EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52001DC0163

Meddelelse fra Kommissionen til Rådet vedrørende kommissionens beretning om Arbejdsmiljøagenturet

/* KOM/2001/0163 endelig udg. */

52001DC0163

Meddelelse fra Kommissionen til Rådet vedrørende kommissionens beretning om Arbejdsmiljøagenturet /* KOM/2001/0163 endelig udg. */


MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET vedrørende kommissionens beretning om Arbejdsmiljøagenturet

1. Rådets forordning (EF) nr. 2062/94 [1] af 18. juli 1994 om oprettelse af et europæisk arbejdsmiljøagentur ændret ved Rådets forordning (EF) nr. 1643/95 [2] af 29. juni 1995 indeholder i artikel 23 en revisionsbestemmelse. Denne foreskriver, at senest fem år efter forordningens ikrafttræden skal Rådet på grundlag af en beretning fra Kommissionen, der i givet fald er ledsaget af et forslag, og efter høring af Europa-Parlamentet tage forordningen, herunder de nye opgaver, som det måtte vise sig nødvendigt at give agenturet, op til revision. Ifølge artikel 24 trådte Rådets forordning (EF) nr. 2062/94 i kraft den 9. september 1994, og således skulle ovennævnte revision have været gennemført ved udgangen af 1999.

[1] EFT L 216 af 20.8.1994, s. 1.

[2] EFT L 156 af 7.7.1995, s. 1.

2. Artikel 8 i forordning (EF) nr. 2062/94 foreskriver, at der oprettes en bestyrelse. Rådets forordning (EF) nr. 1643/95 af 29. juni 1995 justerer bestyrelsens sammensætning under hensyntagen til Finlands, Sveriges og Østrigs tiltrædelse.

For så vidt angår Rådets afgørelse af 5. oktober 1995 om udnævnelse af medlemmer af og suppleanter til bestyrelsen for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur, afholdt bestyrelsen sit første møde den 25. og 26. oktober 1995.

3. I overensstemmelse med artikel 11 i forordning (EF) nr. 2062/94 skal agenturet ledes af en direktør, som efter indstilling fra Kommissionen udnævnes af bestyrelsen for en femårig periode. Direktøren er agenturets lovmæssige repræsentant og skal aflægge referat om sin virksomhed til bestyrelsen (artikel 11 i forordning (EF) nr. 2062/94). Direktøren blev udpeget den 3. juli 1996 og tiltrådte i september 1996.

I henhold til artikel 11 har direktøren et væsentligt ansvar for agenturets drift, og det bør således tages i betragtning, at agenturet ikke blev fuldt operationelt, før direktøren var blevet udnævnt og tiltrådte sin stilling.

4. Da agenturet først blev fuldt operationelt efter september 1996, gør Kommissionen hermed Rådet opmærksom på, at det ikke har været muligt at udarbejde den påkrævede beretning inden for den frist, der er angivet i forordningens artikel 23, da de fornødne oplysninger - specielt for perioden fra før 1996 - ikke var tilgængelige. Desuden ønsker Kommissionen at udarbejde beretningen på grundlag af en hel 5-årsperiode med et fuldt operationelt agentur, således at det er muligt at vurdere agenturets effektivitet og evne til at nå de fastsatte mål, og så Kommissionen om nødvendigt kan foreslå ændringer til forordningen.

5. Som grundlag for sin beretning agter Kommissionen desuden at anvende en ekstern evaluering, som blev iværksat af agenturets bestyrelse i år 2000. I 2001 vil Kommissionens beretning, eventuelt ledsaget af et forslag som angivet i artikel 23 i Rådets forordning (EF) nr. 2062/94, blive forelagt Rådet til nærmere overvejelse.

6. Indtil den relevante beretning foreligger, finder Kommissionen det hensigtsmæssigt, at de andre institutioner underrettes om de vigtigste aktiviteter og resultater fra agenturets etableringsperiode. Da Direktøren for agenturet har fremsendt de almindelige årlige beretninger til Europa-Parlamentet, Rådet, Kommissionen, Revisionsretten, Det Økonomiske og Sociale Udvalg, medlemsstaterne og Det Rådgivende Udvalg for Sikkerhed, Hygiejne og Sundhedsbeskyttelse på Arbejdspladsen som foreskrevet i artikel 10 i forordning nr. 2062/94, fremsender Kommissionen hermed, som en rent midlertidig foranstaltning, statusrapporten for 1996-2000, der opsummerer de væsentligste handlinger og resultater fra den periode, agenturet har eksisteret.

