EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52010DC0221

Raport al Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind dezvoltarea sistemului de informaţii Schengen din a doua generaţie (SIS II) - Raport privind progresele înregistrate Iulie 2009 - decembrie 2009

/* COM/2010/0221 final */

52010DC0221

Raport al Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind dezvoltarea sistemului de informaţii Schengen din a doua generaţie (SIS II) - Raport privind progresele înregistrate Iulie 2009 - decembrie 2009 /* COM/2010/0221 final */


[pic] | COMISIA EUROPEANĂ |

Bruxelles, 6.5.2010

COM(2010)221 final

RAPORT AL COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIU

PRIVIND DEZVOLTAREA SISTEMULUI DE INFORMAȚII SCHENGEN DIN A DOUA GENERAȚIE (SIS II)

Raport privind progresele înregistrate

Iulie 2009 - decembrie 2009

CUPRINS

1. Introducere 3

2. Stadiul proiectului 3

2.1. Progrese înregistrate în perioada analizată 3

2.1.1. Imagine de ansamblu 3

2.2. Pregătiri pentru testarea etapei de referință 4

2.3. Pregătiri pentru o soluție tehnică alternativă 4

2.4. Pregătiri pentru intrarea în funcțiune 4

2.5. Pregătiri pentru migrare 5

2.5.1. Instrumentele juridice privind migrarea 5

2.6. Rețeaua SIS II 6

2.7. Gestionarea operațională 6

2.8. Securitatea și protecția datelor 6

3. Gestionarea 7

3.1. Implicații financiare 7

3.2. Gestionarea proiectului 8

3.2.1. Consiliul pentru gestionarea programului global (GPMB) 8

3.2.2. Comitetul SISVIS (SIS II) 8

3.2.3. Planificarea și coordonarea la nivel național 8

3.2.4. Consiliu 9

3.2.5. Parlamentul European 9

4. Prioritățile următoarei perioade de raportare 9

5. Concluzii 9

1. INTRODUCERE

Prezentul raport privind progresele înregistrate descrie activitatea desfășurată în al doilea semestru al anului 2009 în ceea ce privește dezvoltarea Sistemului de Informații Schengen din a doua generație (SIS II) și migrarea de la SIS 1+ la SIS II. Acesta este prezentat Consiliului și Parlamentului European, în conformitate cu articolul 18 din Regulamentul (CE) nr. 1104/2008 al Consiliului și cu Decizia 2008/839/JAI a Consiliului privind migrarea de la Sistemul de Informații Schengen (SIS 1+) la SIS II. De asemenea, prezentul raport descrie stadiul testelor.

2. STADIUL PROIECTULUI

2.1. Progrese înregistrate în perioada analizată

2.1.1. Imagine de ansamblu

Această perioadă s-a caracterizat, în principal, prin punerea în aplicare a orientărilor prezentate în concluziile Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 4-5 iunie și, respectiv, din 30 noiembrie 2009.

La 4-5 iunie, Consiliul a concluzionat că dezvoltarea SIS II de către principalul contractant pentru dezvoltare ar continua pe baza actualului proiect SIS II și că o soluție tehnică alternativă pentru finalizarea SIS II (denumită „SIS 1+RE”) ar fi menținută ca plan de urgență, atât cât va fi necesar pentru a susține proiectul. De asemenea, Consiliul a convenit asupra a două etape de referință ale proiectului, care detaliază aspectele tehnice ale condițiilor și criteriilor de ieșire ce ar trebui îndeplinite pentru a se continua actualul proiect SIS II. Obiectivul acestor etape de referință ar fi de a demonstra stabilitatea, fiabilitatea și performanța SIS II central, precum și funcționarea corespunzătoare a principalelor funcționalități, cum ar fi consecvența datelor și transferul fiabil de mesaje, ulterior fazelor semnificative și importante de dezvoltare a proiectului SIS II. Testele aferente ar începe de îndată ce Comisia și statele membre se declară pregătite și funcția de suport tehnic din Strasbourg (C.SIS) confirmă că instrumentele de testare a SIS 1+ îndeplineau cerințele și erau funcționale.

