EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32018R0045

Kommissionens delegerede forordning (EU) 2018/45 af 20. oktober 2017 om fastsættelse af en udsmidsplan for fiskeriet efter visse demersale arter i Nordsøen og i EU-farvande i ICES-afsnit IIa for 2018

C/2017/6997

OJ L 7, 12.1.2018, p. 6–12 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/12/2018

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_del/2018/45/oj

12.1.2018   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 7/6


KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/45

af 20. oktober 2017

om fastsættelse af en udsmidsplan for fiskeriet efter visse demersale arter i Nordsøen og i EU-farvande i ICES-afsnit IIa for 2018

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1380/2013 af 11. december 2013 om den fælles fiskeripolitik, ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1954/2003 og (EF) nr. 1224/2009 og ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 2371/2002 og (EF) nr. 639/2004 samt Rådets afgørelse 2004/585/EF (1), særlig artikel 15, stk. 6,

under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 850/98 af 30. marts 1998 om bevarelse af fiskeressourcerne gennem tekniske foranstaltninger til beskyttelse af unge marine organismer (2), særlig artikel 18a, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Målet med forordning (EU) nr. 1380/2013 er gradvis at eliminere udsmid i alt EU-fiskeri, ved at der indføres en landingsforpligtelse for fangster af arter, der er omfattet af fangstbegrænsninger.

(2)

Med henblik på at gennemføre landingsforpligtelsen tillægges Kommissionen ved artikel 15, stk. 6, i nævnte forordning beføjelse til ved delegerede retsakter at vedtage udsmidsplaner for en periode på højst tre år på grundlag af fælles henstillinger, som medlemsstaterne udarbejder i samråd med de relevante rådgivende råd.

(3)

Belgien, Danmark, Tyskland, Frankrig, Nederlandene, Sverige og Det Forenede Kongerige har en direkte interesse i spørgsmål vedrørende fiskeriforvaltning i Nordsøen. Efter høring af Det Rådgivende Råd for Nordsøen forelagde disse medlemsstater den 3. juni 2016 Kommissionen en fælles henstilling vedrørende en udsmidsplan for fiskeriet efter demersale arter i Nordsøen. På grundlag af denne fælles henstilling blev der ved Kommissionens delegerede forordning (EU) 2016/2250 (3) fastsat en udsmidsplan for dette fiskeri.

(4)

Efter at have hørt Det Rådgivende Råd for Nordsøen forelagde Belgien, Danmark, Tyskland, Frankrig, Nederlandene, Sverige og Det Forenede Kongerige den 31. maj 2017 Kommissionen en ny fælles henstilling vedrørende en ny udsmidsplan for fiskeriet efter demersale arter i Nordsøen. Videnskabelige bidrag blev indhentet fra relevante videnskabelige organer og gennemgået af Den Videnskabelige, Tekniske og Økonomiske Komité for Fiskeri (STECF). Den 8. september fandt et ekspertgruppemøde sted med deltagelse af repræsentanter fra 28 medlemsstater og Kommissionen såvel som Europa-Parlamentet som observatør, hvor de pågældende foranstaltninger blev drøftet.

(5)

Som følge af den nye fælles henstilling bør delegeret forordning (EU) 2016/2250 ophæves.

(6)

De foranstaltninger, der foreslås i den nye fælles henstilling, er i overensstemmelse med artikel 18, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1380/2013.

(7)

Med henblik på forordning (EU) nr. 1380/2013 omfatter Nordsøen ICES-afsnit IIIa og ICES-underområde IV. Da visse demersale bestande, der er relevante for den foreslåede udsmidsplan, også findes i EU-farvande i ICES-afsnit IIa, anbefaler de berørte medlemsstater, at ICES-afsnit IIa også omfattes af udsmidsplanen.

(8)

Den nye udsmidsplan for 2018 bør omfatte de bestemmelser, der er fastsat i delegeret forordning (EU) 2016/2250 vedrørende de arter, der skal landes, og den bør fastsætte de yderligere arter og former for fiskeri, som landingsforpligtelsen finder anvendelse på i 2018.