Statusrapporten giver et generelt overblik over, hvordan opbygningen af Arbejdsmiljøagenturet er forløbet, snarere end en detaljeret evaluering af agenturets evne til at opfylde målene. En præcis evaluering af resultaterne og betydningen af agenturets informationsaktiviteter vil blive forelagt Rådet, når resultaterne af den igangværende evaluering foreligger og er blevet analyseret af Kommissionen.

BILAG

STATUSRAPPORT 1996-2000

1. Indledning

Beslutningen om at oprette et europæisk arbejdsmiljøagentur blev truffet på Det Europæiske Råds møde i oktober 1993, og forordningen om agenturet blev vedtaget af Rådet den 18. juli 1994 [3] og efterfølgende ændret den 29. juni 1995 [4]. Bestyrelsen for agenturet holdt sine første to møder i oktober og december 1995.

[3] EFT L 216 af 20.8.1994, s. 1.

[4] EFT L 156 af 7.7.1995, s. 1.

Bestyrelsen består af de vigtigste aktører, som er involveret i den europæiske beslutningsproces for arbejdsmiljø i Europa. Der er 15 repræsentanter for medlemsstaternes regeringer, 15 for arbejdsgiverorganisationerne, 15 for arbejdstagerorganisationerne og 3 for Europa-Kommissionen. Observatører fra europæiske arbejdsmarkedsorganisationer samt formanden og direktøren for instituttet i Dublin er også repræsenteret.

Indtil der blev udpeget en direktør, var Kommissionens GD V ansvarlig for alle de organisatoriske foranstaltninger i forbindelse med etableringen af agenturet såvel som for udviklingen af dets profil og aktiviteter.

Den nuværende direktør tiltrådte sin stilling i Bilbao den 16. september.

Agenturets første årlige arbejdsprogram for aktioner i 1997 blev vedtaget af bestyrelsen i november 1996. Programmet satte fokus på fire prioriterede aktioner: oprettelse og drift af et netværk, et pilotprojekt for det nye netværk, agenturets politiske prioriteter (dvs. eksterne relationer med andre institutioner som Kommissionen og instituttet i Dublin), og agenturets organisatoriske udvikling.

Agenturet fremlagde sit første rullende arbejdsprogram for den fireårige periode 1998-2001 i september 1997. Det rullende arbejdsprogram var udarbejdet på grundlag af en konstant stigning i agenturets ressourcer i perioden frem til 2001 med henblik på at blive fuldt operationelt i år 2000.

Det rullende arbejdsprogram koncentrerer sig om tre hovedområder:

Informationsnetværk - etablering af forbindelser

Målet er at knytte al den eksisterende information om arbejdsmiljø, som er tilgængelig gennem informationsteknologi (IT), til agenturets netværk og at sikre, at informationerne er let tilgængelige for målgruppen. Dette betyder, at agenturet skal have opbygget en ekspertise og en IT-infrastruktur - især på internetområdet - så det kan håndtere relevant information.

Informationstjenester - formidling af viden

Agenturet skal både anvende sit informationsnet og andre medier for at opfylde sin forpligtelse til at formidle viden om arbejdsmiljø som fastlagt i forordningen. Ifølge forordningen skal agenturet også organisere visse former for informationsudveksling som fx konferencer og seminarer.

Informationsprojekter - udvikling af viden

Agenturet iværksætter informationsprojekter sammen med sine "focal points" (nationale arbejdsmiljøorganisationer) og med assistance fra tematiske net og skaffer sig viden gennem eksterne eksperter inden for særlige områder, gennem studier af specielle emner eller gennem temacentre, som er udpeget til at udføre særlige opgaver for agenturet.

De efterfølgende årlige arbejdsprogrammer har således fokuseret på at udvikle agenturets aktiviteter inden for fire hovedområder:

-informationsnetværk - etablering af forbindelser

-informationsprojekter- udvikling af viden om arbejdsmiljø

-informationstjenester - formidling af arbejdsmiljøbudskabet

-administrative foranstaltninger.