Prima etapă de referință a fost programată după efectuarea testelor de performanță ale sistemului, prevăzute pentru al patrulea trimestru al anului 2009. Cu toate acestea, Consiliul din 30 noiembrie a concluzionat că termenul-limită pentru finalizarea testului primei etape de referință ar fi 29 ianuarie 2010, cel târziu. În funcție de rezultatele testului primei etape de referință, Consiliul ar avea la dispoziție o perioadă de reflecție de două luni, cu începere de la 30 ianuarie 2010, pentru a evalua implicațiile testului.

În strânsă cooperare cu statele membre, Comisia a pus în aplicare elementele necesare pentru a urma direcția stabilită în concluziile Consiliului. Prin urmare, activitatea a vizat trei mari axe:

- pregătiri pentru testarea etapei de referință;

- pregătiri pentru un scenariu tehnic alternativ;

- pregătiri pentru intrarea în funcțiune.

2.2. Pregătiri pentru testarea etapei de referință

Au început pregătirile tehnice pentru testele primei din cele două etape de referință, cu scopul de a verifica soliditatea bazelor sistemului. Pregătirile tehnice au vizat, în special, să asigure că toate condițiile prealabile pentru efectuarea acestui test au fost îndeplinite (conformitatea sistemelor naționale care ar urma să participe la test, generarea datelor testului, validarea instrumentelor de testare, adaptarea la parametrii sistemului central și descrierea detaliată a testului). La sfârșitul anului 2009, unsprezece state membre erau pregătite, iar instrumentele de testare a SIS 1+ îndeplineau cerințele și erau funcționale.

De asemenea, în luna iunie, Consiliul a invitat Comisia să asigure că etapele de referință vor fi incluse în rezultatele prevăzute în contractul privind actualul proiect SIS II și să ajungă la o înțelegere cu contractanții cu privire la faptul că nerespectarea acestor etape de referință va conduce la anularea contractelor existente. Modificarea respectivă a contractului cu privire la prima etapă de referință a fost semnată de către părți la 13 octombrie. În special, această modificare a încorporat o dispoziție conform căreia Comisia ar avea dreptul de a denunța contractul, cu efect imediat, în cazul în care Consiliul ar considera că testul SIS II al primei etape de referință nu a fost trecut.

2.3. Pregătiri pentru o soluție tehnică alternativă

Au început negocieri de tatonare cu autoritățile franceze în scopul pregătirii terenului pentru o eventuală trecere la un scenariu tehnic alternativ privind punerea în aplicare a funcționalităților SIS II, în cazul în care s-ar aprecia că una din etapele de referință a eșuat.

Un element-cheie al oricărei delegări către Franța ar fi adoptarea de propuneri legislative de modificare a instrumentelor de migrare (propunere de regulament[1] și o propunere ulterioară de încorporare a aspectelor reglementate anterior de decizia luată în cadrul celui de-al treilea pilon - a se vedea secțiunea 2.5.1.).

2.4. Pregătiri pentru intrarea în funcțiune

În urma revizuirii complete a arhitecturii, efectuată în perioada martie-aprilie 2009 de către un consultant specialist în domeniul informatic, experții în materie de SIS II au ajuns la un larg consens referitor la faptul că arhitectura SIS II nu avea deficiențe majore. Cu toate acestea, în ceea ce privește conceperea și punerea în aplicare, s-au formulat mai multe recomandări pentru îmbunătățirea anumitor aspecte ale sistemului, cum ar fi performanța, scalabilitatea software și o întreținere ușoară. S-a apreciat că arhitectura mesajelor operaționale era excesiv de complexă și că aceasta putea fi simplificată. Perioada de analiză și remediere, subliniată în raportul precedent, a identificat mai multe domenii în care sistemul necesita îmbunătățiri.

În paralel cu pregătirile pentru testul primei etape de referință, Comisia, experții statelor membre și contractanții au evaluat împreună cerințele tehnice pentru livrarea finală a versiunii software care ar fi utilizată într-un sistem în timp real ( „live” system ). Această activitate a fost îndeplinită prin intermediul unor studii, ateliere, prototipuri („validări de concept”) și discuții în cadrul Consiliul pentru gestionarea programului global (GPMB)[2]. Acesta din urmă a fost instituit de către Comisie pentru a garanta o mai bună gestionare și coordonare a proiectului SIS II și a activităților conexe, inclusiv asigurarea coerenței în dezvoltarea sistemelor centrale și naționale.

