EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32015R0220

Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/220 af 3. februar 2015 om fastsættelse af bestemmelser for anvendelsen af Rådets forordning (EF) nr. 1217/2009 om oprettelse af et informationsnet for landøkonomisk bogføring til belysning af indkomstforhold og driftsøkonomiske forhold i landbruget i Den Europæiske Union

OJ L 46, 19.2.2015, p. 1–106 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force: This act has been changed. Current consolidated version: 01/01/2024

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2015/220/oj

19.2.2015   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 46/1


KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/220

af 3. februar 2015

om fastsættelse af bestemmelser for anvendelsen af Rådets forordning (EF) nr. 1217/2009 om oprettelse af et informationsnet for landøkonomisk bogføring til belysning af indkomstforhold og driftsøkonomiske forhold i landbruget i Den Europæiske Union

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 1217/2009 af 30. november 2009 om oprettelse af et informationsnet for landøkonomisk bogføring til belysning af indkomstforhold og driftsøkonomiske forhold i landbruget i Den Europæiske Union (1), særlig artikel 5, stk. 1, første afsnit, artikel 5a, stk. 2 og 4, artikel 5b, stk. 7, artikel 7, stk. 2, artikel 8, stk. 3, tredje afsnit, og artikel 19, stk. 3, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Efter Lissabontraktatens ikrafttræden blev forordning (EF) nr. 1217/2009 ændret ved Europa-Parlamentets og Rådet forordning (EU) nr. 1318/2013 (2) for at tilpasse den til artikel 290 og 291 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde. For at sikre at de nye retlige rammer som følge af denne tilpasning fungerer, bør der vedtages visse bestemmelser ved delegerede retsakter og gennemførelsesretsakter. De nye bestemmelser bør træde i stedet for de gennemførelsesbestemmelser, som Kommissionen har fastsat for forordning (EF) nr. 1217/2009. Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 283/2012 (3) og Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 730/2013 (4) bør derfor ophæves.

(2)

I henhold til artikel 5 i forordning (EF) nr. 1217/2009 skal grænserne for den økonomiske bedriftsstørrelse fastlægges. Sådanne grænser må nødvendigvis kunne variere fra en medlemsstat til en anden og i nogle tilfælde endog inden for det enkelte område i Informationsnettet om Landøkonomisk Bogføring (INLB) for at tage hensyn til medlemsstaternes forskellige bedriftsstrukturer.

(3)

I henhold til artikel 5a i forordning (EF) nr. 1217/2009 skal data indsamles på grundlag af en plan for udvælgelsen af regnskabsførende bedrifter (herefter »udvælgelsesplan«). Med henblik på udvælgelsesplanen bør undersøgelsesområdet stratificeres efter de INLB-områder, der er opført i bilag I til forordning (EF) nr. 1217/2009, og efter driftsformer og økonomisk bedriftsstørrelse.

(4)

For at tilvejebringe et repræsentativt udsnit af regnskabsførende bedrifter for det stratificerede undersøgelsesområde bør antallet af regnskabsførende bedrifter pr. medlemsstat og pr. INLB-område fastlægges.

(5)

Udvælgelsesplanen bør udarbejdes før begyndelsen af det tilsvarende regnskabsår, så Kommissionen kan godkende dens indhold, inden den anvendes til udvælgelsen af regnskabsførende bedrifter.

(6)

For at nå de omhandlede mål i artikel 5b i forordning (EF) nr. 1217/2009, som gælder med henblik på INLB-formålene, bør der fastsættes gennemførelsesbestemmelser for EU-klassifikationen.

(7)

Bedriftens driftsform og økonomiske størrelse bør bestemmes på grundlag af et økonomisk kriterium. Til dette formål bør anvendes standard output, jf. artikel 5b, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1217/2009. Disse standardoutput bør fastsættes pr. produkt og i overensstemmelse med den liste over kendetegn i den undersøgelse af landbrugsbedrifternes struktur, der er indeholdt i bilag III til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1166/2008 (5). Med henblik herpå bør der fastlægges en overensstemmelsestabel mellem de kendetegn, der anvendes i strukturundersøgelserne, og rubrikkerne i INLB's bedriftsskemaer.

(8)

I betragtning af den stigende betydning, som indkomster fra andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften end landbrugsaktiviteter på landbrugsbedrifter har, bør en variabel klassifikation, der afspejler omfanget af sådanne andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften, inkluderes i EU-klassifikationen.

(9)

Det er derudover nødvendigt at fastsætte visse bestemmelser om fremsendelse til Kommissionen af standard output og de data, der er nødvendige for beregningen heraf.

(10)

I Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1198/2014 (6) er fastsat de vigtigste grupper af regnskabsmæssige data, jf. artikel 8 i forordning (EF) nr. 1217/2009, og de generelle bestemmelser om indsamling af sådanne data. De regnskabsmæssige data, som tilvejebringes ved hjælp af bedriftsskemaet for at fastslå landbrugsbedrifternes indkomstforhold, skal være ensartede med hensyn til art, definition og opstilling, uanset hvilke regnskabsførende bedrifter der undersøges. Det er derfor nødvendigt at fastlægge bedriftsskemaets form og layout og frister for indsendelse af data til Kommissionen. De data, der indsamles ved hjælp af bedriftsskemaet, bør også tage hensyn til reformen af den fælles landbrugspolitik i 2013.

(11)

De behørigt udfyldte bedriftsskemaer bør indsendes rettidigt til Kommissionen af det forbindelsesorgan, som hver medlemsstat har udpeget i henhold til artikel 7 i forordning (EF) nr. 1217/2009, for at sikre en ensartet og rettidig forvaltning af de regnskabsmæssige data, der er indleveret. Proceduren for indlevering af de regnskabsmæssige data til Kommissionen bør udformes, så den er praktisk og sikker. Det bør derfor fastsættes, at forbindelsesorganet kan sende de pågældende oplysninger direkte til Kommissionen via det edb-system, som Kommissionen har oprettet med henblik på anvendelsen af nævnte forordning, og at der med henblik herpå fastlægges yderligere retningslinjer. Hvad angår fristerne for indsendelse af sådanne data, bør Kommissionen tage hensyn til medlemsstaternes hidtidige resultater med indlevering af sådanne data.

(12)

Hvert bedriftsskema, der indleveres til Kommissionen, bør være behørigt udfyldt for at kunne komme i betragtning til udbetaling af den faste godtgørelse.

(13)

Det højeste antal behørigt udfyldte bedriftsskemaer, der pr. medlemsstat kan komme i betragtning til EU-finansiering, er fastlagt i forordning (EF) nr. 1217/2009. Med hensyn til antallet af regnskabsførende bedrifter pr. INLB-område bør der kunne tillades en vis fleksibilitet, når blot det samlede antal regnskabsførende bedrifter i den pågældende medlemsstat overholdes, jf. forordning (EF) nr. 1217/2009.

(14)

I henhold til artikel 19 i forordning (EF) nr. 1217/2009 skal de bevillinger, der skal opføres på Den Europæiske Unions almindelige budget i den afdeling, der vedrører Kommissionen, dække det samlede beløb af den faste godtgørelse, som skal betales til medlemsstaterne for indlevering af behørigt udfyldte bedriftsskemaer inden for den gældende frist. Antallet af behørigt udfyldte bedriftsskemaer, for hvilke den faste godtgørelse udbetales, bør ikke overstige det højeste antal regnskabsførende bedrifter.

(15)

Som bidrag til forbedring af fremgangsmåden ved bearbejdning af bedriftsskemadata bør der betales en højere fast godtgørelse til medlemsstater, der indleverer behørigt udfyldte bedriftsskemaer før den frist, der skal fastsættes for indgivelse af bedriftsskemaer.

(16)

Da de foranstaltninger, der er omhandlet i denne forordning, bør anvendes fra regnskabsåret 2015, bør denne forordning anvendes fra nævnte regnskabsår.

(17)

Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Komitéen for Informationsnettet for Landøkonomisk Bogføring —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

KAPITEL 1

UNDERSØGELSESOMRÅDE OG UDVÆLGELSESPLAN

Artikel 1

Grænse for økonomisk bedriftsstørrelse

Grænserne for økonomisk bedriftsstørrelse, jf. artikel 5, stk. 1, første afsnit, i forordning (EF) nr. 1217/2009, er fastlagt i bilag I til denne forordning.

Artikel 2

Antal regnskabsførende bedrifter

Antallet af regnskabsførende bedrifter pr medlemsstat og pr. område i Informationsnettet for Landøkonomisk Bogføring (INLB), jf. artikel 5a, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1217/2009, er fastsat i bilag II til denne forordning.

Artikel 3

Udvælgelsesplan

1.   De forlæg og metoder, som vedrører form og indhold af de data, der er omhandlet i artikel 5a, stk. 4, i forordning (EF) nr. 1217/2009, er angivet i bilag III til denne forordning.

2.   Medlemsstaterne underretter Kommissionen elektronisk om den udvælgelsesplan, der er omhandlet i artikel 5a, stk. 1, i forordning (EF) nr. 1217/2009, og som er godkendt af det nationale udvalg, jf. artikel 6, stk. 2, i nævnte forordning, senest to måneder før begyndelsen af det regnskabsår, den vedrører.

KAPITEL 2

EU-KLASSIFIKATION OVER LANDBRUGSBEDRIFTER

Artikel 4

Særlige typer landbrugsspecialiseringer

Metoderne til beregning af særlige typer af landbrugsspecialiseringer som omhandlet i artikel 5b, stk. 3, i forordning (EF) nr. 1217/2009 og deres tilknytning til generelle driftsformer og hoveddriftsformer, jf. nævnte artikel, er beskrevet i bilag IV til denne forordning.

Artikel 5

Bedriftens økonomiske størrelse

Metoden til beregning af bedriftens økonomiske størrelse, jf. artikel 5b, stk. 4, i forordning (EF) nr. 1217/2009, og de økonomiske størrelsesklasser, jf. artikel 5b, stk. 1, i nævnte forordning, er beskrevet i bilag V til denne forordning.

Artikel 6

Standard output og samlet standard output

1.   Metoden til beregning af standard output fra hvert kendetegn, jf. artikel 5b, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1217/2009, og procedurerne for indsamling af de tilsvarende data er beskrevet i bilag VI til denne forordning.

Standard output fra bedriftens forskellige kendetegn, jf. artikel 5b, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1217/2009, fastlægges for hver geografisk enhed, jf. punkt 2, litra b), i bilag VI til denne forordning, og for hvert kendetegn vedrørende afgrøder og husdyr i den landbrugsstrukturundersøgelse, der er opført i bilag III til forordning (EF) nr. 1166/2008.

2.   En bedrifts samlede standard output bestemmes ved at gange standard output for hvert kendetegn vedrørende afgrøder og husdyr med det tilsvarende antal enheder.

Artikel 7

Andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften

De andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften, jf. artikel 5b, stk. 5, i forordning (EF) nr. 1217/2009, er defineret i del A i bilag VII til denne forordning. Deres omfang angives som et procentinterval. Disse procentintervaller er anført i del C i bilag VII til denne forordning.

Den metode, hvormed omfanget af de erhvervsmæssige aktiviteter, som er omhandlet i stk. 1 anslås, er beskrevet i del B og C i bilag VII til denne forordning.

Artikel 8

Meddelelse af standard output og data til fastsættelse heraf

1.   Medlemsstaterne fremsender standard output og data til fastsættelse heraf til Kommissionen (Eurostat), jf. artikel 5b, stk. 6, i forordning (EF) nr. 1217/2009, for referenceperioden år N inden den 31. december i år N+3.

2.   Til fremsendelse af de i stk. 1 omhandlede data benytter medlemsstaterne de edb-systemer, som Kommissionen (Eurostat) stiller til rådighed til dette formål.

KAPITEL 3

BEDRIFTSSKEMA OG INDLEVERING AF DATA TIL KOMMISSIONEN

Artikel 9

Bedriftsskemaets form og layout

Form og layout for fremlæggelsen af de regnskabsmæssige data, der er omhandlet i artikel 8 i forordning (EF) nr. 1217/2009, og anvisningerne i forbindelse hermed er omhandlet i bilag VIII til denne forordning.

Artikel 10

Fremgangsmåder og frister for fremsendelse af data til Kommissionen

1.   Bedriftsskemaerne fremsendes til Kommissionen af det forbindelsesorgan, der er omhandlet i artikel 7 i forordning (EF) nr. 1217/2009, via det edb-system til indlevering og kontrol af data, som er omhandlet i artikel 19, stk. 1, litra b), i forordning (EF) nr. 1217/2009. De krævede oplysninger skal udveksles elektronisk på grundlag af modeller, der stilles til rådighed for forbindelsesorganet gennem nævnte edb-system.

2.   Medlemsstaterne underrettes gennem Komitéen for Informationsnettet om Landøkonomisk Bogføring om de generelle betingelser for anvendelsen af det edb-system, der er omhandlet i stk. 1.

3.   Bedriftsskemaerne sendes til Kommissionen senest den 31. december efter udgangen af det pågældende regnskabsår.

Medlemsstater, som ikke har kunnet indlevere bedriftsskemadata for 2012 inden den i første afsnit fastsatte frist, kan indsende bedriftsskemaerne til Kommissionen op til tre måneder efter den frist, der er angivet i første afsnit.

4.   Bedriftsskemaer anses for indleveret til Kommissionen, når de regnskabsmæssige data, der er omhandlet i artikel 9, er indført i det elektroniske datasystem til indlevering og kontrol af data, der er omhandlet i stk. 1, den efterfølgende computerbaserede kontrol er gennemført og forbindelsesorganet har bekræftet, at dataene er klar til at blive indlæst i nævnte system.

KAPITEL 4

FAST GODTGØRELSE

Artikel 11

Behørigt udfyldte bedriftsskemaer

Med henblik på artikel 19, stk. 1, litra a), i forordning (EF) nr. 1217/2009 er bedriftsskemaet behørigt udfyldt, når dets indhold er i overensstemmelse med de faktiske forhold, og de deri indeholdte regnskabsmæssige data er indlæst og opstillet i overensstemmelse med den form og det layout, der er angivet i bilag VIII til denne forordning.

Artikel 12

Antal bedriftsskemaer, som kan komme i betragtning til betaling

Det samlede antal behørigt udfyldte og indsendte bedriftsskemaer pr. medlemsstat, jf. artikel 5a, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1217/2009, som kan komme i betragtning til betaling af den faste godtgørelse, må ikke overstige det samlede antal regnskabsførende bedrifter, der er fastsat for den pågældende medlemsstat i bilag II til denne forordning.

Hvis medlemsstater har mere end ét INLB-område, må antallet af behørigt udfyldte og indsendte bedriftsskemaer pr. INLB-område, der kan komme i betragtning til betaling af den faste godtgørelse, være indtil 20 % større end det antal, der er fastsat for det pågældende INLB-område, såfremt det samlede antal behørigt udfyldte og indsendte bedriftsskemaer for den pågældende medlemsstat ikke er større end det samlede antal, der er fastsat for den pågældende medlemsstat i bilag II til denne forordning.

Artikel 13

Betaling af den faste godtgørelse

Den samlede faste godtgørelse, jf. artikel 19, stk. 1, litra a), i forordning (EF) nr. 1217/2009, udbetales i to rater:

a)

En betaling svarende til 50 % af det samlede beløb, der er beregnet på grundlag af det beløb, der er fastsat i artikel 14, stk. 1, i denne forordning, gennemføres i begyndelsen af hvert regnskabsår for det antal regnskabsførende bedrifter, der er fastsat i bilag II til denne forordning

b)

Det resterende beløb udbetales, efter at Kommissionen har fastslået, at de fremsendte bedriftsskemaer er behørigt udfyldt.

Restbeløbet, jf. stk. 1, litra b), i denne artikel, beregnes ved at gange den faste godtgørelse pr. bedriftsskema, som er beregnet på grundlag af artikel 14 i denne forordning, med antallet af behørigt udfyldte bedriftsskemaer, der kan komme i betragtning i henhold til artikel 12 i denne forordning, og ved at fratrække den betaling, der er omhandlet i stk. 1, litra a), i denne artikel.

Artikel 14

Størrelsen af den faste godtgørelse

Den faste godtgørelse, jf. artikel 19, stk. 1, litra a), i forordning (EF) nr. 1217/2009, fastsættes til 160 EUR pr. bedriftsskema.

Hvis den grænse på 80 %, som er omhandlet i artikel 19, stk. 1, litra a), i forordning (EF) nr. 1217/2009, ikke nås for hverken et INLB-område eller den berørte medlemsstat, finder den nedsættelse, der er henvist til i nævnte bestemmelse, kun anvendelse på nationalt plan.

Hvis medlemsstaten fremsender de regnskabsdata, der er omhandlet i artikel 9 i denne forordning, senest en måned før udløbet af de relevante frister, som er anført i artikel 10, stk. 3, forhøjes den faste godtgørelse med 5 EUR, medmindre den grænse på 80 %, der er omhandlet i artikel 19, stk. 1, litra a), i forordning (EF) nr. 1217/2009 ikke er opfyldt for et INBL-område eller en medlemsstat.

KAPITEL 5

OVERGANGSBESTEMMELSER OG AFSLUTTENDE BESTEMMELSER

Artikel 15

Ophævelser

Gennemførelsesforordning (EU) nr. 283/2012 og gennemførelsesforordning (EU) nr. 730/2013 ophæves med virkning fra den 1. januar 2015.

De gælder dog fortsat for regnskabsår, der ligger forud for regnskabsåret 2015.

Artikel 16

Ikrafttrædelse og anvendelse

Denne forordning træder i kraft på dagen for offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den anvendes fra regnskabsåret 2015.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 3. februar 2015.

På Kommissionens vegne

Jean-Claude JUNCKER

Formand


(1)  EUT L 328 af 15.12.2009, s. 27.

(2)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1318/2013 af 22. oktober 2013 om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1217/2009 om oprettelse af et informationsnet for landøkonomisk bogføring til belysning af indkomstforhold og driftsøkonomiske forhold i landbruget i Det Europæiske Fællesskab (EUT L 340 af 17.12.2013, s. 1).

(3)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 283/2012 af 29. marts 2012 om fastsættelse af den faste godtgørelse pr. bedriftsskema for regnskabsåret 2012 i informationsnettet for landøkonomisk bogføring (EUT L 92 af 30.3.2012, s. 15).

(4)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 730/2013 af 29. juli 2013 om visse gennemførelsesbestemmelser vedrørende bogføring med henblik på konstatering af landbrugsbedrifternes indkomster (EUT L 203 af 30.7.2013, s. 6).

(5)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1166/2008 af 19. november 2008 om en række undersøgelser af landbrugsbedrifternes struktur og en undersøgelse af produktionsmetoderne i landbruget og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 571/88 (EUT L 321 af 1.12.2008, s. 14).

(6)  Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1198/2014 af 1. august 2014 om supplerende regler til Rådets forordning (EF) nr. 1217/2009 om oprettelse af et informationsnet for landøkonomisk bogføring til belysning af indkomstforhold og driftsøkonomiske forhold i landbruget i Den Europæiske Union (EUT L 321 af 7.11.2014, s. 2).


BILAG I

GRÆNSE FOR BEDRIFTENS ØKONOMISKE STØRRELSE FOR UNDERSØGELSESOMRÅDET (ARTIKEL 1)

Medlemsstat/INLB-område

Grænse (EUR)

Belgien

25 000

Bulgarien

2 000

Tjekkiet

8 000

Danmark

15 000

Tyskland

25 000

Estland

4 000

Irland

8 000

Grækenland

4 000

Spanien

8 000

Frankrig (bortset fra Martinique, Réunion, Guadeloupe)

25 000

Frankrig (kun Martinique, Réunion, Guadeloupe)

15 000

Kroatien

4 000

Italien

8 000

Cypern

4 000

Letland

4 000

Litauen

4 000

Luxembourg

25 000

Ungarn

4 000

Μalta

4 000

Nederlandene

25 000

Østrig

8 000

Polen

4 000

Portugal

4 000

Rumænien

2 000

Slovenien

4 000

Slovakiet

25 000

Finland

8 000

Sverige

15 000

Det Forenede Kongerige (bortset fra Nordirland)

25 000

Det Forenede Kongerige (kun Nordirland)

15 000


BILAG II

ANTAL REGNSKABSFØRENDE BEDRIFTER (ARTIKEL 2)

Løbenummer

Betegnelse for INLB-område

Antal regnskabsførende bedrifter pr. regnskabsår

BELGIEN

341

Vlaanderen

720

342

Bruxelles-Brussel

343

Wallonie

480

Belgien i alt

1 200

BULGARIEN

831

Северозападен, (Severozapaden)

346

832

Северен централен, (Severen tsentralen)

358

833

Североизточен, (Severoiztochen)

373

834

Югозападен, (Yugozapaden)

335

835

Южен централен, (Yuzhen tsentralen)

394

836

Югоизточен, (Yugoiztochen)

396

Bulgarien i alt

2 202

745

TJEKKIET

1 417

370

DANMARK

2 150

TYSKLAND

010

Schleswig-Holstein

565

020

Hamburg

97

030

Niedersachsen

1 307

040

Bremen

050

Nordrhein-Westfalen

1 010

060

Hessen

558

070

Rheinland-Pfalz

887

080

Baden-Württemberg

1 190

090

Bayern

1 678

100

Saarland

90

110

Berlin

112

Brandenburg

284

113

Mecklenburg-Vorpommern

268

114

Sachsen

313

115

Sachsen-Anhalt

270

116

Thüringen

283

Tyskland i alt

8 800

755

ESTLAND

658

380

IRLAND

900

GRÆKENLAND

450

Makedonia-Thraki

2 000

460

Ipiros-Peloponnisos-Nissi Ioniou

1 350

470

Thessalia

700

480

Sterea Ellas-Nissi Egaeou-Kriti

1 450

Grækenland i alt

5 500

SPANIEN

500

Galicia

450

505

Asturias

190

510

Cantabria

150

515

País Vasco

352

520

Navarra

316

525

La Rioja

244

530

Aragón

676

535

Cataluña

664

540

Illes Balears

180

545

Castilla y León

950

550

Madrid

190

555

Castilla-La Mancha

900

560

Comunidad Valenciana

638

565

Murcia

348

570

Extremadura

718

575

Andalucía

1 504

580

Canarias

230

Spanien i alt

8 700

FRANKRIG

121

Île-de-France

190

131

Champagne-Ardenne

370

132

Picardie

270

133

Haute-Normandie

170

134

Centre

410

135

Basse-Normandie

240

136

Bourgogne

340

141

Nord-Pas-de-Calais

280

151

Lorraine

230

152

Alsace

200

153

Franche-Comté

210

162

Pays-de-la-Loire

460

163

Bretagne

480

164

Poitou-Charentes

360

182

Aquitaine

550

183

Midi-Pyrénées

480

184

Limousin

220

192

Rhône Alpes

480

193

Auvergne

360

201

Languedoc-Roussillon

430

203

Provence-Alpes-Côte d'Azur

420

204

Corse

170

205

Guadeloupe

80

206

Martinique

80

207

Réunion

160

Frankrig i alt

7 640

860

KROATIEN

1 251

ITALIEN

221

Valle d'Aosta

170

222

Piemonte

594

230

Lombardia

717

241

Trentino

282

242

Alto Adige

338

243

Veneto

707

244

Friuli-Venezia Giulia

451

250

Liguria

431

260

Emilia-Romagna

873

270

Toscana

577

281

Marche

452

282

Umbria

460

291

Lazio

587

292

Abruzzo

572

301

Molise

342

302

Campania

667

303

Calabria

510

311

Puglia

723

312

Basilicata

400

320

Sicilia

706

330

Sardegna

547

Italien i alt

11 106

740

CYPERN

500

770

LETLAND

1 000

775

LITAUEN

1 000

350

LUXEMBURG

450

UNGARN

767

Alföld

1 016

768

Dunántúl

675

764

Észak-Magyarország

209

Ungarn i alt

1 900

780

MALTA

536

360

NEDERLANDENE

1 500

660

ØSTRIG

2 000

POLEN

785

Pomorze i Mazury

1 860

790

Wielkopolska i Śląsk

4 350

795

Mazowsze i Podlasie

4 490

800

Małopolska i Pogórze

1 400

Polen i alt

12 100

PORTUGAL

615

Norte e Centro

1 233

630

Ribatejo e Oeste

351

640

Alentejo e Algarve

399

650

Açores e Madeira

317

Portugal i alt

2 300

RUMÆNIEN

840

Nord-Est

852

841

Sud-Est

1 074

842

Sud-Muntenia

1 008

843

Sud-Vest-Oltenia

611

844

Vest

703

845

Nord-Vest

825

846

Centru

834

847

București-Ilfov

93

Rumænien i alt

6 000

820

SLOVENIEN

908

810

SLOVAKIET

562

FINLAND

670

Etelä-Suomi

461

680

Sisä-Suomi

251

690

Pohjanmaa

221

700

Pohjois-Suomi

167

Finland i alt

1 100

SVERIGE

710

Slättbyggdslän

637

720

Skogs- och mellanbygdslän

258

730

Län i norra Sverige

130

Sverige i alt

1 025

DET FORENEDE KONGERIGE

411

England — North Region

420

412

England — East Region

650

413

England — West Region

430

421

Wales

300

431

Scotland

380

441

Northern Ireland

320

Det Forenede Kongerige i alt

2 500


BILAG III

FORLÆG OG METODER FOR UDARBEJDELSEN AF UDVÆLGELSESPLANEN (ARTIKEL 3, STK. 1)

De data, der er omhandlet i artikel 5a, stk. 4, i forordning (EF) nr. 1217/2009, skal meddeles Kommissionen på grundlag af følgende struktur:

A.   DATABLAD

1.

Generelle oplysninger

1.1.

Regnskabsår

1.2.

Medlemsstat

1.3.

Forbindelsesorganets navn

1.4.

Er forbindelsesorganet en del af den offentlige forvaltning (ja/nej)?

 

2.

Udvælgelsesplanens grundlag

2.1.

Kilde, der ligger til grund for den samlede bedriftspopulation

2.2.

Referenceår for den anvendte bedriftspopulation

2.3.

Referenceår for standard output

2.4.

Definition af undersøgelsesområde

 

3.

Retningslinjerne for stratificering af undersøgelsesområdet

3.1.

Gruppering efter driftsform

3.2.

Gruppering efter bedriftsstørrelse

3.3.

Yderligere nationale kriterier, der er anvendt til stratificering af undersøgelsesområdet

3.3.1.

Er der anvendt yderligere stratificeringskriterier?

3.3.2.

Er det yderligere nationale kriterie anvendt i den nationale stikprøveudvælgelse?

3.3.3.

Er det yderligere nationale kriterie anvendt i national vægtning af populationsdataene?

3.3.4.

Er det yderligere nationale kriterie anvendt ved udvælgelsen af regnskabsførende bedrifter til EU-INLB?

3.3.5.

Hvis det anvendes til EU-udvælgelse, forklar venligst valget heraf og beskriv detaljeret betydningen for repræsentativiteten af undersøgelsesområdet for EU-INLB

3.4.

Regler for gruppering

3.5.

Stikprøvetagning

 

4.

Metoderne til bestemmelse af udvælgelsessatsen og stikprøvestørrelse, der anvendes for hvert stratum

 

Forholdsmæssig tildeling

Optimal tildeling

Kombineret forholdsmæssig og optimal tildeling

Andre metoder

 

5.