Herunder følger en oversigt over, hvor langt man er nået.

2. Agenturets informationsnetværk

2.1. Et netværk af "focal points"

Agenturets informationsnetværk er baseret på et system med "focal points". Det har været under konstant udbygning, siden det blev etableret i 1997. Disse "focal points" består af førende nationale arbejdsmiljøorganisationer. De repræsenterer agenturet på medlemsstatsniveau og forvalter nationale informationsnetværk i samarbejde med repræsentanter for agenturets vigtigste interessenter - repræsentanter for arbejdsgivere og arbejdstagere og statslige organisationer. Medlemsantallet på nationalt plan er steget støt til i alt 365 ved udgangen af 1999.

"Focal point"-repræsentanter og observatører fra europæiske arbejdsmarkedsorganisationer mødes med jævne mellemrum i Bilbao og har bidraget væsentligt til udformningen af agenturets arbejdsprogrammer og til disse programmers gennemførelse gennem tilvejebringelse af data og information.

2.2. Tematiske netværksgrupper

I 1997 og 1998 oprettede agenturet fire tematiske netværksgrupper, som har til opgave at vejlede agenturet om særlige aspekter i arbejdsprogrammet. De er sammensat af eksperter fra de 15 medlemsstater udpeget af "focal points" og omfatter også observatører fra arbejdsmarkedets parter. De fire grupper dækker agenturets fire hovedområder: overvågning af arbejdsmiljø, systemer og programmer til overvågning af arbejdsmiljø, forskning i arbejdsmiljø, og god praksis for arbejdsmiljø. De tematiske netværksgrupper hjælper agenturet med at vurdere igangværende arbejde og med at planlægge den fremtidige udvikling, dels på regelmæssige møder, dels via udveksling af e-post. Desuden blev der oprettet to andre ekspertgrupper for at hjælpe agenturet med at udvikle sine internet- og kommunikationsaktiviteter i henholdsvis 1997 og 1998.

2.3. Temacentre

I november 1998 godkendte Arbejdsmiljøagenturets bestyrelse, at der blev oprettet fire temacentre efter en licitationsrunde. Temacentrene er bindeled mellem forskellige nationale institutioner med ekspertise på arbejdsmiljøområdet og oprettes med kontrakt for en given periode, hvor de skal udføre specialopgaver som led i agenturets informationsvirksomhed. Deres primære opgave er at indsamle information om arbejdsmiljø og at gøre informationen tilgængelig via Internettet. Et center tager sig af det brede tema arbejdsmiljøforskning, mens tre andre centre dækker områder for god arbejdsmiljøpraksis (temacenter for forstyrrelser i bevægeapparatet, temacenter for stress på arbejdspladsen, temacenter for farlige stoffer). Centrene blev oprettet for en periode på 12 måneder, men bestyrelsen besluttede i november 1999 at forlænge deres kontrakter for yderligere et år efter have evalueret centrenes aktiviteter i løbet af det første år.

2.4. Eksterne relationer

Siden agenturet blev operationelt, har det arbejdet tæt sammen med de forskellige formandsskaber for Den Europæiske Union, Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene og med en række andre europæiske agenturer. Det har også været af stor betydning, at det har udviklet et konstruktivt samarbejde med flere af Europa-Kommissionens tjenestegrene.

Desuden har agenturet etableret effektive forbindelser til EFTA-landene og udarbejdet en strategi over for ansøgerlandene. Uden for Europa er der også blevet etableret netværkskontakt med arbejdsmiljøorganisationer i Nord- og Sydamerika, Asien og Fjernøsten. Fx bliver agenturets nyhedsbrev oversat til japansk. Forbindelser med WHO og Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO) har sikret, at relevant information fra disse organisationer er tilgængelig fra agenturets websted.

3. Udvikling af information om arbejdsmiljø*

3.1. Informationsrapporter

Arbejdsmiljøagenturets første informationsrapporter blev udgivet i 1998 og beskæftigede sig med to vigtige arbejdsmiljøtemaer, som blev nævnt i forordningen om agenturets oprettelse:

-prioriteringer og strategier på arbejdsmiljøområdet i Den Europæiske Unions medlemsstater

-arbejdsmiljøets økonomiske betydning i Den Europæiske Unions medlemsstater.

