruppen foretager en gang om året en gennemgang af anvendelsen af denne afgørelse. Denne gennemgang vil udgøre koordineringsgruppens bidrag til Kommissionens aktivitetsrapporter og rapporter om efterfølgende evaluering, jf. artikel 33 og 35 i forordning (EU) 2016/589.

3.   Enhver ændring af de lister, skabeloner, redskaber og retningslinjer samt den dokumentation, som er nævnt i artikel 4, stk. 1, litra a), skal aftales med koordinationsgruppen, før den kan anvendes.

4.   Koordinationsgruppen træffer beslutning om, hvordan resultaterne fra Eures-resultatmålingssystemet skal formidles.

Artikel 7

Processer

1.   Medmindre andet er anført på den liste over indikatorer, som er omhandlet i artikel 9, videregiver de nationale koordineringsbureauer de data, som er indsamlet i henhold til denne afgørelse, til Det Europæiske Koordineringsbureau to gange om året. Dataene videregives i august for perioden januar-juni og i februar for perioden juli-december i det foregående kalenderår.

2.   Analysen af dataene gennemføres årligt i de første tre måneder af året efter det år, for hvilket dataene blev indsamlet. Resultaterne af analysen fremlægges i forbindelse med rapporteringen om gennemførelsen af de aktiviteter, der er fastsat i det nationale arbejdsprogram, jf. artikel 3 i Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/1256 (2).

Artikel 8

Deling og formidling af oplysninger

1.   De indsamlede data og analysen heraf skal gøres tilgængelige for de nationale koordineringsbureauer og Euresmedlemmerne og -partnerne i et særligt afsnit på Euresportalens extranet.

2.   Det Europæiske Koordineringsbureau anvender de relevante data fra Eures-resultatmålingssystemet som Eures' bidrag til Kommissionens rapporter om det indre markeds funktionsmåde.

3.   Enhver yderligere formidling af dataene skal foregå på grundlag af den tilgang, som er vedtaget af koordineringsgruppen.

Artikel 9

Liste over indikatorer

De nationale koordineringsbureauer indsamler, analyserer og videregiver data til Det Europæiske Koordineringsbureau i overensstemmelse med den liste over indikatorer og mulige datakilder, som er gengivet i bilaget.

Artikel 10

Ikrafttræden

Denne afgørelse træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Forpligtelsen til at tilvejebringe data i overensstemmelse med denne afgørelse anvendes fra referenceåret 2018.

Udfærdiget i Bruxelles, den 2. februar 2018.

På Kommissionens vegne

Jean-Claude JUNCKER

Formand


(1)  EUT L 107 af 22.4.2016, s. 1.

(2)  Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/1256 af 11. juli 2017 om skabeloner og procedurer for udvekslingen af oplysninger om Euresnettets nationale arbejdsprogrammer på EU-plan (EUT L 179 af 12.7.2017, s. 24).


BILAG

LISTE OVER INDIKATORER, DER SKAL ANVENDES VED VIDEREGIVELSE AF DATA TIL EURES-RESULTATMÅLINGSSYSTEMET

Den elektroniske udgave af denne liste og eventuelle konsoliderede efterfølgende ændrede udgaver heraf vil være tilgængelige for de nationale koordineringsbureauer på Euresportalens extranet.

I.   Nøgleindikatorer

1.   Håndterede og behandlede jobansøgninger

Måling: Antal jobansøgninger fra arbejdstagere både i landet og fra andre lande, eventuelt opdelt efter køn

Denne indikator måler antallet af jobansøgninger, som er blevet håndteret og behandlet af personale hos Euresmedlemmer og -partnere med henblik på at støtte matchningen og formidlingen af arbejde til den enkelte arbejdstager inden for EU.

Mulige datakilder: Euresmedlemmer og -partnere, undersøgelser, andre administrative data om operationer; andre administrative og statistiske data

Resultatdimension: Beskæftigelsesresultater

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

2.   Håndterede og behandlede ledige stillinger

Måling: Antal ledige stillinger fra arbejdsgivere både i landet og fra andre lande

Denne indikator måler antallet af ledige stillinger, som er blevet håndteret og behandlet af personale hos Euresmedlemmer og -partnere med henblik på at støtte matchningen og rekrutteringsprocessen for den enkelte arbejdsgiver inden for EU.

Mulige datakilder: Euresmedlemmer og -partnere, undersøgelser, andre administrative data om operationer; andre administrative og statistiske data

Resultatdimension: Beskæftigelsesresultater

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

3.   Jobformidlinger som resultat af rekrutterings- og formidlingsaktiviteter

Måling: Antal udgående og indgående jobsøgende, eventuelt opdelt efter køn

Denne indikator måler resultaterne af de rekrutterings- og formidlingsaktiviteter, som gennemføres af Euresnettet, på basis af det antal jobformidlinger, der finder sted som resultat af de støttetjenester, som leveres af personale hos Euresmedlemmer og -partnere.

Denne indikator skal analyseres i tæt forbindelse med resultatnøgleindikatorerne 1 og 2, der er knyttet til antallet af henholdsvis ledige stillinger og jobansøgninger, som er blevet håndteret og behandlet.