Retningslinjerne for udvælgelse af de regnskabsførende bedrifter

 

Tilfældig udvælgelse

Ikke-tilfældig udvælgelse

Kombineret tilfældig og ikke-tilfældig udvælgelse

Andre metoder

 

6.

Retningslinjerne for eventuel senere aujourføring af udvælgelsesplanen

 

7.

Udvælgelsesplanens forventede gyldighedsperiode

 

8.

Opdelingen af bedrifter på undersøgelsesområdet klassificeret i henhold til EU-klassifikationen af landbrugsbedrifter (svarende til mindst hoveddriftsformerne)

 

9.

Antallet af regnskabsførende bedrifter, der skal udvælges for hvert stratum

 

10.

Yderligere oplysninger, der ikke er omfattet af de foregående punkter

 

11.

Udvælgelsesplanen blev godkendt i det nationale udvalg, dato

B.   TABELLER OVER UDVÆLGELSESPLANER

Detaljerede oplysninger om referencepopulationen og om den stikprøve, der er udformet for det regnskabsår, der er tale om, anføres på grundlag af modellerne for følgende tabeller, som er en integreret del af udvælgelsesplanens dokumentation.

Tabel 1   Regler for gruppering af EU's INLB-udvælgelse af bedrifter

Tabelstruktur

Kolonne nr.

Kolonne beskrivelse

1

INLB-område kode (se bilag II)

2

Gruppering af driftsformer (se bilag IV)

3

Gruppering af økonomiske størrelsesklasser (se bilag V)


Tabel 2   Stikprøvetagning

Tabelstruktur

Kolonne nr.

Kolonne beskrivelse

1

Økonomisk størrelsesklasse (jf. bilag V)

2

Nedre grænser for de økonomiske størrelsesklasser (i EUR)

3

Øvre grænser for de økonomiske størrelsesklasser (i EUR)

4

Antal bedrifter i den angivne population

5

Invers kumulativ procentsats af antallet af bedrifter i den angivne population

6

Udnyttet landbrugsareal (ha) af den angivne population

7

Invers kumulativ procentsats af det angivne udnyttede landbrugsareal

8

Samlet standard output af den angivne population

9

Invers kumulativ procentsats af det angivne samlede standard output

10

Antal husdyrenheder i den angivne population

11

Invers kumulativ procentsats af antallet af angivne husdyrenheder


Tabel 3   Fordeling af bedrifter i populationen

Tabelstruktur

Kolonne nr.

Kolonne beskrivelse

1

Kode — generel driftsform

2

Betegnelse — generel driftsform

3

Økonomisk størrelsesklasse — 1

4

Økonomisk størrelsesklasse — 2

5

Økonomisk størrelsesklasse — 3

6

Økonomisk størrelsesklasse — 4

7

Økonomisk størrelsesklasse — 5

8

Økonomisk størrelsesklasse — 6

9

Økonomisk størrelsesklasse — 7

10

Økonomisk størrelsesklasse — 8

11

Økonomisk størrelsesklasse — 9

12

Økonomisk størrelsesklasse — 10

13

Økonomisk størrelsesklasse — 11

14

Økonomisk størrelsesklasse — 12

15

Økonomisk størrelsesklasse — 13

16

Økonomisk størrelsesklasse — 14

17

Økonomisk størrelsesklasse — i alt


Tabel 4   Udvælgelsesplan

Tabelstruktur

Kolonne nr.

Kolonne beskrivelse

1

INLB-område — EU-INLB-kode

2

INLB-område — Navn

3

Driftsform — national kode

4

Driftsform — EU-INLB-kode

5

Økonomisk størrelsesklasse — national kode

6

Økonomisk størrelsesklasse — EU-INLB-kode

7

Økonomisk størrelsesklasse — beskrivelse (størrelse i EUR)

8

Antal bedrifter, der skal udvælges (A)

9

Antal bedrifter i populationen (B)

10

Vægtet gennemsnit (B)/(A)


BILAG IV

SÆRLIGE TYPER LANDBRUGSSPECIALISERINGER OG DERES TILKNYTNING TIL GENERELLE DRIFTSFORMER OG HOVEDDRIFTSFORMER (ARTIKEL 4)

A.   SÆRLIGE TYPER LANDBRUGSSPECIALISERINGER

Bestemmelse af de særlige typer landbrugsspecialiseringer sker på grundlag af to elementer, nemlig:

(a)   De forskellige kendetegn (også benævnt »driftsgrene«)

Kendetegnene henviser til den liste over kendetegn, der er udarbejdet til brug ved undersøgelsen af landbrugsbedrifternes struktur i 2016 (»FSS«): de angives ved anvendelse af koderne i sammenligningstabellen i del B.I i dette bilag eller ved hjælp af en kode, der samler en række af disse kendetegn som omhandlet i del B.II i dette bilag (1).

(b)   Betingelserne for bestemmelse af størrelsesgrænserne

Medmindre andet er anført, angives disse betingelser som brøkdele af bedriftens samlede standard output.

Samtlige betingelser, som er anført for de særlige typer landbrugsspecialiseringer, skal være opfyldt som helhed for at bedriften kan klassificeres under den pågældende type landbrugsspecialisering.

Specialiserede bedrifter — vegetabilsk produktion

Driftsform

(* af hensyn til læseligheden er de seks kolonner under denne overskrift gengivet i del C i dette bilag)

Metoder til beregning af særlige typer landbrugsspecialiseringer

Generelt

Beskrivelse

Hoved-driftsform

Beskrivelse

Særlige specialiseringer

Beskrivelse

Beskrivelse af beregningen

Kode for driftsgrene og betingelser

(se dette bilags del B)

Betingelse 1

(C1)

Betingelse 2

(C2)

Betingelse 3

(C3)

1

Specialiserede bedrifter, agerbrug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15

Specialiserede bedrifter, korn, olieplanter og proteinafgrøder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

151

Specialiserede bedrifter, korn (eksklusive ris), olieplanter og proteinafgrøder

Korn (eksklusive ris), olieplanter, tørrede bælgfrugter og proteinafgrøder til høst i moden tilstand > 2/3

P1 > 2/3

P15 + P16 + 2.01.02. > 2/3

P151 + P16 + 2.01.02. > 2/3

 

 

 

 

152

Specialiserede bedrifter, ris

Ris > 2/3

P1 > 2/3

P15 + P16 + 2.01.02. > 2/3

2.01.01.07. > 2/3

 

 

 

 

153

Bedrifter med korn (inklusive ris), olieplanter og proteinafgrøder

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 151 og 152

P1 > 2/3

P15 + P16 + 2.01.02. > 2/3

 

 

 

16

Bedrifter med agerbrug, i øvrigt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

161

Specialiserede bedrifter, rodfrugter

Kartofler, sukkerroer og rodfrugtplanter til foder > 2/3

P1 > 2/3

P15 + P16 + 2.01.02. ≤ 2/3

P17 > 2/3

 

 

 

 

162

Bedrifter med korn, olieplanter, proteinafgrøder og rodfrugter

Korn, olieplanter, tørrede bælgfrugter og proteinafgrøder > 1/3 rodfrugter > 1/3

P1 > 2/3

P15 + P16 + 2.01.02. ≤ 2/3

P15 + P16 + 2.01.02. > 1/3;

P17 > 1/3

 

 

 

 

163

Specialiserede bedrifter, grøntsager som markafgrøde

Friske grøntsager, meloner og jordbær frilands eller under lav overdækning dyrket som markafgrøder > 2/3

P1 > 2/3

P15 + P16 + 2.01.02. ≤ 2/3

2.01.07.01.01. > 2/3

 

 

 

 

164

Specialiserede bedrifter, tobak

Tobak > 2/3

P1 > 2/3

P15 + P16 + 2.01.02. ≤ 2/3

2.01.06.01. > 2/3

 

 

 

 

165

Specialiserede bedrifter, bomuld

Bomuld > 2/3

P1 > 2/3

P15 + P16 + 2.01.02. ≤ 2/3

2.01.06.03. > 2/3

 

 

 

 

166

Bedrifter med agerbrug, i øvrigt

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 161, 162, 163, 164 og 165

P1 > 2/3

P15 + P16 + 2.01.02. ≤ 2/3

 

2

Specialiserede bedrifter, gartneri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21

Specialiserede bedrifter, gartneri under glas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

211

Specialiserede bedrifter, grøntsager under glas

Friske grønsager, meloner og jordbær under glas eller under anden høj overdækning > 2/3

P2 > 2/3

2.01.07.02. + 2.01.08.02. > 2/3

2.01.07.02. > 2/3

 

 

 

 

212

Specialiserede bedrifter, blomster og prydplanter under glas

Blomster og prydplanter under glas eller under anden høj overdækning > 2/3

P2 > 2/3

2.01.07.02. + 2.01.08.02. > 2/3

2.01.08.02. > 2/3

 

 

 

 

213

Specialiserede bedrifter, blandet gartneri under glas

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 211 og 212

P2 > 2/3

2.01.07.02. + 2.01.08.02. > 2/3

 

 

 

22

Specialiserede bedrifter, gartneri på friland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

221

Specialiserede bedrifter, grønsager på friland

Friske grøntsager, meloner og jordbær frilands eller under lav overdækning dyrket som gartneriafgrøder > 2/3

P2 > 2/3

2.01.07.01.02. + 2.01.08.01. > 2/3

2.01.07.01.02. > 2/3

 

 

 

 

222

Specialiserede bedrifter, blomster og prydplanter på friland

Blomster og prydplanter frilands eller under lav overdækning > 2/3

P2 > 2/3

2.01.07.01.02. + 2.01.08.01. > 2/3

2.01.08.01. > 2/3

 

 

 

 

223

Specialiserede bedrifter, blandet gartneri på friland

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 221 og 222

P2 > 2/3

2.01.07.01.02. + 2.01.08.01. > 2/3

 

 

 

23

Gartneri, i øvrigt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

231

Specialiserede bedrifter, svampe

Svampe > 2/3

P2 > 2/3

2.01.07.01.02. + 2.01.08.01. ≤ 2/3; 2.01.07.02. + 2.01.08.02. ≤ 2/3

2.06.01. > 2/3

 

 

 

 

232

Specialiserede bedrifter, planteskoler

Planteskoler > 2/3

P2 > 2/3

2.01.07.01.02. + 2.01.08.01. ≤ 2/3; 2.01.07.02. + 2.01.08.02. ≤ 2/3

2.04.05. > 2/3

 

 

 

 

233

Gartneri i øvrigt

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 231 og 232

P2 > 2/3

2.01.07.01.02. + 2.01.08.01. ≤ 2/3 2.01.07.02. + 2.01.08.02. ≤ 2/3

 

3

Specialiserede bedrifter, permanente beplantninger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35

Specialiserede bedrifter, vinbrug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

351

Specialiserede vinbrug, kvalitetsvin

Vinmarker, hvorpå der normalt produceres kvalitetsvin > 2/3

P3 > 2/3

2.04.04. > 2/3

2.04.04.01. > 2/3

 

 

 

 

352

Specialiserede vinbrug, anden vin

Vinmarker, hvorpå der normalt produceres anden vin > 2/3

P3 > 2/3

2.04.04. > 2/3

2.04.04.02. > 2/3

 

 

 

 

353

Specialiserede bedrifter, druer til spisebrug

Vinmarker, hvorpå der normalt produceres spisedruer > 2/3

P3 > 2/3

2.04.04. > 2/3

2.04.04.03. > 2/3

 

 

 

 

354

Andre vinbrug

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 351, 352 og 353

P3 > 2/3

2.04.04. > 2/3

 

 

 

36

Specialiserede bedrifter, frugt og citrusfrugter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

361

Specialiserede bedrifter, frugt (bortset fra citrusfrugter, tropiske og subtropiske frugter og nødder)

Frugter, der vokser i tempereret klima, og bær > 2/3

P3 > 2/3

2.04.01. + 2.04.02. > 2/3

2.04.01.01.01. + 2.04.01.02. > 2/3

 

 

 

 

362

Specialiserede bedrifter, citrusfrugter

Citruslunde > 2/3

P3 > 2/3

2.04.01. + 2.04.02. > 2/3

2.04.02. > 2/3

 

 

 

 

363

Specialiserede bedrifter, nødder

Nødder > 2/3

P3 > 2/3

2.04.01. + 2.04.02. > 2/3

2.04.01.03. > 2/3

 

 

 

 

364

Specialiserede bedrifter, tropiske og subtropiske frugter

Frugter, der vokser i subtropisk klima > 2/3

P3 > 2/3

2.04.01. + 2.04.02. > 2/3

2.04.01.01.02. > 2/3

 

 

 

 

365

Specialiserede bedrifter, frugter, citrusfrugter, tropiske og subtropiske frugter og nødder: blandet produktion

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 361, 362, 363 og 364

P3 > 2/3

2.04.01. + 2.04.02. > 2/3

 

 

 

37

Specialiserede bedrifter, oliven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

370

Specialiserede bedrifter, oliven

Olivenlunde > 2/3

P3 > 2/3

2.04.03. > 2/3

 

 

 

38

Bedrifter med permanente beplantninger, i øvrigt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

380

Bedrifter med permanente beplantninger, i øvrigt

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 351 til 370

P3 > 2/3

 

 


Specialiserede bedrifter — Animalsk produktion

Driftsform

Metoder til beregning af særlige typer landbrugsspecialiseringer

Generelt

Beskrivelse

Hoved-driftsform

Beskrivelse

Særlige specialiseringer

Beskrivelse

Beskrivelse af beregningen

Kode for driftsgrene og betingelser

(se dette bilags del B)

Betingelse 1

(C1)

Betingelse 2

(C2)

Betingelse 3

(C3)

4

Specialiserede bedrifter, grovfoder-ædende husdyr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

45

Specialiserede bedrifter, malkekvæg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

450

Specialiserede bedrifter, malkekvæg

Malkekøer > 3/4 af alle grovfoderædende husdyr; grovfoderædende husdyr > 1/10 af grovfoderædende husdyr og foder

P4 > 2/3

3.02.06. > 3/4 GL, GL > 1/10 P4

 

 

 

46

Specialiserede kvægbrug — opdræt og opfedning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

460

Specialiserede kvægbrug — opdræt og opfedning

Hele kvægbesætningen (dvs. kalve under 1 år, hornkvæg 1-2 år samt hornkvæg 2 år og derover (tyre og stude, kvier, malkekøer og andre køer)) > 2/3 af grovfoderædende husdyr; malkekøer ≤ 1/10 af alle grovfoderædende husdyr; grovfoderædende husdyr > 1/10 af grovfoderædende husdyr og foder

P4 > 2/3

P46 > 2/3 GL; 3.02.06. ≤ 1/10 GL; GL > 1/10 P4

 

 

 

47

Kvægbrug — blandet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

470

Kvægbrug — blandet

Hele kvægbesætningen > 2/3 af grovfoderædende husdyr; malkekøer > 1/10 af grovfoderædende husdyr; grovfoderædende husdyr > 1/10 af grovfoderædende husdyr og foder; eksklusive bedrifter, der omfattes af klasse 450

P4 > 2/3

P46 > 2/3 GL; 3.02.06. > 1/10 GL; GL > 1/10 P4; eksklusive klasse 450

 

 

 

48

Får, geder og grovfoderædende husdyr, i øvrigt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

481

Specialiserede bedrifter, får

Får > 2/3 af grovfoderædende husdyr; grovfoderædende husdyr > 1/10 af grovfoderædende husdyr og foder

P4 > 2/3

Bedrifter, der opfylder betingelse C1, bortset fra bedrifter i klasse 450, 460 og 470

3.03.01. > 2/3 GL; GL > 1/10 P4

 

 

 

 

482

Specialiserede bedrifter, får og kvæg

Hele kvægbesætningen > 1/3 af grovfoderædende husdyr, får > 1/3 af grovfoderædende husdyr og grovfoderædende husdyr > 1/10 af grovfoderædende husdyr og foder

P4 > 2/3

Bedrifter, der opfylder betingelse C1, bortset fra bedrifter i klasse 450, 460 og 470

P46 > 1/3 GL; 3.03.01. > 1/3 GL; GL > 1/10 P4

 

 

 

 

483

Specialiserede bedrifter, geder

Geder > 2/3 af grovfoderædende husdyr; grovfoderædende husdyr > 1/10 af grovfoderædende husdyr og foder

P4 > 2/3

Bedrifter, der opfylder betingelse C1, bortset fra bedrifter i klasse 450, 460 og 470

3.03.02. > 2/3 GL; GL > 1/10 P4

 

 

 

 

484

Grovfoderædende husdyr, i øvrigt

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 481, 482 og 483

P4 > 2/3

Bedrifter, der opfylder betingelse C1, bortset fra bedrifter i klasse 450, 460 og 470

 

5

Specialiserede bedrifter, svin/fjerkræ m.v.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

51

Specialiserede bedrifter, svin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

511

Specialiserede bedrifter, søer og smågrise

Avlssøer > 2/3

P5 > 2/3

P51 > 2/3

3.04.02. > 2/3

 

 

 

 

512

Specialiserede bedrifter, slagtesvin

Grise og andre svin > 2/3

P5 > 2/3

P51 > 2/3

3.04.01. + 3.04.99. > 2/3

 

 

 

 

513

Bedrifter med søer, smågrise og slagtesvin

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 511 og 512

P5 > 2/3

P51 > 2/3

 

 

 

52

Specialiserede bedrifter, fjerkræ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

521

Specialiserede bedrifter, æglæggende høner

Æglæggende høner > 2/3

P5 > 2/3

P52 > 2/3

3.05.02. > 2/3

 

 

 

 

522

Specialiserede bedrifter, slagtefjerkræ

Slagtekyllinger og andet fjerkræ > 2/3

P5 > 2/3

P52 > 2/3

3.05.01. + 3.05.03. > 2/3

 

 

 

 

523

Bedrifter med æglæggende høner og slagtefjerkræ

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 521 og 522

P5 > 2/3

P52 > 2/3

 

 

 

53

Bedrifter med svin/fjerkræ, i øvrigt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

530

Bedrifter med svin/fjerkræ, i øvrigt

Bedrifter, der opfylder betingelse C1, bortset fra bedrifter i klasse 511 til 523

P5 > 2/3

 

 


Blandede bedrifter

Driftsform

Metoder til beregning af særlige typer landbrugsspecialiseringer

Generelt

Beskrivelse

Hoved-driftsform

Beskrivelse

Særlige specialiseringer

Beskrivelse

Beskrivelse af beregningen

Kode for driftsgrene og betingelser

(se dette bilags del B)

Betingelse 1

(C1)

Betingelse 2

(C2)

Betingelse 3

(C3)

6

Bedrifter med blandet planteavl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

61

Bedrifter med blandet planteavl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

611

Bedrifter med gartneri og permanente beplantninger

Gartneri > 1/3; permanente beplantninger > 1/3

(P1 + P2 + P3) > 2/3; P1 ≤ 2/3; P2 ≤ 2/3; P3 ≤ 2/3

P2 > 1/3; P3 > 1/3

 

 

 

 

 

612

Bedrifter med agerbrug og gartneri

Agerbrug > 1/3; gartneri > 1/3

(P1 + P2 + P3) > 2/3; P1 ≤ 2/3; P2 ≤ 2/3; P3 ≤ 2/3

P1 > 1/3; P2 > 1/3

 

 

 

 

 

613

Bedrifter med agerbrug og vin

Agerbrug > 1/3; vinmarker > 1/3

(P1 + P2 + P3) > 2/3; P1 ≤ 2/3; P2 ≤ 2/3; P3 ≤ 2/3

P1 > 1/3; 2.04.04 > 1/3

 

 

 

 

 

614

Bedrifter med agerbrug og permanente beplantninger

Agerbrug > 1/3, permanente beplantninger > 1/3; vinmarker ≤ 1/3

(P1 + P2 + P3) > 2/3; P1 ≤ 2/3; P2 ≤ 2/3; P3 ≤ 2/3

P1 > 1/3; P3 > 1/3; 2.04.04 ≤ 1/3

 

 

 

 

 

615

Bedrifter med blandet planteavl, hovedsagelig agerbrug

Agerbrug > 1/3; ingen anden aktivitet > 1/3

(P1 + P2 + P3) > 2/3; P1 ≤ 2/3; P2 ≤ 2/3; P3 ≤ 2/3

P1 > 1/3; P2 ≤ 1/3; P3 ≤ 1/3

 

 

 

 

 

616

Andre bedrifter med blandede afgrøder

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 611, 612, 613, 614 og 615

(P1 + P2 + P3) > 2/3; P1 ≤ 2/3; P2 ≤ 2/3; P3 ≤ 2/3

 

 

7

Bedrifter med blandet husdyrhold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

73

Bedrifter med blandet husdyrhold, hovedsagelig grovfoderædende husdyr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

731

Bedrifter med blandet husdyrhold, hovedsagelig malkekvæg

malkekøer > 1/3 af grovfoderædende husdyr; malkekøer > 1/2 af malkekvæget

P4 + P5 > 2/3; P4 ≤ 2/3; P5 ≤ 2/3

P4 > P5

P45 > 1/3 GL; 3.02.06. > 1/2 P45

 

 

 

 

732

Bedrifter med blandet husdyrhold, hovedsagelig grovfoderædende husdyr

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 731

P4 + P5 > 2/3; P4 ≤ 2/3; P5 ≤ 2/3

P4 > P5

 

 

 

74

Bedrifter med blandet husdyrhold, hovedsagelig svin/fjerkræ mv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

741

Blandet husdyrhold: svin/fjerkræ og malkekvæg

Malkekøer > 1/3 af grovfoderædende husdyr; svin/fjerkræ > 1/3, malkekøer > 1/2 af malkekvæget

P4 + P5 > 2/3; P4 ≤ 2/3; P5 ≤ 2/3

P4 ≤ P5

P45 > 1/3 GL; P5 > 1/3; 3.02.06. > 1/2 P45

 

 

 

 

742

Blandet husdyrhold: svin/fjerkræ og grovfoderædende husdyr, der ikke er malkekøer

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 741

P4 + P5 > 2/3; P4 ≤ 2/3; P5 ≤ 2/3

P4 ≤ P5

 

8

Blandede bedrifter, planteavl og husdyrhold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

83

Blandede bedrifter, agerbrug og grovfoderædende husdyr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

831

Blandede bedrifter med agerbrug og malkekvæg

Malkekøer > 1/3 af grovfoderædende husdyr; malkekøer > 1/2 af malkekvæget, malkekvæg < agerbrug

Bedrifter, der ikke omfattes af klasse 151-742 og 999

P1> 1/3; P4 > 1/3

P45 > 1/3 GL; 3.02.06. > 1/2 P45; P45 < P1

 

 

 

 

832

Blandede bedrifter med malkekvæg og agerbrug

Malkekvæg > 1/3 af grovfoderædende husdyr; malkekvæg > 1/2 af malkekvæget; malkekvæg ≥ agerbrug

Bedrifter, der ikke omfattes af klasse 151-742 og 999

P1> 1/3; P4 > 1/3

P45 > 1/3 GL; 3.02.06. > 1/2 P45; P45 ≥ P1

 

 

 

 

833

Bedrifter med agerbrug og grovfoderædende husdyr, der ikke er malkekvæg

Agerbrug > grovfoderædende husdyr og foder, ekskl. bedrifter, der omfattes af klasse 831

Bedrifter, der ikke omfattes af klasse 151-742 og 999

P1> 1/3; P4 > 1/3

P1 > P4; eksklusive klasse 831

 

 

 

 

834

Bedrifter med grovfoderædende husdyr, der ikke er malkekvæg, og agerbrug

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 831, 832 og 833

Bedrifter, der ikke omfattes af klasse 151-742 og 999

P1> 1/3; P4 > 1/3

 

 

 

84

Blandede bedrifter med planteavl og husdyrhold, i øvrigt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

841

Blandede bedrifter med agerbrug og svin/fjerkræ

Agerbrug > 1/3; svin/fjerkræ > 1/3

Bedrifter, der ikke omfattes af klasse 151-742 og 999

Bedrifter, der opfylder betingelse C1, bortset fra bedrifter i klasse 831, 832, 833 og 834

P1> 1/3; P5 > 1/3

 

 

 

 

842

Blandede bedrifter med permanente beplantninger og grovfoderædende husdyr

Permanente beplantninger > 1/3; grovfoderædende husdyr og foder > 1/3

Bedrifter, der ikke omfattes af klasse 151-742 og 999

Bedrifter, der opfylder betingelse C1, bortset fra bedrifter i klasse 831, 832, 833 og 834

P3 > 1/3; P4 > 1/3

 

 

 

 

843

Bedrifter med biavl

Bier > 2/3

Bedrifter, der ikke omfattes af klasse 151-742 og 999

Bedrifter, der opfylder betingelse C1, bortset fra bedrifter i klasse 831, 832, 833 og 834

3.07. > 2/3

 

 

 

 

844

Bedrifter med planteavl og husdyrhold, i øvrigt

Bedrifter, der opfylder betingelse C1 og C2, bortset fra bedrifter i klasse 841, 842 og 843

Bedrifter, der ikke omfattes af klasse 151-742 og 999

Bedrifter, der opfylder betingelse C1, bortset fra bedrifter i klasse 831, 832, 833 og 834

 


Bedrifter, der ikke kan klassificeres

Driftsform

Metoder til beregning af særlige typer landbrugsspecialiseringer

Generelt

Beskrivelse

Hoved-driftsform

Beskrivelse

Særlige specialiseringer

Beskrivelse

Beskrivelse af beregningen

Kode for driftsgrene og betingelser

(se dette bilags del B)

Betingelse 1

(C1)

Betingelse 2

(C2)

Betingelse 3

(C3)

9

Bedrifter, der ikke kan klassificeres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

99

Bedrifter, der ikke kan klassificeres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

999

Bedrifter, der ikke kan klassificeres

Standard output i alt = 0

 

 

 

B.   SAMMENLIGNINGSTABEL OG SAMLEKODER

I.   Oversigt over sammenhængen mellem rubrikkerne i undersøgelserne af landbrugsbedrifternes struktur (»FSS«), jf. forordning (EF) nr. 1166/2008, og rubrikkerne i bedriftsskemaet for Informationsnettet for Landøkonomisk Bogføring (INLB)

Rubrikker, der svarer til hinanden ved anvendelse af standard output (SO)

FSS-kode, der skal benyttes for rubrikken

Standard output (SO) koefficientkode

EU-undersøgelse af landbrugsbedrifternes struktur i 2016 (»2016 FSS«)

(forordning (EF) nr. 1166/2008)

INLB-bedriftsskema

(bilag VIII til denne forordning)

I.   

Afgrøder

2.01.01.01.

B_1_1_1

Blød hvede og spelt

10110.

Blød hvede og spelt

2.01.01.02.

B_1_1_2

Hård hvede

10120.

Hård hvede

2.01.01.03.

B_1_1_3

Rug

10130.

Rug

2.01.01.04.

B_1_1_4

Byg

10140.

Byg

2.01.01.05.

B_1_1_5

Havre

10150.

Havre

2.01.01.06.

B_1_1_6

Kernemajs

10160.

Kernemajs

2.01.01.07.

B_1_1_7

Ris

10170.

Ris

2.01.01.99.