Comisia, în colaborare cu statele membre și cu principalul contractant pentru dezvoltare, a lansat mai multe inițiative, în vederea producerii de specificații consolidate pentru sistem. Domeniile specifice investigate în profunzime au fost:

- simplificarea modului în care sunt „descărcate” volume mari de date (de exemplu, atunci când un stat membru ar putea avea nevoie să recreeze o copie a bazei de date centrale la nivel național);

- simplificarea proceselor de consecvență a datelor;

- restructurarea formatului mesajului;

- raționalizarea funcțiilor pentru crearea, actualizarea și ștergerea înregistrărilor în momentul în care acestea ar fi introduse în sistemul central, astfel încât procesele să se desfășoare în paralel și, în consecință, mai rapid;

- armonizarea proceselor și a procedurilor de gestionare a diferitelor versiuni ale sistemului.

În decembrie 2009, principalul contractant pentru dezvoltare a prezentat patru proiecte de cărți albe privind ultimele patru elemente din lista de mai sus. Pentru ca această activitate să poate fi finalizată, ar fi necesare discuții suplimentare cu statele membre cu privire la anumite cerințe nefuncționale.

În plus, evoluția utilizării SIS de către statele membre a dus la creșterea semnificativă a numărului de alerte în cadrul sistemului. De la 22 de milioane de alerte prevăzute inițial, ultimele estimări preconizează 73 de milioane de alerte în viitorul previzibil. Luând în considerare ancheta suplimentară de măsurare a volumului transferurilor efectuate în perioada iunie-septembrie, ar fi necesar ca, în continuare, Comisia să colaboreze cu experții statelor membre în ceea ce privește această evoluție importantă a cerințelor care trebuie îndeplinite de orice soluție tehnică.

2.5. Pregătiri pentru migrare

2.5.1. Instrumentele juridice privind migrarea

Regulamentul Consiliului[3] și decizia Consiliului[4] care reglementează migrarea de la SIS 1+ la SIS II (instrumentele privind migrarea) stabilesc sarcinile și responsabilitățile Comisiei și ale statelor membre în ceea ce privește pregătirea acestei migrări, inclusiv dezvoltarea în continuare a SIS II și testarea acestuia. Întrucât data de 30 iunie 2010 a fost stabilită ca dată de expirare a instrumentelor juridice în vigoare, Comisia a prezentat propuneri de modificare a acestora, în special în vederea prelungirii termenului pentru transferarea datelor de la SIS 1+ la SIS II.

În timp ce negocierile privind o propunere legislativă de regulament[5] au continuat, propunerea de modificare a deciziei Consiliului luată în cadrul celui de-al treilea pilon a devenit caducă, odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona. În 2010, Comisia intenționează să prezinte o propunere în forma procedurală adecvată.

Împreună, aceste propuneri vizează, de asemenea, înființarea oficială a unui organism de coordonare format din experți tehnici pentru gestionarea ulterioară a dezvoltării globale a SIS II, astfel cum a solicitat Consiliul JAI din 4-5 iunie 2009, și asigurarea flexibilității juridice pentru un scenariu tehnic alternativ, în conformitate cu abordarea Consiliului privind menținerea unui plan de urgență pentru proiect.

2.6. Rețeaua SIS II

Proiectul SIS II include furnizarea unei rețele extinse de comunicații, care răspunde cerințelor de disponibilitate, securitate, acoperire geografică și nivel de deservire, pentru a permite comunicarea între sistemele naționale și centrale.

Reprezentanți ai Autorității Europene pentru Protecția Datelor (AEPD) au efectuat o inspecție la Centrul de operare a serviciilor (SOC) din Bratislava. Inspecția a evidențiat că, dintr-o perspectivă globală, situația este satisfăcătoare. Este probabil ca AEPD să prezinte unele recomandări pentru a îmbunătăți și mai mult securitatea în Centrul de operare a serviciilor (SOC), precum și pentru a asigura o mai mare conformitate cu dispozițiile în materie de protecție a datelor, de exemplu, prin declararea utilizării sistemelor de supraveghere video.

