EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32002R0407

Rådets forordning (EF) nr. 407/2002 af 28. februar 2002 om visse gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 2725/2000 om oprettelse af "Eurodac" til sammenligning af fingeraftryk med henblik på en effektiv anvendelse af Dublin-konventionen

OJ L 62, 5.3.2002, p. 1–5 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)
Special edition in Czech: Chapter 19 Volume 004 P. 192 - 196
Special edition in Estonian: Chapter 19 Volume 004 P. 193 - 197
Special edition in Latvian: Chapter 19 Volume 004 P. 192 - 196
Special edition in Lithuanian: Chapter 19 Volume 004 P. 192 - 196
Special edition in Hungarian Chapter 19 Volume 004 P. 192 - 196
Special edition in Maltese: Chapter 19 Volume 004 P. 192 - 196
Special edition in Polish: Chapter 19 Volume 004 P. 192 - 196
Special edition in Slovak: Chapter 19 Volume 004 P. 192 - 196
Special edition in Slovene: Chapter 19 Volume 004 P. 192 - 196
Special edition in Bulgarian: Chapter 19 Volume 003 P. 208 - 212
Special edition in Romanian: Chapter 19 Volume 003 P. 208 - 212
Special edition in Croatian: Chapter 19 Volume 009 P. 202 - 206

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 19/07/2015; ophævet ved 32013R0603

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2002/407/oj

32002R0407

Rådets forordning (EF) nr. 407/2002 af 28. februar 2002 om visse gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 2725/2000 om oprettelse af "Eurodac" til sammenligning af fingeraftryk med henblik på en effektiv anvendelse af Dublin-konventionen

EF-Tidende nr. L 062 af 05/03/2002 s. 0001 - 0005


Rådets forordning (EF) nr. 407/2002

af 28. februar 2002

om visse gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 2725/2000 om oprettelse af "Eurodac" til sammenligning af fingeraftryk med henblik på en effektiv anvendelse af Dublin-konventionen

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR -

under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 2725/2000 af 11. december 2000 om oprettelse af "Eurodac" til sammenligning af fingeraftryk med henblik på en effektiv anvendelse af Dublin-konventionen(1), i det følgende benævnt "Eurodac-forordningen", særlig artikel 22, stk. 1, og

ud fra følgende betragtninger:

(1) Artikel 22, stk. 1, i Eurodac-forordningen bestemmer, at Rådet skal vedtage de gennemførelsesbestemmelser, der er nødvendige for at fastlægge den i Eurodac-forordningens artikel 4, stk. 7, omhandlede procedure og den i samme forordnings artikel 12, stk. 1, omhandlede procedure for blokering af oplysninger og udarbejde de i forordningens artikel 12, stk. 2, omhandlede statistikker.

(2) I medfør af artikel 1 og 2 i protokollen om Danmarks stilling, der er knyttet som bilag til traktaten om Den Europæiske Union og til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, deltager Danmark ikke i vedtagelsen af denne forordning, som derfor ikke er bindende for og ikke finder anvendelse i Danmark -

UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:

Artikel 1

Definitioner

I denne forordning forstås ved:

a) "central enhed": den enhed, der er nævnt i artikel 1, stk. 2, litra a), i Eurodac-forordningen

b) "database": den centrale elektroniske database, der er nævnt i artikel 1, stk. 2, litra b), i Eurodac-forordningen

c) "sammenligning af oplysninger": undersøgelse af, om de fingeraftryksoplysninger, der er registreret i databasen, stemmer overens med de oplysninger, der er videregivet af en medlemsstat.

Artikel 2

Videregivelse

1. Digitaliseringen af fingeraftrykkene samt videregivelsen heraf sker i det dataformat, der er beskrevet i bilag I. Den centrale enhed opstiller i nødvendigt omfang de tekniske krav for videregivelsen af medlemsstaternes dataformat til den centrale enhed og omvendt. Den centrale enhed sikrer, at de fingeraftryksoplysninger, medlemsstaterne videregiver, kan sammenlignes i det elektroniske fingeraftrykgenkendelsessystem.

2. Medlemsstaterne videregiver oplysningerne som omhandlet i artikel 5, stk. 1, i Eurodac-forordningen ad elektronisk vej. Den centrale enhed opstiller i nødvendigt omfang de tekniske krav for videregivelsen af medlemsstaternes dataformat til den centrale enhed og omvendt. Videregivelse af oplysninger i papirform ved hjælp af blanketten i bilag II eller på elektroniske databærere (diskette, CD-ROM eller andre databærere, der måtte blive udviklet og almindeligt anvendt i fremtiden) bør begrænses til tilfælde med tilbagevendende tekniske problemer.

3. Det referencenummer, der er omhandlet i Eurodac-forordningens artikel 5, stk. 1, litra d), skal gøre det muligt entydigt at henføre oplysningerne til én bestemt person og til den videregivende medlemsstat. Endvidere skal det gøre det muligt at angive, om der er tale om en asylansøger eller om en person, der er omhandlet i Eurodac-forordningens artikel 8 eller artikel 11. Referencenummeret begynder med de kendingsbogstaver, som anvendes til at angive den videregivende medlemsstat i overensstemmelse med den i bilag I nævnte standard. Efter kendingsbogstaverne følger identifikationen af personkategorierne. Således angives oplysninger om asylansøgere med "1", personer, der er omhandlet i Eurodac-forordningens artikel 8, med "2", og personer, der er omhandlet i Eurodac-forordningens artikel 11, med "3". Den centrale enhed udarbejder de tekniske procedurer, der er nødvendige for at sikre, at medlemsstaterne modtager entydige data fra den centrale enhed.