B_1_1_99

Andre kornafgrøder til fremstilling af fuldmodent korn

10190.

Andre kornafgrøder til fremstilling af fuldmodent korn

2.01.02.

B_1_2

Tørrede bælgfrugter og proteinafgrøder til høst i moden tilstand (inkl. frø og blandinger af korn og bælgsæd)

10220.

Linser, kikærter og vikke

10290.

Andre proteinafgrøder

2.01.02.01.

B_1_2_1

Heraf ærter, hestebønner og sødlupin

10210.

Ærter, hestebønner og sødlupin

2.01.03.

B_1_3

Kartofler (inkl. tidlige kartofler og læggekartofler)

10300.

Kartofler (inkl. tidlige kartofler og læggekartofler)

10310.

Kartofler til stivelsesproduktion

10390.

Andre kartofler

2.01.04.

B_1_4

Sukkerroer (ekskl. frø)

10400.

Sukkerroer (ekskl. frø)

2.01.05.

B_1_5

Rodfrugtplanter til foder (ekskl. frø)

10500.

Rodfrugtplanter til foder (ekskl. frø)

2.01.06.01.

B_1_6_1

Tobak

10601.

Tobak

2.01.06.02.

B_1_6_2

Humle

10602.

Humle

2.01.06.03.

B_1_6_3

Bomuld

10603.

Bomuld

2.01.06.04.

B_1_6_4

Raps og rybs

10604.

Raps og rybs

2.01.06.05.

B_1_6_5

Solsikke

10605.

Solsikke

2.01.06.06.

B_1_6_6

Soja

10606.

Soja

2.01.06.07.

B_1_6_7

Hørfrø (oliehør)

10607.

Hørfrø (oliehør)

2.01.06.08.

B_1_6_8

Andre olieholdige afgrøder

10608.

Andre olieholdige afgrøder

2.01.06.09.

B_1_6_9

Hør

10609.

Hør

2.01.06.10.

B_1_6_10

Hamp

10610.

Hamp

2.01.06.11.

B_1_6_11

Andre fiberafgrøder

10611.

Andre fiberafgrøder

2.01.06.12.

B_1_6_12

Krydder-, aroma- og lægeplanter

10612.

Krydder-, aroma- og parfumeplanter, lægeplanter

2.01.06.99.

B_1_6_99

Andre industriafgrøder ikke andetsteds nævnt

10613.

Sukkerrør

10690.

Andre industriafgrøder ikke andetsteds nævnt

2.01.07.

B_1_7

Friske grøntsager, meloner og jordbær, heraf:

 

2.01.07.01.

B_1_7_1

På friland eller under lav overdækning

 

2.01.07.01.01.

B_1_7_1_1

Dyrket som markafgrøder

10711.

Friske grøntsager, meloner og jordbær — Dyrket som markafgrøder

2.01.07.01.02.

B_1_7_1_2

Dyrket som gartneriafgrøder

10712.

Friske grøntsager, meloner og jordbær — Dyrket som gartneriafgrøder

2.01.07.02.

B_1_7_2

Under glas eller anden høj overdækning

10720.

Friske grøntsager, meloner og jordbær — Under glas eller anden høj overdækning

2.01.08.

 

Blomster og prydplanter (ekskl. planteskoler):

 

2.01.08.01.

B_1_8_1

På friland eller under lav overdækning

10810.

Blomster og prydplanter — På friland eller under lav overdækning

2.01.08.02.

B_1_8_2

Under glas eller anden høj overdækning

10820.

Blomster og prydplanter –Under glas eller anden høj overdækning

2.01.09.

B_1_9

Grønthøstede planter

 

2.01.09.01.

B_1_9_1

Græs i omdrift

10910.

Midlertidige græsgange

2.01.09.02.

B_1_9_2

Andre grønthøstede planter

 

2.01.09.02.01.

B_1_9_2_1

Fodermajs

10921.

Fodermajs

2.01.09.02.02.

B_1_9_2_2

Bælgplanter

10922.

Bælgplanter

2.01.09.02.99.

B_1_9_2_99

Andre grønthøstede planter ikke andetsteds nævnt

10923.

Andre grønthøstede planter ikke andetsteds nævnt

2.01.10.

B_1_10

Frø og stiklinger på agerjord

11000.

Frø og stiklinger på agerjord

2.01.11.

B_1_11

Andre markafgrøder

11100.

Andre markafgrøder

2.01.12.

B_1_12

Brakjord

11210.

Brakjord uden braklægningstilskud

2.02.

B_2

Køkkenhaver

20000.

Køkkenhaver

2.03.01.

B_3_1

Græs- og engarealer, ekskl. marginale græsarealer

30100.

Græs- og engarealer, ekskl. marginale græsarealer

2.03.02.

B_3_2

Marginale græsarealer

30200.

Marginale græsarealer

2.03.03.

B_3_3

Varige græsarealer, der ikke længere anvendes til produktionsformål, og som er tilskudsberettigede

30300.

Varige græsarealer, der ikke længere anvendes til produktionsformål, og som er tilskudsberettigede

2.04.01.

B_4_1

Plantager med frugttræer og -buske

 

2.04.01.01.

B_4_1_1

Frugter, heraf:

 

2.04.01.01.01.

B_4_1_1_1

Frugter, der vokser i tempereret klima

40111.

Æbler

40112.

Pærer

40113.

Ferskner og nektariner

40114.

Andre frugter, der vokser i tempereret klima

2.04.01.01.02.

B_4_1_1_2

Frugter, der vokser i subtropisk klima

40115.

Frugter, der vokser i subtropiske eller tropiske områder

2.04.01.02.

B_4_1_2

Bær

40120.

Bær

2.04.01.03.

B_4_1_3

Nødder

40130.

Nødder

2.04.02.

B_4_2

Citruslunde

40210.

Appelsiner

40220.

Tangeriner, mandariner, klementiner og lignende små frugter

40230.

Citroner

40290.

Andre citrusfrugter

2.04.03.

B_4_3

Olivenlunde

 

2.04.03.01.

B_4_3_1

Hvor der normalt produceres spiseoliven

40310.

Spiseoliven

2.04.03.02.

B_4_3_2

Hvor der normalt produceres oliven til fremstilling af olivenolie

40320.

Oliven bestemt til oliefremstilling (solgt som frugt)

40330.

Olivenolie

2.04.04.

B_4_4

Vinmarker, hvorpå der normalt produceres:

 

2.04.04.01.

B_4_4_1

Kvalitetsvin

40411.

Kvalitetsvin med beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB)

40412.

Kvalitetsvin med beskyttet geografisk betegnelse (BGB)

40451.

Druer til fremstilling af

40452.

Druer til fremstilling af kvalitetsvin med beskyttet geografisk betegnelse (BGB)

2.04.04.02.

B_4_4_2

Anden vin

40420.

Anden vin

40460.

Druer til anden vin

2.04.04.03.

B_4_4_3

Spisedruer

40430.

Spisedruer

2.04.04.04.

B_4_4_4

Druer til tørring

40440.

Druer til tørring

2.04.05.

B_4_5

Planteskoler

40500.

Planteskoler

2.04.06.

B_4_6

Andre flerårige kulturer

40600.

Andre flerårige kulturer

40610.

Juletræer

2.04.07.

B_4_7

Flerårige kulturer under glas

40700.

Flerårige kulturer under glas

2.06.01.

B_6_1

Svampe

60000.

Svampe

II.   

Husdyr

3.01.

C_1

Dyr af hestefamilien

100.

Dyr af hestefamilien

3.02.01.

C_2_1

Hornkvæg, under et år, tyre-, stude- og kviekalve

210.

Hornkvæg under et år, tyre-, stude- og kviekalve

3.02.02.

C_2_2

Tyre og stude, et år, men under to år

220.

Tyre og stude, et år, men under to år

3.02.03.

C_2_3

Kvier, et år, men under to år

230.

Kvier, et år, men under to år

3.02.04.

C_2_4

Tyre og stude, to år og derover

240.

Tyre og stude, to år og derover

3.02.05.

C_2_5

Kvier, 2 år og derover

251.

Kvier til avl

252.

Kvier til slagtning

3.02.06.

C_2_6

Malkekøer

261.

Malkekøer

262.

Bøffelkøer

3.02.99.

C_2_99

Andre køer

269.

Andre køer

3.03.01.

C_3_1

Får (alle aldre)

 

3.03.01.01.

C_3_1_1

Moderfår til avl

311.

Moderfår til avl

3.03.01.99.

C_3_1_99

Andre får

319.

Andre får

3.03.02.

C_3_2

Geder (alle aldre)

 

3.03.02.01.

C_3_2_1

Hungeder til avl

321.

Geder, hungeder til avlsbrug

3.03.02.99.

C_3_2_99

Andre geder

329.

Andre geder

3.04.01.

C_4_1

Smågrise med en levende vægt på under 20 kg

410.

Smågrise med en levende vægt på under 20 kg

3.04.02.

C_4_2

Avlssøer på 50 kg og derover

420.

Avlssøer på 50 kg og derover

3.04.99.

C_4_99

Andre svin

491.

Slagtesvin

499.

Andre svin

3.05.01.

C_5_1

Slagtekyllinger

510.

Fjerkræ — slagtekyllinger

3.05.02.

C_5_2

Æglæggende høner

520.

Æglæggende høner

3.05.03.

3.05.03.01.

3.05.03.02.

3.05.03.03.

3.05.03.04.

3.05.03.99.

C_5_3

C_5_3_1

C_5_3_2

C_5_3_3

C_5_3_4

C_5_3_99

Andet fjerkræ

Kalkuner

Ænder

Gæs

Strudse

Andet fjerkræ ikke andetsteds nævnt

530.

Andet fjerkræ

3.06.

C_6

Hunkaniner til avl

610.

Hunkaniner til avl

699.

Andre kaniner

3.07.

C_7

Bier

700.

Bier

II.   Koder, som dækker flere af de driftsgrene, der anvendes ved undersøgelsen af landbrugsbedrifternes struktur i 2016:

P45.

Malkekvæg = 3.02.01. (hornkvæg under et år, tyre-, stude- og kviekalve) + 3.02.03. (kvier et år, men under to år) + 3.02.05. (kvier to år og derover + 3.02.06. (malkekøer)

P46.

Kvæg = P45 (malkekvæg) + 3.02.02. (tyre og stude et år, men under to år) + 3.02.04. (tyre og stude, to år og derover) + 3.02.99. (andre køer)

GL

Grovfoderædende husdyr = 3.01. (Dyr af hestefamilien) — P46 (kvæg) + 3.03.01.01 (moderfår til avl) + 3.03.01.99. (andre får) + 3.03.02.01. (hungeder til avl) + 3.03.02.99. (andre geder)

Hvis GL = 0 FCP1 Grovfoder til salg = 2.01.05. (rodfrugtplanter til foder) + 2.01.09. (grønthøstede planter) + 2.03.01. (græs- og engarealer ekskl. marginale græsarealer) + 2.03.02. (marginale græsarealer)

FCP4

Foder til græssende husdyr = 0

P17

Rodfrugter = 2.01.03. (kartofler) + 2.01.04. (sukkerroer) + 2.01.05. (rodfrugtplanter til foder)

Hvis GL > 0 FCP1 Grovfoder til salg = 0

FCP4

Grovfoder til græssende husdyr = 2.01.05. (rodfrugtplanter til foder) + 2.01.09. (grønthøstede planter) + 2.03.01. (græs- og engarealer ekskl. marginale græsarealer) + 2.03.02. (marginale græsarealer)

P17

Rodfrugter = 2.01.03. (kartofler) + 2.01.04. (sukkerroer)

P151.

Korn uden ris = 2.01.01.01. (blød hvede og spelt) + 2.01.01.02. (hård hvede) + 2.01.01.03. (rug) + 2.01.01.04. (byg) + 2.01.01.05. (havre) + 2.01.01.06. (kernemajs) + 2.01.01.99. (andre kornafgrøder til fremstilling af fuldmodent korn)

P15.

Korn = P151 (korn uden ris) + 2.01.01.07. (ris)

P16.

Olieplanter = 2.01.06.04. (raps og rybs) + 2.01.06.05. (solsikke) + 2.01.06.06. (soja) + 2.01.06.07. (hørfrø (oliehør)) + 2.01.06.08. (andre olieholdige afgrøder)

P51.

Svin = 3.04.01. (grise med en levende vægt på under 20 kg) + 3.04.02. (avlssøer på 50 kg og derover) + 3.04.99 (andre svin)

P52.

Fjerkræ = 3.05.01. (slagtekyllinger) + 3.05.02. (æglæggende høner) + 3.05.03. (andet fjerkræ)

P1.

Agerbrug = P15 (korn) + 2.01.02. (tørrede bælgfrugter og proteinafgrøder til høst i moden tilstand) + 2.01.03. (kartofler) + 2.01.04. (sukkerroer) + 2.01.06.01 (tobak) + 2.01.06.02. (humle)+ 2.01.06.03. (bomuld) + P16 (olieplanter) + 2.01.06.09. (hør) + 2.01.06.10. (hamp) + 2.01.06.11. (andre fiberafgrøder) + 2.01.06.12. (krydder-, aroma- og lægeplanter) + 2.01.06.99. (industriafgrøder ikke andetsteds nævnt) + 2.01.07.01.01. (friske grøntsager, meloner og jordbær — frilands eller under lav overdækning — dyrket som markafgrøder) + 2.01.10. (frø og stiklinger på agerjord) + 2.01.11. (andre markafgrøder) + 2.01.12. (brakjord) + FCP1 (foder til salg)

P2.

Gartneri = 2.01.07.01.02. (friske grøntsager, meloner og jordbær — frilands eller under lav overdækning — dyrket som gartneriafgrøder) + 2.01.07.02. (friske grøntsager, meloner og jordbær — under glas eller under anden høj overdækning) + 2.01.08.01. (blomster og prydplanter — frilands eller under lav overdækning) + 2.01.08.02. (blomster og prydplanter — under glas eller under anden høj overdækning) + 2.06.01. (svampe) + 2.04.05. (planteskoler)

P3.

Permanente beplantninger = 2.04.01. (plantager med frugttræer og -buske) + 2.04.02. (citruslunde) + 2.04.03. (olivenlunde) + 2.04.04. (vinmarker) + 2.04.06. (andre permanente beplantninger) + 2.04.07. (flerårige kulturer under glas)

P4.

Græssende husdyr og foder = GL (græssende husdyr) + FCP4 (foder til græssende husdyr)

P5.

Svin og fjerkræ mv. = P51 (svin) + P52 (fjerkræ) + 3.6. (hunkaniner til avl)

C.   DRIFTSFORMER SOM OMHANDLET I DEL A

Specialiserede bedrifter — vegetabilsk produktion

Generel driftsform

Hoveddriftsform

Særlige typer landbrugsspecialiseringer

1.

Specialiserede bedrifter, agerbrug

15.

Specialiserede bedrifter, korn, olieplanter og proteinafgrøder

151.

Specialiserede bedrifter, korn, eksklusive ris, olieplanter og proteinafgrøder

152.

Specialiserede bedrifter, ris

153.

Bedrifter med korn (inklusive ris), olieplanter og proteinafgrøder

16.

Bedrifter med agerbrug, i øvrigt

161.

Specialiserede bedrifter, rodfrugter

162.

Bedrifter med korn, olieplanter, proteinafgrøder og rodfrugter

163.

Specialiserede bedrifter, grøntsager som markafgrøde

164.

Specialiserede bedrifter, tobak

165.

Specialiserede bedrifter, bomuld

166.

Bedrifter med agerbrug, i øvrigt

2.

Specialiserede bedrifter, gartneri

21.

Specialiserede bedrifter, gartneri under glas

211.

Specialiserede bedrifter, grøntsager under glas

212.

Specialiserede bedrifter, blomster og prydplanter under glas

213.

Specialiserede bedrifter, blandet gartneri under glas

22.

Specialiserede bedrifter, gartneri på friland

221.

Specialiserede bedrifter, grønsager på friland

222.

Specialiserede bedrifter, blomster og prydplanter på friland

223.

Specialiserede bedrifter, blandet gartneri på friland

23.

Gartneri, i øvrigt

231.

Specialiserede bedrifter, svampe

232.

Specialiserede bedrifter, planteskoler

233.

Gartneri i øvrigt

3.

Specialiserede bedrifter, permanente beplantninger

35.

Specialiserede bedrifter, vinbrug

351.

Specialiserede vinbrug, kvalitetsvin

352.

Specialiserede vinbrug, anden vin

353.

Specialiserede bedrifter, druer til spisebrug

354.

Andre vinbrug

36.

Specialiserede bedrifter, frugt og citrusfrugter

361.

Specialiserede bedrifter, frugt (bortset fra citrusfrugter, tropiske og subtropiske frugter og nødder)

362.

Specialiserede bedrifter, citrusfrugter

363.

Specialiserede bedrifter, nødder

364.

Specialiserede bedrifter, tropiske og subtropiske frugter

365.

Specialiserede bedrifter, frugter, citrusfrugter, tropiske og subtropiske frugter og nødder: blandet produktion

37.

Specialiserede bedrifter, oliven

370.

Specialiserede bedrifter, oliven

38.

Bedrifter med permanente beplantninger, i øvrigt

380.

Bedrifter med permanente beplantninger, i øvrigt


Specialiserede bedrifter — Animalsk produktion

Generel driftsform

Hoveddriftsform

Særlige typer landbrugsspecialiseringer

4.

Specialiserede bedrifter, grovfoderædende husdyr

45.

Specialiserede bedrifter, malkekvæg

450.

Specialiserede bedrifter, malkekvæg

46.

Specialiserede kvægbrug, opdræt/opfedning

460.

Specialiserede kvægbrug, opdræt/opfedning

47.

Kvægbrug — blandet

470.

Kvægbrug — blandet

48.

Får, geder og grovfoderædende husdyr, i øvrigt

481.

Specialiserede bedrifter, får

482.

Specialiserede bedrifter, får og kvæg

483.

Specialiserede bedrifter, geder

484.

Grovfoderædende husdyr, i øvrigt

5.

Specialiserede bedrifter, svin/fjerkræ m.v.

51.

Specialiserede bedrifter, svin

511.

Specialiserede bedrifter, søer og smågrise

512.

Specialiserede bedrifter, slagtesvin

513.

Bedrifter med søer, smågrise og slagtesvin

52.

Specialiserede bedrifter, fjerkræ

521.

Specialiserede bedrifter, æglæggende høner

522.

Specialiserede bedrifter, slagtefjerkræ

523.

Bedrifter med æglæggende høner og slagtefjerkræ

53.

Bedrifter med svin/fjerkræ, i øvrigt

530.

Bedrifter med svin/fjerkræ, i øvrigt


Blandede bedrifter

Generel driftsform

Hoveddriftsform

Særlige typer landbrugsspecialiseringer

6.

Bedrifter med blandet planteavl

61.

Bedrifter med blandet planteavl

611.

Bedrifter med gartneri og permanente beplantninger

612.

Bedrifter med agerbrug og gartneri

613.

Bedrifter med agerbrug og vin

614.

Bedrifter med agerbrug og permanente beplantninger

615.

Bedrifter med blandet planteavl, hovedsagelig agerbrug

616.

Andre bedrifter med blandede afgrøder

7.

Bedrifter med blandet husdyrhold

73.

Bedrifter med blandet husdyrhold, hovedsagelig grovfoderædende husdyr

731.

Bedrifter med blandet husdyrhold, hovedsagelig malkekvæg

732.

Bedrifter med blandet husdyrhold, hovedsagelig grovfoderædende husdyr

74.

Bedrifter med blandet husdyrhold, hovedsagelig svin/fjerkræ mv.

741.

Blandet husdyrhold: Bedrifter med svin/fjerkræ og malkekvæg

742.

Blandet husdyrhold: svin/fjerkræ og grovfoderædende husdyr, der ikke er malkekøer

8.

Blandingskulturer — husdyr

83.

Blandede bedrifter, agerbrug og grovfoderædende husdyr

831.

Blandede bedrifter med agerbrug og malkekvæg

832.

Blandede bedrifter med malkekvæg og agerbrug

833.

Bedrifter med agerbrug og grovfoderædende husdyr, der ikke er malkekvæg

834.

Bedrifter med grovfoderædende husdyr, der ikke er malkekvæg, og agerbrug

84.

Blandede bedrifter med planteavl og husdyrhold, i øvrigt

841.

Blandede bedrifter med agerbrug og svin/fjerkræ

842.

Blandede bedrifter med permanente beplantninger og grovfoderædende husdyr

843.

Bedrifter med biavl

844.

Bedrifter med planteavl og husdyrhold, i øvrigt

9.

Bedrifter, der ikke kan klassificeres

99.

Bedrifter, der ikke kan klassificeres

999.

Bedrifter, der ikke kan klassificeres


(1)  Driftsgrenene/kendetegnene 2.01.05. (Rodfrugtplanter til foder), 2.01.09. (Grønthøstede planter) 2.01.12. (Brakjord), 2.02. (Køkkenhaver), 2.03.01. (Græs- og engarealer, fraregnet marginale græsarealer), 2.03.02. (Marginale græsarealer), 2.03.03. (Varige græsarealer, der ikke længere anvendes til produktionsformål, og som er tilskudsberettigede), 3.02.01. (Hornkvæg, under et år, tyre-, stude- og kviekalve), 3.03.01.99. (Andre får), 3.03.02.99. (Andre geder) og 3.04.01. (Grise, hvis levende vægt er under 20 kg) anvendes kun på visse betingelser (jf. punkt 5 i bilag VI).


BILAG V

BEDRIFTERNES ØKONOMISKE STØRRELSE OG ØKONOMISKE STØRRELSESKLASSER (ARTIKEL 5)

A.   BEDRIFTENS ØKONOMISKE STØRRELSE

Bedriftens økonomiske størrelse måles som bedriftens samlede standard output udtrykt i EUR.

B.   ØKONOMISKE STØRRELSESKLASSER FOR BEDRIFTERNE

Bedrifterne klassificeres efter størrelsesklasser i henhold til følgende:

Klasse

Grænser (EUR)

I

under 2 000 EUR

II

fra 2 000 til under 4 000 EUR

III

fra 4 000 til under 8 000 EUR

IV

fra 8 000 til under 15 000 EUR

V

fra 15 000 til under 25 000 EUR

VI

fra 25 000 til under 50 000 EUR

VII

fra 50 000 til under 100 000 EUR

VIII

fra 100 000 til under 250 000 EUR

IX

fra 250 000 til under 500 000 EUR

X

fra 500 000 til under 750 000 EUR

XI

fra 750 000 til under 1 000 000 EUR

XII

fra 1 000 000 til under 1 500 000 EUR

XIII

fra 1 500 000 til under 3 000 000 EUR

XIV

fra 3 000 000 EUR

Størrelsesklasse II og III eller III og IV, IV og V, eller fra III til V, VI og VII, VIII og IX, X og XI og fra XII til XIV eller fra X til XIV kan samles.


BILAG VI

STANDARD OUTPUT (SO) (ARTIKEL 6)

1.   DEFINITION OG PRINCIPPER FOR BEREGNING AF STANDARD OUTPUT

a)   Ved standard output (SO) forstås gennemsnitsværdien af output i en given region for hver driftsgren i landbruget, jf. artikel 6, stk. 1

b)   Ved værdien af det i litra a) omhandlede output forstås den monetære værdi af bruttolandbrugsproduktionen til priser ab gård. Det er summen af værdien af hoved- og biprodukterne.

Værdierne beregnes ved at multiplicere produktion pr. enhed med pris ab gård. Moms, afgifter på produkter og direkte betalinger medregnes ikke.

c)   Produktionsperiode

Standard output svarer til en produktionsperiode på 12 måneder (kalenderår eller produktionsår).

For vegetabilske og animalske produkter, for hvilke produktionsperioden er under eller over 12 måneder, beregnes et standard output svarende til tilvækst eller produktion i en periode på 12 måneder.

d)   Basisoplysninger og referenceperiode

Standard output bestemmes på grundlag af produktion pr. enhed og pris ab gård, jf. litra b). Med henblik herpå indsamles der i medlemsstaterne basisdata for en referenceperiode som omhandlet i artikel 4 i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1198/2004.

e)   Enheder

1)

Fysiske enheder:

a)

Standard output for vegetabilske driftsgrene bestemmes på grundlag af arealet udtrykt i ha.

For svampedyrkning bestemmes standard output dog på grundlag af bruttoproduktionen for den samlede årlige høst pr. 100 m2 bedareal. Ved anvendelse i forbindelse med Informationsnettet for landøkonomisk Bogføring divideres det således bestemte standard output med det antal gange, der er høstet inden for et år; dette antal meddeles Kommissionen i henhold til artikel 8 i denne forordning.

b)

Standard output for animalske driftsgrene bestemmes pr. husdyr undtagen for fjerkræ, hvor de bestemmes pr. 100 stk. fjerkræ, og for bier, hvor de opgøres pr. bifamilie.

2)

Valutaenheder og afrunding:

De basisdata, der ligger til grund for bestemmelsen af standard output, og selve standard output fastsættes i euro. For de medlemsstater, som ikke deltager i Den Økonomiske og Monetære Union, omregnes standard output til euro ved hjælp af de gennemsnitlige vekselkurser for den referenceperiode, der er defineret i afsnit 1, litra d), i dette bilag. Disse gennemsnitlige vekselkurser beregnes på grundlag af de officielle vekselkurser, der offentliggøres af Kommissionen (Eurostat).

Standard output kan, når det anses for hensigtsmæssigt, afrundes til nærmeste multiplum af 5 EUR.

2.   OPDELING AF STANDARD OUTPUT

a)   Efter vegetabilske og animalske driftsgrene

Standard output bestemmes for alle de driftsgrene i landbruget, der svarer til rubrikkerne i EU-undersøgelserne af landbrugsbedrifternes struktur, og opgøres som foreskrevet i forbindelse med disse undersøgelser.

b)   Geografisk opdeling

Standard output bestemmes som minimum på grundlag af geografiske enheder, der kan benyttes i forbindelse med EU-undersøgelserne af landbrugsbedrifternes struktur og Informationsnettet for Landøkonomisk Bogføring. Disse geografiske enheder er alle baseret på den generelle nomenklatur for statistiske regionale enheder (NUTS) som defineret i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1059/2003 (1). Disse enheder er beskrevet som en samling af NUTS 3-regioner. Ugunstigt stillede områder og bjergområder betragtes ikke som en geografisk enhed.

Der bestemmes ikke noget standard output for driftsgrene, der ikke forekommer i den pågældende region.

3.   INDSAMLING AF DATA TIL BESTEMMELSE AF STANDARD OUTPUT

a)

Basisdata til bestemmelse af standard output ajourføres mindst hver gang, der gennemføres en undersøgelse af landbrugsbedrifternes struktur i form af en tælling, jf. artikel 6 i forordning (EF) nr. 1166/2008.

b)

Når en undersøgelse af landbrugsbedrifternes struktur kan gennemføres som en stikprøveundersøgelse, jf. artikel 6 i forordning (EF) nr. 1166/2008, foretages ajourføringen af standard output:

enten gennem indsamling af basisdata på tilsvarende måde som anført under litra a),

eller ved hjælp af en ændringskoefficient, som gør det muligt at ajourføre standard output for at tage hensyn til ændringer, som anslået af medlemsstaten, i mængder produceret pr. enhed og i priser for hver driftsgren og område, der er sket siden den sidste referenceperiode, jf. artikel 4 i delegeret forordning (EU) nr. 1198/2014.