Ved indgangen til år 2000 havde agenturet desuden iværksat en række andre projektaktiviteter og udgivet rapporter med titlerne "Work-Related Neck and Upper Limp Musculoskeletal Disorders", "Repetitive Strain Injuries in the Member States of the European Union: the results of an information request".

3.2. Temacentre

Siden 1998 har agenturets tematiske netværk og "focal points" ført tilsyn med projektmedarbejderes, temacentrenes og eksterne konsulenters arbejde med fire hoved-informationsprojekter: Overvågning af arbejdsmiljøet, arbejdsmiljøsystemer og -programmer, forskning i arbejdsmiljø og god arbejdsmiljøpraksis.

De fire temacentres aktiviteter omfatter bl.a.:

-forberedelse af rapport "Research on Work-related Stress"

-seminar og rapport "Future OSH Research Needs and Priorities"

-pilotprojekt "Changing World of work"

-retningslinjer for indsamling af data til information om god praksis, evaluering og præsentation på Internettet

-statusrapporter: "Stress på arbejdspladsen", "Erstatning af farlige stoffer", "Bevægeapparatlidelser".

Hovedresultaterne fra alle fire temacentre tager sigte på at præsentere struktureret information på Internettet om "Arbejdsmarkedsforskning", "God praksis - stress på arbejdspladsen", "God praksis - bevægeapparatlidelser", "God praksis - erstatning af farlige stoffer".

Kommende udgivelser i år 2000 vil bl.a. omfatte prioriterede områder inden for arbejdsmiljøforskning, arbejdsmiljøsituationen i EU, arbejdsmiljøkampagner, arbejdsmiljø og beskæftigelsesegnethed, samt arbejdsmiljø inden for indkøb og markedsføring.

Arbejdsmiljøagenturets websted har dog været det primære medium til formidling af information.

4. Formidling af arbejdsmiljøbudskabet

4.1. Arbejdsmiljøagenturets websted

Agenturets websted startede som et eksperiment i 1997, men har siden været igennem en betragtelig udvikling, og i de sidste tre måneder af 1999 blev webstedet lanceret via en kampagne i hele Europa med sloganet "http://osha.eu.int - dit link til arbejdsmiljøet".

Webstedet, som faktisk sammenkæder agenturets eget websted og hele 15 nationale websteder, som vedligeholdes af "focal points", kan nu tilbyde en enestående multinational og flersproget online-ressource både for mennesker, der beskæftiger sig professionelt med arbejdsmiljø og for almindeligt interesserede. Ud over at give et overblik over agenturets rolle, aktiviteter og udgivelser, gør en ny navigeringsstruktur det muligt for webstedets besøgende at få direkte adgang til information på europæisk og nationalt plan. EU-lovgivning dækkes på alle fællesskabssprogene, og næsten hver dag tilføjes yderligere indhold. Målet er at kunne tilbyde adgang til et helt leksikon af information om arbejdsmiljø.

Agenturet gør også øget brug af Internettet og andre former for elektronisk kommunikation i styringen af sine daglige aktiviteter. Agenturet og dets temacentre har arbejdet tæt sammen med agenturets internetkonsulenter om at udvikle nye programmer, som muliggør onlineudgivelse af forskellige typer information, og der er nu fremskredne planer for indførelse af en extranet-tjeneste for agenturets bestyrelse og netværkspartnere i år 2000. Der er også planer om at udvide internetaktiviteterne, så webstedet ud over EU-landene får deltagelse af USA, ansøgerlandene og EFTA-landene.

Ifølge internetstatistik er antallet af besøg på agenturets websted steget kraftigt siden introduktionskampagnen, og i februar 2000 lå tallet på 25 500 dagligt.

4.2. Profilering af agenturet blandt mennesker, der er beskæftiget med arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøagenturet har i samarbejde med EU's formandskaber arrangeret tre større årlige konferencer i Bilbao.