(9)

Ved delegeret forordning (EU) 2016/2250 blev der indført undtagelser begrundet i høj overlevelsesrate, jf. artikel 15, stk. 4, litra b), i forordning (EU) nr. 1380/2013 (4), for så vidt angår fangster af jomfruhummer taget med tejner og med trawl ved anvendelse af selektionsanordninger i ICES-afsnit IIIa. Medlemsstaterne forelagde videnskabelig dokumentation, der viste en høj overlevelsesrate for fangster af jomfruhummer taget med bundtrawl. Disse oplysninger er forelagt, og STECF har konkluderet, at de er tilstrækkelige. I den nye fælles henstilling foreslås det, at disse undtagelser fortsat anvendes. De bør derfor indgå i den nye udsmidsplan for 2018.

(10)

Ved delegeret forordning (EU) 2016/2250 blev der indført en undtagelse begrundet i høj overlevelsesrate for fangster af jomfruhummer i ICES-underområde IV for visse redskaber på betingelse af, at der anvendes en Netgrid-sorteringsrist. I henhold til nævnte delegerede forordning skal de medlemsstater, der har en direkte forvaltningsmæssig interesse i Nordsøen, forelægge Kommissionen yderligere videnskabelige oplysninger som begrundelse for undtagelserne for de angivne bundtrawl. Disse oplysninger er forelagt, og STECF har konkluderet, at de kun understøtter en undtagelse i vintermånederne samt inden for visse områder (funktionelle ICES-enheder). Undtagelsen bør derfor indgå i den nye udsmidsplan for 2018 men begrænses til vintermånederne og visse funktionelle ICES-enheder.

(11)

Den nye fælles henstilling omfatter en undtagelse begrundet i høj overlevelsesrate for bifangster ved fiskeri med tejner og ruser, samt for fangster af almindelig tunge taget med skovltrawl.

(12)

På grundlag af den videnskabelige dokumentation, der er fremlagt i den fælles henstilling, og som STECF har gennemgået, og under hensyntagen til specifikationerne for redskaberne, for fiskerimetoderne og for økosystemet bør disse undtagelser indgå i den nye udsmidsplan for 2018.

(13)

Ved delegeret forordning (EU) 2016/2250 er der fastsat de minimis-undtagelser for:

almindelig tunge fanget med toggegarn og garn i ICES-afsnit IIIa, ICES-underområde IV og EU-farvande i ICES-afsnit IIa

almindelig tunge fanget med visse typer bomtrawl, der er forsynet med flamsk panel (»Flemish panel«) i ICES-underområde IV

jomfruhummer fanget med visse typer bundtrawl i ICES-underområde IV og EU-farvande i ICES-afsnit IIa.

I den nye fælles henstilling foreslås det, at disse de minimis-undtagelser fortsat anvendes. Disse undtagelser bør derfor indgå i den nye udsmidsplan.

(14)

I den nye fælles henstilling foreslås en de minimis-undtagelse for almindelig tunge, kuller, hvilling, torsk og sej tilsammen, der tages med visse typer bundtrawl i ICES-afsnit IIIa, en de minimis-undtagelse for tunge, kuller, hvilling, torsk og sej tilsammen, der tages med kurve i ICES-afsnit IIIa, en de minimis-undtagelse for hvilling og torsk, der tages med bundtrawl i ICES-afsnit IVc, og en de minimis-undtagelse for hvilling, der tages med visse typer bundtrawl i ICES-afsnit IIIa.

(15)

STECF har på grundlag af sin gennemgang af den overbevisende dokumentation, som medlemsstaterne har fremlagt for disse undtagelser, konkluderet, at undtagelserne er begrundet med detaljerede argumenter om, at yderligere forbedringer i selektiviteten er vanskelige at opnå, og/eller at håndtering af uønskede fangster medfører uforholdsmæssigt store omkostninger, og der bør derfor fastsættes de minimis-undtagelserne i overensstemmelse med de procentsatser, der foreslås i den nye fælles henstilling, inden for de grænser, der er fastsat i artikel 15, stk. 5, litra c), i forordning (EU) nr. 1380/2013.

(16)

Med henblik på at vedtage udsmidsplaner for de arter, der er omfattet af landingsforpligtelsen, tillægges Kommissionen ved artikel 18a i forordning (EF) nr. 850/98 beføjelser til at fastsætte bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelser med det formål at sikre beskyttelsen af unge marine organismer. De bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelser kan, hvis det er hensigtsmæssigt, afvige fra de størrelser, der er fastsat i bilag XII til forordning (EF) nr. 850/98. For jomfruhummer i ICES-afsnit IIIa er det hensigtsmæssigt at fastholde de bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelser, der er fastsat i delegeret forordning (EU) 2015/2440 (5), dvs. en samlet længde på 105 mm og en rygskjoldslængde på 32 mm. Der bør tilføjes en mindstehalelængde på 59 mm på grundlag af den nye fælles henstilling og STECF's vurdering, ifølge hvilken denne halelængde svarer til de eksisterende værdier for samlet længde og rygskjoldslængde.