4.   GENNEMFØRELSE

I overensstemmelse med dette bilag påhviler det medlemsstaterne at indsamle de basisdata, der indgår i beregningen af standard output, at beregne disse, at omregne standard output til euro og at indsamle de data, som er nødvendige til eventuel anvendelse af ajourføringsmetoden.

5.   BEHANDLING AF SÆRLIGE TILFÆLDE

I det følgende fastsættes der særlige bestemmelser for beregningen af standard output for visse driftsgrene og for beregningen af bedriftens samlede standard output:

a)   Brakjord

Standard output for brakjord indgår kun i beregningen af bedriftens samlede standard output, hvis der findes andre positive standard output på bedriften.

b)   Køkkenhaver

Da udbyttet af køkkenhaver normalt er bestemt til producentens eget forbrug og ikke til salg, betragtes standard output som lig nul.

c)   Husdyr

For husdyr opdeles driftsgrenene efter aldersklasse. Output svarer til værdien af dyrets tilvækst i den periode, som dyret tilbringer i denne klasse. Det svarer med andre ord til forskellen mellem dyrets værdi, når det forlader klassen, og dets værdi, når det indføres i klassen (også kaldet genanskaffelsesværdi).

d)   Hornkvæg under et år, tyre-, stude- og kviekalve

Standard output for hornkvæg under et år indgår kun i beregningen af bedriftens samlede standard output, hvis der findes flere hornkvæg under et år end køer på bedriften. Kun standard output for det overskydende antal hornkvæg under et år medtages i beregningen.

e)   Andre får og andre geder

De standard output, der fastsættes for får, medtages kun i beregningen af bedriftens samlede standard output, hvis der ikke er nogen moderfår til avl på bedriften.

De standard output, der fastsættes for geder, medtages kun i beregningen af bedriftens samlede standard output, hvis der ikke er nogen hungeder til avl på bedriften.

f)   Smågrise

De standard output, der fastsættes for smågrise, medtages kun i beregningen af bedriftens samlede standard output, hvis der ikke er nogen avlssøer på bedriften.

g)   Foder

Hvis der ikke findes grovfoderædende husdyr (dvs. heste, kvæg, får og geder) på bedriften, betragtes foderafgrøder (dvs. foderrodfrugter, grønthøstede planter, græsarealer og enge) som bestemt til salg og som del af agerjordsproduktionen.

Hvis der er grovfoderædende husdyr på bedriften, betragtes foderafgrøden som bestemt til opfodring af de grovfoderædende husdyr og som del af foderproduktionen.


(1)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1059/2003 af 26. maj 2003 om indførelse af en fælles nomenklatur for regionale enheder (NUTS) (EUT L 154 af 21.6.2003, s. 1).


BILAG VII

ANDRE ERHVERVSMÆSSIGE AKTIVITETER MED DIREKTE TILKNYTNING TIL BEDRIFTEN (ARTIKEL 7)

A.   DEFINITION AF ANDRE ERHVERVSMÆSSIGE AKTIVITETER (AEA) MED DIREKTE TILKNYTNING TIL BEDRIFTEN

Erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften bortset fra bedriftens landbrugsaktiviteter omfatter alle andre aktiviteter end landbrugsarbejde med direkte tilknytning til bedrifter og med økonomiske følger for bedriften. Det drejer sig om aktiviteter, hvor bedriftens ressourcer (areal, bygninger, maskiner osv.) eller bedriftens produkter anvendes.

Erhvervsmæssige aktiviteter betyder i denne forbindelse aktivt arbejde, og rent finansielle investeringer er derfor ikke omfattet. Udlejning af jord eller andre af bedriftens landbrugsressourcer til forskellige aktiviteter uden yderligere involvering i disse aktiviteter anses ikke for andre erhvervsmæssige aktiviteter, men som en del af bedriftens landbrugsaktivitet.

Al forarbejdning af produkter fra bedriften anses for andre erhvervsmæssige aktiviteter, medmindre forarbejdningen anses for at indgå i landbrugsaktiviteten. Produktion af vin og olivenolie er derfor ikke omfattet, medmindre en stor del af vinen eller olivenolien er blevet indkøbt.

Al forarbejdning af en landbrugsråvare på bedriften til et forarbejdet sekundært produkt, uanset om råvaren er produceret på bedriften eller indkøbt, anses for andre erhvervsmæssige aktiviteter. Dette inkluderer kødforarbejdning, osteproduktion osv.

B.   SKØN OVER OMFANGET AF ANDRE ERHVERVSMÆSSIGE AKTIVITETER MED DIREKTE TILKNYTNING TIL BEDRIFTEN

Andelen af andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften af bedriftens produktionsudbytte anslås som andelen af andre erhvervsmæssige aktiviteters omsætning af bedriftens samlede omsætning og direkte betalinger i henhold til forordning (EU) nr. 1307/2013 (1):

Formula

C.   KLASSER, DER AFSPEJLER OMFANGET AF ANDRE ERHVERVSMÆSSIGE AKTIVITETER MED DIREKTE TILKNYTNING TIL BEDRIFTEN

Bedrifter opdeles i klasser, der afspejler hvor stor en andel andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften udgør af bedriftens output: Følgende grænser skal anvendes:

Klasse

Procentinterval

I

Fra 0 % til 10 % (marginal andel)

II

Fra over 10 % til 50 % (mellemstor andel)

III

Fra over 50 % til under 100 % (betydelig andel)


(1)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1307/2013 af 17. december 2013 om fastsættelse af regler for direkte betalinger til landbrugere under støtteordninger inden for rammerne af den fælles landsbrugspolitik og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 637/2008 og Rådets forordning (EF) nr. 73/2009 (EUT L 347 af 20.12.2013, s. 608).


BILAG VIII

FORM OG LAYOUT AF BEDRIFTSSKEMAET (ARTIKEL 9)

De data, der skal indsamles, er klassificeret i tabeller og opdelt i grupper, kategorier og kolonner. Der henvises til et specifikt datafelt på følgende måde:

<tabelbogstav>_<gruppe>_<kategori>[_<kategori>]_<kolonne>_

Specifikke dataværdier anføres på kolonneniveau. I tabellerne nedenfor kan der anføres dataværdier i klare celler. Grå celler markeret med et »—« er ikke relevante i gruppekonteksten, og der kan derfor ikke anføres data i disse celler.

Eksempler:

B.UT.20.A (kolonne A i gruppe UT, kategori 20, fra tabel B) repræsenterer »Arealet«»Forpagtet UAA«, der skal registreres under »UAA med forpagtning« i tabel B.

I.A.10110.1.0.TA (kolonne S i gruppe A, kategori 10110, fra tabel I) repræsenterer det samlede areal for »Blød hvede spelt« for afgrødetype 1 »Markafgrøder — hovedafgrøder, mellemafgrøder« og koden for manglende data, kode 0 »Ingen data mangler«.

Når en værdi ikke er relevant eller mangler for en specifik bedrift, må der ikke angives værdien »0«.

Tabellerne angives kun ved et bogstav, grupper ved et eller flere bogstaver, kategorier ved nummerkoder og kolonner ved et eller flere bogstaver.

For tabellerne A til M, angives i den første tabel matrixen på højniveau for grupper og kolonner. I den anden tabel angives opdelingen i kategorier, og hver enkelt kategori angives ved en eller flere koder og underkoder.

Dataene i bedriftsskemaet skal angives med følgende grader af præcision:

—   Finansielle værdier: værdiangivelser i euro eller i nationale møntenheder uden decimal. For nationale valutaer, hvis enhed udgør en forholdsvis ringe værdi i forhold til euroen, kan det dog aftales mellem den pågældende medlemsstats forbindelseskontor og Kommissionens personale, der forvalter Informationsnettet for landøkonomisk Bogføring (INLB), at udtrykke værdiangivelserne i enheder på hundred eller tusind af de nationale valutaenheder

—   Fysiske mængder: vægt i hkg (1 hkg = 100 kg) undtagen for æg, der udtrykkes i enheder på tusind, og vin og beslægtede produkter, der angives i hl.

—   Arealer: i ar (1 a = 100 m2), undtagen i tilfælde af svampe, som udtrykkes i kvadratmeter samlet dyrket areal

—   Gennemsnitligt antal husdyr: med to decimaler, undtagen for fjerkræ og kaniner, der angives i styk, og bier, der angives i antal bistader

—   Arbejdskraft: med to decimaler.

For hver enkelt tabelkategori og kolonneværdi er der angivet yderligere definitioner og vejledninger efter den pågældende tabel.

Tabel A

Generelle oplysninger om bedriften

Kategori af generelle oplysninger

Kode (*)

 

 

 

Kolonner

Oplysningsgruppe

INLB-område

Underområde

Bedriftens løbenummer

Grad

Minutter

NUTS

Regnskabskontorets nummer

Dato

Bedriftens vægt

Driftsform

Økonomisk størrelsesklasse

Kode

R

S

H

DG

MI

N

AO

DT

W

TF

ES

C

ID

Identifikation af bedriften

 

 

 

LO

Bedriftens beliggenhed

 

 

 

AI

Regnskabsoplysninger

 

 

 

TY

Typologi

 

 

 

CL

Klasse

 

OT

Andre oplysninger om bedriften

 


Kode (*)

Beskrivelse

Gruppe

R

S

H

DG

MI

N

AO

DT

W

TF

ES

C

10

Bedriftens løbenummer

ID

AID10R

AID10S

AID10H

20

Breddekoordinat

LO

ALO20DG

ALO20MI

30

Længdekoordinat

LO

ALO30DG

ALO30MI

40

NUTS3

LO

ALO40N

50

Regnskabskontor

AI

AAI50AO

60

Regnskabstype

AI

AAI60C

70

Dato for afslutning af regnskaber

AI

AAI70DT

80

National vægt som beregnet af medlemsstaten

TY

ATY80W

90

Klassifikation på udvælgelsestidspunktet

TY

ATY90TF

ATY90ES

100

Andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften

CL

ACL100C

110

Virksomhedsform og målsætninger

CL

ACL110C

120

Juridisk status

CL

ACL120C

130

Brugerens/brugernes ansvar

CL

ACL130C

140

Økologisk landbrug

CL

ACL140C

141

Økologiske landbrugssektorer

CL

ACL141C

150

Beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB/ beskyttet geografisk betegnelse (BGB)/ traditionel garanteret specialitet (GTS)/bjergprodukt

CL

ACL150C

151

Sektorer med BOB/BGB

CL

ACL151C

160

Arealer med naturbetingede og andre specifikke begrænsninger

CL

ACL160C

170

Højdezone

CL

ACL170C

180

Strukturfondsområde

CL

ACL180C

190

Natura 2000-område

CL

ACL190C

200

Område, som er omfattet af vandrammedirektivet (2000/60/EF)

CL

ACL200C

210

Vandingssystem

OT

AOT210C

220

Antal græsningsdage-KE på fælles arealer

OT

AOT220C

A.ID.   Identifikation af bedriften

Hver regnskabsførende bedrift får tildelt et nummer, når den udvælges første gang. Bedriften beholder dette nummer, så længe den deltager i informationsnettet. Et nummer, der har været tildelt én gang, kan ikke senere tildeles en anden bedrift.

Når en bedrift undergår en fundamental ændring, især når denne ændring skyldes en opsplitning i to særskilte bedrifter eller en sammenslutning med en anden bedrift, kan den dog anses for en ny bedrift. I så fald tildeles den et nyt nummer. En ændring af driftsformen på bedriften kræver ikke tildeling af et nyt nummer. Hvis der kan opstå forveksling med en anden regnskabsførende bedrift, når en bedrift beholder det nummer, den har (f.eks. når der indføres nye regionale underområder), skal nummeret ændres. En tabel over ækvivalensen mellem de gamle og nye numre sendes i så fald til Kommissionen.

Bedriftens nummer omfatter tre grupper angivelser, nemlig:

 

A.ID.10.R. INLB-område Der skal gives et kodenummer svarende til koden i bilag II i denne forordning

 

A.ID.10.S. Underområde Der skal gives et kodenummer.

De valgte underområder skal baseres på det generelle system for klassifikation af områder, der betegnes som nomenklaturen for statistiske regionale enheder (NUTS), som er udarbejdet af Eurostat i samarbejde med de nationale institutter for statistik.

De pågældende medlemsstater sender under alle omstændigheder Kommissionen en tabel med angivelse af koden for hvert underområde, de tilsvarende NUTS-områder og det tilsvarende område, som standardoutputtets særlige værdier er beregnet for.

 

A.ID.10.H. Bedriftens løbenummer.

A.LO.   Bedriftens beliggenhed

Bedriftens beliggenhed omfatter to angivelser nemlig georeferencen (bredde- og længdekoordinaterne) og koden for regionale enheder på NUTS 3-niveau.

 

A.LO.20. Breddekoordinat: grader og minutter (inden for en gradbue på 5 minutter), kolonne DG og MI.

 

A.LO.30. Længdekoordinat: grader og minutter (inden for en gradbue på 5 minutter), kolonne DG og MI.

 

A.LO.40.N. NUTS3-koden er koden for den regionale enhed på NUTS 3-niveau, hvor bedriften er beliggende. Der anføres den seneste version af koden som anført i forordning (EF) nr. 1059/2003.

A.AI.   Regnskabsoplysninger

 

A.AI.50.AO. Regnskabskontorets nummer: Der skal gives et kodenummer.

I de enkelte medlemsstater skal de enkelte regnskabskontorer tildeles et unikt nummer. Nummeret på det regnskabskontor, der har bistået bedriften i indeværende regnskabsår, anføres.

 

A.AI.60.C. Regnskabsform: Det anføres, hvilken regnskabsform bedriften anvender. Følgende koder anvendes:

1.

Dobbelt bogholderi

2.

Enkelt bogholderi

3.

Intet.

 

A.AI.70.DT. Dato for afslutning af regnskaber: Skal registreres i format »ÅÅÅÅ-MM-DD«, f.eks. 2009-06-30 eller 2009-12-31.

A.TY.   Typologi

 

A.TY.80.W. Bedriftens nationale vægt: Værdien af den ekstrapolerede faktor beregnet af medlemsstaten anføres. Værdier udtrykkes med to decimaler.

 

A.TY.90.TF. Driftsform på udvælgelsestidspunktet: Kode for den driftsform i henhold til bilag IV til denne forordning, som bedriften på tidspunktet for udvælgelsen for det pågældende regnskabsår tilhører.

 

A.TY.90.ES. Økonomisk størrelsesklasse på udvælgelsestidspunktet: Kode for bedriftens økonomiske størrelsesklasse efter bilag V til denne forordning på tidspunktet for udvælgelsen for det pågældende regnskabsår.

A.CL.   Klasse

 

A.CL.100.C. Andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften: Udtrykkes som et procentinterval, der angiver den andel af omsætningen (1), der stammer fra andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften, i forhold til bedriftens samlede omsætning. Følgende kodenumre anvendes:

1.

≥ 0 til ≤ 10 % (marginal andel)

2.

> 10 % til ≤ 50 % (mellemstor andel)

3.

> 50 % til < 100 % (betydelig andel)

 

A.CL.110.C. Virksomhedsform/økonomisk målsætning: Virksomhedsform og bedriftens økonomiske målsætninger anføres. Følgende kodenumre anvendes:

1.   Familiebedrift: Bedriften anvender brugerens/driftslederens og familiens arbejdskraft og kapital, og de oppebærer indtægterne fra den økonomiske aktivitet.

2.   Partnerskab: Bedriftens produktionsfaktorer ejes af flere partnere, af hvilke mindst nogle deltager i arbejdet på bedriften som ulønnet arbejdskraft. Indtægterne tilfalder partnerskabet.

3.   Kommerciel virksomhed: Indtægterne anvendes til udlodning af udbytte/overskud til aktionærer. Bedriften ejes af virksomheden.

4.   Nonprofitvirksomhed: Indtægterne anvendes primært til at opretholde beskæftigelsen eller et lignende socialt formål. Bedriften ejes af virksomheden.

 

A.CL.120.C. Juridisk status: Det anføres, om bedriften er en juridisk person eller ej. Følgende kodenumre anvendes:

0.

Nej

1.

Ja

 

A.CL.130.C. Brugerens (brugernes) ansvar: Omfanget af (hoved)brugerens ansvar (økonomiske ansvar) anføres. Følgende kodenumre anvendes:

1.

Fuldt

2.

Delvist

 

A.CL.140.C. Økologisk landbrug: Det anføres, om bedriften anvender økologiske produktionsmetoder, jf. forordning (EF) nr. 834/2007 (2), særlig artikel 4 og 5. Følgende kodenumre anvendes:

1.

Bedriften anvender ikke økologiske produktionsmetoder.

2.

Bedriften anvender kun økologiske produktionsmetoder i forbindelse med alle dets produkter.

3.

Bedriften anvender både økologiske og andre produktionsmetoder.

4.

Bedriften er under omstilling til økologiske produktionsmetoder.

 

A.CL.141.C. Økologiske landbrugssektorer: Hvis bedriften anvender både økologiske og andre produktionsmetoder, anføres de produktionssektorer, hvor bedriften kun anvender økologiske produktionsmetoder (der kan anføres flere sektorer). Nedenstående kodenumre anvendes. Hvis bedriften anvender både økologiske og andre produktionsmetoder inden for alle produktionssektorer, anvendes koden »Finder ikke anvendelse«.

0.

Finder ikke anvendelse

31.

Korn

32.

Oliefrø og proteinafgrøder

33.

Frugt og grøntsager (herunder citrusfrugter, men ikke oliven)

34.

Oliven

35.

Vinmarker

36.

Oksekød

37.

Komælk

38.

Svinekød

39.

Får og geder (mælk og kød)

40.

Fjerkrækød

41.

Æg

42.

Andre sektorer

 

A.CL.150.C. Beskyttet oprindelsesbetegnelse/Beskyttet geografisk betegnelse/Traditionel garanteret specialitet/»bjergprodukt« Det anføres, om bedriften producerer landbrugsprodukter og/eller fødevarer, der er omfattet af en beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB), en beskyttet geografisk betegnelse (BGB), en traditionel garanteret specialitet (TGS) eller betegnelsen »bjergprodukt«, eller om bedriften producerer landbrugsprodukter, der almindeligvis anvendes til produktion af fødevarer, der er omfattet af BOB/BGB/GTS/»bjergprodukt«, jf. Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1151/2012 (3). Følgende kodenumre anvendes:

1.

Bedriften producerer ikke produkter eller fødevarer, der er omfattet af en BOB, BGB, GTS eller betegnelsen »bjergprodukt«, eller produkter, der almindeligvis anvendes til produktion af fødevarer, der er omfattet af en BOB, BGB, GTS eller betegnelsen »bjergprodukt«.

2.

Bedriften producerer kun produkter eller fødevarer, der er omfattet af en BOB, BGB, GTS eller betegnelsen »bjergprodukt«, eller produkter, der almindeligvis anvendes til produktion af fødevarer, der er omfattet af en BOB, BGB, GTS eller betegnelsen »bjergprodukt«.

3.

Bedriften producerer nogle produkter eller fødevarer, der er omfattet af en BOB, BGB, GTS eller betegnelsen »bjergprodukt«, eller produkter, der almindeligvis anvendes til produktion af fødevarer, der er omfattet af en BOB, BGB, GTS eller betegnelsen »bjergprodukt«.

 

A.CL.151.C. Sektorer med Beskyttet oprindelsesbetegnelse/Beskyttet geografisk betegnelse/Traditionel garanteret specialitet/bjergprodukt: Hvis størstedelen af produktionen inden for en række specifikke sektorer omfatter produkter eller fødevarer, der er omfattet af en BOB, BGB, GTS eller betegnelsen »bjergprodukt«, eller produkter, der almindeligvis anvendes til produktion af fødevarer, der er omfattet af en BOB, BGB, GTS eller betegnelsen »bjergprodukt«, anføres produktionssektorerne (der kan anføres flere sektorer). Nedenstående kodenumre anvendes. Hvis bedriften producerer nogle produkter eller fødevarer, der er omfattet af en BOB, BGB, GTS eller betegnelsen »bjergprodukt«, eller visse produkter, der almindeligvis anvendes til produktion af fødevarer, der er omfattet af en BOB, BGB, GTS eller betegnelsen »bjergprodukt«, men der ikke er tale om størstedelen af produktionen i de enkelte sektorer, anføres koden »Finder ikke anvendelse«.

0.

Finder ikke anvendelse

31.

Korn

32.

Oliefrø og proteinafgrøder

33.

Frugt og grøntsager (herunder citrusfrugter, men ikke oliven)

34.

Oliven

35.

Vinmarker

36.

Oksekød

37.

Komælk

38.

Svinekød

39.

Får og geder (mælk og kød)

40.

Fjerkrækød

41.

Æg

42.

Andre sektorer

A.CL.150.C. Beskyttet oprindelsesbetegnelse/Beskyttet geografisk betegnelse/Garanteret traditionel specialitet/bjergprodukt og A.CL.151.C er fakultative for medlemsstaterne. Hvis de anvendes af medlemsstaten, skal de udfyldes for alle de bedrifter, der indgår i medlemsstatens stikprøve. Hvis A.CL.150.C anvendes, skal A.CL.151.C også anvendes.

 

A.CL.160.C. Arealer med naturbetingede og andre specifikke begrænsninger Det anføres, om størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i områder, der er omfattet af artikel 32 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1305/2013 (4). I de medlemsstater, hvor udpegningen af med betydelige naturbetingede begrænsninger i henhold til artikel 32, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1305/2013 endnu ikke er afsluttet, anføres de områder, der var støtteberettigede i henhold til artikel 36, litra a), nr. ii), i forordning (EF) nr. 1698/2005 i hele programmeringsperioden 2007-2013. Følgende kodenumre anvendes:

1.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger ikke i et område med naturbetingede og andre specifikke begrænsninger som omhandlet i artikel 32 i forordning (EU) nr. 1305/2013, og heller ikke i et område, som var støtteberettiget i henhold til artikel 36, litra a), nr. ii), i forordning (EF) nr. 1698/2005 i programmeringsperioden 2007-2013 i de medlemsstater, hvor udpegningen i henhold til artikel 32, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1305/2013 endnu ikke er afsluttet

21.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i et område med betydelige naturbetingede begrænsninger som omhandlet i artikel 32, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1305/2013

22.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i et område, der er påvirket af særlige begrænsninger som omhandlet i artikel 32, stk. 4, i forordning (EU) nr. 1305/2013

23.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i et område, som var støtteberettiget i henhold til artikel 36, litra a), nr. ii), i forordning (EF) nr. 1698/2005 i programmeringsperioden 2007-2013 i de medlemsstater, hvor udpegningen i henhold til artikel 32, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1305/2013 endnu ikke er afsluttet

3.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i bjergområder som omhandlet i artikel 32, stik. 2, i forordning (EU) nr. 1305/2013.

5.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i et udfasningsområde, jf. artikel 31, stk. 5, i forordning (EU) nr. 1305/2013.

 

A.CL.170.C. Højdezone: Højdezonen angives ved et af følgende kodenumre:

1.

Størstedelen af bedriften ligger i en zone < 300 m

2.

Størstedelen af bedriften ligger i en zone 300 to 600 m

3.

Størstedelen af bedriften ligger i en zone > 600 m

4.

Data foreligger ikke.

 

A.CL.180.C. Område under strukturfondene: Det anføres, om størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i områder, der er omfattet af artikel 90, stk. 2, litra a), b) og c), i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1303/2013 (5). Følgende kodenumre anvendes:

1.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i en mindre udviklet region, jf. forordning (EU) nr. 1303/2013, særlig artikel 90, stk. 2, litra a)

2.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i en mere udviklet region, jf. forordning (EU) nr. 1303/2013, særlig artikel 90, stk. 2, litra c)

3.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i en overgangsregion, jf. artikel 90, stk. 2, litra b), i forordning (EU) nr. 1303/2013.

 

A.CL.190.C. Natura 2000-område: Det anføres, om størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i områder, der er berørt af gennemførelsen af Rådets direktiv 79/409/EØF (6) og Rådets direktiv 92/43/EØF (7) (Natura 2000). Følgende kodenumre anvendes:

1.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger ikke i et område, der er berettiget til Natura 2000-betalinger

2.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i et område, der er berettiget til Natura 2000-betalinger.

 

A.CL.200.C. Område under vandrammedirektivet (direktiv 2000/60/EF): Det anføres, om størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i områder, der er berørt af gennemførelsen af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/60/EF (8). Følgende kodenumre anvendes:

1.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger ikke i et område, der er berettiget til betalinger i forbindelse med direktiv 2000/60/EF.

2.

Størstedelen af bedriftens udnyttede landbrugsareal ligger i et område, der er berettiget til betalinger i forbindelse med direktiv 2000/60/EF.

A.OT.   Andre oplysninger om bedriften

 

A.OT.210.C. Vandingssystem: Det anføres, hvilket hovedvandingssystem, der anvendes på bedriften:

0.

Finder ikke anvendelse (når der ikke er nogen vanding på bedriften)

1.

Overfladevanding

2.

Sprinkler

3.

Dryp

4.

Andet

 

A.OT.220.C. Antal græsningsdage-KE på fælles arealer: Antal græsningsdage-KE, hvor bedriftens husdyr har græsset på fælles arealer, der anvendes af bedriften.

KOLONNER I TABEL A

I kolonne R henvises til INLB-område, i kolonne S til underområde, i kolonne H til bedriftens løbenummer, i kolonne DG til grader, i kolonne MI til minutter, i kolonne N til NUTS, i kolonne AO til regnskabskontoret nummer, i kolonne DT til dato, i kolonne W til bedriftens vægt, i kolonne TF til driftsform, i kolonne ES til økonomisk størrelsesklasse og i kolonne C til kode.

Tabel B

Besiddelsesform

Kategori af udnyttet landbrugsareal (ULA)

Kode (*)

 

Oplysningsgruppe

Udnyttet landbrugsareal

A

UO

ULA med direkte drift for egen regning

 

UT

ULA med forpagtning

 

US

ULA med deleafgrøde eller andre driftsformer

 


Kode (*)

Beskrivelse af kategorier

Gruppe

A

10

ULA med direkte drift for egen regning

UO

 

20

Forpagtet ULA

UT

 

30

ULA med deleafgrøde

US

 

Jord på bedrifter, der drives i fællesskab af to eller flere partnere, angives som jord med direkte drift for egen regning, forpagtet jord eller jord med deleafgrøde ifølge aftale mellem parterne.

Udnyttet landbrugsareal (ULA) er det samlede areal, der er udlagt som agerjord, permanente græsgange, arealer med permanente beplantninger og køkkenhaver, uanset driftsformen. Fælles arealer, der anvendes af bedriften, er ikke inkluderet.

Følgende oplysningsgrupper og kategorier anvendes:

B.UO.   ULA med direkte drift for egen regning

B.UO.10.A ULA (agerjord, permanente græsgange, arealer med permanente beplantninger og køkkenhaver), som brugeren ejer, har forpagtet på livstid eller leaser, og/eller ULA, der drives på lignende vilkår. Inkluderer jord, der leases til andre, og som er klar til såning (afgrødekode 11300).