-"Good Safety and Health is Good Business" (1997)

-"The Changing World of Work" (1998)

-"Occupational Safety and Health and Employability" (1999)

Agenturet har udgivet mødeprotokollerne fra alle tre konferencer både på papir og på Internettet.

Derudover har agenturet taget yderligere skridt til at profilere sig blandt de grupper, som er beskæftiget med arbejdsmiljø. I den forbindelse er der udarbejdet en video, som præsenterer Arbejdsmiljøagenturet og forklarer dets rolle, der er udsendt en række målrettede pressemeddelelser, ligesom man har sikret sig, at agenturet er repræsenteret på større europæiske arbejdsmiljøkonferencer og -udstillinger. For eksempel tiltrak agenturets stand ved A+A International Safety and Health Fair and Congress i 1999 i Düsseldorf sig stor interesse blandt de 50 000 besøgende, hvilket også var tilfældet med agenturets workshop, som blev arrangeret i samarbejde med det tyske "focal point" ved samme lejlighed.

4.3. Dobbeltsporet tilgang til udgivelse

Arbejdsmiljøagenturets politik med hensyn til udgivelser er baseret på en dobbeltsporet tilgang, der integrerer traditionelle trykte udgaver og elektroniske udgaver.

Agenturet udgav den første udgave af sit nyhedsbrev i februar 1998 og lancerede i 1999 sit nye magasin med en specialudgave, der fokuserede på en costbenefitanalyse af arbejdsmiljø. Ligeledes i 1999 udgav det den første i en række af informationsrapporter om arbejdsmiljøforskning og introducerede en ny samling faktablade, som på 11 sprog omhandlede agenturets specifikke aktiviteter. Foreløbig er der udkommet faktablade om:

-Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur

-Det Europæiske Arbejdsmiljøagenturs websted

-arbejdsbetinget besvær i kroppens muskler og led i Europa

-forebyggelse af arbejdsbetinget besvær i kroppens muskler og led

-arbejdsbetinget besvær i nakke, skuldre og arme - sammendrag af Arbejdsmiljøagenturets rapport.

4.4. Medier og PR

Siden sin oprettelse har agenturet måttet tilfredsstille et stigende behov for information fra journalister, arbejdsmiljøorganisationer, virksomheder og offentligheden. Derudover har det, i samarbejde med netværket af nationale redaktører, gjort en proaktiv indsats for at udvikle sine relationer til medierne ved løbende at udsende pressemeddelelser og indkalde til pressekonferencer og ved at skabe opmærksomhed om konferencerne i Bilbao.

4.5. Europæiske kampagner - udbredelse af arbejdsmiljøbudskabet

Agenturet værdsætter Europa-Kommissionens beslutning om at overdrage ansvaret for at planlægge og organisere den næste "Europæiske Arbejdsmiljøuge", som vil finde sted i oktober 2000, til agenturet. Det giver agenturet og dets netværk en enestående mulighed for at udbrede arbejdsmiljøbudskabet til en endnu større modtagergruppe. Planlægningen af ugen begyndte i 1999, da bestyrelsen besluttede, at der i år 2000 skulle være fokus på forebyggelse af arbejdsbetinget besvær i kroppens muskler og led, især rygsmerter. Sloganet for ugen er "Læg ikke krop til hvad som helst". Plakater, foldere og faktablade bliver fremstillet på alle fællesskabssprogene og distribueret overalt i EU.

5. Administration

5.1. Overensstemmelse med EU-regler

På hvert af følgende områder har agenturet baseret sig på EU's grundlæggende juridiske og administrative bestemmelser og er dermed i overensstemmelse med de finansielle, personalemæssige og øvrige regler, der gælder for de europæiske institutioner.

5.2. Finanser og regnskab

Det budget, der er tildelt agenturet, har udviklet sig som vist i tabel 1.

Hvad finanser og regnskaber angår, er der taget følgende skridt:

-vedtagelse af finansielle regler, som implementerer agenturets finansforordning

-organisering af systemer til overvågning af regnskab og budget

-installering og implementering af SI2 (budgetregnskabssystem)

-opgørelse over agenturets samlede udstyr og inventar.