(17)

Udsmidsplaner kan også omfatte tekniske foranstaltninger vedrørende fiskeri eller arter, der er omfattet af landingsforpligtelsen. For at øge redskabernes selektivitet og mindske antallet af uønskede fangster i Skagerrak er det hensigtsmæssigt at bibeholde et antal tekniske foranstaltninger, som blev aftalt mellem Unionen og Norge i 2011 (6) og 2012 (7), samt at tillade brugen af selektionsanordningen »SepNep«.

(18)

For at sikre passende kontrol bør der fastsættes specifikke krav til medlemsstaterne om at opstille lister over fartøjer, der er omfattet af nærværende forordning.

(19)

Eftersom foranstaltningerne i nærværende forordning har direkte indvirkning på de økonomiske aktiviteter og planlægningen af EU-fartøjernes fangstsæson, bør forordningen træde i kraft umiddelbart efter offentliggørelsen. Den bør anvendes fra den 1. januar til den 31. december 2018 for at overholde den frist, der er fastsat i artikel 15 i forordning (EU) nr. 1380/2013 —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Gennemførelse af landingsforpligtelsen

Den i artikel 15, stk. 1, i forordning (EU) nr. 1380/2013 omhandlede landingsforpligtelse finder anvendelse på fiskeriet efter demersale arter i ICES-underområde IV (Nordsøen), ICES-afsnit IIIa (Kattegat og Skagerrak) og EU-farvande i ICES-afsnit IIa (Norskehavet) i overensstemmelse med nærværende forordning.

Artikel 2

Definitioner

I denne forordning forstås ved:

1)   »Seltra-panel«: en selektionsanordning, der:

består af et overpanel med en maskestørrelse på mindst 270 mm (diamantmasker) placeret i en sektion med fire paneler monteret således, at der for hver maske på 270 mm er tre masker på 90 mm, eller et overpanel med en maskestørrelse på mindst 140 mm (kvadratmasket)

er mindst 3 m lang

er placeret højst 4 m fra bindestrikken og

er lige så bredt som trawlets overvinge (dvs. fra sømline til sømline).

2)   »Netgrid-sorteringsrist«: en selektionsanordning, der består af en sektion med fire paneler placeret i et trawl med to paneler med et skråt diamantmasket panel med en maskestørrelse på mindst 200 mm, der fører til et flugthul øverst i trawlet.

3)   »Flamsk panel« (»Flemish panel«): den sidste koniske netsektion på et bomtrawl, hvoraf:

den forreste del er direkte fastgjort til fangstposen

de øvre og nedre netsektioner har en maskestørrelse på mindst 120 mm målt mellem knuderne

den udstrakte længde måler mindst 3 m.

3)   »SepNep«: en skovltrawl, der:

er konstrueret med et maskestørrelsesinterval på 80-99 mm + ≥ 100 mm

er udstyret med en række fangstposer med et maskestørrelsesinterval på mindst 80 mm til 120 mm fastgjort til et enkelt forlængelsesstykke, hvor den øverste fangstpose har en maskestørrelse på mindst 120 mm og er forsynet med et sorteringspanel med en maskestørrelse på højst 105 mm, og

kan udstyres med en fakultativ selektionsrist med højst 17 mm mellem tremmerne, forudsat at den er konstrueret på en sådan måde, at små jomfruhummere kan undslippe.

Artikel 3

Arter, der er omfattet af landingsforpligtelsen

Landingsforpligtelsen finder anvendelse på de arter, der er nævnt i bilaget til nærværende forordning med forbehold af undtagelserne i artikel 4-7.