B.UT.   ULA med forpagtning

B.UT.20.A ULA (agerjord, permanente græsgange, arealer med permanente beplantninger og køkkenhaver), som drives af en anden person end ejeren, langtidsfæsteren eller leaseholderen for det pågældende areal (forpagtningsafgiften betales i rede penge og/eller i naturalydelser, og den er almindeligvis fastsat på forhånd og er normalt ikke afhængig af bedriftens driftsresultat) og/eller ULA, der drives på tilsvarende vilkår.

Forpagtet areal inkluderer ikke jord, hvor høsten købes på roden. Beløbene for køb af afgrøder på roden anføres i tabel H under kode 2020-2040 (Købt foder) i tilfælde af græsarealer eller foderafgrøder og under kode 3090 (Andre særskilte omkostninger ved planteproduktion) i tilfælde af afsættelige afgrøder (produkter, der normalt afsættes). Afsættelige afgrøder, som er købt på roden, anføres uden specificering af det pågældende areal (tabel H).

Jord, der forpagtes for mindre end et år på et tilfældigt grundlag, og produktionen herpå behandles på en lignende måde som jord, hvor høsten købes på roden.

B.US.   ULA med deleafgrøde eller andre driftsformer

B.US.30.A ULA (agerjord, enge og permanente græsgange, arealer med permanente beplantninger og køkkenhaver), der udnyttes i fællesskab af bortforpagteren og forpagteren på grundlag af en aftale om at dele afgrøden, og/eller ULA, der udnyttes på tilsvarende måde.

KOLONNER I TABEL B

I kolonne A henvises til ULA

Tabel C

Arbejdskraft

Arbejdskraftkategori

Kode (*)

 

 

 

Kolonner

Oplysningsgruppe

Generelt

Samlet arbejdstid anvendt på bedriften (landbrugsaktiviteter og andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften)

Andelen af andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften

Antal personer

Køn

Fødselsår

Driftslederens landbrugsuddannelse

Årlig præsteret arbejdstid

Antal årsarbejdsenheder (ÅAE)

Årlig præsteret arbejdstid i %

Antal årsarbejdsenheder (ÅAE) i %

P

G

B

T

Y1

W1

Y2

W2

Hele tal

Angiv kode

Fire cifre

Angiv kode

(timer)

(ÅAE)

%

%

UR

Ulønnet, regelmæssigt beskæftiget

 

 

 

 

 

 

 

 

UC

Ulønnet, uregelmæssigt beskæftiget

 

 

PR

Lønnet, regelmæssigt beskæftiget

 

 

 

 

 

 

 

 

PC

Lønnet, uregelmæssigt beskæftiget

 

 


Kode (*)

Beskrivelse

Gruppe

P

G

B

T

Y1

W1

Y2

W2

10

Bruger/driftsleder

UR

 

 

 

 

 

 

20

Bruger/ikke driftsleder

UR

 

 

 

 

 

30

Driftsleder/ikke bruger

UR

 

 

 

 

 

 

40

Brugerens ægtefælle

UR

 

 

 

 

 

50

Andre

UR, PR

 

 

 

 

 

60

Uregelmæssigt beskæftiget arbejdskraft

UC, PC

 

 

70

Driftsleder

PR

 

 

 

 

 

 

Arbejdskraft omfatter alle de personer, der i løbet af regnskabsåret har været beskæftiget på landbrugsbedriften. Personer, der har deltaget i arbejdet for en anden persons eller virksomheds regning (arbejder, der udføres af maskinstationer, og for hvilke de tilsvarende udgifter i øvrigt er anført i tabel H under kode 1020) medregnes dog ikke i bedriftens arbejdskraft.

I tilfælde af gensidig assistance mellem bedrifter, hvor assistancen består i udveksling af arbejde, hvorved den modtagne assistance i princippet svarer til den ydede assistance, anføres arbejdstiden for arbejdskraften og enhver hermed forbunden løn i bedriftsskemaet.

I visse tilfælde kompenseres den modtagne assistance med assistance af anden art (f.eks. hjælp modtaget i form af arbejde modregnes med udlån af materiel). Når udvekslingen af tjenesteydelser er af beskedent omfang, anføres der intet i bedriftsskemaet (i ovenstående eksempel anføres den modtagne støtte ikke under arbejdskraften, men udgifterne til materiel omfatter de omkostninger, der er forbundet med lån af udstyr) I undtagelsestilfælde, når udvekslingen af tjenesteydelser er af stort omfang, er proceduren en af følgende:

a)

Assistance, der modtages i form af arbejde, modregnes i serviceydelse af anden art (f.eks. udlån af materiel): Den modtagne arbejdstid anføres som lønnet arbejde på bedriften (gruppe PR eller PC afhængigt af, om arbejdskraften er ansat på bedriften på et fast grundlag eller ej). Værdien af den ydede assistance anføres både som produktion i den tilsvarende kategori i andre tabeller (i dette eksempel: tabel L, kategori 2010 »Kontraktarbejde«) og som en udgift (tabel H, kategori 1010 »Løn og sociale ydelser«).

b)

Assistance ydet i form af arbejde, modregnes i serviceydelse af anden art (f.eks. udlån af materiel): i denne situation lades den præsterede arbejdstid og enhver hermed forbunden løn ude af betragtning. Værdien af den modtagne tjenesteydelse anføres som en udgift i den tilsvarende gruppe i en anden tabel (i dette eksempel: tabel H, gruppe 1020 »Arbejder udført af tredjemand (i entreprise) samt leje af maskiner«).

Der skelnes mellem følgende oplysningsgrupper og kategorier af arbejdskraft:

C.UR.    Ulønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget

Ulønnet arbejdskraft eller arbejdskraft, der modtager mindre aflønning (i rede penge eller naturalydelser) end det normale beløb for de ydede tjenesteydelser (sådanne betalinger skal ikke anføres under driftsomkostninger), og som i regnskabsåret (uden for den normale ferie) mindst deltog en hel dag i hver uge i arbejdet på bedriften.

En person, der er regelmæssigt ansat, men som af særlige grunde kun har været beskæftiget på bedriften i en begrænset periode i regnskabsåret, anføres dog (for det antal timer, der rent faktisk er præsteret) som regelmæssig arbejdskraft.

Følgende situationer eller lignende situationer kan opstå:

a)

særlige produktionsforhold på bedriften, som der ikke kræves arbejdskraft til igennem året: f.eks. oliven- eller vinbrug, og bedrifter, der er specialiseret i sæsonbestemt opfedning af dyr eller produktion af frugt og grøntsager på friland

b)

andet fravær fra arbejdet end normal ferie, f.eks. militærtjeneste, sygdom, ulykke, barselsorlov, orlov osv.

c)

påbegyndelse eller afslutning af arbejde på bedriften

d)

fuldstændigt ophør med arbejde på bedriften som følge af ulykker (oversvømmelse, brand osv.).

Der er følgende kategorier:

C.UR.10.   Bruger/driftsleder

Person, som har det juridiske og økonomiske ansvar for bedriften uden at forestå den daglige drift af denne. I tilfælde af halvtægtsfæste anføres fæsteren som bruger/driftsleder.

C.UR.20.   Bruger/ikke driftsleder

Person, som har det juridiske og økonomiske ansvar for bedriften uden at forestå den daglige drift af denne.

C.UR.30   Driftsleder/ikke bruger

Person, som står for den daglige drift af bedriften uden at have det juridiske og økonomiske ansvar.

C.UR.40.   Brugerens ægtefælle/brugernes ægtefæller

C.UR.50.   Anden ulønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget

Ulønnet arbejdskraft, som er regelmæssigt beskæftiget, og som ikke henhører under de foregående kategorier, inkluderer også arbejdsformænd og vicedriftsledere, der ikke står for driften af hele bedriften.

C.UC.    Ulønnet arbejdskraft, uregelmæssigt beskæftiget

C.UC.60.

Ulønnet arbejdskraft, som ikke har arbejdet regelmæssigt i bedriften i regnskabsåret, anføres samlet i denne kategori.

C.PR.    Lønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget

Arbejdskraft, der er normalt lønnet (i rede penge og/eller i naturalydelser) i forhold til den leverede ydelse, og som i regnskabsåret (uden for de normale ferier) har deltaget i bedriftens arbejde i et tidsrum på mindst en hel dag pr. uge.

Der skelnes mellem følgende kategorier:

C.PR.70.   Driftsleder

Lønnet person, der står for den daglige drift på bedriften.

C.PR.50.   Andre

Lønnet arbejdskraft (bortset fra den lønnede driftsleder), der er regelmæssigt beskæftiget, anføres samlet i denne gruppe. Inkluderer også arbejdsformænd og vicedriftsledere, der ikke står for driften af hele bedriften.

C.PC.    Lønnet arbejdskraft, uregelmæssigt beskæftiget

C.PC.60.

Lønnet arbejdskraft, der ikke har arbejdet regelmæssigt på bedriften i regnskabsåret (herunder arbejdstagere på akkordløn), anføres samlet i denne kategori.

KOLONNER I TABEL C

Antal personer (kolonne P)

Hvor der er flere brugere, kan der være mere end en ægtefælle. Antallet af ægtefæller og antallet af personer anføres i de relevante kategorier (kategori 40 og 50 fra grupperne »Ulønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget« UR eller »Lønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget« PR).

Køn (kolonne G)

Kønnet anføres for brugeren/brugerne og driftslederen/driftslederne i de relevante kategorier (kategori 10-30 og 70 fra grupperne »Ulønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget« UR eller »Lønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget« PR). Kønnet anføres med et kodenummer, dvs.:

1.

Mand

2.

Kvinde

Fødselsår (kolonne B)

Fødselsåret anføres for brugeren/brugerne og driftslederen/driftslederne (kategori 10-30 og 70 fra grupperne »Ulønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget« UR eller »Lønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget« PR) ved hjælp af de fire cifre i fødselsåret.

Driftslederens landbrugsuddannelse (kolonne T)

Landbrugsuddannelsen anføres for driftslederen/driftslederne (kategori 10, 30 og 70 fra grupperne »Ulønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget« UR eller »Lønnet arbejdskraft, regelmæssigt beskæftiget« PR). Landbrugsuddannelsen anføres med et kodenummer, dvs.:

1.

Kun praktisk landbrugserfaring

2.

Elementær landbrugsuddannelse

3.

Fuldstændig landbrugsuddannelse

Årlig præsteret arbejdstid (kolonne Y1)

Arbejdstiden anføres i timer for alle grupper og kategorier. Der er udelukkende tale om den tid, der faktisk er anvendt til arbejde på bedriften. I tilfælde af mindre kvalificerede arbejdere nedsættes arbejdstiden i forhold til deres arbejdskapacitet. Arbejdstiden for arbejdskraften på akkordløn bestemmes ved at dividere det samlede beløb, der er betalt for det pågældende arbejde, med timelønnen for en midlertidigt ansat arbejder.

Faktisk arbejdskraft i alt: antal årsenheder (kolonne W1)

Regelmæssigt beskæftiget arbejdskraft omregnes til årsarbejdsenheder. Antallet af årsenheder anføres ikke for arbejdskraft, der er uregelmæssigt beskæftiget (både ulønnet arbejdskraft, der er uregelmæssigt beskæftiget — UC, og lønnet arbejdskraft, der er uregelmæssigt beskæftiget — PC). En årsarbejdsenhed er lig med en person, der arbejder heltids på bedriften. En person kan ikke overstige en arbejdsenhedsækvivalent, selv hvis hans/hendes faktiske arbejdstid overskrider normen for regionen og bedriftstypen. En person, der ikke arbejder hele året på bedriften, udgør en del af en »årsenhed«. »Årsarbejdsenheden« for en sådan person bestemmes ved at dividere hans faktiske årlige arbejdstid med den normale årlige arbejdstid for en heltidsansat person i den pågældende region og den samme bedriftstype.

I tilfælde af mindre kvalificerede arbejdere nedsættes den årlige arbejdsenhedsækvivalent i forhold til deres arbejdskapacitet.

Arbejdstid for andre erhvervsmæssige aktiviteter i % af årlig præsteret arbejdstid (kolonne Y2)

Arbejdstiden for andre erhvervsmæssige aktiviteter i form af præsteret arbejdstid anføres obligatorisk for arbejdskraft, der er uregelmæssigt beskæftiget (både ulønnet arbejdskraft, der er uregelmæssigt beskæftiget og lønnet arbejdskraft, der er uregelmæssigt beskæftiget). Det er valgfrit for brugerens ægtefælle (brugernes ægtefæller), den øvrige ulønnede arbejdskraft, der er regelmæssigt beskæftiget, og den øvrige lønnede arbejdskraft, der er regelmæssigt beskæftiget. For hver relevant kategori (40, 50, 60) anføres den i % af præsteret arbejdstid i regnskabsåret.

Arbejdstid for andre erhvervsmæssige aktiviteter i % af årsarbejdsenheder (kolonne W2)

Arbejdstiden for andre erhvervsmæssige aktiviteter i form af årsarbejdsenheder anføres obligatorisk for alle kategorier af arbejdskraft undtagen arbejdskraft, der er uregelmæssigt beskæftiget (både ulønnet arbejdskraft, der er uregelmæssigt beskæftiget — UC, og lønnet arbejdskraft, der er uregelmæssigt beskæftiget — PC). Den anføres i % af årsarbejdsenheder for hver kategori.

Arbejdet på en landbrugsbedrift

Arbejdet på bedriften omfatter tilrettelæggelse, overvågning og gennemførelse af alt manuelt og administrativt arbejde i forbindelse med landbrugsaktiviteter og andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften:

landbrugsaktiviteter

finansiel tilrettelæggelse og forvaltning (salg og køb på bedriften, bogføring osv.)

markarbejde (pløjning, såning, høst, vedligeholdelse af beplantningerne osv.)

arbejde i forbindelse med husdyrholdet (tilberedning af foder, fodring af husdyrene, malkning, pleje af dyrene osv.)

forarbejdning af produkter til markedet, oplagring, direkte salg af landbrugsprodukter, forarbejdning af produkter til eget forbrug, produktion af vin og olivenolie

vedligeholdelse af bygninger, maskiner, udstyr, hegn, grøfter osv.

bedriftens egen transport udført af bedriftens arbejdskraft

Andel af andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften

underleverandørarbejde (hvor bedriftens produktionsmidler anvendes)

turisme, indkvartering og andre fritidsaktiviteter

forarbejdning af landbrugsprodukter (råvarer, der produceres på bedriften eller indkøbes udefra), f.eks. ost, smør, forarbejdet kød)

produktion af bæredygtig energi

skovbrug og træforarbejdning

andre erhvervsmæssige aktiviteter (f.eks. pelsdyr, terapilandbrug, håndværk, akvakultur).

Følgende er ikke inkluderet i arbejdet på bedriften:

arbejde med frembringelse af anlægsaktiver (opførelse eller større reparationer af bygninger eller materiel, plantning af plantager, nedrivning af bygninger, rydning af plantager osv.)

arbejde, der udføres for brugerens eller driftslederens husholdning.

Tabel D

Aktiver

Tabelstruktur

Kategori af aktiver

Kode (*)

 

 

Kolonne

Oplysningsgruppe

Værdi

V

OV

Åbningsstatus

 

AD

Samlet afskrivning

 

DY

Afskrivning i indeværende år

 

IP

Investeringer/køb før fradrag af tilskud

 

S

Tilskud

 

SA

Salg

 

CV

Afslutningsstatus

 


Kode (*)

Beskrivelse af kategorier

OV

AD

DY

IP

S

SA

CV

1010

Kassebeholdning og tilsvarende midler

 

 

1020

Udestående fordringer

 

 

1030

Andre omsætningsaktiver

 

 

1040

Lagerbeholdninger

 

 

 

 

 

2010

Biologiske aktiver — planter

 

 

 

 

 

3010

Agerjord

 

 

 

 

 

3020

Grundforbedringer

 

 

 

 

 

 

 

3030

Landbrugsbygninger

 

 

 

 

 

 

 

4010

Materiel

 

 

 

 

 

 

 

5010

Skovarealer, herunder træ på roden

 

 

 

 

 

7010

Immaterielle aktiver, omsættelige

 

 

 

 

 

7020

Immaterielle aktiver, ikke-omsættelige

 

 

 

 

 

 

 

8010

Andre langfristede aktiver

 

 

 

 

 

 

 

Følgende kategorier af aktiver anvendes:

1010.   Kassebeholdning og tilsvarende midler

Likvide midler og andre aktiver, der nemt kan omsættes til likvide midler

1020.   Udestående fordringer

Kortfristede aktiver, beløb, som bedriften har udestående normalt som følge af erhvervsaktiviteter.

1030.   Andre omsætningsaktiver

Alle andre aktiver, der kan sælges nemt, eller som forventes betalt inden for et år.

1040.   Lagerbeholdninger

Beholdninger af produkter, der ejes af bedriften, og som enten kan anvendes som produktionsmidler, eller som er bestemt til salg, uanset om de er fremstillet af bedriften eller købt.

2010.   Biologiske aktiver — planter

Værdien af alle planter, der endnu ikke er blevet høstet (alle flerårige afgrøder og afgrøder på roden).

3010.   Agerjord

Agerjord, der ejes af bedriften.

3020.   Grundforbedringer

Grundforbedringer (f.eks. hegn, dræning, stationært kunstvandingsanlæg), der tilhører brugeren, uanset type brugsret til jorden. Der foretages afskrivning for beløbene i kolonne DY.

3030.   Landbrugsbygninger

Bygninger, der tilhører brugeren, uanset type brugsret til jorden. Feltet skal udfyldes, og der foretages afskrivning for beløbene i kolonne DY.

4010.   Materiel

Traktorer, motordrevne kultivatorer, lastvogne, varevogne, køretøjer, større og mindre landbrugsmateriel. Feltet skal udfyldes, og der foretages afskrivning for beløbene i kolonne DY.

5010.   Skovarealer, herunder træ på roden

Skovarealer, der udnyttes direkte for egen regning, og som indgår i landbrugsbedriften.

7010.   Immaterielle aktiver — omsættelige

Alle immaterielle aktiver, der nemt kan købes eller sælges (f.eks. kvoter og rettigheder, når de handles uden jord, og der er et aktivt marked).

7020.   Immaterielle aktive — ikke-omsættelige

Alle andre immaterielle aktiver (f.eks. software, licenser osv.). Feltet skal udfyldes, og der foretages afskrivning for beløbene i kolonne DY.

8010.   Andre langfristede aktiver

Andre langfristede aktiver. Feltet skal udfyldes, og der foretages eventuelt afskrivning for beløbene i kolonne DY.

Oplysningsgrupper i tabel D

Der er følgende oplysningsgrupper: (OV) åbningsstatus, (AD) samlet afskrivning, (DY) afskrivning i indeværende år, (IP) investeringer eller køb før fradrag af tilskud, (S) tilskud, (SA) salg, (CV) afslutningsstatus. De forklares nedenfor.

Der er kun en kolonne for værdi (V).

Statusopgørelsesmetoder

Der anvendes følgende statusopgørelsesmetoder:

Dagsværdi med fradrag af forventede salgsomkostninger

Det beløb, som et aktiv kan handles til, eller en gæld indfris for, mellem velinformerede, interesserede parter ved en uafhængig transaktion med fradrag af de forventede salgsomkostninger.

2010, 3010, 5010, 7010

Anskaffelsesværdi

Et aktivs nominelle eller oprindelige pris på anskaffelsestidspunktet

3020, 3030, 4010, 7020

Bogført værdi

Et aktivs bogførte værdi i balancen

1010, 1020, 1030, 1040, 8010

D.OV.   Åbningsstatus

Åbningsstatus er aktivernes værdi ved regnskabsårets begyndelse. For de af stikprøven omfattede landbrugsbedrifter, der også indgik i stikprøven det foregående år, bør åbningsstatus være lig med det foregående års afslutningsstatus.

D.AD.   Samlet afskrivning

Den samlede afskrivning af aktiver fra starten af aktivernes levetid til udgangen af den foregående periode.

D.DY.   Afskrivning i indeværende år

Systematisk allokering af det afskrivelige beløb for et aktiv i løbet af dets levetid.

En tabel med de årlige afskrivningssatser, som hver medlemsstat anvender, skal meddeles Kommissionen i rimelig tid før indførelse af edb-systemet for indlevering og kontrol af data, der er omhandlet i artikel 10 stk. 1.

D.IP.   Investeringer/køb

De samlede udgifter til køb, større reparationer og investering i anlægsaktiver i regnskabsåret. Hvis der er modtaget præmier og tilskud for disse investeringer, anføres det afholdte beløb før fradrag af nævnte præmier og tilskud i kolonne IP.

Indkøb af mindre materiel samt af unge træer og buske med henblik på nybeplantning af ringe omfang anføres ikke i disse kolonner, men medregnes i omkostningerne for regnskabsåret.

Større reparationer, der rent faktisk forøger materiellets værdi i sammenligning med dets værdi før reparationen, er også indbefattet i denne kolonne enten som en integreret del af materiellets afskrivning, der eventuelt vil blive tilpasset, så der kan tages hensyn til det pågældende materiels forlængede levetid (som følge af reparationerne), eller ved spredning af udgifterne til større reparationer over den forventede levetid.

Værdien af de frembragte anlægsaktiver skal vurderes på grundlag af omkostningerne ved dem (herunder værdien af lønnet og/eller ulønnet arbejde) og lægges til værdien af anlægsaktiverne under kode 2010-8010 i tabel D »Aktiver«.

D.S.   Investeringstilskud

Nuværende andel af alle modtagne tilskud (i tidligere eller indeværende regnskabsår) for værdier anført i denne tabel.

D.SA.   Salg

Samlet salg af aktiver i regnskabsåret.

D.CV.   Afslutningsstatus

Afslutningsstatus er aktivernes værdi ved regnskabsårets slutning.

Bemærkninger

For 2010, 3010, 5010 og 7010 betragtes forskellen mellem OV + IP-SA og CV som en indkomst eller et tab (som følge af ændring af enhedspris og mængde) på disse aktiver i regnskabsåret.

Oplysninger om »Biologiske aktiver — dyr« anføres i tabel J »Animalsk produktion«.

Tabel E

Kvoter og andre rettigheder

Kategori for kvoter eller rettigheder

Kode (*)

 

 

 

Kolonner

Oplysningsgruppe

Erhvervet kvote

Lejet kvote

Udlejet kvote

Afgifter

N

I

O

T

QQ

Mængde ved regnskabsårets afslutning

 

 

 

QP

Erhvervet kvote

 

QS

Solgt kvote

 

OV

Åbningsstatus

 

CV

Afslutningsstatus

 

PQ

Betalinger for leasing eller leje af kvoter

 

RQ

Indtægter fra leasing eller udlejning af kvoter

 

TX

Afgifter

 


Kode (*)

Beskrivelse

40

Sukkerroer

50

Organisk gødning

60

Betalingsrettigheder under grundbetalingsordningen

Det er obligatorisk at anføre mængden af kvoter (erhvervet kvote, lejet kvote og udlejet kvote). Kun mængden ved regnskabsårets afslutning anføres.

Værdierne af kvoter, hvor transaktionerne ikke er knyttet til jord, anføres i denne tabel. De kvoter, hvor transaktionerne er knyttet til jord, anføres kun i tabel D »Aktiver«. De kvoter, der oprindeligt blev erhvervet gratis, anføres ligeledes til løbende markedspriser, hvis transaktionerne ikke er knyttet til jord.

Nogle data anføres samtidigt, individuelt eller som dele af aggregater, i andre grupper eller kategorier i tabel D »Aktiver«, H »Produktionsmidler« og/eller I »Afgrøder«.

Følgende kategorier anvendes:

40.

Sukkerroer

50.

Organisk gødning

60.

Betalingsrettigheder under grundbetalingsordningen

Følgende oplysningsgrupper anvendes:

E.QQ.   Mængde (anføres kun for kolonne N, I, O )

Der benyttes følgende enheder:

—   Kategori 40 (sukkerroer): hkg

—   Kategori 50 (organisk gødning): antal dyr omregnet i standardenheder

—   Kategori 60 (grundbetalingsordningen): antal rettigheder/ar

E.QP.   Erhvervet kvote (anføres kun for kolonne N)

Beløb betalt for køb af kvoter eller andre rettigheder i regnskabsåret, hvor transaktionerne ikke er knyttet til jord, anføres.

E.QS.   Solgt kvote (anføres kun for kolonne N)

Beløb modtaget for salg af kvoter eller andre rettigheder i regnskabsåret, hvor transaktionerne ikke er knyttet til jord, anføres.

E.OV.   Åbningsstatus (anføres kun for kolonne N)

Værdien ved regnskabsårets begyndelse af de mængder, som brugeren råder over, hvad enten de oprindeligt blev erhvervet gratis eller købt, anføres til løbende markedspriser, hvis transaktionerne ikke er knyttet til jord.

E.CV.   Afslutningsstatus (anføres kun for kolonne N)

Værdien ved regnskabsårets slutning af de mængder, som brugeren råder over, hvad enten de oprindelig blev erhvervet gratis eller købt, anføres til løbende markedspriser, hvis transaktionerne ikke er knyttet til jord.

E.PQ.   Betalinger for leasing eller leje af kvoter (anføres kun for kolonne I)

Beløb betalt for leasing eller leje af kvoter eller andre rettigheder. Anføres også i »Betalt leje« i kategori 5070 (Betalt leje) i tabel H »Produktionsmidler«.

E.RQ.   Indtægter fra leasing eller udlejning af kvoter (anføres kun for kolonne O)

Beløb modtaget for udlejning eller leasing af kvoter eller andre rettigheder. Anføres også i kategori 90900 (Andre former for provenu og indtægter) i tabel I »Afgrøder«.

E.TX.   Afgifter, tillægsafgift (kolonne T)

Udbetalt beløb.

KOLONNER I TABEL E

I kolonne N henvises til erhvervet kvote, i kolonne I til lejet kvote, i kolonne O til udlejet kvote og i kolonne T til afgifter.

Tabel F

Gæld

Tabelstruktur

Gældskategori

Kode (*)

 

 

 

Kolonner

Oplysningsgruppe

Kortfristet

Langfristet

S

L

OV

Åbningsstatus

 

 

CV

Afslutningsstatus

 

 


Kode (*)

Beskrivelse af kategorier

S

L

1010

Almindelige erhvervslån

 

 

1020

Særlige erhvervslån

 

 

1030

Familie-/privatlån

 

 

2010

Leverandørforpligtelser

 

3000

Andre passiver

 

 

De anførte beløb vedrører kun de beløb, der endnu ikke er tilbagebetalt, dvs. optagne lån med fradrag af allerede foretagne amortiseringer.

Følgende kategorier anvendes:

1010. Gæld — almindelige erhvervslån — lån, der ikke understøttes af nogen offentlig politik rettet mod låntagning.

1020. Gæld — særlige erhvervslån — lån, der understøttes af en offentlig politik (rentegodtgørelse, garantier osv.).

1030. Gæld — familie-/privatlån — låneaftale indgået med en fysisk person som følge af familiemæssige/private relationer med skyldneren

2010. Leverandørforpligtelser — beløb, der skyldes til leverandører.

3000. Andre passiver — andre passiver end lån eller leverandørforpligtelser

Der skal anføres to oplysningsgrupper: (OV) åbningsstatus og (CV) afslutningsstatus.