For at undgå eventuel dobbelttælling i forbindelse med forskellige bidrag bør antallet af formidlinger, som finder sted gennem målrettede transnationale rekrutteringsprojekter, angives separat.

Mulige datakilder: Euresmedlemmer og -partnere, undersøgelser, andre administrative data om operationer; andre administrative og statistiske data

Resultatdimension: Beskæftigelsesresultater

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

4.   Oplysning og vejledning til arbejdstagere og arbejdsgivere

Måling:

a)

Antal individuelle kontakter med arbejdstagere

b)

Antal individuelle kontakter med arbejdsgivere

Disse indikatorer måler omfanget og arten af den kundeinteraktion, som finder sted, og viser således, hvor stærk forbindelsen mellem henholdsvis personale hos Euresmedlemmer og -partnere og arbejdstagere og arbejdsgivere er.

For arbejdstagere og arbejdsgivere bør antallet af individuelle kontakter opdeles efter oprindelse og det drøftede emne: »generel information om Eures«, »rekruttering/formidling«, »leve- og arbejdsvilkår/socialsikring/uddannelse« eller »grænseoverskridende aktiviteter«.

Mulige datakilder: Euresmedlemmer og -partnere, undersøgelser, andre administrative data om operationer; andre administrative og statistiske data

Resultatdimension: Oplysning og vejledning

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

5.   Kundetilfredshed i spørgsmål om støttetjenester eller i spørgsmål, som er relevante for støttetjenester

Måling: Denne indikator måler kundernes tilfredshed med de oplysnings- og vejlednings- samt rekrutterings- og jobsøgningstjenester, som personale hos Euresmedlemmer og -partnere tilbyder arbejdstagere og arbejdsgivere

Mulige datakilder: Euresmedlemmer og -partnere, andre administrative data om operationer, undersøgelser foretaget af nationale koordineringsbureauer eller Euresmedlemmer og -partnere

Resultatdimension: Kundetilfredshed

Dataindsamlingsperiode: Årlig

II.   Netindikatorer

1.   Uddannelsesaktiviteter til hjælp for personale, som arbejder i organisationer, der indgår i Euresnettet

Måling:

a)

antal personer, som har modtaget forudgående uddannelse i Eures på nationalt niveau

b)

antal personer, som har modtaget uddannelse i Eures på europæisk niveau.

Disse indikatorer måler læring inden for Euresnettet og indsatsen for at sikre personalets kvalitet. Forberedende uddannelse vedrører alle aktiviteter, der har til formål at forberede personale hos Euresmedlemmer og -partnere til at yde Eures' støttetjenester (i overensstemmelse med artikel 9, stk. 3, i forordning (EU) 2016/589), mens uddannelse på europæisk niveau vedrører uddannelseskurser og Euresarrangementer, som koordineres af Det Europæiske Koordineringsbureau (i overensstemmelse med artikel 8, stk.1, i forordning (EU) 2016/589).

Mulige datakilder: Nationale koordineringsbureauer for forberedende uddannelse, Det Europæiske Koordineringsbureau for uddannelse på europæisk niveau

Resultatdimension: Horisontal støtte

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

2.   Kundetilfredshed med onlinehelpdesk for brugere af Euresportalen

Måling: Denne indikatorer måler kundernes tilfredshed med hensyn til de forespørgsler, som behandles af helpdesken, og som vedrører Euresportalens tekniske funktion og den generelle forståelse af Euresnettet og Euresportalen. Brugere af Euresportalen omfatter arbejdstagere, arbejdsgivere, nationale koordineringsbureauer, Euresmedlemmer og -partnere.

Vejledende hoveddatakilde: Det Europæiske Koordineringsbureau

Resultatdimension: Horisontal støtte/kundetilfredshed

Dataindsamlingsperiode: Årlig

3.   Resultater på sociale medier

Måling: Antal indlæg, antal fans/følgere, opsøgende virksomhed/indtryk og engagement pr. kanal på de sociale medier

Disse indikatorer måler Euresnettets tilstedeværelse på de sociale medier og effektiviteten af de forskellige sociale mediekanaler.

Mulige datakilder: Euresmedlemmer og -partnere, Det Europæiske Koordineringsbureau

Resultatdimension: Kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

4.   Ledige stillinger, som indehaves, offentliggøres og lægges ud på Euresportalen af Euresmedlemmer og -partnere

Måling:

a)

Samlet antal ledige stillinger, som indehaves af Euresmedlemmer og -partnere

b)

Samlet antal ledige stillinger, som offentliggøres af Euresmedlemmer og -partnere

c)

Antal ledige stillinger, som stilles til rådighed via den enkelte koordinerede kanal for Euresportalen

Disse indikatorer måler antallet af ledige stillinger, som stilles til rådighed af Euresmedlemmer og, hvor det er relevant, Eurespartnere for Euresportalen, i forhold til antallet af ledige stillinger, som offentliggøres, og antallet af ledige stillinger, som indehaves af disse organisationer. Alle ledige stillinger, som offentliggøres, skal i princippet stilles til rådighed. Der findes dog enkelte undtagelser, jf. artikel 17 i forordning (EU) 2016/589.