Artikel 4

Undtagelser begrundet i høj overlevelsesrate for jomfruhummer

1.   Den i artikel 15, stk. 4, litra b), i forordning (EU) nr. 1380/2013 nævnte undtagelse begrundet i høj overlevelsesrate finder anvendelse på følgende fangster af jomfruhummer:

a)

fangster taget med tejner (FPO (8))

b)

fangster i ICES-afsnit IIIa taget med bundtrawl (OTB, TBN), der har en maskestørrelse på mindst 70 mm og er forsynet med artsselektiv rist med højst 35 mm mellem tremmerne

c)

fangster i ICES-afsnit IIIa taget med bundtrawl (OTB, TBN), der har en maskestørrelse på mindst 90 mm og er forsynet med et Seltra-panel

d)

i vintermånederne (oktober til marts), fangster i de funktionelle enheder Farn Deeps (FU6), Firth of Forth (FU8) og Moray Firth (FU9) taget med bundtrawl (OTB, TBN), der har en maskestørrelse på mindst 80 mm og er forsynet med en Netgrid-sorteringsrist.

2.   Ved udsmid af jomfruhummer, der fanges i de tilfælde, der er omhandlet i stk. 1, genudsættes den straks i hel tilstand i det område, hvori den er fanget.

Artikel 5

Undtagelse begrundet i høj overlevelsesrate for almindelig tunge

1.   Den i artikel 15, stk. 4, litra b), i forordning (EU) nr. 1380/2013 nævnte undtagelse begrundet i høj overlevelsesrate finder anvendelse på fangster af almindelig tunge under den bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelse, der tages inden for seks sømil fra kysten i ICES-afsnit IVc og uden for fastlagte yngleområder med skovltrawl (OTB), hvis fangstpose har en maskestørrelse på 80-99 mm.

2.   Undtagelsen i stk. 1 finder kun anvendelse på fartøjer med en længde på højst 10 meter og en maskineffekt på højst 221 kW, ved fiskeri på vanddybder på højst 30 meter, idet hvert træk højst må vare i 1 time og 30 minutter.

3.   Ved udsmid af almindelig tunge, der fanges i de tilfælde, som er omhandlet i stk. 1, genudsættes den straks.

Artikel 6

Undtagelse begrundet i høj overlevelsesrate for bifangster ved fiskeri med tejner og ruser

1.   Den i artikel 15, stk. 4, litra b) i forordning (EU) nr. 1380/2013 nævnte undtagelse begrundet i høj overlevelsesrate finder anvendelse på fangster af torsk, kuller, hvilling, rødspætte, tunge, kulmule og sej taget med tejner og ruser (FPO, FYK).

2.   Ved udsmid af fisk, der fanges i de tilfælde, der er omhandlet i stk. 1, genudsættes den straks under havets overflade.

Artikel 7

De minimis-undtagelser

Uanset artikel 15, stk. 1, i forordning (EU) nr. 1380/2013 er det tilladt at smide følgende mængder ud, jf. artikel 15, stk. 4, litra c), i nævnte forordning:

a)

i fiskeri fra fartøjer, der anvender toggegarn og garn (GN, GNS, GND, GNC, GTN, GTR, GEN, GNF) i ICES-afsnit IIIa, ICES-underområde IV og EU-farvande i ICES-afsnit IIa:

for almindelig tunge en mængde på højst 3 % af de samlede årlige fangster af denne art

b)

i fiskeri fra fartøjer, der anvender bomtrawl (TBB) med en maskestørrelse på 80-119 mm og med en øget maskestørrelse i bomtrawlets forlængelsesstykke, dvs. flamsk panel (»Flemish panel«), i ICES-underområde IV:

for almindelig tunge, der er mindre end den bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelse, en mængde på højst 6 % af de samlede årlige fangster af denne art

c)

i fiskeri fra fartøjer, der anvender bundtrawl (OTB, OTT, TB, TBN) med en maskestørrelse på 80-99 mm i ICES-underområde IV og i EU-farvande i ICES-afsnit IIa:

for jomfruhummer, der er mindre end den bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelse, en mængde på højst 2 % af de samlede årlige fangster af denne art

d)

i fiskeri efter jomfruhummer fra fartøjer, der anvender bundtrawl (OTB, TBN), der har en maskestørrelse på mindst 70 mm og er forsynet med en artsselektiv rist med højst 35 mm mellem tremmerne i ICES-afsnit IIIa:

en samlet mængde af almindelig tunge, kuller, hvilling, torsk og sej, der er mindre end de bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelser, på højst 4 % af de samlede årlige fangster af jomfruhummer, almindelig tunge, kuller, hvilling, dybvandsreje, torsk og sej