Der er to kolonner: (S) kortfristede forpligtelser og (L) langfristede forpligtelser:

Kortfristede forpligtelser — bedriftslån og andre forpligtelser, der er indgået for mindre end et år.

Langfristede forpligtelser — bedriftslån og andre forpligtelser, der er indgået for et år eller mere.

Tabel G

Merværdiafgift (moms)

Tabelstruktur

Kategori af momsordninger

Kode (*)

 

Oplysningsgruppe

Momsordning

Balance ikke-investeringstransaktioner

Balance investeringstransaktioner

C

NI

I

VA

Momsordninger på bedriften

 

 

 


Kode (*)

Beskrivelse af kategorier

1010

Den primære momsordning på bedriften

1020

Den sekundære momsordning på bedriften


Liste over momsordninger for begge kategorier

C

NI

I

Normal momsordning

1

Delvis modregningsordning

2

 

 

Bedriftsskemaets data i monetær værdi anføres uden moms.

Følgende oplysninger om moms anføres som kategorier:

1010.   Den primære momsordning på bedriften

1.   Normal momsordning— en momsordning, der med garanti er indkomstneutral for landbrugsbedrifter, da momsbalancen udlignes med skattemyndighederne.

2.   Delvis modregningsordning— en momsordning, der ikke med garanti er indkomstneutral for landbrugsbedrifter, selv om den kan indeholde en mekanisme til delvis udligning af indgående og udgående moms.

1020.   Den sekundære momsordning på bedriften

Koder som defineret for den primære momsordning.

Der er kun en oplysningsgruppe (VA) — momsordning på bedriften. Der er tre kolonner: (C) kode for momsordningen, (NI) balance ikke-investeringstransaktioner og (I) balance investeringstransaktioner.

For den normale momsordning anføres kun betegnelsen. Hvis bedriften er underlagt momsordningen med delvis modregning, skal der ligeledes anføres oplysninger om momsbalancen for ikke-investeringstransaktioner og momsbalancen for investeringstransaktioner.

Hvis momsomsætningen får bedriftens indtægt til at stige, bliver ovenstående momsbalance positiv. Hvis indtægten falder, bliver balancen negativ.

Tabel H

Produktionsmidler

Tabelstruktur

Kategori af produktionsmidler

Kode (*)

 

 

 

Kolonner

Oplysningsgruppe

Værdi

Mængde

V

Q

LM

Arbejdskraft og maskiner og produktionsmidler

 

 

SL

Særskilte omkostninger ved husdyrhold

 

 

SC

Særskilte omkostninger ved planteproduktion og produktionsmidler

 

 

OS

Særskilte omkostninger i forbindelse med andre erhvervsmæssige aktiviteter

 

 

FO

Bedriftens generalomkostninger

 

 


Kode (*)

Gruppe

Beskrivelse af kategorier

V

Q

1010

LM

Løn og sociale ydelser for lønnet arbejdskraft

 

1020

LM

Arbejder udført af tredjemand (i entreprise) samt leje af maskiner

 

1030

LM

Løbende vedligeholdelse af materiel

 

1040

LM

Brændstoffer og smøremidler

 

1050

LM

Udgifter til køretøjer

 

2010

SL

Indkøbte foderkoncentrater til græssende husdyr (heste, drøvtyggere)

 

2020

SL

Indkøbt grovfoder til græssende husdyr (heste, drøvtyggere)

 

2030

SL

Indkøbt svinefoder

 

2040

SL

Indkøbt foder til fjerkræ og andre mindre husdyr

 

2050

SL

Foder, der er produceret på bedriften, til græssende husdyr (heste, drøvtyggere)

 

2060

SL

Svinefoder, der er produceret på bedriften

 

2070

SL

Foder, der er produceret på bedriften, til fjerkræ og andre mindre husdyr

 

2080

SL

Veterinærudgifter

 

2090

SL

Andre særskilte omkostninger ved husdyrhold

 

3010

SC

Indkøbt frø og plantemateriale

 

3020

SC

Frø og plantemateriale stammende fra bedriften og anvendt i denne

 

3030

SC

Gødning og jordforbedringsmidler

 

3031

SC

Mængde N i mineralsk gødning

 

3032

SC

Mængde P2O5 i mineralsk gødning

 

3033

SC

Mængde K20 i mineralsk gødning

 

3034

SC

Indkøbt staldgødning

 

3040

SC

Plantebeskyttelsesmidler

 

3090

SC

Andre særskilte omkostninger ved planteproduktion

 

4010

OS

Særskilte omkostninger ved skovbrug og træforarbejdning

 

4020

OS

Særskilte omkostninger ved forarbejdning af vegetabilske produkter

 

4030

OS

Særskilte omkostninger ved forarbejdning af komælk

 

4040

OS

Særskilte omkostninger ved forarbejdning af bøffelmælk

 

4050

OS

Særskilte omkostninger ved forarbejdning af fåremælk

 

4060

OS

Særskilte omkostninger ved forarbejdning af gedemælk

 

4070

OS

Særskilte omkostninger ved kødforarbejdning og forarbejdning af andre animalske produkter

 

4090

OS

Andre særskilte omkostninger ved andre erhvervsmæssige aktiviteter

 

5010

FO

Løbende vedligeholdelse af grundforbedringer og bygninger

 

5020

FO

Elektricitet

 

5030

FO

Brændsel

 

5040

FO

Vand

 

5051

FO

Landbrugsforsikring

 

5055

FO

Andre bedriftsforsikringer

 

5061

FO

Skatter og afgifter

 

5062

FO

Ejendomsskyld

 

5070

FO

Betalt leje, i alt

 

5071

FO

Betalt leje for jord

 

5080

FO

Betalte renter og finansieringsomkostninger

 

5090

FO

Bedriftens øvrige generalomkostninger

 

Tilvejebringelse af de data, der er henvist til i koderne 3031-3033, er frivillig i årene 2015-2017 for de medlemsstater, som tidligere gjorde brug af den i artikel 3 i forordning (EU) nr. 385/2012 (9) omhandlede mulighed. Medlemsstater, der benytter denne mulighed, underretter hvert år Kommissionen og Komitéen for Informationsnettet om Landøkonomisk Bogføring om gennemførelsen af deres plan for forberedelsen af indsamlingen og fremsendelsen af transmission af de data, der er omhandlet i disse koder.

Bedriftens produktionsmidler (omkostninger i rede penge og i naturalier og udvalgte produktionsmidler) vedrører »forbruget« (herunder forbrug af egne produkter på bedriften) af produktionsmidler svarende til produktionen i regnskabsåret eller »forbruget« af de nævnte produktionsmidler i regnskabsåret. Når forbruget delvis vedrører privatforbruget og delvis driften (f.eks. elektricitet, vand, brændsel og brændstof), skal kun sidstnævnte del anføres på bedriftsskemaet. Den andel af anvendelsen af privatkøretøjer, der svarer til anvendelse af disse på bedriften, medregnes ligeledes.

De omkostninger, der svarer til produktionen i regnskabsåret, fremkommer ved at korrigere indkøbene i regnskabsåret (herunder forbrug af egne produkter på bedriften) med forskellene i statusopgørelserne (herunder ændringerne i udlæg til planteavl). For hver post anføres værdien af betalte omkostninger og forbrug af egne produkter på bedriften særskilt.

Hvis de registrerede omkostninger vedrører »forbruget« af produktionsmidler i regnskabsåret, men ikke modsvarer produktionen i regnskabsåret, anføres ændringer i lager af rå- og hjælpestoffer (inklusive ændringerne i udlæg til planteavl) med en relevant kode under »Omsætningsformue«.

Når bedriftens produktionsmidler (lønnet eller ulønnet arbejdskraft, maskiner eller materiel) anvendes til arbejder i forbindelse med anlægsaktiverne (konstruktion eller omfattende reparation af maskiner, byggeri eller omfattende reparation, eventuelt nedrivning af bygninger, plantning eller rydning af frugttræer), medregnes de tilsvarende omkostninger — om nødvendigt skønnede — ikke i bedriftens løbende omkostninger. Under alle omstændigheder skal udgifterne til arbejdskraft samt de medgående arbejdstimer til arbejdet med anlægsaktiverne hverken medregnes i omkostningerne eller i dataene vedrørende arbejdskraften. Hvis det i undtagelsestilfælde ikke er muligt særskilt at bestemme visse omkostninger ved arbejde med anlægsaktiver (bortset fra arbejdskraftomkostninger) (f.eks. anvendelse af bedriftens traktor), og disse omkostninger følgelig er medregnet i omkostningerne, anføres den skønnede værdi af alle disse omkostninger ved arbejde med anlægsaktiver i tabel I »Afgrøder« med afgrødekategorikoden 90900 (»Andre«).

Omkostninger svarende til »forbrug« af investeringsgoder repræsenteres af afskrivningerne, hvorfor udgifter til anskaffelse af investeringsgoder ikke skal behandles som driftsomkostninger. For vejledning om afskrivning se tabel D »Aktiver«.

Udgifter til forhold, der blev kompenseret for i regnskabsåret (f.eks. reparationer af en traktor som følge af en ulykke, der er dækket af en forsikringspolice eller af et civilretligt ansvar) anføres ikke som driftsomkostninger, og de tilsvarende indtægter medregnes ikke i landbrugsregnskabet.

Indtægter fra gensalg af købte forsyninger trækkes fra de tilsvarende udgifter.

Præmier og tilskud vedrørende omkostninger trækkes ikke fra de pågældende omkostninger, men anføres under de relevante koder 4100-4900 i tabel M »Tilskud« (se vejledningen vedrørende disse koder). Præmier og tilskud vedrørende investeringer anføres i tabel D »Aktiver«.

Omkostningerne omfatter ligeledes eventuelle udgifter til køb vedrørende hver omkostning.

Der skelnes mellem følgende produktionsmidler:

1010.   Løn og sociale ydelser for lønnet arbejdskraft

Denne post omfatter følgende:

egentlige lønninger udbetalt i rede penge til den lønnede arbejdskraft uanset betingelserne for fastlæggelse af vederlaget (akkord- eller timeløn) med fradrag af eventuelle bidrag af social art til brugeren i dennes egenskab af arbejdsgiver som godtgørelse for udbetaling af en løn, der ikke svarer til den faktiske arbejdsydelse (f.eks. fravær fra arbejdet på grund af en ulykke, faguddannelse osv.)

lønninger i form af naturalydelser (f.eks. logi, kost, bolig, produkter fra bedriften osv.)

tillæg for produktivitet eller kvalifikationer, gratialer, drikkepenge og udbytteandel

andre omkostninger ved arbejdskraften (ansættelsesomkostninger)

sociale ydelser, der påhviler arbejdsgiveren, og ydelser, der er betalt af denne på lønmodtagerens vegne

arbejdsulykkesforsikring.

Udgifter til brugerens og den øvrige ulønnede arbejdskrafts socialsikring og personlige forsikringer anses ikke for driftsomkostninger.

De beløb, der udbetales til den ulønnede arbejdskraft (som pr. definition er lavere end det normale vederlag, jf. definitionen på ulønnet arbejdskraft), anføres ikke i bedriftsskemaet.

Ydelser (i rede penge eller som naturalier) til pensionerede lønmodtagere, der ikke længere er erhvervsaktive på bedriften, anføres ikke under denne post, men under koden »Andre generalomkostninger«.

1020.   Arbejder udført af tredjemand (i entreprise) samt leje af maskiner

Denne post omfatter følgende:

samlede udgifter til arbejde på bedriften, der udføres af maskinstationer. Beløbet omfatter generelt både vederlag for anvendelse af materiellet (inkl. brændstof) og arbejdet. Hvis udgifterne til andre anvendte materialer end brændstof (f.eks. plantebeskyttelsesmidler, gødning og frø) også er inkluderet i kontrakten, bør udgifterne til disse materialer fratrækkes. Beløbet (i givet fald som overslag) anføres under den tilsvarende udgiftspost (pesticider skal således anføres under kode 3040»Plantebeskyttelsesmidler«)

Udgifter til leje af maskiner, der føres af bedriftens personale. Udgifterne til brændstof til drift af lejede maskiner anføres under kode 1040»Brændstoffer og smøremidler«

Udgifter til leasing af maskiner, der føres af bedriftens personale. Udgifter til brændstof til og vedligeholdelse af leasede maskiner anføres under de relevante koder (kode 1030»Løbende vedligeholdelse af materiel« og 1040»Brændstoffer og smøremidler«)

1030.   Løbende vedligeholdelse af materiel

Udgifter til vedligeholdelse af materiellet og til mindre reparationer, som ikke ændrer det reparerede materiels markedsværdi (udgifter til mekaniker, reservedele osv.).

Denne post omfatter køb af mindre udstyr, udgifter til sadeltøj og hestesko, køb af dæk, presenninger, beskyttelsestøj til sundhedsfarligt arbejde, rengøringsmidler til rengøring af materiel i almindelighed og den andel af udgifterne til private køretøjer, der svarer til deres brug til landbrugsformål (se også kode 1050). Rengøringsmidler til rengøring af materiel, der anvendes i forbindelse med husdyrhold (f.eks. malkemaskiner) anføres under kode 2090»Andre særskilte omkostninger ved husdyrhold«.

Større reparationer, der forøger materiellets værdi i sammenligning med dets værdi før reparationerne, er ikke omfattet af denne kode (se også vejledningen om afskrivning i tabel D »Aktiver«).

1040.   Brændstoffer og smøremidler

Denne post omfatter ligeledes den andel af udgifterne til brændstoffer og smøremidler til private køretøjer, som svarer til deres anvendelse på bedriften (se ligeledes kode 1050).

Når produkterne bruges både til brændstof og til brændsel, opdeles det samlede beløb under følgende to koder:

1040.

»Brændstoffer og smøremidler«

5030.

»Brændsel«

1050.   Udgifter til køretøjer

Såfremt den andel af udgifterne til privat(e) køretøj(er), der svarer til anvendelsen på bedriften, bestemmes skønsmæssigt (f.eks. ved hjælp af et fast beløb pr. km), anføres disse udgifter under denne kode.

Foder

Der skelnes mellem købt foder og foder, der er produceret på bedriften.

Det købte foder omfatter mineraler, mejeriprodukter (købt eller returneret til bedriften) og produkter til bevarelse og konservering af foder, udgifter til dyr i pension og til anvendelse af kollektive græsgange eller -marker, som ikke er medregnet i udnyttet landbrugsareal, samt udgifter til leje af arealer med foderafgrøder, som ikke er medregnet i udnyttet landbrugsareal. Købt strøelse og halm medregnes ligeledes under købt foder.

Foder, der købes til græssende husdyr, opdeles i foderkoncentrater og grovfoder (herunder dyrepension, udgifter til benyttelse af kollektive græsgange eller -marker og af arealer med foderafgrøder, som ikke er medregnet i udnyttet landbrugsareal, samt købt strøelse og halm).

Koden 2010»Købte foderkoncentrater til græssende husdyr (heste, drøvtyggere)« omfatter især oliekager, fuldfoder, korn, tørret græs, tørret sukkerroepulp, fiskemel, mælk og mejeriprodukter, mineraler og produkter til opbevaring og oplagring af sådant foder.

Udgifter til arbejde, som maskinstationer udfører til fremstilling af grovfoder, f.eks. ensilage, anføres under kode 1020»Arbejder udført af tredjemand (i entreprise) samt leje af maskiner«.

Foder, der produceres og anvendes på bedriften, omfatter produkter af handelsmæssig værdi, der anvendes som foder (herunder mælk og mejeriprodukter, men mælk, som dies af kalve, medregnes ikke). Strøelse og halm medregnes kun, hvis der er tale om et produkt, der har handelsmæssig værdi i det pågældende område og produktionsår.

Der skelnes mellem følgende koder:

Købt foder:

2010.

Indkøbte foderkoncentrater til græssende husdyr (heste, drøvtyggere)

2020.

Købt grovfoder til græssende husdyr (heste, drøvtyggere)

2030.

Købt svinefoder

2040.

Købt foder til fjerkræ og andre mindre husdyr

Foder, der er produceret på bedriften:

2050.

Foder, der er produceret på bedriften, til græssende husdyr (heste, drøvtyggere)

2060.

Svinefoder, der er produceret på bedriften

2070.

Foder, der er produceret på bedriften, til fjerkræ og andre mindre husdyr

2080.   Veterinærudgifter

Udgifter til dyrlæge og medicin

2090.   Andre særskilte omkostninger ved husdyrhold

Alle udgifter, der direkte vedrører den animalske produktion, såfremt de ikke er anført særskilt under de andre koder i tabel H: Bedækning, inseminering, kastrering, mælkekontrol, kontingenter og registrering i stambøger, rengøringsmidler til rengøring af materiel, som anvendes i forbindelse med husdyrhold (f.eks. malkemaskiner), emballage til animalske produkter, udgifter til oplagring eller forberedelse af animalske produkter fra bedriften til markedsføring, der er foretaget uden for bedriften, udgifter til afsætning af animalske produkter fra bedriften, udgifter til bortskaffelse af overskudsgødning osv. Omfatter også kortfristet leje af bygninger, der anvendes til at huse dyr eller oplagre produkter i forbindelse hermed. Omfatter ikke særskilte omkostninger ved forarbejdning af animalske produkter, der anføres under kode 4030-4070 i tabel H.

3010.   Indkøbt frø og plantemateriale

Alt indkøbt frø og plantemateriale, herunder løg og knolde. Udgifter til unge træer og buske i forbindelse med nybeplantninger er en investering og anføres enten i tabel D, kode 2010»Biologiske aktiver — planter«, eller i tabel D, kode 5010»Skovarealer, herunder træ på roden«. Dog betragtes udgifter til unge træer og buske i forbindelse med genbeplantning af ringe omfang som omkostninger i det pågældende regnskabsår og anføres under denne kode bortset fra udgifter til skove i forbindelse med den pågældende landbrugsbedrift, som anføres under kode 4010»Særskilte omkostninger ved skovbrug og træforarbejdning«.

Udgifter til fremstilling af frø (sortering og desinfektion) anføres også under denne kode.

3020.   Frø og plantemateriale, der er produceret til eget forbrug på bedriften

Alt frø og plantemateriale (herunder løg og knolde), der er produceret til eget forbrug på bedriften.

3030.   Gødning og jordforbedringsmidler

Al gødning og alle jordforbedringsmidler (f.eks. kalksten), herunder kompostjord, tørv og staldgødning, der er købt (bortset fra staldgødning, der er produceret på bedriften).

Gødning og jordforbedringsmidler, der anvendes til skovbrugsdelen af landbrugsbedriften, skal anføres under kode 4010»Særskilte omkostninger ved skovbrug og træforarbejdning«.

3031.   Anvendt mængde nitrogen (N) i mineralsk gødning

Den samlede anvendte mængde (vægt) nitrogen (N) i mineralsk gødning skønnet ud fra mængden af mineralsk gødning og dets N-indhold.

3032.   Anvendt mængde fosfor (P2O5) i mineralsk gødning

Den samlede anvendte mængde (vægt) fosfor (P2O5) i mineralsk gødning skønnet ud fra mængden af mineralsk gødning og dets P2O5-indhold.

3033.   Anvendt mængde kalium (K2O) i mineralsk gødning

Den samlede anvendte mængde (vægt) kalium (K2O) i mineralsk gødning skønnet ud fra mængden af mineralsk gødning og dets K2O-indhold.

3034.   Indkøbt staldgødning

Værdien af indkøbt staldgødning

3040.   Plantebeskyttelsesmidler

Alle produkter til beskyttelse af afgrøderne og planterne mod skadegørere og sygdomme, vilde dyr, ugunstige vejrforhold osv. (insekticider, fungicider, herbicider, forgiftet lokkemad, knaldeffekter, antihaglgranater, frostbeskyttelseståge osv.). Når arbejdet med at beskytte afgrøderne udføres af en maskinstation, og når beløbet svarende til de benyttede beskyttelsesmidler ikke kendes særskilt, registreres det samlede beløb under kode 1020»Arbejder udført af tredjemand (i entreprise) samt leje af maskiner«.

Beskyttelsesmidler, der anvendes til skovbrugsdelen af landbrugsbedriften, skal anføres under kode 4010»Særskilte omkostninger ved skovbrug og træforarbejdning«.

3090.   Andre særskilte omkostninger ved planteproduktion

Alle udgifter, der direkte vedrører den vegetabilske produktion, hvis de ikke er anført særskilt under andre udgiftsposter: emballage, bånd og garn, udgifter til jordbundsanalyser, planteudstillinger, plastdækker (der f.eks. anvendes ved dyrkning af jordbær), materialer til konservering og forarbejdning af vegetabilske produkter fra bedriften uden for denne, udgifter til afsætning af bedriftens vegetabilske produkter, beløb betalt for køb af afsættelige afgrøder, som er købt på roden, eller for leje af jorder til afsættelige afgrøder for en periode på under et år, udgifter til køb af druer og oliven, som forarbejdes på bedriften osv. Omfatter ikke udgifterne ved forarbejdning af andre afgrøder end druer og oliven, som anføres under kode 4020. Omfatter også kortfristet leje af bygninger, der anvendes til afsættelige afgrøder.

4010.   Særskilte omkostninger ved skovbrug og træforarbejdning

Gødning, beskyttelsesmidler og diverse særskilte udgifter. Udgifter til arbejdskraft, arbejde udført af tredjemand og udgifter til mekaniseringsarbejde medregnes ikke. Disse udgifter anføres under de passende omkostningskoder.

4020.   Særskilte omkostninger ved forarbejdning af vegetabilske produkter

Ingredienser, råmaterialer eller halvforarbejdede produkter, egne eller indkøbte, og andre særskilte omkostninger ved forarbejdning af vegetabilske produkter (f.eks. særskilte emballage- eller markedsføringsomkostninger). Udgifter til arbejdskraft, arbejde udført af tredjemand og udgifter til mekaniseringsarbejde medregnes ikke. Disse udgifter anføres under de passende omkostningskoder.

4030.   Særskilte omkostninger ved forarbejdning af komælk

Ingredienser, råmaterialer eller halvforarbejdede produkter, egne eller indkøbte, og andre særskilte omkostninger ved forarbejdning af komælk (f.eks. særskilte emballage- eller markedsføringsomkostninger). Udgifter til arbejdskraft, arbejde udført af tredjemand og udgifter til mekaniseringsarbejde medregnes ikke. Disse udgifter anføres under de tilhørende omkostningskoder.

4040.   Særskilte omkostninger ved forarbejdning af bøffelmælk

Ingredienser, råvarer eller halvforarbejdede produkter, egne eller indkøbte, og andre særskilte omkostninger ved forarbejdning af bøffelmælk (f.eks. særskilte emballage- eller markedsføringsomkostninger). Udgifter til arbejdskraft, arbejde udført af tredjemand og udgifter til mekaniseringsarbejde medregnes ikke. Disse udgifter anføres under de tilhørende omkostningskoder.

4050.   Særskilte omkostninger ved forarbejdning af fåremælk

Ingredienser, råvarer eller halvforarbejdede produkter, egne eller indkøbte, og andre særskilte omkostninger ved forarbejdning af fåremælk (f.eks. særskilte emballage- eller markedsføringsomkostninger). Udgifter til arbejdskraft, arbejde udført af tredjemand og udgifter til mekaniseringsarbejde medregnes ikke. Disse udgifter anføres under de tilhørende omkostningskoder.

4060.   Særskilte omkostninger ved forarbejdning af gedemælk

Ingredienser, råvarer eller halvforarbejdede produkter, egne eller indkøbte, og andre særskilte omkostninger ved forarbejdning af gedemælksprodukter (f.eks. særskilte emballage- eller markedsføringsomkostninger). Udgifter til arbejdskraft, arbejde udført af tredjemand og udgifter til mekaniseringsarbejde medregnes ikke. Disse udgifter anføres under de tilhørende omkostningskoder.

4070.   Særskilte omkostninger ved kødforarbejdning og forarbejdning af andre animalske produkter

Ingredienser, råvarer eller halvforarbejdede produkter, egne eller indkøbte, og andre særskilte omkostninger ved forarbejdning af kød og andre animalske produkter, der ikke henhører under kode 4030-4060 (f.eks. særskilte emballage- eller markedsføringsomkostninger). Udgifter til arbejdskraft, arbejde udført af tredjemand og udgifter til mekaniseringsarbejde medregnes ikke. Disse udgifter anføres under de tilhørende omkostningskoder.

4090.   Andre særskilte omkostninger ved andre erhvervsmæssige aktiviteter

Råvarer, egne eller indkøbte, og andre særskilte omkostninger ved andre erhvervsmæssige aktiviteter. Udgifter til arbejdskraft, arbejde udført af tredjemand og udgifter til mekaniseringsarbejde medregnes ikke. Disse udgifter anføres under de tilhørende omkostningskoder.

5010.   Løbende vedligeholdelse af grundforbedringer og bygninger

Vedligeholdelse af bygninger og grundforbedringer (herunder væksthuse, drivbænke og støtter), som påhviler forpagteren. Indkøb af byggematerialer, der er beregnet til løbende vedligeholdelse af bygningerne, anføres under denne kode.

Køb af byggematerialer til nye investeringer bør anføres under de passende koder i oplysningsgruppe »Investeringer/køb« i tabel D »Aktiver«.

Udgifter til større reparationer, der forøger en bygnings værdi (større istandsættelse), anføres ikke under denne kode. Disse udgifter anføres som investeringer i tabel D, kode 3030»Landbrugsbygninger«.

5020.   Elektricitet

Det samlede elforbrug for landbrugsvirksomheden

5030.   Brændsel

Det samlede brændselsforbrug for landbrugsvirksomheden, herunder opvarmning af væksthuse.

5040.   Vand

Udgifter til tilslutning til et vandforsyningsnet og vandforbrug til alle landbrugsformål, herunder til kunstig vanding. Udgifter til anvendelse af bedriftens egne anlæg til kunstig vanding anføres under følgende koder: afskrivning af materiel, løbende vedligeholdelse af materiel, brændstof eller elektricitet.

5051.   Landbrugsforsikring

Udgifter til forsikring af indkomster ved landbrugsproduktion eller dele heraf, herunder forsikring mod husdyrs død, beskadigelse af afgrøder osv.

5055.   Andre bedriftsforsikringer

Alle forsikringspræmier til dækning af andre driftsrisici (undtagen landbrugsmæssige), såsom civilretligt ansvar, brand, oversvømmelse, undtagen forsikringspræmier til dækning af ulykker på arbejdet, der anføres under kode 1010 i denne tabel. Omfatter forsikringspræmier for bygninger.

5061.   Skatter og afgifter, der påhviler bedriften

Alle skatter, afgifter og bidrag, der vedrører bedriften, herunder sådanne, der skyldes miljøbeskyttelsesforanstaltninger, men ikke moms og skatter, der påhviler jord, bygninger eller arbejdskraft. Brugerens direkte indkomstskatter betragtes ikke som driftsomkostninger.

5062.   Ejendomsskyld og andre på ejendom hvilende byrder

Skatter, afgifter og andre byrder, som hviler på jord og bygninger på bedrifter, der drives direkte for egen regning eller som halvtægtsfæste.