Statele membre au participat la un atelier privind garanții suplimentare de securitate a sistemului. Statele membre vor fi consultate în continuare în această problemă prin intermediul unui chestionar pentru a identifica acțiunile-cheie care trebuie luate în considerare.

2.7. Gestionarea operațională

Formarea personalului recrutat în Strasbourg pentru operarea sistemului este pe punctul de a se încheia. A fost lansat planul „tranziția către punerea în funcțiune” a Sistemului de Corespondențe Biometrice și, practic, în prezent, personalul de la Strasbourg este pregătit să opereze Sistemul de Corespondențe Biometrice.

În cadrul organismelor pregătitoare ale Consiliului și în Parlament se desfășoară negocieri privind propunerile legislative de înființare a unei agenții pentru gestionarea operațională pe termen lung a sistemelor informatice de mari dimensiuni în spațiul de libertate, securitate și justiție, inclusiv SIS II.

2.8. Securitatea și protecția datelor

În plus față de chestiunea de securitate a rețelei menționată la secțiunea 2.6 de mai sus, au continuat să aibă loc în mod periodic reuniuni bilaterale între reprezentanți ai AEPD și serviciile Comisiei pentru a se discuta aspecte în materie de securitate și protecție a datelor referitoare la SIS II. La 1 decembrie 2009, reprezentanți ai AEPD au efectuat o misiune de anchetă la sediul SIS II central din Strasbourg. Vizita s-a axat, în special, pe securitatea fizică.

3. GESTIONAREA

3.1. Implicații financiare

Până la sfârșitul perioadei de raportare, angajamentele bugetare totale asumate de Comisie pentru proiectul SIS II se ridicau la aproximativ 81,6 milioane de euro. Contractele corespunzătoare includ studii de fezabilitate, dezvoltarea SIS II central, asistență și asigurarea calității, rețeaua SIS II, pregătirea pentru gestionarea operațională în Strasbourg, securitate, pregătiri în materie de date biometrice și comunicare.

Din această sumă, aproximativ 50,2 milioane de euro au fost efectiv la sfârșitul lunii decembrie 2009. Principalele posturi de cheltuieli au fost dezvoltarea (24,3 milioane de euro), rețeaua (14,6 milioane de euro) și asistență și asigurarea calității (6,3 milioane de euro).

Executarea bugetului |

Din 2002 până în decembrie 2009 | Din iulie până în decembrie 2009 |

Angajamente | Plăți | Angajamente | Plăți |

Dezvoltare | 37 458 059 | 24 260 603 | 1 530 908 | 1 812 342 |

Asistență și asigurarea calității | 8 500 034 | 6 291 933 | 839 586 | 1 636 532 |

Rețea | 26 954 673 | 14 599 264 | 5 652 772 | 4 230 655 |

Pregătirea gestionării operaționale | 6 083 613 | 3 818 929 | 1 136 768 | 1 336 466 |

Securitate | 869 275 | 143 909 | 0 | 24 889 |

Studii | 919 831 | 895 095 | 0 | 0 |

Altele | 834 483 | 160 778 | 0 | 64 253 |

TOTAL: | 81 619 969 | 50 170 511 | 9 160 034 | 9 105 137 |

Pe durata perioadei analizate în prezentul raport:

- aproximativ 9,1 milioane de euro au fost plătite, în principal pentru rețea (4,2 milioane de euro) și costuri curente lunare;

- aproximativ 9,2 milioane de euro au fost angajate (și anume 34% din creditele totale alocate pentru activități în materie de SIS II în bugetul general pe 2009 au fost angajate la sfârșitul anului). Această cifră sub nivelul previziunilor evidențiază faptul că solicitarea de noi servicii și produse a fost amânată până la rezolvarea problemelor tehnice întâmpinate în etapa de dezvoltare și până la adoptarea, de către Consiliu, de noi orientări pentru proiect.

- Eșecul testului operațional al sistemului (OST) din decembrie 2008 a avut drept consecință plata unor penalități în valoare de 390 000 de euro.