e)

i fiskeri efter dybvandsreje med fartøjer, der anvender bundtrawl (OTB), der har en maskestørrelse på mindst 35 mm og er forsynet med en artsselektiv rist med højst 19 mm mellem tremmerne og en ublokeret åbning, hvor fiskene kan slippe ud, i ICES-afsnit IIIa:

en samlet mængde af almindelig tunge, kuller, hvilling, torsk og sej, der er mindre end de bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelser, på højst 1 % af de samlede årlige fangster af jomfruhummer, almindelig tunge, kuller, hvilling, torsk, sej og dybvandsreje

f)

i blandet fiskeri efter tunge, hvilling, rødspætte og arter uden fangstbegrænsninger fra fartøjer, der anvender bundtrawl (OTB, OTT, SDN, SSC) med en maskestørrelse på 70-99 mm i ICES-afsnit IVc:

en samlet mængde af hvilling og torsk, der er mindre end de bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelser, på højst 6 % af de samlede årlige fangster af jomfruhummer, kuller, tunge, dybvandsreje, hvilling, sej og torsk; den maksimale mængde torsk, der må smides ud, begrænses til 2 % af disse samlede årlige fangster

g)

i fiskeri fra fartøjer, der anvender bundtrawl (OTB, OTT, TBN), der har en maskestørrelse på 90-119 mm og er forsynet med et Seltra-panel, eller som har en maskestørrelse på mindst 120 mm, i ICES-afsnit IIIa:

for hvilling, der er mindre end den bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelse, en maksimal mængde på 2 % af de samlede årlige fangster af jomfruhummer, torsk, kuller, hvilling, sej, almindelig tunge, rødspætte og kulmule.

Artikel 8

Bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelser

Uanset den bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelse, der er fastsat i bilag XII til forordning (EF) nr. 850/98, er den bevarelsesmæssige mindstereferencestørrelse for jomfruhummer i ICES-afsnit IIIa følgende:

a)

samlet længde på 105 mm

b)

halelængde på 59 mm

c)

rygskjoldslængde på 32 mm.

Artikel 9

Særlige tekniske foranstaltninger i Skagerrak

1.   Det er forbudt at medføre eller at anvende trawl, snurrevod, bomtrawl eller lignende trukne redskaber med en maskestørrelse på under 120 mm i Skagerrak.

2.   Uanset stk. 1 kan følgende trawl anvendes:

a)

trawl, hvis fangstpose har en maskestørrelse på mindst 90 mm, forudsat at de er forsynet med et Seltra-panel eller en sorteringsrist med højst 35 mm mellem tremmerne

b)

trawl, hvis fangstpose har en maskestørrelse på mindst 70 mm (kvadratmasket), og som er forsynet med en sorteringsrist med højst 35 mm mellem tremmerne

c)

trawl med en maskestørrelse på under 70 mm, når der fiskes efter pelagiske arter og industriarter, forudsat at fangsterne består af over 80 % af en eller flere pelagiske arter eller industriarter

d)

trawl, hvis fangstpose har en maskestørrelse på mindst 35 mm, når der fiskes efter dybvandsreje, forudsat at trawlet er forsynet med en sorteringsrist med højst 19 mm mellem tremmerne.

3.   Det er tilladt at anvende en anordning, der holder fisk tilbage, når der fiskes efter dybvandsreje, jf. stk. 2, litra d), forudsat at der er tilstrækkelige fiskerimuligheder til at dække bifangster, og at anordningen til at holde fiske tilbage er

a)

konstrueret med et kvadratmasket overpanel med en maskestørrelse på mindst 120 mm

b)

mindst 3 m lang og

c)

mindst lige så bred som sorteringsristen.

Artikel 10

SepNep

Uanset artikel 4 i forordning (EF) nr. 850/98 er det tilladt at anvende SepNep.

Artikel 11

Ophævelse

Forordning (EU) 2016/2250 ophæves.

Artikel 12

Ikrafttræden og anvendelse

Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den anvendes fra den 1. januar 2018 til den 31. december 2018.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 20. oktober 2017.

På Kommissionens vegne

Jean-Claude JUNCKER

Formand


(1)  EUT L 354 af 28.12.2013, s. 22

(2)  EFT L 125 af 27.4.1998, s. 1.