5070.   Betalt leje

Betalt leje (i rede penge eller som naturalier) for forpagtet jord, lejede bygninger, kvoter og andre rettigheder for landbrugsvirksomheden Kun landbrugsdelen af landbrugsbygninger og andre lejede bygninger anføres. Udgifter til leasing eller leje af kvoter, der ikke er knyttet til jord, anføres også i tabel E.

5071.   Heraf: Betalt leje for jord

5080.   Betalte renter og finansieringsomkostninger

Renter og finansieringsomkostninger for fremmedkapital (lån) til landbrugsformål. Denne oplysning er obligatorisk.

Rentetilskud fratrækkes ikke, men anføres i tabel M under kode 3550.

5090.   Bedriftens øvrige generalomkostninger

Alle andre udgifter til bedriften, som ikke er nævnt under de foregående koder (bogholderi, kontorhold og sekretærbistand, udgifter til telefon, diverse kontingenter, abonnementer osv.).

Tabel I

Afgrøder

Tabelstruktur

 

Afgrødekategori

Kode (*)

 

Afgrødetype

Kode (**)

Manglende data

Kode (***)

Oplysningsgruppe

Kolonner

Samlet areal

Kunstvandet areal

Areal til energiafgrøder

Areal til gmo'er

Mængde

Værdi

TA

IR

EN

GM

Q

V

A

Areal

 

 

 

 

OV

Åbningsstatus

 

CV

Afslutningsstatus

 

PR

Produktion

 

SA

Salg

 

 

FC

Eget forbrug og naturalydelser

 

FU

Forbrug af egne produkter på bedriften

 

Følgende koder anvendes for afgrødekategorien:

Kode (*)

Beskrivelse

Kornafgrøder til fremstilling af fuldmodent korn (inkl. såsæd)

10110

Blød hvede og spelt

10120

Hård hvede

10130

Rug

10140

Byg

10150

Havre

10160

Kernemajs

10170

Ris

10190

Andre kornafgrøder til fremstilling af fuldmodent korn

Tørrede bælgfrugter og proteinafgrøder til høst i moden tilstand (inkl. frø og blandinger af korn og bælgsæd)

10210

Ærter, hestebønner og sødlupiner

10220

Linser, kikærter og vikke

10290

Andre proteinafgrøder

10300

Kartofler (inkl. tidlige kartofler og læggekartofler)

10310

Kartofler til stivelsesproduktion

10390

Andre kartofler

10400

Sukkerroer (ekskl. frø)

10500

Rodfrugtplanter til foder (ekskl. frø)

Industriplanter

10601

Tobak

10602

Humle

10603

Bomuld

10604

Raps og rybs

10605

Solsikke

10606

Soja

10607

Hørfrø (oliehør)

10608

Andre olieholdige afgrøder

10609

Hør

10610

Hamp

10611

Andre fiberafgrøder

10612

Krydder-, aroma- og lægeplanter

10613

Sukkerrør

10690

Andre industriafgrøder ikke andetsteds nævnt

Friske grøntsager, meloner og jordbær, heraf:

Friske grøntsager, meloner og jordbær — Fra friland eller under lav overdækning

10711

Friske grøntsager, meloner og jordbær — Dyrket som markafgrøder

10712

Friske grøntsager, meloner og jordbær — Dyrket som gartneriafgrøder

10720

Under glas eller under anden høj overdækning

Nærmere specifikation af alle underkategorier under »Friske grøntsager, meloner og jordbær«:

10731

Blomkål og broccoli

10732

Salat

10733

Tomater

10734

Sukkermajs

10735

Løg

10736

Hvidløg

10737

Gulerødder

10738

Jordbær

10739

Meloner

10790

Andre grøntsager

Blomster og prydplanter (ekskl. planteskoler)

10810

Blomster og prydplanter — Fra friland eller under lav overdækning

10820

Blomster og prydplanter — Under glas eller under anden høj overdækning

Nærmere specifikation af alle underkategorier under »Blomster og prydplanter (ekskl. planteskoler)«:

10830

Blomsterløg og -knolde

10840

Afskårne blomster og blomsterknopper

10850

Blomster og prydplanter

Grønthøstede planter

10910

Midlertidige græsgange

Andre grønthøstede planter:

10921

Fodermajs

10922

Bælgplanter

10923

Andre grønthøstede planter ikke andetsteds nævnt

11000

Frø og stiklinger på agerjord

11100

Andre markafgrøder

Brakjord

11210

Brakjord uden tilskud

11220

Brakjord med braklægningstilskud uden økonomisk udbytte

11300

Arealer, for hvilke der er indgået lejemål, og som er klar til såning, herunder arealer, der stilles til rådighed for arbejdskraften som naturalydelse.

20000

Køkkenhaver

Permanente græsgange

30100

Græs- og engarealer, ekskl. marginale græsarealer

30200

Marginale græsarealer

30300

Varige græsarealer, der ikke længere anvendes til produktionsformål, og som er tilskudsberettigede

Permanente beplantninger

Frugter, heraf:

40111

Æbler

40112

Pærer

40113

Ferskner og nektariner

40114

Andre frugter, der vokser i tempereret klima

40115

Frugter af subtropisk eller tropisk art

40120

Bær

40130

Nødder

Citruslunde

40210

Appelsiner

40220

Tangeriner, mandariner, klementiner og lignende små frugter

40230

Citroner

40290

Andre citrusfrugter

Olivenlunde

40310

Spiseoliven

40320

Oliven til oliefremstilling (solgt som frugt)

40330

Olivenolie

40340

Biprodukter fra olivenavl

Vinmarker

40411

Vin med beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB)

40412

Vin med beskyttet geografisk betegnelse (BGB)

40420

Anden vin

40430

Spisedruer

40440

Druer til tørring

40451

Druer til fremstilling af vin med beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB)

40452

Druer til fremstilling af vin med beskyttet geografisk betegnelse (BGB)

40460

Druer til anden vin

40470

Forskellige produkter fra vinfremstilling: most, saft, brændevin, vineddike o.a., der fremstilles på bedriften

40480

Biprodukter fra vinfremstilling (presserester, bærme)

40500

Planteskoler

40600

Andre flerårige kulturer

40610

Heraf juletræer

40700

Flerårige kulturer under glas

40800

Vækst i unge beplantninger

Andre arealer

50100

Uudnyttet landbrugsareal

50200

Skovbevoksede arealer

50210

Heraf lavskov med kort omdriftstid

50900

Andre arealer (bebyggede arealer, gårdspladser, markveje, damme, stenbrud, ufrugtbar jord, klippegrund osv.)

60000

Svampe

Andre former for provenu og indtægt

90100

Indtægt fra udlejning af agerjord

90200

Godtgørelse, afgrødeforsikring, ikke specifikke afgrøder

90300

Afgrødebiprodukter fra andre afgrøder end oliven og vin

90310

Halm

90320

Sukkerroetoppe

90330

Andre biprodukter

90900

Andre

Afgrødekoderne vælges fra nedenstående liste:

Kode (**)

Beskrivelse

0

Finder ikke anvendelse: Denne kode anvendes for forarbejdede produkter, oplagrede produkter og biprodukter.

1

Markafgrøder — hovedafgrøder, mellemafgrøder: Markafgrøder — hovedafgrøder og mellemafgrøder omfatter:

monokulturer, dvs. afgrøder, der dyrkes som de eneste på et givet areal i det pågældende regnskabsår

blandingskulturer: afgrøder, der sås, passes og høstes samtidigt, og hvoraf det endelige produkt fremtræder som en blanding

afgrøder, der dyrkes efter hinanden i løbet af samme regnskabsår på et givet areal; den afgrøde, som lægger beslag på jorden i længst tid

afgrøder, som i en vis periode dyrkes sammen på samme areal, og som normalt giver hver sin særskilte høst i løbet af regnskabsåret. Det samlede areal opdeles på de pågældende afgrøder i forhold til det areal, som hver af dem rent faktisk lægger beslag på

friske grøntsager, meloner og jordbær, der dyrkes på friland.

2

Markafgrøder — efterafgrøde(r): Afgrøder, der dyrkes efter hinanden i samme regnskabsår på et givet areal, og som ikke betragtes som hovedafgrøder.

3

Gartneriafgrøder og blomster på friland: Gartneriafgrøder og blomster på friland omfatter friske grøntsager, meloner og jordbær, der dyrkes som gartneriafgrøder på friland, og blomster og prydplanter dyrket på friland.

4

Afgrøder under høj overdækning: Afgrøder under høj overdækning omfatter friske grøntsager, meloner og jordbær, overdækket, blomster og prydplanter (etårige eller flerårige), overdækket, og permanente afgrøder, overdækket.

Koderne for manglende data vælges fra nedenstående liste:

Kode (***)

Beskrivelse

0

Ingen data mangler

1

Areal ikke angivet: Denne kode anføres, hvis arealet for en afgrøde ikke er angivet, f.eks. ved salg af afsættelige afgrøder, som er købt på roden, eller som stammer fra arealer, der forpagtes lejlighedsvis for et tidsrum på mindre end et år, og i tilfælde, hvor en produktion er opnået ved forarbejdning af vegetabilske produkter.

2

Produktion ikke angivet (på kontrakt): Gør salgsvilkårene det ikke muligt at angive den faktiske produktionsmængde, anføres denne kode for afgrøder på kontrakt.

3

Produktion ikke angivet (ikke på kontrakt): Gør salgsvilkårene det ikke muligt at angive den faktiske produktionsmængde, og er afgrøderne ikke på kontrakt, anføres denne kode.

4

Areal og produktionsmængde ikke angivet: Hvis areal og faktisk produktionsmængde ikke foreligger, anføres denne kode.

Oplysningerne om produktionen af afgrøder i løbet af regnskabsåret anføres i tabel I »Afgrøder«. Oplysningerne om de enkelte afgrøder anføres i en særskilt post. Tabellens indhold defineres ved at vælge en afgrødekodekategori, afgrødekodetypen og koden for manglende data.

Nærmere oplysninger om kartofler (kode 10310, 10390), friske grøntsager, meloner og jordbær (kode 10731, 10732, 10733, 10734, 10735, 10736, 10737, 10738, 10739, 10790), blomster og prydplanter (kode 10830, 10840, 10850) og biprodukter fra afgrøder, bortset fra oliven og vin, (kode 90310, 90320, 90330) anføres kun, hvis dataene fremgår af bedriftens regnskaber.

OPLYSNINGSGRUPPER I TABEL I

Der er syv rækker med følgende oplysningsgrupper i tabel I: areal (A), åbningsstatus (OV), afslutningsstatus (CV), produktion (PR), salg (SA), eget forbrug og naturalydelser (FC) samt forbrug af egne produkter på bedriften (FU).

Tabel I har seks kolonner, hvor der for hver enkelt afgrøde anføres følgende oplysninger: det samlede areal (TA), det kunstvandede areal (IR), det areal, der anvendes til energiafgrøder (EN), det areal, der anvendes til dyrkning af gmo-afgrøder (GM), produktions- og salgsmængden (Q) og værdien (V). Nedenfor beskrives for hver oplysningsgruppe, hvilke kolonner der skal udfyldes.

I.A   Areal

For oplysningsgruppen areal (A) anføres det samlede areal (TA), det kunstvandede areal (IR), det areal, der anvendes til energiafgrøder (EN), og det areal, der anvendes til dyrkning af gmo-afgrøder (GM). Arealet angives altid i ar (100 ar = 1 ha) med undtagelse af arealer med svampe, der angives i kvadratmeter.

I.OV   Åbningsstatus

For oplysningsgruppen åbningsstatus (OV) anføres værdien (V) af disponible produkter (på lager) ved regnskabsårets begyndelse. Produkterne vurderes til prisen »ab gård« den dag, hvor statusopgørelsen finder sted.

I.CV   Afslutningsstatus

For oplysningsgruppen afslutningsstatus (CV) anføres værdien (V) af disponible produkter (på lager) ved regnskabsårets afslutning. Produkterne vurderes til prisen »ab gård« den dag, hvor statusopgørelsen finder sted.

I.PR   Produktion

For oplysningsgruppen produktion (PR) anføres mængden af vegetabilske produkter produceret (Q) i løbet af regnskabsåret (eventuelle tab på marken eller på gården ikke medregnet). Disse mængder anføres for bedriftens vigtigste produkter (undtagen biprodukter).

Mængderne angives i hkg (100 kg) undtagen for vin og tilknyttede produkter, der udtrykkes i hl. Når salgsvilkårene for et produkt ikke gør det muligt at fastslå den faktiske produktionsmængde i hkg (f.eks. salg af afgrøder på roden og afgrøder på kontrakt), angives kode 2 (manglende data) for afgrøder på kontrakt og kode 3 i øvrige tilfælde.

I.SA   Samlet salg

For oplysningsgruppen samlet salg (SA) anføres mængden (Q) og salgsværdien (V) for produkter, der er på lager ved regnskabsårets begyndelse og blev høstet i løbet af regnskabsåret. Hvis eventuelle omkostninger ved afsætning er kendte, trækkes de ikke fra den samlede salgsindtægt, men anføres i tabel H »Produktionsmidler«.

I.FC   Eget forbrug og naturalydelser

For oplysningsgruppen eget forbrug og naturalydelser (FC) anføres værdien (V) af produkter, der er anvendt i bedriftens husholdning og/eller som naturalbetaling for goder og tjenesteydelser (herunder naturalløn). De pågældende produkter vurderes til prisen »ab gård«.

I.FU   Forbrug af egne produkter på bedriften

For oplysningsgruppen forbrug af egne produkter på bedriften (FU) anføres værdien (V) »ab gård« af bedriftens produkter, der var på lager ved regnskabsårets begyndelse, og/eller som blev produceret på et senere tidspunkt i regnskabsåret og anvendt på bedriften i regnskabsåret som produktionsmidler. Dette omfatter:

Foder:

Værdien »ab gård« af bedriftens produkter med handelsmæssig værdi (produkter, der sædvanligvis kan afsættes), der er anvendt i regnskabsåret som foder. Bedriftens halm, der er anvendt på bedriften (som foder eller strøelse), medregnes kun, hvis der er tale om et produkt af handelsmæssig værdi i det pågældende område i det pågældende regnskabsår. De pågældende produkter vurderes til salgsprisen »ab gård«.

Udsæd

Værdien »ab gård« af bedriftens afsættelige produkter, som blev anvendt til udsæd i regnskabsåret.

Anden anvendelse på bedriften (herunder produkter fra bedriften, der er anvendt ved tilberedning af måltider til feriegæster).

Tabel J

Animalsk produktion

Tabelstruktur

Husdyrkategori

Kode (*)

 

 

 

Kolonner

Oplysningsgruppe

Gennemsnitligt antal

Antal

Værdi

A

N

V

AN

Gennemsnitligt antal

 

OV

Åbningsstatus

 

 

CV

Afslutningsstatus

 

 

PU

Køb

 

 

SA

Samlet salg

 

 

SS

Salg til slagtning

 

 

SR

Salg til yderligere opdræt/yngel

 

 

SU

Salg, ukendt bestemmelsessted

 

 

FC

Eget forbrug

 

 

FU

Forbrug af egne produkter på bedriften

 

 


Kode (*)

Beskrivelse

100

Dyr af hestefamilien

210

Hornkvæg, under et år, tyre-, stude- og kviekalve

220

Tyre og stude, et år, men under to år

230

Kvier, et år, men under to år

240

Tyre og stude, to år og derover

251

Kvier til avlsbrug

252

Kvier til slagtning

261

Malkekøer

262

Bøffelkøer

269

Andre køer

311

Moderfår til avlsbrug

319

Andre får

321

Hungeder til avlsbrug

329

Andre geder

410

Smågrise med en levende vægt på under 20 kg

420

Avlssøer på 50 kg og derover

491

Slagtesvin

499

Andre svin

510

Fjerkræ — slagtekyllinger

520

Æglæggende høner

530

Andet fjerkræ

610

Hunkaniner til avlsbrug

699

Andre kaniner

700

Bier

900

Andre dyr

Husdyrkategorier

Der skelnes mellem følgende kategorier husdyr:

100.

Dyr af hestefamilien

Herunder også væddeløbsheste og rideheste, æsler, muldyr, mulæsler osv.

210.

Hornkvæg, under et år, tyre-, stude- og kviekalve

220.

Tyre og stude, et år, men under to år

230.

Kvier, et år, men under to år

Bortset fra køer og kvier, der har kælvet.

240.

Tyre og stude, to år og derover

251.

Kvier til avlsbrug

Kvier på 2 år og derover, som ikke har kælvet, og som er bestemt til avl.

252.

Kvier til slagtning

Kvier på 2 år og derover, som ikke har kælvet, og som ikke er bestemt til avl.

261.

Malkekøer

Køer, der har kælvet (herunder køer på under 2 år), som udelukkende eller hovedsagelig holdes med henblik på produktion af mælk bestemt til konsum eller til forarbejdning til mejeriprodukter. Inkluderer udsættermalkekøer.

262.

Bøffelkøer

Bøffelkøer, der har kælvet (herunder bøffelkøer på under 2 år), som udelukkende eller hovedsagelig holdes med henblik på produktion af mælk bestemt til konsum eller til forarbejdning til mejeriprodukter. Inkluderer udsætterbøffelkøer.

269.

Andre køer

1.

Køer, der har kælvet (herunder køer på under 2 år), som udelukkende eller hovedsagelig holdes med henblik på produktion af kalve, og hvis mælk ikke er bestemt til konsum eller til forarbejdning til mejeriprodukter.

2.

Arbejdskøer

3.

Andre udsætterkøer end malkekøer (uanset om de opfedes inden slagtning eller ej).

Kategori 210 til 252 inkluderer også de tilsvarende kategorier hanbøfler og hunbøfler.

311.

Moderfår til avlsbrug

Moderfår på 1 år og derover, som er bestemt til avl.

319.

Andre får

Får uanset alder, bortset fra moderfår

321.

Hungeder til avlsbrug

329.

Andre geder

Andre geder end hungeder til avlsbrug

410.

Smågrise med en levende vægt på under 20 kg

Smågrise med en levende vægt på under 20 kg

420.

Avlssøer på 50 kg og derover

Avlssøer på 50 kg og derover bortset fra udsættersøer (jf. kategori 499 »Andre svin«)

491.

Slagtesvin

Slagtesvin med en levende vægt på 20 kg og derover bortset fra udsættersøer og -orner (jf. kategori 499 »Andre svin«)

499.

Andre svin

Svin med en levende vægt på 20 kg og derover bortset fra avlssøer (jf. kategori 420) og fedesvin (jf. kategori 491)

510.

Fjerkræ — slagtekyllinger

Slagtekyllinger. Æglæggende høner og udsætterhøner ikke medregnet. Ikke inklusive kyllinger.

520.

Æglæggende høner

Herunder hønniker, æglæggende høner, udsætterhøner og avlshaner til æglæggende høner. Hønniker er unge høner, som endnu ikke er begyndt at lægge æg. Ikke inklusive kyllinger.

530.

Andet fjerkræ

Inkluderer ænder, kalkuner, gæs, perlehøns, strudse og avlshandyr (undtagen for æglæggende høner). Inkluderer avlshundyr. Ikke inklusive kyllinger.

610.

Hunkaniner til avlsbrug

699.

Andre kaniner

700.

Bier

Anføres i antal stader, der er bier i

900.

Andre dyr

Inkluderer daggamle kyllinger, hjortedyr, bisonokser og fisk. Inkluderer også ponyer og andre dyr, der anvendes i forbindelse med landboturisme. Eksklusive produkter af andre dyr (se tabel K, kategori 900).

OPLYSNINGSGRUPPER I TABEL J

J.AN.   Gennemsnitligt antal (anføres kun for kolonne A)

En enhed svarer til, at et dyr findes på bedriften i et år. Dyrene tælles i forhold til det tidsrum, de har været på bedriften i løbet af regnskabsåret.

Den gennemsnitlige besætning bestemmes enten ved hjælp af periodiske optællinger eller ved hjælp af et register over tilgang og afgang. Den inkluderer alle dyr, der er til stede på bedriften, også dyr, der opdrættes eller opfedes på kontrakt (dyr, der ikke tilhører bedriften, og som opdrættes eller opfedes dér på en sådan måde, at aktiviteten kun er service, der ydes af brugeren, som ikke løber den finansielle risiko, der normalt er forbundet med opdræt eller opfedning af sådanne dyr) og dyr, der tages eller sættes i dyrepension for en periode i det år, hvor de er til stede på bedriften.

Gennemsnitligt antal (kolonne A)

Den gennemsnitlige besætning anføres med to decimaler.

Denne oplysning anføres ikke for andre dyr (kategori 900).

J.OV   Åbningsstatus

Dyr, der tilhører bedriften ved regnskabsårets begyndelse, hvad enten de er til stede på bedriften eller midlertidigt fraværende på det pågældende tidspunkt.

Antal (kolonne N)

Antal dyr anføres pr. styk eller i antal stader med to decimaler.

Denne oplysning anføres ikke for andre dyr (kategori 900).

Værdi (kolonne V)

Værdien af dyr fastsættes på grundlag af dagsværdien med fradrag af forventede salgsomkostninger den dag, hvor statusopgørelsen finder sted.

J.CV   Afslutningsstatus

Antal dyr, der tilhører bedriften ved regnskabsårets afslutning, hvad enten de er til stede på bedriften eller er midlertidigt fraværende på det pågældende tidspunkt.

Antal (kolonne N)

Antal dyr anføres pr. styk eller i antal stader, angivet med to decimaler.

Denne oplysning anføres ikke for andre dyr (kategori 900).

Værdi (kolonne V)

Værdien af dyr fastsættes på grundlag af dagsværdien med fradrag af forventede salgsomkostninger den dag, hvor statusopgørelsen finder sted.

J.PU   Køb

Samlet beløb, der er anvendt til køb af husdyr i regnskabsåret.

Antal (kolonne N)

Antal dyr anføres pr. styk, angivet med to decimaler. Denne oplysning anføres ikke for andre dyr (kategori 900).

Værdi (kolonne V)

Værdien af køb omfatter købsomkostninger. De tilsvarende præmier og tilskud trækkes ikke fra det samlede beløb, der er anvendt til ovennævnte køb, men anføres i tabel M »Tilskud« i den relevante kategori (kode 5100-5900).

J.SA   Samlet salg

Samlet salg af husdyr i regnskabsåret.

Omfatter salg af husdyr eller kød til forbrugere til eget forbrug, uanset om dyrene slagtes på bedriften eller ej.

Antal (kolonne N)

Antal dyr anføres pr. styk, angivet med to decimaler. Denne oplysning anføres ikke for andre dyr (kode 900).

Værdi (kolonne V)

Hvis eventuelle omkostninger ved afsætning er kendte, trækkes de ikke fra den samlede salgsindtægt, men anføres under kode 2090»Andre særskilte omkostninger ved husdyrhold«. De tilsvarende præmier og tilskud er ikke inkluderet i den samlede salgsindtægt, men anføres i tabel M »Tilskud« i den relevante kategori (kode 2110-2900).

J.SS   Salg til slagtning

Salg af husdyr til slagtning i regnskabsåret. Denne oplysning anføres ikke for kvier til avlsbrug (kode 251), bier (kode 700) og andre dyr (kode 900).

Antal (kolonne N)

Se »Samlet salg«

Værdi (kolonne V)

Se »Samlet salg«

J.SR   Salg til videre opdræt eller avl

Salg af husdyr til videre opdræt eller avl i regnskabsåret. Denne oplysning anføres ikke for kvier til slagtning (kode 252), bier (kode 700) og andre dyr (kode 900).

Antal (kolonne N)

Se »Samlet salg«

Værdi (kolonne V)

Se »Samlet salg«

J.SU   Salg, ukendt bestemmelsessted

Salg af husdyr, ukendt bestemmelsessted, i regnskabsåret. Denne oplysning anføres ikke for bier (kode 700) og andre dyr (kode 900).

Antal (kolonne N)

Se »Samlet salg«

Værdi (kolonne V)

Se »Samlet salg«

J.FC   Eget forbrug og naturalydelser

Husdyr udtaget til eget forbrug eller anvendt som naturalydelser i regnskabsåret.

Antal (kolonne N)

Antal dyr anføres pr. styk, angivet med to decimaler. Denne oplysning anføres ikke for andre dyr (kategori 900).

Værdi (kolonne V)

Værdien af dyr fastsættes på grundlag af dagsværdien.

J.FU   Forbrug af egne produkter på bedriften

Husdyr, der er anvendt som produktionsmidler til videreforarbejdning som led i andre erhvervsmæssige aktiviteter på bedriften i regnskabsåret. Omfatter husdyr, der anvendes i forbindelse med:

catering, turistindkvartering

forarbejdning af husdyr til kødprodukter og foder

Omfatter ikke salg af husdyr eller kød, uanset om dyrene slagtes på bedriften eller ej (se oplysninger vedrørende salg (SA).

Denne værdi anføres også i tabel H, da omkostninger ved andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften anføres under kode 4070 (særskilte omkostninger ved kødforarbejdning og forarbejdning af andre animalske produkter).

Antal (kolonne N)

Antal dyr anføres pr. styk, angivet med to decimaler. Denne oplysning anføres ikke for andre dyr (kategori 900).

Værdi (kolonne V)

Værdien af dyr fastsættes på grundlag af dagsværdien.

Tabel K

Animalske produkter og tjenesteydelser

Tabelstruktur

Kategori af animalske produkter og tjenesteydelser

Kode (*)

 

Manglende data

Kode (**)

 

 

 

Kolonner

Oplysningsgruppe

Mængde

Værdi

Q

V

OV

Åbningsstatus

 

 

CV

Afslutningsstatus

 

 

PR

Produktion

 

SA

Salg

 

 

FC

Eget forbrug

 

 

FU

Forbrug af egne produkter på bedriften

 

 


Kode (*)

Beskrivelse

261

Komælk

262

Bøffelmælk

311

Fåremælk

321

Gedemælk

330

Uld

531

Æg til konsum (al fjerkræ)

532

Rugeæg (al fjerkræ)

700

Honning og biavlsrelaterede produkter

800

Gødning

900

Andre animalske produkter

1100

Opdræt på kontrakt

1120

Kvæg på kontrakt

1130

Får og/eller geder på kontrakt

1140

Svin på kontrakt

1150

Fjerkræ på kontrakt

1190

Andre husdyr på kontrakt

1200

Andre dyrerelaterede tjenesteydelser


Kode (**)

Beskrivelse

0

Der angives kode 0, når ingen data mangler.

2

Gør salgsvilkårene det ikke muligt at angive den faktiske produktionsmængde (kolonne Q), anføres kode 2 for den animalske produktion på kontrakt.

3

Gør salgsvilkårene det ikke muligt at angive den faktiske produktionsmængde (kolonne Q), anføres kode 3 for den animalske produktion, der ikke er på kontrakt.

4

Hvis den faktiske produktion ikke foreligger, anføres kode 4.

Kategorier af animalske produkter og dyrerelaterede tjenesteydelser

Der skelnes mellem følgende kategorier af animalske produkter og dyrerelaterede tjenesteydelser

261.

Komælk

262.

Bøffelmælk

311.

Fåremælk

321.

Gedemælk

330.

Uld

531.

Æg til konsum (al fjerkræ)

532.

Rugeæg (al fjerkræ)

700.

Honning og biavlsrelaterede produkter: honning, mjød og andre biavlsrelaterede produkter og biprodukter

800.