3.2. Gestionarea proiectului

3.2.1. Consiliul pentru gestionarea programului global (GPMB)

Pentru a se asigura implicarea optimă a statelor membre, întrucât proiectul a intrat într-o nouă fază, în ianuarie 2009 s-a introdus o abordare de gestionare a programului global SIS II, astfel cum a fost recunoscut de Consiliul din 26-27 februarie. Consiliul din 4-5 iunie a invitat Comisia să valorifice experiența și învățămintele dobândite datorită acestei structuri de gestionare și să o dezvolte în continuare. Aceste schimbări în ceea ce privește gestionarea au fost consolidate în propunerea legislativă privind un regulament de modificare a instrumentelor de migrare.

GPMB s-a reunit de 22 de ori pe durata perioadei analizate în prezentul raport. Acest consiliu a contribuit în mod pozitiv la gestionarea programului și a asigurat implicarea în mai mare măsură a statelor membre.

3.2.2. Comitetul SISVIS (SIS II)

În dezvoltarea SIS II, Comisia este asistată de Comitetul SISVIS. În perioada iulie – decembrie 2009 au avut loc cinci reuniuni ale acestui comitet privind aspecte referitoare la SIS II.

În afara reuniunilor periodice ale Comitetului SISVIS, sunt organizate grupuri de lucru ale comitetului și ateliere, la care participă experți ai statelor membre, pentru a se discuta aspecte tehnice detaliate. În general, aceste reuniuni se concentrează asupra aspectelor referitoare la rezultatele specifice aferente proiectului:

- „Grupul consultativ privind testele” (TAG) oferă Comitetului SISVIS un punct de vedere referitor la organizarea, punerea în aplicare și interpretarea testelor. Acest grup s-a reunit de 23 de ori pe durata perioadei analizate în prezentul raport;

- „Comitetul de gestionare a modificărilor” (CMB) oferă consultanță cu privire la clasificarea, calificarea și impactul potențial al corectării problemelor semnalate. Acest grup de lucru care prezintă, de asemenea, rapoarte Comitetului SISVIS s-a reunit de cinci ori pe durata perioadei analizate în prezentul raport;

- trei ateliere privind migrarea la SIS II au avut loc de la prezentarea concluziilor Grupului pentru migrare, pentru a consilia Comitetul SISVIS și pentru a continua activitățile pe această temă fundamentală.

3.2.3. Planificarea și coordonarea la nivel național

În cadrul Comitetului SISVIS s-a organizat un grup de lucru format din administratorii de proiecte naționale (NPM) ale statelor membre și ale utilizatorilor. Scopul acestor reuniuni ale administratorilor de proiecte naționale este de a analiza aspecte detaliate privind planificarea, riscurile și activitățile, atât la nivel de proiect central, cât și național. Pe durata perioadei analizate în prezentul raport au avut loc patru reuniuni ale administratorilor de proiecte naționale.

3.2.4. Consiliu

Comisia participă la reuniunile organismelor pregătitoare ale Consiliului responsabile cu Sistemul de Informații Schengen și la fiecare sesiune a Consiliului de Miniștri pe a cărui ordine de zi se află SIS II. Cu aceste ocazii, Comisia a prezentat rapoarte verbale privind stadiul proiectului SIS II, riscurile asociate și următorii pași avuți în vedere.

3.2.5. Parlamentul European

Toate evoluțiile importante ale dosarului SIS II au fost comunicate printr-o scrisoare a vicepreședintelui Barrot adresată președintelui Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne și principalilor raportori. Pe durata perioadei analizate în prezentul raport au fost trimise patru astfel de scrisori.

Membrii Parlamentului European au fost informați de vicepreședintele Barrot personal, de fiecare dată când în cadrul reuniunilor Consiliului au avut loc dezbateri consacrate SIS II. Pe durata perioadei analizate în prezentul raport, s-a discutat despre SIS II în cadrul a două reuniuni ale Consiliul JAI.

De asemenea, Comisia a participat la toate ședințele de plen și la toate reuniunile comisiei pentru a rezolva în mod direct aspecte conexe SIS II: în total, patru reuniuni, plus reuniunea la care au participat vicepreședintele Barrot și coordonatorii grupurilor politice ale Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne.