(3)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2016/2250 af 4. oktober 2016 om fastsættelse af en udsmidsplan for visse fiskerier efter demersale arter i Nordsøen og i EU-farvande i ICES-afsnit IIa (EUT L 340 af 15.12.2016, s. 2).

(4)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1380/2013 af 11. december 2013 om den fælles fiskeripolitik, ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1954/2003 og (EF) nr. 1224/2009 og ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 2371/2002 og (EF) nr. 639/2004 samt Rådets afgørelse 2004/585/EF (EUT L 354 af 28.12.2013, s. 22).

(5)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2015/2440 af 22. oktober 2015 om fastsættelse af en udsmidsplan for visse fiskerier efter demersale arter i Nordsøen og i EU-farvande i ICES-afsnit IIa (EUT L 336 af 23.12.2015, s. 42).

(6)  Godkendt referat af fiskerikonsultationerne mellem Norge og Den Europæiske Union om regulering af fiskeriet i Skagerrak og Kattegat for 2012.

(7)  Godkendt referat af fiskerikonsultationerne mellem Den Europæiske Union og Norge om foranstaltninger til gennemførelse af et forbud mod udsmid og kontrolforanstaltninger i Skagerrakområdet af 4. juli 2012.

(8)  Redskabskoderne i denne forordning henviser til koderne i bilag XI til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 404/2011 af 8. april 2011 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 1224/2009 om oprettelse af en EF-kontrolordning med henblik på at sikre overholdelse af reglerne i den fælles fiskeripolitik. For de fartøjer, der har en længde overalt på mindre end 10 m, henviser redskabskoderne i dette skema til koder i FAO-klassificeringen af redskaber.


BILAG

Fiskeredskab (1)  (2)

Maskestørrelse

Arter, der er omfattet af landingsforpligtelsen

Trawl:

OTB, OTT, OT, PTB, PT, TBN, TBS, OTM, PTM, TMS, TM, TX, SDN, SSC, SPR, TB, SX, SV

≥ 100 mm

Alle fangster af torsk, almindelig tunge, kuller, rødspætte, sej, dybvandsreje, jomfruhummer og hvilling.

Trawl:

OTB, OTT, OT, PTB, PT, TBN, TBS, OTM, PTM, TMS, TM, TX, SDN, SSC, SPR, TB, SX, SV

70-99 mm

Alle fangster af torsk (3), almindelig tunge, kuller, sej, dybvandsreje, jomfruhummer og hvilling.

Trawl:

OTB, OTT, OT, PTB, PT, TBN, TBS, OTM, PTM, TMS, TM, TX, SDN, SSC, SPR, TB, SX, SV

32-69 mm

Alle fangster af torsk, almindelig tunge, kuller, rødspætte, sej, dybvandsreje, jomfruhummer og hvilling.

Bomtrawl:

TBB

≥ 120 mm

Alle fangster af torsk, almindelig tunge, kuller, rødspætte, sej, dybvandsreje, jomfruhummer og hvilling.

Bomtrawl:

TBB

80-119 mm

Alle fangster af torsk, almindelig tunge, kuller, sej, dybvandsreje, jomfruhummer og hvilling.

Garn, toggegarn og indfiltringsnet:

GN, GNS, GND, GNC, GTN, GTR, GEN, GNF

 

Alle fangster af torsk (3), almindelig tunge, kuller, sej, dybvandsreje, jomfruhummer og hvilling.

Kroge og liner:

LLS, LLD, LL, LTL, LX, LHP, LHM

 

Alle fangster af torsk, almindelig tunge, kuller, kulmule, rødspætte, sej, dybvandsreje, jomfruhummer og hvilling.

Fælder:

FPO, FIX, FYK, FPN

 

Alle fangster af torsk, almindelig tunge, kuller, rødspætte, sej, dybvandsreje, jomfruhummer og hvilling.


(1)  Redskabskoderne i dette skema henviser til koderne i bilag XI til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 404/2011 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 1224/2009 om oprettelse af en EF-kontrolordning med henblik på at sikre overholdelse af reglerne i den fælles fiskeripolitik (EUT L 112 af 30.4.2011, s. 1).

(2)  For de fartøjer, der har en længde overalt på mindre end 10 m, henviser redskabskoderne i dette skema til koder i FAO-klassificeringen af redskaber.

(3)  Landingsforpligtelsen for torsk finder ikke anvendelse i ICES-afsnit IIIaS.


Top