Gødning

900.

Andre animalske produkter (bedækninger, embryoner, voks, gåse- eller andelever, mælk fra andre dyr osv.).

1100.

Opdræt på kontrakt

Indtægter fra opdræt på kontrakt, der foregår på sådanne vilkår, at denne aktivitet i det væsentlige har karakter af en tjenesteydelse fra brugerens side, idet denne ikke bærer den økonomiske risiko, der normalt er forbundet med opdræt eller opfedning af de pågældende dyr.

Nærmere oplysninger om kategori 1100 »Opdræt på kontrakt«:

Der skal anføres nærmere oplysninger, hvis sådanne foreligger i bedriftens regnskaber.

1120.

Kvæg på kontrakt

1130.

Får og/eller geder på kontrakt

1140.

Svin på kontrakt

1150.

Fjerkræ på kontrakt

1190.

Andre husdyr på kontrakt

1200.

Andre dyrerelaterede tjenesteydelser

Indtægter fra andre dyrerelaterede tjenesteydelser (dyrepension osv.)

Koder for manglende data

Følgende koder for manglende data anvendes:

Kode 0

:

Der angives kode 0, når ingen data mangler.

Kode 2

:

Gør salgsvilkårene det ikke muligt at angive den faktiske produktionsmængde (kolonne Q), anføres kode 2 for den animalske produktion på kontrakt.

Kode 3

:

Gør salgsvilkårene det ikke muligt at angive den faktiske produktionsmængde (kolonne Q), anføres kode 3 for den animalske produktion, der ikke er på kontrakt.

Kode 4

:

Hvis den faktiske produktion ikke foreligger, anføres kode 4.

OPLYSNINGSGRUPPER I TABEL K

For gødning (kode 800) anføres kun oplysninger om salg (SA) i kolonne værdi (V).

For de øvrige animalske produkter (kode 900) anføres kun oplysninger om værdi (i kolonne V), da mængden ikke kan anføres for en gruppe af heterogene produkter.

For dyrerelaterede tjenesteydelser, såsom opdræt på kontrakt (kode 1100-1190) og andre (kode 1200), anføres kun oplysninger om indtægter, som skal anføres under oplysninger om salg (SA) i kolonnen værdi (V).

Mængde (kolonne Q)

Mængderne angives i hkg (100 kg) undtagen for æg (kode 531 og 532), der angives i enheder på tusind.

I forbindelse med honning og biavlsrelaterede produkter (kode 700) udtrykkes mængden i »honningækvivalenter«.

K.OV   Åbningsstatus

Værdien af produkter (på lager) ved regnskabsårets begyndelse (besætning ikke medregnet).

Mængde (kolonne Q)

Se vejledning til tabel K.

Værdi (kolonne V)

Produkterne vurderes til dagsværdi den dag, hvor statusopgørelsen finder sted.

K.CV   Afslutningsstatus

Værdien af produkter (på lager) ved regnskabsårets slutning (besætning ikke medregnet).

Mængde (kolonne Q)

Se vejledning til tabel K.

Værdi (kolonne V)

Produkterne vurderes til dagsværdi den dag, hvor statusopgørelsen finder sted.

K.PR   Produktion i regnskabsåret

Mængde (kolonne Q)

Mængden af animalske og vegetabilske produkter produceret i regnskabsåret (eventuelle tab ikke medregnet). Disse mængder anføres for bedriftens vigtigste produkter (undtagen biprodukter). Omfatter den produktion, der anvendes i forarbejdningen i forbindelse med andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften.

Mælk diet af kalve medregnes ikke i produktionen.

K.SA   Salg

Det samlede salg af produkter i regnskabsåret, der er på lager ved regnskabsårets begyndelse og blev produceret i løbet af regnskabsåret.

Mængde (kolonne Q)

Se vejledning til tabel K.

Værdi (kolonne V)

Det samlede salgsbeløb (uanset om det blev inkasseret i løbet af regnskabsåret eller ej) for produkter, der er på lager ved regnskabsårets begyndelse og blev produceret i løbet af regnskabsåret.

Det samlede beløb for de solgte produkter omfatter værdien af produkter, der er hjemtaget (skummetmælk osv.). Denne værdi anføres ligeledes under driftsomkostningerne.

Eventuelle godtgørelser (f.eks. forsikringserstatning) i regnskabsåret lægges til salgsbeløbet for de tilsvarende produkter, hvis de er ydet i forbindelse med produktionen af disse. I modsat fald under kode 900»Andre animalske produkter«.

Præmier og tilskud, som er modtaget for produkter i løbet af regnskabsåret, medregnes ikke i den samlede salgssum, men anføres i tabel M »Tilskud« i den relevante kategori (kode 2110-2900).

Når eventuelle salgsomkostninger er kendt, trækkes de ikke fra den samlede salgssum, men anføres i tabel H »Produktionsmidler« under kode 2090»Andre særskilte omkostninger ved husdyrhold«.

K.FC   Eget forbrug og naturalydelser

Produkter, der er anvendt i bedriftens husholdning og/eller som naturalbetaling for goder og tjenesteydelser (herunder naturalløn). Denne oplysning anføres ikke for rugeæg (kode 532).

Mængde (kolonne Q)

Se vejledning til tabel K.

Værdi (kolonne V)

Produkterne vurderes til dagsværdi.

K.FU   Forbrug af egne produkter på bedriften

Bedriftens produkter, der var på lager ved regnskabsårets begyndelse, og/eller som blev produceret på et senere tidspunkt i regnskabsåret og anvendt på bedriften i regnskabsåret som produktionsmidler. Dette omfatter:

Foder: Bedriftens produkter med handelsmæssig værdi (produkter, der sædvanligvis kan afsættes), der er anvendt i regnskabsåret som foder. Mælk, der er diet af kalve, medregnes ikke i forbrug af egne produkter på bedriften.

Produkter, der anvendes i forbindelse med andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften:

catering, turistindkvartering osv.

til videreforarbejdning (mælk forarbejdet til smør, ost osv.).

Mængde (kolonne Q)

Se vejledning til tabel K.

Værdi (kolonne V)

Produkterne vurderes til dagsværdi. Disse værdier anføres også under bedriftsomkostninger.

Tabel L

Omsætning for andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften

Tabelstruktur

Kategori af andre erhvervsmæssige aktiviteter

Kode (*)

 

Manglende data

Kode (**)

 

 

 

Kolonner

Oplysningsgruppe

Mængde

Værdi

Q

V

OV

Åbningsstatus

 

CV

Afslutningsstatus

 

PR

Produktion

 

SA

Salg

 

FC

Eget forbrug i husholdningen

 

FU

Forbrug af egne produkter på bedriften

 


Kode (*)

Beskrivelse

261

Forarbejdning af komælk

262

Forarbejdning af bøffelmælk

311

Forarbejdning af fåremælk

321

Forarbejdning af gedemælk

900

Forarbejdning af kød og andre animalske produkter

1010

Forarbejdning af vegetabilske produkter

1020

Skovbrug og træforarbejdning

2010

Kontraktarbejde

2020

Turisme, indkvartering, catering og andre fritidsaktiviteter

2030

Produktion af vedvarende energi

9000

Andre »Andre erhvervsmæssige aktiviteter« med direkte tilknytning til bedriften


Kode (**)

Beskrivelse

0

Der angives kode 0, når ingen data mangler.

1

Kode 1 anføres i tilfælde, hvor en produktion er opnået ved forarbejdning af opkøbte husdyr eller animalske eller vegetabilske produkter.

2

Gør salgsvilkårene det ikke muligt at angive den faktiske produktionsmængde (kolonne Q), anføres kode 2 for den animalske produktion på kontrakt.

3

Gør salgsvilkårene det ikke muligt at angive den faktiske produktionsmængde (kolonne Q), anføres kode 3 for den produktion, der ikke er på kontrakt.

4

Hvis den faktiske produktion ikke foreligger, anføres kode 4.

Kategorier af andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften

Der skelnes mellem følgende kategorier af andre erhvervsmæssige aktiviteter:

261.

Forarbejdning af komælk

262.

Forarbejdning af bøffelmælk

311.

Forarbejdning af fåremælk

321.

Forarbejdning af gedemælk

900.

Forarbejdning af kød og andre animalske produkter

1010.

Forarbejdning af vegetabilske produkter undtagen vin og olivenolie. Det omfatter alkohol fremstillet af andre produkter end druer, cider eller pærecider.

1020.

Skovbrug og træforarbejdning. Omfatter salg af råtræ og træ på rod, skovbrugsprodukter bortset fra gavntræ (kork, harpiks mv.) og forarbejdet træ i regnskabsåret.

2010.

Kontraktarbejde for tredjemand. Udlejning af bedriftens materiel uden anvendelse af bedriftens arbejdskraft eller udelukkende med anvendelse af bedriftens arbejdskraft i forbindelse med kontraktarbejde anses ikke som værende omfattet af andre erhvervsmæssige aktiviteter, men for at indgå i landbrugsaktiviteten.

2020.

Turisme, indkvartering, catering og andre fritidsaktiviteter. Indtægterne omfatter vederlag fra turisme (campingpladser, hytteudlejning, ridefaciliteter, jagt- og fiskeret osv.).

2030.

Produktion af vedvarende energi. Omfatter produktion af vedvarende energi til markedet, herunder biogas, biobrændsel eller elektricitet, med vindmøller, andet udstyr eller landbrugsråvarer. Omfatter ikke følgende områder, at de anses for at indgå i bedriftens landbrugsaktivitet:

produktion af vedvarende energi udelukkende til bedriftens eget brug

udlejning af jord eller af taget udelukkende til etablering af installationer, såsom vindmøller eller solenergipaneler

salg af råvarer til en anden virksomhed til produktion af vedvarende energi

9000.

Andre »andre erhvervsmæssige aktiviteter« med direkte tilknytning til bedriften. Andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning til bedriften, der ikke er andetsteds nævnt

Koder for manglende data

Følgende koder for manglende data anvendes:

Kode 0

:

Der angives kode 0, når ingen data mangler.

Kode 1

:

Kode 1 anføres i tilfælde, hvor en produktion er opnået ved forarbejdning af opkøbte husdyr eller animalske eller vegetabilske produkter.

Kode 2

:

Gør salgsvilkårene det ikke muligt at angive den faktiske produktionsmængde (kolonne Q), anføres kode 2 for den animalske produktion på kontrakt.

Kode 3

:

Gør salgsvilkårene det ikke muligt at angive den faktiske produktionsmængde (kolonne Q), anføres kode 3 for den produktion, der ikke er på kontrakt.

Kode 4

:

Hvis den faktiske produktion ikke foreligger, anføres kode 4.

OPLYSNINGSGRUPPER I TABEL L

Mængde (kolonne Q)

Mængderne angives i hkg (100 kg).

Med hensyn til forarbejdede mælkeprodukter (kode 261, 262, 311 og 321) anføres mængden af flydende mælk, uanset i hvilken form (som fløde, smør, ost, osv.) den er solgt, anvendt til eget forbrug, udnyttet på bedriften eller anvendt som naturalydelse.

L.OV   Åbningsstatus

Værdien af produkter (på lager) ved regnskabsårets begyndelse.

Denne oplysning anføres ikke for kontraktarbejde (kode 2010), turismeaktiviteter (kode 2020), produktion af vedvarende energi (kode 2030) og andre »Andre erhvervsmæssige aktiviteter« med direkte tilknytning til bedriften (kode 9000).

Værdi (kolonne V)

Værdien af produkter fastsættes på grundlag af dagsværdien med fradrag af forventede salgsomkostninger den dag, hvor statusopgørelsen finder sted.

L.CV   Afslutningsstatus

Værdien af produkter (på lager) ved regnskabsårets slutning.

Denne oplysning anføres ikke for kontraktarbejde (kode 2010), turismeaktiviteter (kode 2020), produktion af vedvarende energi (kode 2030) og andre »Andre erhvervsmæssige aktiviteter« med direkte tilknytning til bedriften (kode 9000).

Værdi (kolonne V)

Værdien af produkter fastsættes på grundlag af dagsværdien med fradrag af forventede salgsomkostninger den dag, hvor statusopgørelsen finder sted.

L.PR   Produktion i regnskabsåret

Mængde (kolonne Q)

Denne oplysning anføres kun for kategorierne vedrørende forarbejdning af mælk (kode 261-321).

Den angiver mængden af flydende mælk produceret på bedriften i regnskabsåret og anvendt til produktion af forarbejdede produkter.

L.SA   Salg

Det samlede salg af produkter i regnskabsåret, der er på lager ved regnskabsårets begyndelse og blev produceret i løbet af regnskabsåret, og indtægter fra »Andre erhvervsmæssige aktiviteter«.

Værdi (kolonne V)

Det samlede salgsbeløb (uanset om det blev inkasseret i løbet af regnskabsåret eller ej) for produkter, der er på lager ved regnskabsårets begyndelse og blev produceret i løbet af regnskabsåret.

Eventuelle godtgørelser (f.eks. forsikringserstatning) i regnskabsåret lægges til salgsbeløbet for de tilsvarende produkter, hvis de er ydet i forbindelse med produktionen af disse. I modsat fald anføres de i tabel I »Afgrøder« under kode 90900»Andre«.

Præmier og tilskud, som er modtaget for produkter i løbet af regnskabsåret, medregnes ikke i den samlede salgssum, men anføres i tabel M »Tilskud« i den relevante kategori (kode 2110-2900). Når eventuelle salgsomkostninger er kendt, trækkes de ikke fra den samlede salgssum, men anføres i tabel H »Produktionsmidler« i den relevante kategori for særskilte omkostninger ved andre erhvervsmæssige aktiviteter (kode 4010-4040).

L.FC   Eget forbrug og naturalydelser

Produkter, der er anvendt i bedriftens husholdning og/eller som naturalbetaling for goder og tjenesteydelser (herunder naturalløn).

Denne oplysning anføres ikke for kontraktarbejde (kode 2010), turismeaktiviteter (kode 2020) og produktion af vedvarende energi (kode 2030).

Værdi (kolonne V)

Produkterne vurderes til dagsværdi.

L.FU   Forbrug af egne produkter på bedriften

Bedriftens produkter, der var på lager ved regnskabsårets begyndelse, og/eller som blev produceret på et senere tidspunkt i regnskabsåret og anvendt på bedriften i regnskabsåret som produktionsmidler. Det omfatter produkter forarbejdet på bedriften (forarbejdet mælk i ost, forarbejdet korn i brød, forarbejdet kød i skinke osv.) og anvendt til catering eller turistindkvartering som produktionsmidler.

Denne oplysning anføres ikke for kontraktarbejde (kode 2010), turismeaktiviteter (kode 2020) og produktion af vedvarende energi (kode 2030).

Værdi (kolonne V)

Produkterne værdisættes til dagsværdi.

Tabel M

Tilskud

Tabelstruktur

 

Tilskudskategori/administrative oplysninger

Kode (*)

 

Finansiering

Kode (**)

Basisenhed

Kode (***)

Oplysningsgruppe

Kolonner

Antal basisenheder

Værdi

Art

N

V

T

S

Tilskud

 

 

AI

Administrative oplysninger

 

 

Tilskudskategorierne vælges fra nedenstående liste:

Kode (*)

Gruppe

Beskrivelse af kategorier

Kolonner

N

V

T

Afkoblede betalinger

1150

S

Grundbetalingsordningen

 

 

1200

S

Den generelle arealbetalingsordning (SAPS)

 

 

1300

S

Omfordelingsbetaling

 

 

1400

S

Betaling for landbrugsmetoder, der er til gavn for klimaet og miljøet

 

1500

S

Betaling for områder med naturbetingede begrænsninger

 

 

1600

S

Betalinger til unge landbrugere

 

 

1700

S

Ordning for mindre landbrugere

 

 

 

 

 

 

 

 

Koblet støtte

Markafgrøder

Korn, oliefrø og proteinafgrøder

23111

S

Korn

 

 

23112

S

Oliefrø

 

 

23113

S

Proteinafgrøder

 

 

2312

S

Kartofler

 

 

23121

S

Kartofler til stivelsesproduktion

 

 

2313

S

Sukkerroer

 

 

Industriplanter

23141

S

Hør

 

 

23142

S

Hamp

 

 

23143

S

Humle

 

 

23144

S

Sukkerrør

 

 

23145

S

Cikorie

 

 

23149

S

Andre industriplanter

 

 

2315

S

Grøntsager

 

 

2316

S

Brakjord

 

 

2317

S

Ris

 

 

2318

S

Bælgsæd

 

 

2319

S

Markafgrøder, ikke defineret

 

 

2320

S

Permanente græsarealer

 

 

2321

S

Tørret foder

 

 

2322

S

Afgrødespecifik betaling for bomuld

 

 

2323

S

Nationalt omstruktureringsprogram for bomuldssektoren

 

 

2324

S

Frøproduktion

 

 

Permanente beplantninger

23311

S

Bær

 

 

23312

S

Nødder

 

 

2332

S

Kerne- og stenfrugter

 

 

2333

S

Citruslunde

 

 

2334

S

Olivenlunde

 

 

2335

S

Vinmarker

 

 

2339

S

Permanente beplantninger ikke andetsteds nævnt

 

 

Dyr

2341

S

Mælk og mælkeprodukter

 

 

2342

S

Oksekød

 

 

2343

S

Kreaturer (ikke specificeret type)

 

 

2344

S

Får og geder

 

 

2345

S

Svin og fjerkræ

 

 

2346

S

Silkeorme

 

 

2349

S

Dyr ikke andetsteds nævnt

 

 

2410

S

Lavskov med kort omdriftstid

 

 

2490

S

Andre koblede betalinger ikke andetsteds nævnt

 

 

Præmier og tilskud af usædvanlig karakter

2810

S

Udbetalinger ved katastrofer

 

 

2890

S

Andre præmier og tilskud af usædvanlig karakter

 

 

2900

S

Andre direkte betalinger ikke andetsteds nævnt

 

 

 

 

 

 

 

 

Udvikling af landdistrikterne

3100

S

Investeringstilskud for landbrug

 

 

3300

S

Betalinger for miljø- og klimavenligt landbrug og dyrevelfærd

 

 

3350

S

Økologisk landbrug

 

 

3400

S

Natura 2000-betalinger og betalinger under vandrammedirektivet (eksklusive skovbrug)

 

 

3500

S

Betalinger til områder med naturbetingede eller andre specifikke begrænsninger

 

 

 

S

Skovbrug

 

 

 

3610

S

Investeringer i udvikling af skovområder og forbedring af skoves levedygtighed

 

 

3620

S

Støtte i form af Natura 2000-betalinger for miljø- og klimavenligt skovbrug og til skovbevarelse

 

 

3750

S

Støtte til genopretning af landbrugets produktionspotentiale efter skader som følge af naturkatastrofer og katastrofer med vidtrækkende konsekvenser og indførelse af passende forebyggende foranstaltninger

 

 

3900

S

Andre betalinger for udvikling af landdistrikterne

 

 

 

 

 

 

 

 

Præmier og tilskud for omkostninger

4100

S

Løn og sociale ydelser

 

 

4200

S

Motorbrændstoffer

 

 

Husdyr

4310

S

Foder til græssende husdyr

 

 

4320

S

Svine- og fjerkræfoder

 

 

4330

S

Andre omkostninger i forbindelse med husdyrhold

 

 

Afgrøder

4410

S

Udsæd

 

 

4420

S

Gødningsstoffer

 

 

4430

S

Plantebeskyttelse

 

 

4440

S

Andre særskilte omkostninger for planteproduktion

 

 

Bedriftens generalomkostninger

4510

S

Elektricitet

 

 

4520

S

Brændsel til opvarmning

 

 

4530

S

Vand

 

 

4540

S

Forsikring

 

 

4550

S

Renter

 

 

4600

S

Omkostninger i forbindelse med andre erhvervsmæssige aktiviteter

 

 

4900

S

Andre omkostninger

 

 

 

 

 

 

 

 

Præmier og tilskud ved køb af husdyr

5100

S

Køb af mælk og mejeriprodukter

 

 

5200

S

Køb af oksekød

 

 

5300

S

Køb af får og geder

 

 

5400

S

Køb af svin og fjerkræ

 

 

5900

S

Andre indkøb af dyr

 

 

 

 

 

 

 

 

9000

S

Forskelle i forhold til tidligere regnskabsår

 

 

 

 

 

 

 

 

Betaling for landbrugsmetoder, der er til gavn for klimaet og miljøet

10000

AI

Landbrugsmetoder til gavn for klimaet og miljøet

 

10100

AI

Afgrødediversificering

 

 

10200

AI

Permanente græsarealer

 

 

10210

AI

Permanente græsarealer i miljømæssigt følsomme områder i Natura 2000

 

 

10220

AI

Permanente græsarealer i miljømæssigt følsomme områder uden for Natura 2000

 

 

10300

AI

Miljømæssigt fokusområde

 

 

10310

AI

Braklagte arealer

 

10311

AI

Terrasser

 

10312

AI

Landskabstræk

 

10313

AI

Bræmmer

 

10314

AI

Hektar skovlandbrug

 

10315

AI

Bræmmer af støtteberettigede hektar langs skovkanter

 

10316

AI

Arealer med lavskov med kort omdriftstid

 

10317

AI

Skovklædte arealer

 

10318

AI

Arealer med mellemafgrøder

 

10319

AI

Arealer med kvælstofbindende afgrøder

 

Koderne for finansiering af tilskuddet vælges fra nedenstående liste:

Kode (**)

Beskrivelse

0

Finder ikke anvendelse: Denne kode anvendes ved administrative oplysninger.

1

Tilskuddet finansieres udelukkende over EU-budgettet.

2

Foranstaltningen samfinansieres af EU og medlemsstaterne.

3

Foranstaltningen finansieres ikke over EU-budgettet, men med andre offentlige midler.

Koderne for basisenhederne vælges fra nedenstående liste:

Kode (***)

Beskrivelse

0

Finder ikke anvendelse: Denne kode anvendes ved administrative oplysninger.

1

Tilskuddet ydes pr. husdyr.

2

Tilskuddet ydes pr. ha.

3

Tilskuddet ydes pr. ton.

4

Bedrift/andet: Tilskuddet ydes til bedriften som helhed eller på en måde, der ikke falder ind under de øvrige kategorier.

Tabel M »Tilskud« omfatter præmier og tilskud, som landbrugsbedrifterne har modtaget fra offentlige nationale organer og EU-organer. Den omfatter også administrative oplysninger om grønne betalinger.

OPLYSNINGSGRUPPER I TABEL M

S   Tilskud

Præmier og tilskud defineres ud fra tilskudskategori (S), finansiering og basisenhed. For hvert område anføres antallet af basisenheder (N) og det modtagne beløb (V), der skal registreres. Der kan være adskillige poster pr. tilskudskategori, da de enkelte basisenheder og/eller finansieringskilder kan variere.

Generelt svarer alle præmier og tilskud registreret i tabel M til indeværende regnskabsår, uanset hvornår de er modtaget (regnskabsåret er lig med ansøgningsåret). Investeringstilskud og andre betalinger til udvikling af landdistrikterne bortset fra betalinger til områder med naturbetingede eller andre specifikke begrænsninger, der udgør en undtagelse fra denne generelle regel, eftersom de registrerede beløb skal svare til de betalinger, der rent faktisk er modtaget i løbet af regnskabsåret (regnskabsåret er lig med udbetalingsåret).

AI   Administrative oplysninger

Anvendelse af landbrugsmetoder til gavn for klimaet og miljøet defineres ved kategori af administrative oplysninger (AI). Antallet af basisenheder (N) og/elle typen (T) anføres for hvert område, som angivet i tabellen.

Antallet af basisenheder (N) svarer til det areal, der er omfattet af landbrugsmetoder til gavn for klimaet og miljøet angivet i hektar:

1.   Kode 10100— Areal udlagt som agerjord, der er berettiget til direkte betalinger

2.   Kode 10200— Permanente græsarealer

3.   Kode 10300-10319— Areal udlagt som agerjord, der svarer til miljømæssigt fokusområde, angivet i hektar efter anvendelse af omregningsfaktorer, men før anvendelse af vægtningsfaktorer, hvor det er relevant.

Tilvejebringelse af de data, der er omhandlet i kolonnen »Antal basisenheder« (N), er frivillig i årene 2015-2017 for koderne 10300-10319.

Typen (T) vælges fra nedenstående liste:

Kode

Beskrivelse

1

Landbrugsbedriften har en forpligtelse til at opfylde det administrative krav.

2

Landbrugsbedriften opfylder uden videre det administrative krav (økologisk landbrug).

3

Landbrugsbedriften er omfattet af en undtagelse på grundlag af overensstemmelse med Natura 2000, fugle- eller vandrammedirektivet.

4

Landbrugsbedriften er omfattet af en undtagelse på grundlag af andre typer kriterier, som er nærmere angivet i forordning (EU) nr. 1307/2013.

5

Landbrugsbedriften anvendes ækvivalenskriteriet på grundlag af nationale eller regionale miljøcertificeringsordninger.

6

Landbrugsbedriften anvender ækvivalenskriteriet på grundlag af foranstaltninger for miljø- og klimavenligt landbrug.

For kategori 10000»Landbrugsmetoder til gavn for klimaet og miljøet«' kolonne »Type«(T) kan kun medtages (som udelukker hinanden) værdi 1 og 2:

1.

Hvis 1 vælges, anføres oplysninger for kategorierne 10100-10319, og i kolonne »Type« (T) kan kun medtages værdi 1, 3, 4, 5 og 6

2.

Hvis kode 2 vælges, anføres ingen oplysninger for kategorierne 10100-10319.


(1)  Jf. bilag VII i denne forordning.

(2)  Rådets forordning (EF) nr. 834/2007 af 28. juni 2007 om økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter og om ophævelse af forordning (EØF) nr. 2092/91 (EUT L 189 af 20.7.2007, s. 1).

(3)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1151/2012 af 21. november 2012 om kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer (EUT L 343 af 14.12.2012, s. 1).

(4)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1305/2013 af 17. december 2013 om støtte til udvikling af landdistrikterne fra Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (ELFUL) og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 1698/2005 (EUT L 347 af 20.12.2013, s. 487).

(5)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1303/2013 af 17. december 2013 om fælles bestemmelser for Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Den Europæiske Socialfond, Samhørighedsfonden, Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne og Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og om generelle bestemmelser for Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Den Europæiske Socialfond, Samhørighedsfonden og Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 1083/2006 (EUT L 347 af 20.12.2013, s. 320).

(6)  Rådets direktiv 79/409/EØF af 2. april 1979 om beskyttelse af vilde fugle (EFT L 103 af 25.4.1979, s. 1).

(7)  Rådets direktiv 92/43/EØF af 21. maj 1992 om bevaring af naturtyper samt vilde dyr og planter (EFT L 206 af 22.7.1992, s. 7)

(8)  Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/60/EF af 23. oktober 2000 om fastlæggelse af en ramme for Fællesskabets vandpolitiske foranstaltninger (EFT L 327 af 22.12.2000, s. 1).

(9)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 385/2012 af 30. april 2012 om det bedriftsskema, der skal anvendes ved konstatering af landbrugsbedrifters indkomstforhold og analyse af deres driftsøkonomiske forhold (EUT L 127 af 15.5.2012, s. 1)


Top