De asemenea, Comisia a participat la sesiunea parlamentară și a luat notă în mod corespunzător de rezoluția Parlamentului European din 22 octombrie 2009 referitoare la progresele la nivelul Sistemului de Informații Schengen II și la nivelul Sistemului de Informații privind Vizele. Ulterior, vicepreședintele a adresat o scrisoare președintelui Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne.

În cele din urmă, Comisia a răspuns întrebărilor parlamentare, în număr de patru, referitoare la SIS II.

4. PRIORITățILE URMăTOAREI PERIOADE DE RAPORTARE

- testarea etapei de referință;

- punerea la dispoziția Consiliului a informațiilor de care acesta are nevoie în perioada de reflecție de două luni, în cazul în care rezultatele testelor etapei de referință sunt nesatisfăcătoare;

- pregătiri pentru o soluție tehnică alternativă, în cazul în care Consiliul invită Comisia să stopeze actualul proiect SIS II;

- pregătiri pentru intrarea în funcțiune.

5. CONCLUZII

Pe durata perioadei analizate în prezentul raport s-a pus accentul pe activități conforme orientărilor prezentate în concluziile Consiliului Justiție și Afaceri Interne din iunie și, respectiv, noiembrie 2009.

Comisia a convenit cu celelalte părți interesate că testele etapei de referință solicitate de Consiliu în luna iunie ar furniza informații cu privire la stabilitatea, fiabilitatea și performanța sistemului central. Rezultatele acestor teste ar constitui un element important în cadrul discuțiilor cu privire la orientarea viitoare a SIS II.

Comisia a lucrat în parteneriat strâns cu statele membre pentru a pune în aplicare concluziile menționate mai sus și a informat Parlamentul European cu privire la evoluții. În special, Comisia a asigurat că elementele juridice, tehnice, organizatorice și contractuale au fost integral puse în aplicare pentru a permite principalului contractant pentru dezvoltare să efectueze testul primei etape de referință în condiții favorabile. În conformitate cu orientările Consiliului din iunie, Comisia a inclus prima etapă de referință în principalul contract pentru dezvoltare.

În cadrul reuniunii sale din 30 noiembrie, Consiliul a stabilit data de 29 ianuarie 2010 ca termen pentru finalizarea testului primei etape de referință. Un număr suficient de state membre au putut să demonstreze că îndeplinesc condițiile necesare pentru a participa la acest test.

În cazul în care testul primei etape de referință eșuează, Comisia a fost de acord să sprijine Consiliul în procesul de reflecție al acestuia cu privire la orientarea viitoare a SIS II, furnizându-i, în scris, informațiile financiare și bugetare necesare.

Au început negocieri de tatonare cu autoritățile franceze cu privire la o eventuală decizie a Comisiei de a întrerupe actualul proiect SIS II și de a trece la punerea în aplicare a funcționalităților SIS II pe baza unui scenariu tehnic alternativ, în cazul în care Consiliul ar aprecia că una dintre etapele de referință a eșuat.

În plus, pe durata perioadei analizate în prezentul raport, Comisia a organizat împreună cu experții statelor membre activitatea necesară în vederea analizării în profunzime a specificațiilor tehnice ale SIS II, pentru a putea orienta deciziile viitoare.