5.3. Personale

Det fornødne personale er blevet ansat (12 forskellige nationaliteter), og derudover er der etableret en egentlig personaleadministration (se tabel 2):

-rekruttering af 23 midlertidigt ansatte (A, B, C) i henhold til etableringsplanen og 9 lokalt ansatte ved en åben ansættelsesprocedure

-etablering af en grundlæggende struktur til håndtering af personalesager (personalemapper, lægetjeneste, efteruddannelsesmuligheder og fastlæggelse af rettigheder og pligter)

-vedtagelse af personaleregler i henhold til vedtægterne for agenturets ansatte

-oprettelse af et medarbejderudvalg og et arbejdsmiljøudvalg.

5.4. Informationsteknologi

Den vellykkede anvendelse af IT har været centreret om:

-etablering af et lokalt netværk (kabelføring, servere, hub, pc'er, printere og sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med disse) datakommunikationssystem og telefonsystem, samt agenturets websted og hosting af andre landes websteder. Indførelse af DB Oracle and SI2 and ADONIS-applikationer [5]

[5] ADONIS: Administration of Documents Normalised Information System.

-installation af multimedieanlæg i mødelokaler

-udvikling af visse intranet- og extranetfaciliteter.

5.5. Dokumentation

Agenturet har prioriteret udviklingen af følgende dokumentationssystemer, idet der er lagt vægt på grundliggende administrativ funktionalitet:

-organisering af biblioteks- og arkivsystemer

-indførelse af ADONIS.

5.6. Generelle tjenesteydelser

Etablering af passende kontorer på Gran Via nr. 33 i Bilbao var en stor opgave i etableringsfasen. Siden er der udviklet en række generelle tjenesteydelser:

-tilrettelæggelse af agenturets logistik (udfærdigelse af og tilsyn med ca. 50 servicekontrakter)

-organisering af licitationer for at dække agenturets behov for arbejdskraft og tjenesteydelser (både i forbindelse med den almindelige administration og i forbindelse med implementeringen af agenturets arbejdsprogram). Det har medført oprettelse af agenturets eget ACPC [6]. En almindelig indkaldelse af interessetilkendegivelser er blevet offentliggjort i De Europæiske Fællesskabers Tidende for at få en omfattende liste over potentielle kontrahenter. Det har hovedsageligt gjort det muligt at iværksætte indkaldelse af tilbud og at udvælge kontrahenter til følgende tjenesteydelser:

[6] Advisory Committee on Procurement and Contracts (rådgivende udvalg for indkøb og aftaler).

-sikkerhed, rekrutteringsfirma til ansættelse af midlertidigt personale, lægetjeneste, rejsebureau, opmagasinering, rengøring, vedligeholdelse af bygningen, anskaffelse af IT- og kontorudstyrslicenser og vedligeholdelse, omstillingsbord, forsikring.

5.7. Ledelse

Agenturet udvikler sit ledelseskoncept med fokus på:

-projektledelse og teamwork

-værdibaseret ledelse

-service og kvalitet

-kontrakter og projektbeskrivelser for hver opgave

-medarbejderevaluering og -udvikling.

5.8. Evaluering

I overensstemmelse med bestyrelsens beslutning, som blev truffet på foranledning af Europa-Kommissionen, har Arbejdsmiljøagenturet iværksat en ekstern evaluering af sine resultater. Evalueringen vil vurdere agenturets resultater i forhold til dets forordning og arbejdsprogrammer. Som supplement til denne evaluering vil der også blive iværksat en undersøgelse af mere langsigtede elementer, således at agenturets kommunikationsstrategi kan tages op til revision.

Tabel 1

AGENTURETS BUDGET 1996-1999

>TABELPOSITION>

Tabel 2

PERSONALE 1996 to 2000 [7]

[7] 1996-1999: Situationen ultimo december 2000: Situationen ultimo marts.

>TABELPOSITION>

LISTE OVER AGENTURETS PUBLIKATIONER 1997-2000

Annual Report 96 (indeholder et resumé af arbejdsprogrammet for 1997) (EN/FR/DE/ES) Cat. No. AS-05-97-656(EN-ES-FR-DE)-C

Annual Report 97 (indeholder rullende arbejdsprogram for den fireårige periode 1998-2001 og et resumé af arbejdsprogrammet for 1998) (EN/FR/DE/ES) Cat. Nº AS-15-98-003-(ES-DE-EN-FR)-C

Annual Report 98 (indeholder resumé af arbejdsprogrammet for 1999) (EN/FR/DE/ES) Cat. Nº AS-22-99-434(EN-DE-FR-ES)-C

European Agency Newsletter

NEWS 1 - EN/FR/DE/ES - Cat. No. AS-AA-98-001(EN-ES-FR-DE)-C.