Mulige datakilder: Euresmedlemmer og -partnere, Det Europæiske Koordineringsbureau, andre administrative og statistiske data

Resultatdimension: Kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter/beskæftigelsesresultater

Dataindsamlingsperiode: Årlig

5.   Euresmedlemmernes markedsandel og, hvor det er relevant, Eurespartnernes markedsandel på markedet for ledige stillinger på nationalt niveau

Måling:

a)

Antal ledige stillinger, som stilles til rådighed via den enkelte koordinerede kanal for Euresportalen

b)

Samlet antal ledige stillinger på medlemsstatsniveau

Disse indikatorer sammenligner antallet af ledige stillinger, som stilles til rådighed på Euresportalen, med det samlede antal tilgængelige ledige stillinger i landet. Det giver en indikation af, hvilken del som dækkes af Eures på hele arbejdsmarkedet, og i hvilken udstrækning Eures sikrer gennemsigtighed på arbejdsmarkedet.

Indikatorerne indebærer, at bestemmelsen i artikel 9, stk. 2, i forordning (EU) 2016/589 overholdes.

Mulige datakilder: Euresmedlemmer og -partnere, Eurostat, Det Europæiske Koordineringsbureau, andre administrative og statistiske data

Resultatdimension: Kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter/beskæftigelsesresultater

Dataindsamlingsperiode: Årlig

6.   Antal besøgte arrangementer og personer, som det er lykkes at nå ud til ved arrangementer

Måling: Disse indikatorer giver information om antallet af rekrutterings- eller oplysningsarrangementer, som Euresmedlemmer og -partnere har deltaget i, samt antallet af enkeltpersoner, som de nåede ud til ved disse arrangementer.

Mulige datakilder: Euresmedlemmer og -partnere, andre administrative data om operationer

Resultatdimension: Kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

7.   Grad af interaktion med andre lande i hele nettet

Måling:

a)

Antal lande, som Euresmedlemmer og -partnere har samarbejdet med i forbindelse med Euresrekrutteringsaktiviteter

b)

Antal gennemførte samarbejdsprojekter om rekruttering

Disse indikatorer måler graden af interaktion inden for Euresnettet ved hjælp af indsamlet information om forekomsten af tværnationalt samarbejde mellem Euresmedlemmer og -partnere (antal rekrutteringsprojekter med organisationer i andre lande).

Mulige datakilder: Euresmedlemmer og -partnere, programmeringscyklus, grænseoverskridende partnerskaber og projektstøttemodtagere i forbindelse med målrettede mobilitetsordninger

Resultatdimension: Kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

8.   Antal individuelle besøgende på Euresportalen

Måling: Denne indikator måler antallet af individuelle besøgende på Euresportalen og giver en indikation af hensigtsmæssigheden af de redskaber til onlinetjenester, der findes på Euresportalen.

Vejledende hoveddatakilde: Det Europæiske Koordineringsbureau

Resultatdimension: Kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

9.   Antal profiler fra jobsøgende, som er registeret på Euresportalen

Måling:

a)

Antal profiler for jobsøgende, som er registeret via selvbetjeningsfunktionen på Euresportalen

b)

Antal profiler fra jobsøgende, som overføres via den enkelte koordinerede kanal til Euresportalen

Disse indikatorer måler antallet af arbejdstagere, som enten aktivt har valgt at oprette en profil på Euresportalen ved hjælp af selvbetjeningsfunktionen, eller som har givet samtykke til, at deres tilgængelige profildata på nationale portaler eller i andre IT-systemer stilles til rådighed, jf. artikel 17, stk. 1 og 3, i forordning (EU) 2016/589. Antallet af aktive profiler giver en indikation af hensigtsmæssigheden af Euresportalen som matchnings- og formidlingsredskab og om efterspørgslen efter Eures' støttetjenester blandt arbejdstagere.

Vejledende hoveddatakilde: Det Europæiske Koordineringsbureau

Resultatdimension: Kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

10.   Arbejdsgivere registreret på Euresportalen

Måling: Denne indikator måler antallet af arbejdsgivere, som bruger selvbetjeningsfunktionen på Euresportalen. Den giver en indikation af arbejdskraftsbehovet, som potentielt kan dækkes gennem arbejdskraftens mobilitet inden for EU, og kundetilfredsheden med funktioner og oplysninger på Euresportalen.

Vejledende hoveddatakilde: Det Europæiske Koordineringsbureau

Resultatdimension: Kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter

Dataindsamlingsperiode: To gange om året

11.   Kundetilfredshed med funktioner og oplysninger på Euresportalen

Måling: Denne indikator måler kundetilfredsheden blandt arbejdstagere og arbejdsgivere på forskellige tidspunkter, hvor de har anvendt Euresportalen.

Vejledende hoveddatakilde: Det Europæiske Koordineringsbureau

Resultatdimension: Kommunikation, samarbejde og outreachaktiviteter/kundetilfredshed

Dataindsamlingsperiode: Årlig.


Top