Anexa I

Reuniunile Comitetului SISVIS (SIS II) și ale grupurilor de lucru

a) Reuniuni care au avut loc pe durata perioadei de raportare

IULIE 2009 |

8, 13, 29 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

15 | Comitetul de gestionare a modificărilor /Atelier privind migrarea |

14 | Reuniunea „administratorilor de proiecte naționale” |

14 | Comitetul SISVIS (SIS II tehnic) |

2, 9, 16, 31 | Grupul consultativ privind testele |

AUGUST 2009 |

12, 19, 26 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

6, 20, 28 | Grupul consultativ privind testele |

26 | Comitetul de gestionare a modificărilor /Atelier privind migrarea |

SEPTEMBRIE 2009 |

2, 9, 16, 22 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

15 | Comitetul SISVIS (SIS II tehnic) |

3, 10, 17, 24 | Grupul consultativ privind testele |

OCTOMBRIE 2009 |

1 | Comitetul de gestionare a modificărilor |

20 | Reuniunea „administratorilor de proiecte naționale” |

20 | Comitetul SISVIS (SIS II tehnic) |

27 | Comitetul SIS VIS (SIRENE) |

1, 8, 15, 22, 29 | Grupul consultativ privind testele |

6, 13, 21, 28 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

NOIEMBRIE 2009 |

3, 11, 18, 24 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

25 | Reuniunea „administratorilor de proiecte naționale” |

25 | Comitetul SISVIS (SIS II tehnic) |

3 | Comitetul de gestionare a modificărilor /Atelier privind migrarea |

5, 12, 19, 26 | Grupul consultativ privind testele |

DECEMBRIE 2009 |

1, 9, 15, | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

16 | Reuniunea „administratorilor de proiecte naționale” |

16 | Comitetul SISVIS (SIS II tehnic) |

10 | Atelier privind migrarea / Comitetul de gestionare a modificărilor |

3, 10, 17 | Grupul consultativ privind testele |

b) Reuniuni planificate pentru viitoarea perioadă de raportare

IANUARIE 2010 |

20 | Reuniunea „administratorilor de proiecte naționale” |

20 | Comitetul SISVIS (SIS II tehnic) |

14 | Comitetul de gestionare a modificărilor /Atelier privind migrarea |

6, 13, 20, 27 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

7, 14, 21, 28 | Grupul consultativ privind testele |

FEBRUARIE 2010 |

3, 10, 17, 24 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

24 | Reuniunea „administratorilor de proiecte naționale” |

18 | Comitetul de gestionare a modificărilor /Atelier privind migrarea |

24 | Comitetul SISVIS (SIS II tehnic) |

20 | Comitetul SISVIS (SIRENE) |

4, 11, 18, 25 | Grupul consultativ privind testele |

MARTIE 2010 |

3, 10, 17, 24, 31 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

24 | Reuniunea „administratorilor de proiecte naționale” |

24 | Comitetul SISVIS (SIS II tehnic) |

18 | Atelier privind migrarea / Comitetul de gestionare a modificărilor |

4, 11, 18, 25 | Grupul consultativ privind testele |

APRILIE 2010 |

7, 14, 21, 28 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

24 | Reuniunea „administratorilor de proiecte naționale” / Comitetul SISVIS (SIS II tehnic) |

15 | Comitetul de gestionare a modificărilor /Atelier privind migrarea |

8, 15, 22, 29 | Grupul consultativ privind testele |

MAI 2010 |

5, 12, 19, 26 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

26 | Comitetul SISVIS (SIS II tehnic) |

26 | Reuniunea „administratorilor de proiecte naționale” |

7, 21, 28 | Grupul consultativ privind testele |

20 | Atelier privind migrarea / Comitetul de gestionare a modificărilor |

IUNIE 2010 |

2, 9, 16, 30 | Consiliul pentru gestionarea programului global SIS II |

17 | Comitetul de gestionare a modificărilor /Atelier privind migrarea |

23 | Reuniunea „administratorilor de proiecte naționale” |

4, 11, 18, 25 | Grupul consultativ privind testele |

[1] Propunere de regulament al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1104/2008 privind migrarea de la Sistemul de Informații Schengen (SIS 1+) la Sistemul de Informații Schengen din a doua generație (SIS II, primul pilon, COM/2009/508 final).

[2] A se vedea secțiunea 3.2.1.

[3] Regulamentul (CE) nr. 1104/2008 al Consiliului din 24 octombrie 2008 privind migrarea de la Sistemul de Informații Schengen (SIS 1+) la Sistemul de Informații Schengen din a doua generație (SIS II), JO L 299, 8.11.2008, p. 1.

[4] Decizia 2008/839/JAI a Consiliului din 24 octombrie 2008 privind migrarea de la Sistemul de Informații Schengen (SIS 1+) la Sistemul de Informații Schengen din a doua generație (SIS II), JO L 299, 8.11.2008. p. 43.

[5] Propunere de regulament al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1104/2008 privind migrarea de la Sistemul de Informații Schengen (SIS 1+) la Sistemul de Informații Schengen din a doua generație (SIS II, primul pilon, COM/2009/508 final).

Top