NEWS 2 - EN/FR/DE/ES - Cat. No. AS-AA-98-002(EN-ES-FR-DE)-C.

NEWS 3 - EN/FR/DE/ES - Cat. No. AS-AA-98-003(EN-ES-FR-DE)-C.

NEWS 4 - EN/FR/DE/ES - Cat. No. AS-AA-99-004(EN-ES-FR-DE)-C.

"Economic Impact of Occupational Safety and Health in the Member States of the European Union" report (EN/FR/DE/ES/PT/SV//NL/FI/EL) - Cat- Nº AS-11-97-689-(ES-DE-EL-EN-FR-IT-NL-PT-FI-SV)-C

"Priorities and Strategies in occupational safety and health Policy in the Member States of the European Union" report (EN/FR/DE/ES/PT/IT/NL/EL) - Cat.nºAS-09-97-470-(ES-DE-EL-EN-FR-IT-NL-PT)-C

"Work-Related Neck and Upper Limb Musculoskeletal Disorders" report (EN) - Cat. Nº AS-24-99-712-EN-C

"Repetitive Strain Injures in the Member States of the European Union: The results of an information request" report (EN) - Cat. Nº AS-24-99-704-EN-C

European Agency Brochure -"Building the Links" (EN/FR/DE/ES/PT)

Agency Facts - Information om Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur (EN/FR/DE/ES/PT/DA/IT/NL/SV/FI/EL)

Agency Facts - Det Europæiske Arbejdsmiljøagenturs websted (EN/FR/DE/ES/PT/DA/IT/NL/SV/FI/EL)

Agency Facts - Arbejdsbetinget besvær i kroppens muskler og led i Europa (EN/FR/DE/ES/PT/DA/IT/NL/SV/FI/EL)

Agency Facts - Forebyggelse af arbejdsbetinget besvær i kroppens muskler og led (EN/FR/DE/ES/PT/DA/IT/NL/SV/FI/EL)

Agency Facts - Arbejdsbetinget besvær i nakke, skuldre og arme: sammendrag af Arbejdsmiljøagenturets rapport (EN/FR/DE/ES/PT/DA/IT/NL/SV/FI/EL) - Cat. No AS-24-99-712 EN-C

European Agency Magazine 1 - A question of costs and benefits- (EN/FR/DE/ES) - Cat. NºAS-25-99-617-(EN-FR-DE-ES)-C

Good Safety and Health - Good Business for Europe - Mødeprotokol fra konference - Konference afholdt 15. september 1997 - originalsprog samt engelsk fuldtekst

The Changing World of Work - Mødeprotokol fra konference Konference afholdt 19.-21. oktober 1998 - originalsprog samt engelsk fuldtekst Cat. Nº AS-23-99-580-EN-C

"Safety and Health and Employability" - Mødeprotokol fra konference Konference afholdt 27.-29. september 1999 - originalsprog samt engelsk fuldtekst Cat-Nº TE-27-00-823-EN-C

*"Læg ikke krop til hvad som helst" - Informationsfolder, postkort, plakater (EN/FR/DE/ES/PT/DA/IT/NL/SV/FI/EL) til Den Europæiske Arbejdsmiljøuge - oktober 2000. Cat. No TE-28-00-898 EN-P

"Your link to Safety and Health at Work" - Video om Arbejdsmiljøagenturet med særlig fokus på agenturets websted. Spilletid: 8 min. Originalsprog EN, men også indtalt på FR/DE/ES/PT/DA/IT/NL/SV/FI/EL.

Ud over videoen blev der produceret PR-produkter på alle de officielle sprog, bl.a. plakater, musemåtter, foldere, post-it-sedler, kuglepenne og bordduge. Disse produkter var en del af en særlig introduktionskampagne for agenturets websted, som fandt sted i alle medlemsstaterne fra september til december 1999.

Top