4. Den centrale enhed bekræfter snarest muligt modtagelsen af de videregivne oplysninger. Til det formål opstiller den centrale enhed de tekniske krav, der at nødvendige for at sikre, at medlemsstaterne efter anmodning modtager bekræftelse af modtagelsen.

Artikel 3

Gennemførelse af sammenligninger og videregivelse af resultater

1. Medlemsstaterne sikrer, at fingeraftryksoplysninger videregives i en kvalitet, der er egnet til sammenligning i det elektroniske genkendelsessystem. I det omfang, det er relevant for at sikre, at resultaterne af den centrale enheds sammenligning når en meget høj grad af korrekthed, fastlægger den centrale enhed en passende kvalitet for de videregivne fingeraftryksdata. Den centrale enhed kontrollerer snarest muligt de videregivne fingeraftryks kvalitet. Hvis fingeraftryksoplysningerne ikke egner sig til sammenligning i det elektroniske fingeraftrykgenkendelsessystem, anmoder den snarest muligt medlemsstaten om at videregive kvalitativt brugbare fingeraftryksoplysninger.

2. Den centrale enhed udfører sammenligningerne i den rækkefølge, anmodningerne kommer ind. Enhver anmodning skal færdigbehandles inden 24 timer. En medlemsstat kan ved anmodninger om sammenligninger, der er videregivet ad elektronisk vej, af hensyn til national retkræve, at sammenligningen gennemføres som hastesag i løbet af en time. Hvis disse frister ikke kan overholdes som følge af omstændigheder den centrale enhed ikke er herre over, behandler den centrale enhed straks anmodningen, når disse omstændigheder ikke længere består. I disse tilfælde opstiller den centrale enhed i det omfang, det er relevant for at sikre en effektiv arbejdsgang i den centrale enhed, kriterier for prioriteret behandling af anmodninger.

3. I det omfang, det er relevant for at sikre en effektiv arbejdsgang i den centrale enhed, opstiller denne procedurer for arbejdsgangen for behandling af modtagne data og videregivelse af resultatet af sammenligningen.

Artikel 4

Kommunikation mellem medlemsstaterne og den centrale enhed

Data, der videregives fra medlemsstaterne til den centrale enhed og omvendt, benytter Ida's generiske net, jf. Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse nr. 1719/1999/EF af 12. juli 1999 om en række retningslinjer, herunder fastlæggelse af projekter af fælles interesse, for transeuropæiske net til elektronisk dataudveksling mellem administrationerne (Ida)(2). I det omfang, det er relevant for at sikre en effektiv arbejdsgang i den centrale enhed, opstiller denne de tekniske procedurer, der er nødvendige for brugen af Ida's generiske tjenester.

Artikel 5

Den centrale enheds øvrige opgaver

1. Den centrale enhed sørger for en passende tekniskadskillelse af de oplysninger om asylansøgere og de oplysninger om de i Eurodac-forordningens artikel 8 omhandlede personer, der er registreret i databasen.

2. Efter meddelelse fra en medlemsstat forsyner den centrale enhed oplysninger om personer, der er blevet anerkendt og har fået indrejsetilladelse som flygtninge, med et passende kendemærke og adskiller dem på passende teknisk vis fra de øvrige oplysninger, der er registreret i databasen. Såfremt der er truffet afgørelse efter Eurodac-forordningens artikel 12, stk. 2, litra a), finder første punktum ikke længere anvendelse. Den centrale enhed fjerner kendemærkerne og holder ikke længere oplysningerne adskilt.

3. Den centrale enhed udarbejder fire år og seks måneder efter, at Eurodac har indledt sit virke, en statistik over

a) antallet af asylansøgere, som efter at være blevet anerkendt og have fået indrejsetilladelse som flygtninge i en medlemsstat søger om asyl i en anden medlemsstat

b) antallet af asylansøgere, som er blevet anerkendt og har fået indrejsetilladelse som flygtninge i flere medlemsstater

c) de medlemsstater, hvor flygtningene også har ansøgt om asyl, idet

- det for hver medlemsstat angives, hvor mange asylansøgere som på trods af, at de har fået flygtningestatus i denne stat, har søgt om asyl i en anden medlemsstat, med antal pr. medlemsstat

- det for hver medlemsstat angives, hvor mange asylansøgere, der allerede har fået flygtningestatus i en anden medlemsstat, med antal pr. medlemsstat.

4. Den centrale enhed sørger i overensstemmelse med Eurodac-forordningens artikel 4, stk. 4, for, at sammenligninger, der udføres på anmodning af en medlemsstat, også kan omfatte oplysninger, den selv har videregivet på et tidligere tidspunkt.

Artikel 6

Ikrafttræden

1. Denne forordning træder i kraft på dagen for offentliggørelsen i De Europæiske Fællesskabers Tidende.

2. Rådet tager anvendelsen af denne forordning op til revision senest fire år efter, at Eurodac har indledt sit virke.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i medlemsstaterne i overensstemmelse med traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab.

Udfærdiget i Bruxelles, den 28. februar 2002.

På Rådets vegne

A. Acebes Paniagua

Formand

(1) EFT L 316 af 15.12.2000, s. 1.

(2) EFT L 203 af 3.8.1999, s. 1.

BILAG I

Dataformat for udveksling af fingeraftryk

Der fastlægges følgende standard for udvekslingen af fingeraftryk:

ANSI/NIST - CSL 1 1993

og eventuelle senere udgaver af denne standard.

Standard for medlemsstaternes kendingsbogstaver

Der anvendes følgende ISO-standard:

ISO 3166 - kode med to bogstaver.

BILAG II

>PIC FILE= "L_2002062DA.000502.TIF">

Top